Değerlendir:
  • 36 Oy - 2.89 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Retrograde Gezegenler ve Karma
Yazar Mesaj
Alya Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #1
Retrograde Gezegenler ve Karma
Retrograde gezegenler ve karma
Gezegenler, Güneş’ e karşı konumda olduklarında geri hareket ediyormuş gibi görünürler. Bu sırada doğan kişilerin haritalarında, geri gitme hareketine sahip  gezegenin yorumlanması çok özel bir anlama sahip olur. Dünya üzerinde manyetik özelliği olmayan tek bir cisim bile yoktur . Düşünceler ve hareketler senkronize olarak kendine benzer düşünceleri ve hareketleri çeker. Her birey doğum haritasında yer alan kompozisyonları nasıl kullandığının üzerine kurulu kendi manyetik enerjisine sahiptir. Tüm konfigürasyonlar, belirli şeyleri kendine çekerken bunun zıttı olan konfigürasyona sahip olan gezegenler belirli şeyleri iterler. Bu nedenle yaşadığımız dünya hem pozitif , hem de negatif kutupluluğa sahiptir. Doğum haritalarında bazı gezegenler enerjiyi dışarıya verdikleri (radiation) noktasında,  bazı gezegenler ise kişinin ihtiyacı olan evren anlayışı ve yaşam farkındalığını özümseyebilme kapasitesi aracılığıyla içe çekme (absorption)noktalarında konumlanırlar.

Gerçekte ise kişinin manyetizmasını belirleyen , kişiliğin gezegeni nasıl kullandığı , gezegene ait olan tüm enerjiyi nasıl algılayıp aktardığıyla ilgilidir. İnsan düşüncelerini kullanarak karmaya bir miktarda olsa müdahale edebilir . Bireyin kendi manyetik alanını kontrol etme yetenekleri, duygularıyla ve coşkularıyla, yaşama bakış açıları , tüm zihinsel aktiviteleri dengeleyebileceği gibi tüm zihinsel aktiviteleri çok aşırı dengesiz bir konuma da getirebilir. İnsan, gezegenlerden büyük bir enerji aldığı anda, şuurun neye ihtiyacının olduğunu önemsemeden tüm bu enerjileri almaya çalışmaktadır. Bu tabii ki zihin seviyesinde değil , daha çok şuur altı seviyesinde kendini gösterir . Venüs ‘ ü ele alırsak kişi ihtiyacı olduğundan fazla sevgi enerjisine sahip ise Venüs’ ünü verici olarak kullanacaktır.  Oysa Venüs  daha dişi ve negatif bir gezegen olarak da tanımlanabilir. Aynı özellikleri Mars için kullandığımızda  Mars genellikle saldırgan eril ve ben merkezci olarak tanımlanır . İhtiyacımız olandan çok daha fazla enerjiye sahip olduğumuz için Mars ‘ ı diğerlerine vermek için kullanırız. Burada zihin gene ön planda değildir. Şuuraltı devreye girer, kişi sporla ilgilenmeye başlar. Kendi motivasyonları arttığı için çok yönlü bir kişilik sergiler , öyle ki kişilik daha agresifleşir ve saldırganlaşır . Her an savunmaya hazır , en iyi savunmanın da aslında saldırmak olduğunun inancında olur. Yukarıda gördüğümüz gibi her bir gezegen zaman zaman bir parça yayıcı zaman zaman da bir parça alıcı konumdadır .

Hayatın döngüleri içinde bazı gezegenler transit etkileri sebebiyle diğer bazı gezegenlere göre daha baskın hale gelirler.  Eğer,  kişi özümseme ve yayılma hallerini fark edecek ve kontrol edecek bir bilince sahip değil ise çok çeşitli problemler , depresyonlar,  hayatın içinde kişiliğin çıkış kapılarının kapanması dediğimiz pek çok savunma mekanizması gelişir.  Birey,  aslında varolma süreci içinde bedeni deneyimleyen ruhsal bir varlıklar bütünlüğünü temsil etmektedir. Kişilik sürekli yeni var oluş biçimleri ve şuur halleri yaşayarak kendisini karma süreci içinde,  bilhassa duyguları deneyimleyerek eğitir. İşte tüm bu eğitimleri , karmik sınavları , enerjiyi verdiğimiz ve özümsediğimiz alanları “Karma Astrolojisi” ile çözebiliriz.

Karma Astrolojisinde kullandığımız teknikler modern ve klasik Batı tekniklerinden çok farklı değildir. Modern Batı Astrolojisi kişiliğin doğumdan itibaren  çevresinin ve genetik eğilimlerinin sonucunda yaratmış olduğu kişiliğini çözmeye çalışırken,  klasik Batı kendi içinde hala ispatlanamamış pek çok geleceği görme ve öngörüm teknikleriyle bir Astroloji karmaşası konumundadır. Modern Batı,  psikolojik evrimi incelerken Klasik Batı Astrolojisi Ortaçağ’ dan kalma öngörüm teknikleriyle geleceğe şöyle bir göz atmamızı sağlamaya çalışır...  Oysa Karma Astrolojisi (Hermetik Astroloji), kendi kendine çok farklı bir gelişim sürecini temsil eder... Karma Astrolojisi,  diğer ismiyle Ezoterik Astroloji , doğunun ve Tibet’ in karmik bilgeliği ile Batı’ nın modern Astroloji tekniklerini birleştirmiş yegane Astroloji ekolüdür. Ne yazık ki öğreniminin zorluğu çaba, mücadele gerektiren ve pek çok yaşamsal felsefeyi öğrenmekle gereken öğrenme süreci, şu an için her şeyi son hızda yaşayarak yeterince özümsemekten uzak batılı toplumlarda çok ön plana çıkamamaktadır. Artık Dünyada Teozofist eğitimi gerektiğince özümsemiş çok az Astrolog kalmıştır.  

Karmik Astroloji’ de en çok önem verdiğimiz ana form Retrograde gezegenler ve Ay düğümleridir. Yeni bulunan  Satürn ötesi gezegenler de (Uranüs, Neptün, Plüton) kendine ait tüm döngüleriyle incelenmektedir.....

Retrograde gezegenler ; Hiç şüphesizdir ki , geri giden gezegenler direkt hareket eden gezegenlere göre farklı güç alanları oluştururlar. Bu konumların horoskoptaki etkileri, kişiliğin karakterindeki yansımaları ile yaşamsal olgu ve fenomenlerinin eş zamanlı olduğunu da bize işaret eder. Kısacası karşınızdaki kişiliğin geri giden gezegene sahip olup olmadığı bazı durumlarda ve vakalarda çok daha belirgin olabilir.  Bilhassa Merkür , Venüs ve Mars Retro’ ları çok belirgin karakter temalarıyla kendini gösterebilir.

Direkt hareket eden gezegenler enerjisini kolaylıkla ifade ederken , Retrograde gezegenler çoğunlukla bireyin dışarıya ifade etmekte zorlandığı pek çok konuyu ve davranışı temsil ederler. Eğer gezegen Retrograde ise, bu onun kendi enerjisini açık açık gösteremediğini , gezegenin çok fazla iç merkezli çalıştığını göstermesi açısından çok önemlidir. Bazı horoskoplarda nadirde olsa çok iyi etkilere sahip olsa bile, genelde yavaş olgunlaşmaya ve yavaş öğrenmeye sebebiyet veren bir doğaya  sahiptir. Eğer kişisel gezegenler Retro ise Merkür, Venüs ve Mars kişilik pek fazla ortaya çıkamayacak. Birey, eğer gezegen yükselen burcun üzerinde ise içine kapanacak. Hatta toplumdan kaçacaktır .Normalde her horoskopta  iki  tane  Retrograde gezegen olur.Güneş sistemimizin kendi içsel doğal dinamikleriyle ilgili bir süreçtir bu. Retrograde kişisel gezegenler, kişiye farklı bir esrarengizlik verebilirler, bunun yanında zamanın yavaşlamasına da sebebiyet verirler. Olayları daha yavaş algılayan, enerjisini kullanmakta zorlanan pek çok bireyin horoskoplarında Merkür Retrodur. Zaman zaman enerjisinin yetmediğinden bahseden, bazen çok aceleci ve sabırsız ,bazen de çok durağan ve tembel bireylerde ise Mars genel olarak geri gider.

Kişiler direkt hareket eden gezegenler ile Retrograde harekete sahip gezegenleri tamamen aynı anlayış ve düşüncesel farkındalıkla kullanma eğilimindedirler . Bu , toplumdaki bireylerin birbirlerine benzer, çok çeşitli, kolektif hareketleri ve davranış kalıplarıyla da ilgilidir. Geri giden Merkür ‘ e sahip olan bir kişilik neden çevresinde pek az arkadaşı olduğunu veya geri giden Venüs’ e sahip bir genç kız aslında diğer hanımlardan hiçbir farkı olmamasına rağmen neden çevresinde kendisiyle ilgilenen tek bir erkek arkadaşının olmadığını anlamakta zorlanır . Direkt hareket eden gezegenler,  kişiliğin gezegensel enerjisi içinde bulunduğu toplumun sosyal iniş çıkışlarıyla ve kolektif bilinciyle uyumlu hale gelmesine sebebiyet verirken,  geri giden gezegenlere sahip olan kişiler çoğunlukla bu uyumluluktan çok uzaktırlar. Geri giden bir gezegenin enerjisi fark edilip, çocukta üzerine gidilmezse çok çeşitli komplekslere sebebiyet verebilirler .

Geri giden gezegenleri üç ayrı evrede ve üç ayrı kişilik yapısıyla inceleyebiliriz. Geri gitme safhası üç ana süreçten oluşur . Gezegenin normal hızının düşmeye başlaması, gezegenin durması ve geriye doğru hareketi. Geriye doğru hareket de kendi içinde geri gitme hareketinin yavaşlaması, gezegenin durması ve gezegenin yavaş yavaş hızlanması şeklinde devam eder . Gezegenin normal hızına ulaşması belli bir zaman alacaktır. İşte bu ileriden geriye yavaşlama ve geriden ileriye doğru hızlanma evrelerini,  gezegenin gölge evresi diye adlandırırız .

Geri gitme hareketi insan psişesi içinde üç ayrı evre ile incelenir .

1. Kişi gelecek zaman için de yaşayarak , sürekli gelecekte olabilecek hayallerden ve düşlerden bahseder . Kısacası gelecekte henüz gelmemiş bir zamanı , şimdi yaşamaya çalışır . Bu aslında gezegenin eskiden kalmış olayları ve karmik tortuları , kişiliğin sürekli karşısına çıkarması ve kişiliğin şu an da bu problemi çözmektense gelecekte tüm problemleri çözülmüş ideal yaşam arayışı ve özleminden başka bir şey değildir.

2. Şu an yaşadığı zaman da sanki daha önceden bulunduğu izleniminde ve  önceden bu hayatı birebir yaşadığına karşın derin bir anlayış içindedir . Gelecekte olabilecekleri çok rahatlıkla tahmin eder, sık sık “Dejavu” ‘ lar yaşar. Çevresindeki pek çok insanla nasıl olduğunu anlamadığı tesadüfler yaşar.  Hayatında eş zamanlıklar o kadar fazladır ki; bir gün içinde çok önemli birkaç senkronizasyon bile yaşayabilir. Zaman zaman kendisine benzer insanlarla karşılaşır, yaşamında uzun yıllarla belirlenmiş senkronizasyonlar vardır . Metonom döngülerin de ona sanki hayat eksik bir şeyleri tamamlaması için sürekli prim tanıyor hissine kapılır. Aslında kişi,  bir başka zamanda yaşadığı bu deneyimleri yeniden deneyimlemektedir.

3. Zihninde geçmişle ilgili çok çeşitli hatıralar vardır ; bilhassa çocukluk rüyaları veya kabusları. İlk aşkını tesadüfler sonucu yaşamış,  sebebini bilmeden ise ilk ilişkisi bitmiştir. Bu üçüncü bilinç halinde çoğunlukla sosyal ilişkiler geçmiş yaşamlardan tanıdıklarla kurulur . Anne, baba ,kardeş hep geçmiş hayatların çok farklı alanlarından gelmektedir. Horoskopta bu konfigürasyon çok net ve kesin görünür. Zaman zaman  depresyonlar ve panik ataklar şeklinde geçmiş yaşamın negatif tortuları bireyin karşısına çıkar. Anksiyete, iç sıkıntısı, içsel huzursuzluklar , bu dönemlerin belirleyici unsurudur. Eş , kadersel seçimdir. Horoskopta kişiliğin karşısına çıkacağı dönem bellidir. Çocuklarda da kişilik geçmişteki deneyimlerini ve insanları bu yaşamına getirmiş eksik bıraktığı yerden karmaya çoğunlukla devam etmektedir .

Gezegenlerin Retrograde hareketlerinin bilhassa kişisel gezegenler olan Merkür ,Venüs ve Mars ‘ ın kişiliğin zamanı algılayış biçimini farklılaştırdığı bilinmektedir . Bu kişiler olayları kişisel gezegenleri normal harekette olan kişilere göre farklı zaman sıraları içinde yaşarlar . Merkür Retro’ suna sahip insanlarda yaşlanma daha yavaş algılanır. Zaman sanki kişilik için diğer kişilere göre daha yavaş akan bir süreçtir. Bu kişiler fizik olarak da Merkür ’ ü düz olan kişilere göre çoğunlukla daha uzun zaman içinde yıpranırlar. Diğer insanlara göre olayları daha hızlı veya çok daha yavaş yaşayabilirler. Toplumun sapkınlık olarak gördüğü kişiler, insanlar ve olaylarla daha fazla karşı karşıya gelirler ve kazalara daha açık olurlar.  Geri gitme hareketi kişiliğin sadece dün’ e,  geçtiğimiz ay yaşanılanlara veya geçen yıllara değil de, aynı zamanda şimdiki yaşamında , enkarnasyonlarından çok kesin bir şekilde taşıdığı anılarına ve geçmiş hayatlarına dönmesine sebep olur . Bu anılar, belirli olayları, insanları temsil ederler ve kişiliğin üzerinde zihinsel ve duygusal olarak çok etkilidirler. Geri giden gezegenler haritanın konumlandığı yerde eski hayatla ilgili bize çok fazlasıyla bilgi verebilirler. Yalnızca  önemli olan burada kişiliğin, haritanın geriye kalan kısmını bir türlü yaşayamaması veya ne kadar çabalarsa çabalasın bir takıntıdan veya yanlış bir şartlanmadan kurtulamaması halidir .

Bitmemiş gibi görünen daha önceki hayatla alakalı anılar tesadüfler şeklinde karşısına çıkar. Kısa zaman içinde tanıdığı insanlarla çok iyi dostluklar geliştirir . Bu dostlar onun hayatına zaten geçmiş yaşamlardan gelmektedir. Kişiler sebeplerini anlamasalar da ciddi bir empati ile birbirlerine çekilebilirler. Kişi bu zaman da şimdiyi yaşamakta, yeni farkındalıklar yeni duygular deneyimlerken geçmişin olayları ve anıları zaman içinde canlanmaya başlayabilir . Bir süre sonra geçmiş hayatlarla ilgili titreşimler o kadar yoğunlaşır ki,  kişiler şu an duygusunu ve şimdiyle olan bağlarını dahi kaybedebilirler .

Çoğunlukla bu tür horoskoplarda takıntılı aşk ilişkilerini görürüz. Kişilik bir türlü kendine zarar veren kişilikten kendini kurtaramamaktadır . Hatta o kişiye kendini kurban edebilir . Çoğunlukla eş konumundaki kişi,  karşısındaki kişiye eziyet ettiğinin bile farkında değildir.  Bu tip ilişkiler bir hayat boyu sürebilir. Horoskopta olaya sebebiyet veren gezegenin transit Retro zamanlarında bu kişiyle ilgili sürekli haberler alınır.Veya hayatın bir kesiminde tesadüf eseri karşı karşıya gelinir. Aslında karmanın kişisel ilişkiler adına anahtarı buradadır. Kişiler ilişkilerinde birbirlerinden öğrenmeleri gereken dersleri öğrenememişler, bu sebepten gezegen Retro ‘ larında  bilinçaltları tarafından birbirlerine çekilmektedirler. Bu dönemlerde rüyalar farklılaşır ve kişiler sürekli o kişiyle kendilerini rüyalarında , farklı zamanda ve farklı mekanlarda birlikte evli çocukları olmuş çok mutlu ve çok mutsuz görebilirler . Bu tip karmik takıntılı ilişkiler , iki ayrı cins arasında olabileceği gibi iki ayrı cins yakın arkadaş arasında da olabilir . Karmik ilişkiler bazen Anne, Çocuk, Baba, Kız ,çok yakın lise arkadaşı şeklinde de karşımıza çıkabilir .

Zaman zaman da transit gezegen Retro ‘ larıyla ana gezegenlerimizin kavuşumları esnasında geçmiş yaşamlarda bulunduğumuz mekanlara gideriz ve geçmiş yaşamlarımızda  mensubu olduğumuz meslek ve yada sosyal guruplarla karşılaşabiliriz . Bunlar şu anki hayatımızla en ufak bir bağa sahip olmayabileceği gibi, karşımıza tatil fırsatları, yarışmalarda kazanılan ödüller veya hiç tanımadığımız insanların bizi bir şekilde duyarak çeşitli şekillerde bizlere farklı fırsatlar tanıması olarak karşımıza çıkabilir .

Bir burçta geri giden kişisel gezegenlerden biri, hayatın tüm rengini tamamen değiştirebilir. Burcun enerjisi gezegenin niteliğiyle beraber hayata yeni ve ilginç renkler katabilir. Kişi geri giden gezegenle ilgili geçmiş enkarnasyonunda yaşadığı deneyimlerin aynılarını , mevcut hayatında yeniden yaşamaya başlar . Ancak bazı nedenlerden dolayı içsel bilinç karmik derslerin henüz tamamlanmadığını ya da alt benliğin tatminin sağlanamadığını hissederek , geçmiş yaşamlarındaki zorlayıcı durumları şu anki hayatına tekrar getirmeye devam eder , gerçek şudur ki mevcut hayatını zihnini ve yaşama bakış açılarını daha çözemediği geçmiş yaşamına doğru götürmeye çalışmaktadır. Bir anda hayat kalitesi düşebilir , inanılmaz talihsizlikler üst üste yaşanır , ağır hastalıklar ve bedende çok çeşitli immüm sistem hastalıkları Lupus,  Sedef  veya çok çeşitli allerjiler görünmeye başlar. Aslında içsel benlik hem tepki vermekte ve kişiliği uyarmaya çalışmakta hem de sebepsiz yere gezegenin vortex alanına doğru çekilmektedir.

Sadece bu hayat diliminde değil ,aynı zamanda zaman bariyerlerini aşarak geçmiş enkarnasyonlarına gitme eğilimde olan üç safhalı geri gitme süreci her burçta farklı anlamlara gelir . Burcun mevsimsel özellikleri kişiliğin geri gitme sürecini algılayış biçimi üzerinde oldukça etkilidir. Örneğin Merkür ‘ ü Koç burcunda olan bir kişilik Koç burcunun öncü etkileriyle bu süreci çok yoğun hissedecek,  çok dar bir zaman da pek çok olayı çözmeye çalışacaktır.

Merkür’ ün Koç burcundaki geri itme süreci kişide inanılmaz bir stres ve gerilim yaratacak , kişilik anlayamadığı bireysel tartışmalara girecektir . Bunları davranışa döktüğünde şiddet görebilir. Şiddet gösterebilir.  Merkür ‘ ü Boğa burcunda gerileyen bir kişilik , süreci Boğa burcunun kendinden emin ve sabit yapısı ile yavaş ama istikrarlı bir şekilde tamamlayacaktır. Kişi kendini güvende hissedecek düşüncesel süreçleri doğru zaman da doğru yerlerde bulunarak fırsatlara çevirecek , az konuşacak ve insanların kendisine bir şeyler öğretmesine izin verecektir. Sonuçta geri giden gezegenin bulunduğu burcun doğasına göre kişi herhangi bir geri gitme sürecini uyumlu veya uyumsuz bir şekilde yaşayacaktır . Geri giden gezegenin bulunduğu burç ve horoskopta bulunduğu ev bize karmik problemin doğasını gösterir .Gezegenin açıları , ışıklarla konumları , MC veya ASC üzerinde bulunması horoskoptaki özel noktalar ve sabit yıldızlarla kavuşumları ve karşıtlıkları gezegenin bulunduğu burç dekanat ‘ ı ve deka ‘ sının elementsel niteliği , bize geçmiş yaşamlardan gelen problemin ne düzeyde kompleks bir yapı olarak yaşamda kendini göstereceğini, bireyi ne tür zihinsel çalışma ve koşullarda zorlayabileceğini ifade eder.

Bir geri giden gezegenin doğasında sayısız seçenek bulunmaktadır. Aynı burçta geri giden bir gezegen için 360 dereceli, 12 evli kombinasyon. Yaklaşık 1 gezegen için 4320 ayrı kombinasyonun karşımıza çıkabileceğini gösterir . Bunu 3 kişisel gezegende ayrı ayrı veya birlikte gördüğümüzü farz edersek 12960 ayrı karma tipiyle karşılaşırız ki ; bu aynı burçtan olan kişiler için geçerli olmakla birlikte tüm burçlar için 388.000 ayrı karmik yapı ve konfigürasyon olarak karşımıza  çıkmaktadır.  

Bu da Karma Astrolojisi’ nin bireysel chart’ lardaki zorluklarından yalnızca birisidir. Doğal olarak bu durum yorum yapan Astrolog ‘ u zorlayacaktır . Geri gitmenin doğasını anlamak için bireyin,  aynı zaman içinde çoklu boyutları yaşadığını kavramak çok önemlidir. Kişilik hem bu anı hem de geçmişten getirdiği zamansal bir parçayı deneyimler. İlk olarak kişilik kendisini bu zamandan koparmamaya çalışmakta,  bununla birlikte geçmiş yaşamdan gelen anıları ve sorunları çözmeye çalışmaktadır ki ;  bu çok zor ve ızdıraplı bir süreç olabilir . Bir tarafı burada iken, toplumda saygın bir işle uğraşan eşi ve çocuklarıyla hiçbir sorun yaşamayan birey,  öte yandan geçmiş yaşamından getirmiş olduğu bireylerden biri ile yasak bir ilişki yaşayabilir ki; bu ilişki onu hem bu yaşamdan alıkoyar iken , hem de geçmişteki hataları yeniden su üstüne çıkarabilir . Kişiliğin bir tarafı şimdiki zamanda bir tarafı da geçmiştedir .  Mevcut hayatında bir çok insanın mutsuz olmasına sebebiyet veren bu etkiden ancak birey , kendini kişisel anlamda geliştirerek ve bireysel duygularını arındırma sürecine girerek kurtulabilir . Bazı insanlar yaşamı madde,  bazı insanlar ise ruhsal yönleriyle algılarlar . Geri giden gezegen,  kişiliğin bu hayatında çıkan karmik dersleriyle  beraber ruhunun ilksel evrimindeki geri yanları ve ilkel kişilik motiflerini de ortaya çıkarabilir. Bilhassa, kişisel gezegenleri geri olan kişiler aşırı cinsel dürtülerinin baskılarıyla birlikte yaşamak zorunda kalabilirler veya ilkel hayatta kalma güdüsü , şiddete dönerek çevrelerindeki insanlara zarar verebilir. Toplumun kurduğu ahlaksal yasaları tanımayabilirler. Cinsellik ve şiddet iç güdüsü bireyin ilkel karmalarında yaşamak ve soyunu devam ettirmek için kullanmakta olduğu güdülerdir. Bu güdüler yeniden ortaya çıkabilir, birey topluma çok zararlı davranışlar geliştireceği gibi bilinçli kötülük veya başkalarının ızdıraplarından bilinç altını tatmin eden çok çeşitli davranış modellerine gidebilir. Aslında geri giden kişisel gezegen bireyin evrimleşmemiş iç güdülerini de göstermesi açısından çok önemlidir . Geri gitme cinsellikle ilgili zorlukların başlıca nedenlerinden biridir. Cinsel zenginlik ve mutluluk birbirleriyle aynı zaman ve mekan seviyesinde bulunan enerjisel olarak bir bütün haline gelen iki farklı insanın birleşmesidir.  

Venüs’ ü geri olan bir erkek kadınlardan uzak durmayı yeğleyebilir , böylece geçmiş yaşamlarında yaşamış olduğu yoksunluk duygusunu yaşamamayı ummaktadır.  Mars ‘ ı geri giden hanımlar da zaman zaman erkeklerle ilişki kurmakta zorlanırlar .  Merkür ve Uranüs horoskopta geri gittiği zaman kişilik toplumun normlarına aykırı cinsel fantezilere sahip olabilir. Homoseksüelliğin altında Venüs ‘ ün Retro veya Retro bir Uranüs’ ün Venüs ‘ e yaptığı bir açı da olabilir.  Venüs’ ün Akrep burcunda geri gitmesi veya geri giden bir Plüton ile Venüs’ ün iyi açıları dahi , kişi bugünde yaşarken cinsel doğası dünya tarihindeki ilkel dönemlerden kalmış olabilir. Cinselliği bir takıntı haline getirebileceği gibi çeşitli fetişlere de sahip olabilir. Karşı cins’ in sahip olduğu bir organı veya  bir objeyi eski zamanlardaki tanrısal bir sembolle birleştiren bilinçaltı çok çeşitli fetişler geliştirebilir .Şüphesiz,  bir kişi birden fazla geri giden gezegene sahip olabilir ama homoseksüel olmayadabilir. Böyle bir kişilikte her ne olursa olsun derinlerde cinsel bir problem araştırıldığı zaman bulunacaktır.  Bu cinsel problem şekil değiştirmiş olabilir. Libidonal enerji yaşamın farklı alanlarında,  mesela iş yerinde aşırı hükmetme güdüsü veya aşırı depresif,  huzursuz bir kişilik yapısı olarak ta karşımıza çıkabilir.  Bazen de aşırı cinsel komplekslere sahip olan varlık bilinçli komplike yalanlarla , toplum içinde olduğundan farklı bir yerde kendini göstermeye çalışabilir .

Eğer sahip olunan geri giden gezegen sayısı fazla ise kişilik kendi duygusal ve düşüncesel olarak fazlasıyla incelemeye başlar. Kendi içinde farklı alt kişilikler geliştirebilir . Bu hayat yaşamayı istediği hayatın tam tersi olduğu gibi bireyin beklentileri de çoğunlukla hayal kırıklığına uğramıştır. Küskünlük çok fazlasıyla görünür. İleri durumlarda intihar dahi görünebilir. Kişi ihtiyaçlarını ve duygusal iç görümlerini onaylayacak bir sosyal çevre amaçlamaktadır. Kendisinin dünya ‘ dan anladığı şey ne yazık ki çoğunlukla diğer insanların anladığı şeylerden farklıdır...

Sevgi ve Saygılarımla haftaya görüşmek üzere...

Alıntı:Astrolog Oğuzhan Ceyhan

Yapılan hiçbir iyilik cezasız kalmaz! Bekle gör ki yaptığın iyiliklerin cezasını çektirsinler!
04-24-2007 04:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
2007 gezegen retrograde zamanları
2007 yılını çoktan yarıladık fakat kalan zamanda,bu bilginin bize yardımcı olacağını düşünüyorum ve diyorum ki okuduklarıma ve hislerime göre 2008 yılı OĞLAK burcunun yılı olacakgülücük)


Sevgili Okuyucular, özel döngüler ile birlikte yaşamımızda karşımıza çıkabilecek semboller ve etkiler hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum. Bu yıl, Jüpiter ’ in Yay burcundaki olumlu etkisini 18 Aralık 2007 yılında Jüpiter Oğlak burcuna girene kadar olan dönemde göreceğiz.

Ateş grupları dediğimiz Yay, Koç ve Aslan burçları ile Balık burcu insanlarımız bu yıl kendisinden her zamankinden daha fazla söz ettirecek görünüyor. Satürn ile, Jüpiter ‘ in birbirlerine dost ve kardeş Yay ve Aslan burcunda yapacağı uyumlu etkiler , Venüs ‘ ün 5 Haziran’ dan Eylül ayının ortalarına kadar Aslan burcundaki yoğun etkisi ve Mars ‘ ın 45 gün de olsa 16 Mayıs ile 25 Haziran arasındaki dönemde Koç burcundaki hareketi , tüm Haziran ayından itibaren gökyüzünde büyük Ateş üçlüsü diyeceğimiz bir görüntüyü ön plana çıkartacak. Aslında bunu gökyüzünü seyretmekten zevk alan ve amatör olarak astronomik gözlemler ile uğraşan arkadaşlarımız, küçük bir çaba ile gökyüzündeki bu 3 etkin noktayı bahar ayının başlangıcından itibaren görebilecekler.

Bu saydığımız 3 burçtaki önemli ve ılımlı etkileşim , hava gruplarından bilhassa İkizler ve Terazi’ yi çok olumlu ve güzel , Satürn ‘ ün bazı nahoş etkilerine rağmen Kova burcundaki arkadaşlarımızı ise, istikrarlı bir şekilde etkileyecektir. Gökyüzünde görünen bu yoğun önemli, etkili döngü, 2 Eylül 2007 ‘ ten Güneş ‘ in Başak burcunda parladığı dönemlerde Satürn'ün Başak burcuna girmesi ile etkisini kaybetmeye başlayacak. 18 Aralık 2007’den itibaren etkisini toprak skalasında göstermeye devam edecektir.

Oğlakların, Boğaların ve Başakların ve tüm su gruplarının şimdi yüzlerindeki hani bana diyen o şirin gülümsemeleri görür gibi oluyorum. Sevgili toprak ve su grupları , 2 Eylül 2007 ‘ den itibaren Satürn ‘ ün Başak burcuna girmesi ile beraber yavaş da olsa sizin döneminiz gelecek. 18 Aralık 2007 ve tüm 2008 yılını kapsayan dönem ise, toprak ve su gruplarının altın yıllarından olacaktır. Bu yıl bilhassa 3 büyük Merkür retro zamanı yaşayacağız. 14 Şubat 2007 ile 8 Mart 2007 tarihleri arasındaki zamanda Merkür retroya Balık Burcunun 10 derecesinden başlayarak Kova burcunun 25 derecesine kadar olan bölgeye kadar gerileyecektir. Özellikle 14 Mart ve 22 Mart arası doğumlu Balık burçları ile , 14 Şubat - 21 Şubat arasında doğan Kova burçlarını çok yoğun etkileyecektir. 2007 yılındaki olası ikinci Merkür retro zamanımız ise, 15 Haziran- 10 Temmuz 2007 arasındaki dönemdir.

Özellikle 23 Haziran ve 5 Temmuz arasında doğan Yengeç burcu okuyucularımız ile, 22 Aralık - 5 Ocak civarında doğan Oğlak burcu okuyucularımız daha yoğun etkileneceklerdir. Bilhassa Merkür retrosunu 30 Haziran ve 10 Temmuz günleri yoğun yaşayacağız. 3. Merkür retro zamanı ise, 12 Ekim 2007 ile, 2 Kasım 2007 arasındaki tarihtir. 24 Ekim ile 30 Ekim tarihleri arası doğan Akrep burcu okuyucularımız daha dikkatli olmak zorundadırlar. Merkür retro zamanlarında anlaşma ve sözleşmelerde daha dikkatli olmalı , bu dönemde iletişim cihazlarınızdan çıkabilecek sorunlara karşı hazırlıklı olmalı, bilhassa bir yerden bir yere seyahat ederken çeşitli zorluklar ile karşılaşacağınızı bilerek rezervasyonlarınızı önceden yaptırmalısınız. Bu dönemlerde ticari ilişkilerde yavaşlamalar olduğu gibi, bu dönemlerde edineceğiniz elektronik ve lüks tüketim malzemesi gibi ürünlerde yanılabileceğinizi unutmamalı, bu tarihler içinde alınacak tüm ürünlerde fabrika çıkışı çeşitli arızların olabileceğini bilmelisiniz.

Ortalama olarak Merkür senede 3 kez retrograde hareket yapar. Bizim astrolojide , artık dinlenme ve yavaşlamamızı temsil eden Merkür gezegeni, mitolojide Tanrıların habercisi olarak da nitelendirilir. Bu dönemlerde eski arkadaşlarınız ile yeniden karşılaşmak , uzun zamandır görmediğiniz kişiler ile tesadüfi eş zamanlılıklar yaşamak , tüm toplantılarda ise gecikmeler ve yavaşlamaların olması kolayca söz konusu olabilir.

En önemli ikinci gezegen retrograde hareketimiz ise, belki tüm yaş gruplarındaki hanımlarımızı etkileyecek ve sevgi ilişkilerinde yoğun değişikliklere sebebiyet vererek , eski aşkların canlanmasına , eski sevgililerin yeniden birbirlerine kavuşmasına , varolan ilişkiler de ise, karşılıklı olarak birbirimize göstermiş olduğumuz hatalı yönlerimizi görmemize sebebiyet verecek. 27 Temmuz , 7 Eylül tarihleri Venüs’ ün Aslan burcundaki benafık (iyi) halidir. Venüs’ün klasik astroloji de Bono Dea ( doğurganlık tanrıçası ) diye nitelendirdiğimiz etkisi 27 Temmuz günü 2 derece Başak burcunda başlayacak. Ve ilk etapta 22 Ağustos ve 28 Ağustos arasında doğan arkadaşlarımızı yoğun bir şekilde etkileyecektir. 10 Ağustos 2007 Cuma günü Venüs Başak burcundaki etkilerini hafifleterek , Aslan burcunun son derecesinde hızlı bir şekilde retro hareketine başlayacak. 8 Eylül 2007 ‘ de 16 derece 36 dakika duraklama döneminden sonra hızlı bir şekilde düz hareketine devam edecektir.

Venüs ‘ ün retro harekete başladığı , derecenin tekrar derecesine ulaşması 11 Eylül 2007 tarihinde olacak. Ve 2 derece Başak burcundaki etkiyi 11 Ekimde gösterdikten sonra Bona Dea ve Bono Deat dediğimiz etkisi hızla azalacaktır. Bono Dea halindeki Venüs kadınlardaki doğurganlık halini arttıracak , hamile kalmakta zorlanan pek çok hanımefendi, bu dönemde hamile kalarak mutlu haberler alacaklardır. Bono Deat , aslında varolan bazı hamileliklerde zorlanmalara işaret ederken , pek çok zamansız doğumun bu dönemde gerçekleşmesine neden olacak. Kısırlık ve hamilelik problemi yaşayan pek çok hanımın ise, bu dönemde rahatlıkla hamile kalacağını göstermesi açısından da ilginç bir etkidir.

Eski Yunanlılar ve eski uygarlıklar Venüs ‘ ü aşkın , sevginin, cinselliğin ve bereketin tanrıçası olarak görürlerdi. Venüs ‘ ün geceleyin gökyüzündeki o beyaz keskin parlaklığı tüm eski mitlerde kadın bedeninin erotizmi ve cinselliği ile sembolizmi ile görülmektedir. Venüs’ ün Aslan burcu sembolizmi tüm ateş burçlarında Koç, Aslan, Yay da sevgi ilişkilerinde artış, evlilik, çocuk doğumu ve yuva kuruluşu ile alakalı etkileri gösterecektir. Özel olarak Akrep burçlarının bu etkilerin ışığı altında iş ve kariyer yaşamlarında çok ciddi yükselişler yaşaması da söz konusu olabilir.
Geleneksel Astrolojinin dışında , modern sistemde Venüs ‘ ün 27 Temmuz , 7 Eylül arasındaki retro hareketinde dikkat edilmesi gereken önemli bazı unsurların söz konusu olduğunu da bilmekteyiz. Venüs ‘ ün yöneticisi olduğu Terazi ve Boğa kadınları ile birlikte, Aslan, Başak kadınları olmak üzere tüm yaş gruplarındaki hanımlarımızın bedensel bakımlarını yaptırırken çok dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatmalıyız. Basit bir fön işleminde yanan saçlar, cilt bakımı sonrası cildinizde kalan lekeler, yanlış yapılmış estetik operasyonlar , solaryumda oluşan cilt yanıkları, basit bir manikürden kapılan mikroplar hep bu dönemin özel etkilerini oluşturmaktadır.

Bu dönemde pahalı alışverişlerden , mücevher ve pahalı aksesuarların alımından kaçınmalı veya , ancak güvendiğiniz kişiler ile böyle bir ticarette bulunmalısınız. Venüs ‘ ün retro hareketinin kilo aldırıcı etkilerinden dolayı , şekerli ve yoğun yağlı şarküteri ve pastane ürünlerinden özellikle kaçınmanız, beden sağlığınız ve fiziksel formunuz açısından önemli olacaktır. Bu dönemde ikili ilişkilerinizde kuracağınız , diyaloglarda doğum haritalarında Venüs ‘ ü retrograde pozisyonda olan okuyucularımız hariç pek çok eskiye dayalı problemi yaşamanız söz konusu olabilir. Venüs ‘ ün buradaki pozisyonu , süregelen ve devamlılık gösteren ilişkilerde ani bitişlerin olabileceğini de bizlere gösterir. Bu dönemde sevgi ilişkilerinde başlama ve bitme ile ilgili kararlar vermemeli , önemli parasal ticari anlaşmalarda ve estetik ameliyatlarda 8 Eylül tarihini beklemelisiniz.

2007 yılının en yoğun 3. etkisi ise, 15 Kasım 2007 ‘ den 2008 ‘ in sonuna 31 Ocak ‘ ına kadar devam edecek Mars gezegeninin 12 derece 27 dakika Yengeç burcunda yapacağı sembolizmdir. Bilhassa Koç ve Akrep burçları ile, Yengeç burcunun başlangıç döneminde doğan okuyucularımız , daha yoğun bir şekilde etkilenecektir. Mars , doğum haritalarınızda enerji ve motivasyonun ana kaynağı olduğu için o dönemlerde fiziksel enerjimizde bir azalma , enerjisizlikten kaynaklanan aşırı sinirlilik , dikkatsizlikten kaynaklanan kazalar , kendi inisiyatifimiz dışında etrafımızda gelişen ağır olayları temsil eder.

Astrolog Oğuzhan Ceyhan

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
08-11-2007 08:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
galaxia
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: retrograde gezegenler ve karma
dubletoprak Yazılan:gezegenlerin geriye gitmesi hakkında bir sorum var, eğer aydınlatırsanız çok sevinirim
benüm oğlumun neptünü(2.evde,kova'da) ve uranüs'ü (3.evde, balıkta) geri gidiyor,
bu aşağı yukarı ne anlama gelir,
2. evde neptünün geri gitmesi kumar düşkünlüğü veriri diye birşey duydun ama doğru mudur :(
teşekkürler

Geri hareketli Neptün'ün Güneş, Merkür ve Venüs'ün karşısında yer alması yani olumsuz açı yapması durumunda, kişinin kendinin farkında değildir .kendi için değilde başkaları için yaşarlar başkalarının düşüncelerinden etkilenmeye açıktırlar. Ailelerinin yönlendirmesiyle bazı yetenekler geliştirirler. Başkalarının ihtiyaçlarına karşı aşırı duyarlı olan bu kişiler, beklentilere cevap verme ve buna göre hareket etme içgüdüsüne sahip olurlar. Başkaları için yaşamayı bırakıp kendilerine yönelene kadar kendi ruhlarını kurban ederler.kişi içe dönüktür

sadece geri hareketli neptün kimseyi kumarbaz yapma olumsuz düşünme ayrıca retro neptün ve plütonun -kollektif gezegen oldukları için- kişide ki etkisi çok açık ve net hissedilemiyormuş

Geriye hareketli Uranüs, haritanın neresinde olursa olsun, kişinin toplum kurallarına aykırı davranmasına yol açacak veya egonun parçalanmasına neden olacaktır. Güneş ile geriye hareketli Uranüs arasında kesin bir açı varsa, Güneş ile Uranüs arasında daha güçlü bir köprü oluşacak ve bu özellikler daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bu durumda daha yaratıcı bir hayal gücü oluşacaktır.

Haritada Uranüs'ün geriye hareketli olduğu yer, kişinin kendini toplumdan uzak bulduğu alanı gösterir. Haritadaki diğer faktörlerle değişkenlik göstermekle birlikte, kişi bu alanda toplumla aynı hisleri paylaşmaz. Dünyevi aktivitelerden, günlük yaşamdan zevk almakla birlikte, fikirlerini oluşturmak ve geliştirmek için düşünce sistemlerini keşfetmeye ihtiyaç duyar.

Eğer Uranüs ile Güneş karşıt açıdaysa, bu pozisyon daha ihtilalci ve öfkeli olmaya yol açabilir. Bu kişi bilinçsizce kolektif ideallerin ötesinde olmayı arzular, kendine has bir alan oluşturmak ister. Bununla birlikte aynı kapasite, kişinin kolektifle kendini tanımlamasını veya bilinçaltındaki sembollerin oluşumunda toplumsal fikirlerin payı olmasını sağlar. Bu konuma sahip bazı kişiler toplumun sesi olurlar ve bir fikri felsefi ya da bilimsel bir amaca dönüştürmek için kendilerini sorumlu hissederler.

Doğum haritasında Uranüs'ü geriye hareketli olan, bilime katkıda bulunan pek çok örnek mevcuttur. Ancak, Uranüs'ün geriye hareketinin getirdiği enerjiyi herkes disiplinli bir şekilde kullanamaz. Uranüs'ün geriye hareketi pozisyonunda doğan insanlar genel olarak, farklı bir şeyi keşfetme, bilinmeyeni araştırıp bilinir hale getirme arzusundadırlar. Eğer bunu sağlayacak içsel bir motivasyon kaynakları yoksa (Uranüs'ü destekleyen açılar yoksa), memnuniyetsizlik, açıklanamaz bir isteksizlik oluşur. Açısız geriye hareketli Uranüs, bilinçaltındakileri bilince taşımayı zorlaştırdığı için ciddi problemlere yol açabilir. Geriye hareketli Uranüs, egonun gelişimini düzensiz ve dengesiz kılar. Bu konuma sahip kişi, hayatın yönünü belirlemede pek çok alternatif görür ve kesin bir yol bulmakta zorlanır.
05-29-2008 11:28 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
RE: retrograde gezegenler ve karma
dubletoprak Yazılan:gezegenlerin geriye gitmesi hakkında bir sorum var, eğer aydınlatırsanız çok sevinirim
benüm oğlumun neptünü(2.evde,kova'da) ve uranüs'ü (3.evde, balıkta) geri gidiyor,
bu aşağı yukarı ne anlama gelir,
2. evde neptünün geri gitmesi kumar düşkünlüğü veriri diye birşey duydun ama doğru mudur :(
teşekkürler

selam d.t ;

çok genel bir bilgiyi duymuşsun ve endişe edecek bişey olmadığını söylemek istedim.

şöyle açıklayım ; mesela ikizler burcu geveze olur derler , oysa detaylara girmeden söylenegelen bu yorum pek çok ikizler insanına uymamaktadır.
ünlülerden kenan imirzalıoğlu mesela ikizler burcudur ve televizyon dünyasının en beyefendi , en az konuşan kişiliklerinden biridir.
mesela üyelerimizden Alya'nın haritasında tam gezegen + yükselen burç ikizlerde bulunmaktadır. oysa mesajlarını takip ettiğinizde Alya'nın oldukça sakin ve yerine göre konuşan bir hanımefendi olduğunu görürsünüz.

bu örnekleri şu sebeple verdim. kitaplarda , Tv'de yada internette bulduğunuz gördüğünüz duyduğunuz bir bilginin sizi endişelendirmesine izin vermeyin lütfen.
neptün'ün 2.evde olmasının ve geri harekette olmasının 1'den fazla anlamı vardır.
kumar potansiyeli olması için haritanın başka önemli faktörlerininde buna işaret etmesi gerekir. örneğin sert jüpiter açıları vb..

içiniz rahat olsun lütfen..

05-29-2008 11:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
neptunzz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 103
Üyelik Tarihi: Dec 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: retrograde gezegenler ve karma
Neptün hakkında bazı yorumlar eklesem iyi olacak diye düsündüm naçiz fikirlerimdir,Neptünün sert açıları feda etmeyi işaret etse dahi kesin budur diyemeyiz.Neptünün sezgizel tarafı ve ruhsal konulara olan derin merakı agırlasır ve daha net olarak hissedilir denebilir.Güneş ile KARE olan Neptün kişinin sezgilerinin cok güçlü olabilecegini işaret eder ama kişinin fedakarca kendi enerjısını baskalarına yardım etmek için kullanacagınıda gösterır olay bu planetlerin nerde oldugu ile alakalı hangi evden açılanıyor ona bakmak lazım genel yorumlara aldanıp vayy vahh demek kare neptün güneşin yada ayın sen şöyle oldun böyle olursun demek yanlış olur.
Örnek vereyim;Güneş aslan da olsun,neptün ise kova da olsun bakın bu yasanılası bir transittir suan deneyimlenebılır sınanabilir yani ne olur bu durumda aslan güneşin egosunu iyi kullanan burctur ama neptün kovada konumlu zıt açı olacaktır bir sekılde karsılasacaklar güneş aslandan cıkana dek neptünü göreck yani zıt açı ile bu açı diyelim 1.ev ve 7. evde olsun.O halde aslan yükselen harıta olsun yorum şöyle olur;Güneş-neptün 1.evden 7.eve zıt açılanıyor bu kimse;kendisinin otoriter enerjısını kullanmakta zorlanır,ortaklık kuracagı veya ilişki kuracagı evlenecegi sahıs özgüven aşılayabilir bu kimseye,ayrıca kova grupları işaret ettıgıne göre bızım aslan güneş sahıbı yardım dernekleri,gece klupleri,parti vb organızasyonlarda ortaklıklar edinebılır ayrıca bu açı zorlu oldugu içi yanılma payı yüksek yanlıs eş dost seçimi olabılır bu kişinin hayatı sectiği yanlıs ortaklıklar sonucu büsbütün melankolik gecen ruh haline bürünür zaten romantiklik had safhada olur saf aşık olur bu açıda bu burclarda ve bu evlerde olan açı anlatabıldım umarım.
ev degısse yorum degısır 2.evde aslan olsa 8.evde kova olsa neptün-günes zıt açısı ekonomık konularda gizli saklı bılınmeyen gelır ve gıderler oldugunu işaret eder belkı cok fazla parası olacaktır bizim aslan güneş'in ama bu para geldıgı gıbıde gıder eli açık aslanın para tutması zorlasır borc batagı gündeme gelir veya bızım aslan güneş zıt açı etkili neptün yuzunden cin gibi parlak fikirler üretip kendine yarar baskasına zarar işler yapar (vergi kacırma,naylon fatura vb)kısaca parasal alavere dalavere olayları görülür.Karakter ise bu sefer maddi ve manevi bütünlesmeyı tercıh edecektır para ile aşklar onu beslemez illa duyguda arar aşklarında buda bir ruhsal karakter saglar.
Naçiz fikirlerim bunlardır yine degınırız umarım.
05-30-2008 12:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
miyase Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 93
Üyelik Tarihi: Nov 2009

Rep Puanı: 2

Mesaj: #6
RE: retrograde gezegenler ve karma
Bende tam 5 gezegen geri gidiyor.. Agir gezegenler hemde. Jupiter, saturnus, neptun, uranus ve pluto. O yetmezmis gibi bide neptun ve uranus 12. evde. Saturnus yukselenimin uzerinde, yani bi hayli cekingen suratsiz biriyim. Yukselenim kova, ve yoneticisi uranus geri gidiyor.. Hemde (dedigim gibi) 12. evde ve oglakta.. Ustune bide su ve toprak elementlerin yogunlugu beni icinden cikilmaz bir cekingenlige yitiyor, tabii sadece cekingenlikle kalsa is... Mutsuzluk, birseylere ozlem, farkli bir boyutta yasamak, duygularda baya derinlik, bitmek bilmeyen hayaller, kendini ifade edememek, mesafe, sorumluluktan kacma, ideal bir yasam/ kisilik hayal etmek ve hayallerinin pesinden kosmamak, begenmemezlik, ozguven eksikligi, cevabini bilmedigin sorulari durmadan kendine sormak vs...
(Daha merkurun kotu acilardan bahsetmedim. Haritamdaki yogun oglak/yengec zitlasmalarindanda) Dogrusunu soylemek gerekirse.. nefret ediyorum haritamdan.

Haritam;
[Resim: withlilith.th.gif]
01-29-2010 11:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kaktüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Retrograde Gezegenler ve Karma
Benim ağır abilerinde hepsi geri gidiyor
Satürn- uranus- neptun(neptünden abi olmaz ama neyse:D)- pluton
İleri hallerini bilmediğim için geri harekette olmalarının ne gibi bir getirisi yada goturusu var pek anlamış değilim.gülücük
05-18-2012 11:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  HARİTAMIZDAKİ RETRO GEZEGENLER Hattusas 2 6,354 04-18-2020 03:06 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Geri Hareket ve Durağanlık,Geri Giden Gezegenler vivienleigh 38 53,346 11-22-2018 02:40 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Fokal Gezegenler Lajâ 11 23,105 04-29-2015 07:53 PM
Son Mesaj: Lajâ
  Kişisel Gezegenler ve Narsisizm sufle cii 29 39,510 01-01-2013 12:04 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Gezegenler Hakkında Genel Bilgiler yükselenbaşak 31 55,321 11-27-2012 07:50 PM
Son Mesaj: zeppi
  Gezegenler ve Cenine etkileri pasifik 12 17,338 08-14-2012 11:44 AM
Son Mesaj: ekinoks
  TEST ( Gezegenler ) astrosohbet 90 118,170 08-16-2011 04:24 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Gezegenler ve Sağlığımız bluex 13 17,968 07-10-2010 06:24 PM
Son Mesaj: Serena
  Kollektif Gezegenler ve Nesiller aeon 11 15,272 04-27-2010 05:37 PM
Son Mesaj: Bluescorpio
  Kadim Astrolojide Gezegenler Angel 1 5,021 06-28-2007 04:39 AM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir