Değerlendir:
  • 35 Oy - 2.26 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yüksek Zeka
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Yüksek Zeka
Special bölümünde , bir özelliğiyle tanınan kişileri ( ünlüleri yada çevremizdekileri ) sadece o özelliğine odaklanarak inceleyebileceğimizi düşünüyorum.
örneğin zekasıyla dikkat çeken kişilerin yıldız haritasında bu özelliğinin göstergelerini arayabiliriz.
bu bölümdeki konulara dair çalışma yapmak isteyebilecek arkadaşlara da yönlendirme açısından yardımcı olacağımı belirtmek isterim.
yada ben müsait oldukça bir şeyler karalayabilirim.

ilk örnekle başlıyorum ( burada harita sahibinin hayatını yada kişiliğini yada mesleğini vs. detaylar içinde boğulmadan sadece konu başlığımız olan YÜKSEK ZEKA özelliğine odaklanalım istiyorum )

yürüyemiyor , bedensel olarak çok sınırlı hareket edebiliyor hatta doğru dürüst konuşamıyor lâkin 20.yüzyılın en zeki insanlarından biri Steven Hawking ve Yıldız Haritası ,

[Resim: hawkinge.th.jpg]

[Resim: hawking2.th.png]

içinde bulunduğu olumsuz bedensel şartlara odaklanmak yerine , Bilim dünyasının en zor problemlerini çözmeye odaklanmış bir kabiliyet.

bu konu üzerinde çalışmak isteyebilecek olursa ,

'' yüksek zekanın göstergesi olabilecek bir özel açı yada özel açı kalıbı ''

arayışında olmak etkili bir yaklaşım olabilir.

benim ilk gördüğüm özel durum , Ay-Merkür-Uranüs arasındaki Büyük Şans Üçgeni ve Güneş-Pallas kavuşumu..

01-18-2010 02:22 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Yüksek Zeka
merkür pluto ve mars arasındaki t kare yüksek zekadan çok , konsantrasyon verecektir.

mars ,dinamik açılarında (zaten koçta güçlü çalışacaktır),gezegenin enerjisini arttrıryor.ancak , dikkatsizlik verebilirdi ki pluto devreye girmiş.yüksek enerjili ve konsantrasyon sahinbi bir zihin yapısına sahip olacaktır.
üstelik merkürün oğlakta oluşu dağınıklığı önler .
--yavaş ve yüksek konsantrasyon sahibi ; merkür oğlak ,pluto
--yüksek hız mars

bu kalıbın aman aman yüksek zekadan çok ,birşeylerin kökünü bulmak için yorulmak nedir bilmeyen bir zihin yapısına sahip olabilir.
pluto araştırmacı ve analizci yapıdadır.hep kökeni idrak etmek ister.abimiz de evreni merak ediyor.:D
mars hakıkında birşey diyemem .ancak , pluto sembolik ve analitik düşünme yeteneğini arttırmıştır.bu da sayısal bilimler için çok önemli.

ayrıca yıldırım belirttiği ,şans üçgeni mevcut.ki zihinsel potansiyelleri etkileyen bir üçgen.
bu açıyla bilhassa yüksek zekayı uranüs merkür açısı verecektir.
üstelik bunları zorlanmadan elde edecektir. yani t karenin kendisini yıpratan etkisinden uzak bir konum.

aşırı gergin bir zihin yapısı olabilir.hatta konuşabilse acayip şekilde laf da sokabilir.(Dİ)
01-18-2010 03:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: Yüksek Zeka
evet aeon gülücük şunu ekleyebilirim ( yorumlarda kullanabilirsiniz )

pek çok astrologa göre Ay burcunun da zekayla ilişkisi vardır ve özellikle Ay-Merkür yada Ay-Uranüs bağlantılarının zekayı destekleyici etkiler taşıdığını söyleyebiliriz.
dolayısıyla Ay-Merkür-Uranüs arasındaki stelyum yada T-Kare yada şans üçgenleri zekaya has özel durumlara işaret edebilir.

01-18-2010 04:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gizem kara Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 328
Üyelik Tarihi: Apr 2008

Rep Puanı: 3

Mesaj: #4
RE: Yüksek Zeka
merkür oğlak-ay koç-uranüs başak arasındaki t- kare de olumlu bir açı kalıbı olabilirmi zeka konusunda...
01-18-2010 06:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
Cvp: RE: Yüksek Zeka
(01-18-2010 06:07 PM)gizem kara Yazılan:  merkür oğlak-ay koç-uranüs başak arasındaki t- kare de olumlu bir açı kalıbı olabilirmi zeka konusunda...

sanırım oğlunuzdu ;
evet iyi bir zeka belirtisi olabilir.ama huzursuzlukta verir.bilhassa merkür uranüs açıları zekayı arttıran açılar.


ayrıca ;
merkür jupiter
merkür uranüs
açıları yüksek zeka veriyor.
01-18-2010 07:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vishne21 Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Nov 2009

Rep Puanı: 2

Mesaj: #6
RE: Yüksek Zeka
size bi faydası olurmu bilmiyorum ama ;
http://img340.imageshack.us/img340/7065/...ld305q.gif
merkür venüs kavuşum , merkür uranus kare ,merkur neptun kare, merkur yukselen üçgen ,ay merkur karşıt,güneş merkur kavuşum...
kardeşim dört yaşında okuma yazmayı söktüğünde (kendi kendine) ardından dört işlem çarpım tablosu öğrenmeye başladı gerçekten çok şaşırdık sonra bi teste tabi tutuldu deha derecesinde zeki olduğu söylenmişti özel bi eğitim sistemi görmesi gerektiği ama kayseride böyle bi okul yoktu... ilkokul dönemi gerçekten çok zor geçti okula gitmek istemedi ben bunları zaten biliyorum tiriplerine girerdi şimdide öğretmenlerini beğenmiyor...
İlerleyen yaşıyla birlikte ilgi alanları dağıldı, çok konuştuğu ve sınıfı kaynattığı için hocaları şikayetçi haylaz die tabir edebileceğimiz yapıda dersi dinlemiyor ama soruları doğru yanıtlıyor diyor hocaları...

[IMG=http://img826.imageshack.us/img826/6449/astrow2at01vishne11hp77.gif][/IMG]
01-18-2010 08:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Yüksek Zeka
aslında her burçta zeka potansiyelleri değişiyor.

ham halleriyle yazdım.

MERKÜR ikizler
merkür ikizleri ben hep son model ferrariye benzetirim.hızlı düşünür iyi yalan söyler ,iyi bir iletişimcidir.pratik zekası üst düzeydedir.yani pek çok işi aynı anda yapma potansiyeli vardır.işin en sinir bozucu tarafı .bu işleri sizden daha doğru ve çabuk sürede bitirebilri.
.saniyesinde dünya kadar işi yapar , o bütün o işleri yaparken sen ancak tek iş bitirebildiğini farkındasındır ve sinir bozar.hehee
ayrıca güzel bir yazım kabiliyeti vardır.kompozisyonların aranılan ismidir.kabahati yok mu derseniz ? konsantrasyon eksikliği ve çok yalan söylemek derim.ayrıca dedikodu , sinirleri aşırı gerginken karşısındakini lafla yaralamak..


MERKÜR akrep
merkür akrep veya merkür pluto açıları için aman aman yüksek zeka veren kombinasyonları değildir.yani bilimsel zeka anlamında veya hız anlamında(ikizler kova uranüs gibi ).ancak , merkür akrep arazisinde biraz denizaltı gibidir.denizaltının da ferrariden daha basit biraraç olduğunu söyleyemeyiz .gülücük.derinlemesine idrak edecektir.iyi araştırmacıdır.merkür akrep veya merkür pluto insanı ,ne merkür başak gibi tamamen analizcidir ,ne de diğer su burçları gibi tamamen sezgiseldir.her ikisini birden taşır.bu da farklı bir zeka potansiyeline işaret eder.ayrıca yoğunlaşma kapasitesi yüksek olur.merkür , belki diğer ışıltılı merkürler kadar hızlı değildir ,ama çok bilen çok yanılır hesabı, az bilir az yanılır.çünkü bildiğini derinlemesine idrak etmiştir.
mesela bir merkür ikizleri , çok hızlı düşünüyor olabilir, iyi yalan söylüyor olabilir ve geniş çaplı bilgisi olabilir.ama bizim akrep , yavaş düşünür, çok yalan söylemez ve iletişim kurmaz .ancak , söylediği yalanı kolay yakalayamazsın.dinlemeyi sever. çok şeyi bilmez ama bildiğinde iddalıdır.
genellikle sayısal konulara kabikliyetli çok merkür akrebi gördüm .derinlemesine öğrenilen konulrı , kimya , fizik veya atomik bilgiler ;maddenin en küçük haliyle ilgili bilgileri idrak edebilir.
emin olun sayısala kafası çalışmıyorsa da sözel konuları bile sayısal gibi beyninin sol kısmını kullanarak depolar.
duygusal olarak lafla yaralamaya çalışabilir.kendisiyle ilgili ketum olabilir.sorularınıza soruyla cevap verebilir.

MERKÜR başak
merkür başak ,en sistemli merkürdür.sanki bir temizlikçi edasıyla ,zihnindeki kütüphanesini sürekli tasnif eder.ağır neptün etkisi almamışsa., zihni saat gibi işler.küçük ayrıntıları yakalamak konusunda bir ustadır.değişken burçlar bilginin farklı yönlerini sembolize eder. başak da bilgide ustalaşmakla ilgilidir.bilgisinin içindeki işe yaramayan kısımları didikler ve işe yarayanlardan ayırır.(ıvır zıvır birçok şeyi ikizler kafasında tutar :D )
zihni sistem kurmaya müsaittir.ikizler ne kadar üç kağıtçıysa , başak da hastalık derecesinde dürüsttür.karşısındakinin sözünü kesme özelliği vardır.konuşmalarınızda içgüdüsel olarak hata arar.matematiksel konular , tasnife muhataç bilgiler onun uzmanlık alanıdır.olumsuz olarak detaylara boğulup ,bütünün güzelliğini görmez ve bütünün anlamını yitirebilir.

merkür yay;
yay burçlarının zekası, hepimizin bildiği gibi , felsefe ,yabancı dil ,hukuk,din gibi bütünü görmeyle ilgili alanlardır.yay , bilginin felsefe yönünü temsil eder.artık elinde geniş bir birikim vardır.farklı kültürlerden topladığı bilgieri birleştirir ve bir kavram yaratmak ister , bir genel kanıya varmaya çalışır.zihni de kendisi gibi hoşgörülüdür.kolay kolay bir bilgiden vazgeçmez .çünkü , amacı resmin bütününe ulaşmaktır. didiklemek analizci merkürlerin işidir.
bir inancın üzerine düşüncelerini inşa etmeye çalışır.9.ev konularına bakın ,hiç birini laboratuvar ortamına sokamazsınız.2.2=4 ispatından uzak konuları yay sever.dil öğrenmeye kabiliyetli bir merkürdür.olumsuz anlamda, her bilgi felsefe yapmaya müsaittir değildir;öğrenip geçmek yeterlidir.hayatın anlamını arar tarzda sorular sormayı sever.olumsuz olarak ,patavatsızlık ve ilgi alanının genişliği kendisini zor duruma sokabilir.aşırı genişleme prensibi , iyimser düşünce ve sentezcilik , en küçük anlamlı parçayı es geçmeye sebep olabilir.merkür jupiter güçlü açıları da bu etkileri verecektir.ancak ,merkürün bulunduğu burç, burada önem kazanır.yani kesin konuşamayız.zekayı arttıran bir açıdır.jupiter, genişletir, büyütür ve bereketlendirir.
01-18-2010 08:08 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
RE: Yüksek Zeka
MERKÜR kova ve uranüs açıları
merkürün kovada yüceldiği kabul edilir ve genellikle kova burcunda iyi çalışır.kişiye gereken objektif düşünme yetişisin verir.bütün merkür kovalarında, mutlaka muhalif bir düşünce,bir aykırılık yakalama olasılığınız yüksektir.çoğu bilim insanında merkürün kova burcunda olmasına rastlarsınız.çünkü ,merkür kovası , bilimsel bir zeka verir.kişi ,iletişimde farklı ve orjimal kelimeler kullanmayı sever.olumsuz anlamda ukala ve muhalefet etmek için muhalefet eden insan tipi karşımıza çıkar.sanki ,dünyada tek zeki kendisi ve herkes aptalmış gibi davranabilir.fikirsel anlamda yıkıcılığı vardır.bazı merkürleri araca benzettik.merkür kovasını "uzay mekiğine "benzetebiliriz.satürnle sınırı çizilmiş dünyanın sınırlarını aşıp , üst düzey kullanımında mucitlik veren , bir merkür olarak düşünebiliriz.uranüs- merkür güçlü açılarında da bunalrı görebiliriz.bilhassa ,merkür -uranüs güçlü açılarının olduğu dönemlerde gerçekten yüksek ve sıradışı zekalara rastlamanız normaldir.
01-18-2010 11:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
Cvp: RE: Yüksek Zeka
(01-18-2010 11:35 PM)aeon Yazılan:  MERKÜR kova ve uranüs açıları
merkürün kovada yüceldiği kabul edilir ve genellikle kova burcunda iyi çalışır.kişiye gereken objektif düşünme yetişisin verir.bütün merkür kovalarınd mutlaka muhalif bir düşünce,bir aykırılık yakalama olasılığınız yüksektir.çoğu bilim insanında merkürün kova burcunda olmasına rastlarsınız.çünkü merkür kovası , bilimsel bir zeka veriri.kişi ,iletişimde farklı ve orjimal kelimeler kullanmayı sever.olumsuz anlamda ukala ve muhalefet etmmek için muhalefet eden insan tipi karşımıza çıkar.sanki dünyada , tek zeki kendisi ve herkes aptalmış gibi davranabilir.fikirsel anlamda yıkıcılığı vardır.bazı merkürleri araca benzettik.ben ,merkür kovasını "uzay mekiğine "benzetirdim.satürnle sınırı çizilmiş dünyanın sınırlarını aşıp , üst düzey kullanımında mucitlik veren , bir merkür olarak düşünebilirzi.uranüs merkür güçlü açılarında da bunalrı görebiliriz.bilhassa merkür uranüs güçlü açılarının olduğu dönemlerde gerçekten yüksek ve sıradışı zekalara rastlamanız normaldir.

Bir merkür kovası olarak, bilgilendirme için teşekkürler;) Fikirsel anlamda yıkıcılık, bazen ukalalık ve hep muhalefet eden biri..Ama ben muhalefet olsun diye yapmıyorum valla. Ne düşünüyorsam, onu söylüyorum.
Stephen Arrayo, As.karma dönüşüm kitabında, merkürün kovada çok güçlü çalıştığını dile getirmiş. Ama niye güçlü çalıştığına verdiği örnekleri hatırlamıyorum:D
01-18-2010 11:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
RE: Yüksek Zeka
MERKÜR oğlak;
merkür oğlakta , oğlak arazisine düşen her gezegen gibi ciddileşecek zirve tırmanıcısı olacaktır.oğlağın klasik özelliği gibi somut faydalar elde etmek isteyecektir.gelip geçici şeyler değil, kalıcı konular ilgisini çekercektir.mantık-muhakeme ,matematik ve konsantrasyon konularında iddialı bir merkür olacaktır.oğlak arazisinine düşen her gezegenin kaderi gibi ,gençliğin ilk dönemlerinde kısıtlanmak ,kendine güvensizlik vs. merkür oğlağının da kaderidir..zirve tırmanan merkür oğlağını da arazi aracına benzetmek yanlış olmaz.dayanıklılık ve sebat onu anlatan güzel kelimeler olacaktır.çok konuşkanlıktan da söz edemeyiz.satürnle güçlü açı yapan gezegen içinde benzer olaylardan bahsedebiliriz.ancak , merküre temas eden satürn açılarını aşacak bir gezegen varsa, çok telaşa gerek yok.çoğu zeki insan da gördüm. mesela uranüsle veya jupiterle beraber güçlü açı yaparsa , iyi sonuçlar çıkartıyor.

bunlar benim aklıma gelen burçlar ve merkürleri .bence , zeka kapasitesi çok değişken bir kavram.genetik ve haritadaki diğer konumlar bunu inanılmaz etkiliyor.aksi halde , her x burcundaki merküre zeki , , y burcundakine kafasız dersek, biz kafasız konumuna düşmüş oluruz.
güneş burcu da bence zeka konusunda çok önemli yere sahip.
tüm bunlardan başka , merkürün açıları zekayı çok etkiliyor.

çoğu zeki insanda , (ancak sivrilmiş anlamda zekalardan bahsediyorum.)
jupiter ve uranüsü de içine alan çifte vurgular , grand crosslar,özel açı kalıpları gördüm.
mesela ; merkür- mars-pluto ve uranüs arasında büyük kare var.
merkür kovası , uraüsle de kare açı yapmış , şimdi bu haritayı gördüğünüzde kafası çalışan bir insan yorumu yapmak , yanlış olmaz.

ŞİRON;
şiron ve merkür temaslarında , zeka potansiyeline güvensizlik geliyor.ancak , şöyle bir özelliği var ki konsantrasyon özelliğini arttıran bir planet.satürne bu açıdan benziyor.satürn gibi bunu da aşacak bir gezegenle birlikte merküre açı yapmasında , deyim yerindeyse katır gibi kuvvetli yoğunlaşabilen insanlar gördüm.

mesela ;
merkürü oğlakta ve şironla kavuşmuş , satürnden-uranüsten ve aydan kareler alarak grand cross oluşturmuş. bu kişiye zeki değil yorumu yapılbilir.ayrıcauranüsün konsantrasyonu düşüren etkisinden uzak olacaktır..

misal ;
merkür balıkta dikkatsizdir genel olarak .ancak,pluto başak neslinde veya satürn başakta doğan bir merkür balığın , bu gezegenlerden karşıt açı yerse ,hiç de dikkatsiz bir balık olmayacaktır.örnekleri arttırmak mümkün .

haritayı yorumlayan kişiye kalmış bazı şeyler.
son olarak , genetik ve kişinin kendini yetiştirmesini göz ardı edemeyiz.
bir uyarı daha, uranüs ve jupiter zekayı arttırmakla birlikte konsantrasyonu da düşüren gezegenlerdir.
01-18-2010 11:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir