Değerlendir:
  • 15 Oy - 2.33 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gezegen Saatleri ve Günleri
Yazar Mesaj
capri Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 331
Üyelik Tarihi: May 2016

Rep Puanı: 19

Mesaj: #11
RE: Gezegen Saatleri ve Günleri
Tek şaşırtıcı durum gündüzden önce gecenin başlaması. Mesela pazar gecesi, gezegen saatleri hesaplanırken pazartesi gecesi diye geçer ve pazartesi gecesinden sonra pazartesinin gündüzü başlar. Onun dışında gece ya da gündüz hangi gezegenle başlamışsa, belli bi sıraya göre devam eder. Atıyorum mars günü ya da gecesi olsun, mars-güneş-venüs-merkür-ay-satürn-jüpiter-mars.. diye devam eder. Dıştan içe doğrudur sıralama ya da daha doğru bi ifadeyle ağır hareket edenden hızlı hareket edene doğru. Eklemek istediğim başka bi noktada bir gün ya da gece 12 eşit dilime bölünür. Ve 12 dilimden her bi dilim bi gezegenin saatini kapsar. Sonuç olarak son iki gezegenin ya da gün/gece sahibi gezegenden önceki iki gezegenin o günde sadece bi saati olur diğerlerinin iki saati olur. Daha önceden yaşadığım olayların anlık haritalarında gezegen saatleri dikkatimi çekmişti. Misal ufukta mars yükseliyor mars saati içinde ve normal transit haritasında da kazalara açık bi dönem olsun. O aralık sakata gelinebilecek bi kaç dkyı ifade eder gibi. Transit haritasının da el verdiği bi dönemde gezegen saatlerini destekleyici bi şekilde kullanmak oldukça faydalı sonuçlar verebilir kanaatimce.
04-17-2017 01:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #12
Cvp: Gezegen Saatleri ve Günleri
(04-17-2017 01:09 PM)capri Yazılan:  Tek şaşırtıcı durum gündüzden önce gecenin başlaması. Mesela pazar gecesi, gezegen saatleri hesaplanırken pazartesi gecesi diye geçer ve pazartesi gecesinden sonra pazartesinin gündüzü başlar. Onun dışında gece ya da gündüz hangi gezegenle başlamışsa, belli bi sıraya göre devam eder. Atıyorum mars günü ya da gecesi olsun, mars-güneş-venüs-merkür-ay-satürn-jüpiter-mars.. diye devam eder. Dıştan içe doğrudur sıralama ya da daha doğru bi ifadeyle ağır hareket edenden hızlı hareket edene doğru. Eklemek istediğim başka bi noktada bir gün ya da gece 12 eşit dilime bölünür. Ve 12 dilimden her bi dilim bi gezegenin saatini kapsar. Sonuç olarak son iki gezegenin ya da gün/gece sahibi gezegenden önceki iki gezegenin o günde sadece bi saati olur diğerlerinin iki saati olur. Daha önceden yaşadığım olayların anlık haritalarında gezegen saatleri dikkatimi çekmişti. Misal ufukta mars yükseliyor mars saati içinde ve normal transit haritasında da kazalara açık bi dönem olsun. O aralık sakata gelinebilecek bi kaç dkyı ifade eder gibi. Transit haritasının da el verdiği bi dönemde gezegen saatlerini destekleyici bi şekilde kullanmak oldukça faydalı sonuçlar verebilir kanaatimce.

capricim aslında bize öğretilen yanlış, doğru olan sistem ise yukarıda bahsettiğin sistem şöyleki;
pazar gününü ele alalım.
pazar günü sabahı güneş doğuşuyla birlikte gün ışığını kullandığımız için pazar günü 00:00 itibariyle sonlanıyor ve
pazar 00:00 dan itibaren pazartesine geçer dolayısıyla pazartesi gecesi olur
pazar günü güneş batımından itibaren 00:00 a kadar olan zaman süreci ise pazar akşamıdır.
kavramları yanlış kullandığımız için aklımız karışıyor
örneğin pazar günü biriyle dışarı çıkacağımızı varsayalım saat 23:00 da
''bu gece 23:00 da dışarı çıkıcam'' diyoruz bu cümlede yanlış bir kelime var o kelime gece kelimesidir
doğru olan cümle şu olmalı;
''bu akşam 23:00 da dışarı çıkacağım''
kelimeleri, kavramları yanlış kullandığımız için aklımız karışıyor. bu şekilde anlamak daha basit olur
bu kavramları yanlış kullanma nedense ülkemizde oldukça yaygın hatta günlere verilen isimler bile
örneğin diğer ülkelerde günler isimlerini gezegenlerden almıştır
diğer kültürlere bakalım ;

Pazartesi (Türkçe): Pazar ( Farsça ) - ertesi ( Türkçe )

Monday (İngilizce): "Moon day" yani "Ay’ın günü."

Lunes (İspanyolca), Lundi (Fransızca): luna ( latince ) ay anlamına geliyor. Lunatic de ( İngilizce deli ) ayın hareketlerine göre deliren kişi.

diğer günler içinde aynı şey söz konusudur.

başka bir örnek ise dünya dır. diğer ülkelerde örnek yine ingilizceden vereyim earth toprak demektir ve dünyaya verilen isim budur başka dillerde ve ülkelerdede bu şekilde isimlendirilmiş ama bizim ülkede gezegenimizin ismine dünya diyoruz. bir kavrama nesneye yada herhangi birşeye farklı anlamlar yükleyince anlamayı zorlaştırıyoruz sadece.kısacası yanlış bir kavram, bize öğretilen pazarın 00:30 'u pazarın gecesi olduğudur halbukii 00:00 dan itibaren pazartesi gecesine girmişizdir aklımız bu yüzden karışıyor


mars saatine değinmişsin capricim evet mars saati ufak yada büyük çaplı kazalara sebep olabiliyor bende bir keresinde yemek yaparken elimi kesmiştim mars saatindeydi
birde şöyle okumuştum bir yerde dünya çapında yapılan araştırmaya göre yapılan trafik kazalarının ciddi bir yüzdelik vermişti ama hatırlamıyorum büyük bir oranı diyeyim mars saaatinde olduğu ortaya çıkmış.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
04-17-2017 01:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Libra Çevrimdışı
:)
*****
Moderatörler
lt=
Mesajlar: 768
Üyelik Tarihi: Aug 2016

Rep Puanı: 68

Mesaj: #13
RE: Gezegen Saatleri ve Günleri
Bu konuyu açmamız iyi olmuş gülücük

Doğum Haritam :
Bir Astroloji programından çıkan http://i.hizliresim.com/vZLrnp.jpg
Placidus Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/Y4m4yj.png
Whole Sigsn Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/2jBjzO.png
Sabit Yıldızlar http://i.hizliresim.com/kEmEy7.jpg
04-17-2017 02:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
capri Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 331
Üyelik Tarihi: May 2016

Rep Puanı: 19

Mesaj: #14
RE: Gezegen Saatleri ve Günleri
@zeynepelif yazdıkların mantıklı. Anlamakta zorlandım ama. İngilizce de çoğu gün bi gezegen ya da viking tanrısına ithaf edilmiş. Sen yazınca şimdi dikkat ettim bizim gezegen saatleriyle örtüşüyor. Sun's day pazar, saturn's day cumartesi. Gezegene ait günler örtüşüyor. Misal pazar günü güneş günü ya da cumartesi satürnün Hatta günü. Venusle ya da güzellikle bağdaştırılan freya cuma gününe adını vermiş. Yunan-roma mitolojisindeki zeus jupitere karşılık gelen thor thursday ve bilge odin wednesday. Çok ilginç hiç dikkat etmemiştim... Bu kadar rastlantı olması imkansız açıkçası. Eskiden gezegenlere tapınma durumu var demek ki. O zeusun odinin bi incelenmesi lazım.
Evet mars saati biraz tehlikeli. Hele birikmiş negatif enerji varsa tetiği çekmesi işten bile değil. Trafikte en suçlu gezegen de güneş diye okudum. Ego patlaması yapıyor;) en iyisi de satürn. Dikkatli olmayı sağlaması yüzünden.
04-17-2017 11:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Alejandro Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 692
Üyelik Tarihi: Feb 2016

Rep Puanı: 31

Mesaj: #15
Cvp: Gezegen Saatleri ve Günleri
(04-17-2017 11:04 AM)zeynepelif Yazılan:  rica ederim alicim yardımcı olduysam sevindim gülücük
baktım şimdi, senin verdiğin tarih ayın küçülmeye gittiği bir zaman ve en yakın dolunay geçtiğimiz 11 nisandı. önümüzdeki dolunay ise 10 mayısta, 5 mayısta ay dolunaya doğru gidiyor bence güzel bir aralık ve 5 mayıs ay aslanda olacak (aslan yeleli=gür saç) buna ek olarak 5 mayıs cuma gününe=venüs gününe denk geliyor ve venüs saatine denk getirirsen randevunu bence memnun kalacağın sonuç alma olasılığın yüksek olur çünkü; taleplerine uygun olan astrolojik olasılıkların, bir arada olduğu bir gün

ayrıca venüs koçtayken(baş) bölgesine yapılan yada yapılacak olan güzellik=(venüs) anlamı çıkarabiliriz ve senin güneşte koçta, kendimden örnek vereyim 17 şubat 2017 tarihinde burnumdan estetik oldum ve 6. evimde koçla başlıyor ve transit mars venüs koçta kavuşumu vardı

6. ev sağlık
koç=baş bölgesi
venüs=güzelleşmek
mars=operasyon
diğer bağlaçlarda fena sayılmazdı. sonuçtanda oldukça memnunum operasyonumda çok başarılı geçti
ki Ay o gün tam yükselenimin üzerindeydi en ufak bir hata hüsran olabilirdi risk aldım ama değdi.günlerden cumayı seçmiştim tabiiki :D

şunuda ekleyeyim aslan 5. ev konularını yönettiği için ay venüs aslan yerleşimleri dikkatleri üzerine çeken ve beğeni toplayan sonuçlar doğurabilir güzelleşme çabalarımızda bu yerleşimlerde harekete geçebiiliriz tabi başka bir çok astrolojik yerleşimler özellikle kendi haritamızla uyumlu olduğunda daha güzel sonnuçlar doğurur.

not: Alicim 5 mayıs için ay'ın konumunu vediğe göre hesapladım çünkü anın enerjisinden faydalanmak için gerçek zamanlı astrolojiyi gözlemledim tavsiye ederim alicim, bende girişimlerimde bir an seçtiğim zaman gerçek anın enerjisinden faydalanıyorum.

çok teşekkür ederim , ya aslında 5 mayıs çok harika hem merkür retrrosu da bitmiş oluyor ay aslan transiti ama ay aslandayken saçlarım hep güzel okey gayet gür bunu deneyimledim ama ben ay aslanda genelde keyifsiz daha doğrusu istediklerimin olmamasından hep şikeyetçi olurum . çünkü venüsüme uranüsüme + neptünüme karşıt yapıyor. net olarak diyebiliriz ki istediğim hiç bir şey olmuyor yolunda gitmiyor benim ayın 20 sini seçme sebebim kova ağırlığı baskın biri olmam . aslında maddi açıdan da no money no talk modundayım .. randevumu erteleyebilirm ama saçım aşırı kabarıyor kestirip kurtulmayı düşünüyorum 15 gün daha sabredebilirmiyim bilmiyorum..

şimdi 20 nisan olumsuz diyosanız tekrar düşünebilirim .. ben venüs koç transitllerinde olumlu sonuçlar alırım eskiden beri .. bakalım bu sefer nasıl olcak.. saçlarım siyah boyalı ve yandığı için artık kopuyor ve kıvırcıkken kontrol bile edemiyorum

bu forumu yine kadınlar klübündeki foruma benzettim o yüzden sorry


bu arada bu konu gerçekten iyi olmuş..

5 mayısta kuaföre gidersem muhtemelen 6-7 gibi gidicem ozaman yükselen teraziye denk geliyor muhtemelen venüs saati olur ..

şimdi dostlar 5 mayis mi 20 nisan mı :D

allah başka dert vermesin yeminle neleri kafama takmaya başladım..

Koç ,Yükselen İkizler ama yalnız kaldığında bir ay Oğlak ...

Doğum Haritam : https://i.hizliresim.com/JlaPoj.gif
2017-2018 Solar Return Haritam : https://i.hizliresim.com/9dQkkO.gif
04-18-2017 12:52 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #16
Cvp: Gezegen Saatleri ve Günleri
(04-17-2017 11:43 PM)capri Yazılan:  @zeynepelif yazdıkların mantıklı. Anlamakta zorlandım ama. İngilizce de çoğu gün bi gezegen ya da viking tanrısına ithaf edilmiş. Sen yazınca şimdi dikkat ettim bizim gezegen saatleriyle örtüşüyor. Sun's day pazar, saturn's day cumartesi. Gezegene ait günler örtüşüyor. Misal pazar günü güneş günü ya da cumartesi satürnün Hatta günü. Venusle ya da güzellikle bağdaştırılan freya cuma gününe adını vermiş. Yunan-roma mitolojisindeki zeus jupitere karşılık gelen thor thursday ve bilge odin wednesday. Çok ilginç hiç dikkat etmemiştim... Bu kadar rastlantı olması imkansız açıkçası. Eskiden gezegenlere tapınma durumu var demek ki. O zeusun odinin bi incelenmesi lazım.
Evet mars saati biraz tehlikeli. Hele birikmiş negatif enerji varsa tetiği çekmesi işten bile değil. Trafikte en suçlu gezegen de güneş diye okudum. Ego patlaması yapıyor;) en iyisi de satürn. Dikkatli olmayı sağlaması yüzünden.

anlamakta zorlanırsın bende anlatmakta zorlandım merkür retrosu sağolsun :D
konuya dönersek herşey ayrıntılarda gizli ayrıntıları merak edersek, irdelersek daha detaylı ve doğru öğrenmiş oluruz çiçek
zaten rastlantı değil, düşün putperestlik inancı bile yıldızlara tapınmaktan doğmuş bir din
ah bu yıldızlar koptum.w :D

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
04-18-2017 01:17 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #17
RE: Gezegen Saatleri ve Günleri
alicim 20 nisanda merkür retrosu devam ediyor bu sorunlar olabilir ;

kuaförüne ne istediğini tam olarak anlatamayabilirsin yada O senin tam olarak ne istediğini anlamayabilir retrodan kaynaklanan (iletişim ve algı bozukluğu). Bu sebepten kuaförün, yanlış anlama yada yanlış anlatmaktan kaynaklanan yanlış işlem yaparsa? bu yüzden saçların istediğin gibi olmazsa ?

ayrıca kuaför ellerini kullanacağı için ki merkür elleride temsil eder yine sıkıntı yaratabilir
ama burada bir ayrıntı varki eskiden kullandığın bir saç modeliyse ve daha önce aynı kuaföre gittiysen kuaförün ne istediğini biliyorsa sonuç olumlu olabilir retrolar geçmişle bağlantılı olduğu için..

eğer 3 numaraya vuracaksan bukadar irdelemezdin diye düşünüyorum sanırım değişim istiyorsun profesyonel bir dokunuş olacaksa bekle derim tabi karar senin gülücük

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
04-18-2017 01:27 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #18
RE: Gezegen Saatleri ve Günleri
arkadaşlar bu arada hakikaten yazmakta cümleleri toparlamakta zorlanıyorum dönüp dönüp mesajları düzenledim sanki doğru anlatamıyorum gibi merkür retrosu çok güçlü etkilere sahip

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
04-18-2017 01:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
capri Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 331
Üyelik Tarihi: May 2016

Rep Puanı: 19

Mesaj: #19
RE: Gezegen Saatleri ve Günleri
Arada bana da olan bi durum. Hani bu kişi bu konuyu kendisi öğrenir ve bi başkasına anlatmaya çalıştığında nasıl subjektif kendi dilinden anlatırsa zaman zaman konuşmalarda da bu görülür. Konuşma subjektif olur karşısındakine hitap etmez veya kişi anlatırken kendi bildiği ama dinleyenin bilmediği bazı şeyleri atlayarak anlatır gibi daha da örnekleyebilirim. Şimdi bunları niye mı yazdımgülücük şu yüzden yazdım buna sebep olan astrolojik göstergeler natal haritada neler olabilir. Misal merkür retrodayken doğanlar ya da ic vurgusu olanlar bilhassa merkür, güneş gibi. Ya da açısız merkür gibi. İnternette ya da günlük hayatta bu durumla karşılaşan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Konudan biraz çıktık bu arada;)
04-18-2017 05:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Baskın Gezegen ilerizekali 23 50,407 04-15-2020 01:18 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Gördüğümüz Rüyalar ile Gezegen,Ev ve Açıların bağlantıları asena 56 74,013 11-14-2016 02:25 AM
Son Mesaj: capri
  KAPTEYN(Yeni Keşfedilen Bir Gezegen) aslında 3 6,331 06-09-2014 06:03 AM
Son Mesaj: sheclub
  Yükselen Gezegen astrosohbet 63 84,915 09-25-2012 12:24 AM
Son Mesaj: sopi

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir