Değerlendir:
  • 27 Oy - 2.74 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

İkiz Çocukların Harita Yorumu
Yazar Mesaj
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
İkiz Çocukların Harita Yorumu
astrolojiyle ilgili bir şey aklımı kurcalıyor. aynı anda doğan ikizler neden genellikle birbirlerinden farklı bir karakterde oluyorlar ? karşılaştıkları olaylar birbirinden çok daha farklı olabiliyor. oysa gezegen yerleşimleri tümüyle aynı.
ben astrolojinin tutarlılığna ve doğruluk payına kesinlikle inanıyorum. ancak bu tarz şeyleri düşünmekten de kendmi alıkoyamıyorum.
astroloji bilginlerimizin bu konudaki görüşlerini merak ediyorum...


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
09-09-2009 08:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
plutonik Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: merak ettiğim bir soru..
çünkü her şey astroloji demek değil... astroloji sadece bir yön verebilir bence sevgili serena,tam anlamıyla hayatı yönetemez ki...ikizler dediğinde yüzleri aynı bile olsagülücük) hayata farklı gözlerle bakıyorlar,bakış açıları karşılaştıkları durumlara göre ayrı birer anlam kazanıyor,deneyimleri de öyle...gezegen konumları ve açıları aynı olduğundan bence benzer özellikler göstericeklerdir lakin bunu yontulmamış bir mücevher gibi düşünebiliriz...onlar yontup şekil vericeklerdir...yani diyelim ki ikizler hep aynı şeyleri yapmıcaklar sonuçta,biri o okula gidicek biri diğer bir okulda okuyacak... dolayısıyla karşılaştıkları durum ve tepkiler de bu çevresel faktörlere göre değişip gelişecek...örneğin horoskoblarına göre ikisi de sanata meyilli olsun...biri çevresel olarak öyle bir ortamda yetişir diğeri ise öyle bir ortamda yetişmeyebilir,dolayısıyla sonuç değişir ama yine de benzer özellikler olucaktır diye düşünüyorum...sevgiler not:astroloji bilgini olarak yazmadımgülücük))

[Resim: astro2gw02plutonikhp448.th.gif]

Kimi aradığını yitirir aradıkça,
Kimi de arayandır;aranan onu bulur...Ö.Asaf
09-09-2009 08:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ginka
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: merak ettiğim bir soru..
ben astrolojinin enerji olduğuna inanıyorum. seçimlerimiz ve tercihlerimizle hayatımızı istediğimiz yönde değiştirebiliriz.kader var ama bağımsız benliğimiz var.iyiye yada kötüye gitmek bizlerin elinde gülücük
09-09-2009 08:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Dark Lord Dışarıda
DARK SIDE
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 227
Üyelik Tarihi: Jan 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: merak ettiğim bir soru..
Bana göre de harita herşey değil. Dış çevrenin etkisi büyük. İkizleri doğduklarında ayırıp, birini İran'da, diğerini ise Norveç'te yetiştirdiğinizde farklı karakterlerde olduklarını göreceksiniz.

Peki beraber büyüyen ikizler neden farklı oluyor sorusuna gelirsek ... Aslında dramatik bir durumdur. Düşünsenize, sizinle tıpatıp aynı olan biri daha var. Toplumun size olan ilgisi, ne sizin zekanız, ne çalışkanlığınız, ne güzelliğiniz , ne de entellektüel birikiminiz .... Sizden bir tane daha olduğu için size ilgi duyuyorlar. İtiraf etmek gerekirse ben kafayı yerdim. Şimdi o ikizlerin haritalarında uranyen bir vurgu varsa ( yani farklı olmak üzeren bir vurgu ), sadece o potansiyel bile, ikizlerin birbirinden farklılaşmasını sağlayacaktır.

Not: Astrolojiyi benim de çok iyi bildiğim söylenemez. Eksik ve yanlış düşüncelerim olabilir.

Herkes dedi merak içinde
Ölümden sonra hayat var mı diye,
Boşuna düşünürler
Sanki hayat varmış gibi ölümden önce ...
09-09-2009 08:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SoL@RÎ$ Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 197
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 2

Mesaj: #5
RE: merak ettiğim bir soru..
tek yumurta çift yumurta ikizlerinin olusumuyla baslayalım
T = 2 sperm +yumurta
Ç = 2 sperm +2 ayrı yumurta

böyle bir durumda tek yumurta ikizlerinin benzerlikleri cok fazladır bunu biliyoruz o kadar benzerlerki ayırtedilemez ama incelendiğinde kan gruplarının dısında bir cok seyin ayrı oldugu ortaya cıkmıs parmak izi hormonal yapı hatta zekalarının benzeme oranıbile ancak %85 olabiliyor bunu bilmemizde fayda var zaten cocuk psikolojisinde herseyi aynı olan bireyin dünyaya kendi kişiliğini benliğini kanıtlama cabası tabiki bizden katve kat büyük olacaktır ve farkı bulmak hedefinde olan birey bunu basaracaktırelinden geldiğince amaa sonucta ikiz
ikizlerle ilğili çok güzel bir hikaye vardı sizinle paylaşmak isterim
İki aylıkken iki farklı aileye verilen ikizler (James Arthur Springer ve James Edward Lewis) 39 yıl sonra bir araya gelirler. İkisinin geçmişleriyle ilgili yapılan araştırma sonucunda, her ikisinin Linda isminde kadınlarla evlenip boşandıkları, sonra Betty isimli kadınlarla yeniden evlendikleri, her ikisinin de teknik resme ilgi duydukları, matematik dersini çok sevdikleri ve dil bilgisi dersinden nefret ettikleri, aynı miktarlarda alkol aldıkları ve aynı saatlerde kronik baş ağrısı çektikleri ortaya çıkar.
((((((olsen ikizleri ve tokio hoteldeki tom ve billi cok severim incelenebilir haritaları)))))



astrolojik açıklaması oguzhan ceylan kalemiyle
Doğum Saatinizin Önemi....

Zaman dilimleri genellikle Greenwich Ortalama Zamanı'na göre kaç saat fark ettikleri ile tanımlanır. İngiltere'de bulunan Greenwich 0 boylamı olarak tanımlanmıştır ve bu yüzden diğer zaman dilimlerinin başlangıç noktası olarak kabul edilir. Hesaplamalarda çok önemli bir yer tutmaktadır. Astrolojik hesaplamalarda da doğduğunuz yerin uzaydaki bir nokta olarak önemi çok büyüktür. Aynı batından doğan ikiz bebeklerimiz bile, dünyanın dönüş hızı ve horoskopa iz bırakan tüm gezegen, yıldız ya da sabit yıldızlara yaptığı olağanüstü değişim açıları nedeni ile asla aynı yapıyı gösteremezler.

Bu konuda pek çok kişinin aklı karışmaktadır. Oysa dünya üzerinde hiçbir canlı, aynı yer ve konumu uzayda bir kez daha elde edemeyecektir. Bir an ve yerin birlikte işgali, zamanda sadece tek bir noktada gerçekleşebildiği için yalnızca tek bir kişiye özeldir.

Dünya kendi etrafında ve Güneş etrafında döner. Güneş sistemi de kendine ait hızı ile kendi etrafında dönmekte ve evrende de sürekli yer değiştirmektedir. Diğer tüm değişkenleri de hesaba katarsanız, insan sayısı kadar farklı kişilik, burç yapıları ve sonuçlar elde edeceğinizi görürsünüz.

Astrolojinin gerçekliği, bu anlamda Astronomik veriler ile kaynaştığında olağanüstü sonuçlar ile kendini göstermektedir.
Doğum yapacak bir annenin batınını uzayda ve dünyada merkez noktası olarak ele alırsanız, dünyanın hızını da hesaba katarak, yukarıda bahsedilen büyük devinimin büyük açı değişikliklerine sebebiyet verdiğini ve annenin aslında uzayda sürekli yer değiştirdiğini görürsünüz.

Burada dünyanın hızı konusuna yakından bakmak gereklidir. Dünyanın çevresi 40.000 km'dir. Bu büyüklük, kendi etrafındaki dönüşünü 24 saatte tamamlamaktadır.
Buradan yola çıkarak; 40.000 km / 24 saat = 1666.66... km/saat şeklinde bir hesap yaparsak, Dünya'nın dakikada 28 km'lik yol aldığını görürüz.

Böylece annemiz ameliyathanede iken, aslında dünyanın hareketi ile uzayda, 1 dakika içinde 28 km yer değiştirmiş olur. Bu 1 dakikalık süre sonrası doğacak ikinci bebek de, aslında, kardeşinden uzayda yaklaşık 28 km uzağında doğmuş olacaktır.

Dünya'nın ne kadar ciddi yer değişimleri gerçekleştirdiğini iyice net bir hale getirmek için, Güneş etrafındaki hareketine de değinmek gereklidir.

Dünya, Güneş çevresinde saatte 107.200 km'lik bir hızla ilerlemektedir.

1 dakikalık fark ile doğan ikizler örneğinden devam edecek olursak; ilk doğan bebeğin, ikinci doğan bebeğe göre, uzayda 1783 km geride kalan bir noktada dünyaya gelmiş olduğu sonucuna ulaşırız.

Ameliyathane, dünya üzerinde sabit kalmışsa da, 1 dakika içinde uzaydaki yerini Güneş çevresinde yaklaşık 1780 km, Dünya etrafında da 28 km değiştirmiştir.
Az önce gözardı ettiğimiz gerçeklikleri de işin içine katar ve dünyanın Güneş çevresindeki hareketini ve diğer gök cisimlerine göre gerçekleştirdiği ilerlemeyi, tüm gök cisimlerinin de benzeri şekilde haraket ettiğini konuya dahil edersek, tüm öğelerin hareket halinde olduğu, son derece karmaşık bir sürekli devinim olgusu ile karşı karşıya kalırız.
Dünyanın sadece kendi etrafındaki ve Güneş etrafındaki dönüşlerinin meydana getirdiği devinim, Dünya'nın açı yaptığı tüm noktalar sabit olarak kabul edilse bile, bu noktalardan bakıldığında Dünya'nın her dakika içinde ciddi biçimde kaymakta olduğunu görmemizi sağlar.

Bu duruma bir de sabit noktaların aslında sabit olmadığını, yani kendi hareket hızlarının da olduğunu eklersek, Dünya'nın diğer cisimlere göre yer değişiklikleri, gökyüzü haritalarını çok hızlı biçimde değiştirmektedir.

Horoskoplarımızdaki tüm gezegen ve yıldız ilişkilerinin birbirlerine çok uzak olan mesafelerini de hesaba katarsak, iki ayrı bebeğin 1 dakikalık farkla doğumunun bile, birbirinden çok büyük ölçüde ayrılan, farklı açılar içeren iki doğum haritası meydana getireceği görülür.

Yukarıdaki bilgilere tekrar kısaca baktığımızda, bir ameliyathane masasında 2 bebeğini 1 dakika fark ile doğuran bir annenin, onu izleyen babanın ya da yakınların ve ona destek olan tüm doktorların dünya üzerinde durdukları yerin değişmediği doğrudur. Fakat Astrolojik sonuçları veren tüm açısal etkilerin kaynakları olan gezegenlere göre Dünya, çok kısa zamanda son derece büyük mesafeler kat etmektedir.

Dünya'nın bu kadar hızlı yer değiştirmesi, buna bağlı olarak da doğum saatinin kesinlik ile bilinerek kişinin doğduğu konumun bulunması, Astroloji için neden bu kadar büyük bir önem taşımaktadır?

Dünya'nın hareketinin bu derece önemli olmasının, bunun yanında uzaydaki hareketin de bu yazıda Dünya üzerinden anlatılmasının nedenlerinden biri, Astroloji'de jeosantrik, yani Dünya'nın merkezde olduğu, Güneş ve diğer gezegenlerin Dünya'nın etrafında döndüğünü öne süren modelin kullanılmasıdır. Buradaki amaç, jeosantrik modelin geçerli olduğunu iddia etmek değil, kendi gezegenimizin ve diğer gezegenlerin Güneş etrafındaki yer değişimlerini Dünya bazlı olarak analiz edebilmektir. Bu sayede Dünya üzerindeki etkiler, sonu gelmez çevirme ve dönüştürmelere gerek kalmadan görülebilir.

Asıl neden ise, Astroloji'nin, sanıldığı gibi aynı 30 günlük zaman diliminde doğan, yani aynı burçtan olan insanların birbiriyle aynı olduğu varsayımı üzerine kurulmuş bir bilim olmamasıdır. Eğer yorumlar, sadece kişinin hangi burçtan olduğu üzerine yapılsaydı, doğum saatinizdeki dakikalık, hatta saatlik sapmalar bir tarafa, yerine göre 30 günlük sapmalar bile önemsiz hale gelirdi.

Doğum anında Güneş'in içinde bulunduğu burç, yani kişinin mensup olduğu Öz Burç, kişiyi sadece ana hatları ile tanımlar. Kişinin, burcunun özelliklerinin tümünü taşıması da gerekmez. Genellikle cinselliğe düşkün olarak bilinen Akrepler'in tümü çapkın olmadığı gibi, konuşkanlıklarıyla tanınan İkizler'in iletişim güçlüğü çekmesi veya duygusallıkları ve kolayca kırılmalarıyla ünlenmiş Balıklar'ın nispeten sert karakterli olması hiç de şaşırtıcı durumlar değildir.

İşte burçların, sadece silik olarak yapılmasını mümkün kıldığı kişilik ve gelecek yorumlarını belirginleştiren ve kesinleştiren, doğum saatinin tam olarak bilinmesi yoluyla bulunan, doğum anında kişinin evrende işgal ettiği konuma göre değerlendirilen gezegen dizilimleridir.

Doğum esnasında Dünya'nın da aralarına dahil olduğu gök cisimlerinin birbirlerine yaptığı açılar, birbirleriyle uyumlulukları veya uyumsuzlukları, hangi burçlarda ve hangi Astrolojik evlerde bulundukları, bulundukları burçları meydana getiren yıldızlar ve Güneş sistemindeki asteroid kuşaklarıyla ilişkileri ve daha birçok değişken, Astroloji'nin yorumlarında kullandığı esas elemanlardır.

Bu yüzden doğru doğum haritasının çıkarılması, sadece ve sadece doğru doğum saatinin bilinmesi ile sağlanabilir.

Saatteki sapmalar, size tamamen farklı gezegen yerleşimlerinin oluşturduğu bir doğum haritası vereceğinden, Astrolojik analizi sağlıksız kılacaktır. Doğum saatinizi sadece yuvarlak tam saat değeriyle biliyorsanız, doğduğunuz noktanın, uzayda 1666 km'ye kadar varan bir mesafe sapması ile hesaplanacağını, hatalı olarak aslında doğduğunuz yerden uzayda 1666 km daha uzakta bir yer edinebileceğinizi aklınızdan çıkartmamalısınız. Bu da doğal olarak, Astrolojik yorumların gerçekten doğduğunuz noktaya göre yapılamayacak olmasından dolayı, sizin değil, gerçekten o noktada doğan kişinin önündeki olasılıkları ve etkileri hesaplayacaktır.

Yine de, doğum saatlerinde 4 dakikalık sapma, kabul edilebilir bir olgudur. Çünkü bu 4 dakikada, 360 derecelik dairesel bir gökyüzü haritası olan horoskopta 1 derecelik hareket meydana gelmektedir. Astrolojik gezegen konumları da derece bazlı olarak değerlendirilmektedir.

Kısaca, 4 dakikalık sapma olsa bile, aynı derece içerisinde kalınacağından, yorumlar isabetli olmaya devam edecektir. Ek olarak, kesin doğum saatiniz, uzman bir astrolog tarafından kişilik özellikleriniz, eğitim durumunuz, branşınız ve geçmişinizde yaşamış olduğunuz etkiler gibi değişkenler kullanılarak tespit de edilebilmektedir.

<3<3<3<3 Değişmeyen Tek Şey "" Degişimin"" Kendisidir <3<3<3<3


ємѕαℓѕiz ∂üşℓєя ask
09-09-2009 09:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Dark Lord Dışarıda
DARK SIDE
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 227
Üyelik Tarihi: Jan 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
Cvp: RE: merak ettiğim bir soru..
SoL@RÎ$ Yazılan:tek yumurta çift yumurta ikizlerinin olusumuyla baslayalım
T = 2 sperm +yumurta
Ç = 2 sperm +2 ayrı yumurta

böyle bir durumda tek yumurta ikizlerinin benzerlikleri cok fazladır bunu biliyoruz o kadar benzerlerki ayırtedilemez ama incelendiğinde kan gruplarının dısında bir cok seyin ayrı oldugu ortaya cıkmıs parmak izi hormonal yapı hatta zekalarının benzeme oranıbile ancak %85 olabiliyor bunu bilmemizde fayda var zaten cocuk psikolojisinde herseyi aynı olan bireyin dünyaya kendi kişiliğini benliğini kanıtlama cabası tabiki bizden katve kat büyük olacaktır ve farkı bulmak hedefinde olan birey bunu basaracaktırelinden geldiğince amaa sonucta ikiz
ikizlerle ilğili çok güzel bir hikaye vardı sizinle paylaşmak isterim
İki aylıkken iki farklı aileye verilen ikizler (James Arthur Springer ve James Edward Lewis) 39 yıl sonra bir araya gelirler. İkisinin geçmişleriyle ilgili yapılan araştırma sonucunda, her ikisinin Linda isminde kadınlarla evlenip boşandıkları, sonra Betty isimli kadınlarla yeniden evlendikleri, her ikisinin de teknik resme ilgi duydukları, matematik dersini çok sevdikleri ve dil bilgisi dersinden nefret ettikleri, aynı miktarlarda alkol aldıkları ve aynı saatlerde kronik baş ağrısı çektikleri ortaya çıkar.
((((((olsen ikizleri ve tokio hoteldeki tom ve billi cok severim incelenebilir haritaları)))))



astrolojik açıklaması oguzhan ceylan kalemiyle
Doğum Saatinizin Önemi....

Zaman dilimleri genellikle Greenwich Ortalama Zamanı'na göre kaç saat fark ettikleri ile tanımlanır. İngiltere'de bulunan Greenwich 0 boylamı olarak tanımlanmıştır ve bu yüzden diğer zaman dilimlerinin başlangıç noktası olarak kabul edilir. Hesaplamalarda çok önemli bir yer tutmaktadır. Astrolojik hesaplamalarda da doğduğunuz yerin uzaydaki bir nokta olarak önemi çok büyüktür. Aynı batından doğan ikiz bebeklerimiz bile, dünyanın dönüş hızı ve horoskopa iz bırakan tüm gezegen, yıldız ya da sabit yıldızlara yaptığı olağanüstü değişim açıları nedeni ile asla aynı yapıyı gösteremezler.

Bu konuda pek çok kişinin aklı karışmaktadır. Oysa dünya üzerinde hiçbir canlı, aynı yer ve konumu uzayda bir kez daha elde edemeyecektir. Bir an ve yerin birlikte işgali, zamanda sadece tek bir noktada gerçekleşebildiği için yalnızca tek bir kişiye özeldir.

Dünya kendi etrafında ve Güneş etrafında döner. Güneş sistemi de kendine ait hızı ile kendi etrafında dönmekte ve evrende de sürekli yer değiştirmektedir. Diğer tüm değişkenleri de hesaba katarsanız, insan sayısı kadar farklı kişilik, burç yapıları ve sonuçlar elde edeceğinizi görürsünüz.

Astrolojinin gerçekliği, bu anlamda Astronomik veriler ile kaynaştığında olağanüstü sonuçlar ile kendini göstermektedir.
Doğum yapacak bir annenin batınını uzayda ve dünyada merkez noktası olarak ele alırsanız, dünyanın hızını da hesaba katarak, yukarıda bahsedilen büyük devinimin büyük açı değişikliklerine sebebiyet verdiğini ve annenin aslında uzayda sürekli yer değiştirdiğini görürsünüz.

Burada dünyanın hızı konusuna yakından bakmak gereklidir. Dünyanın çevresi 40.000 km'dir. Bu büyüklük, kendi etrafındaki dönüşünü 24 saatte tamamlamaktadır.
Buradan yola çıkarak; 40.000 km / 24 saat = 1666.66... km/saat şeklinde bir hesap yaparsak, Dünya'nın dakikada 28 km'lik yol aldığını görürüz.

Böylece annemiz ameliyathanede iken, aslında dünyanın hareketi ile uzayda, 1 dakika içinde 28 km yer değiştirmiş olur. Bu 1 dakikalık süre sonrası doğacak ikinci bebek de, aslında, kardeşinden uzayda yaklaşık 28 km uzağında doğmuş olacaktır.

Dünya'nın ne kadar ciddi yer değişimleri gerçekleştirdiğini iyice net bir hale getirmek için, Güneş etrafındaki hareketine de değinmek gereklidir.

Dünya, Güneş çevresinde saatte 107.200 km'lik bir hızla ilerlemektedir.

1 dakikalık fark ile doğan ikizler örneğinden devam edecek olursak; ilk doğan bebeğin, ikinci doğan bebeğe göre, uzayda 1783 km geride kalan bir noktada dünyaya gelmiş olduğu sonucuna ulaşırız.

Ameliyathane, dünya üzerinde sabit kalmışsa da, 1 dakika içinde uzaydaki yerini Güneş çevresinde yaklaşık 1780 km, Dünya etrafında da 28 km değiştirmiştir.
Az önce gözardı ettiğimiz gerçeklikleri de işin içine katar ve dünyanın Güneş çevresindeki hareketini ve diğer gök cisimlerine göre gerçekleştirdiği ilerlemeyi, tüm gök cisimlerinin de benzeri şekilde haraket ettiğini konuya dahil edersek, tüm öğelerin hareket halinde olduğu, son derece karmaşık bir sürekli devinim olgusu ile karşı karşıya kalırız.
Dünyanın sadece kendi etrafındaki ve Güneş etrafındaki dönüşlerinin meydana getirdiği devinim, Dünya'nın açı yaptığı tüm noktalar sabit olarak kabul edilse bile, bu noktalardan bakıldığında Dünya'nın her dakika içinde ciddi biçimde kaymakta olduğunu görmemizi sağlar.

Bu duruma bir de sabit noktaların aslında sabit olmadığını, yani kendi hareket hızlarının da olduğunu eklersek, Dünya'nın diğer cisimlere göre yer değişiklikleri, gökyüzü haritalarını çok hızlı biçimde değiştirmektedir.

Horoskoplarımızdaki tüm gezegen ve yıldız ilişkilerinin birbirlerine çok uzak olan mesafelerini de hesaba katarsak, iki ayrı bebeğin 1 dakikalık farkla doğumunun bile, birbirinden çok büyük ölçüde ayrılan, farklı açılar içeren iki doğum haritası meydana getireceği görülür.

Yukarıdaki bilgilere tekrar kısaca baktığımızda, bir ameliyathane masasında 2 bebeğini 1 dakika fark ile doğuran bir annenin, onu izleyen babanın ya da yakınların ve ona destek olan tüm doktorların dünya üzerinde durdukları yerin değişmediği doğrudur. Fakat Astrolojik sonuçları veren tüm açısal etkilerin kaynakları olan gezegenlere göre Dünya, çok kısa zamanda son derece büyük mesafeler kat etmektedir.

Dünya'nın bu kadar hızlı yer değiştirmesi, buna bağlı olarak da doğum saatinin kesinlik ile bilinerek kişinin doğduğu konumun bulunması, Astroloji için neden bu kadar büyük bir önem taşımaktadır?

Dünya'nın hareketinin bu derece önemli olmasının, bunun yanında uzaydaki hareketin de bu yazıda Dünya üzerinden anlatılmasının nedenlerinden biri, Astroloji'de jeosantrik, yani Dünya'nın merkezde olduğu, Güneş ve diğer gezegenlerin Dünya'nın etrafında döndüğünü öne süren modelin kullanılmasıdır. Buradaki amaç, jeosantrik modelin geçerli olduğunu iddia etmek değil, kendi gezegenimizin ve diğer gezegenlerin Güneş etrafındaki yer değişimlerini Dünya bazlı olarak analiz edebilmektir. Bu sayede Dünya üzerindeki etkiler, sonu gelmez çevirme ve dönüştürmelere gerek kalmadan görülebilir.

Asıl neden ise, Astroloji'nin, sanıldığı gibi aynı 30 günlük zaman diliminde doğan, yani aynı burçtan olan insanların birbiriyle aynı olduğu varsayımı üzerine kurulmuş bir bilim olmamasıdır. Eğer yorumlar, sadece kişinin hangi burçtan olduğu üzerine yapılsaydı, doğum saatinizdeki dakikalık, hatta saatlik sapmalar bir tarafa, yerine göre 30 günlük sapmalar bile önemsiz hale gelirdi.

Doğum anında Güneş'in içinde bulunduğu burç, yani kişinin mensup olduğu Öz Burç, kişiyi sadece ana hatları ile tanımlar. Kişinin, burcunun özelliklerinin tümünü taşıması da gerekmez. Genellikle cinselliğe düşkün olarak bilinen Akrepler'in tümü çapkın olmadığı gibi, konuşkanlıklarıyla tanınan İkizler'in iletişim güçlüğü çekmesi veya duygusallıkları ve kolayca kırılmalarıyla ünlenmiş Balıklar'ın nispeten sert karakterli olması hiç de şaşırtıcı durumlar değildir.

İşte burçların, sadece silik olarak yapılmasını mümkün kıldığı kişilik ve gelecek yorumlarını belirginleştiren ve kesinleştiren, doğum saatinin tam olarak bilinmesi yoluyla bulunan, doğum anında kişinin evrende işgal ettiği konuma göre değerlendirilen gezegen dizilimleridir.

Doğum esnasında Dünya'nın da aralarına dahil olduğu gök cisimlerinin birbirlerine yaptığı açılar, birbirleriyle uyumlulukları veya uyumsuzlukları, hangi burçlarda ve hangi Astrolojik evlerde bulundukları, bulundukları burçları meydana getiren yıldızlar ve Güneş sistemindeki asteroid kuşaklarıyla ilişkileri ve daha birçok değişken, Astroloji'nin yorumlarında kullandığı esas elemanlardır.

Bu yüzden doğru doğum haritasının çıkarılması, sadece ve sadece doğru doğum saatinin bilinmesi ile sağlanabilir.

Saatteki sapmalar, size tamamen farklı gezegen yerleşimlerinin oluşturduğu bir doğum haritası vereceğinden, Astrolojik analizi sağlıksız kılacaktır. Doğum saatinizi sadece yuvarlak tam saat değeriyle biliyorsanız, doğduğunuz noktanın, uzayda 1666 km'ye kadar varan bir mesafe sapması ile hesaplanacağını, hatalı olarak aslında doğduğunuz yerden uzayda 1666 km daha uzakta bir yer edinebileceğinizi aklınızdan çıkartmamalısınız. Bu da doğal olarak, Astrolojik yorumların gerçekten doğduğunuz noktaya göre yapılamayacak olmasından dolayı, sizin değil, gerçekten o noktada doğan kişinin önündeki olasılıkları ve etkileri hesaplayacaktır.

Yine de, doğum saatlerinde 4 dakikalık sapma, kabul edilebilir bir olgudur. Çünkü bu 4 dakikada, 360 derecelik dairesel bir gökyüzü haritası olan horoskopta 1 derecelik hareket meydana gelmektedir. Astrolojik gezegen konumları da derece bazlı olarak değerlendirilmektedir.

Kısaca, 4 dakikalık sapma olsa bile, aynı derece içerisinde kalınacağından, yorumlar isabetli olmaya devam edecektir. Ek olarak, kesin doğum saatiniz, uzman bir astrolog tarafından kişilik özellikleriniz, eğitim durumunuz, branşınız ve geçmişinizde yaşamış olduğunuz etkiler gibi değişkenler kullanılarak tespit de edilebilmektedir.

İkizler hikayesi ile yazının geri kalanının birbiriyle çeliştiğinin farkındasın değil mi =)

Herkes dedi merak içinde
Ölümden sonra hayat var mı diye,
Boşuna düşünürler
Sanki hayat varmış gibi ölümden önce ...
09-09-2009 09:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #7
RE: merak ettiğim bir soru..
ben de astrolojinin kader değil, enerji oldugunu düşünüyorum. dolayısıyla bence aynı yerleşimler, farklı bilinç seviyelerine göre farklı sonuçlara sebep olabilir. örneğin bilinç seviyesi daha düşük olan bir marsiyen, marsın daha su katılmamış, daha karanlık yönlerini taşıyabileceği gibi,
kendini eğitmiş /bilinç seviyesi daha yüksek bir karakter, çok daha ölçülü bir çizgide gidebilir. marsın özgüven ve cesaret gibi artılarını kullanabilir.

ben içimden bu şekilde bir yorum getirmiştim, paralel doğrultuda yorumlar görmekten de mutlu oldum.
ayrıca '' uranyen özellikler gösteriyorlarsa bu bile birbirlerinden farklı olmak için güdümlenmelerine neden olacaktır '' yorumu da gerçekten çok güzel bir tespit bence.
teşekkürler..


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
09-09-2009 09:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #8
Cvp: merak ettiğim bir soru..
Aslında aklına gelmesi doğal bir soru.Bir zamanlar benim de gelmişti.Ki astrolojiye şiidetle karşı çıkanların ve hoşlanmayanların kullanmaktan hoşlandıkları bir unsurdur bu.

Ben şöyle bakıyorum olaya.Astroloji haritamız bir olasılıklar tarlasıdır.

Atıyorum diyelimki ikizlerin haritasında 9.ev Jüpiter vurgusu var.İkizlerden biri akademisyen olurken diğeri seyyah olup ülke ülke dolaşabilir.9. ev ve Jüpiter ikisi içinde çalışmıştır.Konumlar ihtimaller yaratır.Birisi birini , diğeri öbürünü kullanır.Ama ikisi içinde mevzu 9. ev ve Jüpiterdir.
09-09-2009 09:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
RE: merak ettiğim bir soru..
birbirine çok yakın zaman dilimlerinde doğan insanlar ( ikizler şeklinde doğmaları şart değil , dünyanın başka bir noktasında sizinle aynı dakika içinde doğan en az 1 düzine insan vardır ) hemen hemen aynı mutfak malzemelerine sahip olurlar.

oysa bu mutfak malzemelerini NASIL VE NE ŞEKİLDE kullanacağımızı etkileyen pek çok faktör olduğunu söyleyen arkadaşlarıma katılıyorum.
aile faktörünü , çevre faktörünü , kişisel tercihler faktörünü vb. sayabiliriz.

bir de şu var ki , örneğin yıldız haritasında görülen güneş-mars bağlantısını belirgin biçimde deneyimleyen birinin aksine aynı haritaya sahip diğer kişinin Ay burcuna ait Ay-Satürn bağlantısını daha belirgin deneyimlemesi gibi bir ihtimalide göz ardı etmemekte fayda var.
yani ikizlerden biri haritasının bir fonksiyonuna daha çok cevap verirken , diğeri başka bir potansiyele daha çok yanıt verebilecektir.

09-09-2009 09:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sessizgidiş Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 337
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
RE: merak ettiğim bir soru..
Serena konu için teşekkürler.. ben de çok merak ediyorum.gerçekten kesin bir cevap gelirse çok sevinirim ben de gülücük .. bence sonuçta astroloji olabilirlikse,neptün diyelim ;

birinde duygusallığı ağır bastırırken diğerinde fedakarlığı daha yoğun yaşatabilir..

şu zamana kadar yaptığım yorumlar da ben hep olabilirli konuştum..sonuçta kimsenin hayatı hakkında sadece haritasına bakarak bişeyler söylemek yanlış..bence de çevreye nasıl baktıkları da önemli.sonuçta aynı harita ama çevreye bakış açıları farklı olabilir..görmek istedikleri ya da..

09-09-2009 09:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İşsiz bir harita Ahmetp 6 76,139 02-25-2021 07:41 PM
Son Mesaj: Libra
  Solar Return Harita dlnatly 18 18,908 03-29-2020 06:51 PM
Son Mesaj: dlnatly
  Ütopik Yaklaşım : En İyi Harita :)) uranus 100 180,866 03-26-2020 02:36 AM
Son Mesaj: Alpoha1
  astro.com'dan Harita Çıkarma astrosohbet 12 130,743 09-03-2019 02:24 AM
Son Mesaj: ilerizekali
  bir psikiyatriste ait harita darkness_blue 0 6,228 07-15-2019 07:48 PM
Son Mesaj: darkness_blue
  Astrolojide Cansız Varlıkların Haritası, Yorumu? Garavu 6 10,907 05-03-2019 02:27 PM
Son Mesaj: yagmurimu
  Üniversite mezunu bir harita Ahmetp 23 24,366 04-20-2019 10:35 PM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Batı Haritası ve Vedik Harita BayanKararsız 16 25,027 11-22-2017 10:21 PM
Son Mesaj: Gulsen
  Harita Yorumlama Konusunda Pratik Öneriler astrosohbet 27 55,935 06-05-2014 05:52 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  harita :) bberen 2 8,704 07-23-2012 12:30 PM
Son Mesaj: bberen

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir