Değerlendir:
  • 29 Oy - 2.07 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

(Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
Yazar Mesaj
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #21
RE: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
(01-09-2011 04:05 AM)Yıldırım Yazılan:  
(01-09-2011 03:49 AM)Yonca Yazılan:  
(01-09-2011 02:27 AM)Yıldırım Yazılan:  
(01-09-2011 02:14 AM)Yonca Yazılan:  Kujadosha varmı bilmem marsım retrodur çünkü, ama fazlasıyla cesur oldum her zaman, erkeklere hiç pabuç bıraktığımı bilmem, abimler bile pes ederdiler diklenmemden, 4. Evde ve açıları çok, ancak vediçteki yerleşimini hatırlamıyorum

Kujadoshayı bende bilmiyorum , Yonca sizin Mars & Jüpiter ve Güneş & Mars bağlantılarınız yeterli bence Marsiyen tarafınızı açıklamaya ;)
hatta size Mars yada Jüpiter statüsü vermeyi düşünmeye başladım gülücük

Bana uyar, gerçi venüs en sevdiğim gezegen ama jüpiyi de severim, aman satürn olmasın da diğerleri kabulümdür, dermişim :p

madem en çok venüsü seviyorsunuz , zaten bir Terazi olduğunuza göre Venüs kalsın bence verygood

Bence de kalsın gülücük
01-09-2011 04:23 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #22
RE: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
Geçimsizliklerin Nedeni "Mars Baskısı":

Tutkuları temsil eden Mars gezegeni, kişiye tutkulu aşklar yaşatırken aynı zamanda bir ilişkinin sonunu da getirebilir.

Mars astrolojide birinci derecede zararlı kabul edilen bir gezegendir ve doğum haritalarımızda yerleştiği bazı noktalarda evliliğe zarar verir. Mars, bazen aşırı kıskançlık yaşanmasına neden olurken bazen de çiftler arasında bir güç savaşına neden olur.

Mars'ın bu zararlı enerjisine Hint Astrolojisi'nde "Mars Baskısı" adı verilir. Mars doğum haritalarımızda birinci, ikinci, dördüncü, yedinci,sekizinci ve on ikinci evlerde yerleşirse evlilikte tartışma ve geçimsizliğe neden olabilir.
indistan'da çiftler evlenmeden önce evlilik öncesi uyum analizleri yapılır ve bu analizlerde incelenen noktalardan biri de doğum haritalarında Mars Baskısı'nın varolup olmadığıdır.

Mars Baskısı ilişkilerde ve evlilikte sorun yaratsa da bu gezegensel etkiler ortalama iki kişiden birinde vardır. Bu durumda evlenecek kişilerin ikisinde de Mars Baskısı varsa olumsuz kabul edilen bu enerji evlilikte sorun yaratmayacaktır. Ancak Mars baskısı taraflardan birinde varken diğerinde yoksa evlilik tek taraflı baskıya, hatta sert gezegensel etkilerde şiddete varan olaylara sahne olacaktır.

Bu nedenle Hindistan'da çiftler evlenmeden önce "Mars Baskısı" ve uyum analizi sıkça başvurulan bir yöntemdir.

Mars'ın evliliğe ve ilişkilere verdiği zarar boşanma için yeter kriter olmamakla birlikte, evlilik ve ilişkilerin incelendiği diğer noktalarda sorun yoksa evlilikte genel anlamda mutluluk yaşanacaktır.

Mars Baskısı'nın genel etkilerini okuyun!

Mars 1. Evde :

Kişi oldukça enerjik, agresif ve rekabetçi olacaktır. Mars, yerleştiği bu alandan evliliği temsil eden 7.eve de ışıklarını gönderdiği için evlilikte agresif tavırlar ortaya çıkabilir.Mars haylaz bir gezegen olduğundan uyumsuzluklar ortaya çıkarır.Evliliğin bir uyum sanatı olduğu düşünülürse Mars bu durumda evliliğe zarar verebilir.

Mars 2.Evde :

2. ev insanın konuşma tarzını temsil eder. Bu gezegensel etki altındaki kişilerin konuşmaları oldukça hızlı ve serttir. Eşiyle ve diğer insanlarla çok fazla tartışmaya girerler ve zaman zaman argo konuşabilirler. Mars'ın ikinci evde evlilikte sorun yaratmasının nedenlerinden biri de budur.

Mars 4.Evde :

4. ev iç dünyamızı ve yuvamızı temsil eder. Sahip olduğumuz tüm mal ve mülk de 4. Ev ile temsil edilir. Mars bu evde aile ortamında huzursuzluk ve tartışma göstergesidir. Bu gezegensel etki altındaki kişilerin kendilerine ait bir alanları olmalı(kendi banyom, kendi yatağım vb.), ev ortamında rahatsız edilmemelidir, aksi taktirde Mars tartışma çıkarmak için gerekli negatif enerjiyi vermekten çekinmeyecektir. Bu da evlilikte uyum ve beraberliği bozan etkilerden biridir.

Mars 7.Evde :

Mitolojinin savaş tanrısı Mars, evliliği temsil eden 7. Evde yerleşirse evlilik oldukça tutkulu başlayacak ancak kavga ve sürtüşmelerle devam edecektir. Mars yapı olarak bencil, provokatif ve çıkarcı bir gezegendir. Evlilik evindeki Mars etkisi eşin sert bir karakteri olacağını gösterirken, harita sahibi kişinin evlilikte baskın olma isteğini de gösterir. Bu da bir uyumsuzluk göstergesidir.

Mars 8.Evde :

8. ev evlilikteki ortak kaynakları, aynı zamanda eşin konuşma tarzını temsil eder. Eşin konuşma tarzı agresif olacak, para gibi ortak kaynaklarda sorunlar yaşanacaktır. Ayrıca harita sahibi boşanmaya eğilimli olur.

Mars 12.Evde :

12. ev bilinçaltını, cinsel fantezileri ve rüyaları temsil eder. Mars bu evde içsel sıkıntılara ve kabuslara neden olabilir. Harita sahibi çeşitli içsel korkularını evliliğine de taşıyacaktır.

Hint Astrolojisi kurallarına göre Mars bu noktadan olumsuz enerjisini evliliği temsil eden 7.eve de gönderir. Aşırıya kaçan cinsel fanteziler evlilikte sıkıntı yaratabilir.

Astroloji'de evlilik analizi tek bir kritere göre yorumlanan bir konu değildir.İki kişi arasında "Mars Baskısı" nedeniyle anlaşmazlıklar yaşansa da evlilik noktasının Jüpiter-Venüs gibi olumlu gezegenlerle ilişkisinde mutlu bir beraberlik yaşanma olasılığı daha fazladır.

.

Yazan: Hint Astroloğu Uğur Emecan
01-16-2011 08:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #23
RE: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
Arkadaslar asagidaki linkten bedava mars baskiniz var mi yok mu hesaplatabiliyorsunuz.... Yani bir manglik mi yoksa degil miyiz ogrenebiliriz... Dogum bilgileri izi girmeniz yeterli... Bir kac saniye bekledikten sonra sayfanin assagisina inin haritalardan sonra bilgiler veriliyor....

Bilgiler sizin once gunes, sonra ay, sonrada 9. h olan navamsa haritaniza gore manglik ( mars baskiniz) olup olmadigini soyluyor....

[font=.HelveticaNeueUI]http://www.mysticscripts.com/astrology/vedic-astrology/manglik/[/font][font=.HelveticaNeueUI]
[/font]
[font=.HelveticaNeueUI]Ben baktim ve haritalarimin hic birinde mars baskisi yok yani bir manglik degilim...[/font]
[font=.HelveticaNeueUI]Ama esimin gunes haritasina gore 100%, ay haritasina gore 50 % manglik oldugu [/font]
[font=.HelveticaNeueUI]ama navamsa haritasina gore de manglik olmadigi yaziliyor....[/font]
[font=.HelveticaNeueUI]
[/font]
[font=.HelveticaNeueUI]Yani bu evlilikte en cok uzulen ve ezilen taraf manglik kisisinden ben olacagim... Zaten hesap yapilmasada insan hissediyor baskiyi...[/font]

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
10-04-2012 04:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Selengumus Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 4
Üyelik Tarihi: Dec 2017

Rep Puanı: 0

Mesaj: #24
RE: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
Marsım 1.evde koçda ay terazide satrun 4ev yengecde ikili ilişkilerim asla yürümüyor cok narin uyumlu mantıklı biriyken birdenbire savasan bunaltan cok konusan sureklı kontrol eden baskı uygalayan deliren cıldıran öfke sorunu olan korkunc bırıne donusuyorum kımsede bana dayanamıyor haliyle yalnızken daha mutluyum daha verimliyim daha sakinim.. bu yonumu gecde olsa astrolojıyı kesfederek ogrendım dua zıkır olumlama medıtasyona basladım bunlarla baglantım devam ettıgı surece daha rahatım..
02-21-2018 10:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
justicee Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 143
Üyelik Tarihi: Nov 2017

Rep Puanı: 3

Mesaj: #25
Cvp: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
Bende de mars baskısı varmış.Bazen karşımdaki insanı çıldırtasım geliyor,kavga etmekten zevk alıyorum, haliyle karşımdaki insanı mutsuz ediyorum:(
arkadaşımda da mars baskısı var.İlişkide kendisine itaat edilmesini isteyen biri ve geçen yıl evlendi,eşi lafını dinlemediği için boşandı

haritam: https://hizliresim.com/AD7p3v
02-22-2018 12:16 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
say24 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 285
Üyelik Tarihi: Jun 2014

Rep Puanı: 15

Mesaj: #26
RE: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
Bende de Mars baskısı mevcut 8. evimde ve İkizler’de Güneş-Venüs-Mars stelyum oluşturuyorlar. Ayrıca Mars yükselen yöneticim. Yükselenim Akrep. 8. evdeki stelyuma ve Mars baskısına 5. evdeki Ay-Jüpiter Balık olumsuz görünüm yapıyor. Evlenecek miyim bilmiyorum fakat evlenirsem neler deneyimleyeceğim de ortada. Ama Vedik bir bütündür Navamsa’daki yerleşimlerim ne gösteriyor bilmiyorum.

Normalde kendi halinde, sessiz sakin biriyim ama ilişkilerde kavgacı ve kıskancım fazla abartılı olmasa da. Karşıma hep pasif tipler çıktı sözlerini dahi geçiremiyorlardı özellikle biri vardı Mars açılarımız baya aktifti onunla (Kare ve zıt açılar) kavga etmediğimiz tek bir gün yoktu.

Mars baskısına sahip kadınlar pasif erkeklere karşı duygusal olarak verici olamıyorlar bence. O yüzden en küçük bir sorunda seslerini yükseltip yolları ayırabiliyorlar (Tabi gerçekten sevmiyorlarsa). Onların mutlu olabileceği erkek tipleri ona her yönde ayak uydurabilecek, aktif, canlı, hareketli, birbirlerine sözlerini geçirebileceği erkekler. Bu tarz erkek tiplerini hayatlarına almadıkları sürece kavgalar, tartışmalar bitmemeye devam edecektir ve yollar elbet bir gün ayrılacaktır.

Haritam: https://resmim.net/i/uXiTy
2021-22 Solar Return Haritam: https://resmim.net/i/uXFsU
02-22-2018 12:35 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Merau Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 208
Üyelik Tarihi: Jul 2017

Rep Puanı: 5

Mesaj: #27
Cvp: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
bende de mars baskısı mevcut, mars 7. evimde ve 1. evdeki ay ile zıt açısı var.

terazi yükselen, retro venüs'e sahip; inisiyatif almayan, uyumlu, kendini ifade etmekte güclük ceken biri olarak, asıl cıkısı evlilik hayatımda yakalayacagimi vedik acikca öngörüyor. :D ayan beyan ortada derler ya öyle işte...

02-22-2018 09:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
melody Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 123
Üyelik Tarihi: Nov 2016

Rep Puanı: 5

Mesaj: #28
RE: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
Mars baskısı yok görünüyor. Evlilik hayatı suan icin dusunecegim seyler degil.Evliligimin iyi olacağını öğrendim rahatladım
02-23-2018 06:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
melody Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 123
Üyelik Tarihi: Nov 2016

Rep Puanı: 5

Mesaj: #29
Cvp: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
Bu arada vedik harita baya tutuyo mu,?Benim bikac kisisel gezegenim degisiyor.Venus yengec,ikizler oluyor.Merkür ikizler boga oluyor.Merkur bogayi kendimle uyumlu buluyorum aslında.Ikizlere özgü olarak sadece hızlı konusurum.Hızlı ve pratik oldugumu düşünmüyorum zeka konusunda,bu da merkur boga icin tam uyuyor.Yay olan ayım,akrep oluyor. Yay ozelliklerini kendimle bagdastirsam da ay akrep benim icin çok uyumlu.Ozellikle anneyi simgeleyen ay,akrep konumunda annem icin tam yerine oturuyor.Beni oldukca saplantılı gozlemliyor,odamdaki herseyi benden iyi bilir,defterlerimi karıştırir,herseyimi bilmek ister,bende ona cok kapaliyim.Yasadigim bi olayı da hemen anliyor,saklayamiyorum.Ayın özgürlük anlayisindan bir hayli uzak davranıyor bana.Fazla muhafazakar bi yapısı var,dindar oluşunu ay yayla iliskilendiriyorum sadece.

Natal haritam

https://i.hizliresim.com/VQ8lNn.jpg
02-23-2018 06:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
say24 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 285
Üyelik Tarihi: Jun 2014

Rep Puanı: 15

Mesaj: #30
RE: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
Evet @melody bana uyuyor bu konuda forumda Vedic’le ilgili başka bir başlık altında belirtmiştim. Sadece bende değil, yakın çevremde de gözlemledim. Ama Batı’yla da ortak yönleri var mesela benim Batı’da en güçlü gezegenim Jüpiter (Balık burcunda, yükselenim Yay) Vedik’te de en güçlü gezegenim yine Jüpiter (Yine Balık burcunda, üstelik Ay’la beraber).

Her iki tarafta da Jüpiter’im güçlü ama Yay tarafını değil de Balık tarafını kendimde daha yoğun görüyorum davranışlarımda gülücük

Haritam: https://resmim.net/i/uXiTy
2021-22 Solar Return Haritam: https://resmim.net/i/uXFsU
02-24-2018 01:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  MANGALA (MARS) El Auria 0 2,687 01-09-2009 12:10 PM
Son Mesaj: El Auria

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir