Konu Kapalı 
 
Değerlendir:
  • 23 Oy - 3.48 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hazır Yorumlar
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: Hazır Yorumlar
Merkür Koç burcunda

Merkür fonksiyonları ile Koç burcunu harmanlıyoruz.

Koç burcu gibi düşünme , Koç burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Koç kombinasyonu , kendinden söz etmeyi seven bir kişiliği ifade edebilir. Neler yaptığını , ne istediğini , ne düşündüğünü açık sözlü bir tarzda ifade etmeyi tercih edecektir. Dobra dobra konuşan biri olacağını söyleyebiliriz ( Yıldız haritasında bunu engelleyen başka faktörler olmadığında tabii )

Merkür Koç kombinasyonu , atak bir iletişimciye işaret edecektir. Açık sözlülük , sözünü esirgememe gibi özellikler bazen patavatsızlığa ve kırıcı diyaloglara götürebilir.

Koç burcunun savaşçı özelliklerini Merkür arenasında gözlemleyebiliriz. Fikir mücadelesi vermek ve sözlü yada yazılı yollarla düşüncelerini güçlü biçimde ortaya koymak , başka türlü fikirlere meydan okumak gibi özelliklerden söz edebiliriz.
Bir yazarın kalemini bir tür mücadele doğrultusunda kullanması gibi yada CemYılmaz gibi bir sahne adamının izleyicileriyle laf atışmasına girmesi gibi yada Hitler gibi bir politika adamının büyük kalabalıklara ateşli konuşmalar yapması gibi örnekler verebiliriz.

Koç burcunun sabırsız ve enerjik özelliklerini Merkür arenasında gözlemleyebiliriz. Zihinsel enerjinin yüksek olabileceğini , fikirsel aktivitenin hızlı olabileceğini ve dolayısıyla sabırsız düşünme ve konuşma eğilimlerinden söz edebiliriz.

Merkür Koç ve Yay burçlarında olduğunda , stratejik düşünmek zorlaşır. Uzun vadeli fikirler üretmek zor gelebilir. ( Satürn , Plüto ve 8.ev etkileri istisnâ olabilir )

Merkür Koç kombinasyonu , istediği konularda hızlı öğrenme becerisine sahip olacaktır lâkin istemediği konularda kestirme yolları ( kurnazlık gibi , bencilce fikirler gibi ) tercih edebilir.

Koç burcunun Öncü özelliklerini Merkür arenasında gözlemleyebiliriz. Yeni fikirler ortaya atmak , yeni düşüncelerin yolunu açmak , gerektiğinde '' Kral çıplak ! '' diyebilmek Merkür Koç için uygundur. Koç , başlangıçların burcudur ve Merkür Koç kombinasyonu yeni başlangıçlar yapmak için fikirler üretme ve söz söyleme potansiyelini ifade eder.

Merkür Koç kombinasyonun gölgelerinden biri , kendi düşünceleriyle fazlaca meşgul olup , karşı tarafın görüşlerini dinlememesi ve yargıda bulunmak için acele etmesidir.

-----------

Merkür Boğa burcunda

Merkür fonksiyonları ile Boğa burcunu harmanlıyoruz.

Boğa burcu gibi düşünme , Boğa burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Boğa kombinasyonu , somut konular üzerine düşünmeyi ve de somut konular hakkında konuşmayı tercih eden bir kişiliğe işaret edebilir. Maddi konular hakkında konuşmak , problemler hakkında somut-uygulanabilir-pratik çözümler bulmak gibi bir potansiyelden söz edebiliriz.

Boğa burcu sabit nitelikli olduğundan , Merkür Boğa kombinasyonunda sabit fikirlilik eğilimi olabileceğini söyleyebiliriz. Fikirler esnek ve değişken olmayacaktır. İstikrarlı bir zihin yapısından söz edebiliriz.
Boğa burcunun istikrarlı doğası , kullanılan kelimelere de yansıyacaktır. Güven veren bir konuşma tarzından söz edebiliriz. Sakinlik , Boğa burcunun önemli özelliklerinden biridir ve Merkür Boğa kombinasyonu bu özelliğini iletişim alanında kullanacaktır.
Boğa burcunun gölgelerinden biri olan inatçılığı , Merkür Boğa kişiliğinde ‘fikirsel inatçılık’ şeklinde gözlemlenebilir.

Merkür Boğa kombinasyonu , istikrarlı zihin yapısıyla yavaş ve adım adım öğrenme potansiyeline sahiptir.
Karışık matematiksel problemler yada soyut felsefi teoriler Merkür Boğanın merak sahasına girmeyebilir.
Elbette yıldız haritasında başka destekleyici etkiler varsa Merkür Boğasının matematik ve felsefeye eğilimi + hüneri gözlemlenebilir.

Mantıklı ve somut-uygulanabilir düşünceleriyle Merkür Boğa kombinasyonunda ticari bir zekadan ve de kişinin elinin bereketli olmasından söz edebiliriz.

--------------

Merkür İkizler burcunda

Merkür fonksiyonları ile İkizler burcunu harmanlıyoruz.

İkizler burcu gibi düşünme , İkizler burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür , İkizler burcunun yöneticisi olduğundan bu konumun Merkür için en güçlü kombinasyonu ifade ettiğini söyleyebiliriz.
Merkür İkizler kombinasyonunda merak dürtüsü çok kuvvetlidir. Merküryen özelliklerin kişinin hayatında ve de karakterinde vurgulanacağını söyleyebiliriz.

Merkür İkizler kombinasyonu meraklı , konuşkan , el becerisi olan , gözlemci , pratik zekalı kişilik özelliklerini vurgular.

Bu kombinasyonda zihinsel aktivite ( düşünce hızı ve pratikliği ) yüksektir. Gündelik problemlere pratik çözümler getirmek kolaylaşır. El ve zihin koordinasyonu kuvvetlidir. Benzer şekilde dil ve zihin koordinasyonu da kuvvetlidir. Merkür İkizler kombinasyonu , hazır cevap bir kişiliği ifade edebilir.
Çabuk öğrenme becerisinden söz edebiliriz.

Merkür İkizler burcunda olduğunda , kişinin yazılı ve sözlü iletişim becerileri yüksek olacaktır. ( yıldız haritasında aksi yönde etkiler olduğunda bu durum değişebilir )
İyi bir konuşmacı olduğu kadar iyi bir dinleyici olma özelliğini de taşır.

Merkür İkizler kombinasyonunda her yöne dağılan bir merak dürtüsünden söz edebiliriz. Dolayısıyla pek çok konuda bilgisi olacaktır. Ancak tek bir konuyu derinlemesine incelemesi ve uzun süreli konsantrasyon zor gelebilir.

Merkür İkizler burcunda olduğunda , bilginin transferi önem kazanır. Bilgi , okuma-dinleme-gözlemleme gibi yollarla elde edilir ve sonra da başka kişilere konuşma-yazma yoluyla aktarılır.

Bu kombinasyonda İkizler burcunun objektifliği vurgulanır. Kişiler ve olaylar objektif şekilde değerlendirilir.

-----------

Merkür Yengeç burcunda

Merkür fonksiyonları ile Yengeç burcunu harmanlıyoruz.

Yengeç burcu gibi düşünme , Yengeç burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Yengeç kombinasyonu , duyguları hakkında konuşmaktan hoşlanacaktır. Merkür SU elementi burçlarındayken ( özellikle Yengeç ve Balık ) mantık ile duygular birbirine bağlanır ve birbirinden etkilenir.
Dolayısıyla Merkür Yengeç kombinasyonunda duygulardan etkilenebilecek bir düşünce yapısından söz edebiliriz.
Empati becerisinin kuvvetli olabileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca sezgilerinin kuvvetli olabileceğini de söyleyebiliriz.

Merkür Yengeç kişisi , ailesi ve sevdikleri hakkında konuşmayı ve belki de ona bir şeyler hissettiren deneyimlerle ilgili günlük vb. yazmayı tercih edebilir. Bir şekilde hislerini ifade etmesi gerekir. Örneğin Merkür Yengeç olan Can Dündar bu ihtiyacını şiirler yazarak ortaya koymaktadır.

Merkür Yengeç kişisi , ( tıpkı Mars Yengeç gibi ) sevdiği şeylere eleştiriler geldiğinde onları savunma ve kendini tartışmanın içinde bulma eğilimi taşıyabilir.
Yengeç burcunun koruma içgüdüsünü iletişim arenasında ve kurduğu cümlelerde gözlemleyebiliriz.

Merkür Yengeç kombinasyonu güçlü bir hafızaya işaret edebilir. Özellikle onda bir şeyler hissettiren kişi ve olaylarla ilgili anıları hafızasında saklı tutabilecektir.

Merkür Yengeç kombinasyonunda düşünceler duygulardan etkilenebileceği için , objektif olmakta zorlanabilir.

Yengeç burcunun sert ve koruyucu kabuğunun iletişim ve fikir arenasında gözlemlenmesi doğaldır. Çılgın Uranyen fikirler yada atak Marsiyen fikirler karşısında bu Yengeç kabuğunun arkasına saklanmayı tercih edebilir ve ona âşina gelen düşüncelerle yaşamını devam ettirmeyi seçebilir. Tabii güçlü Transitlerden etkilendiğinde bu yorum değişecektir ve örneğin Uranüs Transitinden etkilenen bir Merkür Yengeçin zihinsel açıdan kabuk değiştirmesi mümkündür.

Yıldız haritasındaki diğer faktörler de içe dönük ve kendini ifade etmekte zorlanan bir kişiliğe işaret ediyorsa , Merkür Yengeç kişiliğinin hislerini yazıya dökmesini önerebiliriz.

------------

Merkür Aslan burcunda

Merkür fonksiyonları ile Aslan burcunu harmanlıyoruz.

Aslan burcu gibi düşünme , Aslan burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Aslan kombinasyonu , kendini ortaya koymaktan , gösterişli ve özgüvenli cümleler kurmaktan ve eğlenceli şeyler hakkında konuşup yazmaktan hoşlanabilir.
Kendini ifade ederken zaman zaman tiyatral-dramatik bir uslup kullanabilir.

Aslan burcunun özgüvenini ve ego besleyici özelliklerini Merkür arenasında gözlemleriz. Kendini iddialı sözlerle ortaya koymak gibi , tadsız bir atmosferi canlandıracak olumlu ve motive edici ifadeler kullanmak vb. gibi.

Aslan burcunun sabit özelliklerini düşünürsek , özellikle kendisiyle ilgili düşüncelerinde oldukça sabit fikirli olabilir. Kendisiyle ilgili objektif olmakta zorlanabilir.

Aslan burcunun hünerlerinden biri olan organizasyon becerisinden söz edebiliriz. Organizasyonla ilgili iletişim konuları ve de problemlere pratik çözümler getirmek gibi avantajlar gözlemlenebilir.
Aslan burcunun gölgelerinden biri olan kibirli ve buyurgan özelliklerini , Merkür Aslan kişisinin konuşmalarında gözlemleyebiliriz yani bu gölgesi hakkında kendini disipline etmesi iyi olacaktır.
Yoksa otoriter bir uslup kullandığı zamanlarda ilişkileri zarar görebilir.

Merkür Aslan ve Koç burçlarında olduğunda , zihin ve düşünceler daha ziyade BEN odaklı olabileceği için karşı tarafı dinleme ve empati kurma gibi özellikler zayıf olabilir.

Merkür Aslan kombinasyonu , başkalarının onayını almaya kendini şartlandırmamalıdır yoksa yine Aslan burcunun gölgesine düşecektir.
Zaten doğal Merkür Aslan potansiyeli , başkalarının ilgisini çekecek düşünceleri özgüvenli bir şekilde ortaya koyabilecektir. Ekstra bir onay alma gereksinimi hataya sebep olabilir.

-----------

Merkür Başak burcunda

Merkür fonksiyonları ile Başak burcunu harmanlıyoruz.

Başak burcu gibi düşünme , Başak burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Başak kombinasyonu , detaylar hakkında düşünüp konuşmaktan hoşlanabilir. Muhtemelen başkalarının gözünden kaçan detayları algılama becerisi çok kuvvetli olacaktır ve de bu detayları ifade etmek niyetinde olacaktır.
Olumlu anlamda detaycı ve analizci düşünce yapısıyla özellikle Kariyeri konusunda ve çalışma hayatında türlü avantajlara sahip olacaktır.
Oysa Başak burcunun gölgesi olan eleştirel yaklaşımı benimsediğinde bu kez sürekli karşı tarafın hatalarına dair detaylara takılıp kalacaktır ve de eleştirel sözlerle bunu ifade ettiğinde ilişkileri zarar görebilecektir.
Öyleyse Merkür Başak kişisinin dikkatini hatalara ve eleştirilere yönlendirmemesini önerebiliriz.

Başak burcunun hünerlerinden biri olan sistemli ve metodlu olma özelliğini Merkür arenasında gözlemleriz.
Sistem üretmeye odaklanmış fikirler ve de metodlu düşünce yapısı Merkür Başak kombinasyonunun avantajıdır.

Tıpkı Yengeçte olduğu gibi , Merkür Başak kişisinin de kuvvetli bir hafızaya sahip olması muhtemeldir.
Tabi yıldız haritasında Mars – Neptün gibi vurgular varsa durum değişebilir.

Merkür Başak kişisinin takıntılı bir zihin dünyasına sahip olması ihtimaline dikkat çekebiliriz. Bazen önemsiz bir ayrıntıyı gereğinden fazlaca düşünerek zamanını ve zihinsel enerjisini tüketebilir ve strese girebilir.
Merkür Başak kişisinin bu detaycı ve analizci zihin yapısını , ‘yaptığı işin teknik detaylarında ustalaşmak’ doğrultusunda kullanması müthiş bir avantajı olacaktır.

Tüm Astrolojik kombinasyonlar içinde gözlemleme gücü en kuvvetlilerden biridir diyebiliriz.

---------------

Merkür Terazi burcunda

Merkür fonksiyonları ile Terazi burcunu harmanlıyoruz.

Terazi burcu gibi düşünmek , Terazi burcu gibi iletişim kurmak gibi bir potansiyelden söz edebiliriz.

Merkür Terazi kombinasyonu , ilişkiler hakkında konuşmaktan hoşlanabilir. Karşısındaki insanın sözlerine fazlaca önem verebilir. Kararlarında başka insanların düşüncelerinden etkilenebilir. Uyumu bozmamak adına kendi düşüncelerinden tavizler verebilir.

Terazi burcunun zarif özelliklerini iletişim arenasında gözlemleyebiliriz. Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır atasözüne uygun bir kombinasyondur. İletişim konusunda uyumlu bir tavır sergiler.

Merkür Terazi kişiliği diplomatik bir zekaya sahiptir. Arabuluculuk konusunda pratik çözümler üretme becerisine sahiptir. Karşıt fikirleri uzlaştırmak konusunda doğal bir hüneri vardır.
Zihni madalyonun her iki yönünü de algılayabilir. Böylece karşısındaki insan madalyonun bir yüzünü ifade ettiğinde , Merkür Terazi kişisi madalyonun diğer yüzünü de düşünme ve ifade etme eğilimi gösterecektir.

Merkür Terazi kombinasyonunda eşitlik düşüncesi önem kazanacaktır. İlişkiler de eşit iletişim ve eşit söz hakkı talep edebilir.

Terazi burcunun en önemli özelliklerinden biri olan paylaşma ihtiyacını Merkür arenasında gözlemleriz.
Düşüncelerin paylaşılması çok önem kazanır. Hem kendi düşüncelerini partneriyle paylaşmak isteyecektir , hemde partnerinin fikirlerini kendisiyle paylaşmasını isteyecektir ( eşitlik )

Merkür Terazi kombinasoyu , ikna edici cümleler kullanma konusunda doğal bir hünere sahiptir. Çekici bir iletişimci olarak mantığını ve de zarif anlatım tarzını kullanarak karşı tarafı ikna edebilme potansiyeline sahiptir.
Bu kombinasyonun gölgesi olarak kararsız bir zihni ( kararsız düşünceleri ) gösterebiliriz.

---------------

Merkür Akrep burcunda

Merkür fonksiyonları ile Akrep burcunu harmanlıyoruz.

Akrep burcu gibi düşünmek , Akrep burcu gibi iletişim kurmak potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Akrep kombinasyonu , derin ve gizemli konular hakkında konuşmaktan hoşlanabilir. Başkalarının çekindiği ölüm , metafizik , cinsellik vb. gibi konularda düşünmek ve konuşmak ihtiyacından söz edebiliriz.
Merkürün merak dürtüsü Akrepin karanlık görünen konularına yönelecektir. Dolayısıyla tehlikleli-sakıncalı şeyleri merak eden ve bu konuda derin düşünceler üreten bir yapıdan söz edebiliriz.

Merkür Akrep kombinasyonunda sezgiler oldukça kuvvetli olacaktır. Başkalarına ait düşünce titreşimlerini 6.his yoluyla algılayabilme hünerine sahiptir. Ancak bu hüner bazen yanlış ve yoğun kullanılabilir ve de başkalarının aslında düşünmediği şeyleri sanki öyle düşünüyorlarmış gibi bir tür vesveseye ( şüpheler ) düşme riskinden söz edebiliriz.
Merkür Akrep kombinasyonu kuşkucu bir zihne sahip olabilir , bu O’nun gölgelerinden biridir.

Merkür Akrep kombinasyonu analizci ve stratejik bir zekaya sahiptir. Merak ettiği bir konuyu derinlemesine ele alır. Analiz eder , kuşkucu zihniyle sorgular.
Sabit fikirlilik görülebilir. Fikir tartışmalarında inatçı bir yaklaşım sergileyebilir.

Akrep burcunun gizlilik ihtiyacı Merkür arenasında gözlemlenir. Bu konumda sırlar önem kazanır. İyi sır saklayabilir , başkalarının sırlarına ve gizli bilgilerine ulaşmak konusunda doğal bir hüneri vardır.
Dedektif gibi işleyen bir zihinden söz edebiliriz.

Merkür Akrep kombinasyonunda konsantrasyon yeteneğinden söz edebiliriz. Düşünce titreşimlerini ve dikkatini bir konuya odaklama potansiyelinden söz edebiliriz. Lâkin bu konsantrasyon becerisini Akrep burcunun gölgeleri doğrultusunda kullanması zararlı sonuçlar doğurabilir. Takıntılı ve zehirleyici düşünceleri olabildiğince zihninden uzak tutmasını önerebiliriz.

--------------

Merkür Yay burcunda

Merkür fonksiyonları ile Yay burcunu harmanlıyoruz.

Yay burcu gibi düşünmek , Yay burcu gibi iletişim kurmak potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Yay kombinasyonu , felsefi tarzda düşünmek ve konuşmayı tercih edebilir. Geniş düşünen bir zihin yapısından söz edebiliriz. Merak duyulan ilgi alanları oldukça geniş olacaktır. Tek bir konuyla ilgilenmekle yetinilmeyecektir. Tıpkı Merkür İkizler kombinasyonu gibi çok yönlü bir merak dürtüsünden söz edebiliriz.
Ve tabii Merkür Yay kişisinin de tek bir konuya odaklanması ve o alanda uzmanlaşması zorlaşacaktır.

Yay burcunun yabancı dil ve yabancı ülkelerle olan bağlantısını Merkür arenasında gözlemleyebiliriz.
Yabancı dil öğrenmeye eğilimli bir yapıdan söz edebiliriz.

Bu kombinasyon sahibi , kendisini geliştirmek ve zihinsel açıdan eğitmek dürtüsü taşıyabilir.
Yeniliklere , yeni bilgilere , yeni deneyimlere açık ( ilgili ) bir düşünce yapısına sahip olacaktır.

Yay burcunun gölgelerinden biri olan dikkatsizliğini Merkür arenasında gözlemleyebiliriz. Küçük detayları gözünden kaçırabilir.
Tıpkı Merkür Koç kombinasyonunda olabileceği gibi Merkür Yayda da patavatsızlık görülebilir.
Sabırsızlık edip konuyu derinlemesine anlamadan yargıya varma hatasına düşebilir.

Hayatın anlamını , inançları vb. konular hakkında fikir yürütmek , konuşmak ve tartışmak ihtiyacı görülebilir. Konuşurken felsefe yapması , vaaz verir gibi ( karşısındakine akıl verir gibi ) bir yaklaşım sergilemesi zaman zaman can sıkıcı olabilir.

Merkür Yay kişisinde doğal bir mizah eğilimi gözlemlenebilir. Olumlu sözler , pozitif düşünme , esprili iletişim gibi özelliklerden söz edebiliriz.

-----------------

Merkür Oğlak burcunda

Merkür fonksiyonları ile Oğlak burcunu harmanlıyoruz.

Oğlak burcu gibi düşünme , Oğlak burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Oğlak kombinasyonu , iş konuşmayı vb. ciddi düşünceler üretmeyi tercih edebilir.
Disiplinli bir zihne sahip olacaktır. Matematik gibi disiplinlere karşı doğal bir hüneri olabilir.

Bu kombinasyonda düşünce yapısı düzenlidir. Uzun vadeli düşünme potansiyeli vardır. Konsantrasyon becerisi olacaktır. ( Neptün gibi vurgular varsa konsantre olmakta zorlanma görülebilir tabii )

Oğlak burcu Toprak elementi burcu olduğu için , Merkür Oğlak kombinasyonu ( Merkür Boğa gibi ) zihinsel kıvraklıktan yoksun olabilir. Yavaş ama düzenli adımlarla ( adım adım ) öğrenme ve bilgiyi zihinde uzun vadeli tutabilme potansiyelini taşıyabilir.

Merkür Oğlak kombinasyonu , içinde yaşadığı sisteme ve kurallara uygun tarzda düşünme alışkanlıklarına sahip olabilir. Sıra dışı fikirlere ve yeniliklere açık olmakta tereddüt edebilir.
Gerçekçi düşünür ve o anda gerçek olan şey , içinde yaşadığı sistemin somut kuralları vb. gerçekleridir.
Hayal perestçe düşüncelerden uzaktır. İş düşünür. Problemler karşısında somut çözümler üzerinde düşünür.

Başarılı olmak ve yaptığı işte zirveye çıkmak için odaklanması halinde çok pratik ve uygulanabilir fikirler üretebilir. Saygılı bir konuşma tarzı olacaktır. Bu yüzden otorite figürleriyle sağlam bir iletişimi olabilir. Otoritenin güvenini kolay kazanabilir.
Bu kombinasyoniçin bir diğer seçenekte , ilgilendiği konuda otorite olma özelliğini taşımasıdır. Merak ettiği bir konuyu sağlam adımlarla ve iyi bir stratejiyle tam olarak öğrenir ve o konunun otoritesi ( bilir kişisi ) olabilir.

Oğlak burcunun melankolik ve depresif gölgelerini Merkür arenasında gözlemleyebiliriz. Karamsar düşüncelere karşı tetikte olmasını önerebiliriz.

------------

Merkür Kova burcunda

Merkür fonksiyonları ile Kova burcunu harmanlıyoruz.

Kova burcu gibi düşünme , Kova burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Kova kombinasyonu , sıra dışı düşünmekten hoşlanabilir. Başkalarından farklı tarzda fikir yürütme eğilimine sahiptir. Herkesin ne söylediğinin onun için pek önemi yoktur. Önemli olan Doğru Bilgidir.
Doğru bilgiyi elde etmek ve zihin kovasını bu bilgilerle doldurmak ihtiyacındadır. Dolayısıyla pek çok konuda bilgi sahibidir ama zaman zaman ‘her şeyi bilirim’ şeklinde hatalı bir yaklaşım sergileyebilir.

Merkür Kova kombinasyonu , bilimsel-buluşçu bir zekayı ifade edebilir. Problemlere bakış açısı herkesten daha farklı olabilir ve de farklı çözümler üretme potansiyeline sahiptir.
Teknolojik konulara merak duyabilir. İlginç projelere merak duyabilir.

Düşünceler geleceğe doğru yönelmiştir. Geçmişi düşünmekten ve de gelenekselci düşüncelerden hoşnut olmayabilir. Sıra dışı olma eğilimi bazen Kova burcunun gölgesi olan ukalalığa işaret edebilir. Geleneğe ve geçmişe saygı duymama ve âsi özellikleri Merkür arenasında gözlemleyebiliriz.

Merkür Kova kişisi zaman zaman sözleriyle şok edici olabilir. İletişim kurduğu insanları şaşırtabilir.
Merkür Oğlak kombinasyonunun tersine mevcut sistemin bilindik kuralları ve alışkanlıklarını sorgular.
Bu sorgulamayı objektif bakış açısıyla yapmasını önerebiliriz. Yoksa sırf farklı olmak adına yürüttüğü fikirler tuhaf olmaktan öteye geçmeyebilir.

--------------

Merkür Balık burcunda

Merkür fonksiyonları ile Balık burcunu harmanlıyoruz.

Balık burcu gibi düşünme , Balık burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Balık kombinasyonu , güçlü bir imajinasyon yeteneğine sahip olabilir. Düşünceler , hayal dünyasından ve hislerden ( Bilinçaltından ) etkilenebilir.
Empati güçlü olacaktır. Balık burcunun duyarlılığını Merkür arenasında gözlemleriz. Duyarlı düşünceler , duyarlı sözler vb. ( Kişinin yıldız haritasında Mars vurgusu varsa durum değişebilir )

Bilinçaltından etkilenmeye müsait olan bu kombinasyon da zihin karışıklığı sık sık gözlemlenebilir. Dikkat dağınıklığı görülebilir. Karar vermesi güçleşebilir. Başkalarının sözlerinden etkilenen hassas bir zihin yapısından söz edebiliriz. Bununla birlikte Merkür Balık kombinasyonu şiirsel ve etkileyici anlatım tarzına sahiptir yani Balık burcunun etkileme ve etkilenme özelliğini Merkür arenasında gözlemleriz.

Diğer SU elementi burçlarında olduğu gibi , Merkür Balık kombinasyonunda da sezgisel zeka yüksektir.
Algı , 5 duyu ile sınırlı değildir. 6.his olarak ifade edilen türde bir algıdan söz edebiliriz.

Merkür Balık kombinasyonunda , zıt burcu olan Merkür Başağın detayları algılama hüneri zayıf olacaktır. Aksine Merkür Balık kişisi detayları değil , resmin bütününü algılama hünerine sahip olacaktır.

Balık burcunun gölgesi olan fazla hayalcilik ve gerçeklerden uzak olma durumunu Merkür arenasında gözlemleyebiliriz. Erişilmesi zor fikirlere kapılması gibi ve uygulamadan yoksun düşüncelere eğilim göstermesi tehlikesine dikkat çekebiliriz. Özellikle Jüpiterle bağlantı yapan bir Merkür Balık , imkansız gibi görünen fikirlere bağlanabilir.

05-31-2014 11:57 PM
« Önceki | Sonraki »

Konu Kapalı 


Bu Konudaki Mesajlar
Hazır Yorumlar - astrosohbet - 05-31-2014, 11:54 PM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 05-31-2014 11:57 PM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 05-31-2014, 11:58 PM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 05-31-2014, 11:59 PM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:00 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:01 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:02 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:02 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:03 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:04 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:05 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:05 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:06 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:11 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yeni Oluşumumuzun Haritasını Yorumlar mısınız? :) hanzade 3 7,103 06-28-2016 03:58 PM
Son Mesaj: oyuncemberi

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir