Değerlendir:
  • 13 Oy - 2.92 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay - Jüpiter Açıları
Yazar Mesaj
balsamic Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 16
Üyelik Tarihi: May 2014

Rep Puanı: 0

Mesaj: #11
RE: Ay - Jüpiter Açıları
Ay jupiter balikta, 10/9.evlerde kavusum gülücük Yazilanlar uyuyor benim icin.tek olumsuz yani rahata duskunluk vermesi sanirim.
06-06-2014 11:39 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #12
RE: Ay - Jüpiter Açıları
Ay-Jüpiter tipi açı türü ne olursa olsun, koruyucu, iyi-huylu bir duygusal genişlemeye doğru gitme eğilimindedir. Bu, açık, cömert yaklaşımlarla yanıt ve tepki veren sempatik bir karakterdir. Gerilimli açılardaki problem; kişinin, özellikle, aşırı tepkisel olma ve aşırı karşılık verme, tutulması olanaksız sözler verme ve 'böyle davranılması gerekir' duygusuyla cömertliğin zirzop ve savurgan davranışlarını benimseme eğiliminde olmasından kaynaklanır. Bu tipin davranışı bir çok yönden koruyucu 'süper anne' ile örtüşür. Fakat herkese her şey olmak için çok fazla uğraşma riski, Ay-Jüpiter'i hiç kimseye pek fazla bir şey olamadığı bir sona götürebilir.



Kişisel gezegenlerle olan tüm Jüpiter açılarında olduğu gibi, bazen bu kişinin şu veya bu yolla 'Tanrı'yı oynama' eğilimi olabilir. Herhangi bir oranda, genellikle güçlü bir öğretme ve vaaz verme ihtiyacı vardır. Kendi inanç sistemini açıklamak veya bilgisini göstermek ister. Aslında bu, okul veya kilise için uygun bir kombinasyondur. Genellikle güçlü bir 'büyüme'ye adanma ve özgürlüğün bilgiyle geldiğinin farkındalığı vardır. Diğer açılar tersine işaret etmedikçe (Satürn veya Uranüs'le açılar), genellikle Ay-Jüpiter tipi, hayatta doğuştan gelen bir inanca sahiptir ve hayatın olguları ve kederlerinden kolaylıkla anlam çıkartabilir. Temel olarak, bu tip her şey hakkında hem iyimser hem de felsefidir.
Çoğu zaman dini, siyasi veya felsefi nitelikte bir inanç sistemine gerçek bir ihtiyaç ve güçlü bir yatırım vardır. Böyle bir inanç sistemi yalnızca güvenlik ve emniyet duygularını beslemekle kalmaz, aynı zamanda kişi için dünyada davranışsal bir rehber olarak da iş görür. Siyasi ve dini duygular, daha dogmatik, sonlu veya tanımlanabilir şeylere muhalefet edebilir. Kendi başına öne çıkan bir açı değildir: Bunun için Ay-Jüpiter fazla kayıtsızdır. Belirli bir nesnenin ruhuyla, onun uygulamasından daha çok ilgilidir. Bu tipe uygun din mabeti, bütün kültürlerin ve dini inançların insanları için sığınak ve güvenlik sağlayacak bir tür her şeyi kucaklayan Anne olacaktır. Siyasi ve diğer inançları da duygu bolluğuna ve düşüncenin özgürlüğüne yönelme eğilimindedir.

Kendisi de olması gerekenden daha fazla tepki vererek, oldukça dürtüsel davranabilir. Bu açgözlü bir açı olabilir. Beslenme için açgözlü, geçim parası için açgözlü. Eğer açgözlülüğü, açlığın aşırısı olarak kabul edersek, belki o zaman, daha kabul edilebilir bir insan zaafı olur. Bu açının kendisi yeterince beslenmemiş, fiziksel ve duygusal beslenme için hâlâ açlık çeken bir anne figürü ile ilişkili olduğu için, bazen açgözlülük ortaya çıkar, Bazı durumlarda bu öylesine belirgindir ki, anne kendi çocuğunun duygusal ihtiyaçlarını karşılamakta tam olarak beceri sahibi değildir.



Böylece, bizim Ay-Jüpiter kişimiz, karşılığında çocukluğundan beri böylesine umarsızca ihtiyaç duyduğu sıcak duyguları alabilmek için sıcak, özenli, sempatik ve koruyucu bir karşılık verme tarzı geliştirir. Çocuklukta annenin ihtiyaçlarına karşı bu tür bir duyarlılığı geliştirme ihtiyacı olduğu için, yetişkinlikte bu mutlu, gülümseyen yüze sahip kişilik ikinci bir karakter haline gelir. Ay-Jüpiter-duygusal olarak beslendiğini hissertiği zaman, başkalarını desteklemek için ortalamanın üzerinde bir kapasiteye sahip olur.

Her iki gezegen de korumayla ilgili olduğu için, çocuklukta, çoğu zaman, aşırı korunma veya yetersiz korunmayla ilgili sorunlar vardır. Sıklıkla fiziksel olarak aşırı korunma, duygusal olarak ise yetersiz korunma söz konusudur. Bu yüzden olgunlaşma gecikir. Bu tip genellikle çok belirgin bir koruyucu tarafa sahiptir. Bu yüzden bir 'kötü kader' öyküsüne takılması genellikle oldukça kolaydır. Korumak, 'çobanlık etmek' arzusu, genelde çok sevimli bir yönüdür. Sık sık anne figürü çocuğu aşırı korumaya çalışmıştır. Örneğin, çoğu zaman, çocuğu ihtiyaç duyduğundan daha fazla yemek yemeğe zorlayarak. Ay-Jüpiter tipinin çocukluğunda yemekle ilgili problemlerin olması akla yakındır. Bunun sonucunda bazen uzun dönemli yeme problemleri ortaya çıkar.



Birisini aşırı korumak, çoğu zaman, onun size bağımlılığını devam ettirmenin ve böylece benlik imgenizi ve 'Tanrı rolü oynama' arzunuzu arttırmanın bir vasıtası olabilir. Daha az hoşa giden bir aşırı koruyucu kişilik örneği olarak Hitler'i verebiliriz. Onun Ay-Jüpiter kavuşumu Oğlak'ta 3.evindedir. Yahudileri infaz ederken, yurdunu (Oğlak) koruduğu çarpık inancına sahipti. Burada da, kendisininkilerin yegane doğru inanç sistemi, felsefe, dini görüş, vb. olduğunu benimseyen küstah tavrında Jüpiter'i görürüz.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-27-2017 12:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #13
RE: Ay - Jüpiter Açıları
Çünkü genel olarak bu tip hoşgörülü ve merhametlidir. Bu bakımdan en kötü problem, kişinin diğer kişilerin önyargılarına karşı hoşgörüsüzlüğünün farkında olamamasıdır. Ay-Jüpiter özellikle karşıt açıda daha az alçakgönüllü ve çok daha fazla kibirlidir.



Ay-Jüpiter kişisi genellikle tezcanlı biridir (özellikle de değişken burçlar işin içindeyse). Güçlü bir keşfetme ihtiyacına eşlik eden duygusal, ailevi veya diğer herhangi bir şekilde bağlanma korkusu vardır. Her durumda bu tipin davranışları rastgele ve özel olmaktan ziyade genel olmaya yöneliktir. Ay-Jüpiter bunu plansızlık olarak nitelerken, diğerleri dikkatsiz, aşırı ve teklifsiz olarak değerlendirebilir. En kötüsü ve eğer diğer harita faktörleri de pekiştiriyorsa, büyük bir sorumluluktan kaçma çabasıyla birleşmiş şansına fazlasıyla güvenme eğilimi olabilir.



Ay-Jüpiter tipleri, ailevi zorunlulukların kısıtlamalarından özgür olmak da dahil, kuşkusuz birçok nedenle, en azından hayatlarının bir kısmında doğdukları yerden uzakta bir yerde yaşayabilirler. Denizaşırı yaşamlar da bu kombinasyonun duygusal olarak genişlemeci ve keşfedici karakterine cazip gelir. Ay-Jüpiter yerinde durmaz ve kanatlarını fiziksel olmasa bile zihinsel olarak açmaya ihtiyaç duyar.
Ilımlılık en yüce erdem değildir ve her tür hayat alanında uç noktada davranışlar ortaya çıkabilir. Örneğin, daha önce de ima edildiği gibi, bu açıya sahip kişilere çok aşırı uçta yeme alışkanlıklarına kapılmış, belki bir zaman kendilerini hasta edecek denli yiyip sonra da ölecek denli kendini aç bırakırken rastlamak yaygındır (sonraki durum daha az yaygındır, ancak inançları için oruç tutan Gandhi'nin haritasında bulunmasıyla iyi bir örnek teşkil eder). Yeme problemleriyle kişinin inançları, bu kombinasyonda çoğu zaman el ele gider. Bu kombinasyonun, örneğin yalnızca açlık grevcilerinin değil, ayrıca bazı vejetaryenlerin haritalarında da öne çıkmış olması beklenebilir.



Bu, aynı zamanda iki kişilik yemek pişirirken yirmi kişiye yetecek miktarda hazırlayan kişiye de işaret edebilir. Fakat Ay-Jüpiter kişisi kendi abartılı yaklaşımından ve hayata karşı geneldeki plansız tutumundan oldukça kolay biçimde kaçma eğilimindedir. Diğer insanlar, kişideki bu açıya, genellikle şen tavırları ve onlara kolay, sıcak tepki verme biçimleri nedeniyle olumlu karşılık verip zaaflarını çoğunlukla hoş görürler. Diğerlerinin iyiliğiyle samimi olarak ilgili olması nedeniyle, 'sosyal yardım' kapsamına giren meslekler için bu iyi bir açıdır. Çünkü bu meslekler kişiye güçlü koruyucu yanını kullanma imkanı sunar. Fakat Güneş-Jüpiter'de olduğu gibi Ay-Jüpiter'de de patronumsu ve babaca tutumlar kolaylıkla ortaya çıkabilir.



Bu gezegenler arasındaki uyumlu açılar, kişiyi, hayatın daha zevkli, genişlemeci ve keşifsel yanlarına eğilimli kılar. Fakat burada kişi çok daha az tezcanlı ve bu tipin tuzağına düşebileceği ikiyüzlülüğe daha az yatkın olur. İyi kalplilik ve merhametlilik burada isabetle vurgulanmıştır. Fakat daha az dürtüsel olarak çevredeki herkese annelik yapma eğilimi vardır. Esasen üçgen açı bazen şımartılıp pohpohlanmayı bekleyen bir kişiyi niteler.



Çoğu zaman geçmişin görkem ve ihtişamına ilişkin güçlü bir duygu (ancak bu haritanın başka alanlarmına da vurgulanmış olmalıdır), eski binalardan, gelenek ve göreneklerden hoşlanma söz konusudur.

ALINTIDIR.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-27-2017 12:02 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
idrilhawke Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 64
Üyelik Tarihi: Feb 2018

Rep Puanı: 4

Mesaj: #14
Cvp: Ay - Jüpiter Açıları
(02-27-2017 12:02 AM)zeynepelif Yazılan:  Çünkü genel olarak bu tip hoşgörülü ve merhametlidir. Bu bakımdan en kötü problem, kişinin diğer kişilerin önyargılarına karşı hoşgörüsüzlüğünün farkında olamamasıdır. Ay-Jüpiter özellikle karşıt açıda daha az alçakgönüllü ve çok daha fazla kibirlidir.



Ay-Jüpiter kişisi genellikle tezcanlı biridir (özellikle de değişken burçlar işin içindeyse). Güçlü bir keşfetme ihtiyacına eşlik eden duygusal, ailevi veya diğer herhangi bir şekilde bağlanma korkusu vardır. Her durumda bu tipin davranışları rastgele ve özel olmaktan ziyade genel olmaya yöneliktir. Ay-Jüpiter bunu plansızlık olarak nitelerken, diğerleri dikkatsiz, aşırı ve teklifsiz olarak değerlendirebilir. En kötüsü ve eğer diğer harita faktörleri de pekiştiriyorsa, büyük bir sorumluluktan kaçma çabasıyla birleşmiş şansına fazlasıyla güvenme eğilimi olabilir.



Ay-Jüpiter tipleri, ailevi zorunlulukların kısıtlamalarından özgür olmak da dahil, kuşkusuz birçok nedenle, en azından hayatlarının bir kısmında doğdukları yerden uzakta bir yerde yaşayabilirler. Denizaşırı yaşamlar da bu kombinasyonun duygusal olarak genişlemeci ve keşfedici karakterine cazip gelir. Ay-Jüpiter yerinde durmaz ve kanatlarını fiziksel olmasa bile zihinsel olarak açmaya ihtiyaç duyar.
Ilımlılık en yüce erdem değildir ve her tür hayat alanında uç noktada davranışlar ortaya çıkabilir. Örneğin, daha önce de ima edildiği gibi, bu açıya sahip kişilere çok aşırı uçta yeme alışkanlıklarına kapılmış, belki bir zaman kendilerini hasta edecek denli yiyip sonra da ölecek denli kendini aç bırakırken rastlamak yaygındır (sonraki durum daha az yaygındır, ancak inançları için oruç tutan Gandhi'nin haritasında bulunmasıyla iyi bir örnek teşkil eder). Yeme problemleriyle kişinin inançları, bu kombinasyonda çoğu zaman el ele gider. Bu kombinasyonun, örneğin yalnızca açlık grevcilerinin değil, ayrıca bazı vejetaryenlerin haritalarında da öne çıkmış olması beklenebilir.



Bu, aynı zamanda iki kişilik yemek pişirirken yirmi kişiye yetecek miktarda hazırlayan kişiye de işaret edebilir. Fakat Ay-Jüpiter kişisi kendi abartılı yaklaşımından ve hayata karşı geneldeki plansız tutumundan oldukça kolay biçimde kaçma eğilimindedir. Diğer insanlar, kişideki bu açıya, genellikle şen tavırları ve onlara kolay, sıcak tepki verme biçimleri nedeniyle olumlu karşılık verip zaaflarını çoğunlukla hoş görürler. Diğerlerinin iyiliğiyle samimi olarak ilgili olması nedeniyle, 'sosyal yardım' kapsamına giren meslekler için bu iyi bir açıdır. Çünkü bu meslekler kişiye güçlü koruyucu yanını kullanma imkanı sunar. Fakat Güneş-Jüpiter'de olduğu gibi Ay-Jüpiter'de de patronumsu ve babaca tutumlar kolaylıkla ortaya çıkabilir.



Bu gezegenler arasındaki uyumlu açılar, kişiyi, hayatın daha zevkli, genişlemeci ve keşifsel yanlarına eğilimli kılar. Fakat burada kişi çok daha az tezcanlı ve bu tipin tuzağına düşebileceği ikiyüzlülüğe daha az yatkın olur. İyi kalplilik ve merhametlilik burada isabetle vurgulanmıştır. Fakat daha az dürtüsel olarak çevredeki herkese annelik yapma eğilimi vardır. Esasen üçgen açı bazen şımartılıp pohpohlanmayı bekleyen bir kişiyi niteler.



Çoğu zaman geçmişin görkem ve ihtişamına ilişkin güçlü bir duygu (ancak bu haritanın başka alanlarmına da vurgulanmış olmalıdır), eski binalardan, gelenek ve göreneklerden hoşlanma söz konusudur.

ALINTIDIR.

son 3 paragraf tercüman olmuş sanki ay jupiter yengeç burcu kavuşumum var gülücük

Pladicus: https://i.hizliresim.com/JDDXJW.png
Whole Sings: https://i.hizliresim.com/lZZL5E.png
03-26-2018 01:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
justicee Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 143
Üyelik Tarihi: Nov 2017

Rep Puanı: 3

Mesaj: #15
RE: Ay - Jüpiter Açıları
Ay-Jüpiter Kare açısı olduğunda ; kişinin inandığı şeyler , asıl ihtiyacı olan şeylerin önünü kesebilir.
Annemin haritasında balık burcunda ay Jüpiter kavusumu var ve 9.evindeki plütosu zıt açı yapmış.İnançlarına saplanıp kalmış,sorgulamadan,düşünmeden inanıyor.Zararlarını görüyor ama hala farkında değil..çok yazık..

haritam: https://hizliresim.com/AD7p3v
01-21-2019 09:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Hattusas Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 41
Üyelik Tarihi: Mar 2020

Rep Puanı: 0

Mesaj: #16
Cvp: Ay - Jüpiter Açıları
JÜPİTER - AY KAVUŞUMU (NATAL-TRANSİT)
Ay Jüpiter ile kavuştuğnda, . Gizli duygusal aşk ilişkilerine özlem duyabilirsiniz. Sezgileriniz güçlenebilir. Gizlere sırlara ilgi duyabilirsiniz. Jüpiter Ay ile kavuşuştuğunda sezgiler rüyalar ilahi sırlar gündelik yaşamınızda önem kazanmaya başlar. Jüpiter ve Ay kavuşumu, manevi ilimlere ve rüyalara karşı içinizde, bir merak uyandırır. Jüpiterle Ayın kavuşumu, sizi tehlikelerden korur. Size azap veren, geceleri uykunuzu kaçıran gizli korkulardan, kabuslardan sizi kurtarır. Ay ve Jupiter kavuşumu duadır. Adanan adağın yerine gelmesidir. Maddi manevi zenginliktir. Manevi ziyaretlerdir. Gizli bilinmeyen bir alemden, sizlere yardım geldiğini ve korunduğunuzu hissedersiniz. Ay ve Jüpiter’in kavuşumu; şefkat, mariet, ibadet, ilahiyat, hidayet ve kutsal aşktır. Öğrenmek istediklerinizi kendi kendinize öğrenirsiniz. Öğrendiklerinizi başkalarınada öğretirsiniz . Paylaşmak bilgi alış verişi size mutlu eder. Jüpiter ve Ay kavuşumu, içinize doğan manevi duygulara işaret eder. Yanlız kalmak insanlardan uzaklaşmak ihtiyacı hissedersiniz. İnaçlarınız güçlenir. Merhamet duygularınız yardımseverliğiniz artar. Dini konular, önem kazanır. Semai ilimlere karşı, içinizde bir merak uyanır. Bu konuları araştırmak ve öğrenmek istersiniz. Ay ve Jüpiter kavuşumun, Doğum haritanızdaki Ay, Neptün ve Jüpiterle olumlu bakış açıları oluşturuyorsa böyle zamanlarda inancınız daha çok artar. Güçlü derin inancınız, size gerçekleri gösterir. Gerçekleri gördüğünüzde geçmişte yaptığınız hataları hatırlarsınız.


Şu ana kadar önemsemediğim bir açıydı benim için. Gizli ilimler falan ilgimi çekiyordu aynı zamanda işin dinsel boyutlarını da baya merak ediyordum. 9. ev etkisi ve Jüpiter olsa gerek.

Kabustan korunma dikkatimi çekti. Şu ana kadar gördüğüm kabus 1-2 anca vardır. Hiç görmem genelde pozitif rüyalarım var. Ayrıca rüyalarım genelde bana yol gösterici oluyor. Birtakım önceden imgeleme gibi. Bunu Neptün’e mi bağlamalıyım yoksa bu açıya mı bilemedim. Neptün’ün kötü bir açısı yok.

[Resim: 6IVuY5.png]
09-07-2020 07:07 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ay - Neptün Açıları astrosohbet 7 58,256 04-30-2021 03:45 AM
Son Mesaj: Aliz226
  Ay - Plüto Açıları astrosohbet 108 155,353 12-07-2020 02:24 AM
Son Mesaj: daydreaminblue
  Ay - Merkür Açıları astrosohbet 49 73,928 02-18-2020 12:24 AM
Son Mesaj: Boddah
  Ay - Satürn Açıları astrosohbet 34 52,549 02-18-2020 12:20 AM
Son Mesaj: Boddah
  Ay Açıları Angel 144 251,126 08-27-2019 12:26 PM
Son Mesaj: ilerizekali
  Ay - Mars Açıları astrosohbet 31 61,020 12-05-2017 04:21 AM
Son Mesaj: Merau
  Ay - Uranüs Açıları astrosohbet 31 53,827 02-26-2017 11:54 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  Ay - Venüs Açıları astrosohbet 60 101,465 02-26-2017 11:38 PM
Son Mesaj: zeynepelif

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir