Değerlendir:
  • 13 Oy - 2.69 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kızılderili Astrolojisi
Yazar Mesaj
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
Cvp: Kızılderili Astrolojisi
Wapiti insanları (Yay burcu) Astroloji -(22 Kasım – 21 Aralık)
Karlı Günler Dönemi ( Wapiti )
Bu dönemde dünyaya gelen insanların madenler alemindeki totemi obsidyen, bitki totemi karaçam, hayvanlar alemindeki totemi Wapiti’dir. Fırtına Kartalı kabilesindendirler. Uğur renkleri siyahtır.
Wapiti- İnsanlarının madeni olan obsidyen “ volkan camı “ olarak da bilinir. Kimyasal yapısı granitle ayni olup, o da kuvars gibi demir magnezyumu içerir. Granit magması toprak altında donduğu zaman granit oluşur. Ayni magma çok daha hızlı biçimde toprağın yüzeyinde akarken donarsa obsidyen denen maden ortaya çıkar. Günümüzde yüksek dağlarda bu madene rastlanmaktadır. Eğer magma aktığı yerlerde pırıltısını koruyacak kadar çabuk değil de yavaş yavaş donarsa daha donuk bir renk taşıyan katran taşı “pechstein” ortaya çıkar. Obsidyen siyah, parlak ve saydamdır. Ancak taşıdığı renkler nedeniyle “ gökkuşağı-obsidyeni “ adı verilen renkli bir türü daha vardır. Çok sert ve kenarları jilet gibi keskin olan obsidyen dikkatle kullanılmalıdır. Kızılderililer bu madeni çok sık kullanmışlar, ok, mızrak uçları, çakılar ve çeşitli süs eşyaları yapmışlardır.* Mayalar bu madenden aynalar, incecik içi boş silindir küpeler gibi süs eşyaları yaparlardı. Eski Mısırlılar bu taştan heykelcik ve biblolar oymuşlardı. Obsidyenin olağanüstü sert ve kolay kırılan bir taş olduğu düşünülürse bu işlerin ne büyük bir beceri ve ustalıkla işlendiği daha iyi anlaşılır.
Temel maddesi Toprak Ana’nın bağrında yattığı için bu taşın insanları toprağın enerjisine bağlayan bir gücü olduğuna, bu güce saygı duymayı ve ondan yararlanmayı öğrettiğine inanılır.Başkalarının düşüncelerini yansıttığı ve böylece kendisini taşıyan kişiye, çevresindekilerin ruhunu okuma yeteneği kazandırdığı söylenir. Bu nedenle geleceği okuma, fal bakma işlerinde de kullanıldığı bilinir. Parçalanarak içindeki en düz ve parlak yüzeyli parçalar çıkarılır bunların içine bakılırdı. Bu madenin insanları kötü ruhlardan koruduğu söylenir.
Wapiti İnsanları taşları gibi parlak, saydam yapılı kişilerdir. Temel özelliklerini iyi geliştirip eğitmişlerse, bütün varlıklarını kaplayan bir pırıltı kazanırlar. Çevrelerindekilere iç dünyalarını da gösterebilirler ama bunu istedikleri ölçüde yaparlar. Taşları gibi, yeni bir duruma alışmakta zorluk çekerler ancak alıştıktan sonra bunda kararlı biçimde direnirler.
İçlerinde sürekli bir ikilik taşıdıkları için yaşamları boyunca bıçak sırtında yürürler. İç dünyaları berraksa çevreleri için çok iyi bir ayna, bir yansıtıcı olurlar. Böyle bir noktaya ulaştıkları zaman karşılarındakinin ruhsal durumunu yansıtarak ortaya çıkarır, sorunlarını çözmesine yardım ederler.
Wapiti- İnsanları dış etkilerin kabuğu altında kaybolmuş gerçek özleri bulup ortaya çıkarmakta çok ustadırlar. Bu konuda obsidyenden yapılmış ok uçları gibidirler. Üzerlerinde obsidyen taşırlarsa toprağın enerjisini daha kolay özümserler. İyi eğitilmiş Wapiti’ler taşları gibi başkalarının düşüncelerini okuma yeteneğine sahiptirler.Çevrelerindeki insanları, nesnel ve ruhsal her alanda hissettikleri tehlikelere karşı korurlar.

Bitki totemleri : Karaçam
İğne yapraklı ağaçlardan olan Karaçam’ın boyu bazen 12 metreyi bulur ve tepeye doğru sivrilir. Dış kabuğu siyah, kahverengi karışımı renk tonlarındadır.Yaprakları dört köşelidir. Odunu yumuşak, sağlam ve budaksızdır. Henüz filiz verirken uçları çok güzel kokar çiğ olarak yenebilir veya çay olarak kaynatılabilir. Karaçam filizlerinde yüksek oranda E vitamini vardır. Bütün yıl yeşil kalan bu ağaçlar Kızılderililerin portakalı gibiydi. Yüzyıllar boyunca Kızılderililer boğaz ve göğüs hastalıklarında, yara ve kesiklerin temizlenmesinde karaçamın özsuyundan antiseptik olarak yararlanmışlar. Karaçam özünden elde edilen bir tür alçıyla kemik kırıkları tedavi edilir, güneş yanmasına karşı yüz maskesi yapılırdı.Dallarından elde edilen bir sütle soğuktan koruyan şifalı bir banyo da hazırlanabilir. Karaçam odununu dumanını Kızılderililer “ Terleme Kulübesi” nin hem içinde hem dışında kullanırlardı.
Wapiti-İnsanları kendilerine armağan edilen olanakları kullanır ve dengelerse bitki totemleri gibi görkemli ve göz alıcı insanlar olurlar. Ağaçları gibi yumuşak ama güçlüdürler. Bu hep doğru yola yönelebilmekten, başkalarını da kendileri için yararlı olan yollara yöneltmekten gelen içsel bir güçtür. Wapiti- İnsanları çevreleri üzerinde antiseptik ve çözücü etki yaparlar. Doğuştan gelen adalet duygularıyla her durumda gördükleri haksızlıklara karşı çıkarlar. Güçlü içgüdüleriyle başkalarının yüreğini okuyabilir, ruhsal düğümlerini çözme konusunda yardımcı olurlar.
Karaçam bu totemin insanları için özellikle dizlerde ve kalçada ağır ya da hafif hastalıklara yakalandıkları zaman çok yararlıdır. Böyle dönemlerde karaçam özünü rahatsızlık çektikleri yerler üzerine sürerlerse çok iyi gelir. Bu tür dertleri yoksa karaçamın sakızını çiğneyebilir ya da buharını içlerine çekebilirler. Buharı özellikle solunum yollarını açmakta birebirdir. Wapitiler çok konuşmayı ve başkalarına bir şeyler öğretmeyi sevdikleri için bu duman yorgun ses tellerline çok iyi gelir.

Wapiti – insanları 2. Bölüm Astroloji -

Wapiti –İnsanları Batının Koruyucu Ruhu Mudjekeewis’in üçüncü ayı olan “ Karlı Günler Döneminde dünyaya gelmişlerdir. Mudjekeewis’in kendi kendini inceleme yeteneği ve gücünden faydalanırlar. Zaten doğuştan düşünceli insanlar oldukları için Mudjekeewis’in verdiği bu ek güç, onların başkalarının iç dünyalarını okuma konusundaki yeteneklerini arttırır.Bu dönemde dünyaya gelmeleri, Fırtına Kartalı kabilesinden gelen ateşli enerjilerini dengelemelerine yardım eder. Fırtına Kartalı kabilesinin en az ateşli üyeleri Wapiti-İnsanlarıdır. Çünkü yılın bu soğuk dönemi onların ateşini biraz söndürür.
Uğurlu renkleri yeryüzünü örten gecenin siyahıdır. Gece biçimlerin silindiği, günün hareketli yaşantısının yerini düşünceye bıraktığı zamandır. Gecenin siyahı her şeyi yeniden doğurabilecek, her şeyi gizleyen ve örten siyahtır. Bu siyah aracılığıyla Wapiti-İnsanları İçgüdülerinin ve varlıklarının derinliklerinden gelen bilgileri yüzeye çıkararak yaşamlarına yön verebilirler. Onların siyahı zamanın önünde giden, tüm gizemleri açıklayabilecek siyahtır. Bu dönemde insan yaşamının önüne çıkardığı sorunlara yanıt ararken dışarıya değil kendi iç dünyasına bakmalıdır. Kızılderililer için siyah, Mudjekeewis’in kendini sınama gücünü simgeleyen kutsal bir renktir.Bu renk sanıldığı gibi karanlık ve olumsuz özelliklerin değil, öğrenimin rengidir.
Wapiti- İnsanlarının hayvan totemi geyik ailesinin kralı sayılan Wapitidir. Wapiti hem geyiklerin en gelişkin türüdür, hem de pek çok kişiye göre en güzelidir



Wapiti- İnsanları totemleri gibi soylu bir izlenim yaratırlar. Gururlu ve dik bir duruşları dengeleri yerindeyse, saygı ve sevgi uyandıran bir havaları vardır. Kendi içlerine dönük oldukları, okudukları, duydukları, yaşadıkları şeyleri özümleyebildikleri için genellikle dış görünüşüyle öğrencilerini etkileyen iyi bir öğretmen gibidirler. Wapiti –İnsanları bu çekicilikten yararlanarak önce öğrencilerini kendilerine bağlar sonra da bilgilerini büyük bir cömertlikle onlara aktarırlar. İster öğretmen konumunda olsunlar isterse olmasınlar her zaman meraklı bir izleyicidirler ve çevrelerinin iyiliği için çabalarlar.
Hem kuramsal hem de uygulamada sağlam bir adalet duygusuna sahiptirler., kendilerine haksız gelen şeylere dayanamazlar. Böyle bir haksızlıkla karşılaşırlarsa bunu çevrelerine yüksek sesle duyurarak herkesi haksızlığı düzeltmeye çağırırlar. Bunu sağlayamazlarsa seslerini daha da yükseltirler ve hoşlanmadıkları bu durum düzelinceye kadar işin peşini bırakmazlar.
Totemleri gibi bu insanlar da ruhsal alanlarda ve diğer konularda yükseklere tırmanmak için uğraşırlar. Derin hissetme güçleri, başkalarının girmek istemeyeceği alanların kapılarını onlara açar. Sağlam içgüdüleriyle ne zaman yükselmeleri, ne zaman dünyadaki yerlerine dönmek gerektiğini iyi bilirler. Wapiti gibi bu insanlar da bazen ovalara ve vadilere inerek çevreleriyle uyum kurmalıdırlar.
Doğuştan bazı ruhsal yetenek ve verilerle donatılmalarına karşın bunları başkalarına aktarabilmek için sağlam bir temel kurmaları gerekir. Gerekli gördükleri zaman başkalarının yönetimlerine girseler de çok güçlü bir bağımsızlık eğilimleri vardır. Wapiti-İnsanları bazen de kendi düşüncelerinin yaylalarına çekilerek çevreleriyle olan bağlantılarını adeta koparırlar.Varlıklarının derinliklerini gizlemekten hoşlandıklarından gerçekten açılmalarını gerektirecek yakın ilişkiler kurmaktan kaçınabilirler. En derin duygularını gizlemeye çalıştıkları halde çevrelerine sıcak, açık bir izlenim yaratırlar ve bu ikilik hem kendilerine
Hem de onları sevenlere büyük acılar verebilir. Bir gün sıcak kalpli sevgi dolu, yardımsever bir insan izlenimi verirler, ertesi gün ilgilerini keserek her şeyi akışa bırakırlar. Ancak Wapiti- İnsanları hızlı bir duygusal değişim göstermezler. Hoşnutsuzluklarını dile getirmekte zorlanırlar. Durup durup sonra birden patlarlar.
Wapiti- İnsanı bir şeye karar verirse onu bundan vazgeçirmek çok zordur. Kararlı insanlardır. Kararlarının doğruluğuna inandıklarında korkusuz davranırlar. Hayvan totemlerinin erkek temsilcileri gibi bu insanlar abartılmış bir bir biçimde de olsa haklı çıkmayı severler. Böyle bir Wapiti-İnsanıyla bir kere herhangi bir konudatartışmaya başlarsanız onu düşüncesinden caydırmak ve dediğinizi kabul ettirmek çok zordur. Çünkü son sözü daima kendileri söylemek isterler. Wapiti- İnsanı kendini böyle bir kavgacılığa ve inatçılığa kaptırırsa gövdelerinin çeşitli yerlerinde sertleşmeler yaratan hastalıklara yakalanabilirler.Bundan korunmak için bedenlerinden akabilen verimli, anlayışlı ve sevgi dolu enerjinin yolunu tıkamaktan kaçınmalıdırlar. Wapitiler gibi bu burcun insanları da şarkı söylemeyi, dansetmeyi, eğlenmeyi ve oyun oynamayı çok sever. Eğer benliklerinin bu yönünü geliştirebilirlerse beden ve ruhlarının engelleyebilecek her türlü katılaşmadan kurtulabilirler.
Bu burcun erkekleri kadınlar söz konusu olduğunda totemleri gibi büyük rekabete girişirler. Belli bir ilişkiyi tamamen sona erdirmek istemezler ve eski kız arkadaşlarıyla bağlarını koruyarak kendilerine harem kurmak isterler. Wapiti-Kadınları da erkekler kadar olmasa da benzer bir davranış biçimi gösterebilirler. Yakın ilişki içinde olmasalar da eski erkek arkadaşlarıyla görüşmekten hoşlanırlar. Wapiti- İnsanları bu alanda gerçekçi ve açık davranmak isteseler de duygularını genellikle saklarlar.
Wapiti-Kadınları iyi birer annedirler. Çocuklarına yeterli zamanı ayırarak sevgiye, beslenmeye ve bakıma ihtiyaç duyduğu sürece çocuklarına gereken ilgiyi gösterirler. Yavrular büyüdükçe bağlarını yavaş yavaş azaltırlar ve kendi başlarına karar verecek çağa geldiklerinde tam anlamıyla koparırlar. Wapiti- Erkekleri baba olma konusunda pek istekli değillerdir ama çocukları büyüdükçe onlara kendi bilgilerini aktarmak konusunda istek ve heyecanları artar.
Wapiti-Çocukları küçük yaşlarda çok çekingendirler, büyüdükçe erken olgunlaşan çocuklar haline gelir.Gördükleri, duydukları her şeyi öğrenirler. Düşünceli ve temkinlidirler Ancak bazen tam bir öfke krizine girebilir onların sakin halini bilen kişileri şaşırtırlar.
Diğer burçlar bu dönemden geçerken ileriyi görme, kendini tanıma yeteneklerin ve varlıklarının soylu yanlarını görür. Şifa Çemberinde dönerek kazandıkları bilgileri başkalarıyla paylaşmanın erdemini anlarlar.
Wapiti-İnsanları Fırtına Kartalı kabilesinin diğer üyeleri olan Aladoğan ve Mersinbalığı-İnsanlarıyla iyi anlaşır. Kelebek kabilesinden olan Susamuru, Geyik ve Karga İnsanları da iyi anlaştıkları burçlardır.

Mine Kavalalı
Kaynak; blog.milliyet.com.tr
12-30-2008 03:13 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 01:01 AM
RE: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 01:09 AM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 01:31 AM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 04:28 PM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 07:51 PM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 09:46 PM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-29-2008, 10:11 PM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-30-2008, 02:57 AM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-30-2008 03:13 AM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-30-2008, 03:17 AM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-30-2008, 03:20 AM
Cvp: Kızılderili Astrolojisi - Simurg - 12-30-2008, 03:22 AM
RE: Kızılderili Astrolojisi - smoochy - 04-24-2012, 03:18 AM
RE: Kızılderili Astrolojisi - Akbaba - 04-27-2012, 06:19 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Çin Astrolojisi Angel 9 10,810 02-11-2012 02:30 AM
Son Mesaj: Mavisahram
  Celtic astrolojisi salmakis 1 3,564 08-03-2007 03:48 AM
Son Mesaj: Angel

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir