Değerlendir:
  • 19 Oy - 2.58 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gezegenler ve Cenine etkileri
Yazar Mesaj
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #11
KİŞİSEL DÖNÜŞÜMDE ASTROLOJİ VE PSİKOLOJİ
1950’li yılların sonlarına doğru, Çek asıllı bir psikiyatrist olan Stanislav Grof, şizofren hastalarla çok ilginç sonuçlar elde ediyordu. Onun terapi yöntemleri (bilinmeyen ruhsal alanların incelenmesi), şamanların kullandığı (gizemli boyutların yanısıra doğaüstü boyutların da kullanıldığı) farklı yöntemlerdi.1965’ten itibaren, Grof, Birleşmiş Milletler’de, "rebirth”yöntemine yakın, hyper-oksijen ile soluma yönteminin kullanıldığı,”holotropik soluma”diye adlandırdığı bir yöntem ortaya sürdü.

Ayrıca, sembolik olarak, Neptün, Satürn, Pluto ve Uranüs gezegenleri ile ana rahmindeki yaşamla doğuş serüveninin aşamalarını ilişkilendiren , doğum öncesi kayıtlardan alınan dört ana modelden oluşmuş “Bilincin Topografyası”nı tamamladı. Çalışmaları, doğum anındaki astrolojik temayla da ilişkilendirebileceğimiz kişisel dönüşüm psikolojisinin oluşmasına katkıda bulunuyordu. Böylece, belirlenen temanın okunuşu, hem terapi açısından, hem de kişisel açıdan araştırma amaçlı olabiliyordu.

Buna göre:

Doğumun, bireyin kişiliğini belirleyip yaşama hazırladığını bilirsek, dönüşüme yardımcı hatırı sayılır bir araç elde etmiş oluruz.









KAYIT 1

Bebeğin rahim içindeki mutluluğu.Yerçekiminin olmadığı, nefes alıp verebildiği, güvenli bir ortamda, annesiyle sınırlı ilişkide bulunduğu durum. Bu aşama, bütünlük, tatmin, uyum, yaratıcılık ve hayal gücü, mistik veya artistik haz, her tür sarhoşluk ve esenlik durumlarını ifade eder. Olumsuz olarak ele alırsak, başlangıç noktamızı kaybettiğimiz durumlar, kimlik ve bilinç kaybından söz edilebilir.



Neptün, bu birleşme durumunun çok arzu edildiği anları ve bu durumu bize çağrıştıran unsurları tanımlar.


KAYIT 2

Rahim merkezi kasılmalar sonucunda sertleşir, karşı koyar, böylece rahatsızlık, korku, dar alanda olma, kafese kapanma, ezilme, boğulma hissi verir. Kaynağı bilinmeyen bu süreç, bizi sıkıştıran, karşı koyamadığımız tehdit edici olaylar, yalnızlık ve geçen zamanla ilgili tüm durumları çağrıştırır. Olumlu olarak ele alırsak, dayanma cesaretini, sebatı ve yapılanmayı tanımlar.



Satürn de size sınır koyar, karşı çıkar ama yapılandırır.




KAYIT 3

Doğum ve dölyolunun sınırlarından geçiş. Yaşam savaşı, acı çekme, soluma güçlüğü, aşırı tehlike. Bu aşama tehlikeli ve ölüme yakın olduğumuz anları, şiddetli kriz durularını, ölme-dirilme aşamalarını, fiziksel şiddeti, sınırsız cinselliği, sadomazoşist eğilimleri çağrıştırır.Olumlu ele alındığında, risk alınan durumları, maceraları, kendini aşmayı, zevk ve eğlence dolu kutlamaları temsil eder.



Pluto dayanma güdülerimizi geliştirmemize yardım eder.


KAYIT 4

Çocuk ilk nefes aldığında, tamamen serbest bir şekilde hareket edebileceği, fiziksel sınırların olmadığı bir alanda dış dünya, ışık ve annesinin kolları ile tanışır. Bu aşama özgürlük ve bağımsızlık, başarı ve zaferle sonuçlanan gayret ve gerginlik, kendini doğrulama, sevinç ve paylaşma çağrıştırır. Olumsuz olarak ele alındığında aşırı bağımsızlık, kışkırtıcı aykırılık, kronik coşku hallerini tanımlar.



Uranüs bizi gerçek hayata açan doğru kurtarıcıdır.

Kaynak: Astrologie-le ciel vous parle/ Christine Grenard

Çeviren: Anet Mankeoğlu
astrolojidergisi.com
02-17-2010 07:41 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #12
RE: Gezegenler ve Cenine etkileri
Yapılan değerlendir daha çok özdeşleştirmeden kaynaklanıyor sanırım ...

Bu evrelerin psiko-astro dış vurumları ...

120. GÜN'DEN Anne manyetik alanından çıkışa kadar olmalı....(doğum )

Herkesçe bilinir ...

Hamile kadınların ,kötü,alışık olmadıkları enerjiye girmemeleri gerektiği..

İç ,dış gibi görünen beslenme kimyasal takviyeyi uygun yapması gerektiği...

Madde gibi görünen unsurlar dahi ....

İç- dış olmadığından doğum boyutuna dolayısı ile bir yerde ölüm(anne karnına yada manyetiğine göre...

OLAN ŞEY...

dİĞER BOYUT için bir yaşam başlangıcı olarak değerlendiriliyor..

Hal böyle iken dimasyonel(boyutsal) yaklaşımlar...

Doğru olabiliyyor....

Kat ,sema , gök gibi kast edilen şeylerin o zamanın koşullarına göre anlatım benzeri olmadığından ...

Mecazlarla anlatılmıştır...

Kutsal kitaplarda ..

Mecazlarla enerji boyutu ve boyut olayı irdelenmiş ..

Bu konu başlı başına ansiklopedi oluşturur...

Yazdığım sığ bilgiler için ...

Affınıza sığınıyorumgözkýrpma
02-17-2010 08:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ekinoks Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 376
Üyelik Tarihi: Sep 2011

Rep Puanı: 43

Mesaj: #13
RE: Gezegenler ve Cenine etkileri
Benzer konu varmış buraya taşımak daha mantıklı gülücük

Astroloji ve Embriyoloji
Gündelik hareketi kapsamında bütün alt küreleri içeren Primum Mobile, var olan ve devinen maddeye etkisi vasıtasıyla erdemi aktarır: Sabit yıldızlar küresi, gelecekteki oluşum ve kazaları ayrımsama gücünü fetüse vermeyle ilgili olduğu gibi, bu kürenin farklı etkilerini izleyerek aynı zamanda farklılaştırma gücünü de verir. Satürn küresi, gök kubbeden hemen sonra gelir ve ruh, bu gezegenin bqasiret ve mantıklılığını alır. Sonra da Jüpiter küresi, ruha cömertliği ve bazı diğer tutkuları aktarır. Mars, nefret, öfke ve pek çok diğer duyguyu verir. Güneş ilim ve hafızayı kazandırır. Venüs cinsel arzu devinimlerini, Merkür sevinç ve zevkleri verir. Son olarak da tüm doğal erdemlerin kökeni olan Ay, bu yapıyı kuvvetlendirir. Bazı şeyler, ruhtan kaynaklanırlar ve ruh, göksel cisimlerden muhtelif katışımları edinmiş durumdadır.
Fizik Beden
Şimdi de, gezegen adını verdiğimiz yıldızların etki ve ameliyeleri tarafından, embriyodan yaratılan ve oluşturulan bedeni ele alalım. İnsanların yaratıldığı maddenin Satürn'ün soğukluğu ve kuruluğu tarafından ele alınıp sıkıştırıldığını anlamak gereklidir; beden bu gezegenden güç ve besleyici özellikler alır. Satürn'de iki çeşit güç bulunur: Birincisi genel olarak maddeyi hazırlar, ikincisi de ona belli bir şekil kazandırır.

[Resim: bvgxm.jpg]

İlk ay boyunca embriyonun yapılanmasına Satürn egemendir. İkinci ayda sıra Jüpiter' e geçer ve bu gezegen de özel bazı güçlerle, bedenin sahip olması gereken uzuvları almak ve edinmek üzere, maddeyi hazır hâle getirir. Bu uzuvlara Satürn de katkıda bulunur. Jüpiter aynı zamanda, fetüs maddesini harika bir ısıyla destekler ve ilk ay Satürn'ün kuruttuğu tüm kısımları nemlendirir.
Üçüncü ayda Mars, ısısıyla, başı oluşturur; sonra da tüm uzuvları birbirinden ayrıştırır. Örnek olarak, boynu kollardan, kolları bedenin yan taraflarından ve bu şekilde, sırayla ayırır.
Dördüncü aya hükmeden Güneş, fetüs üzerine farklı farklı şekiller yerleştirir. Kalbi yaratır ve duyarlılığı hızlandırır; eski hekim ve astronomlar böyle derler. Aristo farklı fikirdedir; ona göre kalp tüm diğer kısımlardan önce oluşur; diğerleri kalpten gelişirler. Kendi görüşlerini savunan başka yazarlar ise, yaşamın kaynağı ve kökeninin Güneş olduğunu söylerler.
Venüs, beşinci ayda, tesirleriyle dış uzuvları işler ve kulaklar, burun, kemikler, erkeklerde penis ve penis üst derisi, dişilerde ise rahim ya da vulva ile göğüsleri oluşturur. Bunlara ek olarak elleri, ayakları ve parmakları birbirinden ayırır.
Altıncı ay boyunca, Merkür'ün hâkimiyet ve etkisiyle, ses organları, kaşlar ve gözler oluşur. Aynı gezegenin etkisiyle, saçlar belirir ve fetüste tırnaklar görülmeye başlar.
Yedinci ayda, Ay, diğer gezegenlerin başlattığını tamamlar, çünki ıslaklığıyla, etin içindeki tüm boş alanları doldurur. Venüs ile Merkür bütün bedeni nemlendirir ve gerektikçe besin verirler.
Sekizinci ayı da Satürn'e atfediyoruz; bu gezegen, yaptığı etkiyle, fetüsün büyük kısmını soğutur, kurutur ve böylece onu sıkılaştırmış olur. Ancak, ısısı ve nemiyle fetüsü ihya eden, dokuzuncu aya hükmeden Jüpiter olur.
Tıbbî Uyarlamalar
Astral etkilerle ilgili bir çalışmasında, Flambart şunları aktarıyor:
Çeşitli hastalıkların özel bazı astral etkilerle bağlantısını verdikten sonra, şu sonuca varılabilir ki, bu etkiler, hastalıkların bizzat nedeni olmasa dahi, bazı hâllerde diyagnoz (teşhis) ve prognoz (hastalığın süresini tahmin) anlamında dikkate alınmasında yarar olan bağlantılar gösterir. Hiç kuşkusuz, kişinin yıldız haritasında çok açık bir biçimde gözüken sağlıkla ilgili eğilimleri, hasta kişiye dikkatle yaklaşan hekim bakımından önem arz eder. Dahası, şunu kesin olarak söyleyebilirim ki, her bireyin hastalığa olan eğilimi, alıcılığı, doğum anında göklerin durumuna göre kendini sergiler; ben buna inanıyorum.
Her gezegenden yayılan etkilerin, bedenin bir kısmının oluşumuna ne şekilde katkıda bulunduğunu gördük. Ayrıca her bir Zodyak burcunun sadece bedenin çeşitli kısımları ile değil, aynı zamanda, mineral ve bitki âleminin çeşitli varlıklarıyla da ne şekilde bir karşılıklılık sergilediğini ele almıştık.
O hâlde görüyoruz ki, Jüpiter'in etkilediği bir bitki, kendi içinde görünmez enerjinin bu özel gücünün bir kısmını yoğunlaştırdığı için, aynı kuvvetle karşılıklılık sergileyen beden bölgesindeki bir hastalığı iyileştirecektir.
Çok değerli bir hekim olan Dr. Duz, sadece kendi tecrübelerinden hareketle geleneksel astrolojinin verilerini tıbba uyarlamıştı. Okuyucularımıza, kendi araştırmamızın sınırları dışına taşmamak koşuluyla astrolojik bilginin tıbba uygulanması yöntemleri hakkında bir fikir vermek amacıyla, Ay'ın on iki Zodyak burcunda nasıl etkiler oluşturduğuyla ilgili bir özet vermek istiyoruz. Ayrıca Dr. Duz'un tecrübelerinin sonucu olarak kaydettiği fizyolojik ve patalojik durumların bir özetini de sunacağız.

( İnisiyeler İçin Astroloji - Papus )



spiritualizm.com
08-14-2012 11:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  HARİTAMIZDAKİ RETRO GEZEGENLER Hattusas 2 6,343 04-18-2020 03:06 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Geri Hareket ve Durağanlık,Geri Giden Gezegenler vivienleigh 38 53,321 11-22-2018 02:40 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Fokal Gezegenler Lajâ 11 23,098 04-29-2015 07:53 PM
Son Mesaj: Lajâ
  Kişisel Gezegenler ve Narsisizm sufle cii 29 39,499 01-01-2013 12:04 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Gezegenler Hakkında Genel Bilgiler yükselenbaşak 31 55,298 11-27-2012 07:50 PM
Son Mesaj: zeppi
  Retrograde Gezegenler ve Karma Alya 6 22,490 05-18-2012 11:36 PM
Son Mesaj: Kaktüs
  TEST ( Gezegenler ) astrosohbet 90 118,137 08-16-2011 04:24 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Gezegenler ve Sağlığımız bluex 13 17,964 07-10-2010 06:24 PM
Son Mesaj: Serena
  Kollektif Gezegenler ve Nesiller aeon 11 15,266 04-27-2010 05:37 PM
Son Mesaj: Bluescorpio
  Kadim Astrolojide Gezegenler Angel 1 5,020 06-28-2007 04:39 AM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir