Değerlendir:
  • 15 Oy - 2.93 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Peygamberlerimizin Burçları
Yazar Mesaj
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #1
Peygamberlerimizin Burçları
Hz. Muhammed (S.A.V) – Hicri takvime göre 30 Mart doğumludur yani koç burcu koç dekanıdır. Miladi takvime göre 20 Nisan doğumludur yani koç burcu yay dekanıdır. Bir rivayete göre ise 27 Mart doğumludur yani koç burcu koç dekanıdır.

Hz. İsa (A.S) – 4 rivayet söz konusu; 1. 25 Aralık doğumludur yani oğlak burcu oğlak dekanıdır, 2. 1 Ocak doğumludur yani oğlak burcu boğa dekanıdır, 3. 6 Ocak doğumludur yani oğlak burcu boğa dekanıdır, 4. Bir rivayete göre bahar aylarının başlarında koç burcunda doğmuştur. İslamiyette kutsal sayılan Hz. Ali efendimizde 21 Mart doğumludur yani koç burcu koç dekanıdır. Eğer bu rivayet doğru ise İslamiyetteki üç seçilmiş kutsal isimde koç burcudur diyebiliriz (Hz. Muhammed S.A.V, Hz. İsa A.S, Hz. Ali). Peygamberimizin müjdelediği kumandan olan Fatih Sultan Mehmed 29 Mart doğumludur yani koç burcu koç dekanıdır. Buda koç burcunun diğer bir istatistiğidir…

Hz. İdris (A.S) – Doğum tarihini bilmemekle birlikte kendisinin ikizler burcu olduğunu tahmin ediyorum. Yeryüzünün yaratılmış en zeki insanı idi. Matematik, astronomi, sayılar, yazı ve rekabet içeren spor dallarını bulmuştur. Rivayetlere göre, beyaz tenli, uzun boylu, geniş göğüslü, gür sakallı idi. Yürürken adımını kısa atar, önüne bakarak yürürdü. İlk kez astronomi ve hesap ilmini, geçmiş zamanların ilimlerini öğrenen İdris (a.s)’dır. Mitolojide tanrıların habercisi olarak nitelendirilen haberci tanrı Hermes’e karşılık gelir. Hermes’te ikizler burcudur. Yani böyle bir tahmin yürütmek mantıklı gibi…

Hz. Yunus (A.S) – Ninova’dan ayrılmak için gemiye bindikten sonra geminin batması ile balığın yuttuğu ve balık karnında yaşayan peygamberdir. Su elementlerinden bir burç olabilir diye düşünüyorum; Balık, Yengeç ya da Akrep yani…

Hz. Yusuf (A.S) – Yeryüzünün yaratılmış en yakışıklı ve en nurlu erkeği idi. Onu görenler büyüsüne kapılıp hayran olurlardı. Büyük ihtimalle venüs gezegeni burçlarından biridir diye tahmin ediyorum yani terazi ya da boğa burcu idi. Terazi burcu terazi dekanı ve terazi yükselenli olması büyük olasılık.

Hz.Adem (A.S) – Araf Suresi 11-12. Ayetler; Andolsun, Biz sizi yarattık, sonra size suret (biçim-şekil) verdik, sonra meleklere: “Adem’e secde edin” dedik. Onlar da İblis’in dışında secde ettiler; o, secde edenlerden olmadı. (Allah) Dedi: “Sana emrettiğimde, seni secde etmekten alıkoyan neydi?” (İblis) Dedi ki: “Ben ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın.”

Bu ayetlerden yola çıkarak Babamızın toprak burçlarından birisi olduğunu söyleyebiliriz. Yani, oğlak, başak ya da boğa burcu. Büyük ihtimalle oğlak burcu oğlak dekanı ve oğlak yükselenli idi. Ateş elementi ile tasvir edilen İblis ise aslan burcu aslan dekanı ve aslan yükselenli olarak düşünülebilir. Ego, kibir ve boyun eymez mizaç yapısı bu melekle örtüşüyor çünkü. Ayrıca bir çok satanist ya da batıl inançta güneş gezegeni kutsaldır. (Lucifer gibi). Bir çok sapkın masonik tarikatta güneşe özel bir alaka duyarlar. Bazı inanışlarda Lucifer Venüs gezegeni ile özdeşleştirilse de aslında güneş tanrısıdır ve güneş gezeni ile uyuşmaktadır.

A L I N T I D I R
[font=tahoma][/font]
03-30-2012 12:11 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #2
RE: Peygamberlerimizin Burçları
Simdi tutup da bir burcu ya da gezegeni iblisle ozdeslestirmek biraz agir sanirsam... ayrica evet atesten yaratilmistir ama o insan degildi farkli bir varlik kendisi... sirf ates...

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
03-30-2012 12:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Peygamberlerimizin Burçları
Alıntı:Bu ayetlerden yola çıkarak Babamızın toprak burçlarından birisi olduğunu söyleyebiliriz. Yani, oğlak, başak ya da boğa burcu. Büyük ihtimalle oğlak burcu oğlak dekanı ve oğlak yükselenli idi.

oğlak etkili olabilir. oğlak çiftçilikle özdeştir ve ademin çiftçi olduğu söyleniyor diye hatırlıyorum.

iblisin ise oğlak burcu olduğu söyleniyor diye hatırlıyorum . tarotta da oğlak ve iblis özdeştir .
ayrıca filmlerde şeytan karektreri bir çok dili konuşuyor . belkki merkürü yay burcunda kalmış bir oğlak idi . gülücük
yine otoriteyle arası iyi sayılmaz. mesela marsı kova olsa ve satürnden açı alsa iyi olur.
tabi bunların yanında kibir için aslan ve dark lord olmak için de akrep pluto olabilir. gülücük . yıllar süren intikam hesaplarını yürütüyor. oğlğın inadı ve akrebin intikam ateşi. pembe dizi misali ... bence yükseleni akreptir . pek bir gizemli göremiyoruz . ay burcu da aslan olabilir.

ayrıca , eli ne kadar kılıç tutan , kan akıtan ve savaşan peygamber veya peygamberimsi insan varsa hep koç burcu çıkıyor .tesadüf olmasa gerek .
03-30-2012 02:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  OSMANLI PADİŞAHLARININ BURÇLARI Hattusas 1 5,456 05-04-2020 04:36 AM
Son Mesaj: beyzakubra
  tutan dizilerin burçları smoochy 18 26,214 07-03-2017 02:14 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  umutsuz ev kadınları dizisindeki karakterlerin burçları smoochy 2 5,814 01-23-2012 02:09 AM
Son Mesaj: callisto

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir