Değerlendir:
  • 23 Oy - 2.35 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Fokal Gezegenler
Yazar Mesaj
Lajâ Çevrimdışı
.::скорпион::.
*****
Scorpio Vip
lt=
Mesajlar: 131
Üyelik Tarihi: Jan 2010

Rep Puanı: 44

Mesaj: #11
RE: Fokal Gezegenler
FOKAL URANÜS

Bir sınıra gel ve bunu aş.
Bir sınıra gel ve tekrar bunu aş.
Tek güvenliğimiz, değişebilme kapasitemizdir.”
John Lilly

Olumsuz İfadesi
Uranüs, Fokal gezegen olduğunda, kişi alışılmadık, dramatik, heyecanlı ve genellikle yıkıcı durumlara ve aktivitelere çekilir. Aşırı derecede bir heyecan arzusundadır ve uç noktalarda yaşamak ister. Hayatında aniden ve açıklanamayan bir şekilde değişiklikler yaparak kendisinin ve ilişkilerinin dengesini bozma eğilimindedir. Fokal Uranüs, normalin üzerinde bir kapasiteyle, bireyin sinirsel–elektriksel bir gerilimle dolmasına yol açtığından, birey aşırı sinirlilik halinin yıkıcı ve şiddetli bir tarzda ortaya çıkmaması için, yoğun miktarda uyarıcı zihinsel boşalıma ihtiyaç duyar. Kendi eşsiz ideal ve isteklerini gerçekleştirmek üzere çıktığı yolda önüne çıkan her şeyi kırmak ve parçalamak dürtüsü son derece güçlüdür ve kontrol edilmesi gerekir. Bu çılgın yaşama tarzı ve psikolojik dengesizlik, sinirsel bozukluklara ve vücutta kramplara ve kasılmalara yol açar.
Kişi, diğerlerinden farklı olma ihtiyacı içinde olduğundan, sosyal olarak uyumsuzdur. Sonuç olarak, normal olarak algılanan her davranıştan kaçınarak, bir çok insanın tuhaf ve ekzantrik olarak değerlendireceği bir hayat tarzını sürdürmeyi tercih eder. Kişi, sadece isyan etmek için isyan etmez aynı zamanda, onu bu karşıt duruşu, diğerlerini şok etmesine yarayan ve kendinin diğerlerinden daha iyi ve eşsiz bir insan olduğu inancını da destekler.
Kişinin, kendi yasalarıyla yaşaması gerekir ama kişi, tüm hayatını sadece başkalarının isteklerinin tam tersi bir yönde sürdürmeye çabaladığından, aslında kendi doğasının yasalarını da keşfedebilmiş değildir. Sonuç olarak, sadece kendi dürtülerinin peşinden gitmeyi, her kurala karşı çıkmayı, öngörülemez, sorumsuz ve güvenilmez bir tarzda hareket etmeyi özgürlük olarak nitelendirir. Ama kendine biçtiği özgürlük yetkisi, başkalarının özgürlüklerini ihlal edebilir; tutarsız ve değişken davranışları başkalarının denge ve kararlılığını bozabilir. Her türlü kısıtlamaya olan karşı çıkışı, kişinin, değer verdiği bir insana ya da aktiviteye bağlanmasını zorlaştırır. Kişi, insanların ondan istediklerini gerçekleştirmek adına, kendi zaman ve enerjisinden gitmesine tahammül edemez; çok az kişi, onun bu şahsına münhasır tutumuna anlayış göstereceğinden, kişisel ilişkilerinde mesafeli durmayı tercih edebilir. Kendisinin bağlanamadığı ya da kendisi gibi bağlanma sorunu olan insanlara çekilerek birçok kopma ve ayrılık deneyimleyecektir.
Kişi, humanist olduğunu iddia eder, ama ne kendisini ne de insanlığı sevmesi olasıdır. Onun fanatik doğası, uygulanabilir olmaktan çok uzak olan radikal düşüncelere ve davalara yönelmesine neden olur. Ama bu durum genellikle, yapıcı ve kalıcı bir değişimin temellerini atmaktan çok, bazı bilinen yapıların yıkılmasına neden olabilir.

Olumlu İfadesi
Uranüs’ün olumlu kullanımında, kişi tam bir birey olacak; kendi eşsiz ve bilinen modellerden farklı yolunu takip edecektir. Ama bunu yaparken başkalarının ihtiyaçlarına saygı duyacak ve kalıcı ilişkiler kurmayı başarabilecektir. Özgür olduğu kadar insanlara da bağlı kaldığında da, bunun onun refah ve mutluluğuna nasıl katkıda bulunduğunu fark edecektir. Başkalarının kendini gerçekleştirmelerine ve bireyliklerini ifade etmelerine yardım edebilecektir. Sadece yoksul ve mazlumların haklarını savunmakla kalmayıp, kişisel ilişkilerinde de hoşgörü ve sıcaklık geliştirerek tüm insanlığın dostu olacaktır. Kişi, başkalarından farklı olduğunu her zaman bilse de, farklı olmanın en az uyumlu olmak kadar bağlayıcı ve sınırlayıcı olduğunu bilecektir.
Kendi içsel yasalarına bağlı olarak, kendini çevresine uyum sağlama ya da kendi yolunda gitme konusunda özgür hissedecektir. Orijinal ve deneysel bir düşünür olarak, kişi cesaretle kendini yeni fikirlere açarken, aynı zamanda eski ama yararlı olan fikir ve yapılara da önem verecektir. Bu birey, doğuştan insancıldır. Psikolojik ve sosyal reformları destekler; değişimin peşinden giden biri olarak, kendini bir dava veya harekete adarken geçerli ve uygulanabilir bir şeyle değiştirmeden eskiyi yıkmaya çalışmayacaktır.
Bu manyetik birey, diğer insanları algılamada bir hayli sezgisel olabilir. Bu iç görü yeteneğini, başkalarının yaşamlarını radikal bir şekilde değiştirebilen bir tarzda kullanabilir. Psikolog, astrolog, mucit, bilim adamı, teknisyen olabilir. Eski düşünce kalıplarını, insan bilincini özgürleştirmek adına değiştirebilecek, bu anlamda etrafındaki insanlar için bir uyandırıcı görevi görecektir. Kişinin değişim hedefi, aslında kendi içsel kimliğidir. Bu yüzden gerçek devrimin, içsel bir devrim olduğunun farkına varacaktır. Bireyin, kendi yasaları olacak ve bu yasalar onun içsel özgürlük duygusunu geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda yapıların, sınırların ve bağlılıkların da kendi seçimi olduğunu kavrayacaktır. Kişi kendi ruhsal özgürlüğünü deneyimlediği zaman, başkalarına durmadan kendi özgürlük ihtiyacını dayatan biri olmayacak; başkalarının istek ve iradelerine de saygı duyacak ve onları da düşünecektir.
Değişimin gezegeni Uranüs, hayatta beklenmedik durumlarla nasıl başa çıkılabileceğini öğretmekle kalmaz, hayatınızı altüst eden değişimlerin zamanla anlam kazanacağı inancını da geliştirmemizi sağlar. Kişi, dışsal güvenlik yapılarına güvenmez; kendi içsel temeline güvenir. Bu yüzden, ilişkiler, işler, sahip oldukları pat diye gittiğinde kendini kaybetmez. Güvensizlik ve emniyetsizlik duygusunu tam olarak kabullenir ve bu kabulleniş onun tek güvenliği olur.

Bizi başınızdan geçenler değil kafanızdan geçenler ilgilendirir..
. .. . . ... .. .. ...
.. .
. .. . ... .
. . ..
04-29-2015 07:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Lajâ Çevrimdışı
.::скорпион::.
*****
Scorpio Vip
lt=
Mesajlar: 131
Üyelik Tarihi: Jan 2010

Rep Puanı: 44

Mesaj: #12
RE: Fokal Gezegenler
FOKAL NEPTÜN

İnsanın içinde, bütünün ruhu vardır; bilge bir sessizlik; her bir zerresinin eşit olarak birbiriyle bağlı olduğu evrensel bir güzellik; sonsuzluk… Sadece o Bilgeliğin vizyonuyla çağların horoskopu okunabilir ve bize ne söylediği anlaşılabilir.” Ralph Waldo Emerson

Olumsuz İfadesi
Neptün kişinin fokal gezegeni olduğunda, birey genellikle kendi yarattığı hayal dünyasında kaybolmaya eğilimlidir. İllüzyonlar, hayallar ve gerçekçi olmayan beklenti ve özlemlerle sürüklenerek, ciddi bir enerji yatırımı gerektiren günlük hayatın gerçekliklerinden kaçar. Bir ideali gerçekleştirmek yerine, onunla ilgili fanteziler kurarak mutluluk arar.
Kişinin hassas ve kırılgan bir doğası vardır. Günlük hayatın zorluklarıyla başa çıkmasını sağlayacak sağlıklı bir ego yapısı olmayabilir. Sıradan gerçeklikler kişiye çok zahmetli ve zor gelebilir. Bu durumda, kendini kandırma ve kaçış temaları görülür. Kişide, objektif bir şekilde yüzleşilmesi gereken psikolojik zayıflıklar ve kör noktalar olduğundan ilişkilerinde ihtiyaçlarını açıkça ifade etmesi ve sınırlarını belirlemesi önemlidir. Kişinin ilişkilerindeki doğal eğilimi, insanları ve durumları aşırı idealist bir tarzda algılayarak, kendi görüşünü bile bulanıklaştırıp, onları farklı bir renge boyamasıdır. İnsanların kusurlu yanlarını görmek istemeyebilir. Pasif bir şekilde, kendi ruhunun süzgecinden geçirmeden, başkalarının duygu ve düşüncelerini emer. Aşırı duyarlı bir yapı söz konusu olduğundan, sindirebileceğinden daha fazla şeyi algılar. Bu yüzden, açık ve net bir şekilde düşünemeden, gerçeği fanteziden, kendi duygu ve düşüncelerini diğer insanların duygu ve düşüncelerinden ayıramadan devamlı bir sis içinde yürür. Sonuç olarak kararlı hareket edemez ve kendini felç olmuş hisseder. Kişi kendiyle ilgili net olamadığı ve kendini ifade etmekte zorluk çektiği için, hem kendini hem de başkalarını kandırmaya yatkındır. Bu pasiflik, onu madde bağımlılığı ve alkolizme kadar götürebildiği gibi, duygularına çekici gelen bir hareket ya da akıma kendisini körce adamasına da yol açabilir.
Kişi insanlarla –bir- olduğuna inandığından, kendini, aşırı uysal davrandığı ve bu yüzden sömürüldüğü asalak ilişkiler içinde bulabilir. Bir işe, bir amaca ya da bir insana kendini adayarak, ne kadar özverili olduğunu kanıtlamak ister. İlişkilerinde kurban-kurtarıcı rolleri mevzu bahistir. Karşısındaki kişi özverisini takdir etmediğinde ya da o kişi idealindeki gibi iyi olmadığında hayal kırıklığına uğrar.
Fokal Neptün sağlığı olumsuz etkileyebilir. Yiyeceklere ve ilaçlara aşırı duyarlılık, klasik yöntemlerle tedavi edilemeyen ya da teşhis bile edilemeyen psikosomatik hastalıklar görülebilir.

Olumlu İfadesi
Neptün'ün olumlu ifadesinde kişi, içindeki ışığın kaynağıyla bağlantıya geçerek ve kendi merkezini bularak, etrafındaki sisi nasıl dağıtacağını bilir. Doğal bir mistik olarak, sıklıkla meditasyon yapacak, evrenle olan bütünlüğünü, birlik duygusunu deneyimleyerek aydınlandığı anlar yaşayacak ve böylelikle inancını daha da derinleştirerek, etrafına ilham ve şifa veren biri haline gelecektir. Günlük detaylarda bile ilham bulabilecek çünkü ruhaniyet, onun için artık günlük hayatın dışında bir şey olmayacak; bunu yaşamının günlük sıradan detaylarında da bulabilecektir. Ruhani konularla ilgilenmese bile, sosyal hizmetlerde ve sanatsal alanlarda kendine bir amaç edinebilir. Yoksullara, hastalara ve muhtaçlara yardım ederek, insanlığa hizmet edebilecektir. Müzik, edebiyat, sinema ve fotoğrafçılık alanlarında kişi yaratıcı enerjisini kanalize ederek, üzerinde sürekli kalan ve ifade edilmeyen enerjinin ruhuna hasar vermesini önleyebilir.
Vizyon sahibi biri olarak, dış dünyada olacak olaylarda yapıcı bir etkiye sahip olabilen canlı ve olumlu düşünce formları yaratarak, , hayal gücünü, kendinin ve başkalarının hayrına kullanabilir. Sınırsız hayal dünyasının bir kurbanı olmaktan ziyade, kişi her vizyonu ve her yönü gerçeğin ışında değerlendirecek; önüne gelen her dalgaya teslim olmayacak, duygusal yatırım yapmadan, taahhütte bulunmadan önce her davayı, her akımı ve her ilişkiyi önceden değerlendirecektir. Kendi içsel vizyonu ve rehberiyle uyumlu ve uygulanabilir, gerçekçi yollara kendini adayacak. Özel ve iş yaşamında, kişi insanlara bağımlılık geliştirmeden kabullenici ve merhametli olacaktır. Aşkta, karşısına çıkan her kişinin ruh eşi olduğunu inanarak kendini kandırmayacak çünkü kişi, kendini yüksek boyutta bir sevgiyle sevecek ve kurduğu bağlar derin, sağlam, ruhu canlandıran ve karşılıklı olarak güçlendiren bir tarzda olacaktır.
Kişi, ruhani ve aşırı hassas doğasını farkında olduğundan, onu psikolojik olarak zehirleyen ya da negatif enerji veren insanlarla görüşmekten kaçınarak kendini korumayı öğrenecektir. Kişi sessizlik ve meditasyonla hem kendi duygularıyla bağlantı kuracak hem de evrenin akışının farkındalığıyla aydınlanma ve berraklığa kavuşacaktır..

http://www.astrolojidergisi.com/makale_f...genler.htm

Bizi başınızdan geçenler değil kafanızdan geçenler ilgilendirir..
. .. . . ... .. .. ...
.. .
. .. . ... .
. . ..
04-29-2015 07:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  HARİTAMIZDAKİ RETRO GEZEGENLER Hattusas 2 6,343 04-18-2020 03:06 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Geri Hareket ve Durağanlık,Geri Giden Gezegenler vivienleigh 38 53,321 11-22-2018 02:40 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Kişisel Gezegenler ve Narsisizm sufle cii 29 39,499 01-01-2013 12:04 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Gezegenler Hakkında Genel Bilgiler yükselenbaşak 31 55,299 11-27-2012 07:50 PM
Son Mesaj: zeppi
  Gezegenler ve Cenine etkileri pasifik 12 17,328 08-14-2012 11:44 AM
Son Mesaj: ekinoks
  Retrograde Gezegenler ve Karma Alya 6 22,490 05-18-2012 11:36 PM
Son Mesaj: Kaktüs
  TEST ( Gezegenler ) astrosohbet 90 118,137 08-16-2011 04:24 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Gezegenler ve Sağlığımız bluex 13 17,964 07-10-2010 06:24 PM
Son Mesaj: Serena
  Kollektif Gezegenler ve Nesiller aeon 11 15,266 04-27-2010 05:37 PM
Son Mesaj: Bluescorpio
  Kadim Astrolojide Gezegenler Angel 1 5,020 06-28-2007 04:39 AM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir