Değerlendir:
  • 14 Oy - 3.07 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hayallerin ve Hayal Kırıklığının Gezegeni Neptün
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Hayallerin ve Hayal Kırıklığının Gezegeni Neptün
SİS ve NEPTÜN

Mehmet Arap



Sis bulanıktır. Tıpkı bir bakır fabrikasının bacasından çıkan kükürt bulutuna benzer. Gizemli bir zehirdir. Etrafı sonsuza dek birleştiren bir ağ gibidir ve sizi önünüze bakmaya zorlar. Budur onun çekiciliği ve caydırıcılığı. Belirsizlik korkuları kusar. Korkular ise tedirginliği. Sisin isli dünyasında bunların hiçbirine ihtiyacınız yoktur, çünkü bir anlam ifade etmezler. Belirsizlik, sizi ayağınızın ucuna bakmaya yönlendiren bir belirleyicidir. Burada sözler rüzgarlarla taşınır. Bilincin hiçbir icadı keşfedememiştir henüz onun dalga boyunu. Ancak sarılacak bir dalı olmayanlar rahatça dolaşır onun dünyasında. Enstrümandan çıkan bir melodi onun ülkesinden çalınmış bir konuşmadır. Tıpkı bir kaligram gibi, ona bakıp bir şeyler anlamaya çalıştığınızda verdiğiniz anlam ön yüzüne yapışırken, verilebilecek diğer anlamlar o anda verdiğiniz anlamın arkasına saklanır.

Astrolojık Neptün yaşantımızda bu metaforlarla anlam bulur. Peki ama nedir bunların anlamı? Natal Neptün yaşamdaki (harita) hangi deneyim sahasında (ev), ne tür bir psikolojik süreçte (burç), nasıl bir psikolojiyi (planet) ifade eder?

Tüm bu soruları doğru yanıtlayabilmek için öncelikle Neptün’ün kendisini toplumda nasıl ifade ettiğini kavramak gerekir. Neptün deyince bir çoğumuzun aklına sezgiler gelir.

Sezgiler Neptün’ün kendini ifade etme biçimidir. Neptün’ü anlamak için sezgilerimizi iyi değerlendirmemiz gerekir. Sezgileri doğru değerlendirmek için de Satürn-öncesi planetleri. Satürn sonrası planetler (Uranüs, Neptün ve Pluto) kendilerini bilinçdışından ifade ederler ve doğalarını bizde ifade edebilmeleri için "şu anda, burada" ile barışık olmamız gerekir. Evrendeki herşey bir karşıta sahiptir ve denge için bu gereklidir. Bilinçdışının ifadeleri Satürn-sonrası gezegenlerken, bilinç alanını Satürn-öncesi planetler ifade ederler. Satürn elle tutulur, gözle görülür dünyanın kanunu olarak karşıtlığın bir tarafında -yani bilincin alanında- dururken, karşıtlığın diğer tarafında Uranüs, Neptün ve Pluto bulunur. O zaman, bu eksende yer alan karşıtlığı gündelik yaşam düzeyine indirgersek, Neptün’ü anlamak için bilinçdışının kendini yaşantımızda göstermesine izin vermemiz gerekir. İşte bu noktada işe sezgiler karışıyor, çünkü sezgiler bilinç ve bilinçdışı arasındaki elçilerdir ve elçinin ne söylediğini doğru anlayabilmek için onun dilini iyi bilmek zorunludur.

Peki "sezgi" sözcüğüne verdiğimiz anlam nedir? Kahve falına bakarken neye dayanarak bir şeyler söylüyoruz? Hepimizin bunun için bir açıklaması vardır. Bir dakika durup düşünün ve bu soruya cevap verin. Verdiğiniz cevap Neptün’ü yaşamınıza alma biçiminizdir. Tabii burada kahve falına inanmıyorsanız bu sizin sezgileriniz olmadığı anlamına gelmez. Herkes hayata gelirken sezgilerini de getirir ve bu sezgiler kendine birçok ifade alanı bulur. Kahve falı bu sayısız ifadelerinden yalnızca çok genel olan birisiydi. Eğer sezgiler dünyasına yargılarınızı dünyada bırakarak girerseniz yalnızca kahve falında değil baktığınız herşeyde bir anlam bulabilirsiniz. Sezgiler bize ne yapacağımızı söylemezler. Her an yanımızdadırlar ve bizim dünyayı algılama biçimlerimizden birisidirler.

Sezgiler bir anda gelen ve herhangi bir kalıba oturtamadığımız şeylermiş gibi gelir. Aslında herhangi bir kalıba oturtulmalarına gerek yoktur. Onları bir kalıba oturtmak isteyen aklımızın kendisidir. Eğer onları aklımızla anlamaya çalışıp gerçekte ne ifade ettiklerini bulup ona göre davranırsak Neptün’ü tamamiyle kaçırıyor olabiliriz. Esas olan belli dürtüler şeklinde ortaya çıkan bu sezgileri aklileştirmeye çalışmak yerine ne anlam ifade ediyorlarsa o anlama kendimizi açmak ve aklımızla onu sınırlamaya çalışmak yerine bize getirdiği herhangi bir deneyimden kendimizle ilgili birşey öğrenmektir. Peki bunu nasıl yaparız? İşte Satürn öncesi planetleri doğru kullanmanın kişiyi getirdiği nokta budur. Bu dürtüleri ne kadar anlayıp bilinçli yaşamaya çalışırsak bizden o kadar uzaklaşmaya, veya bir başka deyişle, anlaşılmamaya başlarlar. Burada önemli olan şey kendimizi, bizimle ilgili planlarını gerçekleştirmesi için evrene bırakmaktır. Böyle bir yüzleşme korkularımızla karşılaşmış olmamızı gerektirir. Ancak kaybedecek bir şeyi olmayan kişi Neptün’ün hayaller ülkesinde gezebilir.

Buna yaşamdan bir örnek verecek olursak: "Diyelim ki Neptün (sezgiler) yukarılarda bir yerlerde bizim birçok tıkanıklığımızı aşmamıza olanak sağlayacak birileriyle tanışmamızı ayarlamış ve biz de o yere kitap okumak için gidiyoruz. Yani tesadüflerin (unutmamak gerekir ki tesadüf Arapça bir kelimedir ve anlamı tanrının bilgisi dahilinde olan demektir) gerçek kanunlar olduğu bir dünyada bugün canımız kitap okumak istiyor ve kitabımızı alıp dışarıya çıkıp yürüyoruz. Şimdi evden çıkmadan önce eğer şu sezgilerimi bir kontrol edeyim de hangi kafeye gideceğime karar vereyim gibi bir tutum içinde isek bu, sezgilerin doğru şekilde kullanımına iyi bir örnek oluşturmaz çünkü sezgilerimiz ancak onlara ihtiyaç duyduğumuz noktada ve yerde ortaya çıkarlar. Kitap okumaya karar verdik ve kitabı alıp yola koyulduk ama nedense herzaman gittiğimiz kafenin önüne geldiğimizde birşeyler bizi oraya değil de az ilerideki daha lüks bir yere gitmeye yöneltiyor. Sezgiler bu tür şeylerdir. Varsın bugün kendimize bir kıyak çekelim dedik ve oraya doğru yöneldik. Şimdi yukarıdan Neptün'ün bizi izlediğini hayal edelim. Derin bir oh çekmiştir, çünkü en azından daha tutumlu davranabilir ve içeceğimiz bir bardak çaya dörtyüzbin vermek yerine niye bir milyon vereyim ki deyip bütün planlarını alt üst etmiş olabilirdik. Aşırı tutumluluk, Satürn’ün gölgesi olduğundan, gördüğünüz gibi Neptün’ün bizim için hazırladığı planı bozması an meselesidir. Tamamiyle mantıklı (akli) bir yaklaşımın ("her zaman tutumlu olunmalıdır, çünkü o paraya daha sonra da ihtiyaç duyulabilir") kişiyi anı yaşamaktan alıkoymasıdır. Neyse yürüdük ve kapıdan içeriye adım atar atmaz çıkmak üzere olan adam küt diye bize çarptı. ‘Önüne bak sana lan eşeoğlu eşek!’ veya ‘Yuuh ayı!’ ya da ‘Önüne baksana be! Körmüsün!’ dediğimiz anda ne kitap kaldı, ne Neptün kaldı ne de plan. Satürn öncesi bir gezegen olan Mars’ın ifadesi ‘öfke’ halledilmediği sürece Neptün sadece tatlı ve tehlikeli bir hayaldir. Kendimize göre aslında ne kadar da haklıyız. Durup dururken adamın birisi gelip bize çarptı ve bütün günümüzü mahvetti. İyisi mi gidip içelim ( Neptünün gölgesi) de tüm bunları unutalım. ‘Peki çözülmemiş öfkenle sen neyi mahvettin, bundan haberin var mı?’ gibi bir soruyu da Neptün’ün sorma hakkı yok mu?

İşte bu noktada, eğer bu yaptıklarımızdan kendimize dair birşeyler öğrenmez ve haklı olduğumuza inanıp böyle davranmaya devam edersek sonunda Neptünün uç karakterler kolleksiyonundaki yerimizi alırız ki bunlardan birkaçını şöyle sıralayabilirim; Uyuştrucu Bağımlılığı Uzay İstasyonu, Herşeyin çift görüldüğü bir dünyaya hoş geldiniz!; Alkol Bağımlılığı, Tamamiyle Dünyadan Uzaklaşıp Ana Rahmine Geri Dönmek İsteyenler için Biletimiz Mevcuttur Yardımseverler Derneği... .

-------------- . . --------------

Akıl, kavramaya çalışır. Bu yüzden herşeyi kontrol altına alıp herhangi bir tehlike ya da beklenmedik bir olayın yaşanmasına engel olmak ister. Bu yaklaşım, bizi bekleyen korkuları onlar gelmeden görüp yolu değiştirmek ve getirecekleri acılardan böylelikle kurtulmak, akıl tarafından icat edilen en kestirme yoldur. Aklımızı kullanırken kendimize seçtiğimiz en büyük hedef, herşeyi mantıklı hale getirip, gizli olanı ışığa kavuşturmaktır. Ancak hepimiz de biliriz ki, bazı şeyler mantıklı hale getirilip açıklanamaz. Bunlar yalnızca o deneyimden geçen kişilerin deneyimle bildiği şeylerdir. Aklın doymak bilmez anlamlandırma çabası karmaşık şeyleri açıklamak için gittikçe karmaşık bir dile bürünür ve gündelik yaşamın dilinden ve bu yaşamı sürdüren insanlardan uzaklaşarak, ayrıntılar ve şu ana dokunmayan şeyler içinde kaybolup gider.

Bu durum bazen bana günümüzdeki bilimi çağrıştırıyor. Nedense, insanlığa hizmet etmek için ondan çok uzağa giderek ona seslenmeye çaışıyormuş gibi geliyor. Bugün birçok insan bilimsel dilden hiçbir şey anlamıyor. Karşımızda kendini tamamıyla toplumdan soyutlayan ve toplum için çalışan bir bilim var. Mistik olan her şeye arkasını dönmüş, uzay araçları yaparak gökyüzünde insanlığa bir başka dünya aramakla meşgul. Ancak başka bir dünya aramak yerine içinde yaşadığımız dünyayı düzeltmek pek aklına gelmiyor nedense. İşte aklımızın bol akıllı çözümü.

Diğer yandan, gerçek mistisizmi içinde barındıran birçok alan da sırtını tamamıyla bilime dönmüş kendini aydınlatmaya çalışıyor. Birisi tamamıyla dışarısıyla ilgilendiğinden içerisinin ihtiyaçlarına yanıt vermeyen, diğeri ise bütünüyle içe dönük yaşadığından dışarıda ne olup bittiğini umursamayan iki yönümüzün ifadeleri olarak işte karşımızdalar. Bir başka şekilde ifade edersek; birisi uzay mekiği yapıp tanrıyı uzayda arıyor, diğeri ise oturmuş sözde bilim ötesi uğraşlarıyla tanrının yolunu izlediğine inanıyor. Birisi Satürn öncesi gezegenlerin gölgesi, diğeri ise Satürn ötesi gezegenlerin gölgesi olarak apaçık karşımızda duruyor.

Bütün kutsal kitaplarda şöyle bir yazı var; "Tanrı her yerdedir." Ancak kimse yazılan şeyin gerçekte ne anlama geldiğiyle ilgilenmiyor, sadece kendisine göre yorumlayıp kendi bakış açısının nihai doğru olduğunu düşünerek fanatikleşiyor.

Neptün’ün kendini ifade ettiği bir diğer alan da sembollerdir. Semboller kendilerini en çok rüyalarda ortaya koyarlar. C. G. Jung rüyalardaki sembolleri anlamak için en önemli noktalardan birisinin rüyanın içeriğinin doğru anlaşılması olduğunu söylemektedir. Doğru kelimesiyle anlatmak istediği şey rüyadaki bir motifin evrensel bir anlamı olsa bile rüyayı gören kişi için ifade ettiği anlamın diğer anlamlardan daha öncelikli ve baskın olduğudur. Örneğin rüyasında annesini gören bir kişi için anne içeriğinin anlamı kişinin anneden ne anladığıyla anlam kazanır. Hepimiz biliyoruz ki anne en genel anlamıyla koruma, kollama, besleme, bakma ve büyütme olarak özetlenebilir, ancak rüyada görülen anne imgesinin anlamı herkes için farklı bir öneme ve anlama sahip olduğundan ve bu anlam zaman içerisinde farklılıklar göstereceğinden yapılması gereken en önemli şey rüyayı gören kişi için anne imgesinin ne anlama geldiğinin iyice araştırılmasıdır. Birileri için anne sevgi, şevkat ve koruma anlamına gelirken bir diğeri için güç, öfke veya hayal kırıklığı olabilir.

Rüyalar, semboller ve sezgiler kollektif bilinçdışının veya evrenin bizimle iletişimde kullandığı dildir. Bu dilin sözcüklerinin anlamları evrensel olduğu kadar kişiseldir de, bu nedenle bu sözcüklerin kendimize özgü anlamlarını öğrenebilmek, iç dünyamızı anlayabilmek, evrenle iletişim kurabilmek için hergün belirli bir süre inzivaya çekilerek kendimizi dinlememiz ve onu bir yol gösterici olarak kullanabilmemiz gerekir.

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
05-05-2007 03:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #2
Cvp: Hayallerin ve Hayal Kırıklığının Gezegeni Neptün
hayaller, gizem, yanılsama ve soyut kavramlar, şiir, müzik, dans, moda, sanatta romantik akım, tiyatro, televizyon, romantik çekicilik, fotoğraf, hipnoz, narkoz, uyuşturucular, alkol, ilaçlar ve tıp. Neptün renkli hayalleri, fantezileri, ilham kaynaklarını ve bunun diğer ucu olan hayal kırıklığını ve yanılgıları da gösterir. Gizem bu gezegenin en belirgin özelliğidir. Bu sebeple kişiyi yanıltıp kandırabilir

neptünün haritadaki yeri nerelerde fedakarlık ettiğimizi,bazen nerelerde gerçekçi olmadığımızı gösterir.bulunduğu ev fantazi kurduğumuz,kafamızı bulandıran alanları gösterir.evin temsil ettiği konular yanıldığımız yada yanılttığımız konular olabilir.bulunduğu burç özellikleriyle ilgili olarak hayal kırıklıkları ve zayıflıklarda oluşturabilir.güçlü ve kontrol edilmesi güç bir enerjidir neptün enerjisi.

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
05-09-2007 11:19 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SoL@RÎ$ Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 197
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 2

Mesaj: #3
Cvp: Hayallerin ve Hayal Kırıklığının Gezegeni Neptün
Neptün dokunduğu herhangi bir gezegeni arındırır, temizler ve saflaştırır. Bu gezegenin kabalığa hiç tahammülü yoktur. Son derece duyarlı olan Neptün, inceliklerin farkına varmamız için bizi rafineleştirir ve içimizdeki sanatçı yönü ortaya çıkarır. Fotoğraf, film, bale, dans, müzik, resim ve şiir gibi tüm görsel iletişim sanatlarını yönetir.

Neptün aynı zamanda denizi ve suyun her formdaki halini temsil eder. Yağmur, buz ve tüm sıvıları ve alkollü olanlar dahil her çeşit içeceği yönetir. Neptün aynı zamanda ilaçları ve uyuşturucu maddeleri yönetir – hem bize zarar verenleri, hem de iyileşmemizi sağlayanları.



Ama Neptün gerçeği saptırdığı ve algımızı bulanıklaştırdığı için bazen durumları karmaşık hale getirir ve gerçeği anlamızı zorlaştırır. Neptün kendimizi kandırmamıza ya da başkaları tarafından kandırılmamıza, yanlış anlamamıza ya da yalış anlaşılmamıza sebep olur. Göz kamaştıran ve ihtişamlı olan şeyleri temsil eder ama Neptün’ün görüşlerinin hepsinin gerçekçi olmadığını aklınızda tutmalısınız. Katı gerçekleri önümüze koymak Satürn'ün görevidir. Neptün’ün görevi bize esin kaynağı olmaktır ve o da bunu çok iyi başarır.

Neptün Balık burcunun yöneticisidir. Zodyak’ı turlaması 146 yıl sürer ve her burçta ortalama on dört yıl kalır.
insanın sezgilerle yasaması çok iyi bişey değil ama onlarda olmadan insan hayatın heyecanlarını gel gitlerinin tadına varamıyor bence

<3<3<3<3 Değişmeyen Tek Şey "" Degişimin"" Kendisidir <3<3<3<3


ємѕαℓѕiz ∂üşℓєя ask
11-02-2008 03:46 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #4
Bir Neptün Yazısı: Seni O Sanmıştım!
Uzun zamandır bir şeyler yazmıyorum. Herkes niye yazmayı bıraktın deyip duruyor. Yaklaşık iki senedir bir kapanışlar ve bitişler dönemindeyim, 12. evde Yengeç’te balsamik ay yaşıyorum ve Ay gitgide ışığını küçültüyor. Astroloji bilmeyip de bu yazıyı okuyanlar için bunun anlamı, bırakmayı, koyvermeyi, hayata “rağmen” değil hayatla birlikte yürümeyi acı çekerek öğreniyorum demek oluyor. Haritasi kare açılarla dolu birisi olarak, tüm yaşamım mücadele ile geçti. Hep savaştım, daha iyi şeyler yapmak, olduğumdan daha iyisini olmak, zamana çok şey sığdırmak, özgürlüklerimi ve sınırlarımı korumak için. Hiçbir şey bulamadığım zamanlarda ise kendimle mücadele ettim, çatıştım. Kapı çalınca hiç yavaş yavaş gidemedim, kapıya bile koşturdum. Deadline’ları birkaç gün öncesine çekerek işleri bitirdim. Hatta hiçbir sınavda kağıdımı son dakikaya kadar bekletmedim, önceden bitirip verdim. Eh bu kadar koşuşturmaya hayat baktı ki bu kadın durmayacak, şöyle huzurla camdan yağan yağmuru seyretmeyecek, o zaman bari ben bir şeyler yapıp onun durdurayım dedi. İşte bu iki yıl başkalarına göre çok şey yapmış olsam da, kendi değerlendirmeme göre biraz sakin, inzivada, az mücadeleli geçti ve geçiyor. Hayat akıyor, ben bakıyorum.

Bu duruma kolay geldim sanılmasın başta epey çırpındım. Ama Neptün denen o gezegen beni öyle bir yola getirdi ki, artık pes ettim. Astroloji bilenler en çok Pluto, Satürn ya da Uranüs’ten korkar. Çünkü bu gezegenler, kişiye eksiklerini, dönüşüm alanlarını ya da ani değişiklikleri gösterir ve yaşatır. Oysa Neptün tatlı tatlı etkiler, baştan başınıza ne geleceğini anlamazsınız. Donan insanların anlattığı o tatlı uyuşukluk duygusu, bir rehavet hali, hayaller falan derken, bir de bakarsınız, hop, uçurumun eşiğindesiniz. Bunu fark ettiğinizde bile, Neptün Neptün’lüğünü yapar ve der ki “gel birlikte uçalım, korkma bir şey olmaz ben yanındayım, eğer düşersen seni tutarım.” Siz de atlarsınız aşağı. Ancak ayağınız yerden kesilip büyük bir hızla düşmeye başladığınızda fark edersiniz, yaşadığınız tüm şeylerin kocaman bir yanılsama olduğunu. İşte Neptün böyle bir şeydir. Meşhur masaldakinin tam tersi olur yani, öptüğünüz prens, kurbağaya dönüşüverir. Ve söyleyiverirseniz bir anda “Seni O Sanmıştım!”

Peki tüm bu yaşananların suçu o güzelim, hülyalı gezegen Neptün’e mi ait? Böyle söylemek kolaycılık olur, kaçış olur. Hayalkırıklıklarımdan dibe vurup ağır depresyonlarımdan birine girdiğimde, çok sevdiğim arkadaşım Suna, anlattıklarımı dinlerken bana “hep onu yaptı, bunu yapmadı diyorsun, peki sen neden ondan bunları yapmasını bekledin, neydi gerçekten sana bunun eksikliğini hissettiren, kendine baksana önce” demişti. O zaman ayıldım, Neptün ancak bizim zaaflarımız, hassas noktalarımız üzerine kurabiliyor o muhteşem çekici, ama bir o kadar da geçici hayallerini. Yani eğer biz buna izin vermeyecek kadar kendi güçsüzlüklerimizi, karanlık noktalarımızı, egomuzu okşayan şeyleri bilirsek, o zaman Neptün sadece Boğaz’a karşı içilen bir kadeh rakının vereceği keyifli sarhoşluğu verecektir bize ve ertesi sabah yine kendi gerçeğimizle karşılaşacağımızı bilerek içeriz o kadehi. Ama o tatlı uyuşukluğu sürdürmek, gerçekle yüzleşmekten daha kolay geliyorsa, işte o zaman bir akşamcı olmak yolundayız demektir.

Neptün’le çok anlaşamasan da barıştım sayılır. Seneca’nın felsefesini kabullendim, diyor ki Seneca, “öngörüp kendimizi hazırladığımız ve nedenlerini anladığımız düşkırıklıklarına daha kolay katlanırız; en büyük yaraları ise hiç beklemediğimiz ve başa çıkamayacağımız türden düşkırıklıkları karşısında alırız.”* Yani, insanlardan az şey beklersen o zaman zaten Neptün sülalesiyle gelse sana birşey yapamaz.

Ben de bir daha güvendiğim dağlara kar yağmaması için, dağlara güvenmemeyi, hatta dağlara gerek bile olmadığını, dağlara sığınmayı gerektiren korkularla bir an evvel yüzleşmeyi seçtim. Hem ne demiş Seneca “bütün korkularından kurtulmak istiyorsan korktuğun şeyin başına geldiğini düşün”.* Böylelikle Neptün’ün “birşeycikler olmaz, bak ben yanındayım, seni korurum, valla acıtmayacak vb” teraneleri de kendisine kalır. İyi olmaz mı?

Not: Bu yazıyı yazmama neden olan “Neptün’ümü öğrenmem lazım” diyen Ayşe’ye teşekkür ediyorum.


* Alain de Botton “ Felsefenin Tesellisi” Sel Yayıncılık s.102 ve 121



Meltem Tolunay

05-21-2010 11:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Yargıç Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 321
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 5

Mesaj: #5
RE: Hayallerin ve Hayal Kırıklığının Gezegeni Neptün
neptünün hayal kurma konusunda sınır tanımamasına hayranımgülücük

u_u
02-04-2011 12:43 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
marskovası
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Hayallerin ve Hayal Kırıklığının Gezegeni Neptün
Döktüğüm yaşları bağışlıyorum
Acıları ve aldatmaları bağışlıyorum
İhanetleri ve yalanları bağışlıyorum
İftiraları ve ahlaksızlıkları bağışlıyorum
Nefreti ve zulmü bağışlıyorum
Yüreğimi yakan darbeleri bağışlıyorum
Yıkılan hayalleri bağışlıyorum
Ölen umutları bağışlıyorum
Sevgisizliği ve kıskançlığı bağışlıyorum
Umursamazlığı ve kötü niyeti bağışlıyorum
Haklılık uğruna haksızlık edenleri bağışlıyorum
Öfkeyi ve şiddeti bağışlıyorum
İhmalkârlığı ve unutkanlığı bağışlıyorum
Bütün kötülükleriyle dünyayı bağışlıyorum

Paulo Coelho - Elif'ten

Neptün Duası olsun utangaç
07-02-2011 03:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
simone de Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 38
Üyelik Tarihi: Feb 2016

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: Hayallerin ve Hayal Kırıklığının Gezegeni Neptün
Satürn güçlü olduğunda kişiye disiplin verir.Kişiyi bir alanda zorlar ve ona hayat dersi ile tecrüne kazandırır.Oysa neptün daha farklı işliyor.Neptün güclü olduğunda kişiye o alanda kendini adayabilme gücü veriyor.Bence neptünün yaptığı iş de bir o kadar önemli.Büyük düşünmedikçe güzel işler yapılamaz.Ben satürn balık olarak kendimi çok disipline edemesem de şu zamana kadar neptün sayesinde yapmak istediğim işe kendimi koşulsuz şartsız adayabildim.Herkesin başarı anahtarı farklıdır.Kimisi sadece yapması gerekeni yapar, kimisi ise önce neler yapabileceğinin hayalini kurar.Eğer o hayal ona cazip gelmişse de kendisini adar.Netice itibarıyla neptün korkulacak bir gezegen değil.Aksine bana kalırsa kişinin kendisini bir davaya adayabilmesi için satürnden bile önemli bir gezegen.
06-26-2016 12:39 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Alejandro Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 692
Üyelik Tarihi: Feb 2016

Rep Puanı: 31

Mesaj: #8
RE: Hayallerin ve Hayal Kırıklığının Gezegeni Neptün
ah neptün ah

arkadaşlar hadi neptünü tartışalım demişler hemen uçtum geldim , neptünle aram iyidir kötü açı almadığı için severim kendisini uranüsle kavuşum , 1 orb güneşle sekstili var . bir koça göre iyi hayal kurabilmemin kaynağı sanırım neptün. çizim yeteneğim kötü olsada hayal gücüm çok iyiddir ona göre zaten sürekli bir şeyler tasarlama ihtiyacı var .

ancak bu neptün adamı sarhoş eder ben size söyliyim . ne zaman kimi neptün transitinden geçerken göreyim hepsi ne yapcağını bilmeyen sağı solu belli olmayann sessiz sakin ama bir okadar deli birine dönüşüyor . şahsen ben transit neptün jupiter kavuşumu yaşıyorum iman dolu bir sene . ve her transit size birini tanışırır yani hangi gezegen trransit yaparsaa o gezegenin burcu veeya özellikleri baskın biri sizinle tanıışıyor ne kadar doğru bilemicem ama bugüne kadar hiç şaşmadı bende bu açı başladığı zamanlar balık burcu bir dostum oldu hala dostum ve öyle de kalır inşallah gerçekten beni değiştirdi .

Koç ,Yükselen İkizler ama yalnız kaldığında bir ay Oğlak ...

Doğum Haritam : https://i.hizliresim.com/JlaPoj.gif
2017-2018 Solar Return Haritam : https://i.hizliresim.com/9dQkkO.gif
06-26-2016 02:19 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
simone de Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 38
Üyelik Tarihi: Feb 2016

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
RE: Hayallerin ve Hayal Kırıklığının Gezegeni Neptün
Bende de bahsettiği gibi bir koç burcuna göre fazla hayal kurma durumu var.Uranüs ve Neptünüm kavuşumda ve neptün 9.de iken Uranüs 10.evde.Bu hayalperestliğimi iş hayatım için güzel kanalize edebildim.Kendimi amaçladığım şey için adayabildim.Fakat bu neptün venüs karesi, bende insanları da idealize etmeye yol açıyordu sonuç olarak hayal kırıklığına uğruyordum.Bunun etkisi geçti neyse ki gülücük En yakın arkadaşım da balık burcudur.Çocukluğumuzdan beri bir kez olsn tartışmadık.Neptünyen kişileri seviyorum.
Alejandro peki bu transitleri nasıl öğrenebilirim.Ben transit bakmayı bilmiyorum.Transit hesaplayabilen bir site var mı? gülücük
06-26-2016 11:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kumsal Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 222
Üyelik Tarihi: May 2014

Rep Puanı: 11

Mesaj: #10
RE: Hayallerin ve Hayal Kırıklığının Gezegeni Neptün
Orda dur Ale alejandro, Neptünün olduğu yerde ilk ben varım gülücük
Ben tabii yaş ilerledikçe iyice balık gibi olduğumu düşünürken transit neptünün venüsümün üzerinden geçtiğini ve merkürüme yaklaştığını unutmuşum. Eskiden yine üzülürdüm ama silip atacak koç/boğa özelliklerim vardı. Gel gelelim canlar şu transit neptün balığa geçti, ortalığın anasını ağlattı. Haritama bakınca yükselen aslan,güneş yüceldiği burçta ve sevdiği bir evde,jüpiterle kavuşum, ay-mars boğa ben de ben diyen bir insan olmam gerekirken, asc yöneticisi de olan güneşin neptüne karesi ve venüs,merkür balık koç numarası yapan balığa çevirdi beni. Ne olurdu şu venüs,merkür boğaya falan geçeydi. Plüto zıtlığına bile razıydım. O da yetmezmiş gibi neptün transiti kişisellerime kavuşuyor. Koça gelince ben artık derviş mi olurum ne olurum Allah biliyor. Şu aralar satürn döngümü yaşıyorum zaten. Herşey nasıl boş,bomboş bilseniz..Ben tam bir neptün düşmanıyım. İnsanları da neptün olumsuz açısı olanlar ve olmayanlar olarak ikiye ayırıyorum. Olumsuz açısı olanları gördükçe Allahım ne güzel tek saf, tek böyle çaresiz hisseden ben değilim diye seviniyorum. Neptün etkili insanlar hiç bir zaman dünya gezegenine uyum sağlayamazlar bence, çünkü bu gezegenden değiliz,gerçekten değiliz.

Mesajlarımı alıntılamazsanız sevinirim forum dostlarım gülücük
06-26-2016 02:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Neptün Evlerde Angel 16 37,901 10-17-2017 12:50 AM
Son Mesaj: Serselba
  Neptün Burçlarda Angel 12 19,852 05-02-2016 09:59 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Astrolojide neptün bluex 46 65,969 12-10-2012 03:37 AM
Son Mesaj: Mavisahram
  Neptün ve uranüs belgeseli zeppi 1 5,589 08-29-2012 06:07 PM
Son Mesaj: zorlamak
  Neptün bluex 41 53,660 05-31-2012 07:13 PM
Son Mesaj: nisan15
  Neptün ve Sanat astrosohbet 35 48,682 11-02-2011 12:03 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  NEPTÜN ve BİZ SoL@RÎ$ 8 12,587 11-01-2011 03:29 AM
Son Mesaj: nisan15
  Neptün Yıkıp Geçecek i3erat 9 13,908 11-26-2010 06:23 PM
Son Mesaj: Mavisahram

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir