Değerlendir:
  • 18 Oy - 2.33 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay Burcunuz - Ruhsallığınızın Temeli
Yazar Mesaj
raisisset Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 25
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 2

Mesaj: #1
Ay Burcunuz - Ruhsallığınızın Temeli
Ay, her 28 günde bir Zodyak'ın etrafında yörüngesel bir yolculuk yapar. On iki burç olduğu için, Ay her burcu 28 günde ziyaret eder. Ay burcumuz son derece önemlidir. Ay, yeryüzündeki yaşama bakan en yakın ve en görünebilir göksel varlıktır. Biyolojik düzenler ve uyku üzerine yapılan çalışmalarda, bilim adamları vücudumuzun Ay'ın dönüşleri ile uyum içinde olduğunu keşfetmiştir. Pek çok kadının adet dönümleri Ay ile eş zamanlıdır. Ay, kudretli okyanusların gelgitlerini yönetir, denizlerin seviyesini yükseltir ve alçaltır; kesinlikle aynısını bize de yapar, zira biz de büyük oranda sudan yapılmayız.

Ay burcumuz duygularımızı nasıl ifade ettiğimizi gösterir. Ay içgüdüseldir, mantıkla ve sosyal değerlerle asla evcilleştirelemeyen özümüzdeki hayvani tarafımızdır. Bir insanın dolunayda içindeki kurt içgüdüleriyele kurta dönüşmesine ve Ay dönüşümleriyle birlikte Drakula'nın bir yarasadan vampire dönüşmesine şaşmamalı. Ayın gücü tüm dillere nüfuz etmiştir. 'Lunatic' (deli) 'moonstruck' (çılgın) ve 'moony' (dalgın) bize sürekli olarak Anne Ay'ın duygusal ifadelerimiz üzerindeki etkisini hatırlatır. Ay burcunuz tedirgin, tehlikede; 'savaş ya da kaç diye bilinen sezgisel konuma geçtiğinde kendini gösterir.

Temel Küre Ay ile bağlantılıdır, bu yüzden Ay burcunuzun olduğu ev, Hayat Ağacı'nın Temel Küresi'ni ağırladığınız yerdir. Temel sizin ruhsallığınızın çekirdeğidir, şeytanlarınızı ve korkularınızı sakladığınız yerdir. Temel aynı zamanda cinsel arzularınızın ve hem zevk veren hem de sarsıcı olan hatırlanızın saklı olduğu yerdir.

Ay burcumuz bize annemizi ve ev hayatını nasıl algıladığımızı da gösterir. İkizler'deki bir Ay, kişinin annesini çifte standartları olan biri olarak gördüğünü ya da onu bir entelektüel olarak algıladığını gösterebilir. Ay burcu Koç'ta olan bir adam önce vurur, sonra soruları sorar. Temel içgüdüsü saldırgan bir şekilde tepki göstermesine neden olabilir, öte yandan Ay burcu Terazi'de olan biri sakin ve diplomatik bir şekilde tepki verebilir.

Ay burcu, Güneş burcu ve yükselen burcu ile nasıl uyum sağlar? Daha evvel yükselen burçla ilgili verdiğime benzer bir örneğe bakalım: Aynı Güneş burcuna sahip üç arkadaşım Barselona'da Roma'ya gitmeye karar verdiler. Arkadaşım ve ben uçakla gitmeyi tercih ettik. Erken orada olmamız gerekiyordu. Kaderin Güneş burcu için bir mecaz olduğunu söylediğimizi hatırlayın. Hepimiz Roma'ya varmayı planladığımıza göre, bu sanki hepimizin Güneş burcu aynı demektir. Roma'ya gitmeyi tercih ettiğimiz yol yükselen burcumuzdur. Bu örneklemeye göre uçmayı seçen arkadaşım ve ben,aynı yola sahibiz, dolayısıyla ikimizin de yükselen burcu aynı, diyelim ki Hava burcu olmasından dolayı, İkizler. Diğer iki arkadaşım yatla gitmeyi tercih ettiler, dolayısıyla o ikisinin de seçtiği yol, yükselen burçları aynıdır, bu da bir Su burcu olan Akrep olsun. Şimdi ay burçlarına bakalım. Ay burcu bize her birimizin, kaderimize (Güneş burcu) giden yol boyunca (Yükselen burcu) meydana gelen duygular karşısında nasıl tepkiler verdiğimizi gösterir. Şimdi hayal edelim, ben uçakta rahat bir şekilde uyuyakaldım ve rüya gördüm, bu durumda benim Ay burcum uyumanın ve rüya görmenin burcu Balık olabilir. Arkadaşım diğer tarafında oturan adamla el bagajlarının kompartımanla ilgii bir tartışma yaşadı. Ayı çatışmanın burcu Koç'tadır, onun için her şey bir meydan okumadır, basit bir 'günaydın' bile savaş ilanıdır. Denizde giden iki arkadaşım da yolculuklarını farklı şekilde yaşadılar, çünkü Ay burçları farklıydı. Ayı Yengeç'te (su burcu) olanın dalgalarla hiç sorunu olmadı, oysa Ay'ı Oğlak'ta (toprak burcu) olan öteki arkadaşımı deniz tuttu.


(*** Bundan sonra kitapta verilen harita üzerinde kendi Ay burcunuzu nasıl bulacağınızı gösteriyor. Ben de anlatmayı isterdim fakat, kitaptaki haritayı burada ulaşmam mümkün değil makara)

Ayınızın bulunduğu ev, Hayat Ağacı'ndaki Temel Küresi'ni içine alan evdir. Haritanızda gücünüzü, sezginizi ve geçmiş hayatınızla ilgili hatıralarınızı tutan yerdir.


---Alıntı yaptım, Gahl Sasson'un Işığın 12 Krallığı adlı kitabından.

[Resim: astro2gw01ceydatoksazhp.th.gif]

Uploaded with ImageShack.us
09-05-2010 04:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Ay Burcunuz - Ruhsallığınızın Temeli - raisisset - 09-05-2010 04:56 PM
RE: Ay Burcunuz - Ruhsallığınızın Temeli - Venüs - 09-05-2010, 07:47 PM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir