Konu Kapalı 
 
Değerlendir:
  • 23 Oy - 3.48 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hazır Yorumlar
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: Hazır Yorumlar
Venüs Koç burcunda

Venüs fonksiyonları ile Koç burcunu harmanlıyoruz.

Koç burcu gibi beğenilere sahip olma , Koç burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Koç burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Beğenilerini açık bir şekilde ifade edebilir. Hoşlandığı şeyler konusunda ben-merkezci olabilir.

Koç burcunun öncü özelliğini Venüs arenasında gözlemleriz. İlişkilerde ilk adımı atan ve ilişkiyi başlatan taraf olma eğilimi vardır. Hatta Koç burcu potansiyeli taşıyan bayanların da ilişkide ilk adımı erkekten beklememek ve ilişkiyi başlatan taraf olma özelliğini söyleyebiliriz.

Venüs Koç kişisini mutlu edecek şeylerden biri önde olmak , öncülük etmek ve bir mücadeleyi kazanmaktır. Durağanlık yerine hareketli olmayı tercih edebilir.
İlişkilerde geri planda kalmaktan hoşlanmayacaktır. Avcı gibidir. Karşısındaki kişiyi cezbetme konusunda atak davranır. ( Satürn-Şiron gibi etkiler bu durumu değiştirebilir )
Koç burcunun hevesli doğasını Venüse has ilişkiler arenasında gözlemleyebiliriz. İlişkiye başlamak konusunda heveslidir. Heyecan duyması önemlidir. Karşı cinsin onu heyecanlandırmasını , sıkmamasını isteyecektir. Sıkılmaya başlayıp hevesi kaçtığında ilişkiden soğuyabilir. Dolayısıyla Koç kişiliğine kolay bir av olmadığınızı göstermeniz gerekebilir. Sizi merak etmelidir. Davranışlarınıza biraz gizem katmanız ve Onunla tartışmaya girdiğinizde zayıf ve kabullenici ( pasiflik ) davranışlardan uzak durmanız gibi astrolojik tüyolar verebiliriz.

Venüs Koç kişisi kendini karşı cinse sunarken , cesur tavrını ve özgüven dolu bakışlarını , cazibesini ve tutkularını , dürüst ve açık sözlü doğasını ortaya koyabilir. İlişkide mert ve tutkulu bir yaklaşım sergileyebilir.
Kırmızı renginin ifade ettiği seksüel titreşimler , Venüs Koç kişisi için uygundur. Giyim tarzında ve kullanacağı bazı aksesuarlarda kırmızı rengini tercih etmesi , çekicilik açısından avantaj getirebilir.

Sevgisini ifade ederken direkt , cömert ve sıcak davranışlar sergileyecektir. Karşı taraftanda benzer şekilde dürüstlük – mertlik bekleyecektir. Stratejiden yoksun , ânı yaşamaya odaklı , bazen çocuksu bazen cazibeli yaklaşımlar sergileyecektir.
Venüs Koç kişisinin hiç hoşlanmayacağı özellikler => yapaylık , pasiflik , monotonluk , mert olmamak gibi tanımlanabilir.

İlişkide heyecan aradığı için zaman zaman kıskançlık benzeri gerilimlere ihtiyaç duyabilir. Kinci bir doğası yoktur ve çabuk sinirlense bile gönlünü almak kolay olacaktır. ( Plüto ve Satürn bağlantıları varsa daha inatçı biri olabilir )

Para konusunda elinin açık olabileceğini , cömert bir doğası olabileceğini söyleyebiliriz.
Neptün vurgusu olan bir Venüs Koç kişisinin parasal konularda kendini kullandırtması ve yardım severlilik özelliğinin suistimal edilmesi olasılığına dikkat etmesini önerebiliriz.

---------

Venüs Boğa burcunda

Venüs fonksiyonları ile Boğa burcunu harmanlıyoruz.

Boğa burcu gibi beğenilere sahip olma , Boğa burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Boğa burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Beğenileri konusunda sabit alışkanlıkları olabilir , aynı tarzda giyinmek , aynı dükkanlardan alışveriş etmek gibi.

5 duyusuna hitap eden güzel şeylerden etkilenme potansiyeli olacaktır. Güzel bir koku , göze hitap eden şık bir giyim ya da şık bir ortam , kulağına hitap eden hoş bir müzik , damak tadına hitap eden lezzetli bir yemek =)
Venüs Boğasının elini tutmak vb. ona dokunarak sevginizi ifade etmenizden hoşlanacaktır.
( Satürn etkileri de varsa herkesin içinde ona dokunmanızı istemez , baş başa kalınca dokunabilirsiniz =) )

Boğa burcunun Sabit özelliğini ve Toprak elementi özelliklerini Venüs arenasında gözlemleriz. Hem sabit burç hem de Toprak elementi burcu olması sebebiyle en inatçı burç olarak Boğayı gösterebiliriz.
Ayakları yere sağlam basan Boğanın klasik zevkleri olacaktır muhtemelen. Aykırı eğlenceler pek ona göre değildir. Ruhsal , metafizik ilginç konular da pek ona göre değildir.
Boğanın keyif alması için o şeye dokunması , dinlemesi , göz zevkine hitap etmesi daha gerçekçidir.

İlişkiler konusunda da Venüs Boğasının hemen ayakları yerden kesilmeyecektir muhtemelen.
İlk görüşte etkilense bile bunu hemen ortaya koymayacaktır ve bekleyecektir.
Hatta karşı taraf Ateş elementi vurgusuna ya da Merküry , Marsiyen karakterde ise bu bekleyişten sıkılabilir.
Venüs Boğa kişisi sevgiyi toprağa ekmek ve onun yavaş yavaş filizlenip meyve vermesini beklemek lazımdır çoğu zaman.
Belki beğenisini birkaç saniyelik bakışlarıyla , sade bir iltifatla dile getirebilir. ( bunu anlamak için pür dikkat ona odaklanmanız gerekebilir =) )

Venüs Boğası uzun vadeli , istikrarlı ilişkilerden hoşlanır. Acelesi yoktur. Karşı tarafı beğenmiş olabilir lâkin ona güvenmek ihtiyacı duyar ve GÜVEN TESTİ diyebileceğimiz bir süreç başlar. Bu süreçte karşı tarafın ne kadar ciddi olduğunu , ne kadar samimi olduğunu , ne kadar güvenilir biri olduğunu gözlemleyecektir ve anlamaya çalışacaktır.

Venüs Boğasını etkilemek için yapmacık davranışlar , süslü hediyeler , yapay bir kibarlık pek etkili olmayacaktır. En doğru yaklaşım , olduğunuz gibi davranmaktır , sadelikten hoşlanır.

İlişkiler konusunda ağır başlı ve durgun görünse de sevgisini hem duygusal hem tensel açıdan tutkulu bir şekilde ifade etmesini bilir. Seksüel açıdan doğal bir cazibesi vardır.
Akrep , Koç ve Aslan burçlarının bu konudaki performanslarını aratmayacağını söyleyebiliriz.

Parasal konularda elinin bereketli olabileceğini söyleyebiliriz , para biriktirme – paraya ve maddi değerlerine sahip çıkma potansiyeli kuvvetli olacaktır.
Finansal ilişkiler kurma hüneri olacaktır. Venüsyen bir alanda para kazanma potansiyeli vardır. ( güzellik , tasarım , dekorasyon , sanat , eşten gelen kazançlar ya da ortaklıklar vb.)

--------

Venüs İkizler burcunda

Venüs fonksiyonları ile İkizler burcunu harmanlıyoruz.

İkizler burcu gibi beğenilere sahip olma , İkizler burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde ikizler burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs İkizlerin beğenileri değişken olabilir. Değişik şeylerden hoşlanabilir. Değişik insanlarla iletişim kurmaktan hoşlanabilir. Değişik yerlerden alışveriş etme eğilimi olabilir.
Yinede Venüs ikizler kişisinin beğenilerinin akla / zihne ve merak duygusuna hitap ediyor olması önemlidir.

Venüs İkizler kişisi ilişkilerinde objektif olma eğilimindedir. Zaman zaman dedikodu yapmaktan hoşlanıyor gibi görünse de insanları yargılamak konusunda acelesi yoktur.
İnsanları iyi – kötü şekilde etiketlemek yerine , iyi özellikler – kötü özellikler şeklinde herkesi olumlu / olumsuz özellikleriyle kabul etmeyi tercih edebilir.

Venüs İkizler kişisi nasıl mutlu olur ? Nelerden hoşlanır ?

İnsanlarla iletişim kurmaktan hoşlanacaktır. Kendini ifade edebildiğinde mutlu olacaktır.
İlgi duyduğu bir konuda saatlerce konuşmak onu mutlu edebilecektir.
Yeni şeyler öğrenmek hoşuna gidecektir. Yeni olan filmleri izlemek , yeni yazıları takip etmek , yeni dedikodular hakkında bilgi sahibi olmak , ilgi duyduğu bir alanda yeni gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak vb. merakını tatmin edebilecek her şey ona keyif verebilecektir.

Venüs İkizler kişisi kendini karşı cinse nasıl sunar ve karşı cinsten ne bekler ?

Zekasıyla , esprileriyle , problemlere getireceği pratik çözümlerle , hoşsohbet kişiliğiyle kendini çekici biri olarak karşı tarafa sunma eğiliminde olacaktır.
Ona göre aptalca davranışlar , mantıksız düşünceler pek katlanılacak şeyler değildir.
Karşı cinste zeka ve zihinsel / fikirsel uyum arayışındadır. Venüs İkizler kişisiyle partnerinin ortak en az 1-2 beğeniye ( ilgi alanına ) sahip olmasını önerebiliriz.
Duygusal ilişkilerinde kıskançlı kaynaklı baskı ve gerilimlerden pek hoşlanmayacaktır.
Doğum haritasında Uranüs vurgusu olan bir Venüs İkizler , kısıtlanma hissettiğinde ilişkiden kopmak , uzaklaşmak isteyebilir.

Venüs İkizler kişisinin kardeşleriyle , komşularıyla , akrabalarıyla uyumlu ilişkiler kurma potansiyeli olacaktır. Özellikle yakın çevresinde bayanlarla olan ilişkileri ön plana çıkabilir örneğin kız kardeşleriyle olan ilişkisi gibi ya da örneğin komşuyla yaşanabilecek bir aşk gibi.
Bazen uyum için bu tür ilişkilerinde tavizler verebilir.

Hoşsohbet bir kişiliği olabileceği gibi , hoş bir ses tonu olabilir , kaba olmayan zarif elleri olabilir , elleriyle yapabileceği sanatsal eğilimleri olabilir , elleriyle yapacağı masaj oldukça rahatlatıcı olabilir.

Doğum haritasında Toprak elementi ya da Satürn etkisi az ise Venüs İkizler kişisinin yüzeysel ilişkiler kurabileceğini söyleyebiliriz. Su elementi eksikliği durumunda sevgi alışverişi , romantizm gibi konulara fazlaca mantıklı yaklaşımları olabilir.

-----------

Venüs Yengeç burcunda

Venüs fonksiyonları ile Yengeç burcunu harmanlıyoruz.

Yengeç burcu gibi beğenilere sahip olma , Yengeç burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Yengeç burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Beğenileri konusunda duygusal yaklaşımları olacaktır. Beğendiği şeylere duygu yükleyeceği için onlardan kolay vazgeçemeyebilir. Hoşuna giden bir eşyasını , eskimiş olsa bile atmaya kıyamayacaktır ( Doğum haritasındaki Uranüs , Mars gibi etkiler bu durumu değiştirebilir )

Yengeç burcunun SU elementine has özelliklerini Venüs arenasında gözlemleyebiliriz.
İlişkiler konusunda duygusal eğilimler görülebilir. Sevgisini ifade etme konusunda zaman zaman çekingen ve kırılgan olmaya müsait hassas bir yapıdan söz edebiliriz.
İlişki kurduğunda ise bu kez sevgisini bazen yoğun ( boğucu ) şekilde gösterebilir.
Sevgisine ve ilgisine karşılık bulamadığında özgüveni sarsılabilir , iç dünyasına çekilebilir.

Venüs Yengeç kişisi periyodik olarak iç dünyasına çekilmekten hoşlanacaktır. Yalnız kalmak isteyecek , sevdiği şarkıları dinleyip , duygularıyla kontak kurmak ihtiyacı duyabilir.
Böyle zamanlarda onu birkaç günlüğüne ( ya da sadece birkaç saatliğine ) yalnız bırakmak iyi olacaktır.

Venüs Yengeç kişisi nasıl mutlu olur / nelerden hoşlanır ?

Sevdiği insanla ya da dostlarıyla ya da ailesiyle hoş zaman geçirmek ona keyif verecektir.
Aile içinde uyumlu ve huzurlu bir atmosferde olmak ona keyif verecektir.
Şık bir evde oturmak ve evini hoş bir şekilde dekore etmek ona keyif verebilecektir.
Evinde ya da kendini evindeymiş gibi hissettiği yerlerde mutlu olabilir.

Venüs Yengeç kişisi kendini karşı cinse nasıl sunar ve karşı cinsten ne bekler ?

Duygusal açıdan bağlılığıyla , koruyup kollama özelliğiyle , belki de mutfaktaki hünerleriyle kendini karşı tarafa sunma eğiliminde olacaktır.
İlişkiye doğrudan adımlar atmayacak , iki ileri bir geri ve bir yana adımlarla ( yengeç gibi ) beğenisini ifade etmeye çalışacaktır.
Bağlanmak Yengeçin ihtiyaçlarından biridir. Soğuk ve mesafeli davranışlar onun kırılmasına sebep olabilir. Satürn , Uranüs , Plüto , Şiron vurgularına sahip kişilerle Venüs Yengeç kişisinin ilişkisinde zaman zaman kırılıp gücenmeler olması ihtimali yüksektir.

Venüs Yengeç kişisinin ebeveynleriyle arasında sevgi alışverişi ( sert açılar olmadığında ) gayet pozitif olacaktır.
Bazen aile içinde uyumun bozulmaması adına tolerans gösterebilecektir , taviz verebilecektir.

Olumlu transit ve progres zamanlarında aileden destek görebileceğini ekleyelim.

Gerilimli açılarda kişinin partneriyle ailesi arasında problemler çıkabilir.

****************

Venüs Aslan burcunda

Venüs fonksiyonları ile Aslan burcunu harmanlıyoruz.

Aslan burcu gibi beğenilere sahip olma , Aslan burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde aslan burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Aslan kişisi beğenilerine güvenir , beğenileri konusunda başkalarına fikir vermekte hünerli olacaktır. Ekonomik açıdan imkanı varsa , beğendiği şeyleri satın almak ona keyif verir. Dolayısıyla alışverişe çıktığında harcama yapma potansiyeli yüksektir ( doğum haritasında frenleyici başka unsurlar yoksa )

Venüs Aslan kişisi pohpohlanmak şımartılmak ihtiyacı hissediyor olabilir.
Eğer çevresinde onu şımartacak birileri yoksa , kendine yapacağı jestlerle ve kendi için yapacağı harcamalarla bu ihtiyacını pek tabii giderebilir.
Özellikle Jüpiter vurgusu olan Venüs Aslan kişisinin hem kendi beğenilerini karşılama konusunda , hem çevresindeki insanlara yapacağı jestler konusunda cömert bir yapısı olacağını söyleyebiliriz.

Venüs Aslan kişisinin kendisini özel hissetmeye , beğenilmeye , sosyal ortamlarda kendini ifade etmeye ihtiyacı olacaktır. Ham haliyle ( frenleyici etkiler yoksa ) Venüs Aslan potansiyelinin flörtçü bir doğası olacağını söyleyebiliriz.

İlişkilerde sıcakkanlı , eğlenceli bir aşk insanı izlenimi verir. Karamsar ortamları keyiflendirebilecek pozitif bir doğası vardır. Arkadaşlar arasında aranılan kişiliklerden biridir.
Duygusal ilişkilerde cazibesini kullanarak kolay dikkat çekebilir. Destekleyen başka etkilerde varsa , kişisel bakımına dikkat eden biri olacaktır ( biraz da süslü )

Gururlu bir aşıktır , partnerinin dürüst ve açık sözlü olmasını tercih edecektir. Diğer Ateş burçları gibi saf bir tarafı vardır dolayısıyla kandırılması ihtimaline dikkat çekmek gerekir.
Aşk oyununu dürüst şekilde oynamak ister. Evet beğenilme ihtiyacındadır lâkin aynı zamanda partnerinin de egosunu besleyecek türlü jestlerle , sürprizlerle ilişkiye renk katmasını bilir.
İlişkiyi yönlendiren , idare eden taraf olması muhtemeldir.

Venüs Aslan kişisi nasıl mutlu olur , nelerden hoşlanır ?

Beğenildiğini , özel biri olduğunu hissettiğinde mutlu olacaktır.
Sevdikleriyle beraber eğlenceli vakit geçirdiğinde mutlu olacaktır.
Hediyeler aldığında mutlu olacak , kendisi de benzer jestlerle sevdiklerini mutlu etmek isteyecektir.
İmkanı varsa alışveriş yapmak ona keyif veren bir deneyim olacaktır ( özellikle bayanlar )

Venüs Aslan kişisi kendini karşı cinse nasıl sunar ve karşı cinsten ne bekler ?

Aslan ; Ateş elementi burçlarındandır ve Venüs Aslan kişisi kendisini sıcakkanlı , tutkulu bir aşık olarak kendini karşı cinse çekici kılmayı tercih edecektir.
Hem duygusal açıdan hem de seksüel açıdan kendine güvenecektir.
Bu özgüveni ile ve de sıcakkanlı doğasıyla karşısındaki insanı etkileyebilecektir.
Benzer şekilde karşı cinsten özgüven bekleyebilir , tutkularını ifade etmesini bekleyebilir.

Doğum haritasında başka destekleyici unsurlar varsa ya da transitler tarafından uyarılması durumunda Venüs Aslan kişisinin aşk spekülasyonları yaşama potansiyelini ekleyebiliriz.

------------

Venüs Başak burcunda

Venüs fonksiyonları ile Başak burcunu harmanlıyoruz.

Başak burcu gibi beğenilere sahip olma , Başak burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Başak burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Başak kişisi beğenileri konusunda seçici olabilir. Başkalarının beğendiği şeylere eleştiri getirebilir ve bu durum çevresindeki insanların canını sıkıyor olabilir.
Venüs Başak için önemli olan şey KALİTE kavramıdır.
Bu Kalite odaklı yaklaşımını gerek alışverişte , gerek dostluklarında , gerek duygusal ilişkilerinde ortaya koyacaktır. Mesela onun çok sayıda arkadaşının olması ve kalabalık bir sosyal çevresi olması gibi istekleri yoktur. Az olsun , Kaliteli olsun yaklaşımına sahiptir.
Dolayısıyla gerek duygusal ilişkilerde deneyim sayısı , gerek dostluklarının sayısı çok fazla olmayabilir. ( sayısal çokluk değil , kalite önemli anlayışında )

Venüs Başak kişisi nasıl mutlu olur ? Nelerden hoşlanır ?

Sadelikten ve Kaliteden hoşlanır.
Gerek giyiminde , gerek davranışlarında çok çarpıcı olan seçeneklerden uzak duracaktır.
O tevazu sahibidir ve sadelik hoşuna gider. Abartıya gerek yoktur.

O aynı zamanda aldığı şeyin verimli + faydalı olmasını tercih edebilir.
Örneğin bir buket yapay çiçek yerine , ona kitap hediye etmeniz daha çok hoşuna gidebilir.

İlişki içinde görev dağılımı yapmak , ilişkiyi sistemli bir kurum gibi görüp kendine düşen görevleri yapmak ihtiyacı duyabilir. Hem kendini , hem de partnerini daha fazla geliştirmek , ilişkiyi mükemmelleştirmek adına oldukça mantıklı fikirler getirebilir. Lâkin bu yaklaşımın pek romantik olmayacağını ve bazı kişiliklere sıkıcı geleceğini söyleyebiliriz.

Venüs Başak kişisi kendini karşı cinse nasıl sunar ve karşı cinsten ne bekler ?

Akıllı , mantıklı , sade davranışlarla kendini karşı cinse sunacaktır.
Abartılı süslenmeye , yapmacık davranışlara ( kur yapmak vb. ) pek itibar etmeyecektir.
Mükemmeliyetçi doğası sebebiyle her şey yoluna girmeden ilişkiye doğru direkt adımlar atmamayı tercih edebilir. Aşk deneyimlerine ve ilişkiler kurmaya dair pek acelesi yoktur.

Partnerinden sadelik ve tevâzu bekleyecektir. Duygular sade bir şekilde ifade edilmelidir , balkonun altında serenat yapmaya gerek yoktur.

Venüs Başak kişisi ilişki içinde kendini zaman zaman görev insanı rolünde bulabilir.
İlişkide fedakarlık yapması gerektiğinde bunu yapacaktır lâkin kendini eşine hizmetçi gibi adamasına gerek yoktur , bu konuyu dengelemesi önerilebilir.

Venüs Başak kişisi çalışma hayatında uyum ve huzurun bozulmamasına çok özen gösterebilir hatta uyumu bozmamak adına bir takım tavizler verebilir.
Çalışma arkadaşlarıyla uyumlu ama yüzeysel ilişkiler kurabileceğini ekleyelim.

-------------

Venüs Terazi burcunda

Venüs fonksiyonları ile Terazi burcunu harmanlıyoruz.

Venüs Terazi burcunun yöneticisi olduğundan , Venüs Terazi burcunda çok güçlüdür.
Kişiye Venüsyen özellikler katacaktır. Zevkine güvenilebilir , güzelden anlar. Estetik duyarlılığı gelişmiştir. Kendini nasıl çekici biri olarak sunacağını iyi bilir.
İlişkiler konusuna öncelik verme eğilimindedir. Hatta bazen ilişkilerinde karşı taraf odaklı yaklaşımlar sergileyebilir , karşı tarafın memnuniyeti için kendinden tavizler verebilir.
Mars , Satürn gibi başka etkiler baskın olmadığı sürece kibar ve paylaşımcı biri olacaktır.
Karşı tarafı kırmak istemez. İyi günde kötü günde yanında hayatı paylaşacağı birileri olsun ister. İlişkilerinde derinleşmekte zorlanabilir. Kibar , romantik , paylaşımcı bir aşk insanı gibi görünse de SU burçları kadar derin duyguları olmayacaktır.

Kararsız bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Önünde 2 seçenek olduğunda sanki diğer seçeneğe haksızlık yapmamak dürtüsüyle kararını bazen dakikalarca – saatlerce irdeleme ihtiyacı hissedebilir. Karar vermeden önce etrafındaki insanlara danışmak , onların fikirlerini de almak eğilimindedir.

Venüs Terazi kişisi nasıl mutlu olur ? Nelerden hoşlanır ?

Kendisini sevip sevildiği , hayatı paylaştığı bir ilişki içinde mutlu olacaktır.
Partnerinin mutlu olması onu da mutlu edecektir.
Beğenildiğini hissetmek , kendini çekici kılacak şeyler giymek ya da satın almak ona keyif verecektir.
İş hayatında ortak hareket edeceği kimselerin yanında olmasını tercih edebilir ve de ortaklıklar kurmak isteyebilir.
Sanatsal konular , estetik ve güzel olan her şey onu mutlu edebilecektir.

Venüs Terazi kişisi kendini karşı cinse nasıl sunar ve karşı cinsten ne bekler ?

Venüs Terazi kişisi tam bir aşk insanıdır. Doğum haritasında engelleyici unsurlar yoksa muhtemelen doğal bir çekiciliğe sahip olacaktır. Kendini çekici , saygılı , paylaşımcı , pozitif ve uyumlu biri olarak sunar. Aşkın kurallarını içsel olarak biliyor gibidir. Nerede durup nerede harekete geçmesi gerektiğini bilir.

Venüs Terazi kişisi karşı cinsten ilgisini ifade etmesini bekleyecektir. İlişkide âdil olacak ve partnerinden eşitlik isteyecektir. Haksızlık durumunda belki sert çıkışlar yapmayabilir lâkin hoşnutsuzluğunu belli edecektir.

-----------

Venüs Akrep burcunda

Venüs fonksiyonları ile Akrep burcunu harmanlıyoruz.

Akrep burcu gibi beğenilere sahip olma , Akrep burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Akrep burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Akrep kişisi beğenileri konusunda yoğun biri olacaktır. Hoşlandığı şeyi tutkuyla isteyebilir. Akrep burcunun ya tam ya hiç prensibini beğenilerinde ve ilişkilerinde gözlemleyebiliriz.
Sevdiği şeyleri sahiplenmek dürtüsü yoğun olabilir. Aşık olduğunda karşı tarafı takıntı haline getirmesi olasılığına dikkat çekebiliriz.

Venüs Akrep kişisi nasıl mutlu olur ? Nelerden hoşlanır ?

Venüsün uyum ve huzur ihtiyacı Akrep burcunda zorlanabilir. Çünkü Akrep arada bir gerilim yaşama ihtiyacı hisseder. Duygusal yoğunluk , seksüel yoğunluk önemli olacaktır. ( Satürn gibi frenleyici etkiler varsa bu yoğunluğunu ifade etmekte zorlanabilir )
Venüs Akrep kişisi çocuksu şeylerden pek keyif almayabilir. Beğenileri konusunda ciddi bir tavrı olabilir. Aşk ve karşı cinsle kurulan her türlü ilişki ciddi konulardır.
Venüs Akrep kişisini etkilemek için biraz gizemli olmak uygun bir strateji olabilir.
Kolay bir kişiliğe , yapışkan davranışlara , pasifliğe pek gelemeyecektir.

Venüs Akrep kişisi seksüel bir cazibeye sahip olacaktır. ( doğum haritasında engelleyici başka faktörler yoksa ) Kendini karşı tarafa net bir şekilde sunacaktır.
İlişkiyi kontrol etme ihtiyacı duyabilir.
Kendisi bu Akrepsi özellikleri taşımadığını düşünüyorsa , Akrepsi özellik taşıyan kişileri hayatına çekebilir.

Venüs Akrep özellikle gerilimli açılarda ilişkiler konusunda krizlere işaret edebilir.
Partnerinin – ortağının parasıyla ( kaynaklarıyla ) alakalı sıkıntılar deneyimleyebilir.

Venüs Akrep kişisi özellikle Plüto , Satürn bağlantıları olduğunda ilişkilerde karşı tarafa güvenmekte zorlanabilir.

****************

Venüs Yay burcunda

Venüs fonksiyonları ile Yay burcunu harmanlıyoruz.

Yay burcu gibi beğenilere sahip olmak , kendini Yay burcu gibi çekici kılmak , ilişkilerde Yay burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Yay kişisi ( doğum haritasında frenleyici unsurlar yoksa ) kolay mutlu olabilen pozitif biri olacaktır. Yeni bir şey öğrenmek , yeni bir insan tanımak , yeni bir yer keşfetmek , sinemaya gitmek , maça gitmek , yeni bir kitap almak ve okumak vb. günlük basit deneyimlerden mutlu olabilme hüneri vardır.
Tabii bu günlük deneyimler monoton olmamalıdır. Değişimler , yenilikler , minik sürprizler içermelidir.

Venüs Yay kişisi kendini karşı tarafa iyimser , meraklı , pozitif düşünen ve bilgili biri olarak sunacaktır. Çok yönlü bir merakı vardır ve siyasetten , spora , aşktan , felsefeye pek çok konu hakkında düşünmekten ve sohbet etmekten hoşlanır. ( Satürn , Plüto gibi etkiler baskınsa durum değişir )

Venüs Yay kişisi sıcaktır , mizahla barışıktır , kendisiyle barışıktır , bazen pot kırma potansiyeli olsa da genel olarak çevresinde aranılan bir kişiliktir.

Venüs Yay kişisi ilişkilerde açık sözlü , sempatik , ilgili , meraklı özellikler sergileyecektir.
Ateş burçlarının saf tarafını ilişkilerinde deneyimleyecektir. Elbette bu saf tarafı bazen hayal kırıklıklarıyla karşılaşmasını garantileyebilir lâkin o safta olsa , zayıf biri değildir.
İyi niyeti suistimal edildiğinde bile bu olaydan ders çıkarıp geçmişe takılmayıp , geleceğe odaklanabilecektir.

Venüs Yay kişisi aşk , para ve sosyal ilişkileriyle alakalı pozitif bir yaklaşım sergilediğinde kısa vadede kayıplar yaşasa da , karşısına türlü fırsatlar çıkması muhtemeldir yani biraz şanslı olduğunu söyleyebiliriz.

Venüs Yay kişisinin yurtdışıyla bağlantılı ilişkiler kurması , yabancı dillere ve yabancı kültürlere karşı ilgisi olması ihtimalini ekleyebiliriz.
Eğitimle zihinsel gelişime , seyahatler vasıtasıyla sosyal genişlemeye açık biridir.
Eğitime ve seyahatlere imkanı yoksa bile kendini bir iki konuda geliştirmek isteği olacaktır ve yeniliğe açık biri olacaktır.
Eğitim hayatında biraz gevşeklik gösterebilir. Merakını tatmin etmeyen derslerde disiplinli olmakta zorlanabilir.

---------------

Venüs Oğlak burcunda

Venüs fonksiyonları ile Oğlak burcunu harmanlıyoruz.

Oğlak burcu gibi beğenilere sahip olma , Oğlak burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Oğlak burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Oğlak kişisi klasik beğenilere sahip olabilir. Bir şeyin değerli olması için çok yeni olması ya da çok pahalı ve süslü olması onu ilgilendirmeyebilir.
Hatta eski olana ( Nostaljiye ) karşı sempati duyması ihtimali vardır.
Venüs Oğlak kişisi için satın almak istediği şey GEREKLİ ve FAYDALI olmalıdır.
Sırf hevesleri harcama yapmayacaktır ( Doğum haritasında Aslan , Jüpiter gibi vurgular durumu değiştirebilir )

Venüs Oğlak kişisi kendi değeri konusunda karamsarlığa kapılabilir.
Kendini yeterince değerli , akıllı , çekici , beğenilen biri olarak hissettiği dönemler olabilir.
İlişkiler konusunda red edilmekten çekiniyor olabilir ve ilk adım onu endişelendiriyor olabilir.
Bu özellikler Oğlakın problemli tarafıdır.
Olumlu açıdan Venüs Oğlak kişisi zamanla kendi değerini daha çok fark edecektir.
Hatta Venüs Oğlak kişisi için , zamanla olgunlaşan çekicilik ve güzellik anlayışı yorumunu yapabiliriz.

Venüs Oğlak kişisi nasıl mutlu olur ? Nelerden hoşlanır ?

Kalabalıklardan hoşlandığını söyleyemeyiz. Yalnızlığı tercih edebilir ya da çevresinde güvenip görüşebileceği birkaç sağlam dostu olması ona yetecektir.

Maddi , manevi güvenceden hoşlanır ne de olsa Oğlak burcu TOPRAK elementi burcudur.
Düzenli bir işi , düzenli bir ilişkisi olmasını isteyecektir. ( Uranüs ve Neptün gibi vurgular bu düzen anlayışını biraz değiştirebilir )

Keyfi konularda alışkanlıkları vardır. Beğenileri konusunda istikrarlı olacağını söyleyebiliriz.

Venüs Oğlak kişisi kendini karşı cinse nasıl sunar ve karşı cinsten ne bekler ?

- Bana güvenebilirsin , sorumluluk sahibi biriyim ve sadık bir sevgiliyim

İşte kendini bu şekilde sunar. Karşı tarafa güven veren titreşimler yayar. Olgun bir yapısı vardır. Daha küçük yaşlarda , kendinden yaşça büyük kişilerle yakınlık kurmayı tercih edebilir. Yaş farkı olan dostları olabilir.
Venüs Oğlak kişisi ilişkilere ciddiyetle yaklaşma eğiliminde olacaktır.
Güvenilir bir dost , güvenilir bir eş olmak ihtiyacındadır ve karşı taraftan da benzer şekilde güvenilirlik bekleyecektir.
Venüs Oğlak kişisini etkilemenin yollarından biri BAŞARI olabilir.

Venüs Oğlak kişisi ilişkiler ve ortaklıklar yoluyla başarıya yönelmeyi tercih edebilir.
Zaman zaman kariyeri konusunda pek hırslı olmayan , rahat ve kolaya kaçan yaklaşımlar sergileyebilir.
Sanatla , estetik ve güzellikle , tasarımla alakalı konularda mesleki tercihleri olabilir.
Mesleğiyle ilgili uyumlu , çekici ve diplomatik bir doğası vardır.

------------

Venüs Kova burcunda

Venüs fonksiyonları ile Kova burcunu harmanlıyoruz.

Kova burcu gibi beğenilere sahip olmak , kendini Kova burcu gibi çekici kılmak , ilişkilerde Kova burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Kova kişisi farklı beğenilere sahip olma eğilimi taşır. Moda olan şeylerden hoşlanmak yerine muhtemelen kendine özgü zevkleri olacaktır.

Venüs Kova kişisi için arkadaş grupları önemli olacaktır. Arkadaş çevresinde beğenilen , aranılan bir kişiliktir. ( engelleyici başka unsurlar yoksa )

Bazen aşkla arkadaşlığı karıştırma durumları olabilir. Arkadaş olarak başlayıp duygusal ilişki şeklinde devam eden birliktelikler kurma eğilimindedir.
İlişki bittiğinde yine arkadaş kalmak ona pek zor gelmeyecektir. ( Doğum haritasında başka unsurlar yoksa tabi )

İlişkiler konusunda bağımsızlıktan hoşlanır. Kısıtlanma durumunda partnerinden uzaklaşma gibi tepkiler verebilir.
Boğucu duygusallıktan sıkılabilir.

İlişkilerde geleneksel kurallara farklı bir bakış açısı olabilir. Eşitlik konusuna önem verir. İlişkilerinde zihinsel , fikirsel uyum daha öncelikli olacaktır. Sırf duygusallık onu tatmin etmeyecektir. Fikir alış verişi yapabilmelidir.

Başkalarından farklı olduğunda kendini değerli hissedebilir. Romantik atmosferler ona pek etkileyici gelmeyebilir. Onu etkilemek için daha orijinal olmanız gerekebilir.
Kırmızı güller ve romantik bir müzik -belki birkaç defa hoşlansa da- bir süre sonra muhtemelen sıkıcı olmaya başlayacaktır.

Venüs Kova kişisi akıllı kişilerden hoşlanacaktır. Bağımsız kişilerden hoşlanacaktır.
Tuhaf beğenileri olabilir. Bilgiden hoşlanır.

Parasal bağımsızlık önemlidir. Kendi parasını kazanmak isteği olacaktır ve farklı kanallardan – sıra dışı yöntemlerle para kazanma potansiyeli vardır.

-------------

Venüs Balık Burcunda

Venüs fonksiyonları ile Balık burcunu harmanlıyoruz.

Balık burcu gibi beğeniler , Balık burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Balık burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Balık kişisi mütevâzi beklentileri olan biridir. Almak kadar vermeyi de seven yardımsever ve cömert bir doğası vardır.

Hassas ve pek çok şeyden etkilenmeye müsaittir. Güzelliğe , sanata , estetiğe kaşı duyarlıdır.
İnce zevkleri vardır. Gürültülü ortamlardan hoşlanmayabilir. Kavga – gürültü durumlarında KAÇMA davranışını sergileyebilir. Hatta bu kaçışları bazen bir takım görevlerinden kaçmak şeklinde görülebilir.
Sanatla , estetik ve tasarımla ilgili bir alanda en azından hobi olarak ilgilenmesi ona iyi gelebilir.

Bazı zevklere bağımlı hissedebilir. Zaman zaman iç dünyasıyla temas etmekten hoşlanacaktır.
Sanat ve müzik onun ruhunu okşayabilir. Bir tür inanca bağlı olmak ona huzur verecektir.
Allah sevgisi , İlahi Aşk gibi kavramlar ön plana çıkabilir.

Karşı cinsle kurduğu ilişkilerinde karşı tarafı idealize edebilir. Onu olduğundan daha mükemmel algılayabilir. Romantik bir aşk yaşama potansiyeli olacağı gibi ilişkilerinde hayal kırıklığı deneyimlemesi ihtimalini de ekleyebiliriz.
İyi niyeti suistimal edilmeye açıktır. İlişkilerinde , arkadaşlıklarında karşı tarafa hep vermeye alıştırmaması iyi olacaktır. Nankörlük görmesi ihtimaline dikkat diyelim.

Venüs Balık kişisi kolay etkilenen bir doğaya sahiptir. Karşı cinsten gelen ilgi ve sinyallere karşı hassastır. Kalbi boş olduğunda periyodik olarak hüzünlenme ya da kendini manevi sevgiye yöneltme eğiliminde olabilir.
Kalbi dolu olduğunda tanıyabileceğiniz en sevgi dolu , merhametli , sempatik kişiliklerden biri olacaktır. Sevginin ve sevgilinin içinde kendini kaybedebilir , kaybolabilir.
Tamamen sevgili – eş – dost – evlat odaklı biri olması durumunda kendini mutlu edecek şeylerden fedakarlık edebilir ki bu duruma biraz dikkat çekmek ( dengelemek ) doğru olacaktır.

Balık burcu değişken özelliktedir , beğenileri konusunda katı bir tutumu olmayacaktır.
Değişime kolay adapte olabilecektir.
İmkanı varsa denize yakın bir evi olması onun duygusal doğasını besleyecektir muhtemelen.

05-31-2014 11:58 PM
« Önceki | Sonraki »

Konu Kapalı 


Bu Konudaki Mesajlar
Hazır Yorumlar - astrosohbet - 05-31-2014, 11:54 PM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 05-31-2014, 11:57 PM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 05-31-2014 11:58 PM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 05-31-2014, 11:59 PM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:00 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:01 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:02 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:02 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:03 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:04 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:05 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:05 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:06 AM
RE: Hazır Yorumlar - astrosohbet - 06-01-2014, 12:11 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yeni Oluşumumuzun Haritasını Yorumlar mısınız? :) hanzade 3 7,104 06-28-2016 03:58 PM
Son Mesaj: oyuncemberi

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir