Değerlendir:
  • 9 Oy - 3.11 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

13-14 Kasım 2012 güneş tutulması
Yazar Mesaj
zeppi
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
13-14 Kasım 2012 güneş tutulması
13 - 14 KASIM TAM GÜNEŞ TUTULMASI – DÜNYEVİ ETKİLER

Evrensel bilince felaket kavramını yerleştiren tutulmalar elbette bizi endişelendirirler. Ay ve Güneş tutulmaları oluşmadan birkaç gün önce gergin hissederiz. Kimlik bunalımı yaşayarak ya da ruhsal çıkmazlara girerek gözyaşlarına boğulabiliriz. Tarihe baktığımızda tutulmaların genelde büyük dünyevi değişimleri tetiklediğini görürüz. Doğal felaketler olur, politik liderlerle ilgili krizler yaşanır, yasalar yeniden yapılanır.

İstanbul saatine göre 14 Kasım gecesi 00:07’ de yeniay fazını temsilen oluşacak Tam Güneş tutulması Akrep burcunun 21. derecesinde gerçekleşecektir. Akrep’in 21. derecesinde yılan takımyıldızının kalbinde bulunan ve oldukça kötücül etkileriyle tanınan Satürn/Mars karakterinde olan Unukalhai sabit yıldızı yeralmaktadır. Unulkalhai ahlaksızlık, kazalar, şiddetli tartışmalar, zehirlenmek, salgınlar, yasaklar ve suç işlemek konularıyla bağlantılı olan, tehlikeli ve yıkıcı etkiler ortaya koyan bir yıldızdır. Ay ve Güneş’in yani Güneş tutulmasının sözkonusu yıldızla birleşiyor olması gündemi ve önümüzdeki özellikle ilk 3/6 aylık sürecin genel kalitesini belirleyecektir. Zira aynı ay 14-15 gün arayla birbiri ardına beliren Güneş ve Ay tutulmalarının titreşimleri genelde 6 aylık süreyi kapsarlar.


William Lilly’e göre Akrep’in 3. dekanı Venüs yöneticiliğindedir. 3. dekanda gerçekleşecek Güneş tutulmasını tuhaf bir tiranın yükselişi, güçlü bir yöneticinin tembelliği nedeniyle halkın şiddetli tepkisine maruz kalacağı şeklinde yorumlar. Yani büyük bir devlet büyüğü devrilip yerine “Tanrılık” taslayan yeni biri geçebilir. Su grubu olan Akrep burcunda gerçekleşecek olan tutulma şiddetli yağmurlara ya da su baskınlarına neden olabilir. 2014 yılının sonbaharında tutulma derecesiyle kavuşacak olan transit Satürn felaketleri tetikleyebilecektir.

TUTULMANIN KİŞİSEL ETKİLERİ

Bana sıklıkla sorulan soru; tutulmalardan hangisinin kişi üzerinde daha fazla etkili olacağıdır. Ay tutulması ruhsal seviyelerde kendini gösterir. Güneş tutulması dünyevi değişimleri tetikler. Tam tutulmalar parçalı tutulmalara nazaran daha etkili olacağı gibi kişinin doğum gününde yani Güneş'inin derecesinde gerçekleşen bir tutulma, yaşamında çok önemli bir dönüm noktasıdır.

Özellikle yükseleni Akrep olanlar tutulmadan şiddetli bir şekilde etkilenebilirler, kazalara, fiziksel yaralanmalara karşı dikkatli olmaları gerekir. Öncelik sırasına göre; 12 – 15 Kasım arasında, 9 – 12 Şubat arasında, 11 – 14 Mayıs arasında, 13 – 16 Ağustos arasında doğanlar etki altındalar. Aynı zamanda haritanızda Boğa, Aslan, Akrep ve Kova’nın 21 derecesinde yeralan gezegenleriniz varsa tutulma bu gezegen ya da gezegenlerin anlamlarına göre etkisini gösterecektir.

Tutulmalar artık ihtiyacımız olmayan kişi, durum ve hislerden kurtulma, geçmişi bir noktada bırakarak geleceğe yönelme enerjisini taşırlar. Bize zarar veren enerjilerden arınma ve vazgeçme aşamasında sıklıkla endişeli, sıkıntılı, üzüntülü ve sinirli hissedilmesi doğaldır. Bu adeta bir “Ruh Tutulması” gibidir. Eski defterler kapanmalıdır. Kendinize bundan sonra neye ihtiyacınız olduğunu, ne istediğinizi sormanız gereken zamandır.

Güçlü ve kontrolsüz duyguları betimleyen Akrep’teki Güneş tutulması, yakınlarımıza beslediğimiz güven duygumuzu sorgulamamıza neden olacaktır. Yaşamınızda taze bir başlangıca ihtiyacınız varsa ve adım atmaya bir türlü cesaret edemiyorsanız, kadersel olarak nitelendirebileceğimiz “müdahale etmenin mümkün olmadığı” bazı olaylar sizi değişime zorlayacaklardır.

5 – 14 Kasım tarihleri ve 11 – 13 Aralık tarihleri arasında Merkür Neptün’le kare açı yapacağı için konsantrasyon ve detay gerektiren işlerimizi tamamlamakta, somut ve soyut arasındaki sınırı çizmekte yani gerçekçi davranmakta zorlanırız. Zihnimiz adeta yoğun bir sis bulutuyla kaplanmış gibidir. Yargılarımız da bulanık zihin enerjimizden etkilenirler. Unutkanlık, kendini ifade etmekte zorluklar olağan karşılanmalıdır. Unutkanlık nedeniyle ocaktaki yemekler yanabilir, dalgınlıkla gaz açık unutulabilir. Herşey gözümüze olduğundan çok daha cazip görüneceğinden, sonradan pişman olacağımız alışverişler yapabiliriz. Özellikle yeni iş anlaşmaları yapıyorsanız, gözden kaçırdığınız kimi yasal prosedürler daha sonra başınıza dert açabilirler. Dolandırıcılara, şarlatanlara, hırsızlara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü bu evrede yalanlar ve doğrular arasındaki ayrıma varmakta, uyanık kalmakta güçlük çekeceğiz. Tutulmayacak sözler veren, beklentiler yaratan ama uygulamaya koymayan insanlara sıklıkla rastlayacağız! Merkür Neptün karesi bizi kaygılandırır. Özellikle mental sorunları olan kişiler daha paranoyak bir ruh haline girebilirler. Yanlış anladığınız sözler yüzünden, gözyaşlarınıza boğulabilir, geçmişe dair gereğinden fazla takıntılı bir ruh haline bürünebilirsiniz. Verdiğim tarihlerde alerjilerde ve salgınlarda artış olacaktır. Bünye içindeki toksinleri atmakta zorluk çekecektir. Bu nedenle alkol ya da kimi uyuşturucu ilaçları kullanırken dikkatli olunması önerilir.

GÜNEŞ TUTULMASININ EVLERDEKİ ETKİLER – GELECEK 6 AYIN GENEL KONULARI

(Akrep’in 21. derecesi hangi evinize düşüyorsa o ev eksenini okuyun)

1. ya da 7. evde
Bağımsızlığınız ve ilişkiniz arasındaki dengeyi kurmakta zorlanabilirsiniz. Gelecek senenin en önemli konuları kendine güvenini kazanmak, cesaretini sınamak ve kendi ayaklarının üzerinde durmayı başarmak olacaktır. Kendinizi yaşamınızda daha yaratıcı biçimde ifade etmek ihtiyacı hissedebilirsiniz. Mesleğinizde ya da aile yaşantınızda sorumluluklarınız bir hayli artacaktır. Fiziksel görünümüzde değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz ya da yaşadığınız bazı sağlık sorunları nedeniyle belli operasyonlar geçirmeniz gerekebilir. Evliliğinizde boşanma gündeme gelebilir ya da birlikte olduğunuz kişinin ailesiyle aranızdaki sorunlar sıkıntı verici bir hal alabilirler.

2. ya da 8. evde
Maddi anlamda kendi kişisel ihtiyaçlarınızı karşılamak ve başkalarının konforunu sağlamak arasına dengeyi bulmakta zorlanabilirsiniz. Maddi güvenceniz odak noktanız haline gelebilecektir. Nasıl para kazandığınızı, kazancınızın yeterli olup olmadığını, nasıl daha çok para kazanmanız gerektiğini sorgulayarak yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Genel olarak cinsellik konusu, partnerinizin kazancına ya da mahkeme sonuçlarına odaklı para meseleleri zihninizi sıklıkla meşgul edebilirler. Partnerinizi maddi anlamda rahat ettirmeye çalışabilir ya da onun size daha fazla destek olmasını talep edebilirsiniz. Alacağınız ders, maddi kaynaklarınızı aileniz ya da partnerinizle eşit ve adil şartlarda paylaşmayı öğrenmektir.

3. ya da 9. evde
Bilgi edinmek, yeni şeyler öğrenmek ve bilgiyi paylaşmak, seminerler vermek ya da insanlara yazarak ulaşmak konuları gündemenizi meşgul ederler. Başlayacağınız bazı kurslar, yapacağınız çalışmalar, yayınlayacağınız yazılar, ya da çıkacağınız seyahatler yaşamınızı derinden etkileyebilir, tam anlamıyla devrim yaratabilirler. Komşularınız, kardeşleriniz, akrabalarınızla ilgili meselelerle ilgilenmeniz gerekebilir. Onlarla ilişkilerinizi tazelemeniz, insanlarla daha farklı frekanslarda iletişim kurmayı öğrenmeniz gerekebilir. Arabanızı değiştirebilirsiniz ya da araba alabilirsiniz. Sizden çok farklı kültürlerden ya da etnik kökenden olan kişilerle kuracağınız yakın ilişkiler ufkunuzu genişletmenize yardımcı olabilirler. Yaşama bakış açınız hayat felsefeniz, inançlarınız tamamen değişip dönüşecektir.

4. ya da 10. evde

Aileniz ve kariyeriniz arasında mücadele verebilirsiniz. Ev yaşamınız ve iş yaşamınız arasındaki dengeyi sağlamakta zorlanmanız beklenir. Her ikisi arasında kritik bir karar almanız gerekebilir. Ailenize ya da işverenlerinize başarılı olduğunuzu kanıtlamak ve onların saygısını kazanmak istersiniz. Dünyevi hırslarınızı ve azminizi sorgulayacağınız bir dönem tecrübe edeceksiniz. Tepe noktası (MC) ya da nadir (IC) noktasıyla kavuşumda gerçekleşen tutulma iş mevki ya da ev değişikliği getirebilir.

5. ya da 11. evde

Takım çalışmalarında yeralmak, yeni arkadaş ortamlarına girmek genel olarak sosyal aktiveteler gündeminizi oluşturabilirler. Başkalarıyla ortak çalışmalara imza atabilirsiniz. Dostluğun değerini öğrendiğiniz bir seviyedesiniz. Güneş tutulması daha çok cinsellik odaklı yeni bir aşk ilişkisine önayak olabilir. Önümüzdeki 6 ayın dersi, korkularınızı alt ederek risk almaya, daha önce üzerinde durmadığınız yeteneklerinizi ortaya çıkarmaya teşebbüs etmektir. Böylece kendinize olan güveninizi kazandığınızı farkedeceksiniz.

6. ya da 12. evde

İş yaşamı, sağlık meseleleri, zihinsel ve ruhsal ihtiyaçlarınız arasında mücadele verebilirsiniz. Kendinize zaman ayırmaya ya da uykuya fazlasıyla gereksinim duysanız da rutininiz ve yükümlülükleriniz nedeniyle kafa dinlemekte zorlanabilirsiniz. Sağlığınızı kötü etkileyen alışkanlıklarınızdan vazgeçmenin zamanının geldiğini farkedeceksiniz. Mükemmele ulaşmak için kendinizi yıpratmayın, hiçbir şey ya da hiç kimse mükemmel değildir. Detaylara takılarak kaygılarınızı beslemenin kimseye faydası olmayacaktır. Önümüzdeki 6 ayın dönemsel dersi, başkalarına verdiğiniz hizmetin karşılığını alıp almadığınızı sorgulamak olacaktır. Aksilikler yaşadığınız zaman başınıza gelenlerin daha büyük bir planın parçası olduğunu hatırlayarak, başkalarına daha şefkatli ve anlayışlı yaklaşmanız gerekir.


“Tutulma hangi evimde gerçekleşecek?” “Ben filanca burcum bana n’olacak” gibi kişisel sorularınızı yanıtlamayacağımı belirtmek istiyorum. Genel yorumları benimsemeden evvel dehttp://www.astrofaculta.com/danismanlik sayfasından kişisel danışmanlık almak için başvurmanızı öneririm.

Tutulmanın gerçekleştiği evler ve yöneticileri, etki ve olayı analiz etmekte yardımcı olacaktır. Tutulma doğum haritanızda hangi eve düşüyorsa, bu evin konusu kapsamında yenilenme yaşanır. Aynı derecede gerçekleşen tutulmalar arasında 18 sene vardır. Bu nedenle 18 sene önce yaşamınızda nelerin değişmiş olduğunu, o zaman nasıl hissettiğinizi kendinize sorabilir, içinde bulunduğunuz süreç hakkında öngörüde bulunabilirsiniz. Tutulma derecesinde yani 21 derecede Güneş ve Ay’ı bulunanlar için 14 Kasım günü büyük değişimleri ve dönüm noktalarını öngörülebilmektedir.


SON OLARAK

Tehlike sinyalleri seziyorsanız yönünüzü değiştirin. Sizi öfkeyle ya da şiddetle zehirlemeye çalışan art niyetli kişilere karşı dikkatli ve soğukkanlı olun. Zehirli sözcükler sarfeden, çıkarları nedeniyle kırıcı olan insanlara karşı nezaketinizden ve tatlı dilinizden ödün vermeyin. Çünkü kötülüğün pan zehiri iyiliktir.

Önümüzdeki 6 aylık zaman boyunca alacağımız ders, kendi yazgımızı yaptığımız seçimler ve davranışlarla da çiziyor olduğumuzu farketmektir. Verdiğimiz kararların sonuçlarıyla yüzleşerek başkalarından bağımsız olarak hayatımızın sorumluluğunu üstlenmenin değerini idrak edeceğiz.
Son birkaç yazımda artık işe yaramayan eşyalardan kurtulmanızı, size zarar veren insanları yaşamınızdan çıkarmanız gerektiğini vurguluyorum. Tutulmaların öngördüğü biçimde eskiden kurtulmadan yeni olan için yer açamazsınız.

Akrep’teki tutulma bizi korku, kayıp, ihanet gibi aşırı uçlarda gezinen duygularla sınayacak, korunmasızlığımızı ve kırılganlığımızı yüzeye çıkaracaktır. Duygusal olduğu kadar finansal mücadeleler de vermemiz gerekebilir. Kontrolsüz tutkularımızın ve bağımlılıklarımızın izinden giderken bedeli ağır olan kararlar ya da borçlar almak konusunda bir kere daha düşünmemiz gerekebilir.
Güneş tutulması yeni başlangıçları temsil eder. Yüzleşmemiz gereken gerçeklerden kaçmak bizi bir noktada köşeye sıkıştırır ve hayatımızın dizginlerini kaybettiğimizi hissederiz. Bunun yerine cesurca ve iyi niyetle geçmişi kendi akışına teslim ederek yeni ufuklara açılmak hayırlı bir tercih olacaktır.

Kristin Demirci
11-10-2012 12:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kerim1S Çevrimdışı
Yürüyen Neptün
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 117
Üyelik Tarihi: Feb 2012

Rep Puanı: 11

Mesaj: #2
Akrep’te Güneş tutulması (R. Hakan Kırkoğlu)
Akrep’te Güneş tutulması

10 Kasım 2012

14 Kasım’da gerçekleşecek olan tutulma hayatımıza yenilenme ve dönüşüm temaları taşımakta

Güneş tutulmaları zamana düşen büyük taş parçaları gibidir, önemli dalgalar oluştururlar. Tutulmalar rastgele oluşmazlar, yaklaşık olarak altı ay aralıkla tutulma mevsimlerinden geçeriz. İşte şimdi içinde bulunduğumuz dönemde,

14 Kasım gecesi 00:12’de gerçekleşecek tam tutulmanın etki alanı içerisindeyiz. Bu tutulma Akrep burcunda gerçekleşiyor ve önümüzdeki dönemde, 2014’ün ekimine kadar da güneş tutulmaları Boğa / Akrep ekseninde gerçekleşecekler. Bu süreç içinde etkin olan güneş tutulmalarının hayatımıza neler getirdiğini anlayabilmemiz için Boğa / Akrep burçlarının nelere karşılık geldiğini farkedebilmeliyiz.



Tutulmalar sürprizler getirebilir, sarsıcı olabilir

Akrep’te gerçekleşen bu tutulma bitişlere, sonlanmalara, mücadele ile gelebilecek yeniden doğuş temasına işaret ediyor. Tutulmalar çoğunlukla sürprizler, ani olaylar getirirler ve hayatımız üzerinde büyük oranda değiştirici ve sarsıcı olabilirler. Akrep burcundaki tutulma, Akrep astrolojik haritamızda hangi evde yer alıyorsa, o evin anlattığı konularda yenilenme, değişim, geçmişi geride bırakma ve gelecek için konsantre olacağımız bir mücadeleye girmemize işaret eder. Akrep içerisinde büyük bir güç barındıran bir burçtur. Nitekim Akrep burcunun yöneticisi Mars’tır ve bu burçla gece bağlantısı içerisindedir. Akrep-Mars teması zorlayarak değiştiren, yenileyen, baskı kuran ve bizi özellikle ilişkiler ve ortaklıklar alanında daha kararlı olmaya iten nitelikler taşıyor. Durum böyle olunca, bu dönemde özellikle bizi bağlayan ilişkiler içerisinde, gerek özel hayatımızda, gerekse işe ait konularda daha fazla müdahil olma, zorlama ve kurcalama getirebilir. Akrep hiçbir şeyin sabit kalmasını, değişmesini istemez. Güneş tutulmaları Kuzey ya da Güney Ay düğümü çevresinde gerçekleşmelerine farklı özellikler kazanırlar. Kuzey düğümü tutulmaları daha yapıcı, geliştirici ve gelecek vaadeden olayların kapılarını açar. Güney Ay düğümü çevresinde gerçekleşen tutulmalar ise daha fazla uğraştırıcı, sanki ters yönde ilerlemeye çalışan bir araba gibi kişiyi değişik derslerden, tecrübelerden geçiren olayları tetiklerler. Saros döngüsünde bu tutulmanın Kuzey yönünde 15 numaralı tutulma olduğunu görmekteyiz. Gerçekten de bu dönemde, kuzey ay düğümü de Akrep burcunda olduğu için bu tutulmanın kuzey yönünde gerçekleştiğini ve etkilerinin hayatımıza yeni kapılar açacağını söyleyebiliriz. Aynı zamanda Akrep ortak çıkarlar ve kazançlar için de işbirliği geliştirilmesi gereğini anlatıyor.

Tutulmalar üzerine çalışmaları olan astrolog Dr. Bernadette Brady, 15 Kuzey tutulma serisinin neşe veren sorumluluklar getirdiğini ifade eder. Yeni bir fikrin doğumu, gelecek yönünde hayatımızı yeniden yapılandırarak yapabileceğimiz imkanlar

bu dönemde bize daha fazla kararlılık ve odaklanma getirebilir.

Bu süreç içerisinde aslında şimdiye kadar biriktirdiğimiz enerjimizi, yaratıcılığımızı boşaltmak, hangi konu ile ilgileniyorsak, önem veriyorsak bu konulara daha tutkulu ve güçlü biçimde odaklanabileceğimizi söyleyebiliriz. Akrep, Boğa’nın tersine varolanı korumak istemez, değiştirir ve harcar. Bu dönemde birikmiş enerjimizi boşaltamamız ve bizi geçmişe tutan bağlardan, ilişkilerden kurtulmamız için mücadele içine girmemiz için önemli nedenler söz konusu olabilir. Cesaret edebilmek, değişimden yana olmak, ne kadar zor ve yorucu olsa da, varolanı olduğu gibi kabul etmemek, zorlamak durumundayız. Kuşkusuz böyle bir zamanda özellikle maddi konularda, parasal alanda dengeleri değiştiren huzursuzluklar da yaşanabilir. Sonuçta Akrep/Boğa eksenindeki tutulmaların daha başındayız ve 2014 Ekim’ine kadar olan sürede, sözünü ettiğimiz konularda gerçekleşecek güçlü değişime henüz ilk adımı atmaktayız.



Engelleri aşmak için büyük bir irade ortaya koyacağız

14 Ekim gecesi gerçekleşen güneş tutulması sırasında tutulmanın yöneticisi Mars Yay burcunda ilerliyor. Dolayısıyla bu dönemde ufuklarımızı genişletecek temalar, içerisinde yabancıların ya da uluslar arası konuların da yer alabileceği gelişmeler söz konusu olabilir. Ayrıca bu dönemde Satürn de Akrep burcunda yer aldığı için, ne yapıyorsak, hangi yönde yenilenme ve güçlenme arıyorsak, onu ciddi ve disiplinli biçimde, sorumluluk alarak yapmak durumundayız. Kısıtlayıcı şartları, engelleri aşmak yönünde büyük bir irade ve kararlılık ortaya koyabileceğiz. Bu tutulma özellikle 9-11 Şubat, 10-12 Mayıs, 12-14 Ağustos ve 13-15 Kasım doğumlu olanların hayatına çok daha etkin biçimde yansıyor.

Tutulmanın yükselen burcunuza göre getirdiği temalar

Güneş tutulmasının astrolojik haritanızda hangi eve düştüğü çok önemlidir. Tutulmanın getirdiği değişimi bu evin konularına ilişkin yaşarız. Bunun için yükselen burcunuzdan Akrep burcuna kadar sayarsanız, haritanızda hangi evin konularını yakından ilgilendirdiğini görebilirsiniz.

Yükselen Koç’lar için bu dönemde finansal alanda yeni ortaklıklar kurmak ya da başkalarının kaynaklarından yararlanmak mümkün olabilir. Miras, yatırımlar, borç, alacak konuları önemli kapılar açabilir. Parasal konuları daha dikkatli yönetmek gerekebilir. Ayrıca bu tutulma ruhsal yönde de gelişmeyi tetikleyebilir.



Yükselen Boğa’lar için bu tutulma ortaklaşa konularda, evlilik hayatında yeni bir dönemin açıldığına işaret edebilir. Bu alanlardaki sorumluluklara dikkat etmek gerekecekir. Kariyerde ilerleme sağlayabilecek imkanlar da bu çerçevede ortaya çıkabilirler.

Sağlığa özen gösterilmeli



Yükselen İkizler için bu tutulma iş ortamında, çalışma koşulların zor olsa da yapıcı değişikliklere ve sorumluluklara işaret edebilir. Belirli bir proje üzerinde odaklanmak ve daha verimli olmak için değişik organizasyonlara gidebilmek yararlı sonuçlar getirecektir ancak sağlığa da özen gösterilmelidir.



Yükselen Yengeç için bu tutulma döneminde kendilerini yaratıcı yönden geliştirebilecekleri çok şey var. Bir çocuk doğumundan, sahnesi güçlü olan bir işe kadar, keyifli ve tutkulu ile yapılabilecek işleri iyi yönde kullanmak imkanı vardır. Bu dönemde aşk hayatında yeni kapılar açılabilir.



Yükselen Aslan’lar bu dönemde kendi iç dünyalarına, ne istediklerine daha fazla bakmak, anlamak ve karar vermek imkanı bulabilecekler. Eve ve aileye ait sorumluluklar, babaya ilişkin konular ne kadar yüklü olsa da, bu dönemde iç seslerini dinlemek ve aileye odaklanmak, gelecek için planlar yapmak için olumlu koşullar var.



Yükselen Başak’lar için bu dönemde zihinsel yükler ve eğitime ilişkin çabalar ne kadar artmış ve sorumluluklar öne çıkmış olsa da, daha fazla konsantrasyon ve kararlılık mümkün. Yakın çevrede araştırmalar, sözleşmeler, konuşmalar ve yolculuklar değişik fırsatlar sunabilecek.



Yükselen Terazi’ler için bu dönemde ortaklaşa girişimlere odaklanmak ve daha sorumlu bir bakış açısı geliştirmek gündeme geliyor. Parasal yönde size destek veren ilişkilere, ortaklıklara hatta evliliğinize daha ciddi gözle bakabilirsiniz. Kişisel yeteneklerinizi arttırma yönünde kararlılık gösterebilirsiniz.



Yükselen Akrep’ler için bu tutulma çok önemli zira kişisel planda yenilikler yapmak, bireysel projelere odaklanmak imkanı var. Zaten son zamanlarda Satürn’ün de üzerinizdeki olgunlaştırıcı etkisini fazlasıyla hissetmeye başladınız. Bu dönemde bedensel sağlığınıza ve her yöndeki kişisel girişimlere daha ciddi odaklanmak gerek.



Yükselen Yay’lar için bu tutulma daha çok ruhsal alanda gelişim ve yenilenme getiriyor. Kontrolünüzün dışında bazı konularla, kayıplarla karşılaşmak mümkün ancak başta kötü gözüken bu gelişmelerin daha sonra sizi kişisel açıdan geliştirdiğini görebileceksiniz.



Yükselen Oğlak’lar için bu dönemde gelecek hedeflere sorumlu ve ciddi biçimde bakma gereği var. İşte olsun, kişisel alanda olsun umutları tazelemek

ve kararlılık göstermek için yeni koşullar içerisindesiniz. Ayrıca bu dönemde gruplar ya da sosyal ve kolektif konularda daha fazla sorumluluk alabilirsiniz.



Mesleki alanda yeni kapılar

Yükselen Saka’lar bu dönemde ister istemez kariyerlerine ve gelecek hedeflerine odaklanmak durumundalar. Bu güneş tutulması daha fazla sorumluluk ve iş getirirken, ortak çıkarların da göz önüne alınmasını, daha iyi değerlendirilmesini gerekli kılıyor. Mesleki alanda yeni kapılar bu şekilde açılabilir.



Yükselen Balık’lar ise bu dönemde kendilerini geliştirebilecekleri, yepyeni şeyler öğrenebilecekleri bir dönemden geçiyorlar. Yeni insanlarla karşılaşmak, yabancılarla ilişkiler, akademik ya da medyaya yönelik çalışmalarda ortak kazançlar için sorumluluk almak ve çaba göstermek gereği var.

Yıldız Haritam
Kozmik tesirlerin beynindeki etkilerini farketmemişsen, kendinin farkında değilsin..

Kozmik ışınların, genetiğin ve biokimyanın tahakkümündeyken, hangi özgür iradeden sözedebiliyorsun?..

[Resim: 30vjq.jpg]
11-10-2012 02:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Lajâ Çevrimdışı
.::скорпион::.
*****
Scorpio Vip
lt=
Mesajlar: 131
Üyelik Tarihi: Jan 2010

Rep Puanı: 44

Mesaj: #3
RE: 13-14 Kasım 2012 güneş tutulması
Alıntı:Akrep hiçbir şeyin sabit kalmasını, değişmesini istemez.

bu nasıl bi cümledir gülücük

Bizi başınızdan geçenler değil kafanızdan geçenler ilgilendirir..
. .. . . ... .. .. ...
.. .
. .. . ... .
. . ..
11-10-2012 02:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kerim1S Çevrimdışı
Yürüyen Neptün
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 117
Üyelik Tarihi: Feb 2012

Rep Puanı: 11

Mesaj: #4
RE: 13-14 Kasım 2012 güneş tutulması
(11-10-2012 02:56 PM)Lajâ Yazılan:  
Alıntı:Akrep hiçbir şeyin sabit kalmasını, değişmesini istemez.

bu nasıl bi cümledir gülücük


evet yanlış yazmış orasını biriside facebookta sormuş ne demek istediniz burada diye..

sabit kalmasını istemez, değiştirmek ister yazmak istemiş aslında..

merkür retro sonuçta hoşgörmek lazım gülücük

Yıldız Haritam
Kozmik tesirlerin beynindeki etkilerini farketmemişsen, kendinin farkında değilsin..

Kozmik ışınların, genetiğin ve biokimyanın tahakkümündeyken, hangi özgür iradeden sözedebiliyorsun?..

[Resim: 30vjq.jpg]
11-10-2012 03:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Lajâ Çevrimdışı
.::скорпион::.
*****
Scorpio Vip
lt=
Mesajlar: 131
Üyelik Tarihi: Jan 2010

Rep Puanı: 44

Mesaj: #5
RE: 13-14 Kasım 2012 güneş tutulması
sen nasıl başaksın düzeltip koyaydın buraya gülücük

Bizi başınızdan geçenler değil kafanızdan geçenler ilgilendirir..
. .. . . ... .. .. ...
.. .
. .. . ... .
. . ..
11-10-2012 03:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kerim1S Çevrimdışı
Yürüyen Neptün
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 117
Üyelik Tarihi: Feb 2012

Rep Puanı: 11

Mesaj: #6
RE: 13-14 Kasım 2012 güneş tutulması
(11-10-2012 03:50 PM)Lajâ Yazılan:  sen nasıl başaksın düzeltip koyaydın buraya gülücük


bakalım kimler farkedicek dedim :p

Yıldız Haritam
Kozmik tesirlerin beynindeki etkilerini farketmemişsen, kendinin farkında değilsin..

Kozmik ışınların, genetiğin ve biokimyanın tahakkümündeyken, hangi özgür iradeden sözedebiliyorsun?..

[Resim: 30vjq.jpg]
11-10-2012 03:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeppi
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: 13-14 Kasım 2012 güneş tutulması
TUTULMALARIN BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ


Astroloji Akademisi mezunu Didem Şarman’ın kaleminden.


Koç & Yükselen Koç

Tutulmaların etkisini en güçlü hissedecek dört burçtan biri olmamanıza rağmen, Güneş ve Ay Tutulmaları sizi oldukça derinden etkileyip, hayatınızın bazı alanlarını düzenlemenizi sağlıyor sevgili Koç. Bu ay sizin için kariyer ve iş yaşamınızla ilgili düzenlemeler ve değişiklikler ayı olacak.14 Kasım’daki Güneş Tutulmasıyla birlikte ilk etkileri görmeye başlarken, ay sonundaki Ay Tutulması ile birlikte kariyerinizde yeni bir dönüm noktası yaşayacaksınız; ancak bu süreç çok olumlu geçmeyebilir. Özellikle iş yerinizde ani çıkışlardan uzak kalmalısınız, zira ay sonunda bir patlama yaşayarak tüm kariyerinizi ve varsa ortaklıklarınızı yakıp yıkma potansiyeliniz mevcut. İyi haber ise ikili ilişkilerinizle alakalı geliyor, ilişkilerinizde düşündüğünüz her şeyin bir bir gerçekleşmeye başladığını görebilirsiniz; ancak ayın son haftası için küçük bir uyarı: krizlerden, eleştiriden ve yargısız infazdan uzak durun. Güneş tutulması ayrıca sizdeki bazı korkuları uyandırabilir, içsel olarak tedirgin ve huzursuz hissedebilir, geleceğinizi net olarak görmek isteyebilirsiniz. Nihayetinde bu ay sizin düşünce yapınız, zihinsel dünyanız tamamen yenileniyor. Sonuç olarak eskiden var olan siz ile, bu aydan sonraki siz arasında çok büyük farklar olacak; çünkü siz bir nevi ölüp, yeniden doğduğunuzu fark edeceksiniz. İşte biz buna büyük “dönüşüm” diyoruz. Ay ortasında krediler, borçlar ve başkalarının paraları gibi meselelerle uğraşabilirsiniz, ay sonunda ise kardeşleriniz ve yakın çevrenizle ilgilenmeniz gerekecek . Sağlığınızla ilgili depresyona eğilimli bir ayda olduğunuzu söyleyebilirim, bazı hastalıkların ise teşhisinde hatalar olabilir, bu yüzden dikkatli olmanızda fayda var. Ay sonundan itibaren size bir de yurtdışı yolu açılıyor. Ayrıca haritasında etkin olanlar için, kazalara karşı dikkatli olmanızı öneriyorum ve tabi bir de sekizinci evinizde meydana gelen tutulma ile ölüm haberleri gelebilir. Kasım Ayı’ndaki büyük dönüşümünüz kutlu olsun.

Boğa & Yükselen Boğa

İkili ilişkilerinizle ilgili büyük bir dönüm noktasına geldiğiniz bir aydayız sevgili Boğa. Uzun zamandır sınanan ilişkileriniz için şimdi bir dönem bitiyor ve artık yeni bir dönem başlıyor. Bunu evlilik, ciddi ve uzun süreli ilişkiler, vekalet verdiğiniz kimseler ve çok yakın arkadaşlar boyutunda algılayabilirsiniz. Öncelikle eğer bu ilişkileriniz sağlam bir temele dayanıyorsa, aranızdaki sorunları konuşarak halledebilir ve artık yeni bir sayfa açabilirsiniz; ancak temelsiz, çürümeye yüz tutmuş ve eskimiş olan her tür ilişkinizin biteceğine garanti verebilirim. Bu durumda konu avukatlarınızı da ilgilendiriyor. Avukatlarınızla sorunlar yaşayabilirsiniz, bu yüzden dikkatli olmalısınız. Özetle her türlü ikili ilişkinizde hayalkırıklıkları ve beklentilerle örtüşmeyen durumlar yüzünden sonlanma potansiyeli var. Tabi ki bu sizin hayat planınız gereği yapılan ve daha iyi bir yaşamınız olması için bir uygulanan düzenleme olacak. Yine de siz ay ortasına doğru iyice uyumu yakalamaya çalışan, sabırlı taraf olacak ve dengeleyici bir rol oynamak isteyeceksiniz; ancak yapınız malum. Çok üstünüze gelinirse sabrınız bitecek ve patlayan taraf olacaksınız. Ay ortasında böbreklerinize ve soğuklara karşı dikkatli olmalısınız. Paylaşımda bulunarak yaptığınız işlerde ise süreklilik var olacak. Ay sonunda parasal konularla meşgul olacaksınız, bazılarınız yatırım yapmayı düşünecek bazılarınız ise yeni bir para kazanma yolu bulacaksınız. Bu daha çok yeteneklerinizi gösterdiğiniz bir iş kolu olabilir. Ay sonunda sinirlerinize hakim olur ve kriz zamanlarında sabırlı davranırsanız size tahmin edilemeyen bir yerden büyük bir para gelmesi de olasılıklar dahilinde sevgili Boğa. İkili ilişkilerinizdeki yeni dönem hayırlı olsun.

İkizler & Yükselen İkizler

Genel sağlık durumunuzla alakalı çok dikkatli olmanız gereken bir aydasınız sevgili İkizler. Tüm kontrollerinizi yaptırmalı ve sağlığınıza özen göstermelisiniz, zira enfeksiyonlar, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve siğiller gibi hastalıklar başınıza dert açabilir. İkili ilişkilerde yani ciddi ilişkiler, bağlılık duyulan kimseler ve çok yakın arkadaşlarınızla olan ilişkilerde iyimser, umutlu ve düşünceli olan tarafsınız; ancak birçok şeyi takmayan pozisyonunda olan siz, bu ay ilişkilerinizle ilgili neyin doğru neyin yanlış olduğunu düşünüyor olacaksınız. Değer verdiğiniz bir insanla yollarınızın ayrılması an meselesi; bu bir arkadaşınız veya ortağınız da olabilir; çünkü bir arkadaşınızla ilgili ani bir olay yaşama potansiyeliniz var. Diğer önemli bir konu ise birçok İkizler’in bu ay iş hayatıyla ilgili gelişmeler yaşaması olacak. Kariyerinizden memnun musunuz, işleriniz yolunda mı işte buna bir karar verip, önümüzdeki bir aylık zaman diliminde iş değişikliğine gidebilirsiniz, zira iş hayatınızda bir dönem kapanıyor ve şimdi yeni bir dönem başlıyor olacak. Ay ortasında ailenizle alakalı fikir çatışmaları yaşamanız mümkün. Ay sonunda ise yılın en önemli olaylarından biri Ay Tutulması burcunuzda gerçekleşecek. Böylece Kasım ortasından itibaren kendinizi gergin ve daha fazla duygusal hissedebilirsiniz. Üstelik iş hayatı ve parasal meseleler sizin için bir kez daha vurgulanıyor olacak. İyi haber paranızı değerlendirmeniz olabilir; ancak diğer yandan birçoğunuz için iş değişikliği gündeme gelecek. Diğer olumlu bir haber ise ay sonundan itibaren, yani Aralık ayına girdiğimiz günlerden sonra birçok İkizler burcu evlilikle ilgili ciddi adımlar atmaya başlaycak.

Yengeç & Yükselen Yengeç

Çocuklarınız, aşk hayatınız , şansınız ve eğlence ile ilgili konuların vurgulandığı ay ortasındaki Güneş Tutulması ile birlikte, çocuklarınızla ilgili ani gelişmeler yaşayabilirsiniz. Onların hayatında bir dönem bitiyor ve yeni bir dönem başlıyor olacak. Kendinizi uzun zamandır eğlenceden uzak, hayattan zevk alamıyor gibi hissetmiş olabilirsiniz, belki de bu sorumluluklarınızın artmasıyla alakalı sevgili Yengeç. Şansınızın, kısmetinizin kapandığını düşünmüş olabilirsiniz, halbuki bu tutulma ile birlikte bu duygularınız bir kez daha vurgulanacak olsa da, genel hatlarıyla bu bir dönemin bitmiş ve yeni bir dönemin başlıyor olduğunun habercisidir. Böylece bu zamandan sonra bu konularda bir açılım yaşayabilirsiniz; ancak Satürn’ün Akrep’teki seyri ile birlikte yaklaşık iki sene boyunca bu alanlarda bir düzenlemeye gitmek zorunda olduğunuzu da söylemeliyim. Bekar olanlar ve flört edenler için yeni bir görüşmenizin hayalkırıklığı ile sonuçlanması potansiyeline sahipsiniz, bu yüzden dikkatli olmalısınız, zira sizin gibi duygusal insanlar için bu sonradan üzücü durumlara sebep olabilir. Öte yandan tüm Yengeç burçları bu ay, içsel olarak uyum, huzur ve denge arıyor olacaklar. İhtiyacınız olan tek şey rahatlamak ve sakince dinlenmek gibi görünüyor. Sizi iş hayatınız konusunda uyarmak istiyorum, özellikle ay ortasında imzaladığınız şeylere ve belgelere dikkatli bakıp, kontrol edin, iş yaşamınızda bir konuyla alakalı yanılmanız çok olası, zaten genel etki olarak yanılgı ve tabir-i caizse aldatılmaya yani hileye açık bir zaman diliminde olacaksınız. Ay sonunda ise ciddi ilişkilerinizde problem yaşayabilir, çocuğunuzun ateşli bir hastalığınla meşgul olmak zorunda kalabilirsiniz. Ay sonunda bir kadın yakınınızın yardımına koşmanız ve belki hastalığı sebebiyle onunla ilgilenmeniz de olasılıklar dahilinde. İçsel dünyanızdaki baskı ve gerginlik, sizi takıntılı düşüncelere ve ruhsal sorunlara itebilir.

Aslan & Yükselen Aslan

Ay ortasındaki Güneş Tutulması ile birlikte iç dünyanızda yeni bir dönem başlıyor sevgili Aslan. İlk olarak kendinizle yüzleşeceğiniz bir dönem olacağını söyleyebilirim. Bu dönemde içsel sıkıntılarınız artabilir, aile ve yerleşimle akalalı yeni planlar içine girebilirsiniz; ancak en önemli konu şüphesiz sizin kendinizle olan savaşınız olacak. Değersiz ve yetersiz hissetmeyin, aksine olayları gözden geçirerek kendinizi için yeni bir tavır ve davranış modelleri benimsemeniz yerinde olacak. İkili ilişkilerinizde ve yakın arkadaşlarınızla olan ilişkinizde iyimser bir tavırda olmaya çalışsanız da, geçmiş konuların gündeme gelmesi ve patavatsızlıkla birilerini kırmanız çok olası. İş hayatınızda ise bu dönem yeni bir ortaklığa başlamak için uygun zamanda değilsiniz. Krediler, kullandığınız başkalarının paraları gibi meselelerde ani sıkıntılar gündem gelebilir. Bunun dışında günlük hayatınızda, kendinizle baş başa kaldığınız zamanlarda birçok konuda umudunuzun kırıldığını ve hevessiz olduğunuzu söyleyebilirim. İşte tüm bunlar sizin yeni bir kimlik oluşturmanız için geçirdiğiniz dönüşüm süreci ile akalı. Kendinizle çok fazla konuşmak ve yolunda gitmeyen şeyleri düzeltmek zorundasınız sevgili Aslan. İkili ilişkilerinizde, varla yok arası durumlar hakim. Bu dönem aslında sizin doğru ilişki modelini belirlemeniz için en uygun zamanlardan biri ve bu yüzden siz, hayali ilişkilerle ve sonu belli olmayan girişimlerle meşgul olmamalısınız, zira olmayacak bir kimse ile cinsellik yaşamanız da olasılıklar dahilinde. Ay sonunda ise işle ilgili problemleriniz artabilir ve can sıkıcı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bir arkadaşınızı hayatınızdan çıkartabilirsiniz ve bu bir kadın olabilir. Olumlu tarafı ise, eğer kendinizle ilgili sorunları aşabilirseniz, geleceğinizle ilgili Aralık ayından itibaren yeni bir sayfa açıp, güzel bir arkadaş çevresi yaratabilir, birçok etkinliğe katılabilir ve şikayet ettiğiniz yalnızlıktan bir nebze kurtulabilirsiniz. Ay sonunda sağlığınıza ekstra dikkat etmelisiniz. Genetik bir rahatsızlık da bazılarınız da gündeme gelebilir.

Başak & Yükselen Başak

Ay ortasında gerçekleşecek Güneş Tutulması ile düşünceleriniz ve zihinsel yapınız yepyeni bir boyut kazanıyor sevgili Başak. Tek problem yeni ve yaratıcı fikirlerinizi ortaya koyma ve insanlarla paylaşma bakımından sıkıntı yaşayabilecek olmanız. Bunun dışında zihninizde daha çok olumsuz olan ve kötü düşünceler dolaşıyor olabilir, fazladan bir “kaybetme” düşüncesine girmiş olabilirsiniz. Oysa bu dönem ilham sizinle olacak ve tüm bunların dışında iç sesinize güvenmelisiniz; çünkü o size iyi şeyler fısıldıyor olacak. Tüm bu zihinsel karmaşa beraberinde ruhsal yıpranma da getirecektir. Kendinizi yorgun ve bitkin hissedebilirsiniz. Ay ortasında en temel problemler borçlar, krediler ve ortaklarınızın parası ile alakalı olacak. Bu alanlarda sorun yaşayabilirsiniz. Ay sonunda ise parayla ilgili rahatlayabilir, eğer varsa mevcut iş yerinizde yeni bir yer değişikliğine gidebilirsiniz. Çocuğu olanlarınız için ay sonunda çocuklarınızla ciddi çatışmalar yaşamanız olası. Bunun dışında bazı Başaklar çocuklarının sağlık sorunları ile meşgul olacaklar. Çocuğu olmayanlar ise, ani fevri tavırlarla kendilerinden beklenmeyen çıkışlar yapmaya çok müsait olacaklar. Cinsel enerjinizin yüksek olacağı bu dönem, varsa ciddi ilişkinizi riske atacak her türlü durumdan uzak kalmalısınız, zira kaçamak bir aşk ilişkisinin, evlilik veya bağlılıkla devam eden ilişkileri sarsma durumu potansiyel olarak burcunuzda var. Sağlığınızla alakalı devam eden ve ne olduğu belirsiz kalan birtakım problemleriniz olabilir, bunlar geçici olacak. Ay sonunun en önemli konusu ise şüphesiz hayatınızla alakalı hedefleri gözden geçirmek ve yeni bir kariyer planlamasına gitmeniz olacak. Birçok Başak annesi ile ilgili tatsız gelişmeler yaşarken, tüm Başak burcu mensuplarının kadınlarla olan ilişkilerine eksta dikkat etmesinde fayda var. Özellikle erkek başaklar değer verdiğiniz, anne gibi gördüğünüz bir kadını kaybedebilirsiniz.

Terazi & Yükselen Terazi

Ay ortasındaki tutulma ile birlikte yetenekleriniz ve parasal konularda küçük bir testten geçeceksiniz sevgili Terazi. Olumlu anlamda kullanıldığında, özellikle sanatsal faaliyetlerde yetenekleriniz artarken, para ile ilgili bir dönemin kapanıp, yeni bir dönemin açılacağını varsayabilirsiniz. Bu da demek oluyor ki, mevcut işlerinizde bazı değişikliklere gideceksiniz. Bunun dışında birçok Terazi medyumik yetenekleri yani önceden bilme yeteneklerinin ne kadar fazla açıldığını fark ederek çok şaşıracak. İnsanlar sizin birçok şeyi önceden bildiğinizi söyleyecekler. Zihinsel dünyanıza baktığımda, iyimser bir havadasınız; ancak geçmişle alakalı konulara ve varsa hayatınızdaki gecikme ve ertelemelere takılmayın, zira bunların hepsi ileride daha iyi bir dönemin gelebilmesi için bir hazırlık niteliğinde olacak. İşe ilgili iyi haber, kendinizi göstereceğiniz yeni fırsatlar bulacaksınız, yeter ki umudunuzu daimi tutun. İkili ilişkilerinizde ise yani ciddi ilişkiler, evlilik ve yakın arkadaşlıklarda ay ortasında ani olaylara açıksınız. Değer verdiğiniz birisini sonsuza dek hayatınızdan çıkarma potansiyeliniz var. Bu büyük oranda, sizin hayatınıza müdahale etmekte olan biri olacak gibi görünüyor. Eğer yabancılarla çalışıyorsanız bu dönemde muhakkak tüm işlerinizi tekrar gözden geçirin; çünkü yabancı şirketler ve yabancılarla yapılan her işte sonradan problem çıkması olasılık dahilinde. Ay sonunda ise içsel olarak çok tedirgin ve öfkeli hissedebilirsiniz, bu dönemde insanları kaybetmemeye ve kırmamaya özellikle özen göstermelisiniz. İç dünyanız patlamaya hazır bir volkan gibi olacak, bu da demek oluyor ki ayın son haftası krizler gündeme gelebilir. İyi haber ise, para ve işle alakalı gelişmeleri ay sonunda yaşamaya başlayacak olmanız.

Akrep & Yükselen Akrep

Burcunuzda meydana gelecek Güneş Tutulması ile hayatınızda bir dönemin kapandığının farkında olmalısınız Akrep. Tutulmalar kendi burcumuzda olduğunda oldukça önemlidir ve etkisini uzun zamana yayarlar. Kimliğinizin komple değişeceğinden söz edebilirim, ki siz tabir-i caizse hayatın içinde defalarca ölüp yeniden doğan insanlarsınız. İşte şimdi eskiye ait tüm davranışlarınızın, kimliğinizin ve düşüncelerinizin değişeceğin bu zaman diliminde aslında siz uzun zamana yayılan bir olgunluk dönemi geçireceksiniz. Geçen seneki fikirlerinizle bu seneki fikirleriniz tamamen aynı olmayacak. Bu aynı zamanda sizi bazı kayıplarla testten geçirecek bir süreç de olacak. Kısaca her anlamda büyüyüp, olgunlaştığınızı söyleyebilirim. Bu ay ortasında para ile ilgili sıkıntılar yaşayabilirsiniz. İş hayatınızda ani fikirler geliştirebilir ve yaratıcılığınızı kullanarak ön plana çıkma fırsatı yakalabilirsiniz. Bu tabi ki sanatsal faaliyetlerle uğraşanlar için verimli ve aniden ortaya çıkan eserler de demek. İkili ilişkilerinizde dengeleyici rol oynamaya çalışıyorsunuz; lakin bu sizin doğanıza ters. Sizin yapınız “ya karanlık ya aydınlık” olduğu için bu dengeleyici rol bir süre sonra size rahatsızlık verebilir ve ikili ilişkilerinizde gerilimlere sebep olabilir. Ay sonunda meydana gelecek Ay Tutulması ile birlikte, kendinizi depresif hissedebilir, varsa kardeşlerinizle alakalı sorunlarla meşgul olmak zorunda kalabilirsiniz. Ay sonu kısa yolculuklar için uygun zaman değil, zira kazalara da ekstra dikkat etmelisiniz. Genel anlamda sizdeki bazı şeyleri iyileştirme çabası, bir süre sonra boşa çıkacağı için, bu dönemi mümkün olduğunca hayal kurarak, resim yaparak, sanatsal faaliyetlerle meşgul olarak değerlendirebilirsiniz. Yani içsel enerjinizi yaratıcılık kanalınızı açmak için değerlendirmelisiniz sevgili Akrep. Ay sonunda ikili ilişkilerde şansınız artıyor ancak, acele etmemenizde kesin fayda var.

Yay & Yükselen Yay

Ay ortasındaki Güneş Tutulması ile birlikte kontrol edemeyeceğiniz olaylar silsilesi ile karşılaşmanız olası sevgili Yay. Güneş Tutulması sizin kayıplar, hastaneler, hapishaneler ve olumlu anlamda şifa evinizi harekete geçirdiğine göre olumsuz anlamda, ailenizden kayıplar yaşayabilirsiniz. İyi anlamda ise devam eden özellikle genetik kökenli bir rahatsızlığınız varsa bununla alakalı bir şifalandırma sürecine girecek olmanız. Yapmanız gereken Kasım Ayı boyunca olayları akışına bırakmak ve kendi inancınıza göre her alanda evrenin kendine ait bir işleyişi olduğuna kendinizi inandırmak; çünkü yaşayacağınız olaylar sizin iradeniz dışında gerçekleşecek ve siz bunları kontrol edemeyeceksiniz. Kısaca sizden beklenen “teslimiyet”. Diğer konulara gelince, bu ay oldukça açıksözlü olacaksınız, yalnız özellikle ailenizle ve çok yakınlarınızla olan diyaloglarınızda kırıcı olmamaya özen gösterin. Para meselesine gelirsek, bu ay inanılmaz büyük kazançlar yok, sabit, olmakta olan devam edecek, çalışarak, emek vererek kazancınızı devam ettireceksiniz. Eğer benim işim yok diyorsanız kısa bir süre daha bekleyeceksiniz sevgili Yay. İkili ilişkiler ve ortaklıklar evinizde seyrine devam eden geri hareketteki Jüpiter, sizin tüm konsantrasyonunuzu bu alanlara yöneltiyor. Birçok Yay ciddiye bir ilişkiye başladı, bazıları ise yeni iş anlaşmaları ve ortaklıklarla yola devam ediyor. Hangisi olmuş olursa olsun tek bir gerçek var, siz bu dönemde ciddi emekler veriyor ve elinizden geldiğinin fazlası oranda her şey için çabalıyorsunuz. Çabalarınızın sonucunu ileride alacaksınız Yay. Ay sonundaki Ay Tutulması ile ilgili iyi haberi vermeden önce olumsuz olabilecekleri söyleyeyim. Birinci olarak para konusunda kriz yaşayabilirsiniz ve yerleşime ait sorunlar da gündeme gelebilir. İkinci olarak sizin de sinir krizi derecesine varacak öfke atakları yaşamanız olası. Başlangıçta kayıplardan söz etmiştim, ay sonunda bu konu özellikle aile başlığı altında tekrar vurgulanıyor. Evli veya ciddi ilişkisi olanlar ay sonunda ikili ilişkileri ile alakalı önemli kararlar aşamasına gelecekken, bekar olan Yaylar işte size iyi haber. Aralık ayı başından itibaren başlayan bir dönem, ikili ilişkiler evinizi aydınlatarak, size zaman içinde yeni ve kalıcı bir ilişki getirecek. Son olarak eğer hayattaysa annenizin sağlığına dikkat etmesinde fayda var.

Oğlak & Yükselen Oğlak

Gelecek planlarınızı değiştirmeye hazır mısınız sevgili Oğlak ? Ay ortasında meydana gelecek Güneş Tutulması ile birlikte şu ana kadar almış olduğunuz tüm kararlarınızı gözden geçirecek ve geleceğinizle alakalı yepyeni konular üzerinde düşünüyor olacaksınız. Arkadaş çevrenizin hızla değişmeye başlayacağı bu dönemden sonra, bazı arkadaşlarınız (ki onlar zaten gitmesi gerekenler) hayatınızdan çıkacak, onun yerine yeni insanlarla yola devam edeceksiniz. Tutulma haftasında dışarıya karşı fazla öfkeli, stresli ve morali bozuk görünebilirsiniz, aslında tüm bunlar sizin iç dünyanızda yaşadığınız karmaşanın dışarıya yansıması olacak. Bu dönem içinde yer değiştirmek veya yeni bir düzene geçmek için uygun zamanda değilsiniz. İkili ilişkilerinizde ise bir duraklama dönemindesiniz. Yeni başlangıçlar yapmak ve eskiye ait konuları kapamak için zamana ihtiyacınız var. Sağlığınızla ilgili özellikle sinir sisteminize ve akciğerlerinize ekstra dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Tutulma haftasında trafikte çok dikkatli olmanız konusunda uyarıda bulunmakta fayda var. Dalgınlıklar, sisli yol durumu veya uyku hali siz kazalara açık hale getirebilir, zira ay sonunda gerçekleşecek Ay Tutulması aynı şekilde trafik konusunda dikkatli olmanız konusunda size uyarıda bulunuyor. İhtiyacınız olan şey bu ay mümkün olduğu kadar huzurlu ve sakin ortamlarda bulunmak ve kimseyle münakaşaya girmemek; çünkü enerjiniz gerçekten de yapıcı ve uyumlu olmayacak sevgili Oğlak ! İyi haber iş hayatınızla ilgili yeni başlangıçlar yapabilir, kendinize yeni hedefler belirleyebilirsiniz. Diğer bir uyarı ise ay sonunda iş yerinden veya gün içinde birlikte olduğunuz insanlardan birisi ile kavga gürültü yaşama olasılığınız fazla olduğu için, sakin kalmaya çalışmanız yönünde.

Kova & Yükselen Kova

Ay ortasında meydana gelecek Güneş Tutulması ile birlikte toplumsal olaylar ve kadersel temalarla sıklıkla karşılaşacağınızı belirtmeliyim. Bu örneğin siz bir yolculuktayken, gittiğiniz yerlerde karşılaşacağınız anormal durumlar olabileceği gibi, kontrol edemeyeceğiniz ve elinizde olmadan gerçekleşen durumlar örneğin şirketin krize girmesi veya kariyerinizle ilgili toplumu ilgilendiren bir olay da olabilir. Bunun ne olduğunu zaman içinde daha net göreceksiniz sevgili Kova. İyi haber görünmez bir elin yardımıyla para kaynaklarınızı geliştirebilir, iş hayatınızla ilgili yeni ve yaratıcı fikirler içine girebilirsiniz. Problemli taraf ise bu ay konuşmalarınız ve diyaloglarınız olabilir. Ani çıkışlar, sert diyaloglar size birçok şeyi kaybettirebilir. Tutulmanın üzerinizdeki etkisi itibari ile yeterince stresli bir dönemde olacaksınız ve yapmanız gereken bu enerjiyi farklı yerlere kanalize etmek olacak, örneğin spora veya yürüyüşe başlayabilirsiniz. İkili ilişkilerde kalıcı ilişkisi olanlar bunu bir adım öteye taşımak için kararlar alıyor olacakken, ilişkisi olmayanlar için yeni bir ilişkiye başlamak için uygun dönemde değilsiniz. Ay sonundaki Ay tutulması varsa çocuklarınızla alakalı gelişmeleri gündeme getirebilir ve çocuğu olmayanlar için yeni birtakım ilişki sinyalleri olacak, ancak acele etmemenizde fayda var. Ay sonunu daha çok önceden de belirttiğim gibi spora veya kendinizi topluluklar önünde ifade edebileceğiniz bir alanınız varsa o kısma ayırmalısınız. Ani gelişen ve elde olmayan kayıplar ay sonunun bir diğer önemli teması olacak. İyi haber ise Aralık ayından itibaren işleriniz ve paranızdaki artışla, güzel gelişmeler yaşayacak olmanız, yeter ki bu ay bir şeyleri yakıp yıkmayın.

Balık & Yükselen Balık

Ay ortasında meydana gelecek Güneş Tutulması, size bu ay içinde umutsuzluk, heveslerin kırılması ve gelecekle ilgili bazı endişeler getirebilir. Her şey elinizden alınıyor veya yeni olan hiçbir şeye adım atamıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Oysa bu, başınıza gelen olaylar sayesinde sizin kendinize ve başkalarına dair yeni bir inanç geliştirmenizle alakalı olacak. Yabancılarla iş yapanlar, yurtdışı bağlantılı çalışanlar bu dönem özellikle dikkatli olmanızda fayda var. Kendinizdeki bu kayıp ve mutsuz gibi görünen enerjiyi uzaklaştırdıktan sonra yavaş yavaş kendinize geleceksiniz. Ayın önemli konularından biri arkadaş çevrenizden birisini kaybetmeniz olacak. Bu kayıp tabi ki bozulan ilişkiler yoluyla gündeme gelebilir. Bunun dışında ay ortasında kısa bir dönem para ile ilgili kriz yaşayabilirsiniz. Annenizle alakalı bir hayalkırıklığı yaşayabilir, yükseköğrenim ve eğitim konularında problemlerle meşgul olmak zorunda kalabilirsiniz. Ay sonunda ise yerleşime ait planlarınız gündeme gelecek. Ev, yerleşim, aileniz ve içsel dünyanız vurgulanıyor olacak. Sizin gibi yavaş hareket eden insanlar için, ay sonu ani bir hareket katacak ve birden tüm planlarınızı yeniden inşa etmeye başlayacaksınız. Bazılarınız taşınırken, bazılarınız bulunduğu yerin haricinde başka bir yer daha düşünecek. Bir arkadaşınızla ay sonunda para ile ilgili ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz. Ailenizde otorite figürü olarak gördüğünüz bir kişi ile ilgili gelişmeler gündeme gelebilir. Bu dönem içsel olarak huzursuz hissedebilir, enerjinizin düştüğünü fark edebilirsiniz. Kasım Ayı’nda ikili ilişkiler, yakın arkadaşlar ve avukatlar ile alakalı konularda hayalkırıklığı gündeme gelebilir.

©Didem Şarman
8 kasım 2012, İstanbul
11-10-2012 06:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
lacrimosa Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 107
Üyelik Tarihi: Feb 2011

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: 13-14 Kasım 2012 güneş tutulması
13 kasım gogum günüm ve güneşim 20. derecede 3. evim aslan ve 21. derece ay var ..
kişisel etkileri neler olabilir

http://imageshack.us/photo/my-images/585/solar2012.gif/ solar map 2013[/font][font=tahoma]


http://imageshack.us/photo/my-images/687/ayay1907.gif/ natal map
11-11-2012 02:24 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SeRDaL Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 82
Üyelik Tarihi: Jan 2009

Rep Puanı: 7

Mesaj: #9
RE: 13-14 Kasım 2012 güneş tutulması
Sarhoş olmak için içmek gerekmez
Dünyanın devrine tiryakiyim ben
Hasrettir aşkımı bende büyüten
Tüm ayrılıklara tiryakiyim ben

Hıçkırık gizlidir her kahkahamda
Ağlarken gülmeye tiryakiyim ben
İnanmayın sakın yaşadığıma
Yaşarken ölmeye tiryakiyim ben

Gelsin zalim felek karşımda dursun
Beni alıp yine yerlere vursun
Huzur bir servetse al senin olsun
Derbeder hayata tiryakiyim ben

Ne ecel korkutur ne kara bahtım
Yoktur yıkılacak bir saltanatım
Nasıl geçse olur benim hayatım
Dünyada her derde tiryakiyim ben


Ve teren nâse sukârâ ve mâ hum bi sukârâ ve lâkinne azâballâhi şedîd(şedîdun).
Ve insanları, sarhoş olmadıkları halde sarhoş görürsün. Ve lâkin Allah'ın azabı (çok) şiddetlidir.
11-12-2012 09:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ekinoks Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 376
Üyelik Tarihi: Sep 2011

Rep Puanı: 43

Mesaj: #10
RE: 13-14 Kasım 2012 güneş tutulması
https://www.youtube.com/watch?feature=pl...YBFUylcnTo
11-14-2012 01:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  11 kasım merkür tutulması merkür_yen 5 43,625 11-05-2019 01:06 PM
Son Mesaj: say24
  21 Ocak Kanlı Ay Tutulması ssem 5 47,480 01-20-2019 01:19 AM
Son Mesaj: ssem
  ~ 2012 ~ Arkadaş 24 27,625 12-12-2012 10:56 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  2012 Ekim ayı özellikleri ve soru kutusu (Nuran Tuncel) Kerim1S 0 3,419 10-07-2012 01:24 AM
Son Mesaj: Kerim1S
  İkizler Burcunda Güneş Tutulması zeynepece 20 29,024 05-24-2012 03:30 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  20-26 Şubat 2012 Haftası Gökyüzü Gündemi Mahinur 1 5,143 02-26-2012 02:44 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Ay ve Güneş tutulmaları Arkadaş 39 40,239 12-17-2011 12:23 AM
Son Mesaj: lacrimosa
  4 Ocak Oğlak Burcunda ki Parçalı Güneş Tutulması ve Etkileri Dinoo 3 11,503 01-05-2011 03:43 AM
Son Mesaj: Dinoo
  21 Aralık Ay Tutulması ve Etkileri Dinoo 48 52,713 12-31-2010 07:53 PM
Son Mesaj: boduc

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir