Değerlendir:
  • 51 Oy - 2.39 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Stelyum
Yazar Mesaj
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Stelyum
[img][Resim: uranusrk3.png][/img]

uranusun stelyum örneği..yıldırım ben haritayı ekleyip konuyu buraya taşımayı düşündüm ..

Bugün 03:41 AM Stelyum - uranus için..
Yıldırım

öncelikle Beyhan'a beni kırmayıpta yaptığı yukarıdaki çeviri için teşekkür ederim. bende nacizane kendi değerlendirmelerimi ilave edeyim.

10.evde güneş - Ay ve Satürn üçlüsünü görüyoruz uranus'ün haritasında. uranus , stelyumu 9.ve 10.evler olarak ayırmamamız gerektiğini çünkü 9.evdeki bi gezegene transit etki olduğunda 10.evdekilerde de bunu hissediyorum demişti yanlış hatırlamıyorsam. basite indirgersek , gerçekten mantıklı çünkü yan evde kavga gürültü yada coşkulu bir parti varsa bizde etkileniriz yan evdeki vurgulu zamanlarda..

ben yinede stelyumu iki parçaya bölerek değerlendireceğim çünkü çapım bu kadarını alıyor uranus'ün stelyum da iki astroid daha olduğunu keşfettim astro.com'da bakınca yani bunun anlamı 6 gezegen + 2 astroidden oluşan bir stelyumu tek parça halinde yorumlamayı gözüm almıyor açıkçası , tabii şimdilik

10.evden başlamak istiyorum. Beyhan , astro.com çevirilerinde özet bilgileri yukarıda vermişti zaten.
10.evi sosyal kimliğimiz olarak değerlendirebiliriz ya da varmak istediğimiz yer. burada oğlak burcu arazisini görüyoruz. oğlak içgüdüsü zaten zirveye odaklıdır ve haritanın zirvesindeki oğlak bize güçlü amaçları , kaybetmek istemeyen azimli bir yapıyı , toplum içinde saygın bir yer edinme içgüdüsünü hatırlatıyor..
bu oğlak arazisi kime emanet edilmiş ? satürne..
burada ki yevmiyeciler kim ? güneş + Ay ve astroid ceres (Demeter)

önce satürnden başlayalım , çünkü tarlanın yaklaşık 2,5 yıllık anlaşmalı esas ağır abisi satürn.. satürn astroloji sisteminde herhalde olabilecek en güzel arazinin en güzel evinde konumlanmış görünüyor. çünkü oğlak arazisi zaten satürnün ve 10.ev yine satürnün.. satürnü burada kendi evinde olmasından dolayı ''mutlu'' görüyoruz. peki bu mutluluğu harita sahibine yansıtabilmişmidir yada şöyle soralım satürn böyle bir konumda harita sahibine nasıl bir mutluluk verebilir , mesajı ne olabilir ??

biliyorum pembe diziler gibi oluyor yorumlar yarım kalınca ama idare edin
devam edeceğim..


--------------------------------------------------------------------------------
yazmış yıldırım ..gülücük
08-20-2007 04:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
Cvp: Stelyum
uranus için;

haritanın üst bölümü çok kuvvetli görünüyor ..benim hatirladığım bir transit etksinde stelyumun başını çeken gezegenden itibaren hepsi tetiklenip çalışmaya başlıyor artık harita sahibi için yeni yeni sayfalar açılıyor..uranus bir yazısında astrolojiye başlama durumuyla ilgi şöyle birşeyler demişti ''jüpiterim tetiklenince işte başlıyorsun yeni bir bilim öğrenmeye ''diye ..

stelyum bir sürü kavuşumla oluşan gezegen topluluğundan oluşmus olması ;harita vurguları bölümüne de uygun olabilir ..

uransun haritası için 9. ev 10. evlerdeki gezegenleri stelyumun içinde kalıyor..
güneş satürn kavuşumu

jüpiter merkür kavuşumu

jüpiter mars kavuşumu


mars ay kavuşumu

merkür mars kavuşumu


jüpiter ay kavuşumu

a y merkür kavuşumu ..
9. ve 10. ev arasındaki bir yığın kavuşum ..gülücük
08-20-2007 04:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #3
RE: Stelyum
cok tesekkurler, bence harika gidiyorsunuz....
yalnız, ay ım 2 derece oglakta benim... Merkur de 9. evde kalıyor, MC 25 derce 56 dk da.
herhalde bir yanlışlık olmus bu gözuken haritada ama nasıl bir yanlışlık anlamadım... bir kac yerden kontrol etmekte fayda var....

sevgiiyle kalın....

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
08-21-2007 08:53 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
Cvp: Stelyum-uranüs için..
Alıntı:satürnü burada kendi evinde olmasından dolayı ''mutlu'' görüyoruz. peki bu mutluluğu harita sahibine yansıtabilmişmidir yada şöyle soralım satürn böyle bir konumda harita sahibine nasıl bir mutluluk verebilir , mesajı ne olabilir ??

satürnün mesajı ; gerçekçi ol , olgunlaş , duygularını kontrol et , zirveyi hedefle ve tırman..

satürnün yalanı ; o kadar iyi değilsin , beğenilmek için daha başarılı daha çekici daha zengin daha vs.. olmalısın , disiplin herşeydir , dostluklar zaman kaybıdır ..

yani satürn insanları yüzeyden bakıldığında monoton görünselerde , içlerinde yanan başarma ateşi onları dağların zirvelerine sürükler ister istemez. zirve odaklı yaşamanın heyecanı başka bişeydir , cesur görünen ateş elementi burçları çoğu zaman göze alamaz zirveyi..

satürnün 10.evde oğlak burcunda olması - stelyumunda oğlakta ve tepede olması - yöneticilerimizden uranusün satürn - oğlak odaklı bir hayatı , yetenekleri , kişiliği , duyguları olduğunu söyleyebiliriz. haritada ayrıca jüpiter - yay vurgusu görülüyor ona daha sonra değineceğim.

satürnlü bir kişinin kimliğine bakalım ; ciddiyet ve soğukkanlılık.. genç satürnlüler , çabuk olgunlaşırlar ve eşyanın tabiatına aykırı olarak yaşı ilerledikçe çocuksu yönleri artabilir.. özellikle gençliğinde istediği yerlere gelen satürnlüler ilerleyen yaşlarında , gençliğinde yapmadıkları yapamadıkları şeyleri yapma içgüdüsü taşıyabilirler.

satürnlünün duygularına bakalım ; klasik astrolojide satürnlülerin duygusallıktan bi haber oldukları yazabilir. satürnlüler çalışmak için dünyaya gelmiş , otorite meraklısı kasvetli insanlardır eskilere göre. peki yüzeyden görünen bazen böyle soğuk bir kişilik olsada derine indiğimizde ne ile karşılaşırız ? satürnlüler , içten içe neptünlüler kadar sevilmeye ihtiyaç duyarlar aslında. bu ihtiyacı sürekli belli etmenin bi tür zayıflık olduğu düşüncesi kaplamıştır pek çoğunu..
satürnlüye başka bir açıdan bakalım ; o başarmak istiyor , diğer burçlar aşk oyunlarıyla gönül eğlendirirken satürnlü yalnız başına dağa tırmanıyor.. bunu niçin yapıyor söyliyeyim , bu onun bildiği bi sırdır , herkese söylemediği bir sır..
o , aslında dağa tırmanacak , sevmeye değer biri olduğunu ispat edecek , farklı ve güçlü olduğunu herkese gösterecek , sonra da esas amacına ulaşacaktır. esas amacı neymidir ? seveceği insanın elinden tutup onu yanına almak..
yani , satürnlü pek belli etmesede , aslında diğer herkes gibi sevilmek için tırmanmıştır. saygı görmek için tırmanmıştır..

08-21-2007 11:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
Cvp: Stelyum - uranus için..
edgar alen poe'yi yorumlarken de , uranus ve Alya'yı yorumlarken de dikkat etmenizi önereceğim şey , stelyum sözkonusu olduğunda , orada bir vurgunun olduğu mesajını unutmamanızdır.. poe'nin haritasında yani kimliğinde yani duygularında yani yeteneklerinde yani hayatında ''neptün'' vurgusu olduğunu , olacağını yorumlamıştım. şimdi uranus'ü yorumlarken , hayatında satürn ve jüpiter vurgularının olduğunu , olacağını düşünüyorum..
özetle , stelyumun ana mesajının ''bir astrolojik potansiyelin , vurgu yapması'' olduğunu düşünüyorum.

şimdi de 9.ev jüpiter vurgusunu irdelemeye çalışalım ve sonra birleştirip , uranus'e olan etkilerini değerlendirelim..

9.evde yay burcunu görüyoruz. yay arazisine kim ev sahipliği yapıyor ? jüpiter..
burada ki yevmiyeciler kim ? merkür , mars ve astroid pallas (athena)

jüpiteri inceleyelim ; astroloji sisteminin bereket getiren , iyimser , güleryüzlü , tonton dedesi ;) bulunduğu araziye bereket getiren , o alanda yetenek veren jüpiter , yay arazisinde nasıl bir potansiyel veriyor olabilir ? meraklılık , keşfetme içgüdüsü , hayatın anlamını sorgulamak ve bi tür felsefi düşünce sistemi oluşturmak , deneyimlere açık olmak , yeniliklere açık olmak..

böyle neşeli , cömert bir tonton dedeyle aynı tarlada çalışan merkür ve marsın keyfine diyecek yok. merkür , yay arazisinde meraklı ve pratik zekasını rahatça kullanıyor.. her ne kadar zeka oyunlarında merkür ile jüpiter arasında tatlı bi rekabet olsada güçlerini ''birleştirdiklerinde'' , bunu 9.evde yaptıklarında kılıç gibi keskin bir zeka ortaya çıkıyor şeklinde yorumlayabilirim.

gelelim marsa gülücük savaşçıyı yay arazisinde 9.evde tonton dedenin yanında görüyoruz. savaşçı , eğer o anda savaşmıyorsa aşk yapmak ister ve hem yay arazisi hem de ton ton dede ona bu konuda da rahatlık tanırlar.
savaşçı öfkelenirse ne yapar ? yayını gerer , okunu hedefe yollar ve karşısındakinin kalbini kıracak şeyleri tam bir açıksözlülükle söyleyebilir.
normal zamanlarında ise savaşçı çok fazla öfkelenmese gerek çünkü yay evinde mutlu , özgür ve rahattır..

08-22-2007 12:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #6
Cvp: Stelyum
Kümeleşme (Stellium)


Üç veya daha fazla planetin aynı burç veya evde toplandığında bir kümeleşme oluşur. Sadece on adet planet ve bunların dağılabileceği on iki adet ev olduğunu düşünürsek, kümeleşmenin kesin bir zihinsel enerji yoğunlaşması sağladığını anlamak kolaylaşır.

Planetler güçsüz olsalar bile kümeleşme içinde yer aldıklarında doğum haritasında etkin bir rol oynarlar. Kümeleşmenin kendisi bir fokalizör olur ve o burcun gereksinimleri le o evin olayları bireyin deneyiminde egemen nitelikler haline gelirler.

Genellikle Güneş Venüs ve Merkür ile kümeleşme oluşturur. Çünkü bu iki planet hareketleri esnasında Güneşten fazla uzaklaşmazlar. Bu astronomik gerçek Güneş etrafında kümeleşme olasılığını arttırır. Amam başka kümeleşmelerde olabilir.

Hangi planetleri içerirse içersin, bir kümeleşmenin analizi tuzaklarla dolu, zor bir iştir. Planetlern ne’leri birbiriyle çelişir. Yöntemimiz her birimi ayrı ayrı incelemek, sonra uzlaşma ile onları birbirine dokumak olacaktır. Bu arada kümeleşmenin yer aldığı burç ve evin önde gelen etkisini de göz önünde bulundurmamız gerekir. Bu şekilde incelenen kümeleşmenin gölgesi haritanın bütünü üzerinde gezinecektir.

Kaynak: İçinizdeki gökyüzü

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
08-24-2007 06:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
Cvp: Stelyum - uranus için..
Alıntı:Hangi planetleri içerirse içersin, bir kümeleşmenin analizi tuzaklarla dolu, zor bir iştir. Planetlern ne’leri birbiriyle çelişir. Yöntemimiz her birimi ayrı ayrı incelemek, sonra uzlaşma ile onları birbirine dokumak olacaktır. Bu arada kümeleşmenin yer aldığı burç ve evin önde gelen etkisini de göz önünde bulundurmamız gerekir. Bu şekilde incelenen kümeleşmenin gölgesi haritanın bütünü üzerinde gezinecektir.

yukarıda ki bilgilere göre , gezegenleri de ayrı ayrı inceleyeceğim. önce stelyumun karaktere damgasını vuran ana mesajını yinelemek istiyorum ;
uranus'ün haritasında tepede oğlak ve yay burcu vurgusu var demiştik. satürn ve jüpiter , kendi evlerinde kendi burçlarında güçlüydüler tabii..
oğlak ve yay vurgusu , karaktere nasıl yansıyacaktır , sentezlemeye çalışalım ; uranus , oğlak potansiyeliyle ilişkilerinde tedbirli olmayı tercih edebilir , yay potansiyeliyle daha sıcakkanlı tarafını gösterecektir. yukarıda ki alıntıda yazdığı gibi , oğlak - yay arasında farklılıklar söz konusudur ve analizi yaparken bu farklılıkları harmanlamak zor gibi görünmektedir.
ben kendi düşüncelerimi söyleyeceğim , kitaplardaki bilgilere bağlı kalmayacağım bu konuda.. diyorum ki , -kendimden örnek verirsem , bende yay - başak karışımı biriyim ve bunların ikisinide ''duruma göre'' yaşıyorum - uranus hem oğlak , hem yay karakteristik özelliklerini gerek ilişkilerinde , gerek iş yaşamında , gerekse kendiyle başbaşa kaldığında yaşayacaktır..
''duruma göre , ortama göre , kişilere göre'' bazen oğlak tarafı baskın olacaktır , bazende yay tarafı..
örnekleme yapıyorum ; mesela ciddi bir iş toplantısında oğlak tarafını yansıtacaktır. ciddi , saygılı , ölçülü olacaktır.. peki bu iş toplantısında genel müdürün komik bir pot kırdığını hayal edelim. sevgili uranus , ne kadar oğlak tarafını belli etsede , komik bir enstantaneye gülümsemeden geçemeyecektir hatta belkide bir espride kendisi yapacaktır.
ya da diyelim ki , sevdiklerinin yanında yay tarafını gösteriyor. eğleniyor , gülüyor , güldürüyor.. diyelim ki , bir telefon geldi ve arkadaşlarından birinin acil durumu söz konusu , sevgili uranus oğlak sorumluluğunu hemen takınıp ne yardım gerekiyorsa koşacaktır..
söylemek istediğim ; duruma göre o anda oğlak yada yay tarafından biri baskın olsada , baskın olmayan diğer potansiyel her an yüzeye çıkmak üzere tetikte olacaktır. şöyle bir istisna olabilirdi ; diyelim ki , uranus çook zor şartlarda büyüseydi , sevgiden yoksun olma gibi pek çok satürn zahmetiyle uzuun yıllar mücadele etseydi , bence oğlak tarafı karakterine genel anlamda her konuda baskın olacaktı.. daha seyrek gülümseyecekti , yay tarafını beslememiş olacaktı çünkü..
aksine , çok zengin şımarık bir çocuk olarak yetişseydi , bu kez yay tarafının baskın olması ihtimali yüksek olabilirdi.

08-25-2007 03:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
Cvp: Stelyum - uranus için..
peki oğlak - yay vurguları , sevgili uranus'ün yeteneklerine , ilgi alanına ve iş hayatına nasıl yansıyacaktır ?

öncelikle dünyanın en başarılı insanlarının oğlak - satürn potansiyeli güçlü olanlar olduğunu söyliyeyim. başarı kavramı bazılarına göre görecelidir deselerde genel bir araştırma yapılsaydı , satürnlülerin en başarılılar sıralamasında birinci olacaklarını düşünüyorum.
niçin ? çünkü , başarmak güdüsü satürnün ve oğlakın işi. oğlakı en iyi tanımlayan iki cümle şöyle olabilir ; dağın zirvesinde bir hedefe odaklan ve azimle çalış..
öyleyse , uranus'ün seçeceği mesleki konularda tırmanma içgüdüsü olacağını söyleyelim.. oğlak burcuna ait en önemli yetenek , bu tırmanma içgüdüsünün getirdiği disiplindir
oğlaka ait , oğlaka yakıştırılan en iyi mesleklerden biri yöneticiliktir

yay potansiyeline gelinceee gülücük ; esas itici gücü keşfetme arzusudur. yay , denemek ister , merak eder , gezer , dolaşır , bulur , konuşur , gözlemler vs.. tüm bunları aslan ve koçlar gibi sadece macera olsun diye değil , zihnini doldurmak için yapar. doğruya , hayatın anlamına ulaşmak için yapar. ve yay zekidir. çabuk öğrenir. hele ki , sevgili uranus'ün haritasında olduğu gibi jüpiter de yay burcundaysa , hele ki 9.evdeyse zihinsel fonksiyonlar maksimum düzeyde donanımlıdır. hem bir öğrenci olarak çabuk öğrenir , hemde bir öğretmen olarak sevdirerek kolayca öğretir..
yay burcuna ait , yaya yakıştırılan meslek öğretmenlik ve kâşifliktir.. sevgili uranus'ün deniz yolculuklarının yay tarafını (ve yükselen balıkı gülücük ) güzelce beslediğini düşünüyorum.

08-25-2007 04:06 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #9
RE: Stelyum
valla yıldırımcım helal olsun, baska bir sey demiyorum... o kadar isabetli yorumlar yapmışın ki, bravo dogrusu... hele su asagida yazdigin gercekten de beni yansitıyor :
"""örnekleme yapıyorum ; mesela ciddi bir iş toplantısında oğlak tarafını yansıtacaktır. ciddi , saygılı , ölçülü olacaktır.. peki bu iş toplantısında genel müdürün komik bir pot kırdığını hayal edelim. sevgili uranus , ne kadar oğlak tarafını belli etsede , komik bir enstantaneye gülümsemeden geçemeyecektir hatta belkide bir espride kendisi yapacaktır.
ya da diyelim ki , sevdiklerinin yanında yay tarafını gösteriyor. eğleniyor , gülüyor , güldürüyor.. diyelim ki , bir telefon geldi ve arkadaşlarından birinin acil durumu söz konusu , sevgili uranus oğlak sorumluluğunu hemen takınıp ne yardım gerekiyorsa koşacaktır.."""
Bu yazdıklarına cok şahit oldum ben kendimde....diyorum ben sana kardeşim, sen senarist ol !!!!

Daha cok saturn ve Jupiter uzerinde durmusun.... bilmiyorum daha yazacak mısın ama, bu stelyum da gunes ve ay da da cok yogunluk var.... ve her ikisi de 10. evde ve MC ye yakın duruyorlar....
Ben bu konumu soyle yorumluyorum....
Guneş 10. evde zirvede parlıyor. Kişi burda nasıl zirveye çıkacağını bilir, nasıl kendini tatmin edecegini, nasıl "en iyi" hissedeceğini bilir. Guneşin Saturn ile konjunktion yapması neticesinde kişi zirveye cıkması gerektigini bilir. Kişinin zirveye çıkabilmesi için disipline ve zamanını iyi yönetmeye, program yapmaya ihtiyacı var, cunku oğlak burcu ve saturnün yanında Guneşi. Sistem kurar, çünkü 6. evle, Basakla açısı var. Kişi burada hem bu özelliklere sahip oldugunu biliyor, hem de ay ile konj. oldugu için, bilinçaltının derinliklerinden de yardım alabileceğini biliyor. Derin düşünebiliyor çünkü, stelyum da Jupiter de var. Yani felsefik düşünce tarzı da var kişide. Zirveye (MC) çıkabilmesi, orada güneşini gösterebilmesi için gerekli olan disipline (saturn) , zamanı yönetebildiği için sistemli, programlı çalışma şekline ve aynı zamanda da derin düşüncelere sahip oldugunu biliyor. Üstelik Ay MC ye konjunktion ve Kuzey ay düğümüne de 90 ı oldugu için de hayatı boyunca da bu özellikleri deneyimleyeceğini biliyor.
Yani, hep zirvede kalmak isteyecek, hep duygusal, gercekci ve akıl yürütebilen bir kişi olacak, çünkü merkur, mars ve jupiter de MC ye yakın duruyor.... bu stelyumu hep 6 lı düşünmek lazım... Kişi hayatı boyunca hep derin ve ince düşünür,iletişimi sever, enerjiktir, enerjisini hep olumlu kullanır, çünkü jupiter ona iyimserlik veriyor..(Jupiter bir haritada cok acı alıyorsa yani mesela bir stelyumun icindeyse, kişi genelde iyimser olur, optimist düşünür, kötümser olamaz...) Bu yüzden de cok rahat iletişim kurar.
stelyumun 9 evdeki parcası, kişiye değişik yabancı kültürleri ögrenme, yabancı ülkelere gitme potansiyeli veriyor ki ben bunu denizci olmamdan dolayı coook gercekleştirdim ama hala daha gitmek istiyorum... herhalde bu stelyumun bana verdigi bir özellik... Mesela merkurun ve saturnun orda yer alması benim körükörüne gitmemi, engeller...
Kişi; Uranusun açısından dolayı, değişik bir olay yaşamak, değişik bir sey ögrenmek için gitmesini saglarken Ay ve gunes beraberliği de bu değişikliğin en önce kendisinde olmasını öngörüyor. Benim yabancı bir ülkeye gitmemin, bana bir katma değeri olması, ya da kişisel gelişimimi hızlandırması gerektiğini söyletiyor. (aslinda saturnyen bir akıl yurutme de diyebilirsiniz buna)
Merkur, Mars ve Jupiterin MC de olması ; hayatı boyunca değişik, duygularına hitap eden ve akılcı bir seyler ögrenmesinden memnun olacağını belirtir.

Mesela ben bu stelyum yüzünden
akılcı, mantıklı ve gercekçi davranışlardan, (guneş MC de)
hızlı konusan ve hızlı düşünen insanlardan, (merkur MC de)
Duyguları konusmaktan, psikolojiden, davranışları tartışmaktan ( ay MC de ve venus ASC ye 120 yapıyor)
Ögrenmekten, ögretmekten , ögreterek kişilere yardım etmekten (Jupiter 9 evde ama stelyumdan dolayı MC de ve Saturn le beraberligi var... Saturn için büyük ögretmen de derler...) hoslanıyorum.

İnsan ilişkilerinde çok çeşitli kişilerle beraber olabilme, onları anlayabilme (merkur MC de ve stelyum içinde , ayrıca yukselenin balık olması..)
Venusun MC ye uyumlu acı yapması yuzunden yaptığı işi sevme, ama saturn den dolayı da, sevmese bile akıl yürüterek sevmesi gerektiğini söylemesi....

falan filan... ben astroloji ögrenmeseydim, bunların hicbirini bilmeyecektim, kendimi bilecektim tabii ki ama anlayamayacaktım, yani sebebleri, niçinleri....
benim tam zıttım olan bir ikiz kardeşim var... ve ben bunu Yasemin e söyledigimde, aynı egitimi almamış olmamızdan ve benim denizci olmamdan dolayı uzun yolculuklarda benim ister istemez Ay ımı çalıştırmayı ögrenmiş olmam , onun ise sadece güneşe yoğunluk vermesi, yani onun yasadıgı olaylar yuzunden, güneşini çalıştırmış olması bu farklılığı yarattığını söyledi ki ben buna yüzde yüz katılıyorum....
Astroloj olmasaydı herhalde 3 dk. farkla dunyaya gelen bizlerin, aynı aileden, aynı kulturden olmamıza ragmen bu kadar zıt olmamızın anlamını bir ömür boyu cözemezdim ben...

sevgiyle kalın... haritam için yazı yazanlara binlerce defa tesekkur ederim...

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
08-26-2007 02:27 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
Cvp: Stelyum - uranus için..
yasemin hanım'a bende katılacağımı ifade edeyim. mevcut potansiyelimizin bir yönünü şartlar gereği daha baskın kullandığımız dönemler olabilir. ve o dönemde öğrendiklerimiz , hissettiklerimiz karakterimizin ve ruhumuzun birer parçası olarak kalır , böyle düşünüyorum. ki siz işiniz gereği 9.evinizi ve AY'ınızı beslemişsiniz o dönemlerde..

stelyum içinde ki gezegenleri tek tek irdelemişsiniz , bende nacizane bir iki ilave yorum yapayım ;

güneş - Ay kavuşumu ; duyguların ve kimliğin uyumlu olmasını sağlayacaktır. yeni ay dönemini ifade ettiği için , yeni başlangıçlara , yeni insanlara pozitif bakan bir tutum kazandıracaktır diye düşünüyorum..

merkür - pallas - jüpiter kavuşumu ; pallas için strateji geliştirme yeteneği verdiği , muhakeme gücü verdiği yazıyordu salmakis'in koyduğu astroidlerle ilgili bir yazıda. (merkür - jüpiter - yay - 9.ev) kombinasyonu zaten parlak bir zekanın göstergesiyken , buna astroid pallasın muhakeme yeteneğini ve strateji geliştirme becerisini ilave edersek , satranç turnuvalarında ki birinciliğinizin işaretleri gözüyle bakabiliriz .)

AY - Ceres kavuşumu ; aynı yazıda ceres için , besleyici olduğu yazıyordu. toprak ana gibi , sahip olduklarını paylaşan kişilik özelliği verdiği , hatta erkekte anne gibi koruma besleme özelliklerini ortaya çıkardığı yazıyordu. AY ile kavuşum yapması bu duyarlılığı arttıracaktır diye düşünüyorum ve aylardır bilgilerinizi forumda bizlerle paylaşmanızı , bir nevi bizi beslemenizi bu konuma bağladım diyebilirim..

stelyum konusunda sizinle ilgili bilgimin yettiğince bişeyler karalamaya çalıştım ; müsadenizle Alya'nın ikizler ve 12.ev stelyumunu da biraz irdelemek istiyorum.

...devam edeceğim.... gülücük

08-26-2007 03:31 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir