Değerlendir:
  • 23 Oy - 2.96 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

jupiter, kiron, neptün kavuşumu
Yazar Mesaj
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #1
jupiter, kiron, neptün kavuşumu
Muhteşem Kavuşum

Çok ilginç ve aslında kişisel gelişim açısından “muhteşem” diyebileceğimiz fırsatlar sunan bir dönemden geçiyoruz. Astrolojide ruhsallıkla ilişkilendirilen Jüpiter, Kiron ve Neptün Kova burcunda kavuşum yapıyorlar ve ruhsal açılımlar için mükemmel zamanlarda olduğumuzu işaret ediyorlar. Kavuşumun Kova burcunda olması, görünmez durumdaki spiritüel dünya ile maddi dünya arasındaki bağlantının daha görünür hale geleceğine, birey ve kozmos bağlantısının güçlenmeye başlayacağına işaret etmekte. Ezoterik bilgilerin toplumsal alanda form bulmaya başlayacağı ve topluma aktarılacağı bir döneme doğru hızla ilerlediğimizi söyleyebiliriz.



Jüpiter “büyük iyicil” olarak bilinir; sosyalleşebilme, umut, iyilikseverlik, saygı, merhamet, adalet, dürüstlük, spiritüellik gibi temalarla ilişkilendirilir. Bünyesinde genişleme ve bütünleştirme enerjisi barındırır. Birlik hissini yeniden yaratmak için dış dünya ile mümkün olduğunca işbirliği içinde olmayı ifade eder. Bizim dışımızdaki oluşumları, dünyamıza çekmemize bir parçamız haline getirmemize yardımcı olur. Klasik Astroloji’de Jüpiter dinsel konuları, kurumları ve kişileri temsil eder. Astrolojide, inançlarla ilgili konular, 9. ev ve Jüpiter yönetimindedir. Dindar kişiler de Jüpiter ile sembolize edilir. Modern astroloji buna Neptün’ü de eklemiştir. Rex E. Billis “Yöneticilikler Kitabı”nda Neptün’ü inanmak, inananlar, müminler olarak vermiş. Her ikisi de Balık burcunun yöneticisidir ve inançlarla ilgilidir.



Astrolog Robert Hand’e göre Neptün, enerjisinin anlaşılması en güç gezegendir; belirsiz evrenler içinde zaman ve mekan dışı olmayı gösterir. Neptün’ün evreninde olasılıklar sınırsızdır. Neptün, mistikler tarafından algılanan gerçeği ve tanrısallığı sembolize eder. Tüm bireyselliğin varlığın sonsuz birliğine ve bilincine karıştığı halleri temsil eder. Neptün, dokunma ve hissetme duyuları aracılığıyla ilginç özellikler veren ve geliştirilebilen psikometrik yetenekler verir. İyi ile kötü, insanlarla insanüstü güçler arasındaki orta noktadır. Arındırma, maddecilikten uzaklaştırma, kalıpları ve formları çözerek aştırma, esnekleştirme özelliği taşır. Neptün’ün getirdiği farkındalık, bize manevi değerlerimiz, ideallerimiz, inandıklarımız ve insani değerler uğruna kendimizi adama yeteneği verir. Kendinden azaltıp, başkalarına vermek, paylaşmak gibi değerleri ön plana çıkartır. Neptün, maddiyatla değil, maneviyatla beslenir. Etkisi, paylaştıkça büyür. Daha ziyade mistik yönü güçlü kişiler tarafından algılanan gerçeği ve ilahi olanla bağlantı kurmayı sembolize eder. Tüm bireyselliğin, varlığın sonsuz birliğine ve bilincine karışması, bu sayede evrensel bir ilhamın varlığının farkına varılması, bütün diğer gezegenlerin ötesinde, en çok Neptün’le ilişkilidir. Ezoterik anlamda, her şeyin göründüğü halini değil, gerçekten olduğu şeklini kavrayışının temelini ifade eder.



Bir asteroid olarak Satürn ile Uranüs arasında yerleşmiş olan Kiron, dünyevi olan ile uhrevi olan arasında bir “köprü” işlevi görür, farkındalığımızı artırır ve realite kavramımızı değiştirmeye teşvik eder. Astrolog Melanie Reinhart’a göre Kiron, yeni bir tür farkındalığın başlangıcını müjdeleyebilir: Batılı geçmişimizden gelen dualizme ve pragmatizme göğüs gerebilmek ve bunun ardındaki evren bilimine ulaşmak. Reinhart buna tamamen maddi/psikolojik veya dinsel/spiritüel ya da her ikisinin bir arada olduğu “biyospiritüel farkındalık” diyor ve bu farkındalığın bizi insan yaşamının üzerine çıkarmaz fakat bununla yüzleşmeyi, ilahi bütünlük ve duyularımızın algılayabileceğinin ve aklımızın alabileceğinin ötesindeki bilinmeyen formları anlamamızı sağlayacağını söylüyor. Kiron’un, Satürn ile Uranüs arasında yerleşmiş olması çok önemlidir. Zira Satürn gözle görülebilen son gezegendir ve Uranüs de teleskopun icadıyla birlikte, gözle görülen sınırların dışında saptanan ilk gezegendir. Yani Kiron bir anlamda, çıplak gözle görünen ile çıplak gözle görünmeyen kavramları birbirine bağlayan bir semboldür diyebiliriz.



Gerek Jüpiter gerekse Neptün dinsel ve ilahi konularla, inançlarla ilişkilendirilir. Bu iki gezegenin birleşme durumunda olmaları, bizlere evren ile ilişki kurma ve bütünleşme fırsatı sunmaktadır. Jüpiter’in Kiron’dan ayrılmakta ve Neptün’e yaklaşmakta olması, psişede ve ilahi olanla bağlantıda bir şeylerin genişlemesini sağlayacaktır. Astrolojide buna *ışığın taşınması denir ve sonuç oldukça etkileyicidir.



Ruhsal gelişimle ilişkilendirilen bu üçlü kavuşumun etkisi Mayıs ayında olduğu gibi, Haziran ayında da maksimum etkili olacak. Ruhsal, dinsel ve ilahi konulara eğilmek için mükemmel bir süreçten geçmekteyiz. Bu etkin kavuşum, bildiğimiz gerçeklik dışındaki realitelere daha yakın olacağımızı, ruhsal olana ve aydınlanmaya çok açık olacağımızı gösteriyor. Bilinenin ötesinde şeyler deneyimlemeye de çok açık olacağımızı ilave etmeliyim. Dünya dışı yaşam formlarıyla, deneyimlediğimizin ötesindeki kavramlar ve boyutlarla ilgili konularda önemli bilgiler edinmek üzere olabiliriz…



Öner Döşer,

26 Mayıs 2009, Caddebostan

* Işığın Taşınması: Hızlı hareket eden bir gezegenin, kavuşum veya herhangi bir açı yaptığı kendisinden daha ağır hareket eden diğer bir gezegenin niteliklerini, yine kendisinden ağır hareket eden bir üçüncü gezegene iletmesi durumudur. Aradaki açının niteliğine ve gezegenlerin doğalarına göre yorumlanır. İyicil gezegenlerden açıyla ayrılıyor olmak ve yine iyicil gezegenlere ışığı taşıyor olmak, olumlu sonuçlar doğuracaktır. Genellikle en hızlı hareket eden Ay ışık taşır. Işığın taşınması iki türlü olur. Birincisinde, iki gösterge birbirleriyle evvelce açı yapmışlardır, ama şimdi birbirlerinden uzaklaşmaktadırlar. Fakat, bu ikisinden hızlı hareket eden 3. bir gezegen, bunlardan birincisiyle açı yapmıştır ve şimdi ikincisiyle açı yapmak üzeredir ve konunun mükemmelliğe ulaşacağını gösterir. İkincinde, göstergeler birbirlerine kare veya karşıt açı yapmaya hazırlanıyordur. Fakat, bu ikisinden daha hızlı hareket eden 3. bir gezegen, bunlar birbirlerine açı yapmadan önce, bu ikisiyle iyi açı yaparak bu ikisini iyi bir şekilde bir araya getirir. Bu adeta, bozuşmakta olan iki kişinin arasını yapan üçüncü bir kişi gibidir. Klasik kurallara göre, ışığı taşıyan gezegen, ışığını taşıdığı gezegenin asaletlerinden birisinde olmalıdır. Modern kurallarda ise buna gerek görülmez.

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
06-24-2009 03:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gulsen24 Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 26
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: jupiter, kiron, neptün kavuşumu
Bu kavuşum benim ikinci evimde gerçekleşiyor.Kızımın da 7.evinde .Yorum alabilir miyim?

gülbahçesi
06-24-2009 06:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #3
Cvp: jupiter, kiron, neptün kavuşumu
Ben şunu da merak ediyorum acaba Güneş Dönüşü haritasında bu üçlünün düştüğü evde yıl içinde nasıl deneyimler kazandırdı kişilere.
06-24-2009 06:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
cansin1970 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 37
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: jupiter, kiron, neptün kavuşumu
Bu kavuşum benim 5. evimde gerçekleşiyor.Henüz tam anlamlandırabilmiş değilim.Öyle belirgin olaylar yaşamadım.Ancak devamında neler olur bakacağız artık...

''TECRÜBE'' hayatta yenilen kazıkların bileşkesidir...
06-25-2009 12:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: jupiter, kiron, neptün kavuşumu
12.Evimde gerçekleşen bu gezegen kavuşumu özellikle...Güneş hareketleri ile birlikte sorguya sokuyormuş benigülücük
Ben o kadar farkında değildim.Güneş ikizlerdeyken geçmişi biçtiğimi söylesem yeridir herhalde..Mikrocerrahideki gibi didik didik olayları bulup gerekenleri(analizi yapıp geçtim.Ama bilinç altı olaylarla alakalı çözümlerim pratiğe dökülmesi yani bu kavuşumun çalışması bir kaç ayı alır gibi geliyor..Bünyede sindirmek zaman alabiliyor çünkü:(
06-25-2009 12:37 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
melis_bk
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
Cvp: jupiter, kiron, neptün kavuşumu
Natal haritamda ay balığıma kare yapan bir neptün , merkür kavuşumum var şimdi bu üçlü güneşime kare yaparken benim daha neptünlü,daha az talepkar olmam gerekmez mi ben hayatımda kurmadığım kadar "ben böyle istiyorum"lu cümleler kuruyorumhımm
06-25-2009 03:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
Cvp: RE: jupiter, kiron, neptün kavuşumu
gulsen24 Yazılan:Bu kavuşum benim ikinci evimde gerçekleşiyor.Kızımın da 7.evinde .Yorum alabilir miyim?

gülsen hanım merhabalar ,

bendeki doğum verilerinize göre Kova burcunun sonlarında Güneş - Şiron kavuşumuna sahipsiniz.
yani konu başlığında belirtilen Jüpiter-Neptün-Şiron transitleri tam olarak Güneşinizle kavuşum yapmaktalar ve tabii Şironunuz ile..
ve aynı zamanda Ay burcunuz ( Terazi ) ile 120 derecelik uyumlu açı yapıyorlar.

- kimliğinizde değişime açık arayışlar sözkonusu olabilir. mesela Satürnü ve Toprak elementi güçlü biri olarak normalde daha sabit olan prensipleriniz yada alışkanlıklarınız bu dönemde çözülmeye başlamış olabilir.
belkide daha esnek olmayı , kendinize ve çevrenize daha pozitif yönde inanmayı öğrenmeniz isteniyor olabilir bu transitte.
belkide bugüne kadar sizi çekmeyen mistik , manevi yada felsefi ( ilginç ) konulara yönelme ihtiyacını farketmeye başlayabilirsiniz.

- doğum saatinizi bilmiyorum ancak Güneşinize dokunan bu transitler 2.evinizde kişisel kaynaklarınızda çözülmeler olabilir.
yada mesela kişisel kaynaklarınızı ( paranızı , bilgi ve tecrübenizi , statünüzü vs.) ihtiyacı olan kişilere verme ( katkıda bulunma ) deneyimleri olabilir ki özellikle borç verme olasılığı gündeme gelirse karşı tarafı iyi tanımıyorsanız dikkat diyelim.

- Güneş ve Şiron kavuşumuna sahip biri olarak sağlığınız konusunda endişeler taşıyan hatta bazı takıntıları olan birimisiniz merak ettim ?
Güneşin hayat kaynağı olduğunu düşünürsek sağlık konusuyla da bağlantılı olduğunu ve bu transitlerin sizi belkide alternatif sağlık alanlarına yönlendirmesi olasılığını ekleyelim.

şimdilik bu kadar ;)

06-25-2009 01:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gizem kara Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 328
Üyelik Tarihi: Apr 2008

Rep Puanı: 3

Mesaj: #8
RE: jupiter, kiron, neptün kavuşumu
bendede bu kavuşum 3.ev başlangıcında ve k.a.d. üstünde gerçekleşiyor kısa bir yorumda ben alabilirmiyim acaba ....
06-25-2009 01:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #9
Cvp: jupiter, kiron, neptün kavuşumu
jupiter retroda konu başlığında da sormuştum, benim natalda jupiterim retro, bu kavuşum retro jupiteri nasıl etkiler, yorum ne anlamda değişir?

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
06-25-2009 02:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gulsen24 Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 26
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: jupiter, kiron, neptün kavuşumu
Yıldırım teşekkür ederim. Ne zaman yorum istesem hiç geri çevirmedin.Takıntılarım yok.Yalnız ellerime çok hassasım.En ufak birşey değse hemen yıkarım.Steril olmasına çok önem veririm.Alternatif tıp ile çok yakından ilgileniyorum.Bu konuda çok okuyup araştırıyorum.Reiki ilgi alanım.Eşim başı ağrıyınca ellerimle başını tuttuğumda başının ağrısının geçtiğini söylüyor.İşte bunu gibi şeyler.Svgiyle kalın.

gülbahçesi
06-25-2009 04:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Neptün Balık'ta hayatımıza neler getirecek ? Derin 46 54,217 05-07-2011 05:12 PM
Son Mesaj: eylülmavi
  Jüpiter Uranüs Kavuşumu Luli 1 8,135 06-13-2010 03:49 AM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir