Değerlendir:
  • 33 Oy - 2.52 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay evlerde
Yazar Mesaj
Alya Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #1
Ay evlerde
AY Birinci Evde:
İyi huylu, çekingen, çok duygusal, hayal dünyası geniş, annesine aşırı bağlı, yemek yemeye meyilli, sevdiklerine karşı sahiplenici ve onlara düşkün bir mizaç verir. Birinci evdeki Ay kişiyi ölçüsüz yapar, özellikle yükselen burç yengeç, balık veya akrep ise aşırı içki bağımlılığı görülür. Eğer Ay; başak, yay veya balık'da ise medyumluk gücü ortaya çıkar. Boğa burcunda ise çalışkan bir kişilik oluşturur.

AY İkinci Evde:
Buradaki Ay'ın konumu beklenmedik kazançlar ve büyük ölçüde talih, fakat aşağı yukarı değişmeler verir. Olumlu bir Venüs ile zengin bir evlilik demektir. Bu evde Boğa burcu bulunuyorsa  ve destekleyici etkiler varsa bol para, servet, ve ün vermesi beklenmelidir. Kişiye duygusallık, sağlığına ve rahatına düşkünlük verir. Yaşamda denge sağlamak için parasal güven aramak eğilimi verir  aksi halde güvensiz ve sinirli olurlar.

AY Üçüncü Evde:
Bu evdeki Ay; sıkça yolculuklar ve huzursuz bir yaşam verir. Hayal gücü oldukça gelişmiştir. Edebiyata veya sanata karşı ilgi duyarlar fakat belirgin bir amaçları olmadığından başarılı olamazlar. Başkalarından çok çabuk etkilenirler ve son söylenenin sözüne itibar edip devamlı değişdikleri için kendi kendilerini huzursuz yaparlar. Çocukluktan kalma bilinçaltı duygulardan etkilenip karmaşık duygular içine girebilirler.

AY Dördüncü Evde:
Aile yaşantısında huzur olmadıkça kendisini mutlu hissetmeyen bir mizaç verir. Bu konum yuvada mutlu bir atmosfer demekse bile, maddi bir denge olmadığı gibi evin bir yönetimi veya sistemide olmaz. Yaşamın erken çağları pek talihli değildir fakat daha sonraları yaşam talihli bir şekilde devam eder. 4.cü evdeki Ay, kişinin annesi için olumludur ve anne etkisi aşırıdır. Kişinin güneşi eğer Kova veya Terazi'de ise erken dul kalabilir.

AY Beşinci Evde:
Bu evde bulunan Ay, duyguları dramatik bir biçimde ifade edebilmeyi, artistik konulara duyarlı olmayı, yaratıcı çalışmalarda hayal gücünü,  eğlenceyi, güler yüzlü olmayı ve popüler bir kimliğe bürünmeye düşkün özellikler verir. Kişinin  kendisini  yaratıcı bir biçimde ifade etmesi duygusal ihtiyaçları açısından önemlidir. Kişi pratik zekaya sahipdir, kumara ve riskli şeylere  meyillidir. Sevilmeye, ilgi çekmeye, beğenilmeye ihtiyaç duyar ve duygusal kırıklıklarda büyük alınganlıklar ortaya çıkarır. Ay burada kişiyi zevk düşkünü yapar ve şıpsevdi olur.

AY Altıncı Evde:
Bu konumda ki Ay; genel sağlığı etkiliyen sorunlar getirir ve kişiyi çalışkan bir işçi ve detaylara önem veren bir tip yapar. İş ortamında etkiye çok açık ve titiz, düzenli  herkese örnek olmaya özen gösteren, bulunduğu mevki için savaşmayan, maddi veya manevi ikinci planda çalışmaya aldırmayan özellikler verir. Kadın için doğumdaki bir sorunu veya rahim sorunlarını gösterir. Bir erkek için böbrek sorunlarını gösterir ve boğaz, boyun rahatsızlıkları da olabilir.

AY Yedinci Evde:
7.ci evdeki Ay, evlilikte, ortak çalışmalarda verimliliği, duygusal doyum için ilişkilere meyilli olmayı, erken evlenmek isteğini, evlilikte anne-baba özellikleri  aramayı, sık sık yabancı ülkelere gitmeği ve gezmeği gösterir. Davalar ve duruşmalar açısından kişi istediğini elde eder. Uyumlu bir ortam yaratmak en önemli amacıdır ve bu amaç  uğruna yalan söyleyebilir.   

AY Sekizinci Evde:
Gizli, ruhsal, psikolojik konulara aşırı duyarlı, evlenerek varlık kazanmak, parasal konularda eşinin ya da ortağının parası ile yakından ilgili, son derece güçlü ama gizli tutulan tutkuları olan, duygusal açıdan özellikle ikili ilişkilerde kolayca yara alabilen, kıskanç, öç alıcı,  gizli bilimlerle uğraşmayı seven özellikler verir. Kanuni yollardan miras veya başka yollardan paraya kavuşur. Telapati gücü  vardır.

AY Dokuzuncu Evde:
Bu evdeki Ay; rüyalara meyilli, medyumluk ve doğaüstü sezgisi olan, dini, ahlaki değerlere saygılı, aile yaşamında tutucu, gezmeyi seven ve doğduğu yerden çok uzaklara gitmek eğiliminde olan, meraklı ve anlaşılması zor bir kişiliği  gösterir. Ay, Mars ve satürn ile zararlı görünüm yapıyorsa yolculuklarda ciddi tehlikeler vardır. Ay sert etki almışsa dar görüşlü ve fanatik bir kişilik oluşur.

AY Onuncu Evde:
Ay burada olumlu görünümde ise, seçtiği  branşda  saygın bir kariyer sahibi yapar ve beklenmedik başarılar ve mevkiler getirir. Bu konumdaki erkek için en uygun hedef politikadır. Bundan başka olumlu bir hedef de aktörlük olabilir. Eğer idari makamlarda çalışırsa yükselme kaçınılmaz olacaktır. Ay'ın buradaki yerleşimi kişinin ev alım satımından hatırı sayılır bir servet edineceğini gösterir. Başarılı olmada anne veya bir kadının desteği görülür.

AY Onbirinci Evde:
Sosyal ilişkileri güçlü, yalnızlığı sevmeyen ve duyguları arkadaşlar  tarafından etkilenen, beklentileri ruhsal durumuna göre değişen, dost canlısı özellikler verir. Ekseriya  geniş bir aile demektir. Kişi sosyal çevresinde ün, şeref ve şöhret sağlayabilir. Ayrıca arkadaşlarla yapılacak seyahatleri gösterir. Arkadaşlarına destek ve yardımcı olmayı sever. Ay kötü etki almışsa dostlar, arkadaşlar  tarafından  incinme olabilir.

AY Onikinci Evde:
Bu konum kişinin iç huzurunda barış ve sakinlik göstergesidir. Kişinin hayırsever mizacını gösterir. Ay'ın bu konumunda kişi nazik, iyi huylu, yardımsever, temiz ruhlu, aşırı duygusallıktan dolayı içe kapanık, utangaç ve kolay incinen bir yapıda olur. Bilinçaltı ve geçmiş deneyimlerden etkilenir. Sezgiler yoluyla sorunları önceden görebilme özellikleri vardır. Ay sert etkiler almışsa psikolojik sorunlar ve hastalıklar ortaya çıkabilir.

Alıntı:Murat Emre

Yapılan hiçbir iyilik cezasız kalmaz! Bekle gör ki yaptığın iyiliklerin cezasını çektirsinler!
04-25-2007 05:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
ay evlerde
Tepki göstermek) kendi evinde ay : kişi davranışlarını dış dünyaya bir tepki olarak ortaya koyar..kişi diğer insanlara duygusal yönden değişken tepki göstermeye yönelir., iyi bir hafızası vardır uç biçimlerde tepki gösterir..yemek tatları onun için önemlidir ..duygularını en iyi evinde ifade eder.
Mallar evinde ay (Tepki göstermek), duygusal bir yolla kişi sahip oldukalrına mallarına tepki gösterir. Kişinin para durumu,inişlere ve çıkşlara sahip olabilir.. kişinin kendini beğenmesi sahip oldukalrıyla doğru orantılıdır..sanatla ve mali meselelerle ilgili bir kavrayışa sahiptir..mal ve para biriktiyorken kişi kendini iyi hisseder.
İletişim ve düşüncenin evinde ay (Tepki göstermek),kişi duygusal bir iletişimle tepkisini gösterir, ve duygusal bir yolda düşünür.. iyi bir hayal gücü vardır, yaratıcı bir şekilde, iyi bir hikaye anlatır ve bunuduygusal bir yolla iletir.duygusal değişikliklere hitiyaç duyar.harketlidir ve arada iletişimden kendini ayırıp dinlenmek ister..
Ev ,yuva evinde ay (Tepki göstermek), dördüncü evde duygusal yönden evsel konulara tepki gösterir. Kişi annesine çok bağlanan biri olabilir , veya ebeveynlerine ilgi duyar. zengin iç bir yaşamı vardır. Kendini geçmişiyle ülkesi ailesi vatan ve tarihiyle ifade eder bunlarla ilgilenir geçmişi düşünmeyi sever geçmişte olan olayları düşünür.değerlerini geçmişine göre belirler.zengin olan iç yaşamını geliştirmeyi arzular.
Zevkin evinde ay (Tepki göstermek), kişi eğlenmeyi ve zevkleri sever..çocukları sever ve onlar hakkında duygusal davranır onları anlar..doğru kişiyi aramaktan korkmaz aşkı dener aşkta dramatiktir romantik oyunları sever iyi bir aşıktır.
İşin evinde ay (Tepki göstermek), altıncı evde çalışmaya sağlık konularına tepki gösterir ,ay kişiyi bu konularda dalgalanan inişli çıkışlı bir yola sokar..çocuk ve çocuk öğretilerine doğum alanlarına ilgi duyar..sağlığı duygusal konularda etkilenir ..hizmet etme anlayışı gelişmiştir..
Ortakların evinde ay (Tepki göstermek), :ortaklık konularında hassastır.bir ortağa ihtiyaç duyar..duyguları sakinleince ortağını değiştirmekten korkmaz..esrarengiz ve psişik olabilir ..adalet ve adillikle ilgilenir başkalarına kötü davranıldığında tepki duyar onlar için üzülür ve uygusal bir yanıt verme ihtiyacı hisseder.halkla ilgilenmeyi sever iyi ve karizmatik bir ortak iyi bir konuşmacı ve kuvetli duygulara sahiptir..
Sekizinci evde ay, (Tepki göstermek) paylaşılan kaynakların evinde ay kişinin , şiddetli olduğunu ve bazen uçlara gidebildiğini gösterir... kişi tutkuyla ve şiddetli şekilde tepki gösterir..kişi kendi bilincinde birleştirdiği saplantılarını ve mantıksız korkularını araştırıp ortaya çıkarabilir..kendini kontrol etme gücü vardır.kendini idare edebilir.gizli çalışmalar gizemli konuları sever başkalarına ait zayıflıkları görür ve onları ortaya çıkarır.diğer kişilerin içlerinde sakladıklarını bulur..iyi bir müfettiş veya psikanalist olur..emlak konularında veya diğer kişilerin parasını idare etme gücü vardır..
Akıl genişlemesinin evinde ay (Tepki göstermek), akışkan bir biçimde akıl genişlemesinin alanlarına tepki gösterir..dinsel konulara merak duyar veya bilmeye ve öğrenmeye devam eder…çok çabuk öğrenir hafızası da iyidir.yaratıcı fikirleri vardır.duygusal sebeplerle uzun seyahatlere çıkmak ister..
Toplum evinde ay (Tepki göstermek), kişi toplum sorunlarına hassastır..terfi edebilir..halkla ilgili konularda doğru şeyleri bilir..kişinin hırsı ve yaşam amacı önemlidir..uzun ve herkesin istediği bir başarıya sahip olabilir bu başarının iniş ve çıkışları vardır..
İdeallerin evinde ay (Tepki göstermek),arkadaşlar idealler gelecekle ilgili tepkileri vardır..bu konularda anlayışı gelişmiştir..büyük gruplarda inandığı şeye sadıktır arkadaşlarını değiştirebilir etkileyebilir..organizasyonlar siyasi partiler ve sendikalar kişiye uygundur.
Sonların evinde ay (Tepki göstermek), perde arkasından faaliyetlerde bulunur ve hizmet verir.. kendi için değil tanrı veya idealize ettiği şeyler için çalışır..bilinçdışı kavrayışa sahiptir tepkileri bu şekildedir..kişiyi duygusal sebepler harekete geçirir..çevresine karşı aşırı hassastır.
çeviri
07-09-2007 03:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: ay evlerde
10.evde ki Ayın toplumsal sorunlara duygusal hassaslık gösterdiği yorumuna katılıyorum bende.. Ay tepede olduğu için , kişi varmak istediği yerle ilgili duygusal bir bağ kurabiliyor.

07-11-2007 11:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
Ay Evlerde
Ay 10. evde:

Hayatta itibar ve başarı kazanmak,kişiyi güdüsel olarak çekiyor. Başkalarının hakkınızda ne düşündüğü, sizi duygusal anlamda çok etkiler. Mesleki açıdan hırslısınız; fakat aynı zamanda da iyi bir itibar kazanmanın ve itibarı korumanın ne kadar önemli olduğunun farkındadır bu açıya sahip olan kişi. Duygusal tatmin sunan meslekler ilgi çekiyor. Kamusal işlerde, kadınlarla ilgili işlerde veya kadınlarla yapılan işlerde başarılı olunabilir. Annenizin kişisel gelişiminiz ya da hayatta aldığınız önemli kararlar üzerinde etkisi olabilir. Kamusal veya sosyal konularda, değişime duyarlılık söz konusudur. Seçkin kişilerin haritasında görülür. Haritasında bu konuma sahip olan kişinin annesi yüksek sosyal statüde olabilir. Ay, temel şans ve kazanım faktörlerinden biri olarak görüldüğü için, zenginliği dolayısı ile tanınma söz konusu olabilir. Daha düşük sosyal statüden kişilerin haritasında bu yerleşim, sık iş değişimleri anlamına gelebilir. Bu aynı zamanda, işvereninizin işine değişken ve istikrarsız yaklaşımını gösterebilir. Genellikle, özel hayatla toplumsal hayatı tercih etme arasında kalma söz konusudur. Kendinizi fazla açığa vurulmuş edilmiş olarak görebilirsiniz. Popülarite edinmek adına, bu olumlu bir yerleşimdir. Kadın haritasında bu yerleşim, Ay zarar görmediği sürece, nadiren mali açıdan eşe bağlı birine işaret eder. Erken yaşlardan itibaren çalışmaya başlayabilir, evli ve çocuklu bile olsa, çalışmaya devam edebilir. Genellikle, eşinin ona bağlı olmasını tercih edebilir. Ayrıca kişi kendine hayranlık duyulması için biraz abartılı yaklaşımlar sergileyebilir. Bu konumda bulunan kişi kendini takip edecek insanları kolay kazanır.
Kaynak: Öner Döşer ve ben kendi bildiğim bilgileride ekledimgülücük

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-01-2007 09:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sultan Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
Ay evlerde
AY HANGİ EVLERDE

1. EVDE

Annelik imajı verir. Koruyucudur ama kendi de korunmak ve ait olmak ister. Sıkboğaz edilmekten, baskı altında olmaktan sıkılır. Sıcak, sevecen olur. Sevdiklerine sahiplenici ve düşkündür. Ev ve aile onun yaşamıdır. Erkek kendine anne gibi bir eş seçer. Dişlerle, gözle ilgili sorunları, sindirim problemleri olabilir.

2. EVDE

Para ve maddeye sahiplenme vardır. Destekleyici etkiler varsa ve de bu evde Boğa burcu bulunuyorsa bol para ve ün vermesi beklenmelidir. Maddi bağımlılık ve toplayıcılık vardır ki, sonuçta bu zenginlik getirir. Yemekten iyi anlar, yapmayı ve yemeyi sever. Sesi güzel olur. Maddi şeylere sahip olma, güven verir. Aksi halde güvensiz ve sinirlidir.

3. EVDE

Konuşkanlık ve suskunluk özellikleri vardır. Belli süre düşünür, belli süre susar. Duygularda geçmişin, hayali konuların etkisi vardır. Sürekli bir şeylerle meşgul olur ama belirgin bir amacı yoktur. Önemli olan aktivitedir. Kısa gezmelere fırsat verir. Kardeşler ve yakın çevre ile iyi ilişkiler sağlar.

4. EVDE

İyi bir aile yaşamı, eş, çocuklar mutluluğun temelidir. Ebeveynlere değer verir. İyi bir anne, ev işlerinde titiz ve becerikli bir hanımdır. Sevgiye, korunmaya, cesaretlendirilmeye ihtiyacı vardır. Duygusal güvene sahipse her şeyin üstesinden gelebilir. Mide hassastır. Göğüslerle ilgili sorunlar çıkabilir.

5. EVDE

Sevilmeye, ilgi çekmeye, beğenilmeye ihtiyaç duyar. İki veya fazla evlilik, beraberlik verir.

İhtiyaçlarını, düşündüklerini sezebilen bir sevgili arar. Kırgınlığım soğuk ve sessiz davranarak veya bir anlık duygusal tepki olarak belli eder. Kumar, piyango, borsa gibi riskli şeylere meraklıdır. Sert etkiler varsa kalp rahatsızlığı getirebilir.

6. EVDE

Genel sağlığı etkileyen sorunlar getirir. Boğaz, boyun rahatsızlıkları olur. Özellikle kadınlarda duygusal kökenli rahatsızlıklar görülür. Meraklılık, sevgi tutsaklığı hastalık halini alabilir. Temiz, sağlıklı, düzenli bir ortamda yaşamak için çabalar, yorgun düşer fakat aradığı ortamı genellikle yaratamaz. Evcil hayvanlardan hoşlanır, onlarla meşgul olmayı sever.

7. EVDE

Evlilikte, ortak çalışmalarda verimlilik ve iyi şans verir. Evlenmek bir ihtiyaçtır. Eşinde ebeveyn özellikleri arar. Uyumlu bir ortam yaratmak en önemli amacıdır. Bu amaç uğruna yalan söyleyebilir. Duygulu ve hassastır.

8. EVDE

Gizli kapaklıdır. Duygularını belli etmez, sessiz ama derinden davranır. Öç alıcıdır.

Miras veya başka yollarla paraya kavuşur. Ruh, cin, parapsikoloji, medyumluk gibi konularla uğraşmayı sever. Bazı istekleri, sanki görünmeyen varlıklar tarafından, enteresan bir şekilde oluşur. Telepati gücü vardır.

9. EVDE

Ahlaki değerlere saygılıdır. Bunlara yaklaşımı akılcı yoldan değil duygusal kökenlidir. Düşünsel, davranışsal ve ruhsal olarak serbestlik arar. Ay, baş ucu noktasına yakın ise, yaşamında duygular söz sahibi demektir. Duyguları kabarınca alaycı olur, sözlerinin nereye gittiğine bakmaz.

10. EVDE

Saygın bir kariyer sahibi yapar. Seçtiği dalda tanınır. Sorumluluklarını iyi bilir, planlı, programlı çalışır. İş ahlakına, kurallara önem verir. Başarılı olmada annenin veya bir kadının desteğini görür. Uzun seyahatlerden hoşlanır. Uzak bir ülkeye yerleşebilir.

11. EVDE

İdealisttir. Hoşlanmadığı, ölçülerine uymayan şeyleri asla kabul etmez. Katı ve kırıcı olur. Sosyal ilişkileri güçlüdür. Duygusal rahatlama verir. Umutları, dilekleri, hedefleri değişkendir. Dost canlısıdır. Arkadaşlarına destek ve yardımcı olmayı sever. Psikolog gibidir. Rahatlatıcı özelliği vardır.

12. EVDE

Çok duygusaldır. Çabuk etkilenir, hassasiyeti fazladır. Kendine acıma duyguları yüzünden aptalca şeyler yapabilir. İç aleminde karamsarlık, endişeler, korkular hep vardır. Aşk sıkıntıları yaşar. Kendini keşfetmek, hissetmek ister. Sanatsal inceliğe ve hassaslığa sahiptir.
07-01-2008 05:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sultan Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
Cvp: Ay evlerde
Benim ayım 12.evde balık burcunda ve asc ile kavuşumda. Bu hassaslığı, duygusallığı hissetmem neyse, çekilebilir bir yere kadar ama uranüsle karesi var. Bu beni cidden acıtıyor günlük hayatta. Beklenmedik duygusal tepkiler vermek gibi. Ama bunu dışıma pek yansıtmıyorum, kendi kendime sıkıntımla kalıyorum yani...:(
Asc ile kavuşum ne gibi etki yapar acaba?
07-01-2008 05:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sultan Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: Cvp: Ay evlerde
çilekli süt Yazılan:Ay-ASC kavuşumunu diyorsan eğer Sultan,

duyarlılık artar,
ani duygusal tepkiler artar,
içgüdüsel olarak harekete geçme görülebilir (1.ev=Koç burcu nedeniyle),
anlayış (duygusal zeka) artar,
empati kurma gücü artar,
yüz yuvarlak ve güzel olabilir,
Ay'ın açıları sert değilse göğüsler güzel olur (gülücük) pardon)
yemek yemeye düşkünlük olabilir bu nedenle topaç gibi olma riski vardır hele de Balık burcunda ise gülücük
gibi gülücük

Hmmm yemek yeme düşkünlüğü değil bilakis iştahsızlık var. İştahım biraz artsa duyarlılığım sayesinde bişeyi kafama takıp yine kayboluyor. Kilo desen ı ı, küçücük bişeyim valla. Küçükken rüzgarda cebine taş koy derlerdi. Şimdi de pek fark yok. Belki ilerde alırım. gülücük
07-01-2008 09:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
acmiyam Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
Cvp: Ay evlerde
ay 4evde ve yengeçte yukardaki ay evlerde yi okurken 4evde güneş burcu kova veya teraziyse erken dul kalabilir diye okudum bana acıklama yapan olurmu bu konuda

bu da ben
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=h...&rs=0&ast=
07-25-2008 04:35 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #9
RE: Ay evlerde
11.evde ay

Gezegen kombinasyonları ile çalışmak, astrolojinin temel öğretilerinden biridir. Ancak tabi ki haritayı genel olarak değerlendirdiğinizde, her zaman çok daha fazlasını görürsünüz. Yine de kombinasyon olarak ele alındığında, Ay'ın 11. evdeki konumunu değerlendirirken, hangi burçta olduğuna muhakkak bakılması konusunda kesinlikle hemfikirim. Zira bir gezegenin kendi doğasından bekleneni ne ölçüde verdiğini anlayabilmemiz için, gezegenin içinde yerleştiği burçtaki asalet veya zayıflığına, açılarına ve dispozitörüne (içinde bulunduğu burcun yönetici gezegeni) bakılmalıdır. Bir gezegen içinde bulunduğu burçta bir eylemi başlatır; dispozitörü ise bu eylemi devam ettirir. Yani, örneğin Ay Yay'da ve 11. evde ise, arkadaş çevresiyle ilişkiler, genişlemeci, iyimser, heyecan ve yenilik arayışında, samimi ve içten başlar. Peki sonra nasıl devam eder? Bu sorunun cevabını bize Jüpiter verecektir. Diyelim ki Jüpiter Oğlak'ta ve 12. evde yerleşmiş olsun. Jüpiter bu burçta zararlıdır. Yani kendi doğasından bekleneni doğru bir şekilde ortaya koymakta zorlanır. 12. ev doğa olarak Jüpiter'in sosyal yönlerini rahatça ortaya koymasına müsade etmeyen bir alandır. İzolasyonla alakalıdır. Sonuçta, harita sahibinin sosyal ilişkilerinin bağlanacağı alan 12. evdir. Eğer, üstüne üstlük Jüpiter bir de Satürn veya Mars'tan sert açılar almaktaysa, yanıksa, ters hareketli ise, o zaman sosyal konulardan olumlu sonuçlar çıkarmak, daha da zorlaşacak demektir.

Klasik Astrolojide 11. evin nasıl değerlendirildiğine ilişkin daha geniş bilgi edinmeniz açısından, çok yakında çıkacak olan Klasik Astroloji kitabımdan bazı alıntılar yapacağım.

Klasik Astrologlara göre 11. ev:

Vettius Valens (Helenistik Dönem)
11. ev: arkadaşlar, umutlar, hediyeler, çocuklar, özgürlüğünü kazanmış köleler.

Ebu Ma’şer (Ortaçağ Dönemi)
11. ev: umut, iyi şans, övgü, takdir ve yardımcılar

Lilly (Rönesans Dönemi)
11. ev: arkadaşlar ve arkadaşlık, umut, güven ve itimat, övgü ya da yergi, arkadaşların sadakati ya da sadakatsizliği

Genel Yaklaşımlar:

11. ev: Arkadaşlar ve arkadaşlık, arkadaşların sadakati ya da sadakatsizliği, gruplar, kişinin sosyal yaşamı ve sosyalleştiği kişiler, yardımlar, dış faktörler, politika, umulmadık iyi şans ve kazanımlar, umutlar, güven ve itimat, övgü ya da yergi. İkincil olarak mutluluğu anlatan bir evdir. Burada bulunan bir gezegen birincil hareketle 10. eve ulaşacağından umutlar evi olarak anılmaktadır. 10. evin 2. evi olarak da kişinin aksiyonlarında ona yardımcı olan kişileri ve profesyonel girişimlerin parasal desteklerini göstermektedir. İkincil evler daima destek evleridir.

Özgün yaklaşımlar:

11. ev:

Firmicus: Jüpiter’in evidir, bu yüzden “Bonus Genius” olarak adlandırılır. En şanslı evdir.
İbn-i Ezra: Onur, asalet ve iyi isim, krala hizmet eden görevliler.
Ebu Ma’şer: Takdir ve beğenilirlik, kralın hazinesi.
El-Biruni: Mutluluk, öteki dünyaya ilgi, kadınların arkadaşlığı, aşk, giyim kuşam, parfümler, takılar, ticaret, uzun ömürlülük.

Gizli düşmanlıklarla ilgili ise, 12. evinizin yöneticisinin haritanızda nerede ve nasıl yerleştiğine, kendi yöneticisiyle ve diğer gezegenlerle ilişkilerine bakmalısınız.

öner döşer

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-25-2008 12:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vuslat Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip
lt=
Mesajlar: 249
Üyelik Tarihi: Jan 2008

Rep Puanı: 7

Mesaj: #10
Cvp: Ay evlerde
arkadaşlar ay kova 4.evde açıklamasını yaparmısınız

[Resim: vuslatharitas.th.gif]


secdelerde imiş aşk bulmak alnıma düştü
07-26-2008 01:41 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir