Değerlendir:
  • 11 Oy - 2.91 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bette Davis
Yazar Mesaj
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #1
Bette Davis
http://c1202.hizliresim.com/u/1/2bg48.gif

tr.wikipedia.org/wiki/Bette_Davis


Açılar:
-Güneş sekstil Ay:Kişinin mizacı,amaçları,hayalleri örtüşüyor.Duygularını kontrol altına alabilir.Sağlılı bir bünyesi var.Amaçlarına ulaşmayı çok istiyor.Hayallerinin arasında anne olmak,tanınmak da olabilir.Sonuç olarak herhangi bir kararsızlık yaşamıyor,ne istediğini çok iyi biliyor,bunu gayet de iyi ifade edebiliyor.

Amaçlarını,isteklerinin gerçekleştirmede,benliğini ifade etmede zaman zaman sorunlar çıkabilir.Bu zorlukların kaynakları:

-Güneş kare Uranüs:Asi olmak,kimseyi umursamamak,çok değişken tavırlar,skandallar,Uranüs'ün tesir ettiği alanda ani başlangıçlar,ani sonlanmalar,süprizler ve acelecilik.
-Güneş kare Neptün:Aşırı hayalcilik,dalgınlık,rüyalara belki batıl inançlara takılıp kalabilme potansiyeli.Kişi iyi niyetinden dolayı kullanılmaya müsait.Kendisini zorlayan bir durum olduğunda içine kapanabilir,alkol vb.maddelere meyilli olabilir.

-Ay kare Merkür:Bette Davis zaten Ay İkizler.Merkür bu konumu daha da kuvvetlendiriyor ancak Ay'ın temsil ettiği konularda -örneğin aile,anne- sıkıntılar yaşayabilir.Aynı şey Ay'ın temas ettiği yaşam alanları için de geçerli.Ayrıca Merkür'ün vücutta temsil ettiği kısımlarda:(Beyin,sinir sistemi,akciğerler,dil,bağırsakeller,kollar,omuzlar.)sağlık sorunları yaşayabilir.

-Ay kavuşum Plüto:Üreme yolları ile ilgili sağlık sorunları.Duyguları gömme durumu mevcut(bilhassa geçmiş ve aile),çok güçlü bir sezgiye sahip.Son derece kararlı ve tutlulu.,İradesi sağlam,istediğini alan bir kişilik.Çekici ve gizemli.En kötü durumlarda bile küllerinden doğabiliyor.

-Ay üçgen Şiron:Harita sahibi geçmişiyle yüzleşebiliyor.Bu da Ay burcunu güçlendiriyor.Örneğin duygularını daha iyi kontrol edebiliyor.Tecrübelerini anlatmayı seviyor.

-Merkür üçgen Neptün:Merkür Balık konumu ile paralel.Bu ikisi O'nun sanatsal yeteneğini ortaya koyuyor.Mantıktan çok sezgi burada ön plana çıkıyor.Zarif hatta ''masalsı'' bir üslubuolabilir.Merkür'ün doğal evi 3.ev.3.ev kısa mesafeli yolculukları da anlatır.Neptün konularına merakı sebebiyle kısa süreli seyahatler olası.Yine bir 3.ev konusu olan kardeşlerine karşı çok sevecen,merhametli,hassas olabilir.

-Merkür kare Plüto: Bu konum için bazı alıntılar yapıyorum:

Alıntı:hazır bu oscar mevzusunu açmışken kendisinin 11 kez oscar'a aday gösterilerek bu ödüle en fazla aday gösterilen kişi olma rekoruna sahip olduğunu, ancak bu ünvanın daha sonra 12 kez aday gösterilen katherine hepburn tarafından elinden alındığını belirtmek gerek. hepburn, bette davis'in en büyük hedeflerinden biri olan üç kere akademi ödülünü kazanmayı başaran kişidir aynı zamanda. ancak bette davis bu konuda son seferde katherine hepburn'un ödülü barbara streisand la paylaşmasını hatırlatarak, 'o üç kez kazanmış sayılmaz; sonuncusu yarımdı. bana başkasıyla paylaşacağım bir ödül verseler onu suratlarına fırlatırdım' diyerek...

Alıntı:Sinemanın sesli döneme geçti yılların ünlü aktristi Bette Davis, Akademi Ödülü'nü alırken kendisine verilen heykelciğe bakarak:
- Oscar Amcama ne kadar benziyor"
demişti[Resim: nokta.gif] (Akademi Ödüllerinin "Oscar" olarak anılmasının sebebi, Bette Davis'in bu benzetmesidir)

Ağır konuşma,sabit fikirlilik.Takntılı düşünceler.

-Venüs kavuşum Mars:Oldukça güzel,cazbeli,ilişkilerinde neşeli,girişken ve uyumlu.Enerjisini güzelliklere,sanata,herşeyi güzel hale getirmeye,kendi bakımına özen göstermeye yöneltebilir.Zaman zaman agresif olması,bencilleşebilmesi de mümkün.
-Venüs sekstil Jüpiter:İlişkilerinde iyimser tavrını korumasının yanı sıra Venüs'ün temsil ettiği konularda Para kaznma potansiyelini de anlatıyor.Venüs de 2.dereceden para kazanma potansiyelini anlattığı için bir pekişme söz konusu.Bette Davis ufkunu oynadığı rollerle,ilişkileriyle,evlilik ve ortaklıklarıyla geliştimiş.Ve yine Venüs konularında yüksek eğitim potansiyeli.Merkür Neptün bağlantısını destekliyor.
-Venüs kare Şiron:Yaşanan duygusal yaralanmalar ilişkilerden kaynaklanıyor.
-Venüs kare Mc:Şiron karesini biraz daha detaylandırıyor.Söz konusu kariyerse burada pek çok polemikler,anlaşmazlıklar yaşamış olabilir.Nitekim Joan Crawford'la düşmanlıkları var.

-Mars Jüpiter ve Satürn sekstilleri:Şartlar ne olrsa olsun başarma arzusunu,kendine inancını yitirmiyor.Ölene dek film çevirmiş biri.Dayanıklılığı buradan da anlaşılıyor.Enerjisi hiç bitmiyor.
-Mars kare Şiron:Sıkıntılarını içine atma,kin gibi potansiyeller zaten vardı burada da var.Sonuç:İçine ata ata kendini yıpratma durumu ortaya çıkıyor.Göğüs kanseri olmuş.Şiron'la ilgisi olabilir mi acaba?Böyle bir başlık açılmıştı sanki..

http://d1202.hizliresim.com/u/1/2bhxq.gif

Placidus haritasını ekledim buraya.Baştan 5.ev Güneş Koç konumunu görünce Placidus sistemi kullanmayı denedim ama zorlandım.
Özellikle 5.ev,6.ev,10.ev üzerinde durmak istedim.

Tüm burç ev sisteminde 5.ev Balık-Merkür zaten 5.ev konularında yetenekli olduğu hem bu konumla hem Merkür'ün Neptün'le yaptığı açıyla belli.Merkür aynı zamanda Asc'ye trine açı yapıyor.Yani bu potansiyel dışarıdan da farkediliyor.Gizli bir yetenek değil.
6.evde ise önce şu bilgiyi paylaşacağım:

''Ne kadar birbiriyle yakından ilgili olsalar da kariyer,meslek ve iş doğum haritasında farklı alanlarda temsil edilir.Kariyer hedefleriniz onuncu evde incelenir.İşle ilgili olanlar ikinci ve sekizinci evlerdir.Çalışmaya yaklaşımınız ve uygun olduğunuz meslek içinse altıncı evdeki etkilere bakılır.-Lisa Tenzin Dolma/Hayatınıza Astrolojiyle Yön Verin.''

6.ev Koç-Güneş ve Satürn var.Bette Davis kesinlikle rekabetten hoşlanıyor.Rekabet başarı için hep itici bir güç olmuş.''İşimle gündeme gelmek istiyorum.'' durumu geçerli kendisi için.Yeni birşeyler oluşturmak da büyük önem taşıyor.Satürn de dayanıklılık ve azim veriyor.Hemen sıkılıp bırakma durumu kalkıyor ortadan.

10.evde ise Aslan.Sahne,perde,şöhret.5.ev konularıyla bağlantılı.Aslan yöneticisi de 6.evde.Kariyer ve çalışmaya ilişkin tutum paralel gibi bir sonuç çıkardım burada.

Placidus sistemde ise:Güneş bulunduğu eve,burca büyük bir etkisi var.Güneş 5.ev Koç burcunda sahne,oyunculuk konularında ''parladığını'' oldukça başarılı olduğunu gösteriyor kişinin.
6.ev de Koç'la devam ediyor.Yine çalışma koşullarında Koç tavrı devam ediyor.
10.ev ise Başak burcu ile başlıyor.Başak burcu da çalışkanlığıyla bilinen bir burç.Burada da hırs ve başarı var.

Her iki ev sistemi de birbiriyle örtüşüyor bence.

Yükseleni sona sakladım.Yükselen Akrep.Yöneticisi 8.evde gayet güçlü.Özellikle bakışları çok etkileyici.
Dikkatimi çeken birşey daha var ama:Bazı insanların saçının rengini değiştirmesi,kaş modelini değiştirmesi,o kişileri ''tanınmaz '' bir hale sokabiliyor.Bambaşka olabiliyorlar.Bette Davis'te de böyle.Saçları açık renk,kaşlarında kavis yokken çok masumane bulmuştum kendisini.Fakat esmer,dalgalı saçlarla,değiştirdiği kaş modeliyle daha çekici bir nev'i ''femme fatale''olup çıkıvermiş.Tam yükselen Akrep olmuş.
Acaba böylesi bir durum Akrep yoğunluğu taşıyanlara/yükselen Akreplere mi özgüdür?
02-02-2012 12:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: Bette Davis
Bu çalışma kaç saatini almıştır acaba merak ediyorum gülücük

Ve gayet güzel bir iş çıkmış ortaya , tebrik ediyorum verygood

Oscar amcama benziyor diyerek heykele ismi vermesi olayını kollektif güçlerin parmağı olarak yorumluyorum.

Yani bir kişi bir fikrini hızla kitlelere kabul ettirmişse orada 3 kollektiften en az birini arayabilirsiniz ( uranüs-neptün-plüto )

Bu kişi her üç kollektiften bolca nasiplenmiş doğarken

Son paragraftaki sorunun cevabı da biraz kollektiflerin vurgusuyla alakalı birazda yükselen akrep + venüs-mars kavuşumuyla alakalı -bence-

02-02-2012 04:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Bette Davis
Alıntı:Yükseleni sona sakladım.Yükselen Akrep.Yöneticisi 8.evde gayet güçlü.Özellikle bakışları çok etkileyici. Dikkatimi çeken birşey daha var ama:Bazı insanların saçının rengini değiştirmesi,kaş modelini değiştirmesi,o kişileri ''tanınmaz '' bir hale sokabiliyor.Bambaşka olabiliyorlar.Bette Davis'te de böyle.Saçları açık renk,kaşlarında kavis yokken çok masumane bulmuştum kendisini.Fakat esmer,dalgalı saçlarla,değiştirdiği kaş modeliyle daha çekici bir nev'i ''femme fatale''olup çıkıvermiş.Tam yükselen Akrep olmuş. Acaba böylesi bir durum Akrep yoğunluğu taşıyanlara/yükselen Akreplere mi özgüdür?
bence , bir açıdan evet , bir açıdan hayır .
evet yük. akrep , dönüşümü dış görüşünüş üzerinde yapacaktır .
ancak , yükslen yöneticisi olarak marsa bakarsan bir nüans farkedeceksin , yükselen yöneticisi boğa gibi bir venüs burcunda + venüsle kavuşmuş.
gerçekten akrepsilikle birlikte venüsyen bir ifadesi de var. hem venüsyen hem de akrepsi tarafını açığa çıkartmayı bilmiş .
zaten mars ve venüs burçları haritasında çok ağırlıklı , yükseln akrep , yükselen yöneticisi boğada ve venüsle kavuşum , güneşi koç , ister istemez cazibeli ve çekici olmuş
[font=tahoma][/font]
02-02-2012 11:31 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #4
RE: Bette Davis
(02-02-2012 04:54 AM)Neptunian Yazılan:  Bu çalışma kaç saatini almıştır acaba merak ediyorum gülücük

Ve gayet güzel bir iş çıkmış ortaya , tebrik ediyorum verygood

Oscar amcama benziyor diyerek heykele ismi vermesi olayını kollektif güçlerin parmağı olarak yorumluyorum.

Yani bir kişi bir fikrini hızla kitlelere kabul ettirmişse orada 3 kollektiften en az birini arayabilirsiniz ( uranüs-neptün-plüto )

Bu kişi her üç kollektiften bolca nasiplenmiş doğarken

Son paragraftaki sorunun cevabı da biraz kollektiflerin vurgusuyla alakalı birazda yükselen akrep + venüs-mars kavuşumuyla alakalı -bence-

Saat değil iki günümü aldı.koptum.w
Teşekkür ederim.
Ben Merkür Plüto karesine bağlamıştım ama demek ki diğer kollektifleri de atlamamalıyım.

(02-02-2012 11:31 AM)aeon Yazılan:  
bence , bir açıdan evet , bir açıdan hayır .
evet yük. akrep , dönüşümü dış görüşünüş üzerinde yapacaktır .
ancak , yükslen yöneticisi olarak marsa bakarsan bir nüans farkedeceksin , yükselen yöneticisi boğa gibi bir venüs burcunda + venüsle kavuşmuş.
gerçekten akrepsilikle birlikte venüsyen bir ifadesi de var. hem venüsyen hem de akrepsi tarafını açığa çıkartmayı bilmiş .
zaten mars ve venüs burçları haritasında çok ağırlıklı , yükseln akrep , yükselen yöneticisi boğada ve venüsle kavuşum , güneşi koç , ister istemez cazibeli ve çekici olmuş

Bunu da not alıyorum.Klasik yöneticileri de atlamamazlık etmeyeceğim.
02-02-2012 02:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: Bette Davis
Bette Davis / Bebek Jane'e Ne Oldu filminden

[Resim: Baby-Jane.jpg]

haritası

http://www.astrotheme.com/celestar/portr...J6V2sYxMQY

1 ay önce aktristin Bebek Jane'e Ne oldu adında bir filmini izledim.
Filmdeki oyunculuğundan etkilenip haritasına baktım. - bir kedi gördüm sanki
Yük. Akrep - plüto & ay 8. evde kavuşum.

Her oyuncunun kendi kişiliğine göre roller aldığını düşünürsek,

Filmdeki rolüne bakalım...

Yaşı küçük ama şöhreti büyük, pohpohlanmaya alışmış küçük bir kızken, ilerki yıllarda eski yeteneğini kaybeder. Küçük yaşta, onun şöhreti yanında gölgede kalan kardeşi, büyüyünce boynuz kulağı geçer misali Bette'yi geçerek bir yıldız olur. Tabi Bette Davis bunu kaldıramaz. Bir gece kardeşi esrarlı bir kazaya kurban giderek sakat kalır. Derken ikiside yaşlanır... Batte Davis sakat kardeşine bakmak zorunda kalır... Televizyonlarda kardeşinin filmleri gösterilmektedir ve Bette Davis hala onu kıskanıyordur... Zaten günden güne kardeşine eziyet etmeye başlar, onun sakat bıraktığıda meçhuldür. Bette eski mesleğini kaybetmek gerçeğini bir türlü kabullenemez. Parayla bir müzisyen tutar, fakat işler iyi gitmez... Eski Bette yoktur, onun yerine yaşlı bir kadın... Film boyunca kardeşine beslediği kıskançlık yüzünden krizler geçirir...
05-21-2012 10:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir