Değerlendir:
  • 17 Oy - 2.94 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gezegenlerin Evlere Yaydığı Enerjiler
Yazar Mesaj
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Gezegenlerin Evlere Yaydığı Enerjiler
Güneş:

Güneş spotlayan, aydınlatan bir enerjidir. ruhun gelişimini, alacağı yolu, öz hedeflerini temsil eder. bulundugu ev; kişinin kendisini bu hayatta gerçekleştirmek, en fazla ifade etmek istedigi alandır.
Güneşin bulundugu evde kendini gerçekleştirme arzusu vardır. ruhun hedeflerine hangi yollarla ulaşacağını güneşin konumundan anlayabiliriz. güneş, hayat enerjisidir. bulundugu alan, hayat enerjisini en yoğun olarak hissettigimiz, özgüvenimizi en fazla ortaya koyduğumuz alandır. güneş, bulundugu evi dikkat çekilir hale getirir. spot ışıklarını yakar. oraya fazladan enerji verir ve orayı önemli kılar. bulundugu yerde, ruhun hedeflerine dair imler vardır. güneşin, yer aldıgı eve ışıklarını yakması mutlaka iyiye işarettir şeklinde yorumlanmamalıdır. örneğin 8. evde, ölüm ve ölüm korkusu gibi etmenler kişinin hayatında spotlanmış hale gelecektir. 12. evde, güneş ışığı kişinin içdünyasına yönelecektir. kendi kendisini aydınlatacaktır.

Ay:

Ay dişil prensiptir.bulundugu evde fazladan hassasiyet, gel-gitler ve dalgalanmalar vardır. hassas, sanatkar ve anaç yönümüzü en çok nerede ortaya koyuyoruz? ayın bulundugu ev bunun cevabıdır.
ayın oldu ev; hassas ve etkilenmeye açık oldugumuz, güvence aradıgımız yerdir. anne, kadınlar, dişi enerjiler en çok bu evde kendini gösterir. ayın bulundugu evde duygusal davranma eğiliminde oluruz. ayın fazları gibi değişken, ışığı alan ay gibi etkilenmeye açık, sezgisel ve duyarlı oluruz. örneğin; ay anaçlığını ve duyarlılığını 11. evde arkadaşlar ve gruplar üzerine yöneltecektir. 5. evde ayın duyarlılığı, yüksek algılarla birlikte sanatçı potansiyele dönüşebilir. ay hangi evdeyse, o evde fazladan hassasiyet, duygusallık, korumak ya da korunmak istemek , sezgisel algılar, anaç enerjiler ve güvence arayışı sözkonusu olacaktır.

Merkür:

Merkürün yerleştigi ev zekanızı en çok nerede-hangi alanda, bulundugu burç ise bu zekayı ne şekilde kullandıgınızı anlatır. merkürün oldugu yerde iletişim vardır. kişinin zeka performansını kendine göre en üst düzeyde ortaya koydugu alandır.
bolca düşünme,öğrenme-öğretme, yazma, bilgi alma ve bilgi aktarma gibi eylemler sözkonusudur. merkürün bulundugu evde kişi; iletişim ve bilgi sirkülasyonu, giriş-çıkışı konusunda aktiftir. burada; zekanızı,iletişim becerinizi, beyninizi kullanarak gerçekleştirdiginiz faaliyetler sözkonusudur. örneğin, mc ile kavuşumdaki merkür kişiye toplumun önünde zekasıyla var oldugu, ya da toplumu düşünceleriyle etkilemeye müsait bir rol verecektir. Kısacası, merkür bulundugu eve zeka, bilgi alma-verme ve iletişim faktörlerini yaymaktadır.

Venüs:

Venüs benefik(iyicil) bir enerjidedir. Venüsün yerleştigi alana sevgi, sevgi dolu ilişkiler, destek, kadınsal-dişi faktörler, bolluk, para,zevk,sanatsal yetenek,aşk, ilişkiler vb. unsurları yaymaktadır. Venüsün bulundugu ev, pozitif anlamda desteklendigimiz, sevgi gördügümüz ve sevgi yönelttigimiz bir alandır. Venüsün bulundugu evde iyicil, destekleyen enerjiler vardır. Bulundugu eve aşk, ilişkiler ve kadınsı faktörleri enjekte eder. İlişkilerimizi nereden, nasıl kişiler arasından seçiyoruz gibi konuları venüsün burç ve ev konumuna bakarak anlayabiliriz. Örneğin 4. eve yerleşen venüs, ilişkiler anlamında ailenin etki ve yönlendirmelerine maruz kalınabileceğini gösterirken,
Maddi taraflarıyla aileden gelen miras ve emlak gibi konulara dikkati çekebilir. Kısacası, venüs bulundugu yere maddi bollukla beraber ; aşk, sevgi ve ilişkiler faktörünü yaymaktadır.

Mars:

Mars; savaşın, mücadele, enerji ve sporun gezegenidir. Bulundugu evde kaynayan enerjiler vardır. Mars hangi eve yerleştiyse,o ev konusunda atılımda bulunmak, hareket etmek, ileri atılmak konusunda hevesliyizdir. Bulundugu ev, mücadele alanımızdır. Karşı koydugumuz, en fazla mücadelenin yaşandıgı, enerji ve efor sarfettigimiz, zaman zaman kavga ettigimiz, kendimizi savaşçı yönümüzle ortaya koydugumuz bir alandır. Bu alana marsın eril enerjileri yayılmaktadır. O ev konularıyla ilgili olarak kişinin sabit olarak sükunetini koruyabilmesi zordur. Örneğin 6. eve yerleşen mars konumunda, kişi çalışmak ve hizmet etmek için sürekli güdümlenecektir. Çünkü orada mars ın kaynayan enerjisi durmaktadır. Günlük hayatın mücadelesine, rekabetine kendisini kaptıracaktır.
9. evde marsı bulunan biri, inançları sorgulama ve muhalefet etme ihtiyacı içinde olacaktır.
Bulundugu ev konularıyla ilgili kişi hareket halinde olacaktır. Fazladan enerji birikiminin, hevesin, coşkunun, tartışma arzusunun oldugu bir alandır marsın yerleştigi ev.

Jüpiter:

Felsefenin, genişlemenin, büyümenin, iyimserliğin ve bolluğun gezegeni büyük benefik jüpiterin yerleştigi alanda kendimizi zengin hissetmeye meyilliyizdir. Jüpiter, nereye yerleştiyse o alanda genişleme, büyüme yaşanır. O ev büyüteç altındadır. Genişlemeye müsaittir. O evle ilgili kişiye sıklıkla dışarıdan yardım gelir. Kişi kendisini bu evle ilintili olarak, doğuştan şanslı hisseder. Bu evle ilgili konularda kişiye maddi ve manevi olanaklar, yardımlar akar.
Bulundugu evle ilgili felsefe yapma, bulundugu eve tanrısal imgeleri entegre etme eğilimimiz olabilir.


Satürn:

Satürn’ün daraltma prensibiyle, bulundugu evle ilgili kendimizi fakir,kısıtlanmış hissetme eğilimindeyizdir. Satürnün yerleştigi ev konuları genel kasvet sahasıdır. Yüzleşilmesi gereken dersler, zorluklar ve öğrenme süreçleri bu alanda olacaktır. Kişinin tökezleyebileceği, hayat yolunda çalışa-didine aşması gereken derslerle ilgili ipucu niteliğindedir. Satürnün hediyeleri sağlam ve kalıcıdır ama zorlu süreçler ve çalışmayla elde edilir. Satürnün bulundugu yeri öğrenmek, disipline etmek ve yapılandırmak isteriz. Aynı zamanda bu eve bindirilmiş fazla baskıdan ötürü, bu alanı reddetme ve yüzleşmekten kaçma eğilimi de sözkonusudur.

Uranüs:

Uranüs, yer aldıgı evi en sıradışı biçimde ifade etmek, ortaya koymak isteyecektir. Bu alanda hareketlilik, elektriklenmeler, enerji akışı, spontanlık, ani olaylar ve değişim ihtiyacı yüksektir. Kendimizi diğerlerine göre en sıradışı biçimde ifade ettigimiz saha, uranüs sahasıdır. Hareketin ve değişimlin bol oldugu, elektriklenmelerin yaşandıgı alan, uranüsün bulundugu ev ve ev konularıdır.


Neptün:

Neptün, bulundugu evi ruhani bir çizgiye taşır. Neptün sahası, Egoların eridigi, fedakarlığın, hassasiyetin, tanrısal algıların, sezgilerin hüküm sürdügü bir yer haline gelir. Bulundugu yerde tanrısal algılarımız ve sezgilerimiz açıktır. Aynı zamanda bu alana çeşitli sorunları, kayıpları, aşırı hassasiyet, melankoli, gerçeklerden kaçış, gerçekleri görememe ve aldanma gibi etkileri de yayacaktır. Neptün, bulundugu eve ruhsal enerjiler yayar. Burada egolarımızı terketmek ve adanmak eğiliminde oluruz.

Plüto:

Plüto, saflığın bittiği yerdir.bulundugu eve güç elde etme arzusu, kontrol etme güdüleri, siyah-beyaz gibi kesin ayrımları enjekte eder. Plütonun bulundugu alanda, güç elde etme odaklı, biraz hırslı ve kontrolü elden bırakmak istemeyen bir tavırda olabiliriz. Değişim-dönüşüm süreçleri, ölüm ve yeniden doğuş, köklü değişimler de bu evin kapsamı dahilinde olacaktır. Gizlenen, saklanan, içinde kıskançlık, otorite, kontrol ve yok etme arzusu gibi karanlık duygular barındıran ,ketumlaştıgımız ve içyüzünü en rahatlıkla görebildigimiz, sezebildigimiz konular da plütonun yerleştigi ev konuları kapsamındadır. Plüto bulundugu eve gizem, kaos, otorite, kontrol, manipülasyonlar ve güç elde etme arzusu yayar.

Serena


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
07-13-2010 04:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
anaksunamu Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 34
Üyelik Tarihi: May 2010

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
RE: Gezegenlerin Evlere Yaydığı Enerjiler
Ellerine sağlık serena harika bir yazı olmuş -alkýþ

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=r...opo=1&ast=
KONUŞSAM DİLİM YANAR,SUSSAM KALBİM
07-13-2010 04:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Nâr Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 341
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 2

Mesaj: #3
RE: Gezegenlerin Evlere Yaydığı Enerjiler
emeğine sağlık serena çiçek

Yüzde ısrar etme,doksan da olur.İnsan dediğinde
noksan da olur.Sakın büyüklenme,elde neler var,Bir ben varım deme,yoksanda olur!...

HZ Mevlana!!!

http://a1108.hizliresim.com/11/8/16/17364.gif
07-13-2010 04:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #4
RE: Gezegenlerin Evlere Yaydığı Enerjiler
rica ederim arkadaşlarutandým
transit ay ve merkür 3. evde, 9. evimdeki transit neptünle karşıt açı alıyor.
bu ara yazmak konusunda kendimi durduramıyorum gerçektengülücük


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
07-13-2010 04:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sessizgidiş Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 337
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
RE: Gezegenlerin Evlere Yaydığı Enerjiler
ben de yazma isteği doğustan sanırım gülücük merkür ( yengeç) 6.ev , venüs ikizler 5.ev gülücük

Serenaa çok beğendim bu yazıyı teşekkürlerr
çiçek

07-13-2010 05:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ginka
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Gezegenlerin Evlere Yaydığı Enerjiler
serena çok teşekkürler çiçek
+10
07-13-2010 06:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Gezegenlerin Evlere Yaydığı Enerjiler
Bazen yazının beğenildiğini belirtmek için rep'ler yetersiz kalıyor..Bu da onlardan biri, zihnine sağlıkgülücük
07-13-2010 07:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
merikeklik Çevrimdışı
Merkury Vip
*****
Merkury Vip
lt=
Mesajlar: 59
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: Gezegenlerin Evlere Yaydığı Enerjiler
bende çok beğendimm.eline ,bilgilerine sağlık canım...

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=e...&rs=0&ast=
07-13-2010 07:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
intrinsic Çevrimdışı
Lunar Vip
*****
Lunar Vip
lt=
Mesajlar: 54
Üyelik Tarihi: Apr 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
RE: Gezegenlerin Evlere Yaydığı Enerjiler
Gerçekten çok hoş bir anlatım olmuş,
yaşadığınız transit zaten gönlünüzdeki bilgiyi bilincinize taşıyor, umuyorum gerisi gelecek...

zayi olmaz gül temennasiyle vermek hare su...
07-14-2010 02:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
RE: Gezegenlerin Evlere Yaydığı Enerjiler
Serena tebriklr ve kalemine, emeğine sağlık gayet güzel bir yazı olmuş...-alkýþ
Yazını bloğa ekleyeceksindir heralde..verygood
07-14-2010 11:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Alt Kişilikler ( Gezegenlerin etkileri ) Mavi 0 2,906 06-13-2007 03:39 AM
Son Mesaj: Mavi

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir