Değerlendir:
  • 14 Oy - 2.86 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

PARIVARTANA YOGALARI
Yazar Mesaj
El Auria Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 176
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
PARIVARTANA YOGALARI
Parivartana yoga A gezegeninin B gezegeninin burcunda ve yine B gezegeninin de A gezegeninin burcunda yer aldigi konumlarda olusur.

Örnegin, eger Mars Boga’da ve Venüs’de Koç’taysa, Mars Venüs’ün burcunda, Venüs’de Mars’in burcundadir. Bati (horary) astrolojisinde bu olaya karsilikli etkilesim adi verilmektedir. Eger haritanizda böyle bir konum varsa, bu küçük dalga isaretiyle (“ diger gezegenle karsilikli agirlama) gösterilir. Kullandigimiz bilgisayar programinin verdigi raporlarda bu konum olumlu olarak gösterilse de, konum her zaman böyle degildir. Iki gezegenin birbiri üzerindeki etkisini, birlesime benzetebiliriz. Bu konumun olumlu olup olmamasi, her iki gezegenin özelliklerine, ve özellikle de yönettikleri evlere baglidir. Üç çesit parivartana yoga bulunmaktadir..


Dainya yoga : Bu yoga, yogayi olusturan gezegenlerden bir tanesinin alti, sekiz ya da onikinci evi yönettigi konumda olusur. Bu evler dusthana evlerdir ve genellikle olumsuz etkilere sahiptirler.

Bir çok konumda, alti, sekiz ve onikinci evin yöneticisi, baska bir gezegenin olumlu etkisiyle güçlenir.

Yine de bu yogada yer alan diger gezegen zarar görür.

Örnek: Yükselenin Yay oldugu, Ay’in sekizinci evi yönettigi ve Günes’inde dokuzuncu evi yönettigi bir harita düsünelim. Eger Ay Aslan’da ve Günes’de Yengeç’teyse, dainya parivartana yoga olusur. Bu konumda, Günes zarar görecektir çünkü sekizinci evin zor enerjileriyle savasmak zorundadir. Ama diger yandan Ay, dokuzuncu evin olumlu enerjilerinden yararlanir.

Sekizinci evin yöneticisinin olumlu etkilendigi bir konumda mümkün alabilecek bir yorum: Belki, bu kisi babasindan (dokuzuncu ev) bir mirasa (sekizinci ev) konabilir ya da psikoloji (sekizici ev) ögretmeni (dokuzuncu ev) olabilir.

Dokuzuncu evin yöneticisinin olumsuz etkilendigi bir konumda ihtimal bir yorum: Belki bu kisinin babasi (dokuzuncu ev), bir çok problemi gösteren sekizinci. evin yöneticisi tarafindan etkilendiginden çesitli problemlerle dolu bir hayat sürmüs olabilir. Üstelik, kisinin sansi, zenginligi de (dokuzuncu evin lordu) (sekizinci evin lordunun etkileri yüzünden) lekelenecektir.
Kahala yoga : Bu yoga, yogayi olusturan gezegenlerden bir tanesinin üçüncü evi yönettigi konumlarda olusur. Diger gezegenin de alti, sekiz, onikinci evlerin yöneticisi olmamasi gerekir. (Öbür türlü bu yoga dainya yoga haline gelir.) Üçüncü ev güç ve enerji evidir. Kahala yoga kisinin kosullarini iyilestirmek için çok fazla enerji ve güç harcayacagi anlamina gelebilir.

Örnek : Yükselenin Boga’da oldugu ve Ay’in üçüncü evi yönettigi ve Satürn’ün de dokuzuncu ve onuncu evi yönettigi bir harita düsünelim. Ay’in Oglak’da, Satürn’ün de Yengeç’te oldugunu varsayalim. Bu konumda kahala yoga olusur. Bu kisi, is hayatina (onuncu ev) ve ufkunu genisletmeye (dokuzuncu ev) çok fazla enerji (üçüncü ev) sarfedecektir.

Maha yoga : birinci, ikinci, dördüncü, besinci, yedinci, dokuzuncu, onuncu ve onbirinci,evlerin yöneticileri arasinda parivartana yoga oldugunda buna maha yoga adi verilir. Ücüncü, altinci, sekizinci, onikinci evler bu yogaya dahil edilmez çünkü bu konumda ya dainya ya da kahala yoga olusmus olur. Bu yoga içerdigi gezegenleri zenginlestirir.

Unutma: Cesaret korkusuzluk demek değildir. Eğer bir insan korkusuzsa, ona cesur diyemezsin. Bir makineye cesur diyemezsin, o korkusuzdur. Cesaret sadece korku okyanusu içinde var olabilir. Cesaret korku okyanusu içinde bir adadır. Korku vardır ama korkuya rağmen insan o riski göze alır; işte cesaret budur. İnsan titrer, insan karanlığa girmekten korkar ama yine de girer. İnsan, kendine rağmen adım atar; cesur olmanın anlamı budur. Korku dolu olmak ama onun altında ezilmemek demektir.”
01-09-2009 12:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  FAKİRLİK YOGALARI El Auria 21 41,247 03-27-2018 01:30 AM
Son Mesaj: wordsofmyuniverse
  AY IN SCISSORS (MAKAS)YOGALARI El Auria 2 4,894 03-08-2017 06:38 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  GÜNEŞ İN SCISSORS (MAKAS) YOGALARI El Auria 1 4,038 03-08-2017 06:36 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  PANCHA MAHAPURUSHA YOGALARI El Auria 0 2,981 01-09-2009 12:38 PM
Son Mesaj: El Auria

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir