Konu Kapalı 
 
Değerlendir:
  • 23 Oy - 3.48 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hazır Yorumlar
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Hazır Yorumlar
Ay Koç burcunda

Heveslerinin peşinden gitmeye ihtiyaç duyar. Karar verir ve harekete geçer hatta önce ateş edip sonra nişan alan bir kişilikten söz edebiliriz.

Ay Koçu mücadeleci bir yapıya sahiptir , bazen bu tür bir mücadele ihtiyacı karşısındaki kişileri rakipmiş gibi algılamasına sebep olabilir. Duygusal gerginlikler ve yine duygusallık kaynaklık taşkınlıklar yapma eğilimine dikkat diyelim.

Sabırsızdır , istediği şeyi bir an önce elde etmeye ihtiyacı vardır. Mantıklı bir sebebi olmadığı sürece beklemek onlara zor gelecektir.

Ateşli duygulara sahiptirler. Tutkulu ve sahiplenici olurlar. Sevdikleri zaman ateşli bir aşık olurlar. Sevdiğini kıskanma eğilimi taşırlar. Ateşli doğaları nedeniyle ufak bir kıvılcımdan tartışma çıkarabilirler lakin kinci ve çok inatçı değildirler. Çocuksu bir ruha sahiptirler ve bazen kırdıkları kişilerin gönlünü türlü maskaralıklar yaparak almasını bilirler.

Çocuksu doğaları bazen iyi niyetlerinin suistimal edilmesiyle sonuçlanabilir ve hayal kırıklığına uğrayabilirler. Bazen safça karşısındaki insana inanabilirler ki bu saflık tüm ateş burçlarında olabiliyor.

Ay Koçu birine bağlanmadığı sürece ilişkiler konusunda avcı gibidir. Ay Koçunu etkilemek için çok açık bir av olunmaması önerilir çünkü Ay Koçunun çabuk heveslenmesi kadar , hevesinin çabuk bitmesi olağandır ve kolay sıkılabilir. Maceraya evet diyen genelde aktif bir kişiliği vardır. Arkadaş grupları arasında önden giden , gruba öncülük eden ve bir şeyleri başlatan kişi olma özelliği vardır. Yeni başlangıçlar yapabilmeye dair donanımla gelmiştir dünyaya.

Doğum haritasında başka türde güçlü etkiler olmadıkça genelde dürüst , net ve dobradır. Bazen sonunun nereye gideceğini düşünmeden içindekini patır patır söylemeyi tercih eder. Bazen patavatsız ve gürültücü biri olarak etiketlenebilir.

***********

Ay Boğa burcunda

Duygusal , maddi ve manevi güvenceye ihtiyacı vardır. Sahip olmak ve sahip olduğu şeyleri korumak-muhafaza etmek eğilimi taşır. Bu eğilim onu sabit fikirli ve alışkanlıklarından kolay vazgeçmeyen biri yapabilir. Dolayısıyla aynı yerden alışveriş yapmak , gideceği yere aynı yoldan gitmek gibi davranışlar gösterebilir.

Ay Boğası duygusal güvenceye önem verdiğinden , ilişkiler konusunda karşı tarafa güvenme ihtiyacı duyar. Bu ihtiyaçtan dolayı karşı tarafa duygularını hemen belli etmez , diğer toprak burçlarının da yaptığı gibi sevginin zamanla büyüyeceğini düşünür. Yani bir Ay Boğası ilişkiye girmek için sabır gerekebilir. Bazen bir iki saniyelik bir bakışla ifade eder ilgisini , öyle gösterişli aşk böceği davranışları sergilemez genelde.

Ay Boğası maddi güvenceye de ihtiyaç duyar. Birikim yapmak ona uygun bir alışkanlıktır.

Ay Boğayı etkilemek için doğal olmak ve ona güven vermek doğru bir yaklaşım olacaktır.

Ay Boğasının inatçı bir tabiatı olacaktır. Karar verdikten sonra ters yönde karar vermesini istemeniz onu huysuzlandırabilir.

Ay Boğasının güzel müziğe , güzel kokulara , göze hitap eden güzelliğe , güzel yemeklere yani kısaca 5 duyusuna hitap eden güzelliklere karşı içten bir zaafı olabilir.

Tutkuludur lakin bunu sosyal ortamlarda göstermeyi sevmeyebilir. Birlikte olduğu kişiyle başbaşa kaldığında tutkulu doğasını daha rahat ifade edebilir.

************

Ay İkizler burcunda

Merak duygusunu beslemeye ihtiyacı vardır. Genelde kıvrak zekasıyla leb demeden leblebiyi anlayan , çabuk öğrenen biri olacaktır. Hem iyi bir konuşmacı , hoşsohbet biri , hem de iyi bir dinleyici olabilir. Tabii ona bir şey anlatırken lafı uzatmak onu sıkacaktır.

Espiri anlayışı kuvvetlidir. Gülmek ve güldürmek üzerine doğal bir hüneri vardır. Bazen taklit yeteneği de görülebiliyor Ay İkizler kişisinde.

Ay İkizler kişisi gerek duygusal gerek dostluk ilişkilerinde zihinsel uyuma öncelik verebilir. Onun için öncelikli olan şey zihinsel tatmindir. Fikir alışverişidir. Bildiklerini ve düşüncelerini karşı tarafa aktarmak ve karşı taraftan benzer veriyi almak ve biraz da hayret duygusunu hissetmek ona uygundur. Kendini pek yetiştiremeyen Ay İkizler kişisi hayret duygsunu kitaplarda yada gezilerde yada dinleyip izledilerinde değilde dedikodu içinde arayabilir ki buna dikkat diyelim.

Ay İkizler kişisi kıvrak zekasıyla çabuk tepki verir , bazen çabuk sinirleri gerilebilir ama tutucu ve pek inatçı değildir. Genelde objektif biri olacaktır.

Her iki elini kullanabilir yada mesela aynı anda iki işi birden yapabilecek pratikliğe sahiptir. Bazen ilişkiler konusunda iki kişiyi idare edebilme hüneri de olabilir. Bu özelliğiyle çapkınlık yapma potansiyeline değinebiliriz tabii doğum haritasında frenleyici etkiler olduğunda durum değişir.

Ay İkizler kişisinin duygusallığı pek derin değildir , hatta akıl-mantık önceliği vardır ve duygusallığı ikinci planda tutabilir.

Ay İkizler kişisi birini merak ettiğinde kısa sürede merakını gideren yanıtları bulmuşsa bu ilgi hafifleyebilir. Öyleyse Ay İkizlerin sizi merak etmeye ve sizinle ilgilenmesini istiyorsanız biraz gizemli olmak gerekebilir.

************

Ay Yengeç burcunda

İçsel olarak çok duygusaldır lakin bazen kırılganlığını sert bir yengeç kabuğunun altında gizliyormuş gibi duyarsız görünebilir.
Hassas bir iç dünyası vardır ve dolayısıyla çevresindeki şarlardan kolay etkilenen biridir.
En çok korktuğu şeylerden biri ; sevdiklerini kaybetmektir. Elbette bu korku az çok herkeste olabiliyor lakin Ay Yengeç için daa yoğundur ve sıklıkla deneyimlenebilir.
Örneğin sevdiği birini uzaklara göndermek ona zor gelebilir , sanki sevdiği o kişi kendi başının çaresine bakamazmış gibi hissedebilir. Bu içgüdü doğal annelik güdüsüdür ve Yengeç burcu potansiyeli olan herkeste az çok vardır. Koruma ve kollama içgüdüsü diyebiliriz.

AyYengeç kişisi geçmiş anılarıyla kontak kurma ihtiyacı hissedebilir. Geçmişiyle bağını muhafaza etme eğilimindedir. Onda bir tür his uyandıran deneyimlerini çok iyi hatırlayabilir yani güçlü bir duygusal hafızası vardır.

Periyodik olarak içe çekilme ihtiyacı hisseder , bu tür inziva zamanlarında kendi iç dünyasıyla ve duygularıyla temas etmek ona iyi gelir.
Bazen bir eleştiri karşısında kendini geri çekip bir süre ortalıkta görünmeyebilir. Kırılgan yapısından kaynaklanan bir durumdur.

Doğum haritasında sert başka etkiler olmadıkça , genelde ailevi konular onun için önceliklidir. Yaşadığı ev önemlidr. Çocukluk anılarının yer aldığı mekanlar bilinçaltında özenle saklanır. Yengeçin kabuğu gibi bir tür sığınağa ihtiyaç duyar.

Zaman zaman birine yada bir şeylere bağlanma ihtiyacı ortaya çıkar. Bu ihtiyaç Su burçlarının genel özelliklerinden biridir.
Başkalarına mantıklı gelmeyen bazı alışkanlıkları olabilir ki bunun nedeni genelde duygusallık kaynaklıdır ( o alışkanlığın geçmişe ait bir hisle bağlı olması gibi )

************

Ay Aslan burcunda

Doğum haritasında frenleyici başka etkiler olmadıkça genelde ön planda olmaya ihtiyacı vardır.
1 numara olmak , sınıf başkanı olmak , bulunduğu ortamda merkezde olup dikkatleri üzerine çekmek gibi eğilimler taşıyabilir.

Ay Aslan kişisi emir almaktan pek hoşlanmayacaktır oysa kendisi zaman zaman emrivaki yapabilir. Zaten doğal bir yönetme ve organize etme hünerine sahiptir.
Arkadaş gruplarını basitte olsa bir amaç doğrultusunda organize etmek ona iyi gelecektir. Çünkü insanlar üzerinde bir etki yaratmak ve kendini kısa bir süreliğine de olsa özel hissetmek onun için bir tür ihtiyaç gibidir.

Ay Aslan kişisi genelde cesaret duygusuyla kontak halinde olacaktır. Bazen çabuk öfkelenebilir ancak diğer ateş burçları gibi öfkesini ortaya döktükten sonra pek kin tutmayacaktır.

Romantik bir aşık olabileceğini söyleyebiliriz. Sevmeye ve sevilmeye hava gibi su gibi ihtiyaç duyar. Sempatik davranışlarıyla , türlü jestlerle karşı cinsin gönlünü fethetmekte genelde başarılıdır. Sevgisine karşılık göremediği zamanlarda onuru kırılmış gibi inzivaya çekilebilir lakin bu durum uzun sürmeyecektir çünkü Ay Aslanı sosyal dünya ile kontak kurma ihtiyacındadır.

Başkalarının onayını alma ihtiyacı gereksinimi duyabilir ( zıt burcu olan Kovanın aksine )
Her ne yapıyorsa , takdir ve beğenileri almak onu daha çok motive edecektir.

Ay Aslanın gölgesi , kibir ve fazla gurur olabilir. Kendini beğenmişlik eğilimine dikkat diyelim.

************

Ay Başak burcunda

Kusursuzluk ihtiyacındadır. Berrak gözleriyle küçük kusurları çabuk farkedebilir. Bu kusurları farketmek kendini ve başkalarını eleştirmesiyle sonuçlanabilir.
Bu açıdan bazen cansıkıcı biri olarak tanımlanabilir. Oysa o başkalarını eleştirdiği kadar , içten içe kendini de eleştiriyordur.

Dağınıklık hoşuna gitmez. Düzenli olmak ve her ne yapıyorsa onu sistemli şekilde yapmak doğal hüneridir. Plan ve program yapmakta yetenekli olabilir.

Zaman zaman alınganlık gösterme eğilimi olabilir. Tartışmalarda alttan almak ona zor gelmez.
Egoist biri olduğunu söyleyemeyiz aksine genelde alçakgönüllüdür.

Diğer toprak burçları gibi güvence kavramına öncelik verir. Maddi , manevi , duygusal güvence önemlidir. Genelde romantik biri sayılmaz , mantıklıdır. Ve bir ilişkiye başlamadan önce karşı tarafa güvenmek ihtiyacı hisseder.
İlişkiyi her geçen gün daha da mükemmel hale getirmek için çaba gösterme eğilimi taşıyabilir.
İlişkilerde deneyim sayısı fazla olmayabilir çünkü onun için kalite kavramı , sayısal çokluktan daha önemlidir. Dolayısıyla seçici biri olacaktır ve herkesi kolay beğenmeyebilir , beğendiği kişinin hata ve eksiklerini çabucak farkedebilir.

Genelde güçlü bir hafızası vardır. Detayları analiz etmekte beceriklidir. Başkalarına göre sıkıcı görülen ve detay gerektiren işleri yapabilmek onun hüneridir.
Sorumluluk sahibidir ve ödevleri / görevleri konusunda çalışkan bir tavrı olacaktır.

*************

Ay Terazi burcunda

Paylaşmak ihtiyacındadır. Elindekini sevdiği saygı duyduğu birileriyle paylaşmak onu mutlu eder.
İyi günde kötü günde hayatı paylaşabileceği insanlara ihtiyaç duyar. Genelde cömert bir tabiatı vardır.

Ay Terazi kişisi genelde saygılı ve zarif davranışlar gösterme eğilimindedir. Hatta bazen uyumu bozmamak adına insanlara fazla tolerans gösterebilir.

Genelde kararsız bir kişiliği vardır ve ilişkilerinde karşı tarafın kararlarına uyum göstermeyi tercih edebilir.
Kararların çoğunu partnerine yada dostlarına bırakabilir.

Kendini çekici biri olarak ortaya koyma hüneri vardır yada daha genel anlamıyla güzelden anlar diyebiliriz.
İnce bir zevki olacaktır ve de güzel olan şeylerden etkilenmeye müsait bir doğası vardır. Bu nedenle sanatla yada estetik içeren herhangi bir uğraşıyla ( moda-tasarım vb.) ilgilenmek ona iyi gelebilir.

Ay Terazi kişisi için denge kousu önemlidir ve iç dünyasının dengelerini bozabilecek aşırılıklardan hoşlanmaz. Örneğin müzikten keyif alabilir lakin sesini fazlaca açıp gürültü yapmaktan hoşlanmayabilir. Herhangi bir konuda genelde orta yolu tercih ettiği için , aşırı uçlar onun hassas dengelerini bozabilir.

Genelde romantik bir yapıya sahiptir ve ilişkiler üzerine güdüsel olarak (Ay'dan dolayı) pek çok şeyi zaten biliyor gibidir.
Duyarlılığı bazen Su burçlarına benzeyebilir lakin Su burçları kadar derin bir duygusallığı yoktur.

Kararsızlığı ve uyumu bozmamak adına asıl samimi düşüncelerini saklama eğilimi onun gölgelerinden bazılarıdır.

*************

Ay Akrep burcunda

Gizlilik ihtiyacındadır. Kendine ait bazı özel şeylerin deşifre edilmesi hoşuna gitmeyecektir.
Dolayısıyla genelde kendiyle alakalı bir şeyleri saklama ihtiyacı duyar.

Bir takım sabit alışkanlıkları vardır. Bildiği güvenli olan yolu tercih eder. Sık sık değişimler yaşamak ona güven vermez.

Güçlü olmaya ihtiyaç duyar ve zayıf kişiliklerle uzun süren yakınlıklar kurmayabilir. İradesi kuvvetlidir , fizksel yada psikolojik acıya karşı içgüdüsel (Ay'dan dolayı) bir dayanıklılığa sahiptir.
Sanki pek çok kriz yaşamışta her bir krize ait bilgileri bilinçaltında saklıyor gibidir. Bu bilgelik , kriz anlarında soğukkanlı tepkiler vermesinin sebebidir.

Bazen fazla inatçı ve dikkafalı davranışlar sergileyebilir. Hırs duygusu zaman zaman artabilir ve onu hoşa gitmeyen tercihlere yöneltebilir.
Kazanmak için her şeyin mübah olduğu düşüncesine kapılabilir.

Kin duygusuyla kontak halinde olabilir. Fesatlık duygularını barındırabilir. Bu olumsuz ve içsel olarak yıpratıcı hisler , onun yoğun duygusal doğasından kaynaklanır.
Sahiplenme güdüsü kuvvetlidir.

Analiz etme , araştırmacılık ve bilinmeyen gizemleri ortaya çıkarmakta beceriklidir. Sezgileri kuvvetlidir lakin bazen şüpheyle sezgiyi birbirine karıştırabilir ve içine doğan şüpheleri sanki sezgisel olarak hissetmiş gibi algılayıp diğer insanları ve olayları yanlış değerlendirebilir.

*************

Ay Yay burcunda

Bir şeylere inanmak , güven duymak ihtiyacındadır. İtimat etme duygusuyla sık sık kontak halindedir.
Bazen bu duygu yanlış kişilere itimat etmeyi ve hayal kırıklıklarını ifade edebilir. Yinede Ay Yay kişisi genelde iyimser bir tabiata sahiptir ve öyle hayal kırıklıkları karşısında kırılıp gücenip kendi dünyasına çekilecek biri değildir. Çünkü dışarda keşfedilecek çok şey vardır ve keşfetmek ona iyi gelir.
Bu keşfetme ihtiyacı , yeni olan şeylere merak duygusu taşımasına neden olur. Yeni biriyle tanışmak , yeni bir mekan keşfetmek , yeni bir film , yeni bir şarkı , yeni bir kitap ona çekici gelecektir.

Ay Yay kişisi genelde sempatik davranışlar sergiler. Mizah anlayışı iyidir.
Bazen dikkatsiz ve patavatsız biri olsa da , genelde çevresinde iyi günde ve kötü günde aranılan bir kişiliktir.
Uzun süre somurtkan biri olmayacaktır. Dolayısıyla cansıkıcı biri değildir aksine türlü deneyimlere açıktır. Örneğin 'gezelim' gibi bir teklife eğer çok meşgul değilse genelde evet diyecektir.

Diğer ateş burçları gibi bazen sabırsız ve çabuk öfkelenen biri olabilir. Öfkeli tepkisini ortaya koyar ama bunu inatla ve kinle sürdürmeyecektir.

Kendini geliştirmek ihtiyacı önceliklidir. Geniş bir merak sahası olabilir. Her bir merakıyla ilgili pek çok şey biliyor olsa da tek bir alanda uzmanlaşmakta zorlanabilir. Çünkü tek bir konuya odaklanmak onu sıkabilir. Değişim ona iyi gelir.
Yabancılarla kontak halinde olmak ona iyi gelebilir ve dolayısıyla yabancı diller üzerine yada yabancı ülkelerle bağlantılı olmak üzerine doğal bir eğilimi olabilir.

Ay Yay kişisinin romantik düşleri Su burçlarından farklı olacaktır. Örneğin hiç konuşmadan birbirine öylece bakan iki aşık portresi onu sıkabilir , o bir geminin kenarında seyahat halinde sevdiği kişiyle hayat üzerine , siyaset üzerine , bilim üzerine , rüyalar üzerine vb. saatlerce konuşmayı daha romantik bulabilir.
Yani Ay Yay kişisi ile partnerinin en az bir kaç ortak konuda konuşabiliyor olması (benzer ilgi alanlarının olması) iyi olacaktır.

**********

Ay Oğlak burcunda

Başarılı olma ihtiyacındadır. Çevresinde saygı duyulan biri olmaya ihtiyaç duyuyor gibidir.
Bazen bu ihtiyaç olgun ve ciddi bir izlenim uyandırmasının sebebidir.

Duygular disipline edilmiş gibidir. Ciddi bir tavır takınma hüneri vardır. Dışarıdan bakılınca pek heyecan verici biri gibi durmayabilir. Onun hüneri heyecan ve aksiyon değil , güven vermektir. İnsanların güvenini kazanmakta başarılıdır. İlişkilerinde saygı ve güven kavramına öncelik verir. Karşı taraf ne kadar çekici olursa olsun güven vermiyorsa , ilişkiye başlamakta tereddüt edebilir.

Pek duygusal biri sayılmaz. Daha doğrusu duygularını öyle sık sık ortaya koyan biri değildir. Romantik konularda becerikli olduğu söylenemez.
Genelde mantık odaklı düşünür. Somut elle tutulur konularla meşgul olmayı tercih eder. Muhtemelen az sayıda yakın arkadaşı vardır. Çünkü zamanını arkadaş ortamlarında eğlenceli vakit geçirmek adına uzun süre tüketmez. Zamanını çalışmaları doğrultusunda kullanmayı tercih edebilir.

İnatçı ve kararlı bir yapısı vardır. Kafasına koyduğu bir işin üstesinden gelme gayretini gösterme hüneri vardır ve genelde başladığı işleri bitirir.

Çok sosyal biri olmadığından , kalabalıklar karşısında çekingen ve tereddütlü olabilir. Mesleki konular onun için uygun bir sığınak gibidir.

Ciddi bir duygusallığı olduğundan , istikrarlı ilişkilere imza atma potansiyeli taşır. Başka sert etkiler yoksa , duyguları inişli-çıkışlı değildir aksine istikrarlıdır.
Yaş farkı olan kişilerle iyi anlaşabilir.

Saygısızlık görmek , dışlanmak , rededilmek gibi korkular taşıyor olabilir. Belki de bu korkular nedeniyle yeni tanıştığı insanlara ilk etapta temkinli yaklaşabilir.

Duygusal krizlerde depresyona girme eğilimine dikkat diyelim.

**********

Ay Kova burcunda

Farklı olma ihtiyacındadır. Gelenekleri sorgulayan biri olabilir , akılcı yaklaşımı vardır. Bu yaklaşım onun kendini duygusallığa bırakmasına engel olabilir.
Dolayısıyla pek romantik biri sayılmaz. Hatta bazen aşkla arkadaşlığı birbirine karıştırabilir. Onun sığınağına yaklaşmak için önce arkadaşı olmanız gerekebilir.

Farklı olma ihtiyacı zaman zaman dış görünümüne yansıyabilir. Farklı giyinmek yada saçlarıyla ilgili farklı bir renk , farklı bir stil deneyebilir ve çevresini şaşırtmaktan hoşlanabilir.

Periyodik olarak kendini bağımsız hissetmeye ihtiyaç duyar. Böyle zamanlarda yakın çevresinden uzaklaşması ona iyi gelebilir.
Bu eğilim duygusuzmuş gibi algılanmasına sebep olabilir. Örneğin ailesinde yada partnerinde Su burcu etkileri vurgulanıyorsa Ay Kova kişisinin onlar tarafından anlaşılması güçleşir.

Başkalarının denemediği şeyi denemek ister , ilginç / orijinal fikirler üretme hüneri vardır.
Bazı fikirlerinde sabitlik ve inatçılık görülebilir çünkü ne de olsa Kova sabit burçlardandır.

Bilgiye önem verir ve ilişkilerinde ( partneri yada dostları ) zihinsel uyuma öncelik verebilir. Öyle dakikalarca el ele tutuşup göz teması kurup hiç bir söz etmemek Ay Kovasına pek uygun değildir. Zihinsel Kovasının doldurulmasını ister ve de bu Kovadakileri boşaltabileceği ( anlattıklarını dinleyecek ) insanlara gereksinim duyar.

***********

Ay Balık burcunda

Bir şeylere bağlanma ihtiyacı vardır. Bu bazen bir sevgili-eş , bazen bir ideal-bir hayal , bazen dünyanın problemlerinden uzaklaşacağı televizyon-bilgisayar oyunu-internet-alkol gibi alışkanlıklar olabilir. Bir şeyler hissetmek ihtiyacı önceliklidir. Yada bazen acı hislerden uzaklaşmak ve kaçmak..

Oldukça duyarlı biridir , sezgileri kuvvetlidir , yaşadığı atmosfere ait her türlü titreşimi algılıyor gibidir.
Bu duyarlı tarafını pek göstermiyorsa bile , çevresindeki değişimlerden etkilendiğini gözlemleyebilirsiniz.
Eleştiri karşısında alınganlık gösterebilir , gürültülü tartışmalarda hemen oradan uzaklaşmak isteyebilir.
Kolayca etkilenme özelliği , sanat-estetik-tasarım-güzellik gibi konularda da kendini gösterebilir.
Destekleyici başka faktörlerde varsa bu tür yaratıcılık gerektiren konularda hüner sahibi olabilir.

Ay Balık bazen kararsızdır. Duyguları ve tepkileri onu iki ayrı yöne doğru çekiyor gibidir.
İki ayrı yöne salınan duyguları , zaman zaman çelişkili davranışlara sebep olabilir.

Genelde anlayışlı , sempatik ve merhametlidir. İnatlaşma , hır gür nefret gibi konuları içgüdüsel olarak aşmıştır. Kolay affeder.
Bazen hırslı bir izlenim uyandırmaz ve elindekiyle yetinen , daha fazlasına ve daha iyisine gerek duymayan bir tavır sergileyebilir.
Bu tavır bazı sorumluluklarını aksatmasına hatta belki tembellik eğilimine işaret edebilir.

Genelde bakışları duygusallığını yansıtır. Dalgınlık ise sıkça görülen bir özelliğidir.

05-31-2014 11:54 PM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: Hazır Yorumlar
Merkür Koç burcunda

Merkür fonksiyonları ile Koç burcunu harmanlıyoruz.

Koç burcu gibi düşünme , Koç burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Koç kombinasyonu , kendinden söz etmeyi seven bir kişiliği ifade edebilir. Neler yaptığını , ne istediğini , ne düşündüğünü açık sözlü bir tarzda ifade etmeyi tercih edecektir. Dobra dobra konuşan biri olacağını söyleyebiliriz ( Yıldız haritasında bunu engelleyen başka faktörler olmadığında tabii )

Merkür Koç kombinasyonu , atak bir iletişimciye işaret edecektir. Açık sözlülük , sözünü esirgememe gibi özellikler bazen patavatsızlığa ve kırıcı diyaloglara götürebilir.

Koç burcunun savaşçı özelliklerini Merkür arenasında gözlemleyebiliriz. Fikir mücadelesi vermek ve sözlü yada yazılı yollarla düşüncelerini güçlü biçimde ortaya koymak , başka türlü fikirlere meydan okumak gibi özelliklerden söz edebiliriz.
Bir yazarın kalemini bir tür mücadele doğrultusunda kullanması gibi yada CemYılmaz gibi bir sahne adamının izleyicileriyle laf atışmasına girmesi gibi yada Hitler gibi bir politika adamının büyük kalabalıklara ateşli konuşmalar yapması gibi örnekler verebiliriz.

Koç burcunun sabırsız ve enerjik özelliklerini Merkür arenasında gözlemleyebiliriz. Zihinsel enerjinin yüksek olabileceğini , fikirsel aktivitenin hızlı olabileceğini ve dolayısıyla sabırsız düşünme ve konuşma eğilimlerinden söz edebiliriz.

Merkür Koç ve Yay burçlarında olduğunda , stratejik düşünmek zorlaşır. Uzun vadeli fikirler üretmek zor gelebilir. ( Satürn , Plüto ve 8.ev etkileri istisnâ olabilir )

Merkür Koç kombinasyonu , istediği konularda hızlı öğrenme becerisine sahip olacaktır lâkin istemediği konularda kestirme yolları ( kurnazlık gibi , bencilce fikirler gibi ) tercih edebilir.

Koç burcunun Öncü özelliklerini Merkür arenasında gözlemleyebiliriz. Yeni fikirler ortaya atmak , yeni düşüncelerin yolunu açmak , gerektiğinde '' Kral çıplak ! '' diyebilmek Merkür Koç için uygundur. Koç , başlangıçların burcudur ve Merkür Koç kombinasyonu yeni başlangıçlar yapmak için fikirler üretme ve söz söyleme potansiyelini ifade eder.

Merkür Koç kombinasyonun gölgelerinden biri , kendi düşünceleriyle fazlaca meşgul olup , karşı tarafın görüşlerini dinlememesi ve yargıda bulunmak için acele etmesidir.

-----------

Merkür Boğa burcunda

Merkür fonksiyonları ile Boğa burcunu harmanlıyoruz.

Boğa burcu gibi düşünme , Boğa burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Boğa kombinasyonu , somut konular üzerine düşünmeyi ve de somut konular hakkında konuşmayı tercih eden bir kişiliğe işaret edebilir. Maddi konular hakkında konuşmak , problemler hakkında somut-uygulanabilir-pratik çözümler bulmak gibi bir potansiyelden söz edebiliriz.

Boğa burcu sabit nitelikli olduğundan , Merkür Boğa kombinasyonunda sabit fikirlilik eğilimi olabileceğini söyleyebiliriz. Fikirler esnek ve değişken olmayacaktır. İstikrarlı bir zihin yapısından söz edebiliriz.
Boğa burcunun istikrarlı doğası , kullanılan kelimelere de yansıyacaktır. Güven veren bir konuşma tarzından söz edebiliriz. Sakinlik , Boğa burcunun önemli özelliklerinden biridir ve Merkür Boğa kombinasyonu bu özelliğini iletişim alanında kullanacaktır.
Boğa burcunun gölgelerinden biri olan inatçılığı , Merkür Boğa kişiliğinde ‘fikirsel inatçılık’ şeklinde gözlemlenebilir.

Merkür Boğa kombinasyonu , istikrarlı zihin yapısıyla yavaş ve adım adım öğrenme potansiyeline sahiptir.
Karışık matematiksel problemler yada soyut felsefi teoriler Merkür Boğanın merak sahasına girmeyebilir.
Elbette yıldız haritasında başka destekleyici etkiler varsa Merkür Boğasının matematik ve felsefeye eğilimi + hüneri gözlemlenebilir.

Mantıklı ve somut-uygulanabilir düşünceleriyle Merkür Boğa kombinasyonunda ticari bir zekadan ve de kişinin elinin bereketli olmasından söz edebiliriz.

--------------

Merkür İkizler burcunda

Merkür fonksiyonları ile İkizler burcunu harmanlıyoruz.

İkizler burcu gibi düşünme , İkizler burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür , İkizler burcunun yöneticisi olduğundan bu konumun Merkür için en güçlü kombinasyonu ifade ettiğini söyleyebiliriz.
Merkür İkizler kombinasyonunda merak dürtüsü çok kuvvetlidir. Merküryen özelliklerin kişinin hayatında ve de karakterinde vurgulanacağını söyleyebiliriz.

Merkür İkizler kombinasyonu meraklı , konuşkan , el becerisi olan , gözlemci , pratik zekalı kişilik özelliklerini vurgular.

Bu kombinasyonda zihinsel aktivite ( düşünce hızı ve pratikliği ) yüksektir. Gündelik problemlere pratik çözümler getirmek kolaylaşır. El ve zihin koordinasyonu kuvvetlidir. Benzer şekilde dil ve zihin koordinasyonu da kuvvetlidir. Merkür İkizler kombinasyonu , hazır cevap bir kişiliği ifade edebilir.
Çabuk öğrenme becerisinden söz edebiliriz.

Merkür İkizler burcunda olduğunda , kişinin yazılı ve sözlü iletişim becerileri yüksek olacaktır. ( yıldız haritasında aksi yönde etkiler olduğunda bu durum değişebilir )
İyi bir konuşmacı olduğu kadar iyi bir dinleyici olma özelliğini de taşır.

Merkür İkizler kombinasyonunda her yöne dağılan bir merak dürtüsünden söz edebiliriz. Dolayısıyla pek çok konuda bilgisi olacaktır. Ancak tek bir konuyu derinlemesine incelemesi ve uzun süreli konsantrasyon zor gelebilir.

Merkür İkizler burcunda olduğunda , bilginin transferi önem kazanır. Bilgi , okuma-dinleme-gözlemleme gibi yollarla elde edilir ve sonra da başka kişilere konuşma-yazma yoluyla aktarılır.

Bu kombinasyonda İkizler burcunun objektifliği vurgulanır. Kişiler ve olaylar objektif şekilde değerlendirilir.

-----------

Merkür Yengeç burcunda

Merkür fonksiyonları ile Yengeç burcunu harmanlıyoruz.

Yengeç burcu gibi düşünme , Yengeç burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Yengeç kombinasyonu , duyguları hakkında konuşmaktan hoşlanacaktır. Merkür SU elementi burçlarındayken ( özellikle Yengeç ve Balık ) mantık ile duygular birbirine bağlanır ve birbirinden etkilenir.
Dolayısıyla Merkür Yengeç kombinasyonunda duygulardan etkilenebilecek bir düşünce yapısından söz edebiliriz.
Empati becerisinin kuvvetli olabileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca sezgilerinin kuvvetli olabileceğini de söyleyebiliriz.

Merkür Yengeç kişisi , ailesi ve sevdikleri hakkında konuşmayı ve belki de ona bir şeyler hissettiren deneyimlerle ilgili günlük vb. yazmayı tercih edebilir. Bir şekilde hislerini ifade etmesi gerekir. Örneğin Merkür Yengeç olan Can Dündar bu ihtiyacını şiirler yazarak ortaya koymaktadır.

Merkür Yengeç kişisi , ( tıpkı Mars Yengeç gibi ) sevdiği şeylere eleştiriler geldiğinde onları savunma ve kendini tartışmanın içinde bulma eğilimi taşıyabilir.
Yengeç burcunun koruma içgüdüsünü iletişim arenasında ve kurduğu cümlelerde gözlemleyebiliriz.

Merkür Yengeç kombinasyonu güçlü bir hafızaya işaret edebilir. Özellikle onda bir şeyler hissettiren kişi ve olaylarla ilgili anıları hafızasında saklı tutabilecektir.

Merkür Yengeç kombinasyonunda düşünceler duygulardan etkilenebileceği için , objektif olmakta zorlanabilir.

Yengeç burcunun sert ve koruyucu kabuğunun iletişim ve fikir arenasında gözlemlenmesi doğaldır. Çılgın Uranyen fikirler yada atak Marsiyen fikirler karşısında bu Yengeç kabuğunun arkasına saklanmayı tercih edebilir ve ona âşina gelen düşüncelerle yaşamını devam ettirmeyi seçebilir. Tabii güçlü Transitlerden etkilendiğinde bu yorum değişecektir ve örneğin Uranüs Transitinden etkilenen bir Merkür Yengeçin zihinsel açıdan kabuk değiştirmesi mümkündür.

Yıldız haritasındaki diğer faktörler de içe dönük ve kendini ifade etmekte zorlanan bir kişiliğe işaret ediyorsa , Merkür Yengeç kişiliğinin hislerini yazıya dökmesini önerebiliriz.

------------

Merkür Aslan burcunda

Merkür fonksiyonları ile Aslan burcunu harmanlıyoruz.

Aslan burcu gibi düşünme , Aslan burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Aslan kombinasyonu , kendini ortaya koymaktan , gösterişli ve özgüvenli cümleler kurmaktan ve eğlenceli şeyler hakkında konuşup yazmaktan hoşlanabilir.
Kendini ifade ederken zaman zaman tiyatral-dramatik bir uslup kullanabilir.

Aslan burcunun özgüvenini ve ego besleyici özelliklerini Merkür arenasında gözlemleriz. Kendini iddialı sözlerle ortaya koymak gibi , tadsız bir atmosferi canlandıracak olumlu ve motive edici ifadeler kullanmak vb. gibi.

Aslan burcunun sabit özelliklerini düşünürsek , özellikle kendisiyle ilgili düşüncelerinde oldukça sabit fikirli olabilir. Kendisiyle ilgili objektif olmakta zorlanabilir.

Aslan burcunun hünerlerinden biri olan organizasyon becerisinden söz edebiliriz. Organizasyonla ilgili iletişim konuları ve de problemlere pratik çözümler getirmek gibi avantajlar gözlemlenebilir.
Aslan burcunun gölgelerinden biri olan kibirli ve buyurgan özelliklerini , Merkür Aslan kişisinin konuşmalarında gözlemleyebiliriz yani bu gölgesi hakkında kendini disipline etmesi iyi olacaktır.
Yoksa otoriter bir uslup kullandığı zamanlarda ilişkileri zarar görebilir.

Merkür Aslan ve Koç burçlarında olduğunda , zihin ve düşünceler daha ziyade BEN odaklı olabileceği için karşı tarafı dinleme ve empati kurma gibi özellikler zayıf olabilir.

Merkür Aslan kombinasyonu , başkalarının onayını almaya kendini şartlandırmamalıdır yoksa yine Aslan burcunun gölgesine düşecektir.
Zaten doğal Merkür Aslan potansiyeli , başkalarının ilgisini çekecek düşünceleri özgüvenli bir şekilde ortaya koyabilecektir. Ekstra bir onay alma gereksinimi hataya sebep olabilir.

-----------

Merkür Başak burcunda

Merkür fonksiyonları ile Başak burcunu harmanlıyoruz.

Başak burcu gibi düşünme , Başak burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Başak kombinasyonu , detaylar hakkında düşünüp konuşmaktan hoşlanabilir. Muhtemelen başkalarının gözünden kaçan detayları algılama becerisi çok kuvvetli olacaktır ve de bu detayları ifade etmek niyetinde olacaktır.
Olumlu anlamda detaycı ve analizci düşünce yapısıyla özellikle Kariyeri konusunda ve çalışma hayatında türlü avantajlara sahip olacaktır.
Oysa Başak burcunun gölgesi olan eleştirel yaklaşımı benimsediğinde bu kez sürekli karşı tarafın hatalarına dair detaylara takılıp kalacaktır ve de eleştirel sözlerle bunu ifade ettiğinde ilişkileri zarar görebilecektir.
Öyleyse Merkür Başak kişisinin dikkatini hatalara ve eleştirilere yönlendirmemesini önerebiliriz.

Başak burcunun hünerlerinden biri olan sistemli ve metodlu olma özelliğini Merkür arenasında gözlemleriz.
Sistem üretmeye odaklanmış fikirler ve de metodlu düşünce yapısı Merkür Başak kombinasyonunun avantajıdır.

Tıpkı Yengeçte olduğu gibi , Merkür Başak kişisinin de kuvvetli bir hafızaya sahip olması muhtemeldir.
Tabi yıldız haritasında Mars – Neptün gibi vurgular varsa durum değişebilir.

Merkür Başak kişisinin takıntılı bir zihin dünyasına sahip olması ihtimaline dikkat çekebiliriz. Bazen önemsiz bir ayrıntıyı gereğinden fazlaca düşünerek zamanını ve zihinsel enerjisini tüketebilir ve strese girebilir.
Merkür Başak kişisinin bu detaycı ve analizci zihin yapısını , ‘yaptığı işin teknik detaylarında ustalaşmak’ doğrultusunda kullanması müthiş bir avantajı olacaktır.

Tüm Astrolojik kombinasyonlar içinde gözlemleme gücü en kuvvetlilerden biridir diyebiliriz.

---------------

Merkür Terazi burcunda

Merkür fonksiyonları ile Terazi burcunu harmanlıyoruz.

Terazi burcu gibi düşünmek , Terazi burcu gibi iletişim kurmak gibi bir potansiyelden söz edebiliriz.

Merkür Terazi kombinasyonu , ilişkiler hakkında konuşmaktan hoşlanabilir. Karşısındaki insanın sözlerine fazlaca önem verebilir. Kararlarında başka insanların düşüncelerinden etkilenebilir. Uyumu bozmamak adına kendi düşüncelerinden tavizler verebilir.

Terazi burcunun zarif özelliklerini iletişim arenasında gözlemleyebiliriz. Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır atasözüne uygun bir kombinasyondur. İletişim konusunda uyumlu bir tavır sergiler.

Merkür Terazi kişiliği diplomatik bir zekaya sahiptir. Arabuluculuk konusunda pratik çözümler üretme becerisine sahiptir. Karşıt fikirleri uzlaştırmak konusunda doğal bir hüneri vardır.
Zihni madalyonun her iki yönünü de algılayabilir. Böylece karşısındaki insan madalyonun bir yüzünü ifade ettiğinde , Merkür Terazi kişisi madalyonun diğer yüzünü de düşünme ve ifade etme eğilimi gösterecektir.

Merkür Terazi kombinasyonunda eşitlik düşüncesi önem kazanacaktır. İlişkiler de eşit iletişim ve eşit söz hakkı talep edebilir.

Terazi burcunun en önemli özelliklerinden biri olan paylaşma ihtiyacını Merkür arenasında gözlemleriz.
Düşüncelerin paylaşılması çok önem kazanır. Hem kendi düşüncelerini partneriyle paylaşmak isteyecektir , hemde partnerinin fikirlerini kendisiyle paylaşmasını isteyecektir ( eşitlik )

Merkür Terazi kombinasoyu , ikna edici cümleler kullanma konusunda doğal bir hünere sahiptir. Çekici bir iletişimci olarak mantığını ve de zarif anlatım tarzını kullanarak karşı tarafı ikna edebilme potansiyeline sahiptir.
Bu kombinasyonun gölgesi olarak kararsız bir zihni ( kararsız düşünceleri ) gösterebiliriz.

---------------

Merkür Akrep burcunda

Merkür fonksiyonları ile Akrep burcunu harmanlıyoruz.

Akrep burcu gibi düşünmek , Akrep burcu gibi iletişim kurmak potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Akrep kombinasyonu , derin ve gizemli konular hakkında konuşmaktan hoşlanabilir. Başkalarının çekindiği ölüm , metafizik , cinsellik vb. gibi konularda düşünmek ve konuşmak ihtiyacından söz edebiliriz.
Merkürün merak dürtüsü Akrepin karanlık görünen konularına yönelecektir. Dolayısıyla tehlikleli-sakıncalı şeyleri merak eden ve bu konuda derin düşünceler üreten bir yapıdan söz edebiliriz.

Merkür Akrep kombinasyonunda sezgiler oldukça kuvvetli olacaktır. Başkalarına ait düşünce titreşimlerini 6.his yoluyla algılayabilme hünerine sahiptir. Ancak bu hüner bazen yanlış ve yoğun kullanılabilir ve de başkalarının aslında düşünmediği şeyleri sanki öyle düşünüyorlarmış gibi bir tür vesveseye ( şüpheler ) düşme riskinden söz edebiliriz.
Merkür Akrep kombinasyonu kuşkucu bir zihne sahip olabilir , bu O’nun gölgelerinden biridir.

Merkür Akrep kombinasyonu analizci ve stratejik bir zekaya sahiptir. Merak ettiği bir konuyu derinlemesine ele alır. Analiz eder , kuşkucu zihniyle sorgular.
Sabit fikirlilik görülebilir. Fikir tartışmalarında inatçı bir yaklaşım sergileyebilir.

Akrep burcunun gizlilik ihtiyacı Merkür arenasında gözlemlenir. Bu konumda sırlar önem kazanır. İyi sır saklayabilir , başkalarının sırlarına ve gizli bilgilerine ulaşmak konusunda doğal bir hüneri vardır.
Dedektif gibi işleyen bir zihinden söz edebiliriz.

Merkür Akrep kombinasyonunda konsantrasyon yeteneğinden söz edebiliriz. Düşünce titreşimlerini ve dikkatini bir konuya odaklama potansiyelinden söz edebiliriz. Lâkin bu konsantrasyon becerisini Akrep burcunun gölgeleri doğrultusunda kullanması zararlı sonuçlar doğurabilir. Takıntılı ve zehirleyici düşünceleri olabildiğince zihninden uzak tutmasını önerebiliriz.

--------------

Merkür Yay burcunda

Merkür fonksiyonları ile Yay burcunu harmanlıyoruz.

Yay burcu gibi düşünmek , Yay burcu gibi iletişim kurmak potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Yay kombinasyonu , felsefi tarzda düşünmek ve konuşmayı tercih edebilir. Geniş düşünen bir zihin yapısından söz edebiliriz. Merak duyulan ilgi alanları oldukça geniş olacaktır. Tek bir konuyla ilgilenmekle yetinilmeyecektir. Tıpkı Merkür İkizler kombinasyonu gibi çok yönlü bir merak dürtüsünden söz edebiliriz.
Ve tabii Merkür Yay kişisinin de tek bir konuya odaklanması ve o alanda uzmanlaşması zorlaşacaktır.

Yay burcunun yabancı dil ve yabancı ülkelerle olan bağlantısını Merkür arenasında gözlemleyebiliriz.
Yabancı dil öğrenmeye eğilimli bir yapıdan söz edebiliriz.

Bu kombinasyon sahibi , kendisini geliştirmek ve zihinsel açıdan eğitmek dürtüsü taşıyabilir.
Yeniliklere , yeni bilgilere , yeni deneyimlere açık ( ilgili ) bir düşünce yapısına sahip olacaktır.

Yay burcunun gölgelerinden biri olan dikkatsizliğini Merkür arenasında gözlemleyebiliriz. Küçük detayları gözünden kaçırabilir.
Tıpkı Merkür Koç kombinasyonunda olabileceği gibi Merkür Yayda da patavatsızlık görülebilir.
Sabırsızlık edip konuyu derinlemesine anlamadan yargıya varma hatasına düşebilir.

Hayatın anlamını , inançları vb. konular hakkında fikir yürütmek , konuşmak ve tartışmak ihtiyacı görülebilir. Konuşurken felsefe yapması , vaaz verir gibi ( karşısındakine akıl verir gibi ) bir yaklaşım sergilemesi zaman zaman can sıkıcı olabilir.

Merkür Yay kişisinde doğal bir mizah eğilimi gözlemlenebilir. Olumlu sözler , pozitif düşünme , esprili iletişim gibi özelliklerden söz edebiliriz.

-----------------

Merkür Oğlak burcunda

Merkür fonksiyonları ile Oğlak burcunu harmanlıyoruz.

Oğlak burcu gibi düşünme , Oğlak burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Oğlak kombinasyonu , iş konuşmayı vb. ciddi düşünceler üretmeyi tercih edebilir.
Disiplinli bir zihne sahip olacaktır. Matematik gibi disiplinlere karşı doğal bir hüneri olabilir.

Bu kombinasyonda düşünce yapısı düzenlidir. Uzun vadeli düşünme potansiyeli vardır. Konsantrasyon becerisi olacaktır. ( Neptün gibi vurgular varsa konsantre olmakta zorlanma görülebilir tabii )

Oğlak burcu Toprak elementi burcu olduğu için , Merkür Oğlak kombinasyonu ( Merkür Boğa gibi ) zihinsel kıvraklıktan yoksun olabilir. Yavaş ama düzenli adımlarla ( adım adım ) öğrenme ve bilgiyi zihinde uzun vadeli tutabilme potansiyelini taşıyabilir.

Merkür Oğlak kombinasyonu , içinde yaşadığı sisteme ve kurallara uygun tarzda düşünme alışkanlıklarına sahip olabilir. Sıra dışı fikirlere ve yeniliklere açık olmakta tereddüt edebilir.
Gerçekçi düşünür ve o anda gerçek olan şey , içinde yaşadığı sistemin somut kuralları vb. gerçekleridir.
Hayal perestçe düşüncelerden uzaktır. İş düşünür. Problemler karşısında somut çözümler üzerinde düşünür.

Başarılı olmak ve yaptığı işte zirveye çıkmak için odaklanması halinde çok pratik ve uygulanabilir fikirler üretebilir. Saygılı bir konuşma tarzı olacaktır. Bu yüzden otorite figürleriyle sağlam bir iletişimi olabilir. Otoritenin güvenini kolay kazanabilir.
Bu kombinasyoniçin bir diğer seçenekte , ilgilendiği konuda otorite olma özelliğini taşımasıdır. Merak ettiği bir konuyu sağlam adımlarla ve iyi bir stratejiyle tam olarak öğrenir ve o konunun otoritesi ( bilir kişisi ) olabilir.

Oğlak burcunun melankolik ve depresif gölgelerini Merkür arenasında gözlemleyebiliriz. Karamsar düşüncelere karşı tetikte olmasını önerebiliriz.

------------

Merkür Kova burcunda

Merkür fonksiyonları ile Kova burcunu harmanlıyoruz.

Kova burcu gibi düşünme , Kova burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Kova kombinasyonu , sıra dışı düşünmekten hoşlanabilir. Başkalarından farklı tarzda fikir yürütme eğilimine sahiptir. Herkesin ne söylediğinin onun için pek önemi yoktur. Önemli olan Doğru Bilgidir.
Doğru bilgiyi elde etmek ve zihin kovasını bu bilgilerle doldurmak ihtiyacındadır. Dolayısıyla pek çok konuda bilgi sahibidir ama zaman zaman ‘her şeyi bilirim’ şeklinde hatalı bir yaklaşım sergileyebilir.

Merkür Kova kombinasyonu , bilimsel-buluşçu bir zekayı ifade edebilir. Problemlere bakış açısı herkesten daha farklı olabilir ve de farklı çözümler üretme potansiyeline sahiptir.
Teknolojik konulara merak duyabilir. İlginç projelere merak duyabilir.

Düşünceler geleceğe doğru yönelmiştir. Geçmişi düşünmekten ve de gelenekselci düşüncelerden hoşnut olmayabilir. Sıra dışı olma eğilimi bazen Kova burcunun gölgesi olan ukalalığa işaret edebilir. Geleneğe ve geçmişe saygı duymama ve âsi özellikleri Merkür arenasında gözlemleyebiliriz.

Merkür Kova kişisi zaman zaman sözleriyle şok edici olabilir. İletişim kurduğu insanları şaşırtabilir.
Merkür Oğlak kombinasyonunun tersine mevcut sistemin bilindik kuralları ve alışkanlıklarını sorgular.
Bu sorgulamayı objektif bakış açısıyla yapmasını önerebiliriz. Yoksa sırf farklı olmak adına yürüttüğü fikirler tuhaf olmaktan öteye geçmeyebilir.

--------------

Merkür Balık burcunda

Merkür fonksiyonları ile Balık burcunu harmanlıyoruz.

Balık burcu gibi düşünme , Balık burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Balık kombinasyonu , güçlü bir imajinasyon yeteneğine sahip olabilir. Düşünceler , hayal dünyasından ve hislerden ( Bilinçaltından ) etkilenebilir.
Empati güçlü olacaktır. Balık burcunun duyarlılığını Merkür arenasında gözlemleriz. Duyarlı düşünceler , duyarlı sözler vb. ( Kişinin yıldız haritasında Mars vurgusu varsa durum değişebilir )

Bilinçaltından etkilenmeye müsait olan bu kombinasyon da zihin karışıklığı sık sık gözlemlenebilir. Dikkat dağınıklığı görülebilir. Karar vermesi güçleşebilir. Başkalarının sözlerinden etkilenen hassas bir zihin yapısından söz edebiliriz. Bununla birlikte Merkür Balık kombinasyonu şiirsel ve etkileyici anlatım tarzına sahiptir yani Balık burcunun etkileme ve etkilenme özelliğini Merkür arenasında gözlemleriz.

Diğer SU elementi burçlarında olduğu gibi , Merkür Balık kombinasyonunda da sezgisel zeka yüksektir.
Algı , 5 duyu ile sınırlı değildir. 6.his olarak ifade edilen türde bir algıdan söz edebiliriz.

Merkür Balık kombinasyonunda , zıt burcu olan Merkür Başağın detayları algılama hüneri zayıf olacaktır. Aksine Merkür Balık kişisi detayları değil , resmin bütününü algılama hünerine sahip olacaktır.

Balık burcunun gölgesi olan fazla hayalcilik ve gerçeklerden uzak olma durumunu Merkür arenasında gözlemleyebiliriz. Erişilmesi zor fikirlere kapılması gibi ve uygulamadan yoksun düşüncelere eğilim göstermesi tehlikesine dikkat çekebiliriz. Özellikle Jüpiterle bağlantı yapan bir Merkür Balık , imkansız gibi görünen fikirlere bağlanabilir.

05-31-2014 11:57 PM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: Hazır Yorumlar
Venüs Koç burcunda

Venüs fonksiyonları ile Koç burcunu harmanlıyoruz.

Koç burcu gibi beğenilere sahip olma , Koç burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Koç burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Beğenilerini açık bir şekilde ifade edebilir. Hoşlandığı şeyler konusunda ben-merkezci olabilir.

Koç burcunun öncü özelliğini Venüs arenasında gözlemleriz. İlişkilerde ilk adımı atan ve ilişkiyi başlatan taraf olma eğilimi vardır. Hatta Koç burcu potansiyeli taşıyan bayanların da ilişkide ilk adımı erkekten beklememek ve ilişkiyi başlatan taraf olma özelliğini söyleyebiliriz.

Venüs Koç kişisini mutlu edecek şeylerden biri önde olmak , öncülük etmek ve bir mücadeleyi kazanmaktır. Durağanlık yerine hareketli olmayı tercih edebilir.
İlişkilerde geri planda kalmaktan hoşlanmayacaktır. Avcı gibidir. Karşısındaki kişiyi cezbetme konusunda atak davranır. ( Satürn-Şiron gibi etkiler bu durumu değiştirebilir )
Koç burcunun hevesli doğasını Venüse has ilişkiler arenasında gözlemleyebiliriz. İlişkiye başlamak konusunda heveslidir. Heyecan duyması önemlidir. Karşı cinsin onu heyecanlandırmasını , sıkmamasını isteyecektir. Sıkılmaya başlayıp hevesi kaçtığında ilişkiden soğuyabilir. Dolayısıyla Koç kişiliğine kolay bir av olmadığınızı göstermeniz gerekebilir. Sizi merak etmelidir. Davranışlarınıza biraz gizem katmanız ve Onunla tartışmaya girdiğinizde zayıf ve kabullenici ( pasiflik ) davranışlardan uzak durmanız gibi astrolojik tüyolar verebiliriz.

Venüs Koç kişisi kendini karşı cinse sunarken , cesur tavrını ve özgüven dolu bakışlarını , cazibesini ve tutkularını , dürüst ve açık sözlü doğasını ortaya koyabilir. İlişkide mert ve tutkulu bir yaklaşım sergileyebilir.
Kırmızı renginin ifade ettiği seksüel titreşimler , Venüs Koç kişisi için uygundur. Giyim tarzında ve kullanacağı bazı aksesuarlarda kırmızı rengini tercih etmesi , çekicilik açısından avantaj getirebilir.

Sevgisini ifade ederken direkt , cömert ve sıcak davranışlar sergileyecektir. Karşı taraftanda benzer şekilde dürüstlük – mertlik bekleyecektir. Stratejiden yoksun , ânı yaşamaya odaklı , bazen çocuksu bazen cazibeli yaklaşımlar sergileyecektir.
Venüs Koç kişisinin hiç hoşlanmayacağı özellikler => yapaylık , pasiflik , monotonluk , mert olmamak gibi tanımlanabilir.

İlişkide heyecan aradığı için zaman zaman kıskançlık benzeri gerilimlere ihtiyaç duyabilir. Kinci bir doğası yoktur ve çabuk sinirlense bile gönlünü almak kolay olacaktır. ( Plüto ve Satürn bağlantıları varsa daha inatçı biri olabilir )

Para konusunda elinin açık olabileceğini , cömert bir doğası olabileceğini söyleyebiliriz.
Neptün vurgusu olan bir Venüs Koç kişisinin parasal konularda kendini kullandırtması ve yardım severlilik özelliğinin suistimal edilmesi olasılığına dikkat etmesini önerebiliriz.

---------

Venüs Boğa burcunda

Venüs fonksiyonları ile Boğa burcunu harmanlıyoruz.

Boğa burcu gibi beğenilere sahip olma , Boğa burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Boğa burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Beğenileri konusunda sabit alışkanlıkları olabilir , aynı tarzda giyinmek , aynı dükkanlardan alışveriş etmek gibi.

5 duyusuna hitap eden güzel şeylerden etkilenme potansiyeli olacaktır. Güzel bir koku , göze hitap eden şık bir giyim ya da şık bir ortam , kulağına hitap eden hoş bir müzik , damak tadına hitap eden lezzetli bir yemek =)
Venüs Boğasının elini tutmak vb. ona dokunarak sevginizi ifade etmenizden hoşlanacaktır.
( Satürn etkileri de varsa herkesin içinde ona dokunmanızı istemez , baş başa kalınca dokunabilirsiniz =) )

Boğa burcunun Sabit özelliğini ve Toprak elementi özelliklerini Venüs arenasında gözlemleriz. Hem sabit burç hem de Toprak elementi burcu olması sebebiyle en inatçı burç olarak Boğayı gösterebiliriz.
Ayakları yere sağlam basan Boğanın klasik zevkleri olacaktır muhtemelen. Aykırı eğlenceler pek ona göre değildir. Ruhsal , metafizik ilginç konular da pek ona göre değildir.
Boğanın keyif alması için o şeye dokunması , dinlemesi , göz zevkine hitap etmesi daha gerçekçidir.

İlişkiler konusunda da Venüs Boğasının hemen ayakları yerden kesilmeyecektir muhtemelen.
İlk görüşte etkilense bile bunu hemen ortaya koymayacaktır ve bekleyecektir.
Hatta karşı taraf Ateş elementi vurgusuna ya da Merküry , Marsiyen karakterde ise bu bekleyişten sıkılabilir.
Venüs Boğa kişisi sevgiyi toprağa ekmek ve onun yavaş yavaş filizlenip meyve vermesini beklemek lazımdır çoğu zaman.
Belki beğenisini birkaç saniyelik bakışlarıyla , sade bir iltifatla dile getirebilir. ( bunu anlamak için pür dikkat ona odaklanmanız gerekebilir =) )

Venüs Boğası uzun vadeli , istikrarlı ilişkilerden hoşlanır. Acelesi yoktur. Karşı tarafı beğenmiş olabilir lâkin ona güvenmek ihtiyacı duyar ve GÜVEN TESTİ diyebileceğimiz bir süreç başlar. Bu süreçte karşı tarafın ne kadar ciddi olduğunu , ne kadar samimi olduğunu , ne kadar güvenilir biri olduğunu gözlemleyecektir ve anlamaya çalışacaktır.

Venüs Boğasını etkilemek için yapmacık davranışlar , süslü hediyeler , yapay bir kibarlık pek etkili olmayacaktır. En doğru yaklaşım , olduğunuz gibi davranmaktır , sadelikten hoşlanır.

İlişkiler konusunda ağır başlı ve durgun görünse de sevgisini hem duygusal hem tensel açıdan tutkulu bir şekilde ifade etmesini bilir. Seksüel açıdan doğal bir cazibesi vardır.
Akrep , Koç ve Aslan burçlarının bu konudaki performanslarını aratmayacağını söyleyebiliriz.

Parasal konularda elinin bereketli olabileceğini söyleyebiliriz , para biriktirme – paraya ve maddi değerlerine sahip çıkma potansiyeli kuvvetli olacaktır.
Finansal ilişkiler kurma hüneri olacaktır. Venüsyen bir alanda para kazanma potansiyeli vardır. ( güzellik , tasarım , dekorasyon , sanat , eşten gelen kazançlar ya da ortaklıklar vb.)

--------

Venüs İkizler burcunda

Venüs fonksiyonları ile İkizler burcunu harmanlıyoruz.

İkizler burcu gibi beğenilere sahip olma , İkizler burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde ikizler burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs İkizlerin beğenileri değişken olabilir. Değişik şeylerden hoşlanabilir. Değişik insanlarla iletişim kurmaktan hoşlanabilir. Değişik yerlerden alışveriş etme eğilimi olabilir.
Yinede Venüs ikizler kişisinin beğenilerinin akla / zihne ve merak duygusuna hitap ediyor olması önemlidir.

Venüs İkizler kişisi ilişkilerinde objektif olma eğilimindedir. Zaman zaman dedikodu yapmaktan hoşlanıyor gibi görünse de insanları yargılamak konusunda acelesi yoktur.
İnsanları iyi – kötü şekilde etiketlemek yerine , iyi özellikler – kötü özellikler şeklinde herkesi olumlu / olumsuz özellikleriyle kabul etmeyi tercih edebilir.

Venüs İkizler kişisi nasıl mutlu olur ? Nelerden hoşlanır ?

İnsanlarla iletişim kurmaktan hoşlanacaktır. Kendini ifade edebildiğinde mutlu olacaktır.
İlgi duyduğu bir konuda saatlerce konuşmak onu mutlu edebilecektir.
Yeni şeyler öğrenmek hoşuna gidecektir. Yeni olan filmleri izlemek , yeni yazıları takip etmek , yeni dedikodular hakkında bilgi sahibi olmak , ilgi duyduğu bir alanda yeni gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak vb. merakını tatmin edebilecek her şey ona keyif verebilecektir.

Venüs İkizler kişisi kendini karşı cinse nasıl sunar ve karşı cinsten ne bekler ?

Zekasıyla , esprileriyle , problemlere getireceği pratik çözümlerle , hoşsohbet kişiliğiyle kendini çekici biri olarak karşı tarafa sunma eğiliminde olacaktır.
Ona göre aptalca davranışlar , mantıksız düşünceler pek katlanılacak şeyler değildir.
Karşı cinste zeka ve zihinsel / fikirsel uyum arayışındadır. Venüs İkizler kişisiyle partnerinin ortak en az 1-2 beğeniye ( ilgi alanına ) sahip olmasını önerebiliriz.
Duygusal ilişkilerinde kıskançlı kaynaklı baskı ve gerilimlerden pek hoşlanmayacaktır.
Doğum haritasında Uranüs vurgusu olan bir Venüs İkizler , kısıtlanma hissettiğinde ilişkiden kopmak , uzaklaşmak isteyebilir.

Venüs İkizler kişisinin kardeşleriyle , komşularıyla , akrabalarıyla uyumlu ilişkiler kurma potansiyeli olacaktır. Özellikle yakın çevresinde bayanlarla olan ilişkileri ön plana çıkabilir örneğin kız kardeşleriyle olan ilişkisi gibi ya da örneğin komşuyla yaşanabilecek bir aşk gibi.
Bazen uyum için bu tür ilişkilerinde tavizler verebilir.

Hoşsohbet bir kişiliği olabileceği gibi , hoş bir ses tonu olabilir , kaba olmayan zarif elleri olabilir , elleriyle yapabileceği sanatsal eğilimleri olabilir , elleriyle yapacağı masaj oldukça rahatlatıcı olabilir.

Doğum haritasında Toprak elementi ya da Satürn etkisi az ise Venüs İkizler kişisinin yüzeysel ilişkiler kurabileceğini söyleyebiliriz. Su elementi eksikliği durumunda sevgi alışverişi , romantizm gibi konulara fazlaca mantıklı yaklaşımları olabilir.

-----------

Venüs Yengeç burcunda

Venüs fonksiyonları ile Yengeç burcunu harmanlıyoruz.

Yengeç burcu gibi beğenilere sahip olma , Yengeç burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Yengeç burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Beğenileri konusunda duygusal yaklaşımları olacaktır. Beğendiği şeylere duygu yükleyeceği için onlardan kolay vazgeçemeyebilir. Hoşuna giden bir eşyasını , eskimiş olsa bile atmaya kıyamayacaktır ( Doğum haritasındaki Uranüs , Mars gibi etkiler bu durumu değiştirebilir )

Yengeç burcunun SU elementine has özelliklerini Venüs arenasında gözlemleyebiliriz.
İlişkiler konusunda duygusal eğilimler görülebilir. Sevgisini ifade etme konusunda zaman zaman çekingen ve kırılgan olmaya müsait hassas bir yapıdan söz edebiliriz.
İlişki kurduğunda ise bu kez sevgisini bazen yoğun ( boğucu ) şekilde gösterebilir.
Sevgisine ve ilgisine karşılık bulamadığında özgüveni sarsılabilir , iç dünyasına çekilebilir.

Venüs Yengeç kişisi periyodik olarak iç dünyasına çekilmekten hoşlanacaktır. Yalnız kalmak isteyecek , sevdiği şarkıları dinleyip , duygularıyla kontak kurmak ihtiyacı duyabilir.
Böyle zamanlarda onu birkaç günlüğüne ( ya da sadece birkaç saatliğine ) yalnız bırakmak iyi olacaktır.

Venüs Yengeç kişisi nasıl mutlu olur / nelerden hoşlanır ?

Sevdiği insanla ya da dostlarıyla ya da ailesiyle hoş zaman geçirmek ona keyif verecektir.
Aile içinde uyumlu ve huzurlu bir atmosferde olmak ona keyif verecektir.
Şık bir evde oturmak ve evini hoş bir şekilde dekore etmek ona keyif verebilecektir.
Evinde ya da kendini evindeymiş gibi hissettiği yerlerde mutlu olabilir.

Venüs Yengeç kişisi kendini karşı cinse nasıl sunar ve karşı cinsten ne bekler ?

Duygusal açıdan bağlılığıyla , koruyup kollama özelliğiyle , belki de mutfaktaki hünerleriyle kendini karşı tarafa sunma eğiliminde olacaktır.
İlişkiye doğrudan adımlar atmayacak , iki ileri bir geri ve bir yana adımlarla ( yengeç gibi ) beğenisini ifade etmeye çalışacaktır.
Bağlanmak Yengeçin ihtiyaçlarından biridir. Soğuk ve mesafeli davranışlar onun kırılmasına sebep olabilir. Satürn , Uranüs , Plüto , Şiron vurgularına sahip kişilerle Venüs Yengeç kişisinin ilişkisinde zaman zaman kırılıp gücenmeler olması ihtimali yüksektir.

Venüs Yengeç kişisinin ebeveynleriyle arasında sevgi alışverişi ( sert açılar olmadığında ) gayet pozitif olacaktır.
Bazen aile içinde uyumun bozulmaması adına tolerans gösterebilecektir , taviz verebilecektir.

Olumlu transit ve progres zamanlarında aileden destek görebileceğini ekleyelim.

Gerilimli açılarda kişinin partneriyle ailesi arasında problemler çıkabilir.

****************

Venüs Aslan burcunda

Venüs fonksiyonları ile Aslan burcunu harmanlıyoruz.

Aslan burcu gibi beğenilere sahip olma , Aslan burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde aslan burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Aslan kişisi beğenilerine güvenir , beğenileri konusunda başkalarına fikir vermekte hünerli olacaktır. Ekonomik açıdan imkanı varsa , beğendiği şeyleri satın almak ona keyif verir. Dolayısıyla alışverişe çıktığında harcama yapma potansiyeli yüksektir ( doğum haritasında frenleyici başka unsurlar yoksa )

Venüs Aslan kişisi pohpohlanmak şımartılmak ihtiyacı hissediyor olabilir.
Eğer çevresinde onu şımartacak birileri yoksa , kendine yapacağı jestlerle ve kendi için yapacağı harcamalarla bu ihtiyacını pek tabii giderebilir.
Özellikle Jüpiter vurgusu olan Venüs Aslan kişisinin hem kendi beğenilerini karşılama konusunda , hem çevresindeki insanlara yapacağı jestler konusunda cömert bir yapısı olacağını söyleyebiliriz.

Venüs Aslan kişisinin kendisini özel hissetmeye , beğenilmeye , sosyal ortamlarda kendini ifade etmeye ihtiyacı olacaktır. Ham haliyle ( frenleyici etkiler yoksa ) Venüs Aslan potansiyelinin flörtçü bir doğası olacağını söyleyebiliriz.

İlişkilerde sıcakkanlı , eğlenceli bir aşk insanı izlenimi verir. Karamsar ortamları keyiflendirebilecek pozitif bir doğası vardır. Arkadaşlar arasında aranılan kişiliklerden biridir.
Duygusal ilişkilerde cazibesini kullanarak kolay dikkat çekebilir. Destekleyen başka etkilerde varsa , kişisel bakımına dikkat eden biri olacaktır ( biraz da süslü )

Gururlu bir aşıktır , partnerinin dürüst ve açık sözlü olmasını tercih edecektir. Diğer Ateş burçları gibi saf bir tarafı vardır dolayısıyla kandırılması ihtimaline dikkat çekmek gerekir.
Aşk oyununu dürüst şekilde oynamak ister. Evet beğenilme ihtiyacındadır lâkin aynı zamanda partnerinin de egosunu besleyecek türlü jestlerle , sürprizlerle ilişkiye renk katmasını bilir.
İlişkiyi yönlendiren , idare eden taraf olması muhtemeldir.

Venüs Aslan kişisi nasıl mutlu olur , nelerden hoşlanır ?

Beğenildiğini , özel biri olduğunu hissettiğinde mutlu olacaktır.
Sevdikleriyle beraber eğlenceli vakit geçirdiğinde mutlu olacaktır.
Hediyeler aldığında mutlu olacak , kendisi de benzer jestlerle sevdiklerini mutlu etmek isteyecektir.
İmkanı varsa alışveriş yapmak ona keyif veren bir deneyim olacaktır ( özellikle bayanlar )

Venüs Aslan kişisi kendini karşı cinse nasıl sunar ve karşı cinsten ne bekler ?

Aslan ; Ateş elementi burçlarındandır ve Venüs Aslan kişisi kendisini sıcakkanlı , tutkulu bir aşık olarak kendini karşı cinse çekici kılmayı tercih edecektir.
Hem duygusal açıdan hem de seksüel açıdan kendine güvenecektir.
Bu özgüveni ile ve de sıcakkanlı doğasıyla karşısındaki insanı etkileyebilecektir.
Benzer şekilde karşı cinsten özgüven bekleyebilir , tutkularını ifade etmesini bekleyebilir.

Doğum haritasında başka destekleyici unsurlar varsa ya da transitler tarafından uyarılması durumunda Venüs Aslan kişisinin aşk spekülasyonları yaşama potansiyelini ekleyebiliriz.

------------

Venüs Başak burcunda

Venüs fonksiyonları ile Başak burcunu harmanlıyoruz.

Başak burcu gibi beğenilere sahip olma , Başak burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Başak burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Başak kişisi beğenileri konusunda seçici olabilir. Başkalarının beğendiği şeylere eleştiri getirebilir ve bu durum çevresindeki insanların canını sıkıyor olabilir.
Venüs Başak için önemli olan şey KALİTE kavramıdır.
Bu Kalite odaklı yaklaşımını gerek alışverişte , gerek dostluklarında , gerek duygusal ilişkilerinde ortaya koyacaktır. Mesela onun çok sayıda arkadaşının olması ve kalabalık bir sosyal çevresi olması gibi istekleri yoktur. Az olsun , Kaliteli olsun yaklaşımına sahiptir.
Dolayısıyla gerek duygusal ilişkilerde deneyim sayısı , gerek dostluklarının sayısı çok fazla olmayabilir. ( sayısal çokluk değil , kalite önemli anlayışında )

Venüs Başak kişisi nasıl mutlu olur ? Nelerden hoşlanır ?

Sadelikten ve Kaliteden hoşlanır.
Gerek giyiminde , gerek davranışlarında çok çarpıcı olan seçeneklerden uzak duracaktır.
O tevazu sahibidir ve sadelik hoşuna gider. Abartıya gerek yoktur.

O aynı zamanda aldığı şeyin verimli + faydalı olmasını tercih edebilir.
Örneğin bir buket yapay çiçek yerine , ona kitap hediye etmeniz daha çok hoşuna gidebilir.

İlişki içinde görev dağılımı yapmak , ilişkiyi sistemli bir kurum gibi görüp kendine düşen görevleri yapmak ihtiyacı duyabilir. Hem kendini , hem de partnerini daha fazla geliştirmek , ilişkiyi mükemmelleştirmek adına oldukça mantıklı fikirler getirebilir. Lâkin bu yaklaşımın pek romantik olmayacağını ve bazı kişiliklere sıkıcı geleceğini söyleyebiliriz.

Venüs Başak kişisi kendini karşı cinse nasıl sunar ve karşı cinsten ne bekler ?

Akıllı , mantıklı , sade davranışlarla kendini karşı cinse sunacaktır.
Abartılı süslenmeye , yapmacık davranışlara ( kur yapmak vb. ) pek itibar etmeyecektir.
Mükemmeliyetçi doğası sebebiyle her şey yoluna girmeden ilişkiye doğru direkt adımlar atmamayı tercih edebilir. Aşk deneyimlerine ve ilişkiler kurmaya dair pek acelesi yoktur.

Partnerinden sadelik ve tevâzu bekleyecektir. Duygular sade bir şekilde ifade edilmelidir , balkonun altında serenat yapmaya gerek yoktur.

Venüs Başak kişisi ilişki içinde kendini zaman zaman görev insanı rolünde bulabilir.
İlişkide fedakarlık yapması gerektiğinde bunu yapacaktır lâkin kendini eşine hizmetçi gibi adamasına gerek yoktur , bu konuyu dengelemesi önerilebilir.

Venüs Başak kişisi çalışma hayatında uyum ve huzurun bozulmamasına çok özen gösterebilir hatta uyumu bozmamak adına bir takım tavizler verebilir.
Çalışma arkadaşlarıyla uyumlu ama yüzeysel ilişkiler kurabileceğini ekleyelim.

-------------

Venüs Terazi burcunda

Venüs fonksiyonları ile Terazi burcunu harmanlıyoruz.

Venüs Terazi burcunun yöneticisi olduğundan , Venüs Terazi burcunda çok güçlüdür.
Kişiye Venüsyen özellikler katacaktır. Zevkine güvenilebilir , güzelden anlar. Estetik duyarlılığı gelişmiştir. Kendini nasıl çekici biri olarak sunacağını iyi bilir.
İlişkiler konusuna öncelik verme eğilimindedir. Hatta bazen ilişkilerinde karşı taraf odaklı yaklaşımlar sergileyebilir , karşı tarafın memnuniyeti için kendinden tavizler verebilir.
Mars , Satürn gibi başka etkiler baskın olmadığı sürece kibar ve paylaşımcı biri olacaktır.
Karşı tarafı kırmak istemez. İyi günde kötü günde yanında hayatı paylaşacağı birileri olsun ister. İlişkilerinde derinleşmekte zorlanabilir. Kibar , romantik , paylaşımcı bir aşk insanı gibi görünse de SU burçları kadar derin duyguları olmayacaktır.

Kararsız bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Önünde 2 seçenek olduğunda sanki diğer seçeneğe haksızlık yapmamak dürtüsüyle kararını bazen dakikalarca – saatlerce irdeleme ihtiyacı hissedebilir. Karar vermeden önce etrafındaki insanlara danışmak , onların fikirlerini de almak eğilimindedir.

Venüs Terazi kişisi nasıl mutlu olur ? Nelerden hoşlanır ?

Kendisini sevip sevildiği , hayatı paylaştığı bir ilişki içinde mutlu olacaktır.
Partnerinin mutlu olması onu da mutlu edecektir.
Beğenildiğini hissetmek , kendini çekici kılacak şeyler giymek ya da satın almak ona keyif verecektir.
İş hayatında ortak hareket edeceği kimselerin yanında olmasını tercih edebilir ve de ortaklıklar kurmak isteyebilir.
Sanatsal konular , estetik ve güzel olan her şey onu mutlu edebilecektir.

Venüs Terazi kişisi kendini karşı cinse nasıl sunar ve karşı cinsten ne bekler ?

Venüs Terazi kişisi tam bir aşk insanıdır. Doğum haritasında engelleyici unsurlar yoksa muhtemelen doğal bir çekiciliğe sahip olacaktır. Kendini çekici , saygılı , paylaşımcı , pozitif ve uyumlu biri olarak sunar. Aşkın kurallarını içsel olarak biliyor gibidir. Nerede durup nerede harekete geçmesi gerektiğini bilir.

Venüs Terazi kişisi karşı cinsten ilgisini ifade etmesini bekleyecektir. İlişkide âdil olacak ve partnerinden eşitlik isteyecektir. Haksızlık durumunda belki sert çıkışlar yapmayabilir lâkin hoşnutsuzluğunu belli edecektir.

-----------

Venüs Akrep burcunda

Venüs fonksiyonları ile Akrep burcunu harmanlıyoruz.

Akrep burcu gibi beğenilere sahip olma , Akrep burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Akrep burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Akrep kişisi beğenileri konusunda yoğun biri olacaktır. Hoşlandığı şeyi tutkuyla isteyebilir. Akrep burcunun ya tam ya hiç prensibini beğenilerinde ve ilişkilerinde gözlemleyebiliriz.
Sevdiği şeyleri sahiplenmek dürtüsü yoğun olabilir. Aşık olduğunda karşı tarafı takıntı haline getirmesi olasılığına dikkat çekebiliriz.

Venüs Akrep kişisi nasıl mutlu olur ? Nelerden hoşlanır ?

Venüsün uyum ve huzur ihtiyacı Akrep burcunda zorlanabilir. Çünkü Akrep arada bir gerilim yaşama ihtiyacı hisseder. Duygusal yoğunluk , seksüel yoğunluk önemli olacaktır. ( Satürn gibi frenleyici etkiler varsa bu yoğunluğunu ifade etmekte zorlanabilir )
Venüs Akrep kişisi çocuksu şeylerden pek keyif almayabilir. Beğenileri konusunda ciddi bir tavrı olabilir. Aşk ve karşı cinsle kurulan her türlü ilişki ciddi konulardır.
Venüs Akrep kişisini etkilemek için biraz gizemli olmak uygun bir strateji olabilir.
Kolay bir kişiliğe , yapışkan davranışlara , pasifliğe pek gelemeyecektir.

Venüs Akrep kişisi seksüel bir cazibeye sahip olacaktır. ( doğum haritasında engelleyici başka faktörler yoksa ) Kendini karşı tarafa net bir şekilde sunacaktır.
İlişkiyi kontrol etme ihtiyacı duyabilir.
Kendisi bu Akrepsi özellikleri taşımadığını düşünüyorsa , Akrepsi özellik taşıyan kişileri hayatına çekebilir.

Venüs Akrep özellikle gerilimli açılarda ilişkiler konusunda krizlere işaret edebilir.
Partnerinin – ortağının parasıyla ( kaynaklarıyla ) alakalı sıkıntılar deneyimleyebilir.

Venüs Akrep kişisi özellikle Plüto , Satürn bağlantıları olduğunda ilişkilerde karşı tarafa güvenmekte zorlanabilir.

****************

Venüs Yay burcunda

Venüs fonksiyonları ile Yay burcunu harmanlıyoruz.

Yay burcu gibi beğenilere sahip olmak , kendini Yay burcu gibi çekici kılmak , ilişkilerde Yay burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Yay kişisi ( doğum haritasında frenleyici unsurlar yoksa ) kolay mutlu olabilen pozitif biri olacaktır. Yeni bir şey öğrenmek , yeni bir insan tanımak , yeni bir yer keşfetmek , sinemaya gitmek , maça gitmek , yeni bir kitap almak ve okumak vb. günlük basit deneyimlerden mutlu olabilme hüneri vardır.
Tabii bu günlük deneyimler monoton olmamalıdır. Değişimler , yenilikler , minik sürprizler içermelidir.

Venüs Yay kişisi kendini karşı tarafa iyimser , meraklı , pozitif düşünen ve bilgili biri olarak sunacaktır. Çok yönlü bir merakı vardır ve siyasetten , spora , aşktan , felsefeye pek çok konu hakkında düşünmekten ve sohbet etmekten hoşlanır. ( Satürn , Plüto gibi etkiler baskınsa durum değişir )

Venüs Yay kişisi sıcaktır , mizahla barışıktır , kendisiyle barışıktır , bazen pot kırma potansiyeli olsa da genel olarak çevresinde aranılan bir kişiliktir.

Venüs Yay kişisi ilişkilerde açık sözlü , sempatik , ilgili , meraklı özellikler sergileyecektir.
Ateş burçlarının saf tarafını ilişkilerinde deneyimleyecektir. Elbette bu saf tarafı bazen hayal kırıklıklarıyla karşılaşmasını garantileyebilir lâkin o safta olsa , zayıf biri değildir.
İyi niyeti suistimal edildiğinde bile bu olaydan ders çıkarıp geçmişe takılmayıp , geleceğe odaklanabilecektir.

Venüs Yay kişisi aşk , para ve sosyal ilişkileriyle alakalı pozitif bir yaklaşım sergilediğinde kısa vadede kayıplar yaşasa da , karşısına türlü fırsatlar çıkması muhtemeldir yani biraz şanslı olduğunu söyleyebiliriz.

Venüs Yay kişisinin yurtdışıyla bağlantılı ilişkiler kurması , yabancı dillere ve yabancı kültürlere karşı ilgisi olması ihtimalini ekleyebiliriz.
Eğitimle zihinsel gelişime , seyahatler vasıtasıyla sosyal genişlemeye açık biridir.
Eğitime ve seyahatlere imkanı yoksa bile kendini bir iki konuda geliştirmek isteği olacaktır ve yeniliğe açık biri olacaktır.
Eğitim hayatında biraz gevşeklik gösterebilir. Merakını tatmin etmeyen derslerde disiplinli olmakta zorlanabilir.

---------------

Venüs Oğlak burcunda

Venüs fonksiyonları ile Oğlak burcunu harmanlıyoruz.

Oğlak burcu gibi beğenilere sahip olma , Oğlak burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Oğlak burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Oğlak kişisi klasik beğenilere sahip olabilir. Bir şeyin değerli olması için çok yeni olması ya da çok pahalı ve süslü olması onu ilgilendirmeyebilir.
Hatta eski olana ( Nostaljiye ) karşı sempati duyması ihtimali vardır.
Venüs Oğlak kişisi için satın almak istediği şey GEREKLİ ve FAYDALI olmalıdır.
Sırf hevesleri harcama yapmayacaktır ( Doğum haritasında Aslan , Jüpiter gibi vurgular durumu değiştirebilir )

Venüs Oğlak kişisi kendi değeri konusunda karamsarlığa kapılabilir.
Kendini yeterince değerli , akıllı , çekici , beğenilen biri olarak hissettiği dönemler olabilir.
İlişkiler konusunda red edilmekten çekiniyor olabilir ve ilk adım onu endişelendiriyor olabilir.
Bu özellikler Oğlakın problemli tarafıdır.
Olumlu açıdan Venüs Oğlak kişisi zamanla kendi değerini daha çok fark edecektir.
Hatta Venüs Oğlak kişisi için , zamanla olgunlaşan çekicilik ve güzellik anlayışı yorumunu yapabiliriz.

Venüs Oğlak kişisi nasıl mutlu olur ? Nelerden hoşlanır ?

Kalabalıklardan hoşlandığını söyleyemeyiz. Yalnızlığı tercih edebilir ya da çevresinde güvenip görüşebileceği birkaç sağlam dostu olması ona yetecektir.

Maddi , manevi güvenceden hoşlanır ne de olsa Oğlak burcu TOPRAK elementi burcudur.
Düzenli bir işi , düzenli bir ilişkisi olmasını isteyecektir. ( Uranüs ve Neptün gibi vurgular bu düzen anlayışını biraz değiştirebilir )

Keyfi konularda alışkanlıkları vardır. Beğenileri konusunda istikrarlı olacağını söyleyebiliriz.

Venüs Oğlak kişisi kendini karşı cinse nasıl sunar ve karşı cinsten ne bekler ?

- Bana güvenebilirsin , sorumluluk sahibi biriyim ve sadık bir sevgiliyim

İşte kendini bu şekilde sunar. Karşı tarafa güven veren titreşimler yayar. Olgun bir yapısı vardır. Daha küçük yaşlarda , kendinden yaşça büyük kişilerle yakınlık kurmayı tercih edebilir. Yaş farkı olan dostları olabilir.
Venüs Oğlak kişisi ilişkilere ciddiyetle yaklaşma eğiliminde olacaktır.
Güvenilir bir dost , güvenilir bir eş olmak ihtiyacındadır ve karşı taraftan da benzer şekilde güvenilirlik bekleyecektir.
Venüs Oğlak kişisini etkilemenin yollarından biri BAŞARI olabilir.

Venüs Oğlak kişisi ilişkiler ve ortaklıklar yoluyla başarıya yönelmeyi tercih edebilir.
Zaman zaman kariyeri konusunda pek hırslı olmayan , rahat ve kolaya kaçan yaklaşımlar sergileyebilir.
Sanatla , estetik ve güzellikle , tasarımla alakalı konularda mesleki tercihleri olabilir.
Mesleğiyle ilgili uyumlu , çekici ve diplomatik bir doğası vardır.

------------

Venüs Kova burcunda

Venüs fonksiyonları ile Kova burcunu harmanlıyoruz.

Kova burcu gibi beğenilere sahip olmak , kendini Kova burcu gibi çekici kılmak , ilişkilerde Kova burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Kova kişisi farklı beğenilere sahip olma eğilimi taşır. Moda olan şeylerden hoşlanmak yerine muhtemelen kendine özgü zevkleri olacaktır.

Venüs Kova kişisi için arkadaş grupları önemli olacaktır. Arkadaş çevresinde beğenilen , aranılan bir kişiliktir. ( engelleyici başka unsurlar yoksa )

Bazen aşkla arkadaşlığı karıştırma durumları olabilir. Arkadaş olarak başlayıp duygusal ilişki şeklinde devam eden birliktelikler kurma eğilimindedir.
İlişki bittiğinde yine arkadaş kalmak ona pek zor gelmeyecektir. ( Doğum haritasında başka unsurlar yoksa tabi )

İlişkiler konusunda bağımsızlıktan hoşlanır. Kısıtlanma durumunda partnerinden uzaklaşma gibi tepkiler verebilir.
Boğucu duygusallıktan sıkılabilir.

İlişkilerde geleneksel kurallara farklı bir bakış açısı olabilir. Eşitlik konusuna önem verir. İlişkilerinde zihinsel , fikirsel uyum daha öncelikli olacaktır. Sırf duygusallık onu tatmin etmeyecektir. Fikir alış verişi yapabilmelidir.

Başkalarından farklı olduğunda kendini değerli hissedebilir. Romantik atmosferler ona pek etkileyici gelmeyebilir. Onu etkilemek için daha orijinal olmanız gerekebilir.
Kırmızı güller ve romantik bir müzik -belki birkaç defa hoşlansa da- bir süre sonra muhtemelen sıkıcı olmaya başlayacaktır.

Venüs Kova kişisi akıllı kişilerden hoşlanacaktır. Bağımsız kişilerden hoşlanacaktır.
Tuhaf beğenileri olabilir. Bilgiden hoşlanır.

Parasal bağımsızlık önemlidir. Kendi parasını kazanmak isteği olacaktır ve farklı kanallardan – sıra dışı yöntemlerle para kazanma potansiyeli vardır.

-------------

Venüs Balık Burcunda

Venüs fonksiyonları ile Balık burcunu harmanlıyoruz.

Balık burcu gibi beğeniler , Balık burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde Balık burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs Balık kişisi mütevâzi beklentileri olan biridir. Almak kadar vermeyi de seven yardımsever ve cömert bir doğası vardır.

Hassas ve pek çok şeyden etkilenmeye müsaittir. Güzelliğe , sanata , estetiğe kaşı duyarlıdır.
İnce zevkleri vardır. Gürültülü ortamlardan hoşlanmayabilir. Kavga – gürültü durumlarında KAÇMA davranışını sergileyebilir. Hatta bu kaçışları bazen bir takım görevlerinden kaçmak şeklinde görülebilir.
Sanatla , estetik ve tasarımla ilgili bir alanda en azından hobi olarak ilgilenmesi ona iyi gelebilir.

Bazı zevklere bağımlı hissedebilir. Zaman zaman iç dünyasıyla temas etmekten hoşlanacaktır.
Sanat ve müzik onun ruhunu okşayabilir. Bir tür inanca bağlı olmak ona huzur verecektir.
Allah sevgisi , İlahi Aşk gibi kavramlar ön plana çıkabilir.

Karşı cinsle kurduğu ilişkilerinde karşı tarafı idealize edebilir. Onu olduğundan daha mükemmel algılayabilir. Romantik bir aşk yaşama potansiyeli olacağı gibi ilişkilerinde hayal kırıklığı deneyimlemesi ihtimalini de ekleyebiliriz.
İyi niyeti suistimal edilmeye açıktır. İlişkilerinde , arkadaşlıklarında karşı tarafa hep vermeye alıştırmaması iyi olacaktır. Nankörlük görmesi ihtimaline dikkat diyelim.

Venüs Balık kişisi kolay etkilenen bir doğaya sahiptir. Karşı cinsten gelen ilgi ve sinyallere karşı hassastır. Kalbi boş olduğunda periyodik olarak hüzünlenme ya da kendini manevi sevgiye yöneltme eğiliminde olabilir.
Kalbi dolu olduğunda tanıyabileceğiniz en sevgi dolu , merhametli , sempatik kişiliklerden biri olacaktır. Sevginin ve sevgilinin içinde kendini kaybedebilir , kaybolabilir.
Tamamen sevgili – eş – dost – evlat odaklı biri olması durumunda kendini mutlu edecek şeylerden fedakarlık edebilir ki bu duruma biraz dikkat çekmek ( dengelemek ) doğru olacaktır.

Balık burcu değişken özelliktedir , beğenileri konusunda katı bir tutumu olmayacaktır.
Değişime kolay adapte olabilecektir.
İmkanı varsa denize yakın bir evi olması onun duygusal doğasını besleyecektir muhtemelen.

05-31-2014 11:58 PM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
RE: Hazır Yorumlar
Mars Koç burcunda

Mars fonksiyonları Koç burcunu harmanlıyoruz.

Mars Koç burcunun yöneticisi olduğu için burada güçlü çalışacaktır.
Mars Koç kişisinde kuvvetli Mars-Koç potansiyellerini gözlemleyebiliriz.

Mars Koç kişisi –eğer doğum haritasında toprak burcu ve Satürn gibi başka unsurlar baskın değilse- oldukça sabırsız bir kişiliğe sahip olacaktır. Heves duyduğu şeylerin hemen şimdi olmasını isteyecektir. Beklemek pek ona göre değildir.
Yapılması gereken bir şey olduğunda beklemeyecek ve harekete geçecektir.
Tam bir eylem insanı olduğunu söyleyebiliriz.
Girişimci bir ruha sahiptir. bir şeyleri başlatmak , olaylara öncülük etmek , kitlelere önderlik etmek ihtiyacı hisseder.
Gerek ilişkilerinde , gerek iş hayatında bu sabırsız doğasını frenleme çabasında bulunmasını önerebiliriz. Yoksa kırıcı , patavatsız , kavgacı özellikleriyle karşılaşabiliriz.

Mars Koç kişisi mücadeleci bir yapıya sahip olacaktır. Meydan okumalar karşısında sabırsızca öne atılabilir. Son söylenmesi gereken şeyleri ilk söyleyen dobra bir tarafı vardır.

Mars Koç kişisi tutkuludur ve tutkulu direkt ortaya koyma eğilimindedir.
Duygusal ve seksüel ve sosyal her türlü ilişkide kendine güvenip şansını deneme eğilimi taşır.
Biraz çocuksu özellikler taşıyabilir ve red edilme durumunda çocuksu tepkiler verebilir.
Stratejiden pek anlamayacaktır aksine her neyi istiyorsa bunu DİREKT ifade edecektir.
Strateji konusu üzerinde ( özellikler ilişkilerinde ) biraz daha düşünmesini önerebiliriz.

Gururlu bir yapıya sahiptir ve gururu zedelendiğinde bu duruma alışmakta zorlanabilir.
Yinede zor zamanlarda hayat küsen biri olmayacaktır. Kendini çabuk toparlayabilecek müthiş bir içsel enerji deposuna sahiptir.
Bu müthiş enerjiyi nereye kanalize ederse o alanda başarılı olması muhtemeldir.
Çünkü bir kez harekete geçtiğinde , diğerlerinden daha hızlı ilerleyebilecek biridir.
Spor gibi mücadele gerektiren seçenekler ona uygundur.
Seksüel yiğitliğine güvenen cazibeli biri olacaktır.

Mars Koç erkeği karşı cinse ilgisini direkt ifade etme eğilimindedir. Kendisi bir avcı , karşı taraf bir av gibidir. Kolay teslim olmayan avlar daha değerlidir tüyosunu not olarak yazalım.
Mars Koç bayanı bazı erkeksi özellikler gösterebilir. Cesurdur , sabırsız ve heveslidir.
Kendisini direkt ifade edebilir. Enerjiktir ve erkeklerin yapabileceği pek çok şeyi kendisinin de yapacağını düşünür ve yapabilir.

-------------

Mars Boğa burcunda

Mars fonksiyonları ile Boğa burcunu harmanlıyoruz.

Mars Boğa kişisi , arzu ettiği şeylere sahip olmak hevesini taşır. Arzu ettiği bir şeyi elde etmek dürtüsü kuvvetli olabilir.
Normalde kolay harekete geçmeyen Mars Boğa kişisi , sahip olmak , elde etmek , muhafaza etmek için harekete geçme eğilimi gösterebilir.

Mars Boğa kişisi enerjisini ve öfkesini biriktirme özelliğine sahiptir. Hem sabit burç hem de toprak burcu olan Boğa , Marsın dinamik enerjisini hesapsızca harcamayacak , içinde biriktirecektir.
Mars Boğa burcunda kararlı bir tabiat verecektir. Bir kez karar verdiğinde ve harekete geçtiğinde , biriktirmiş olduğu enerjiyi uzun süre kullanabilir. Dayanıklı bir bünyeye sahip olacağını söyleyebiliriz.

Mars Boğa kişisi sabırlı bir doğaya sahip olacaktır lâkin biriken öfkesi patladığında yıkıcı sonuçlar görülebilir.

Mars Boğa kişisinin enerjisini para kazanmak , birikim yapmak , güvence oluşturmak yönünde kullanması ona iyi gelecektir.

Bazı sert transit zamanlarında Mars Boğa kişisi , maddi konularla alakalı mücadele deneyimleyebilir.

Mars Boğa kişisi tutkulu bir doğaya sahip olacaktır. Karşı cinsle kurduğu duygusal / seksüel ilişkilerde dokunmak / fiziksel temas ona keyif verecektir. Güzel bir koku , güzel bir görüntü , güzel bir ses onun tutkulu tarafını uyarabilir.

Mars Boğa erkeği karşı cinse kur yaparken acele etmeyecektir , sağlam adımlarla ve doğal davranışlarla ilgisini ifade edecektir.

Mars Boğa kadını karşı cinste maddi – manevi güvence arayışında olabilir. Erkek sağlam bir duruşa sahip olmalıdır , dayanıklı bir kaya gibi olmalıdır.

Mars Boğa kişisinin stresli zamanlarda doğayla temas etmesi ( toprağa dokunmak gibi ) ona iyi geecektir.

------------

Mars İkizler burcunda

Mars fonksiyonları ile İkizler burcunu harmanlıyoruz.

Mars enerjisi zihinsel aktivitelere , iletişim alanına yönelecektir.
Zihinsel enerji yüksek olacaktır. Bu da sabırsız bir özellik katacaktır.
Aynı zamanda zihinsel enerjinin yüksek olması , fikirsel rekabete işaret edebilir.
Çevresiyle fikir tartışmalarına girme eğiliminde olabilir.
Zekasına ve fikirlerine güvenme eğilimindedir. Bu konuda bazen bencillik edebilir ve başkalarının fikirlerini önemsemeyebilir.

Mars İkizler kişisi kendini direkt olarak ifade etmek eğilimindedir. Yakın çevresinde dominant bir iletişimci olabilir ( doğum haritasında frenleyici unsurlar yoksa )

Mars İkizler kişisi merak ettiği şeyin peşinden gitme hevesi taşır. Öğrenmek istediği şeyi hemen şimdi öğrenmelidir , beklemek ona can sıkıcı gelebilir.

Mars İkizler kişisinin enerjisini elleriyle yapacağı aktivitelere kanalize etmesi başarı getirebilir. Elleriyle yapacağı spor türleri , zeka yarışı , fikirsel ve sözel rekabet gerektiren alanlar ona uygun olacaktır.

Mars İkizler kişisi kardeşleriyle , komşu ve akrabalarıyla , yakın çevresiyle hem yoğun ilişkiler kurabilir hem de zaman zaman gerilimler yaşayabilir.

Mars İkizler kişisi kelimeleri etkili bir silah gibi kullanabilir.
Espri anlayışı yüksek olacaktır.

Mars İkizler kişisi enerjisini aynı anda birden fazla alana yönlendirebilir.
Evet aynı anda birkaç işi yürütebilme potansiyeline sahip olabilir lâkin enerjisini hesapsızca sağa sola yönlendirmesi istediği sonuçları almasını geciktirebilir buna dikkat diyelim.

Mars İkizler erkeği karşı cinse ilgisini zekasıyla , iletişim becerisiyle gösterme eğilimindedir.
Etkili bir konuşmacı , esprili ve meraklı bir arkadaştır , bir sevgili olacaktır.
Mars İkizler kadını karşı cinste zeka ve zihinsel-fikirsel uyum arayışında olacaktır.
Hem erkeği , hem de kadını fikirsel tartışmalar yapabileceği kişilerden hoşlanabilir.
Sırf duygusal ve seksüel çekim yetmeyebilir.

----------------

Mars Yengeç burcunda

Mars fonksiyonları ile Yengeç burcunu harmanlıyoruz.

Mars Yengeç kişisinin duygusal dünyası hareketli olacaktır. Dışarıya pek belli etmediği içsel fırtınaları olabilir. Ailesiyle ve sevdikleriyle bir arada olmak hevesine sahiptir.

Mars Yengeç kişisi kendini direkt ortaya koymakta zorlanır. Biraz çekingen bir doğası olabileceğini söyleyebiliriz.
Onun harekete geçebilmesi için duygularının hareketlenmesine ihtiyacı var gibidir.
Örneğin Mars Yengeç kişisi etrafında ki zayıf ve ihtiyacı olan insanlara yardım etmek onları korumak dürtüsüne sahiptir. Bu duygusal içgüdüyle harekete geçip bir şeyler yapmak isteyebilir.
Örneğin çok cesur görünmeyen bir Mars Yengeç kişisi , sevdiği kişilerin başı dertte olduğunda onları koruma içgüdüsüyle mücadeleye girebilir.

Mars Yengeç kişisi öfkesini içine atma eğiliminde olabilir ve dolayısıyla pasif-agresif davranışlar sergileyebilir. Öfkesini direkt dışarı vurmayabilir.
Aile içi gerilimler yaşaması muhtemeldir. Ebeveynleriyle gerilimler deneyimleyebilir.

Mars Yengeç kişisi enerjisini duygusal dünyasına kanalize edebilir. Eğer bu enerjiyi dışarı yansıtmazsa , iç dünyasında duygusal biriktirmeler yapabilir ve geçmişte kalan duygusal deneyimlerini sık sık hatırlayıp onlarla içsel bir çatışmaya girebilir. Yani sanki geçmişte öfkelenip halledemediği bir sorunu bugüne taşıyor ve bugün iç dünyasında o problemi çözmek istiyor gibidir.
Mars Yengeç kişisine öfkesini ve enerjisini çok fazla iç dünyasına atmamasını önerebiliriz.

Mars Yengeç kişisi tutkularını ifade ederken bazen karşı tarafı boğabilir. Cinsellik konusuna duygusal bir yaklaşımı olabilir. Partnerinden olumlu ya da olumsuz çabuk etkilenmeye müsaittir. Duygusal ruh hali , seksüel performansını oldukça etkileyebilir.

****************

Mars Aslan burcunda

Mars fonksiyonları ile Aslan burcunu harmanlıyoruz.

Mars cesaretin , hareketin ve hevesin planetidir. Marsın bu özelliklerini en güçlü biçimde ortaya koyacağı burçlardan biri Aslan burcudur. Yani Mars Aslan burcunda güçlü çalışacaktır ve halinden mutlu olacaktır.

Mars Aslan kişisi 1 numara olma hevesindedir. Girdiği ortamlarda ön saflarda durmayı tercih edecektir ( doğum haritasında Satürn , plüto gibi etkiler baskınsa durum değişebilir )
Mars Aslan kişisi , sevdiklerinin hayatında da 1 numara olma hevesi taşıyabilir.
Sevdiklerini ilgi yağmuruna ve iltifata tutabilir lâkin kendisi de pohpohlanma ihtiyacı hissedecektir. Zaten cesaretiyle , sosyal becerileriyle , girdiği ortama kattığı enerjiyle yeterince dikkat çekici bir doğası vardır.

Mars Aslan burcunda , kararlı hareketi ifade eder. Mars Aslan kişisi karar verdiğinde tutkuyla harekete geçebilen bir yapıya sahiptir. İşleri organize etme becerisi yüksektir.
Bulunduğu ortamın lider kişiliklerinden biri olmak hevesindedir.
Saygısızlık gördüğünde gururunun kırılması ihtimali vardır.
Ekip çalışmalarında egoist olmayan bir Mars Aslan kişisi için o takımın kaptanı olmak çok uygun olacaktır , üstelik egoist olmayan Mars Aslan kişisinin kaptanlığını ( liderliğini ) büyük çoğunluk kabul edecektir. Çünkü Yönetim ve işleri organize etme konusunda doğal bir hüneri vardır.
Mars Aslan kişiliğinin olası gölgelerinden biri egoizm tuzağına düşme ihtimalidir.
Güçlü bir kişilik , dikkat çekmek , beğenilmek gibi ihtiyaçları uç noktada egoizmi beraberinde getirebilirler buna dikkat etmesi iyi olacaktır.

Mars Aslan erkeği tutkulu bir aşık olacak ve ilgisini kararlı hatta biraz gösterişli biçimde sergilemeyi tercih edecektir.
Özgüvenli davranışlarıyla karşı cinsi etkileme eğiliminde olabilir.
Red edilmekten pek çekinmeyebilir lâkin çok sevdiği biri tarafından red edilmek gururunu kırabilir ve bir süreliğine çevresine küsebilir. Bu küsme hali pek uzun sürmeyecektir çünkü Mars Aslan kişisi doğal bir canlılığa sahiptir ve öyle uzun süreler depresif bir halde dolaşmayacaktır. Kendi pozitif enerji yakıtını kendisi üretme hünerine sahiptir.
Mars Aslan bayanı , özgüven sahibi erkeklere çekilebilirler. Çok nazik ve duyarlı erkekler pek onlara göre olmayabilir. Erkek güçlü olmalıdır , tutkularını ifade edebilmelidir.

Mars Aslan kişisinin enerjisini eğlenceli alanlara , spora , riskli deneyimlere , aşk deneyimlerine , yaratıcılık gerektiren alanlara daha sık kanalize ettiğini görebiliriz.

Seksüel açıdan kendine güveneceği notunu da ekleyebiliriz.

-----------

Mars Başak burcunda

Mars fonksiyonları ile Başak burcunu harmanlıyoruz.

Mars Başak kişisi mükemmelliğin peşinden gitme hevesine sahiptir.
Bazen harekete geçmek için şartların mükemmel olmasını bekleyebilir.
Elini attığı bir işte görev dürtüsüyle hareket eder. Başkalarına katkı sunmaya heveslidir.
Örneğin sevdiği biri hastalanırsa onun sağlığıyla ilgili yapılması gerekenleri üstlenebilir.

Mars Başak kişisi eleştiriler ve gereksiz laf sokmalar karşısında öfkelenme eğilimi taşır.
Kendisi de öfkesini iğneleyici bir tarzda ifade etmeyi tercih edebilir.

Mars Başak kişisi mücadelesini gürültülü şekilde yapmaz. Alttan alıyormuş gibi görünür , şartların uygun olmasını bekler ve kusursuz bir darbe vurmak ister.
Pek atak biri olduğunu söyleyemeyiz. Belki çalışma hayatında daha atak olabilir ama duygusal ve sosyal ilişkilerinde değil.

Mars Başak kişisi için çalışma hayatı hareketli olacaktır. Biraz da gerilimli olacaktır.
Çalışma arkadaşlarıyla zaman zaman gerilimler yaşayabilir.
Huzursuz ve enerjik bir işçidir. Etrafında insanlarında benzer şekilde görevlerini yapmasını , sisteme uymasını isteyecektir. Görevini yapmayan rahat tiplerle geçinmesi zordur.

Mars Başak kişisi enerjisini çalışma hayatına ve araştırmalar yapmaya yönlendirirse verimli olacaktır. Onda heves uyandıran konuları saatlerce araştırabilir.

Mars Başak kişisi tutkularını direkt ortaya koymayacaktır. Seçici biridir ve her seksüel çağrışım onu baştan çıkarmayacaktır. Pek ateşli bir aşık olmadığını söyleyebiliriz.
İlgisini sade bir tarzda ifade etmeyi tercih edebilir.

---------------

Mars Terazi burcunda

Mars fonksiyonları ile Terazi burcunu harmanlıyoruz.

Mars Terazi kişisi ilişkiler kurmaya hevesli olacaktır. Tek başına hareket etmektense , birlikte hareket etmek , birileriyle ortak iş yürütmek dürtüsüne sahip olacaktır.
İlişkiler konusunda ilk adımı atan taraf olmayı tercih edebilecektir. (kararsızlığını yenebilirse)
Sabırsızlık , kararsızlık , haksızlık durumlarında ilişki içinde gerilimler yaşayabilir.
Öfkesini kontrol edebilme hünerine sahiptir. Genelde serinkanlı ve mantıklı tepkiler verir.
İlişki ve ortaklıklarında eşitliğe inanır ve bu yönde mücadele deneyimleyebilir.

Mars Terazi kişisi adalet savaşçısı tanımına uygundur. Enerjisini eşitlik , diplomasi gibi alanlara kanalize etme eğilimi taşıyabilir.

Mars Terazi kişisi dengeyi bulmak hevesine sahiptir ancak sık sık dengesi bozulabilir.
Bu dengesizlik ilişkilerine , davranışlarına , sağlığına yansıyabilir.
Dengeyi bulmak için mücadele etmesi gerekebilir.
Barış için savaşmak , Mars Terazi kişisine uygundur.

Mars Terazi kişisi tutkularını dengelemekte zorlanabilir. Bazen yoğun , cazibeli ve romantik , bazen de mantıkçı ve mesafeli görünebilir.
Cinsellik konusunda partneriyle uyum içinde olmayı önemser ve kendi isteklerinden tâviz verebilir.

Bazen karşı tarafı rakip ya da düşman gibi görme eğilimi taşıması , ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebilir. Ya da karşısına çıkacağı dominant kişiliklerle çatışmalar yaşayarak cesaretini sınayabilir.

---------------

Mars Akrep burcunda

Mars fonksiyonları ile Akrep burcunu harmanlıyoruz.

Mars Akrep kişisi yoğun bir kişiliktir , güçlü bir iradeye sahiptir , fiziksel ve psikolojik açıdan dayanıklıdır.
Mars Akrep kişisi enerjisini stratejik biçimde kullanabilir bu açıdan çok avantajlı bir kombinasyondur. Mücadelesini stratejik biçimde yürütme eğilimindedir. İstediğinde iyi planlar yapabilir , kişileri ve olayları zekice analiz edebilir.

Mars Akrep kişisi tutkulu bir doğaya sahiptir. Sevdiğini sahiplenmek , kontrol etmek ihtiyacı hisseder. Seksüel enerjisi muhtemelen yüksek olacaktır.

Mars Akrep kişisi krizler yaşayarak güçlenecek bir doğaya sahiptir. Dolayısıyla Mars Akrep kişisiyle sakin ve huzurlu bir ilişki kurmak zordur. Yoğunluk ihtiyacını hem ilişkilerine hem işine yansıtabilir.

Mars Akrep kişisinin enerjisini şüpheye kanalize etmesi psikolojisini zorlayabilir.

Mars Akrep kişisi gizemleri çözmek yönünde harekete geçme eğilimindedir.
Gizemli olan şeylerin peşinden gitmeye heves duyar.
Ölümle , bilinmeyenle , metafizik konularıyla ilgilenme eğilimi taşıyabilir.
Başkalarının TABU olarak görebileceği ve ürktüğü ( ölüm ,cinsellik , diğer boyuttan varlıklar vb.) konuların üzerine gitme cesaretine sahip olabilir.

İlgisini ilk etapta yoğun biçimde ifade etmek yerine daha sakin ve stratejik adımlarla ortaya koyabilir. Partneri muhtemelen onun yoğunluğunu , ilişkinin ilerleyen dönemlerinde anlayacaktır.

*****************

Mars Yay burcunda

Mars fonksiyonları ile Yay burcunu harmanlıyoruz.

Mars Yay kişisi öğrenmek , keşfetmek hevesindedir. Merak duygusu onu harekete geçirebilir.
Yeni insanlarla tanışmak , yeni ortamlar keşfetmek , yeni bilgiler onda heves uyandıracaktır.
( frenleyici başka unsurlar baskın değilse )

Mars Yay kişisi inandığı şeyler için mücadele etme eğilimindedir.
Sıkı bir dava insanı olabilir. İnandığı şeyin peşinden giden idealist bir savaşçı tanımına uygundur.

Serüvenci biri olmaya adaydır. Uzaklara gitmek , bilinmeyen bölgeleri keşfetmek cesaretine sahiptir. Yabancılarla kolay kaynaşabilir , ilk adımı atmaya pek tereddüt etmeyen çocuksu bir özgüvene sahiptir.

Mars Yay kişisi için hayatın anlamı EYLEMDİR.
Deneyimle karşılaştığında bu deneyimin peşinden gitme dürtüsüne sahip olacaktır.
Mars Yay kişisi hareketlerinde dikkatsiz ve sakar olabilmektedir buna dikkat diyelim.

Sosyal çevrede aranılan neşeli ve mizahla barışık bir yapısı vardır.

Zaman zaman taşkınlık yapmaya , abartmaya , savurganlık etmeye , patavatsızlık yapmaya ve benzeri problem çıkarabilecek özelliklere dikkat çekebiliriz.

Mars Yay kişisi öfkelendiğinde ateşli tepkiler verebilir ya da o ortamdan uzaklara giderek öfkesini dağıtmak isteyebilir. Öfkesini uzun süre içinde tutmayacak ve kin tutmayacaktır.

Mars Yay kişisinin enerjisini kişisel gelişime , sosyal gelişime ve fiziksel gelişime yönlendirmesi ve monotonluktan uzak durması ona iyi gelecektir.
Spor yapmak onun için uygun bir eğilim olabilir.

Mars Yay kişisi tutkularını açık bir şekilde ifade etmeyi tercih edebilir. Ateşli bir aşık olmaya adaydır ancak ilişkinin seksüel boyutu onun için yeterli değildir , partneriyle zihinsel uyum ve ortak ilgi alanlarına sahip olmak isteyecektir.

------------------

Mars Oğlak burcunda

Mars fonksiyonları ile Oğlak burcunu harmanlıyoruz.

Mars Oğlak kişisi , başarmak ve çevresinin saygısını kazanmak hevesine sahiptir.
Hedef sahibi olmak , başarılı olmak , toplumda bir yer edinmek onu harekete geçiren konulardır.

Enerjisini çalışmalarına yöneltme eğilimindedir. Doğum haritasında frenleyici başka etkiler yoksa , mesleki hayatında çalışkan , hırslı , enerjik özellikler sergileyecektir.

Mesleki hayatında zaman zaman rekabetle karşılaşabilir ve mücadelesini bu alanda gerçekleştirebilir. Otoriteyle arasında zaman zaman ipler gerilebilir.
Otoriteyle ilişkilerinde tez canlı , sabırsız davranışlarına dikkat etmesini önerebilirim.
Özellikle doğum haritasında Uranüs bağlantıları güçlü ise otoriteye baş kaldırma eğilimi görülebilir. Mesleki hayatında ( kariyeriyle ilgili ) önemli değişimler ( ilkler , başlangıçlar ) görülebilir.

Mars Oğlak kişisi için askeri kariyer , spor kariyeri gibi mücadele gerektiren seçeneklerin uygun olabileceğini söyleyebiliriz.
Mühendislik gibi zorlayıcı ( meydan okuyucu ) mesleki seçeneklerin de uygun olacağını ekleyelim.

Mars Oğlak kişisi kolay öfkelenmeyen ve öfkesini kontrol edebilen bir doğaya sahiptir.
Saygısızlık gördüğü durumlarda öfkesini kontrol etmekte zorlanabilir.
Öfkelendiği zamanlarda inatçı ve huysuz bir keçi gibidir. Hatta öfkesini boşaltıp rahatlamak yerine , yalnız kalmayı ve kendi kendine sakinleşmeyi tercih edebilir ya da etrafında nazının geçtiği birinin bu halini fark edip onunla konuşmasını – gizli gizli – bekleyecektir.

Mars Oğlak erkeği , karşı cinsin peşinden koşarken stratejik adımlar uygulayabilir.
Sabırlı olacaktır ve bekleyecektir. Hatta doğum haritasında içe dönük kişilik veren başka unsurlar var ise bayanların peşinden koşmayacağını , aşk konusunda biraz tutuk ve tedbirli ( birazda karamsar ) bir yapısı olacağını ekleyebilirim.
Mars Oğlak erkeği , karşı cinse kur yapmak için ekstra adımlar atmayacaktır.
Muhtemelen ilgisini sade ve ciddi bir şekilde ifade edecektir ve muhtemelen olumsuz cevaba kendini hazırlamak ihtiyacı hissedecektir.
İlgi duyduğu bayandan saygısızca ve şımarıkça olumsuz yanıt alması , özellikle ergenlik dönemindeki Mars Oğlak erkeğinin özgüvenini zedeleyebilir.

Mars Oğlak bayanı , ciddi , sorumluluklarını bilen , olgun , güvenilir , başarılı erkeklere doğru çekilebilirler.

Mars Oğlak kişisi tutkularını doğrudan ifade etmeyebilir. Gerek mesleki ihtiraslarını , gerek seksüel ihtiraslarını sık sık konuşarak ifade etmek yerine , sahada konuşmayı tercih edebilir.
Cinsellik konusunda ki rolünü bir tür sorumluluk olarak algılayıp yüksek performans sergilemeye zorunlu olduğu fikrine kapılabilir.

----------------

Mars Kova burcunda

Mars fonksiyonları ile Kova burcunu harmanlıyoruz.

Mars Kova kişisi farklı olma hevesindedir. Başkalarının gittiği yoldan gitmeme dürtüsüne sahiptir. Orijinal olmak hevesiyle harekete geçebilir.

Mars Kova kişisi enerjisini bilgi ve fikir alanlarına kanalize edebilir. Daha fazlasını öğrenmek , fikirlerini diğerlerine kabul ettirmek yönünde mücadele deneyimleyebilir.

Mars Kova kişisi için özgürlük dürtüsü kuvvetli olacaktır. Özgürlük Savaşçısı tanımına uygundur. Bağımsız olmak dürtüsü , ilişkilerine yansır ve kolayca bağlanmakta zorlanabilir.
Cool tavırları olabilir. İlgi duysa bile bunu ifade etmekte güçlük çekebilir.
Usta bir aşık olduğunu söyleyemeyiz.

Mars Kova kişisi sürüye uymak durumunda bırakıldığını hissettiğinde öfkelenecektir.
Kalabalıklara ve geleneklere uymak zorunda kalmak , emir almak onu çileden çıkarabilir.
Farklı olduğunu ortaya koymaya ihtiyacı vardır.
Âni parlayan öfke patlamaları ve otoriteye isyan etme ( baş kaldırma ) durumları görülebilir.

Seksüel açıdan çarpıcı bir çekiciliğe sahip olsa da bu çekiciliğiyle ne yapacağını pek bilemiyor gibidir. Toplum içinde kendini bir uzaylı gibi ya da herkesten farklı ve özel biri gibi hissediyor olabilir. Pek çok kişinin hayran olacağı çekici kişilere burun kıvırabilir , elinin tersiyle itebilir. Seksüel doyum kadar zihinsel doyum da önemlidir.

Arkadaş ortamlarında kendini ortaya koyabilme , grubun öncüsü olabilme potansiyeline sahiptir. Ekip çalışmaları , sosyal gruplar , dernekler , çevreciler , siyasi oluşumlar onun kendini gösterebileceği faaliyet alanları olabilir. Mars gerilimlerini bu gibi arkadaş gruplarında deneyimleyebilir.

Doğum haritasında destekleyen başka unsurlar da varsa , enerjisini buluş yapmak için kullanabilir , enerjisini geleceğe odaklayabilir.

-----------------

Mars Balık burcunda

Mars fonksiyonları ile Balık burcunu harmanlıyoruz.

Mars Balık kişisi hayallerinin peşinden gitme hevesine sahiptir.
Enerjisini hayalleri doğrultusunda kullanma eğilimi vardır.
Sanatla alakalı konulara heves duyabilir.

Mars Balık kişisi anlayışlı bir yapıya sahiptir. Öfkelense bile karşı tarafla empati kurup kolay bağışlayabilir. Yardımsever biri olduğunu söyleyebiliriz.

Mars Balık kişisi enerjisini bir konuya odaklamakta zorlanabilir çünkü Balık burcu değişkendir ve dikkati kolay dağılan bir özelliktedir.
Mars Balık kişisi , onu etkileyen pek çok şeyin peşinden plansızca giderek enerjisini tüketebilir buna dikkat çekmekte fayda vardır.

Mars Balık kişisi tutkularını romantik şekilde ifade etmeyi tercih edebilir.
Aşık olduğunda hayal dünyası hareketlenecektir.
Sanatsal bir alana ilgi duyuyorsa , aşık olmak onun yaratıcılığını etkileyecek ve belki de verimini arttırabilecektir.

Mars Balık kişisi pek hırslı biri olmayabilir. Bazen iki ayrı yöne gitme eğilimi gösterebilir.
Kararsızlığa ve iç dünyasıyla ilgili karışıklığa dikkat çekebiliriz.
İradesinin zayıf olması ihtimali vardır. Doğum haritasında ki başka faktörler sebebiyle güçlü biri gibi görünse de duygusal ve fiziksel dayanıklılığı fazla olmayabilir.

Mars Balık kişisi aşk için , inandığı şeyler için , düşleri için mücadele etmeyi tercih edebilir.
Dış görünümü sakin görünüyor olabilir lâkin iç dünyası fırtınalı ve hareketli olabilir.
Çevresindeki insanları şaşırtabilecek bir hayal dünyası olabilir.

05-31-2014 11:59 PM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: Hazır Yorumlar
Jüpiter Koç burcunda

Jüpiterin bereketini Koç burcuyla harmanlıyoruz.

Koç burcu başlangıçları sembolize eder ve Jüpiter Koç kişisinin bir şeyleri başlatma konusunda iyimser beklentileri olacaktır.
Verimli ( şanslı ) başlangıçlar yapabilme potansiyeli vardır.

Jüpiter Koç kişisi inandığı şeylerin peşinden gitme , inançları için mücadele etme potansiyeline sahiptir. İnandığı bir konuda öncülük etmek dürtüsünü taşıyabilir.
Kendisini keşfetmek ihtiyacı hissedebilir. Kendisini geliştirmek ve yerinde saymamak dürtüleri kuvvetli olabilir. Kendisi hakkında iyimser düşünceleri olan , kendiyle barışık biri olabilir.
Bir fırsatla karşılaştığında harekete geçme kabiliyeti vardır. Ancak bazen sabırsızlık sebebiyle bazen de fazla rehavet sebebiyle fırsatları kaçırma ihtimali olabileceğine dikkat çekelim.

Jüpiter Koç kişisi gerek ilişkiler konusunda , gerek finansal konularda şansını denemek için risk alabilir.
Kazanmaya olan inancı gayet yüksektir. Kaybetse bile kendini çabuk toparlayıp yeni başlangıçlar yapabilir.

Jüpiter Koç kişisinin bazen fazla iyimser , coşkulu ve abartılı davranışları dengelemesi faydalı olabilir. Örneğin hesapsızca risklere balıklama dalmak önemli kayıplar getirebilir.

Doğum haritasındaki başka faktörler ve genetik etkiler farklı yönde olmadığı sürece Jüpiter Koç kişisinin fiziksel olarak ( boy ve kilo ) büyümeye ve genişlemeye müsait bir bünyesi olabilir.

---------------

Jüpiter Boğa burcunda

Jüpiterin bereketini Boğa burcuyla harmanlıyoruz.

Boğa burcu maddi ve manevi güvenceyle ilgilidir. Sahip olmakla ilgilidir.
Jüpiter Boğa kişisinin maddi konularda elinin bereketli olabileceğini söyleyebiliriz.
Kendi kişisel kaynaklarına güvenmek ve bunları maddi avantajlara dönüştürebilmek gibi bir hünerden söz edebiliriz.

Jüpiter Boğa kişisi kendi kişisel kaynaklarını keşfetme eğilimindedir.
Kendi yetenekleri , kendi çekiciliği , para kazanma hüneri onun keşif konuları olacaktır.
Doğum haritasında başka destekleyici unsurlar da varsa Ticareti keşfetmek ona uygun olacaktır.

Jüpiter Boğa kişisi rahatına düşkünlük verebilir. 5 duyusuna hitap eden zevkler onu mutlu eder. İyi yemek , iyi müzik , güzel kokular , tensel temas vb.
Bazen zevkleri konusunda abartma eğilimine dikkat diyelim.

Bir fırsatla karşılaştığında ağırdan alabilir ve bu yavaşlığı fırsatı kaçırmasına sebep olabilir.

İnançlar , hayatın anlamı gibi konulara pratik / somut bir yaklaşımı olabilir.

Kendi kaynaklarını geliştirmek ve genişletmek konusunda hünerlidir.
Sahip olmak istediği şeyleri elde edeceğine dair iyimser beklentileri olabilir.
Bu iyimser tutum , arzu edeceği pek çok şeye sahip olma şansını arttıracaktır.

Jüpiter Boğa kişisinin Boğaya has vücut kısımları ( boyun bölgesi ) büyükçe olabilir.

---------------

Jüpiter İkizler burcunda

Jüpiterin bereketini İkizler burcuyla harmanlıyoruz.

Kişinin merak dürtüsü kuvvetli olacaktır. İlgi alanı geniş bir yelpazeye yayılacaktır.
Hatta bazen maymun iştahlılık görülebilir. Bir alanda uzmanlaşmakta zorlanabilir çünkü dikkati çabuk dağılabilir.
Yinede çok yönlü biri olacaktır ve de hemen pek çok konuda illa ki söyleyeceği bir şeyler olacaktır.
Merak ettiği şeyleri deneyimlemek ihtiyacındadır.
Sık sık gezmek dolaşmak ona mutluluk verecektir. ( Doğum haritasında içe dönük etkiler yoksa )

Jüpiter İkizler kişisi öğrenim hayatında şanslı biri olabilir. Kolay öğrenebilir.
Pratik zekasına güvenecektir. Yakın çevresi , akrabaları , komşuları , kardeşleri konusunda bereketli bir çevresi olabilir. Bu çevresinden destek görebilir.
Tabii sert bağlantılar varsa bu çevreyle alakalı hayal kırıklıkları yaşama ihtimalini de not düşebiliriz.

Jüpiter İkizler kişisi başkalarının inançlarına objektif bir şekilde değerlendirebilir.
İnançlar üzerine konuşmak , hayatın anlamı üzerine felsefi düşünceler üretmek ona keyif veriyor olabilir.

İletişim konusunda iyimser ve rahatlatıcı bir yapısı vardır. Mizahla barışıktır.
İletişim kapasitesi kuvvetli olsa da derinleşmekte zorlanır , biraz yüzeysel olduğunu söyleyebiliriz.

Jüpiter İkizler kişisinin İkizler burcuna has vücut kısımları ( ağız yapısı ve elleri ) büyükçe olabilir.

------------

Jüpiter Yengeç burcunda

Jüpiterin bereketiyle Yengeç burcunu harmanlıyoruz.

Jüpiter Yengeç kişisinin geniş bir ailesi olabilir ya da geniş bir aileye sahip olmak onu mutlu edebilir. Aile kurmak , aile içi mutluluk gibi konular önemlidir.
Aile içinde genel olarak pozitif bir yaklaşıma sahip olacaktır.

Jüpiter Yengeç kişisi zengin duygulara sahip olabilir. Şevkatli , yardımsever bir doğası vardır ve sevdiklerini korumak ihtiyacındadır. Sevdiklerinin mutluluğunu destekleme çabası görülebilir. Sevdiklerine ve ailesine karşı cömert biri olabilir.

Büyük bir evi olsun isteyebilir. Kendi ailesi çok geniş olmasa bile , topluma ve çevresine annelik yapmak içgüdüsü taşıyor olabilir.

İnançları konusunda duygusal ve koruyucu bir yaklaşım sergileyebilir.
İnandığı bir konuya saldırı olduğunda kıskaçlarını ortaya koyabilir.

Fırsatlar karşısında duygusal bir tavrı olabilir. Kendine gelmiş olan bir fırsatı daha çok ihtiyacı olduğunu düşündüğü başka birine ikram edebilir.
Sevgi , eş , aile , ebeveynler , yaşanılan yuva gibi Yengeç burcuna has alanlarda talihli olabilir.

Kendi duygularını keşfetmek , başkalarının da iç dünyalarını keşfetmek ihtiyacı duyabilir.
Bazen fazla empatik biri olabilir ve herkesin anlayamadığı kişileri anlayabilme duyarlılığı görülebilir. Yinede empati ve şevkat konusunu abartması ihtimaline dikkat çekelim.

Doğum haritasındaki başka faktörler ve genetik etkiler farklı yönde olmadığı sürece Jüpiter Yengeç kişisinin fiziksel olarak göğüs bölgesi büyükçe olabilir.

Doğum haritasında destekleyici başka faktörler de varsa mutfakta hüner sahibi olabilir.

******************

Jüpiter Aslan burcunda

Jüpiterin bereketiyle Aslan burcunu harmanlıyoruz.

Kişinin popüler olma konusunda talihi olacağını söyleyebiliriz. Bulunduğu ortamlara pozitif enerji getiren iyimser , coşkulu , sıcak özellikleri vardır. Arkadaş çevresinde aranılan biri olması muhtemeldir. İnsanlarla iyi vakit geçirmek , eğlenmek , cömert ikramlarda bulunmak gibi hoş özelliklerden söz edebiliriz.

Jüpiter Aslan kişisinin çok hoş özelliklere sahip olmasının yanı sıra kibirli ve savurgan olması ihtimaline de dikkat çekebiliriz. ( Başka destekleyici etkiler de varsa ) harcamalarına dikkat etmesini önerebiliriz. Jüpiter genişleten etkisini Egonun genişlemesi şeklinde deneyimleyebilir buna dikkat diyelim.

Jüpiter Aslan kişisinin çok çocuk sahibi olma ya da çocuklarla ve gençlerle hoş zamanlar geçirme potansiyeli olacaktır.

Jüpiter Aslan kişisinin geniş bir eğlence anlayışı olacaktır. Oyuncu bir doğası vardır ve yaratıcılığını neşeli zamanlar geçirmek , oyunlar keşfetmek şeklinde kullanabilir.
Cömert bir kişilikten söz edebiliriz.

Jüpiter Aslan kişisi inançlarıyla gurur duyacaktır ve inançlarını başkalarına bulaştırma potansiyeli vardır. Organizasyonlar onu mutlu edecektir ve kendisi de etrafındaki kişileri ve olayları organize etmeyi iyi becerir.

Jüpiter Aslan kişisi karşısına çıkan fırsatları küçümsememelidir. Bazen o fırsatı zaten hak ettiğini ve zaten her şeyin ona layık olduğunu düşünüp fırsatları kaçırma riski vardır.
Tembellik ve rehavete dikkat diyelim.

Jüpiter Aslan kişisi kendi yaratıcılığını keşfetmekten hoşlanabilir. Aşkı keşfetmek , türlü oyunlar keşfetmek , çocukların dünyasını keşfetmek , popüler alanlar da keşifler yapmak ona uygun olabilir.

Jüpiter Aslan kişisi geniş yürekli bir lider olabilir. İyi niyetinin ve cömertliğinin suistimal edilmemesine dikkat etmesi iyi olacaktır.
Ve tabii savurganlık , kibir ve şişkin egoya da dikkat diyelim.

-------------

Jüpiter Başak burcunda

Jüpiterin bereketini Başak burcuyla harmanlıyoruz.

Çalışma hayatıyla ilgili talihli olabileceğini söyleyebiliriz. Çalıştığı yerde sevilen biri olabilir.
İş ve sağlık gibi Başak burcuna has konularda iyimser bir yapısı ( belki şansı ) olabilir.

Jüpiter Başak kişisinin araştırma potansiyeli kuvvetlidir. Merak ettiği şeyleri okuyarak , inceleyerek keşfetmek isteyecektir. Detaylara geniş bir pencereden bakabilmektedir.

Jüpiter Başak kişisi inançları konusunda kılı kırk yarabilir. İnançları ve türlü felsefeleri incelemesi ona iyi gelebilir. Ahlakî bir takım prensiplere sahip olabilir.
Net ve kesin olan şeylere inanmayı tercih edecektir. Mantıksız gelen şeyleri sorgulamak isteyecektir.

Jüpiter Başak kişisine iş hayatıyla ilgili fırsatlar gelme olasılığı daha fazladır.
Bazen detaylara takılıp , bütünü görmemesi sebebiyle fırsatları kaçırabilir buna dikkat diyelim.

Jüpiter Başak kişisi bir şeye ya da birilerine katkıda bulunmaktan mutluluk duyacaktır.
Hizmet ederek mutlu olma potansiyeli vardır.
Ayrıca her hangi bir konuda mükemmellik onu mutlu edecektir.

Bazen tevazu konusunu abartabilir ve kendi gerçek isteklerini görmezden gelebilir.
Bazen de kusursuzluk ihtiyacını abartabilir.

Sağlık ve hizmet sektörü , öğretmenlik , araştırmacılık , detayların önemli olacağı mesleki seçenekler ona uygun olabilir.

-------------

Jüpiter Terazi burcunda

Jüpiterin bereketini Terazi burcuyla harmanlıyoruz.

İlişkiler konusunda talihli olabileceğini söyleyebiliriz.
Jüpiterin bereketli etkisini ilişkiler , ortaklıklar alanında deneyimleyebilir.

Jüpiter Terazi kişisi ilişkiler arenasını keşfetmekten mutlu olabilir. Bu konuda iyimser bir yaklaşımı olacaktır ve genellikle talih ondan yanadır.
Geniş bir hoşgörü ve tolerans gösterme kapasitesi olacaktır.
Karşıtları uzlaştırmak gibi bir hüneri olduğunu söyleyebiliriz.

Jüpitere özgü kişilikleri ( iyimser , pozitif , neşeli , bilge , cömert ) hayatına çekebilir.
Evlilik ve ortaklıkları ona kazanç getirebilir. Yurt dışıyla bağlantılı ilişkiler görülebilir.

Eşitliğe inanır ve ne kendisine ne de başkalarına haksızlık edilmesini istemeyecektir.

Çabuk mutlu olan , uyumlu bir yapıya sahip olacaktır.
Yalnız yol almak yerine , birlikte ( ortaklaşa ) hareket etmek onu daha fazla mutlu edebilir.
Ortak çalışmaları verimli , kazançlı olabilir.

Jüpiter Terazi kişisi inançları objektif şekilde değerlendirmeyi tercih eder.

Madalyonun diğer yüzünü görme eğilimine sahiptir.
Hoş bir şeyin olumsuz tarafları hakkında nutuk çekebilir ve de tam tersine eleştirilen bir şeyin olumlu özellikleri hakkında muhalefetlik yapabilir.

Jüpiter terazi kişisinin çabuk rehavete ( gevşemeye ) kapılması ihtimaline dikkat çekebiliriz.

Hukuk , Uluslar arası İlişkiler , evlilik danışmanlığı gibi mesleki seçenekler ona uygun gelebilir.

----------------

Jüpiter Akrep burcunda

Jüpiterin bereketini Akrep burcuyla harmanlıyoruz.

Jüpiter Akrep kişisi gizemi çözdüğünde mutlu olacaktır.
Herkesin bilmediğini sezmek ve öğrenmek onu mutlu edecektir.
Ölümü , fizik ötesini , ruhsal ve psikolojik konuları keşfetmek ihtiyacındadır.
Görünenin ardındaki bilgiyi keşfetmek isteyecektir. Yüzeyde görünen bilgiyle yetinmeyecektir.

Kuşkunun abartılması görülebilir. Yinede Akrep burcunun sert köşeli özellikleri ( nefret gibi , kıskançlık gibi , düşmanlık gibi ) esneyecektir diyebiliriz.

Jüpiter Akrep kişisi inançları konusunda fanatiklik gösterebilir. İnançları konusunda ya tam ya hiç dürtüsüne sahip olabilir.

Jüpitere özgü inançlar , eğitim , hayatın anlamı , gelişim gibi konularda tatminsizlik duygusu görülebilir çünkü Akrep burcunun tatminsizliği meşhurdur.
Şansı konusunda kötümser olabilir. Eğer şansını denemeye karar verdiyse sonuna kadar gidebilir.

Eşinden ( ya da mirastan ya da başkalarının kaynaklarından ) gelen bir kazanç , bir tür talih görülebilir.

Araştırmacılık üzerine hüner sahibi olabilir. Kafasına koyduğu bir konuda geniş çaplı incelemeler yapabilir ve sonuca varmak konusunda kendisine güvenebilir.

Eğitimle alakalı , yolculuklarla alakalı krizlere dikkat diyelim son olarak.

***************

Jüpiter Yay burcunda

Jüpiterin bereketiyle Yay burcunu harmanlıyoruz.

Jüpiter Yay burcunun yöneticisidir ve burada çok güçlü çalışır.
Kişiye Yay burcu özellikleri katan bir kombinasyondur.
Coşkulu , iyimser , sabırsız , abartılı , meraklı , gelişime açık özellikleri vardır.
Okuyarak , gezerek , iletişim kurarak öğrenmek ve deneyimleyerek keşfetmek ihtiyacındadır.
Yabancılara , yabancı dillere , yabancı ülkelere meraklı bir doğası olabilir.

Abartılı bir doğası olabilir ve mutluluğunu da hüznünü de abartma huyuna dikkat diyelim.
Bazen tutamayacağı sözler verebilir. Aşırılıklara dikkat etmesini önerebiliriz.

Jüpiterin bereketini eğitim alanında , yurtdışı konuları ve seyahatler de , inanç ve ideallerinde deneyimleyebilir. İyimser beklentiler içinde olması genelde şanslı durumlarla karşılaşmasını sağlayabilir.

İnandığı konuya iyimser ve biraz da saf duygularla sarılma eğiliminde olabilir.
Dava insanıdır , inandığı davayı başkalarına aktarabilecek coşkuya sahip olabilir.

Çok bilmiş bir izlenim verebilir , başkalarına vaaz veren can sıkıcı biri olması ihtimaline dikkat diyelim.

Hayatın anlamını keşfetme ihtiyacıyla felsefeye ilgi duyabilir. Din , siyaset , felsefe , öğretmenlik , yabancı ülkelerle bağlantılı işler ve ulaşımla alakalı işler ona uygundur.

----------------

Jüpiter Oğlak burcunda

Jüpiterin bereketiyle Oğlak burcunu harmanlıyoruz.

Jüpiter Oğlak burcunda çabayla gelen şansa işaret eder.
Kişi çaba gösterdiğinde , o alanda talihli sonuçlar deneyimleyebilir.
Kariyer alanında iyimser beklentileri olacaktır. Mesleki açıdan kendini geliştirme ihtiyacındadır hatta bazen aynı anda 1 den fazla mesleğin peşine düşebilir.
Mesleki konularda her şeyin yoluna gireceğine güçlü bir inanç duyabilir özellikle zor zamanlarda onun bu pozitif tutumu etrafındaki insanları olumlu etkileyecektir.
Otoriteyle , amirleriyle barışık biri olacaktır ( doğum haritasında başka gerilimler yoksa )

Oğlak burcunun sert köşeli özellikleri ( aşırı tutumluluk , statükoculuk vb.) esneyecektir , hafifleyecektir.
Ancak bazen inatçılık konusu abartılabilir.

Eğitim , hukuk , ulaşım , yurt dışı bağlantıları gibi Jüpitere özgü meslekler ona uygundur.
Mesleki hayatında bazen kendine ve şansına fazlaca güvenip hesapsız risklere girebilir ya da sorumluluklarını küçümseyip zarar görebilir buna dikkat diyelim.
Şansına güvenmesi iyidir ama çaba gösterdikten sonra.

-------------

Jüpiter Kova burcunda

Jüpiterin bereketiyle Kova burcunu harmanlıyoruz.

Kişinin geleceğe dair iyimser beklentileri olacaktır. Daha iyi bir geleceğe inanır , bu düşünce doğrultusunda atılacak adımlar onu mutlu edecektir. Sadece bireysel beklentileri yoktur , toplumsal problemlere dair ve hatta çevre kirliliği gibi dünyayı ilgilendiren konularda her şeyin yoluna gireceğine inanmak ister. İnsancıl biridir ve insanlık adına yürütülen projeler ona uygundur. Sadece evde gündelik işler arasına ve monotonluğa kısılmak hiç ona göre değildir.

Jüpiter Kova kişisinin geniş bir arkadaş çevresi olabilir. Arkadaş gruplarının aranılan pozitif ve bilgili kişisidir. Ve evet muhtemelen geniş bir bilgi dağarcığına sahip olacaktır.
Ancak bazen her şeyi en iyi kendi biliyormuş zannına kapılabilir , ukalalık potansiyeline dikkat diyelim.
Kendi fikirlerinin doğruluğuna inanması iyi bir özelliktir ancak Jüpiterin aşırılıklar gezegeni olduğunu düşünürsek , sadece kendi fikirlerinin doğru olacağı yanılgısına düşme ihtimaline dikkat diyelim.

Jüpiter Kova kişisi yeni buluşlardan , orijinal şeylerden mutluluk duyacaktır.
Farklı olanı keşfetmek , geleceği keşfetmek ona göredir.

İnançlar konusunda objektif olma eğilimi vardır. Farklı inançları da sağduyuyla karşılayabilir.

Hayatının bazı dönemlerinde onu şaşırtacak bazı fırsatlarla karşılaşacaktır.
Özellikle Transitlerin Jüpiteri etkilediği dönemlerde fırsatlara hazır bir yaklaşım avantajlı olacaktır.

---------------

Jüpiter Balık burcunda

Jüpiterin bereketini Balık burcu ile harmanlıyoruz.

Jüpiter Balık burcunda güçlü çalışır , kişinin inandığı ve zihninde canlandırdığı şeyi hayatına çekme potansiyeli verir.
Jüpiterin bu konumda ki armağanı , güçlü inançlar , imajinasyon yeteneği ve hayatın getirilerini kabullenme olgunluğudur.

Jüpiter Balık kombinasyonu , bazı transitlerde şansa ve fırsatlara işaret edebiliyor.
Kişinin inanarak ettiği dua ve niyetlerini kendine çekebileceğini düşünüyorum. ( şüphe ve tereddüt olmamalı tabii )

Jüpiter Balık kişisinin kendini manevi bir alana ya da yaratıcılık gerektiren bir alana yönlendirmesi onu mutlu edebilecektir.
Sevmek ve sevildiğini hissetmek onu mutlu edecektir.
Zengin duygulara sahiptir. ( doğum haritasında engelleyici başka faktörler yoksa )
Sezgisel becerisi olabileceğini söyleyebiliriz.

Jüpiter Balık kişisinin merhametli bir doğası olacağını söyleyebiliriz.
Affetmek , şükretmek , hayatın getirilerini kabullenmek , ihtiyacı olanlara yardım etmek ve daha iyisi için umut etmek gibi erdemlere sahip olacağını ekleyebiliriz.

06-01-2014 12:00 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
RE: Hazır Yorumlar
Satürn Koç burcunda

Koç burcuyla alakalı konularda hayata 1-0 yenik başlamış olabilir.
Çünkü Satürn , kişinin Koç burcuyla olan temasını engelliyor gibidir.
Koç burcunun bazı özelliklerini hayatının ilerleyen yıllarında daha fazla deneyimleyebilir.

Bir alanda öncülük etmek , harekete geçmek , önden gitmek Satürn Koç kişisinde endişe uyandırabilir. Mücadele ve rekabet stres yaratabilir. Kişi Ateş elementiyle temasını azaltmış gibidir. Heveslerini ve tutkularını bastırıyor gibidir.

Bir konuda ilk adımı atma korkusunu aşması zaman alabilir.

Satürn başarma baskısını Koç arenasında gösterecektir. Cesur biri olmaya kendini zorlayacaktır. Korkak biri olarak tanınmak gibi bir endişe görülebilir.
Sanki önderlik etmeye ve harekete doğru içinde bir şeyler onu itekliyor gibidir.

Koç burcuna has mücadele , cesaret , eylem , öncülük etmek gibi konularda test edileceğini ekleyebiliriz. İlerleyen yıllarda yöneticilik potansiyelini sergileyebilir , askerlik , spor gibi hareket kabiliyeti gerektiren seçenekler ona uygundur.

***********

Satürn Boğa burcunda

Boğa burcuyla alakalı konularda hayata 1-0 yenik başlamış olabilir.
Çünkü Satürn , kişinin Boğa burcuyla olan temasını engelliyor gibidir.
Boğa burcunun bazı özelliklerini hayatının ilerleyen yıllarında daha fazla deneyimleyebilir.

Güven sağlayamama endişesi görülebilir. Maddi güvence sağlayamamak , birikim yapamamak , parasız kalmak gibi endişeler söz konusu olabilir.
Kendi kişisel kaynaklarına –yeteneklerine- güvenmekte zorlanabilir.

Kendini birikim yapmaya zorlayabilir. Hayatının ilk dönemlerinde birikim yapmakta zorlansa da ilerleyen yıllarda bu konuda kendini disipline etme potansiyeli yüksektir.
Tutumlu olmayı zamanla öğrenebilir.

Satürn Boğa kişisi ekonomik / elle tutulur somut başarılar elde etme dürtüsü taşıyor olabilir.
Ticaret , esnaflık , çiftçilik , iktisat , memurluk , yemek sektörü gibi seçenekler ona uygun olabilir. Tabi doğum haritasının diğer faktörlerinin de bu seçenekleri desteklemesi gerekiyor.

Satürn Boğa kişisinin toprakla , doğayla temas kurması ona iyi gelecektir.
5 duyusunu verimli kullanmayı yine zamanla deneyimleyebilir.
Kendi vücuduna yeterli özeni göstermiyorsa bu durum Satürn gölgesidir.
Ağzının tadını bilememek gibi , tensel temastan sakınmak gibi problemlere dikkat diyelim.

**************

Satürn İkizler burcunda

İkizler burcuyla alakalı konularda hayata 1-0 yenik başlamış olabilir.
Çünkü Satürn , kişinin İkizler burcuyla olan temasını engelliyor gibidir.
İkizler burcunun bazı özelliklerini hayatının ilerleyen yıllarında daha fazla deneyimleyebilir.

Kişi soru sormaya ya da kendi fikrini söylemeye korkuyor gibidir. İletişim konusunda güvensizlik görülebilir. İlk öğrenimiyle alakalı gecikme vb. sıkıntılar görülebilir.

Merak duygusunu disipline etmek söz konusu olabilir. Merak duyduğu konular sınırlı ve az sayıda olabilir ancak bu az sayıda konulara ait başarı ve uzmanlık potansiyeli taşır.

Zekayla alakalı , ellerini hünerli bir şekilde kullanmakla alakalı bir şeyler başarma dürtüsüne sahip olabilir. Aptal denmesi , en korktuğu şeylerden biri olabilir ve akıllı biri olduğunu ıspatlamanın peşine düşebilir.

Kardeşleriyle , komşu ve akrabalarıyla alakalı sıkıntılar deneyimleyebilir.

Öğrenim , iletişim gibi İkizler burcuyla alakalı konularda testten geçebilir.

İkizler burcuna has karşılaşacağı sıkıntıları aştığı takdirde , eğitim-öğrenim-habercilik-iletişim-el becerisi-yazma ve çizme becerisi gibi mesleki seçeneklerde başarılı olma potansiyeli vardır.

***************

Satürn Yengeç burcunda

Yengeç burcuyla alakalı konularda hayata 1-0 yenik başlamış olabilir.
Çünkü Satürn , kişinin Yengeç burcuyla olan temasını engelliyor gibidir.
Yengeç burcunun bazı özelliklerini hayatının ilerleyen yıllarında daha fazla deneyimleyebilir.

Duygusal konularda tereddüt görülebilir. Kişinin duygularıyla arasında engel var gibidir.
Sevilmemekten , red edilmekten korkuyor olabilir. Belki de duygusal açıdan incinmekten korkuyor olabilir. Başkalarına sarılmak , gözyaşı dökmek gibi duygusal ifadeler ona zor gelebilir.
Küçüklüğünde duygularını ifade etmesi ebeveynleri tarafından engellenmiş olabilir.
Duygusal olmanın zayıflık olabileceği gibi bilinçaltı mesajlarıyla büyümüş olabilir.
Otoriter bir aile deneyiminden söz edebiliriz.

Kişi ilerleyen yıllarda duygularıyla ve iç dünyasıyla daha barışık biri olmayı öğenebilir.

Kendini başarılı bir ebeveyn olmaya , sağlam yapılı bir aile kurmaya zorlayabilir.
Satürnün başarı dürtüsü , ailevi konularla alakalıdır.

Satürnün form vermek ve yapı kurmakla alakalı potansiyelini düşünürsek , Satürn Yengeç kişisi ev kurmak , yuva yapmak gibi inşaat sektörüyle paralel mesleki seçeneklere yada ev alım satımı yani emlakçılık gibi bir seçeneğe uygun olabilir.
Mutfakla alakalı , yiyecek sektörüyle alakalı seçenekleri + güvenlik , koruma görevlisi gibi seçenekleri ilave edebiliriz.

Yengeç burcunun besleyici özelliklerini düşünürsek , Satürn Yengeç kişisi belki kendi ailesinde tadamadığı anaç özelliklerini topluma göstermek ihtiyacı hissedebilir. Toplumsal konularda görev almak , birilerine yardımcı olmak , birilerini korumak gibi misyonlar ona iyi gelebilir. ( Topluma annelik etmek gibi )

****************

Satürn Aslan burcunda

Aslan burcuyla alakalı konularda hayata 1-0 yenik başlamış olabilir.
Çünkü Satürn , kişinin Aslan burcuyla olan temasını engelliyor gibidir.
Aslan burcunun bazı özelliklerini hayatının ilerleyen yıllarında daha fazla deneyimleyebilir.

Sahneye çıkmak , sosyal çevrede dikkat çekmek gibi konularda endişe taşıyabilir.
Kendini ifade etmek konusunda tutukluk görülebilir.
Gösterişli biri olmayabilir. Gösterişli özelliklerini ve kendini ortaya koyma cesaretini hayatının ilerleyen yıllarında geliştirebilir.

Satürn Aslan kişisi popüler biri değil gibidir. Geç gelen bir popülerlik söz konusu olabilir.
Eğlence için süper bir kişilik olduğunu söyleyemeyiz çünkü eğlence konusunu ciddiye alıyor olabilir. Coşkulu , abartılı , kahkaha dolu eğlenceler pek ona göre olmayabilir.

Satürn Aslan kişisi pek flörtçü biri olmayabilir. Aşkı , çocuk konusunu ciddiye alıyor olabilir.
Çok fazla çocuğu olmayabilir yada yaşadığı kültüre bağlı olarak çocuk sahibi olmayı bir tür başarı olarak algılayıp kendini buna zorlayabilir.

Satürn Aslan kişisi için Özgüven zamanla gelişen bir özellik olacaktır.
Zamanla gelişen özgüven ve organizasyon becerisi özellikleriyle Satürn aslan kişisi için Yöneticilik / Liderlik potansiyelinden söz edebiliriz.

Yaratıcılık gerektiren eğilimlerine daha çok güvenmesi halinde sanatsal başarı potansiyel görülebilir.
Hobilerini ciddiyetle ele alıp disipline etmesi halinde , hobilerinin zamanla mesleği haline gelmesi ihtimali vardır.

**************

Satürn Başak burcunda

Başak burcuyla alakalı konularda hayata 1-0 yenik başlamış olabilir.
Çünkü Satürn , senin Başak burcuyla olan temasını engelliyor gibidir.
Başak burcunun bazı özelliklerini hayatının ilerleyen yıllarında daha fazla deneyimleyebilir.

Detaylarla uğraşmak zor gelebilir.
Tamir , bakım , onarım gibi işler konusunda becerisine pek güvenmiyor olabilir.
Sağlığıyla alakalı ve ya ilerleyen yıllarda çalışma hayatıyla alakalı engellerle karşılaşabilir.

Araştırmacılık kapasitesini , başkalarına hizmet etme ve katkı yapma potansiyelini ilerleyen yıllarda geliştirebilir.

Sistem kurmak ve sistemli olmak üzerine zorlanabilir ama yine zamanla ve çabayla hayatını ve çalışmalarını sisteme koymayı öğrenebilir.

**************

Satürn Terazi burcunda

Terazi burcuyla alakalı konularda hayata 1-0 yenik başlamış olabilir.
Çünkü Satürn , kişinin Terazi burcuyla olan temasını engelliyor gibidir.
Terazi burcunun bazı özelliklerini hayatının ilerleyen yıllarında daha fazla deneyimleyebilir.

Olumsuz açıdan ilişkiler , evlilik , ortaklık gibi konularda sıkıntı ve baskı deneyimleyebilir.
İlişkiler konusunu fazla ciddiye alıyor olabilir. Başarılı bir eş , başarılı bir ortak olmak adına kendini zorlayabilir.
Evliliğin gecikmesi yada yaş farkı olan kişilerle kurulabilecek evlilik/ortaklık türünde ilişkiler deneyimlenebilir.
Satürn burada kişiyi ilişkiler-evlilik-ortaklıklar üzerine testten geçiriyor gibidir.

Terazi burcuna has bir alanda ( sanat , diplomasi vb.) başarılı olma potansiyeli vardır.
Başarılı bir evlilik , başarılı sağlam ortaklıklar kurma potansiyeli olacağınıda ekleyebiliriz lâkin önce ilişkiler üzerinde bazı takıntı ve endişeleri aşması gerekebilir.

**************

Satürn Akrep burcunda

Akrep burcuyla alakalı konularda hayata 1-0 yenik başlamış olabilirsin.
Çünkü Satürn , senin Akrep burcuyla olan temasını engelliyor gibidir.
Akrep burcunun bazı özelliklerini hayatının ilerleyen yıllarında daha fazla deneyimleyebilirsin.

Derin duygularınla temas etmekte zorlanıyor olabilirsin.
İç dünyanda ki karanlık odaya inmeye korkuyor olabilirsin.
Bilinç altında başarısızlık korkusu yatıyor olabilir.
İlişkiler konusunda kendini karşı tarafa vermekte ( bütünleşmekte ) zorlanıyor olabilirsin.
Belki ilişki içinde derinleşmekte zorlanıyor olabilirsin.

Mirasla ilgili ya da eşinin kazancıyla ilgili ya da başkalarının kaynaklarıyla ilgili bir takım engellerle karşılaşma ihtimaline ( sadece ihtimal ) dikkat çekelim.

Cinsellik kaynaklı sıkıntılar deneyimleme ihtimalini ekleyebiliriz.

*************
Satürn Yay burcunda

Satürn Yay burcuna has deneyimleri engelleyebilir , bir şeyleri geciktirebilir , korku ve karamsarlık verebilir , o alanda başarılı olmak üzere içsel bir baskı yapabilir.

Yay burcunun eğitimle alakasını düşünürsek , eğitim hayatıyla ilgili bir takım zorluklar yaşayabileceğini ya da kendini eğitim alanında başarılı olmaya içsel olarak zorlayacağını söyleyebiliriz. Eğitim konusu öz disiplin yaşayacağın alanlardan biri olacaktır.

Yay burcunun yabancı dil ve ülkelerle olan alakasını düşünürsek , yabancı dil eğitiminle ilgili sıkıntı yaşayabileceğini ya da bu alanda başarılı olmak üzere içsel bir baskı hissedebileceğini söyleyebiliriz. Yabancı dil ve yabancı ülkeler konusu , öz disiplin yaşayacağın diğer sahalar olabilir.

Satürnün toplumsal konuma ve Kariyere işaret ettiğini düşünürsek ; öğretmenlik vb. eğitim arenası , yabancı dil ve ülkelerle bağlantılı bir kariyer , ulaşımla alakalı bir iş sahası , hukukla bağlantılı mesleki seçeneklerin uygun olacağını söyleyebiliriz.

Yay burcunun şansla bağlantısı vardır ve Satürn Yay burcunda olduğunda şansının önüne engeller çıktığı görülebilir. Satürn Yay burcunda olduğunda , çabayla gelen armağanlara işaret eder. Yani Satürn Yay kişisinin bir alanda çaba göstermesi halinde şansının artacağını söyleyebiliriz.

Yay burcunun konularından biri de İnanç konusudur ve Satürn Yay kişisi inançlarını ciddiye alacaktır.
Yok eğer Din konusuyla pek ilgisi yoksa , yine de inanacağı bir takım prensiplere , hayat felsefelerine yönelme ihtiyacı hissedebilir.

*************

Satürn Oğlak burcunda

Oğlak burcuyla alakalı konularda hayata 1-0 yenik başlamış olabilirsin.
Çünkü Satürn , kişinin Oğlak burcuyla olan temasını engelliyor gibidir.
Oğlak burcunun bazı özelliklerini hayatının ilerleyen yıllarında daha fazla deneyimleyebilirsin.

Mesleki konularda istikrar ve disiplin görülebilir. Sağlam bir kariyer yapma potansiyeli vardır. Toplum içinde saygı görmek dürtüsü kuvvetli olabilir. Statüye önem verebilir.

Çalışmalarının karşılığını ilerleyen yıllarda alması muhtemeldir. Mesleki engeller ve bir takım gecikmeler görülebilir.
Hedeflerini adım adım gerçekleştirme potansiyeli vardır. Ama önce Oğlak burcunun disiplin özelliğini geliştirmesi gerekebilir.

Başarısızlık korkusuna dikkat diyelim. Bu korku onun eyleme geçmesini frenleyebilir.
Uzun vadeli amaçlar konusunda testten geçebilir. Mesleki ve toplumsal dayanıklılığı sınanabilir. Bu sınavdan kopya çekerek hızla yükselmek ve kolay yoldan otorite olmak gölgelerine dikkat diyelim.
Sorumluluklardan korkmak uzun vadeli amaçlara zarar verebilir.

**********

Satürn Balık burcunda

Balık burcuyla alakalı konularda hayata 1-0 yenik başlamış olabilirsin.
Çünkü Satürn , kişinin Balık burcuyla olan temasını engelliyor gibidir.
Balık burcunun bazı özelliklerini hayatının ilerleyen yıllarında daha fazla deneyimleyebilirsin.

Olumlu açıdan kişinin hayallerini gerçekleştirme potansiyeli vardır ama öncelikle hayal kurmaya ve iç dünyasıyla temas etmeye korkmamalıdır.
Hayalleri gereksiz şeyler olarak görmemelidir.
Hayallerini ciddiye almalı ve elle tutulur gerçeklere dönüştürme çabası ona iyi gelecektir.

Satürn Balık kişisi sevgi alış-verişi gibi konularda zorlanabilir.
Hisleriyle arasında bir duvar var gibidir.
Yaratıcılık yeteneğine ve sanatsal becerisine güvenmekte zorlanabilir oysa bu gibi endişeleri aştığında sanatsal başarı potansiyelinden söz edebiliriz.

Satürn Balık kişisi başkalarına inanmakta tereddüt edebilir.
Merhamet , şefkat gibi duygularla kolayca bağlantı kuramayabilir.
Ancak toplum içinde hayırsever , inançlı , sevgi dolu biri olarak tanınma dürtüsü görülebilir.

Kişi kendini hayatın akışına bırakıp teslim olmaya korkuyor olabilir.
Her şeyi ve kaderi kontrol edemeyeceğini ve bazen akışına bırakmanın faydalı olacağını zamanla öğrenecektir.

Mantıksız görünen şeylerden korkuyor olabilir.
Romantik durumlar , manevi-ruhsal konular üzerine test edilebilir.

06-01-2014 12:01 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
RE: Hazır Yorumlar
Güneş & Merkür kavuşumu

• Kişi , Merküryen özelliklerle özdeşleşir. İkizler burcuna has özellikler katar.
• Pratik bir zekası olacaktır.
• Kurnazlık görülebilir.
• Konuşkan biridir hatta bazı zamanlar gevezelik söz konusu olabilir.
• Objektif olmakta zorlanabilir. Egoist düşünceler taşıyabilir.
• Bilgiye önem verir. Bilmek ve bildiklerini ifade etmek arzusu güçlüdür.
• Başkalarının fikirlerini idrak etmekte zorlanabilir. Kendi düşünceleriyle fazlaca gurur duyuyor olmasının da bunda payı olabilir.
• Meraklı bir kişilik göstergesidir. Merak dürtüsü kişiye canlılık veren yakıtlardan biridir.
• Merküre özgü mesleki seçenekler için uygundur. El becerisi gerektiren meslekler , zihin becerisi ve pratikliği gerektiren meslekler , iletişim becerisi gerektiren meslekler vb.
• Sabit burçlarda ( Boğa,Aslan,Akrep,Kova ) Güneş-Merkür kavuşumu sabit fikirli bir kişiliğe işaret edebilir.
• Değişken burçlarda ( İkizler,Başak,Yay,Balık ) Güneş-Merkür kavuşumu zihinsel aktivitenin çok dinamik olup bazen kafa karışıklığı , bazen dikkati toplamakta zorlanma gibi özellikleri ifade edebilir.
• Öncü burçlarda ( Koç,Yengeç,Terazi,Oğlak ) Güneş-Merkür kavuşumu zihinsel ataklık , öncü fikirler , olumsuz anlamda fazla düşünmeden konuşmak fazla düşünmeden hareket etmek gibi özellikleri ifade edebilir.

*********

Güneş & Venüs kavuşumu

• Kişi , Venüs özellikleri ile özdeşleşecektir. Bu görünüm kişiye Terazi burcu özellikleri katar.
• Çekici bir kişilikten söz edebiliriz.
• Diplomatik , barışçıl , uyumlu bir yapısı vardır.
• Paylaşımcıdır.
• Zariftir , kabalıktan pek hoşlanmayacaktır ( Doğ. Haritasında başka unsurlar baskın değilse tabii )
• Sanatsal konulara ilgisi olabilir.
• Popülerite veren bir astrolojik görünümdür.
• Olumsuz ifadeleri ; yüzeysellik , kendini beğenmişlik , zora gelememek ve tembellik eğilimi , insanları estetik durumlarıyla değerlendirmek şeklinde tanımlanabilir.
• Kişinin babasıyla arasında uyumlu bir bağ olabilir.
• Cömertlik görülebilir.
• İlişki odaklı ( aşk odaklı ) biri olabilir.
• İlişkiler , sevdikleriyle yapacağı paylaşımlar , güzel bulunmak ve beğenilen biri olmak ona canlılık katan yakıtlardan bir kaçıdır.
• Kendiyle barışık biridir. Kolayca depresyona girmeyecektir.
• Fiziksel olarak yaşından küçük gösterme , erkeklerde baby-face görünümü , kilo almaya eğilimli olma gibi özellikler görülebilir.
• Kişisel bakımına özen gösterme ve dolayısıyla bakımlı olmak onun için doğaldır.
• Hem etkileyici biridir , hem de karşı taraftan çabuk etkilenebilecek biridir.
• Yengeç,Aslan,Terazi,Balık burçlarında oluşacak Güneş-Venüs kavuşumu romantik bir kişiliğe işaret edebilir.

********

Güneş & Mars bağlantısı

• Kişi , Mars özellikleri ile özdeşleşir. Bu görünüm kişiye Koç burcu özellikleri katar.
• Cesur bir kişilikten söz edebiliriz.
• Mücadeleyi sever.
• Meydan okumalara karşı dik durabilir.
• Olumsuz ifadeleri ; sabırsızlık , öfke , kavgacılık , bencillik , kaba olmak şeklinde tanımlanabilir.
• Lider , yönetici , öncü kişilik özellikleri vardır.
• Rekabeti sever , rekabet gerektiren işler ( ya da mesela spor ve askeri konular ) ona uygundur.
• Kişinin Mars özellikleri taşıyan bir baba imgesi vardır.
• Kişi cesur deneyimleriyle gurur duyacaktır , kazandığı zaferler ona canlılık katan önemli birer yakıt olacaktır.
• Hayattan ne istediğini bilir , insanlardan beklentileri nettir.
• Kararlı ve enerjik bir doğası vardır. Yaptığı işe yüreğini katar.
• Tutkulu bir yapısı olacaktır. Seksüel enerjisi kuvvetlidir.
• Yüksek enerjisini kanalize edecek bir uğraş bulmazsa , gerilimli , huysuz , kavgacı , fazla hırslı özellikleri ön plana çıkabilir ve çevresinde sorun oluşturabilir.
• Fiziksel açıdan güçlü kaslara sahip olabilir , saçların kızıl olması ya da kişinin vücudunda ( özellikle baş kısmında ) yara izi olması gibi ihtimallerden söz edebiliriz.
• Bayanlarda erkeksi özellikler görülebilir.

*********

Güneş & Jüpiter bağlantısı

• Kişi , Jüpiteryen özellikler ile özdeşleşir. Bu görünüm kişiye Yay burcu özellikleri katar.
• Pozitif bir kişilik göstergesidir. Karamsar ortamlara pozitif enerji yayar.
• Zor zamanlarda bile umut etmek onun için doğaldır. Her gecenin bir sabahı olduğunu bilir.
• Kendini geliştirme isteğine sahiptir. Fiziksel , sosyal ve zihinsel alanların en az birinde gelişim göstereceğini söyleyebiliriz.
• Kin tutmayan , affetme eğilimi olan , hoşgörülü bir yapısı vardır.
• Cömerttir. Bazen savurganlık eğilimleri görülebilir.
• Olumsuz ifadelerinden biri abartmaktır. Yeme , içme , zevk , harcamalar , idealler , sevdiklerine verdiği değer vb. konuların en az bir iki tanesinde abartma huyuna dikkat etmesini önerebiliriz.
• Meraklıdır ve eğitim konusuna önem verir.
• Zorluklar karşısında kolay yıkılmaz , iyimser yapısıyla her şeyin yoluna gireceğine emin gibidir.
• Jüpitere özgü niteliklere sahip bir baba imgesi görülebilir.
• Yolculuklardan keyif alabilir. Keşfetmek isteği güçlüdür.
• Yardımsever biridir , geniş yürekli yapısıyla insanlara ‘ hayır ‘ demekte zorlanabilir.
• Büyük hedefleri , uzak idealleri olabilir. Başkalarına uzak görünen bu ideallere mutlak inanç duyabilir.
• Din , Felsefe , Yabancı Diller onun ilgi alanına girebilir. Anlam arayışındadır.
• Öğretmenlik-eğitmenlik , yurtdışıyla ve ulaşımla bağlantılı mesleki seçenekler ona uygundur.
• Genelde pozitif düşünüp olumlu beklentiler taşıdığı için şans ona sık sık gülecektir.
• Aşırı iyimserlik ve her şeyin yolunda olduğu duygusu , onun görevlerini küçümsemesine işaret edebilir. Tembellik eğilimine dikkat diyelim.
• Detayları gözden kaçırma eğilimine dikkat dikkat diyelim.
• Sempatik ve mizahla barışık bir kişilikten söz edebiliriz.
• Uzunca boy ya da kilo alma eğilimi görülebilir.
• Sağlıklı bir bünyesi olabilir lâkin aşırılık durumlarında yağlanma ve karaciğer rahatsızlıklarına dikkat diyelim.

*********

Güneş & Satürn bağlantısı

• Kişi , Satürn özellikleri ile özdeşleşir. Bu görünüm kişiye Oğlak burcu özellikleri katar.
• Ciddi bir kişilikten söz edebiliriz.
• Sorumluluk sahibidir.
• Disiplinli ve tutarlıdır.
• Tedbirlidir. Büyük riskler ona göre değildir.
• Saygı kavramı onun için önceliklidir. Toplumun saygısını kazanmak onu canlı tutan yakıtlardan biridir.
• Başarı odaklıdır. Başarmak onun yakıtlarından bir diğeridir.
• İstikrarlı bir doğası vardır. Sık sık değişim yaşamak istemez.
• Özgüven problemleri görülebilir , özgüven konusunda testten geçirilebilir.
• Olgun bir kişilikten söz edebiliriz. Genç yaşlarında yaşına göre büyük biri gibidir. Yaş farklı olan dostları olması ihtimaline değinebiliriz.
• Yaşadığı toplumun kurallarına uyma eğilimindedir.
• Yöneticilik potansiyeli vardır ama önce özgüven testini beceriyle geçmesi lazımdır.
• Satürn özellikleri taşıyan bir baba imgesi görülebilir.
• Mesafelidir ve insanlarla kolay kaynaşamaz. Biraz çekingen ve tutuk biri olabilir.
• Gerçekçidir. Ayakları kolayca yerden kesilmez.
• Güvenilir bir kişilik sergiler. Uçarı biri olmayacaktır.
• Oto-kontrol sahibidir. Bir takım yanlışlara düşmemek adına frenleri kuvvetlidir.
• Toplum içinde ünlü olma , tanınma , bir şeyi başarma , herkesin saygısını kazanma gibi gizli içsel dürtüleri vardır.
• Sert açılarda sağlık sorunlarına dikkat diyelim. Sırt ağrıları , kemik ve dişlerle alakalı sıkıntılar , kalple alakalı problemlere dikkat çekebiliriz.
• Kişinin Güneş enerjisi bloke oluyor gibidir. Özellikle sert açılara sahip kişilere sarı rengini giyim ve aksesuarlarında kullanmasını önerebiliriz.

***********

Güneş & Uranüs bağlantısı

• Kişi , Uranüs özellikleri ile özdeşleşir. Bu görünüm kişiye Kova burcu özellikleri katar.
• Bağımsız bir kişilikten söz edebiliriz. Bir şeylere bağlanmak ona zor gelir.
• Âsi bir doğası vardır.
• Farklı olma isteği olacaktır. Orijinallik onu canlı tutacak yakıtlardan biridir.
• Olumsuz ifadelerinden biri huzursuzluk , bir diğeri ukalalıktır.
• Uranüs özellikleri taşıyan bir baba imgesi görülebilir. Babayla olan iletişim normalden farklılık gösterebilir.
• İcatçı bir kişilik gözlemlenebilir. Gelecek odaklıdır.
• Reformcudur.
• Değişim isteği vardır ancak sabit burçlar baskınsa değişime direnç gösteren biri olması da muhtemeldir.
• Tuhaf biridir. Bazen kendini toplum içinde uzaylı gibi hissedebilir.
• Geleneklere hürmet etmek zorunda olmadığını düşünebilir.
• Başkalarının da özgürlüğünü önemseyen sıra dışı bir lider olma potansiyeli vardır.
• Çılgınlık / delilik durumları gözlemlenebilir.
• Beklenmedik gelişmelerle karşılaşacaktır. Özellikle doğum haritasının destekleyici başka faktörleri de varsa âni iniş-çıkışlar yaşayabilir.
• Klasik olmayan ( farklı ) mesleki seçeneklere yönelebilir. Teknolojiyle alakalı mesleki seçeneklere eğilimlidir.
• Dinamik açılar da otorite figürleriyle ( patron , amir , müdür , devlet ) çatışma yaşayabilir.
• Kendini sürüden ayrı ( gruplardan bağımsız ) görebilir.

***********

Güneş & Neptün bağlantısı

• Kişi , Neptünyen özellikler ile özdeşleşir. Bu görünüm kişiye Balık burcu özellikleri katar.
• Duyarlı , hassas , çabuk etkilenmeye müsait bir doğası vardır.
• Aynı zamanda etkileyici bir kişilik verir.
• Yardımseverdir.
• Merhametlidir.
• Canlı bir hayal dünyası vardır. Kişi bu hayallerine kuvvetle inanıyor olabilir.
• Bazen gerçeklerden uzaklaşabilir ve hayal kırıklıkları yaşamaya müsaittir.
• Empati sahibidir.
• İdealist bir tarafı vardır. Hayallerini ve ideallerini başkalarına aşılayabilir.
• Kahraman ya da Kurban rollerinden birini tercih edebilir. Kahraman rolünü tercih ettiğinde etrafındaki birilerini ya da uzaklarda ihtiyacı olan kişileri kurtarmak arzusu taşır. Kurban rolünü tercih ettiğinde başkalarının kendisini kurtarmasını bekleyen pasif ve harekete geçmeye üşenen biri olabilir.
• Zayıf , belirsiz imajı olan ama iyi niyetli bir baba imgesi söz konusu olabilir.
• Bir şeylere bağımlı olma isteğinden söz edebiliriz. İdeallerine ya da sevdiği kişiye ya da bir takım alışkanlıklara bağımlılık gözlemlenebilir.
• Sanatsal potansiyel olması muhtemeldir. Güçlü bir imajinasyon / yaratıcılık görülebilir.
• Olumsuz ifadelerinden biri , kişinin kendini kandırma eğilimidir. Olmadık düşlerin peşinden gidebilir.
• Kişinin egosu eriyecektir ve muhtemelen zayıf bir egodan söz edebiliriz. Dolayısıyla kişi muhtemelen mütevâzi bir kimlik taşıyacaktır.
• Problemleri çözmek yerine kaçmayı ve ertelemeyi tercih edebilir buna dikkat diyelim.
• Kişi merhametli , duyarlı , sezgisel tarafıyla gurur duyabilir. Hayal gücüyle ve yaratıcılık gerektiren konularda ki hüneriyle gurur duyabilir.
• Katı kurallar ve belirlenmiş sınırlar ona göre değildir.

**********

Güneş & Plüto bağlantısı

• Gizemli bir kişiliğe işaret edebilir. Kendiyle ilgili her şeyi hemen ifade etmeyen ya da bazı konularda sessiz kalmayı tercih eden bir kişilik verir.
• Sabit burçlarda görülen Güneş-Plüto Karesi çok sağlam bir iradenin göstergesidir. Dayanıklı bir bünyesi olacaktır.
• Liderlik ( yönetme ) potansiyeli olacağını söyleyebiliriz. Karizmasıyla insanları etkileyebilen biri olabilir.
• İnatçılık , insanları manuple etme dürtüsü , şüphecilik gibi problemli özelliklere dikkat diyelim.
• Babayla ilgili güç çatışması ve benzeri krizler söz konusu olabilir. Kontrol eden , boğucu bir baba imgesi görülebilir. Gerçekten babayla alakalı özellikle geçmişte bir sıkıntı varsa , bunu ileriki yıllarda eşine ve çocuklarına yansıtması ihtimaline dikkat diyelim.
• Kararlı bir yapı verecektir. Ancak kararlarında sabit fikirli olabilir ve yeni fikirlere esneklik göstermekte zorlanabilir.
• Etkileyici bakışlardan söz edebiliriz.
• Mesleki olarak sağlık sektörü (psikoloji) , danışmanlık , yöneticilik , tehlikeli sayılabilecek alanlar , madencilik , istihbaratçılık , araştırmacılık gibi seçeneklerin uygun olabileceğini söyleyebiliriz.
• Zaman zaman bir şeyleri gurur meselesi yapma eğilimi taşıyabilir.
• Otorite konumundaki kişilerle ( devlet , patron , amir vb.) gizli bir çatışmaya girebilir.
• İsteklerini stratejik olarak ele alır ve uzun vadeli hesaplar yapıp isteklerine ulaşma eğilimi taşıyabilir. İntikam istiyorsa , intikamını soğutarak yemeyi tercih edebilir.
• Güçlü ve karizmatik bir imaj verebileceği gibi , kötü şöhret olasılığına da dikkat çekelim.

06-01-2014 12:02 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
RE: Hazır Yorumlar
Ay & Merkür bağlantısı

• Merküryen ihtiyaçlardan söz edebiliriz.
• Konuşmaya , düşüncesini ifade etmeye ihtiyacı vardır.
• Zihinsel becerileri olabilir. Destekleyici başka etkiler eşliğinde zeka göstergesidir.
• Olumsuz ifadeleri = dedikodu eğilimi , gelip geçici fikirler yani maymun iştahlılık , sert açılarda duygular ile düşünceler arasında ikilemde kalma , kararsızlık şeklinde tanımlanabilir.
• Taklit yeteneği görülebilir.
• Hızlı ( bazen aceleci ) tepkiler verme eğilimi görülebilir.
• Duyguları mantıklı şekilde ele almak.
• Çabuk öğrenen , çabuk kavrayan biridir. ( engelleyici başka unsurlar frenlemiyorsa )
• İyi bir gözlemcidir.
• Değişken ruh halleri görülebilir.
• Öyküleme , Hiciv / Mizah üzerine hünerli biri olabilir.
• Günlük tutmak , not almak , elleriyle ve ya konuşmasıyla alakalı bir takım alışkanlıkları olabilir.

**************

Ay & Venüs bağlantısı

• Uyum ihtiyacı olan , barışçıl bir yapıya işaret eder.
• Çalışma hayatında geçinilmesi kolay biridir.
• Kimseyi kırmamak , kimseye haksızlık etmemek duyarlılığı görülebilir.
• Sevimlilik verir.
• Uyumlu açılarda anneyle ilişki genel olarak olumludur.
• Erkeğin doğum haritasında Ay-Venüs uyumlu açısı , kadınlarla uyumlu ilişkiler kurma potansiyeline işaret edebiliyor.
• Zora gelememek , uyum için fazla tolerans göstermek ve olası bir tartışmanın büyümemesi için tavizler vermek söz konusu olabilir.
• Kişinin paylaşmaya ihtiyacı var gibidir.
• Kişinin Ay burcu , Terazi burcuna has özellikler kazanır.
• Kalabalıklar , gürültü , kir-pas gibi iç gıcıklayıcı şeylerden uzak durma ihtiyacı görülebilir. Sanki içinde hassas bir denge vardır ve bu tür tiksinti ve gürültü durumları o hassas dengeyi bozuyor gibidir.
• Sanatsal eğilimler görülebilir. Estetik duyarlılık ve tasarım gibi hünerler görülebilir.
• Çevresi tarafından beğenilen , takdir edilen biri olabilir.
• Finansal açıdan kolay olan tercihlere yönelebilir. Tembellik , gevşeklik etme gibi gölgelere dikkat diyelim.
• Erkeğe incelik katan , nezaket katan bir kombinasyondur.
• Destekleyen başka faktörlerde varsa mutfakla arası iyi olabilir. Yemek yapma konusunda hünerli olabilir.
• Partnerinden incelik , duyarlılık beklentisi görülebilir. Kaba , maço ve bencil davranışlar onu partnerinden soğutabilir.
• Kadınlarla alakalı mesleki tercihlere yönelme potansiyelinden ya da mesleği konusunda kadınlardan destek görmesi ihtimalinden söz edebiliriz.
• Bazen yaşından küçük gösterme durumuna işaret eden bir kombinasyondur.

*************

Ay & Mars bağlantısı

• Marsa özgü ihtiyaçlardan söz edebiliriz.
• Heveslerini gidermeye ihtiyacı vardır.
• Şiddetli duygusal tepkilere dikkat diyelim.
• Sabırsızlık görülebilir.
• Duyguları konusunda bencillik yapması ihtimali vardır.
• Cesaret duygusu kuvvetlidir. ( engelleyici başka astrolojik etkiler yoksa tabii )
• Marsın pasif olması durumunda alınganlık , pasif-agresiflik görülebilir.
• Eyleme geçmek ihtiyacı güçlüdür. İhtiyaç duyduğu bir şeyi hemen şimdi yapmalı , sahip olmalıdır.
• Sevdiklerini koruma dürtüsü kuvvetlidir.
• Ateşli duygular , seksüel ihtiyaçlar sık sık ön plana çıkabilir.
• Ailesiyle ve özellikle anne imgesiyle alakalı Mars özellikleri deneyimlemiş olabilir. Rekabetçi bir anne , çocuğuna hırs veren bir anne vb. söz konusu olabilir. Yuva içinde gerilim deneyimlemesi muhtemeldir.
• Mideyle alakalı sağlık problemlerine dikkat diyelim.
• Duygularını dürüst ve net biçimde ifade etmeyi tercih eder.

**************

Ay & Jüpiter bağlantısı

• Jüpiteryen ihtiyaçlardan söz edebiliriz.
• Zengin duygulara sahiptir.
• İyi niyetlidir , hatalara karşı tolerans ve hoşgörü gösterir.
• Abartılı davranışlara , abartılı tepkilere dikkat diyelim.
• Öğrenmek , keşfetmek ihtiyacı görülebilir. Kendini yetiştirmek ister. Sosyal çevresini ya da zihinsel donanımını geliştirmek ihtiyacı hisseder.
• Din , Felsefe gibi konulara yatkınlık görülür. Bir şeye inanma ihtiyacı kuvvetlidir.
• Sevdiği kişilerin özelliklerini abartabilir , gözünde büyütebilir.
• Annesiyle arasında pozitif bir ilişki olabilir.
• İhtiyaçları konusunda abartılı biri olabilir. İhtiyacından fazlasını talep edebilir mesela yeme ihtiyacını abartmak şeklinde kilo alma eğilimine işaret edebilir.
• Yabancı dillere yatkınlık görülebilir. Yabancı ülkeler ve yabancı kişilerle kontak halinde olmak ona iyi gelebilir.
• Yardımsever bir doğası vardır , özellikle ihtiyacı olan kişilere karşı cömerttir.
• Tezcanlıdır. Plan yapıp uygulamakta zorlanabilir.
• Şansına güvenmeye ya da en azından hayatının bazı dönemlerinde şansını denemeye ihtiyacı vardır.
• Duygusal taşkınlıklar , duygusal istikrar problemi gibi durumlara dikkat diyelim.
• Ailesiyle ve sevdikleriyle bir arada hoş vakit geçirmek ona iyi gelecektir.

***************

Ay & Satürn bağlantısı

• Satürnyen ihtiyaçlardan söz edebiliriz.
• Başarılı olmak ve saygınlık kazanmak ihtiyacı muhtemelen kuvvetlidir.
• Tedbir ihtiyacı ön plandadır. Risk almaktan çekinen biri olabilir.
• Görev ve sorumluluklarını ciddiye alır.
• Erken yaşta olgunlaşmıştır. Olgun biri gibi hisler taşır. Belki de erken yaşta ona sorumluluklar yüklenmiş olabilir.
• Duygularını rahatça ifade edemeyebilir. Tutuk biri olabilir.
• Mesafeli bir izlenim verir. Pek sıcakkanlı görünmez.
• Duygularını kontrol etme ihtiyacı vardır. Duygusal açıdan katı biri gibi görünebilir.
• Duyguları kolay değişmez , istikrarlıdır , hedeflerinden kolay kolay sapmaz.
• Ciddi ve disiplinli bir anne imgesi görülebilir.
• Duygusal acılardan korkuyor olabilir.
• Aile kurmaya acele etmeyecektir ya da tüm şartlar uygun olduğunda örnek bir aile kurmayı arzulayabilir.
• Kendi kendine yeterli olmak zorunda olduğunu hisseder.
• Periyodik olarak yalnızlığa / inzivaya ihtiyaç duyabilir.
• İşler ters gittiğinde depresyona girmesi ihtimaline dikkat diyelim. Ve depresyonun en etkili ilaçlarından biri HAREKETTİR.
• Çalışkan biri olmaya güdülenmiş gibidir.
• Kadınlara karşı içsel bir güvensizlik hissediyor olabilir.
• Aileden gelen bir mesleğe yönelme ihtimali vardır.
• Yaşayacağı ev onun için önemlidir.
• İnşaat , emlakçılık , yiyecek vb. sektörler ona uygun olabilir.
• Bazen fazla tedbirli ve can sıkıcı biri olabilir.

***************

Ay & Uranüs bağlantısı

• Uranyen ihtiyaçlardan söz edebiliriz.
• Bağımsızlık ihtiyacı vardır. Bir şeye bağlanmak ve taahhüt altına girmek ona zor gelebilir.
• Mesafe ihtiyacından söz edebiliriz. Bazen arkadaşlıklarına ve hatta duygusal ilişkisine mesafe koymak dürtüsü ön plana çıkabilir.
• Âsi duygular görülebilir. Otorite figürlerine baş kaldırmak benzeri tepkiler görülebilir.
• Beklenmedik tepkileriyle çevresindeki insanları şaşırtma eğilimi vardır.
• Bilinçaltı zihin geleceğe ayarlanmış gibidir. Geçmişe pek takılıp kalmak istemez.
• Huzursuz bir iç dünyası olabilir. Sık sık değişik bir şeyler yapmaya ihtiyaç duyabilir.
• Anneyle olan ilişkisi başkalarından farklı olabilir. Anne arkadaş gibidir ya da uzak biridir.
• Duyguları ve duygusal konuları akılcı biçimde ele almayı tercih edebilir.
• İniş – çıkışlı ruh halleri görülebilir. Bazen sıcak ve ilgili , bazen soğuk ve duyarsız görünür. Tutarsızlık görülebilir.
• Toplumsal ve ailevi alışkanlıklara uyum göstermekte zorlanabilir.
• Herkes gibi olmak zorunda değildir çünkü böyle hissediyordur.
• Aileden uzak kalma deneyimleri yaşama ihtimalini ekleyebiliriz.
• Destekleyici başka astrolojik faktörler de varsa , yüksek bir zekaya sahip olabilir.
• Aykırı olmak adına bazen tuhaf ve ukalaca davranışlar sergileyebilir buna dikkat diyelim.
• Annelik gibi , vatan sevgisi gibi değerlere başkalarından daha farklı bakıyor olabilir.
• Bazen vurdumduymaz biri olabilir.

**************

Ay & Neptün bağlantısı

• Neptünyen ihtiyaçlar söz konusudur.
• Duyarlı bir kişiliktir , etkileyicidir ve çabuk etkilenen biri olabilir.
• Eleştirilere karşı hassaslık ve alınganlık görülebilir.
• Estetik beğenileri vardır. Başkalarının fark edemediği incelikleri sezinleyebilir.
• Sezgisel bir hüner görülebilir.
• Duygularına sınır ve kontrol getirmekte zorlanabilir.
• Merhametli , yardımsever özellikleri ön plana çıkabilir.
• Bazen zorda kaldığında kurtarılmayı bekliyor gibidir. Bu bekleyiş her hangi bir konuda eyleme geçmesini geciktirebilir.
• Gerçeklerden ve görevlerden kaçma eğilimine dikkat diyelim.
• Anneyle alakalı fedakarlık gerektiren bir deneyim yaşanmış olabilir.
• Annenin rolüyle alakalı belirsizlikler olabilir.
• Zengin bir hayal dünyasına sahip olabilir. Destekleyici başka astrolojik faktörler varsa yaratıcılık gerektiren alanlarda hüner sahibi olacaktır.
• Bazen kolayca kandırılabilen saf bir imaj sergileyebilir.
• Bir takım alışkanlıklara bağımlılık görülebilir. Gerçek dünyanın sorunlarından , derslerden , görevlerden kaçmak için bir takım alışkanlıklara bağlanması ihtimaline dikkat diyelim.
• Geçmişe ait özlemleri , aile ve sevgi hissiyle bağlantılı özlemleri idealize edebilir.
• Bugün de yaşamaya özen göstermesini ( bilinçaltı dünyasında çok fazla kalmamasını ) önerebiliriz.

***************

Ay & Plüto bağlantısı

• Plütonik ihtiyaçlardan söz edebiliriz.
• Gizlilik ihtiyacı görülebilir. Kişi bazı konularda gizemlidir.
• Duygular sanki bir yanardağın içine gömülmüş gibidir. Aslında içerde yoğun bir duygusallık vardır ancak yüzeyde bu yoğunluk pek ifade edilmez. Sanki duygusuz biriymiş gibi görünür.
• Tutkulu bir doğası vardır. Seksüel ihtiyaçlar önemlidir.
• Sahiplenme dürtüsü kuvvetlidir.
• Çevresindeki insanları kontrol etme ihtiyacı görülebilir.
• Bazen duygularını boğucu şekilde ifade edebilir. Partnerini sıkmaması konusuna dikkat çekebiliriz.
• Ev hayatıyla ilgili krizler , anneyle ilgili krizler görülebilir.
• Güçlü bir anne imajı olabilir.
• Duygusal dönüşümler yaşayabilir.
• Alışkanlıklarıyla ilgili dönüşümler yaşayabilir.
• Zaman zaman mağarasına çekilmeye ( mesafeye ) ihtiyaç duyabilir.
• Şüphe duygusu bazen ön plana çıkabilir. İnsanlara güvenmekte zorlanabilir.
• Duyguları bilinçaltının derinliklerinde saklandığı için sık sık heyecanlanmaz. Kolay kolay tepki vermez , sakin ve kontrollü görülür. Gerçek duygularından sık sık bahsetmeyebilir ve zaten gerçek duygularıyla sık sık temas kurmayacaktır.
• Güçlü olma ihtiyacı hissedebilir.
• Duygusal takıntılara dikkat diyelim.

06-01-2014 12:02 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
RE: Hazır Yorumlar
Merkür & Mars bağlantısı

• Dinamik bir zekanın göstergesidir. Hızlı ve net düşünceleri ifade eder.
• Rekabetçi , iddialı bir iletişimcidir.
• Düşüncelerini eyleme geçirme potansiyeli vardır.
• Öfkeli bir dil , agresif bir kalem sahibi olabilir.
• Söylemek istediğini net , açık sözlü şekilde ifade eder. Lafı dolandırmayı pek sevmez.
• Hareketli bir ilk öğrenim hayatı olabilir. Çabuk öğrenen biri olabilir.
• Kardeşleriyle rekabet ve gerilimler deneyimleyebilir.
• Elleriyle yapacağı sporlar ona uygundur.
• Sabırsızlık kaynaklı stres taşıyabilir. Yavaş konuşan , yavaş hareket eden kişilere tahammülsüzlük görülebilir.
• Fikir tartışmaları , bilgi yarışmaları ona uygundur.
• Hazırcevap bir doğası vardır. Kelimeleri silah olarak kullanabilir.
• Zihinsel çevikliğe sahiptir. Problemleri hızlıca çözme hünerine sahip olabilir.
• Hiciv , iğneleme , mizah üzerine hüner sahibi olabilir.
• Karşıt fikirleri iyice anlamadan tepki vermemeye dikkat etmesini önerebiliriz.
• Bencil düşünceler taşıyabilir buna dikkat diyelim. Kurnaz çözümler bulma dürtüsü zararlı sonuçlara sebep olabilir.
• Bir yerde kalabalık bir insan kuyruğunu beklemek ona zor gelir.
• Kral Çıplak ! diyebilecek biridir. Düşüncelerini cesaretle ortaya koyabilir.

************

Merkür & Jüpiter bağlantısı

• Pek çok şeyi merak eden , her konuda bir şeyler bilmek isteyen biridir.
• İyimser düşünceler taşıma eğilimindedir. Geleceğe dair iyimser beklentiler taşır.
• Hayatın anlamıyla ilgilenir , felsefe eğilimi görülebilir.
• Din , siyaset , eğitim , adalet , şans , para vb. pek çok konu hakkında konuşmak , dinlemek , okumak ve öğrenmek ihtiyacı hisseder.
• Düşünceleri ve iletişiminde bazen abartılar görülebilir.
• Merakı geniş bir alana yayıldığından dikkati kolay dağılabilir.
• Sadece bir iki konuyla yetinmek onu sıkabilir.
• Vaaz verir gibi çok bilmiş bir tarzda konuştuğu zamanlar can sıkıcı biri olabilir.
• Zihinsel ve sözel sakarlık görülebilir. Bazen dalgın biridir.
• Yurt dışına , yabancı dillere merak duyabilir.
• Kaşif ruhludur , sürekli evde yaşamak onu sıkar. Periyodik olarak gezmesini önerebiliriz.
• Geniş bir merak sahası vardır ve bazen gündelik işlerle ( çamaşır,bulaşık,yemek,temizlik vb.) ilgilenmek zorunda olmak keyfini kaçırabilir.

*************

Merkür & Satürn bağlantısı

• Ciddi düşünme eğilimi görülebilir. Her şey olduğundan fazla ciddiye alınabilir.
• İletişimle ilgili engeller , tutukluk görülebilir. Anlatımda akıcılık yoktur.
• Bazı şeyleri geç öğrenme durumu görülebilir.
• Düşüncelerini disipline etme potansiyeli vardır.
• Karamsar düşüncelere , her şeyi olumsuz tarafından ele almamaya dikkat diyelim.
• Zekaya güvenmemek , zekasının yetersizliği konusunda endişeler duymak.
• Zekasını ve iletişim becerisini tescilleme dürtüsü.
• Kendini fikirsel başarıya zorlama. Zekasını disipline ederek başarı gösterme potansiyeli.
• Söylediklerinin ciddiye alınmaması korkusu taşıyor olabilir. Bu yüzden az konuşan biri olabilir , daha çok konuşmak için önce toplum içinde bir yer edinmeyi tercih edebilir.
• Akademik başarıya uygundur.
• Katı düşünceler görülebilir. Yeni fikirler onu tedirgin edebilir. Düşünceleri pek esnek değildir.
• Bir konuya takılıp kalma özelliğini , hedeflediği konulara konsantre olmak için kullanması daha verimli olacaktır.
• Fikirlerini ifade etmeye korkma eğilimine dikkat diyelim.
• Matematikle bağlantılı bir alanda başarılı olmak ona uygundur. Tabii matematik için gereken mental disiplini göstermesi şartıyla.
• Mantık odaklı , gerçeklerle meşgul olan bir zihinden söz edebiliriz.

*************

Merkür & Uranüs bağlantısı

• Orijinal fikirler önem kazanır. Herkes gibi düşünmek zorunda olmadığı dürtüsü kuvvetlidir.
• Sıra dışı fikirler üretme potansiyeli vardır.
• İnatçı düşünceler taşıyabilir.
• Düşünceler inişli çıkışlı bir çizgi izler.
• Bazen çevresindeki insanları şok eden , şaşırtan sözler edebilir.
• Ukala bir iletişimci olmaya adaydır.
• Sinir sisteminin yoğun çalıştığı zamanlarda baş ağrıları görülebilir.
• Güçlü refleksleri olabilir.
• Zaman zaman Zihnine düşen fikirleri önemsemesini ve hatta notlar tutmasını önerebiliriz.
• Onun için önemli olan GERÇEK BİLGİDİR , buna duygularını ya da inançlarını ve ön yargılarını karıştırmak istemez.
• Teknolojik konulara merak duyabilir.
• Destekleyici başka astrolojik faktörler olduğunda parlak bir zekanın , güçlü bir belleğin göstergesi olabilir.
• İletişimde kopukluklar yaşayabilir. Bunda düşüncelerinin inişli çıkışlı olmasının da payı vardır.
• Düşünce özgürlüğüne önem verir. Fikirlerin bastırıldığı bir ortamda başkaldırma ihtimali vardır.
• Klasik türde eğitim sistemi pek ona göre değildir. Ezbercilik yerine sorgulamayı ve bilimsel yaklaşımları tercih edebilir. Öğrenim üzerine ilginç fikirler üretebilir.

*************

Merkür & Neptün bağlantısı

• Sezgisel zeka kuvvetlidir. Kaynağını açıklayamadığı zihinsel kanallardan gelen fikirler önem kazanır. Zihnini ilhamlar meşgul ediyor olabilir.
• Düşsel bir dünyası olacaktır. Hayaller ve gerçekler bazen karışabilir.
• Kararsızlık görülebilir. Çünkü düşüncelerini netleştirmekte zorlanabilir.
• Başkalarının sözlerinden çabuk etkilenebilir. Ve kendi düşüncelerini de başkalarının bilinçaltına sızdırma ve onları etkileme hüneri vardır.
• İdealist düşünceler taşıyor olabilir.
• Kendini sözü ya da yazılı ifade ederken masalsı bir anlatım kullanabilir.
• Yaratıcılık gerektiren mesleki alanlar için uygundur. Sanatsal bir alanda uğraş veriyorsa , zihnine akan ilhamları not alıp üzerinde çalışmasını önerebiliriz. Belki de estetik gerektiren bir alana ( giyim , tasarım gibi ) eğilim gösterebilir.
• Bazen dalgınlık görülebilir. Kafası çabuk karışıyor olabilir. Dikkat dağınıklığını sık sık yaşıyor olabilir.
• Gerçeği olduğundan farklı bir şekilde ifade edebilir. Olumsuz anlamda gerçeği çarpıtabilir , olumlu açıdan bir gerçeği resim çizer gibi renklendirerek anlatma hüneri olabilir.
• Düşünce dünyası hayallerden + inançlarından + başkalarından etkilenmeye açıktır bu sebeple objektif olmakta , sabit görüşler oluşturmakta zorlanabilir.
• İyi niyetli ( saf ) düşünceler taşıma eğilimindedir. Hırs , nefret gibi gölgeler onun zihninde uzun süre barınamaz.
• Planlı ve programlı olmakta zorlanabilir.
• Unutkanlık ve iletişim esnasında kopukluklar görülebilir.
• Öğrenirken düzenli ve sistemli olmakta zorlanabilir.
• Mistik konulara merak duyuyor olabilir.

*************

Merkür & Plüto bağlantısı

• Güçlü bir konsantrasyon yeteneği vardır. Bunu olumsuz kullandığında takıntılı düşüncelerden söz edebiliriz. Kafayı bir şeyle bozmak ifadesi ona uygundur. Dolayısıyla düşüncelerini problemlere odaklamayıp , çözümlere odaklaması önerisi faydalı olabilir.
• Her şeyi anlatmayı sevmeyen , gizemli bir iletişim tarzı olabilir.
• Sabit fikirli olması muhtemeldir. Yeni fikirlere esneklik göstermekte zorlanabilir.
• Kriz anlarında telaşlı değildir , soğukkanlı düşünme eğilimi görülebilir. Bu özelliğiyle cerrahlık gibi bir mesleki alana uygun görünür. Askeri alanda keskin nişancılık için de uygun olacağını söyleyebiliriz. ( tabii bu örnekler uç örnek gibi görünüyor ancak temelde bu kişiliğin ellerini ve zihnini soğukkanlılıkla kontrol edebileceğini vurgulayabiliriz )
• Öfkelendiğinde zehirli bir dil kullanabilir. Can yakan sözleri meşhurdur.
• Gizli olan şeyleri , toplumda tabu olarak kabul edilen ölüm , cinsellik , ruhlar vb. ilginç şeyleri merak edebilir.
• İyi bir araştırmacı olabilir. Bilinmeyeni ortaya çıkarmak dürtüsü kuvvetlidir.
• Yüzeysel bilgi onu tatmin etmez. Daha fazlasını , görünenin ötesinde derinde olanı bilmek ihtiyacındadır. Daha fazlasını bildiğinde kendini daha güçlü hissedebilir.
• Kuşkucu bir zihin yapısından söz edebiliriz. Şüphelerini sorgulamak ister. Her şeyi hemen kabul etmez.
• Kardeşleriyle , komşu ve akrabalarıyla alakalı krizler deneyimleyebilir.
• Kendine özgü bir mizah anlayışı vardır. Başkalarının çekindiği konularla eğlenir gibidir.

06-01-2014 12:03 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
RE: Hazır Yorumlar
Venüs & Mars bağlantısı

• İlişkiler konusunda hevesli biridir. Tutkulu ve isteklidir.
• Doğum haritasında engelleyici başka faktörler yoksa , seksüel cazibe ve çekicilik görülür. Cinsellik konusu önem kazanır.
• Sosyal biridir. Sadece aşk ilişkilerinde değil , arkadaşlar arasında da öncülük eden , ortama ayak uyduran biri olacaktır.
• Sanatsal bir potansiyelden ( en azından sanat ve estetik konularına heves duymak ) söz edebiliriz.
• Sahiplenme dürtüsü kuvvetli olabilir. Özellikle sert açılarda ilişki ve ortaklıklarında BEN & SEN çatışması yaşayabilir. Kıskançlık kaynaklı gerilimlere dikkat diyelim. Ya da paranın ve kaynakların paylaşımı ve kullanımı gibi konularda partneriyle / ortağıyla çatışma yaşayabilir.
• İlişkilerde tutku kaynaklı beklentileri olabilir. Heyecan duymalıdır. Hareket ve aksiyon olmalıdır. Venüs-Mars sert açıları varsa arada kavgalar olmasını ilişkinin tuzu biberi olarak değerlendirebilir. Monoton ve heyecandan yoksun ilişkiler pek ona uygun değildir.
• Venüse özgü güzellik , kişisel bakım , giyim , tasarım , sanat , para , sevgi alışverişi , sosyallik vb. konularda ( engelleyici başka faktörler yoksa ) cesaret sahibidir ve öncü bir yapısı vardır.

***********

Venüs & Jüpiter bağlantısı

• Rahat bir hayat isteği verir. Kolay yoldan para kazanmak ya da çalışma hayatında kendini çok fazla sıkmamak , zorluklara gelememek gibi ifadeleri problem oluşturabilir.
• Bu bağlantı , parasal konularda şans ve bereket göstergesi olabilir. Elini attığı işlerde verimli sonuçlar alması muhtemeldir. ( engelleyici başka faktörler yoksa )
• Gerek iş ahlakına , gerekse ilişkiler konusunda ahlâki kavramları ön plana çıkarabilir.
• Kişilik olarak uyumlu , iyi huylu , cömert ve yardımsever özellikler katacaktır.
• Ilımlı yapısıyla arkadaş çevresinde aranılan biri olacaktır ( gerilimli başka faktörler baskın değilse )
• Beğenileri konusunda abartılı davrandığı zamanlar olabilir. Hoşlandığı bir şey konusunda ölçüyü tutturmakta zorlanabilir.
• Kilo alma eğilimine dikkat diyebiliriz.
• Finansal açıdan rahat ve iyimser doğası , harcamalarında zaman zaman aşırıya kaçmasını ve birikim yapmasını güçleştirir. ( Toprak burcu vurgusu birikim yapmasını kolaylaştıracaktır )
• Hırs eksikliği görülebilir.
• Felsefeden hoşlanabilir , yüksek eğitimden hoşlanabilir , yurt dışıyla ve yabancılarla bağlantılar kurmaktan hoşlanabilir , manevi konulardan hoşlanabilir.
• Zengin olma potansiyeli vardır.
• İlişkiler konusunda şanslı zamanları olacaktır. İlişkiler vasıtasıyla büyümek ve gelişmek gibi deneyimleri olabilir.
• Olumsuz ifadelerinden biri , ilişki kurduğu insanları gözünde büyütmesi ve ilişkiler konusunda abartılı eğilimleri olabilmesi ihtimalidir.

**************

Venüs & Satürn bağlantısı

• İlişkiler konusuna ciddiyetle yaklaşma eğilimi verir.
• Mesafeli bir tarzı olabilir , kendisini sıcak biri olarak karşı tarafa sunmakta zorlanabilir.
• Olgun bir aşıktır. Olgun kişileri hayatına çekebilir. Yaş farkını pek önemsemeyebilir.
• Red edilme korkusu görülebilir.
• Çekicilik konusunda kendini yetersiz hissettiği zamanlara dikkat diyelim çünkü bu konuda güvensizliğe düşerse depresyona eğilim görülebilir.
• İlişkilerinde SAYGI ihtiyacı yüksektir.
• Venüs-Satürn sert açıları , mutluluğun gecikmesini ifade edebilir.
• Ticarete yatkınlık görülebilir.
• Rükuş biri olmaya adaydır ya da şık biri olmak için fazlaca içsel baskı hissedebilir.
• Ebeveynleri onun mutluluğunu engelliyor ya da geçmişte engellemiş gibidir.
• İstikrarlı ilişkiler kurma potansiyeli vardır. Sadık ve güvenilir bir tabiatı vardır.
• İlişkileriyle ilgili bir takım kurallar / prensipler olabilir.
• Romantik konularda bile gerçekçi seçimlere yönelebilir. Pahalı ve gösterişli harcamaları gereksiz bulabilir.
• Ayakları öyle kolay yerden kesilen biri değildir , şıpsevdi biri olduğunu söyleyemeyiz.
• Zamanla gelişen bir güzellik anlayışı ve ilişkileri zamanla daha sağlıklı değerlendirme gibi özellikler görülebilir. Hayatının ilerleyen yaşlarında ilişkiler , para , sanat gibi Venüse özgü konularda olgunluk ve hüner geliştirebilir. İlerleyen yıllarda kendini daha çekici biri olarak sunmayı öğrenebilir.
• İlişkilerde darbe aldığında kimseye güvenmemek , aşka inanmamak gibi karamsar hislere kapılabilir ve bu durum uzun sürebilir. Kimsenin onu sevmeyeceği gibi vesveselere dikkat etmesini önerebiliriz.
• Kendini güzel ve çekici ve sanatsal açıdan yetenekli hissetmesi için elle tutulur somut şeylere ihtiyaç duyabilir. Güzelliğinin ya da sanatsal + estetik bir yeteneğinin TESCİLLENMESİ ihtiyacında olabilir ve bu doğrultuda eğitim / belge almak isteyebilir. Karşı tarafta güzellik aramadığı izlenimini verebilir.
• Tescil ihtiyacından dolayı , ona iltifat edildiğinde içten hoşlansa bile dışarıya hoşlandığını belli etmemeyi tercih edebilir. İltifatlardan hoşlanmıyor izlenimi verebilir.
• Sevgi alış-verişiyle ilgili engeller görülebilir. Ebeveynleri sevgisini pek ifade etmiyor olabilir. Kendisiyle eşi arasında tutkuların bloke olması ihtimaline dikkat diyelim.
• Yalnızlıktan hoşlanıyor gibidir , zaman zaman içe dönük bir izlenim verebilir.
• Sevdiği işi yapmak ya da yaptığı işten hoşlanmak durumları görülebilir.
• Patronuna , bir amirine , öğretmenine , bir otoriteye ilgi duyması ihtimali vardır.

****************

Venüs & Uranüs bağlantısı

• İlişkiler konusunda farklı düşünceleri , farklı eğilimleri olabilir. Örneğin evlilik taahhütü altına girmek onu ürkütebilir , bağımsızlığından taviz vermek istemez ya da uç durumlarda farklı seksüel tercihleri olabilir.
• Çarpıcı bir çekiciliği olacağını söyleyebiliriz.
• Ekonomik bağımsızlığını önemser. Kendi parasını kazanmak ihtiyacındadır.
• Tuhaf zevkleri olabilir. Farklı beğenileri vardır.
• Sürprizlerden çok hoşlanır. Onu etkilemenin yollarından biri onu şaşırtmaktır.
• Aşk konusuna akılcı yaklaşır. Çokta duygusal biri olduğunu söyleyemeyiz.
• İlişkiler , evlilik , ortaklık gibi konularda beklenmedik gelişmeler yaşayabilir.
• Monoton ilişkiler onu sıkacaktır. Değişik deneyimler , sürprizler ona iyi gelecektir.
• Zaman zaman mesafe ihtiyacı hisseder. Uzaklaşmak ister. Böyle zamanlarda onu boğmamak ve yapışkan ilişki modeli kurmamak doğru olacaktır.
• Teknolojik gelişmeleri takip etmekten hoşlanabilir. Yenilikler onu mutlu eder.
• Geleneksel bakış açısına aykırı tutumları olabilir.
• Arkadaşlıkla aşkı birbirine karıştırabilir.
• Âni başlayan , hızla gelişen , beklenmedik şekilde biten ilişkiler deneyimleyebilir.
• Aşk ve evlilik gibi konulara kayıtsız görünebilir.
• Modaya uymak yerine , kendine özgü giyinmeyi ( biraz da farklı giyinmeyi ) tercih edebilir.

*************

Venüs & Neptün bağlantısı

• İlişkilerini ( partnerini , dostlarını vb.) idealize ediyor olabilir. Onlara hak ettiklerinden daha fazla değer veriyor olabilir.
• Fedakar bir yapısı vardır. Vericidir. Yardımsever biridir.
• Sevgiyi en saf haliyle yaşamaya eğilimlidir. Destekleyici başka astrolojik faktörler varsa , romantik bir sevgi insanıdır.
• Hassas beğenileri , ince bir zevki vardır. Estetik ve tasarım gerektiren konularda hüner sahibi olabilir. Sanata eğilimli biri olabilir.
• Hayal dünyasında vakit geçirmekten hoşlanır.
• Uzaktaki bir sevgiliye özlem duymak deneyimi ona uygundur.
• İlişkilerde kurallara uymakta zorlanabilir. Sevgiyi akışına bırakarak yaşamayı tercih edebilir.
• Tembellik eğilimi olabileceğine dikkat çekebiliriz. Sorumluluklarından kaçma isteği görülebilir.
• Güzellik kavramını idealize edebilir. Güzelliğe ve güzelliğiyle tanınmış kişilere imreniyor olabilir.
• Birlikte olduğu kişinin kusurlarını görmekte zorlanabilir.
• Ortaklık durumlarında kayıplar yaşaması ihtimaline dikkat çekelim.
• Bu kişi için duygusal ve tensel fanteziler önemlidir.
• Kendini uyuşturan ( gerçeklerden kaçışı sağlayan ) zevklere ve bağımlılıklara dikkat diyelim. ( televizyon , internet , alkol , aşk , cinsellik vb.gibi )

**************

Venüs & Plüto bağlantısı

• Tutkulu bir yapısı vardır. Sevdiği şeyleri sahiplenme dürtüsü kuvvetli olabilir.
• İlişkilerde kontrolün kendinde olmasını isteyebilir.
• Seksüel yoğunluk görülebilir. Muhtemelen cazibeli biridir.
• İlişki içinde yoğunluğa ihtiyaç duyar. Partnerini hem duygusal , hem seksüel , hem de zihinsel olarak yoğun deneyimler yaşamak ister. Bu yoğunluk ihtiyacı zaman zaman krizlere ve kıskançlık kaynaklı gerilimlere sebep olabilir.
• Güzelliğiyle alakalı bir tür dönüşüm yaşayabilir.
• Finansal Güç konusu önem kazanır.
• Güçlü ilişkiler kurma eğilimi vardır. Partnerinde ve sosyal ilişkilerinde güç , zeka , çekicilik gibi etkileyici özelliklerin arayışında olabilir.
• Bazen ilişkilerinden çok şey bekler.
• Sevgi alışverişi onu zorlayabilir. Sevgisini açık açık ifade etmek yerine gizli gizli ifade etmeyi tercih edebilir.
• Bir takım takıntıları olması durumunda , ilişkileri zarar görebilir.
• İlişkilerde krizler yaşamaya aşina olduğundan , başkalarına göre bu tür problemlerle başa çıkmakta daha soğukkanlı ve becerikli olabilir.
• Değersiz gibi görünen şeyleri , güçlü sezgileriyle doğru analiz eder ve bunun üzerinde çalışarak o şeyi değerli , güzel ve çekici hale getirmek gibi bir hünerden söz edebiliriz.
• İlişkileriyle alakalı paranoya durumlarına dikkat diyelim.

06-01-2014 12:04 AM
« Önceki | Sonraki »

Konu Kapalı 


Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yeni Oluşumumuzun Haritasını Yorumlar mısınız? :) hanzade 3 7,083 06-28-2016 03:58 PM
Son Mesaj: oyuncemberi

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir