Değerlendir:
  • 29 Oy - 2.83 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jüpiter Koç Burcunda
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Jüpiter Koç Burcunda
Astroloji'de Jüpiter En Büyük İyicil olarak nitelendirilir. Birlikte olduğu gezegenin etkisini büyütür. 2010 yılı 6 Haziran’ında Koç burcuna giriş yaparak, Koç Noktası üzerinde Uranüs ile kavuşum yapacak olması, onun bu nokta üzerinde yaratacağı etkileri önemli ölçüde büyütecektir. 6 Haziran 2010’da Jüpiter 0o Koç girişini yaptığı anda, ne ilginçtir ki Ay da Koç Noktası’nı tetikliyor olacaktır. Dolayısıyla bu tarih, insan bilincinde önemli bir tetik noktası, Büyük Uyanış’ın mihenk taşlarından birisi olarak görülebilir.

Jüpiter, daha sonra geri hareketle 8 Eylül 2010’da Balık burcuna dönüş yapacak ve tekrar tamamen Koç burcuna giriş yapması 22 Ocak 2011’de olacak. Bu tarihten itibaren değiştirici etkiler, büyüyerek daha da görünür hale gelecek.

Koç burcuna giriş yaptığı ana yönelik astroloji haritasında Jüpiter, Ankara’ya göre çıkartılmış astroloji haritasının 9. evine düşmektedir.

[Resim: JupiterKoc.jpg]

Haritanın 9. evinde Uranüs ve Ay da bulunduğundan, önümüzdeki yakın süreçte bu evin konularıyla ilgili hızlı, beklenmedik ve geliştirici etkiler yaşanacağına işaret etmektedir. Peki 9. ev ve Jüpiter hangi konuları, kişileri ve alanları temsil etmektedir?

Dünya Astrolojisi’nde 9. ev uzun mesafeler ya da uluslararası haberleşme ile ilişkilidir. Uzun mesafeli yollar trafiği (yolcu taşımacılığı ya da ticari amaçlı), gemicilik, deniz trafiği, havacılık sanayi ve uzay bilimleri bu ev kapsamına girer. Din, dini temsil eden kişiler, dinsel yapılar, vaizler gibi kişilerin yanı sıra yüksek eğitimle de ilişkilendirildiğinden, üniversiteler ve yüksek okullar, öğretim üyeleri, eğitimli kesim, felsefi ve bilimsel yayınlar ve kurumlar da bu evin kapsamına girer. 9. ev hukuksal konularla da ilişkilidir bu yüzden mahkemeler ve hukuk davaları, hukukçular da bu evin konuları dahilindedir. 9. Ev yayıncılık ve medya ile de ilişkilidir. Dış İşleri Bakanlığı, yabancı kültürden ve dinden kişiler, azınlıklar ve halkları, göçmenlik ve göçler gibi konular 9. ev kapsamındadır.

Dünya Astrolojisi’nde Jüpiter din ve hukuk dünyasını temsil eder. Ulusal veya bölgesel dinler, rahipler, ulu kişilerle ilişkilendirilir. Ulusal soruşturmalarla da alakalıdır. Ortaçağ Astrolojisi’nde Jüpiter piskoposlar, dindarlar, nüfuzlu kişiler, asiller ve bilge kişilerle ilişkilendirilirdi. Yargıçlar, senatörler, ruhaniler, papazlar, kardinaller, avukatlar, genç bilginler, üniversite öğrencileri, avukatlar, vezirler, tüccarlar, zengin kişiler, burjuva sınıfı Jüpiter yönetimindedir.

Astrolojik olarak baktığımızda, Jüpiter Koç burcunda üçlü yöneticiliğine sahiptir; yani önemli ölçüde güçlüdür. Bu ne demektir? Kendi doğasının özelliklerini güçlü bir şekilde ortaya koyacak demektir. Yani, çok ideal bir gelişme, genişleme dönemine doğru ilerlemekteyiz. Yeni fırsatlara ve gelişmelere daha açık olacağız ve yeni girişimlere çok daha cesurca ve hızlı bir şekilde yöneleceğiz.

Zira Jüpiter bir ateş elementi burcunda yerleşimde olacağından, kendine güven ve coşkuyu arttıracaktır. Bunun yanı sıra, egoyu, kendine önem vermeyi, hırs ve özgüveni arttıracağını söylemek gerekir. Tüm bu özellikler iyi kullanıldığında, yönetkenlik yeteneğimizi stratejiyle birleştirmemize katkıda bulunabilir. Jüpiter öncü burçların en etkilisinde yerleşimde olduğundan, yeni girişimlere öncülük etme cesaretini göstermemiz ve diğer insanları harekete geçmeye teşvik etmemiz mümkündür. Jüpiter’in Koç burcundaki yerleşimi, en zorlayıcı koşulların bile önünde durabilecek özgüveni de beraberinde getirir.

Önümüzdeki yakın süreçte Türkiye’de gerçekleşmesi muhtemel hızlı gelişmeleri Jüpiter’in Koç burcuna giriş anı haritasından değerlendirerek konu başlıkları üretebiliriz:

· Eğitim alanında reformlar
· İnançlarla ilgili konuları etkin bir biçimde vurgulanması
· Liberalleşme, geniş görüşlülüğün ortaya konması konusunda cesaretli adımlar
· Uluslararası hukuksal konularda cesur ve atak bir profil izlenmesi
· Uluslararası ticaret ve turizmde genişleme
· Teknolojik ve bilimsel alanda büyük adımlar ve gelişmeler
· Medya ve yayıncılık alanında hızlı ve flaş gelişmeler
· Geleceğe yönelik vizyon veren ve uyandırıcı nitelik taşıyan yayınların artması
· Kolektif aydınlanmaya yönelik hızlı gelişmeler

Haritalarımızda Jüpiter Transiti


Jüpiter transitinin haritanın etrafında bir tur atması yaklaşık 12 yıl sürer. Her burçta ortalama 1 yıl kalır. Ev büyüklüğüne göre değişmekle birlikte, içinde bulunduğu evin konularını bu 1 yıl boyunca vurgular. Geri hareketi yaklaşık 4 ay sürer. Bir noktadan geçip, tekrar o noktaya geri hareketi ve nihayet direkt hareketinde tekrar bu noktadan geçmesiyle, buradaki hassas nokta üzerinde güçlü etki yaratır. Zenginleşme, gelişme, sınırları genişletme imkanı verir. Kişinin gelişiminde gerekli olan ağı kurar. Koruyan, geliştiren ve zenginleştiren bir etkiye sahiptir.

Jüpiter’in transitte geçiş yaptığı alanda fırsatlara açık oluruz. Bu alanda kendimizi geliştirme şansına sahip oluruz. Bu gelişme ruhsal, fiziksel, zihinsel, maddesel olduğu gibi, ilişkiler ve sağlık alanında da olabilir. Transit Satürn bizi geçiş yapmakta olduğu yerde nasıl kısıtlıyorsa, Jüpiter de o kadar önümüzü açar. Bu alanda olabildiğince ilerleriz.

Eğitim alanında da önemli rol üstleniyor. Bilgi ve bilgelik getiren özelliğe sahiptir. Öğrenme ve araştırma arzusu ile alakalıdır. Özellikle felsefi, dinsel ve ruhsal alanlarda kendimizi geliştirme olanakları getirir.

Eski astrologlara göre Jüpiter materyal konularla da bağdaştırılır ve en büyük fayda getiren gezegendir. Bu yüzden iyi açılarında ekonomik olarak da güçlendirici etki taşır. Ahlaki ve hukuksal konularla da alakalıdır.

Jüpiter, kendine güven ve yapabilme kabiliyeti getiriyor. Fırsatlar adeta kişinin ayağına geliyor. Bu etkiyi özellikle akslarda daha fazla hissediyoruz. Sosyal alanda da genişleticidir. Bulunduğu alanda dayanışma imkanı verir.

Olumlu açılarında veya bazı ev girişlerinde uzak yerlere seyahatler söz konusu olabilir. 1, 3, 5, 9. evlerde bu ihtimal daha fazladır. 1. evde kişisel ve ruhsal gelişime imkan verecek yolculuklar, 3. ve 9. evlerde eğitimle ve dış ticaretle ilgili yolculuklar, 5. evde keyif ve eğlence amaçlı yolculuklar yapılabilir. 10. ev girişinde bu yolculuk işle ilgili olabilir.

Jüpiter’in olumlu açılarında her şey pürüzsüzce akacaktır. Tabi ki Jüpiter’in ne olduğunu ve onu nasıl kullanacağımızı anlamadığımız sürece, ondan mucizeler bekleyemeyiz. Jüpiter’in hoş etkileri kendinden fazla memnuniyet ve kendine güvenin getireceği olumsuzlukları açığa çıkarabilir. Aşırıya kaçmak ve abartmak riskli sonuçlar getirebilir. Abartan ve sınır bilmeyen Jüpiter, Güneş ve ASC ile irtibatlarında aşırı yemeğe ve kilo almaya sebep olabilir.

Burçlara Göre Değerlendirme

Koç

Olabildiğince ilerleyeceğiniz bir sürece giriş yapıyorsunuz. Kendinizi geliştirme ve genişleme fırsatlarınız artacak. İsteklerinizi gerçekleştirme yönünde önemli fırsatlar elde edeceksiniz. Koşulları istediği gibi yönlendirebilme şansınız artıyor. Önemli bir döngünün başlangıcı, hayattaki amaçlarınızın ne olduğu ve gerçekte kişisel olarak kim olduğunu keşfetme zamanındasınız ve neyi başarabileceğinizi iyi saptamanız, çok yere dağılmadan hedefe yönelmeniz gerekiyor.

Boğa

Bilinçaltınızı hareketleneceği bir sürece giriş yapıyorsunuz. Şimdiye kadar farkında olmadığınız realiteleri bir anda fark etmeye, uyanmaya, bilinç sıçramaları yaşamaya açık olacaksınız. Bu etkiler 8 Haziran civarından itibaren daha da belirginleşiyor. Bilinçaltınızla yüzleşip, hayatınızda özgürlüğünüzü kısıtlayan şeylerin neler olduğu keşfetmenizin tam da zamanı!

İkizler

Başarı, korunma ve dayanışma vaat eden, sosyal çevrenizden alacağınız bilgi ve yeni fikirler sayesinde kendinizi hızlı bir şekilde geliştireceğiniz, şanslı bir sürece giriş yapıyorsunuz. Geleceğe dönük idealler ve ümitler artıyor. Geçmiş çalışmaların faydasını görmeye başlayacaksınız. Kariyerinizde ilerlemeniz için size yardımı dokunacak kişilerle bir araya gelebilirsiniz.

Yengeç

Kariyerinizde tanınmaya yönelik ilginç fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. En sonunda hak ettiğiniz tanınmaya kavuşabilir, geçmiş dönemlerdeki gayretlerinizin karşılığını şimdi çok daha çabuk alabilirsiniz. Geleceğe dönük idealler ve ümitler arttıkça, geçmiş çalışma ve bilgilerinizden daha fazla istifade edebileceksiniz.

Aslan

Dış projeleri aktive etmek adına çok olumlu bir sürece giriş yapıyorsunuz. Seyahatler, yabancılarla yapılan işler, turizm, yayıncılık, eğitim gibi alanlarda başarı şansınız çok yükseliyor. Her koşulda daha geniş çevrelere yayılma imkanı yakalayabilirsiniz. Yabancı arkadaşlar edinebilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan işlerde başarı elde edebilirsiniz.

Başak

Parasal alanda olumlu etkiler devreye giriyor. Ortak kazanımlardan gelir elde etme şansınız artıyor. Diğer kişiler tarafından destekleneceksiniz. Kredi ve borçların ödenmesi alanında da olumlu etkiler var. Parasal konularda sürpriz etkiler de devrede olacak. Borsa ve benzeri konularda alım satımlardan hızlı ve beklenmedik kazanımlar elde edebilirsiniz.

Terazi

İkili ilişkiler alanında şanslı etkiler almaya başlayacaksınız. Evlilik, ortaklık gibi resmi imza gerektiren birliktelikler için ideal bir sürece giriş yapıyorsunuz. Karşınızda maddi imkanları geniş olan bir partner veya eş bulabilirsiniz. Yabancı bir eş veya yabancı kişilerle girişilen ortaklaşa işler söz konusu olabilir.

Akrep

iş koşullarıyla ilgili konularda yeni fırsatlara açık olmaya başlayacaksınız. İş yeteneklerini geliştirmek ve iş koşullarını iyileştirmek için ideal bir sürece giriyorsunuz. İş alanında kendinizi daha mutlu ve iyimser hissedeceksiniz. Amaç duygunuz ve sorumluluğun altından kalkabildiğiniz oranda başarınız da artacak.

Yay

Aşk hayatınızla ilgili çarpıcı değişimlerin monotonluğu kıran etkilerin ortaya çıkacağı bir sürece giriş yapıyorsunuz. İlişkilerde tutku ve heyecan arayışınız artıyor. Bu dönemde, mevcut beraberliklerde canlanma meydana gelebilir. Partnerinize karşı, tıpkı ilk zamanlarda olduğu gibi heyecan hissetmeye başlayabilirsiniz. Bu dönemde yaşayacağınız yeni ilişkiler size hayat deneyimleri kazandıracaktır.

Oğlak

Ailevi temalarda hızlı gelişmeler ve fırsatlar devreye giriyor. Bu dönemde, dış dünyaya yönelik olmaktan çok, iç dünyaya yönelik genişleme var. Ama yine de yalnız olmayacaksınız, aileden yana destek var. Yerleşim konularında da hızlı gelişmeler kaydedebileceğiniz bir sürece giriş yapıyorsunuz. Yeni bir gayrimenkul veya ev satın alabilir, mevcut evinizde bazı değişiklikler yapabilir, yeniden dekore ettirebilirsiniz.

Kova

Kendinizi daha güçlü ifade edebileceğiniz bir sürece giriş yapıyorsunuz. Daha evvel yapmamış olsanız bile herhangi bir konuda yazabilirsiniz. Eğer zaten yazmakta iseniz, şimdi bu konudaki yetenekleriniz daha da güçleniyor olacak. Etrafınızda olup bitenleri algılayış biçiminizde pozitif gelişmeler olacak. Fikirleriniz ilgi görebilir ve onları daha gelişkin düzeylere veya çevrelere ulaştırabilirsiniz.

Balık

Parasal konularda yeni şanslar yakalamaya başlayabilirsiniz. Mevcut kazanımlarınızda artış yaşama olasılığınız çok yüksek. Gelirinizi arttırmak için yeni yollar, farklı yatırım alanları keşfedebilirsiniz. Daha fazla kazanmak için etrafımızda gelişen fırsatlardan yararlanmalısınız. İş girişimleri ve ticari konularda tekliflerle karşılaşabilirsiniz.




Öner Döşer

06-06-2010 02:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ariess Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 306
Üyelik Tarihi: Nov 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
RE: Jüpiter Koç Burcunda
cok mutluyum ıyıkı geldın jupıter gülücük

http://img62.imageshack.us/img62/7818/haritam.jpg
06-09-2010 02:31 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ginka
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Jüpiter Koç Burcunda
jüpiter koça geçti ve ben çok mutluyum herşey çok iyi gidiyor çok şükür gülücük
tam secret yapma zamanı :D
06-09-2010 01:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ariess Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 306
Üyelik Tarihi: Nov 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
RE: Jüpiter Koç Burcunda
bende secret yapıyım barii gözkýrpma

http://img62.imageshack.us/img62/7818/haritam.jpg
06-09-2010 06:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vishne21 Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Nov 2009

Rep Puanı: 2

Mesaj: #5
RE: Jüpiter Koç Burcunda
jüpiteri koçta olan biride olumlu yönde etkilenecektir değilmi güneş koçla aynı olmasada bu transit yinede benzer oranda etkilermi ?

[IMG=http://img826.imageshack.us/img826/6449/astrow2at01vishne11hp77.gif][/IMG]
12-31-2010 02:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Jüpiter Koç Burcunda
bende jüpiter döngüsü yaşayacağım ama satürn karesi var ne yazık ki :(
12-31-2010 04:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Jüpiter Koç Burcunda
Bu astrolojik olaylar medyada bazen o kadar abartılıyor ki, sanki jüpiter güneş burcuna girince her şey muhteşem şekilde güzelleşecek.. Jüpiter kovadayken hemde mc'de güneşimle kavuşmuşken, yetim çocuklara yardım için bi konser organize ettim.. Budur yani:D Para, şan, şöhret, mucize bi halt olmadı.. Yalan dünya yalanhehee
01-01-2011 01:47 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
RE: Jüpiter Koç Burcunda
(01-01-2011 01:47 AM)Félicé Yazılan:  Bu astrolojik olaylar medyada bazen o kadar abartılıyor ki, sanki jüpiter güneş burcuna girince her şey muhteşem şekilde güzelleşecek.. Jüpiter kovadayken hemde mc'de güneşimle kavuşmuşken, yetim çocuklara yardım için bi konser organize ettim.. Budur yani:D Para, şan, şöhret, mucize bi halt olmadı.. Yalan dünya yalanhehee

Jüpiter güneşime dokunduğu dönemde astrosohbeti kurmuştuk gülücük

01-01-2011 08:08 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Dinoo Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 391
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 5

Mesaj: #9
RE: Jüpiter Koç Burcunda
MEdyanın abartılısı işte :D

bir de bi iki yerde okuduğum hem koç hem de balıkla ilgili bir kaç cümle var hiç katılmadığım

koçlara kilo aldıracak!

Hiç Sanmıyorum! aksine iyice incelebilirlerde ama boğaya geçtiğinde boğaların bir üst bedene geçmeleri kuvvetle muhtemel :p

balıklara da bol bol para yağacak?

yağsında tutabilecekler mi

dana gibi har vurup harman savurabilirde :D

Mars gibi çalışacak olan Jüpitere güvenmem ben! her ne kadar kendi 3lüsünde de olsa, bir maraza çıakrtır

http://solarlunarx.blogspot.com/

Haritam

Kusurlarımız ile Mükemmeliz.!
01-01-2011 08:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ariess Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 306
Üyelik Tarihi: Nov 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
RE: Jüpiter Koç Burcunda
(01-01-2011 08:15 PM)Dinoo Yazılan:  MEdyanın abartılısı işte :D

bir de bi iki yerde okuduğum hem koç hem de balıkla ilgili bir kaç cümle var hiç katılmadığım

koçlara kilo aldıracak!

Hiç Sanmıyorum! aksine iyice incelebilirlerde ama boğaya geçtiğinde boğaların bir üst bedene geçmeleri kuvvetle muhtemel :p

balıklara da bol bol para yağacak?

yağsında tutabilecekler mi

dana gibi har vurup harman savurabilirde :D

Mars gibi çalışacak olan Jüpitere güvenmem ben! her ne kadar kendi 3lüsünde de olsa, bir maraza çıakrtır

dansy kılo almayalım tabı yaa yazık bize gülücük

http://img62.imageshack.us/img62/7818/haritam.jpg
01-01-2011 08:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transit Jüpiter' in Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi Yakamoz 16 106,112 12-04-2019 11:40 PM
Son Mesaj: merkür_yen
  Transit Jüpiter ve Köşe Noktalarından Geçişi astrosohbet 46 60,970 11-27-2019 01:22 PM
Son Mesaj: gullusutcu
  Transit Jüpiter Evlerde salmakis 65 141,302 07-08-2019 01:15 AM
Son Mesaj: Karpuzseverim
  Jupiter Akrep Dönemi Başlasın ! Alejandro 39 44,242 04-15-2018 02:13 AM
Son Mesaj: say24
  Jupiter Terazi dönemi başlasın ! Alejandro 94 101,868 07-08-2017 09:29 PM
Son Mesaj: gemini
  transit jüpiter günes mars merkür kavuşumu kartalyus 3 7,230 07-19-2016 11:17 PM
Son Mesaj: Alejandro
  Transit Jüpiter'in şans noktasından geçişi Reinarubia 6 14,541 12-23-2012 07:39 PM
Son Mesaj: Reinarubia
  jüpiter geri harekette!! ginka 46 56,512 10-05-2012 10:23 PM
Son Mesaj: arzu
  Jüpiter Balıkta astrosohbet 19 27,843 02-08-2010 03:55 AM
Son Mesaj: Mercan

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir