Değerlendir:
  • 16 Oy - 2.31 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Batı Haritası ve Vedik Harita
Yazar Mesaj
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #1
Batı Haritası ve Vedik Harita
Herkese merhabalar gülücük) Şimdi düşünürken aklıma gelen bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim,başlık için en uygun yer bana burası gibi geldi ama değilse konu taşınsın gülücük Ayrıca buna benzer bir başlık da gözüme çarpmadı.Geleyim meseleye:

Çoğunuz bilirsiniz ki ben astroloji öğrenme serüvenime burada başladım ve hala öğreniyorum,ilk zamanlardaki birçok yanlış anlama ve arada kalma olan yorumlarıma denk gelenleriniz de vardır.Mesela bazen 2 görünümün birden bana uyduğunu söyleyebiliyordum.

Yükselen Yengeç-Yükselen Aslan
Ay Boğa-Ay İkizler
Venüs Terazi-Venüs Akrep gibi.

Şimdi gelelim asıl olaya,Vedik Astroloji'de konumların 24 derece geriden geldiğini çoğumuz biliyoruz (ilerde bilmeden okuyacak olursa onlar da öğrenmiş olur).

Benim haritamda bazı konumlarda görülen özellikler iki burçtan da var gibi.Sizlere de böyle gelen yönleriniz oluyor mu?İkisi de farklı sistemler ama ikisinden de esintiler farkettiğiniz oluyor mu? Bunu merak ettim,cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
11-16-2017 01:14 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #2
Cvp: Batı Haritası ve Vedik Harita
soruyu doğrumu anladım @bayankararsız, sistem farklı olunca burç ve gezegen yerleşimleride değişiyor ozaman neden her iki sistemde kişilik ve gelecek öngörüsünde doğru ?

şöyle açıklayabilirim gezegenlerin enerji değiştirmesine (gezegenlerin burç değiştirmesine) alışkın olduğumuz için, iki haritanında yorumları bu yüzden uyuyor.
yani şöyle düşünün güneşi koç olan biri transitler vasıtasıyla her yıl güneş tam turunu tamamlayana kadar sırasıyla güneş boğayı güneş ikizleri güneş yengeci.... deneyimliyor ve bu ömrünün sonuna kadar böyle devam edecek bu demek oluyorki öz benliğimiz güneş burcumuz ne olursa olsun, transit sebebiyle diğer burçlarında özelliklerini yılda 12 ay 12 burcu deneyimliyoruz, bu diğer gezegenler içinde geçerli..enteresan bir şekilde karşılaştığım bir örnek vereyim bir bayan vardı fiziksel görüntüsünden memnun değilmiş estetik yaptırmış haritasına bakmıştım yükseleni balık ve transit venüs ascde iken operasyon geçirmiş güzelleşmiş bu transitin etkisidir işte natal haritasında venüs balık değil ama transit venüs balıktan faydalanmış işte.. haritasında venüs balıkta değildi ama transit venüs asc balık güzelleşmiş anlatabildimmi yani transit gezegenlerden özellikler alarak hayatımıza devam ediyoruz buna kendimizi iyi veya kötü yönde geliştiriyoruzda denilebilir gerek fiziksel gerek maddi gerek manevi yada ev konuları ev iş evlilik aşk gibi artık hangi evden geçiyorsa o ev konularıyla ilgili işte bunada transit yorum diyoruz zaten örneğin yükseleni kova olan birinin 2. evi balık olur transit balık venüsü 2. evden geçerken venüsyen konularda para getirir ve harcatabilir 3. evden balık venüs geçerken yorum değişecektir ama balık venüsü her yıl deneylimleyeceğiz örneğin benim 5. evim balık her yıl 5. ev transit balık venüsünü deneyimliyorum.. tabi herkesin ev yerleşimleri farklı olduğu için bu geçişleri farklı alanlarda deneyimliyoruz örneğin solar haritanızı düşünün güneşi baz alarak bakılan solar haritasını yada klasik transit yorumunuzu düşünün aylık burç yorumu yaparken hızlı hareket eden gezegenler daha çok ele alınır yıllık yorumlardada yavaş hareket eden gezegenlere daha çok dikkat edilir yani transitler vasıtasıyla diğer burçlardan özellik alabiliyoruz.
progreside göz önünde bulundurabilirsiniz ilerletilmiş haritada gezegen ve yükselen yerleşimleri zamanla değişiyor bu yüden progres yorumlarınızıda okuyunca a evet beni anlatıyor ozaman hangisi doğru gibi bir düşünce doğuyor
sebebi hiçbirşeyin olduğu gibi kalmaması zaten doğduğumuz andan itibaren transit etkisi altında olduğumuz için diğer burçlardan özellikler alıyoruz ana kart natal haritadır ama insan değişken bir varlık olduğu için vede iradesi olan bir varlık olduğu için vedik yorumuda uyar batıda yorumuda uyar progres yorumuda uyar tansit yorumuda uyar bu yüzden her harita yorumu uyar astroloji karmaşık olduğu kadar basit aslında
ezoterik olarak bir bütünüz aslında bir örnekte şöyle verebilirim haritamızda eksik element olan burçlardan insanlar çekeriz hayatımıza girerler ve onlardan bir şeyler öğreniriz buda örneğin ateş elementi olmayan birine ateş elementi özellikleri katar halk dilinde buna şöyle deriz; iyiki hayatıma girdin bana çok şey kattın veya ondan nefret ediyorum ama bana çektirdikleri sayesinde olgunlaştım gibi.. yani vediği progresi transiti bir kenara alalım, hayatımıza giren insanlar bile haritadaki bir boşluğu doldurarak bütünleşmeye ilerlemeye yardımcı oluyor
anlatabildimmi acaba daha yazmak istiyorumda,,, mars 12. ev transiti atındayım toparlayamıyorum zihnimi, marsı 12. evdekilerin enerjisini anlayabiliyorum neyseki sadece 2 ay sürecek gözkýrpma

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
11-16-2017 12:41 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #3
RE: Batı Haritası ve Vedik Harita
Zeynepelifciğim merhaba,çok teşekkür ederim cevabın için ama transit ya da progresyonlarla ilgili bir sıkıntım yok,zaten paralel ilerliyorlar gülücük Ama benim anlamadığım kısım şu:

Mesela ben Batı'ya göre Ay İkizlerim,Vedik'e göre Ay Boğa ve ikisinden de esintilerim var,aynısı Yükselen Yengeç-Yükselen Aslan,Güneş Başak-Terazi,Venüs Terazi-Akrep gibi görünümler için geçerli,kişiliğe baktığında her ikisinden de esintiler taşıyorum,benim merak ettiğim şey bunun sebebi gülücük

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
11-17-2017 02:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
say24 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 285
Üyelik Tarihi: Jun 2014

Rep Puanı: 15

Mesaj: #4
RE: Batı Haritası ve Vedik Harita
Benim gibi düşünen biri çıktığına çok sevindim gülücük
Yanlış düşüncede olduğumu düşünenler olabilir ama Vedik'in Batı'ya göre daha önemli olduğunun düşüncesindeyim. Neden mi?

Gerek olaylar olsun, gerek kişilik olsun Vedik'in daha doğru sonuçlar verdiğini gördüm.

Bir tanıdığımın haritasını incelemiştim Batı'da Güneş ve Ay'ı Toprak burcunda, Merkür-Venüs-Mars'ı ise Ateş burcunda stelyum oluşturmuşlar. Yükseleni İkizler.

Bu kişi bir Ateş insanına göre inanılmaz hassas, bir nebze içine kapanık ve duygusal. Nasıl olabilir diye düşünür dururdum sonra Vedik'te inceledim haritasını o Aslan stelyumu Yengeç stelyumuna dönüşmüş. Vatan-bayrak konularında fazla tutucudur (Hepimiz böyleyiz ama Yengeç etkisi taşıyan insanlarda bu durum aşırıya kaçmakta)

Daha çevremden verebileceğim birçok örnek var. Benim de Batı'da Güneş-Mars su burcunda, Ay-Merkür-ASC Ateş burçlarında. O Ateş elementinin coşkusunu, enerjisini, atılganlığını açık konuşmak gerekirse kendimde hiçbir zaman göremedim. O yüzden bana uymadığını düşünüyorum.

Vedik'te Yükselenim Akrep, İkizler'de 8. evde stelyumum var (Güneş-Venüs-Mars) ve 5. evde Balık'ta Ay-Jüpiter var.

5. ve 8. ev konuları hayatımda hep ön planda olmuştur. Özellikle Güzel Sanatlar'a ilgim ve meyilim var (5. ev). Bu yönüm annemden geliyor yeteneği var (Ay anneyi temsil eder, 5. evde).

Yükselen Akrep ve 8. ev enerjisini hayatım boyu yoğun hissetmiş biriyim fiziksel özelliklerime de yansıdığını düşünüyorum beni ilk kez tanıyanlar "Sen Akrep misin?" diye soruyorlardı. Onun dışında 8. ev konularına da fazlasıyla ilgiliyim ve bir nebze meyilliyim (Parapsikoloji, Astroloji, Rüyalar)

Batı yanlış sonuçlar veriyor demiyorum fakat Vedik'in daha kesin ve net sonuçlar verdiğinin düşüncesindeyim. Ve maalesef ki Vedik'le ilgili Türkçe kaynaklar çok az :( Keşke hepimiz Vedik hakkında da yeterli bilgiye sahip olabilsek.

Güzel bir konuya değinmişsin BayanKararsız gülücük

Haritam: https://resmim.net/i/uXiTy
2021-22 Solar Return Haritam: https://resmim.net/i/uXFsU
11-17-2017 01:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Ahmeedd Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 423
Üyelik Tarihi: Jan 2017

Rep Puanı: 14

Mesaj: #5
RE: Batı Haritası ve Vedik Harita
Batının psikolojik çözümlemeleri ve vediğin de gelecek ön görüsünü kullanırsanız zaten her şeyi çözmüş olursunuz.

Kuzey düğümü'ne gitmeye çalışırken serüvene çıkan kişi.
11-17-2017 02:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Merau Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 208
Üyelik Tarihi: Jul 2017

Rep Puanı: 5

Mesaj: #6
Cvp: Batı Haritası ve Vedik Harita
batı astrolojisine göre:
gunes - ikizler
ay - akrep
yükselen - akrep
yükselen lord : 7. ev = boğa

vedik astrolojiye göre:
güneş - boğa
ay - terazi
yükselen - terazi
yükselen yöneticisi: 9. ev = ikizler



Vedik eşleşmenin isaret ettigi özelliklerin, kisiligimle daha cok uyustugunu düsünüyorum. çünkü bir İkizler Güneş'ine göre çok sessiz, meraksız dingin, durgun; bir Akrep Yükselen'e göre fazla barıscıl ve riskten kacınan yapıdayım. Güvenligini temin etme dürtüleri tasıyan ve sosyal temasını buna göre adapte eden Ay Akrep'e kıyasla fazla dürüst ve direktim.

Yine Vedik'e göre 9. evde konumlanmıs yükselen lordu, kuvvetle hissettigim jupiter/yay egilimlerini acıklıyor. Vedik haritam tamamen venüsyen görünüyor; ben kendimi sessiz, kavgadan hoşlanmayan, kolayca etki altında kalabilen, ilk adımı asla atmayan biri olarak tanımlayabilirim ki bu özellikler venüs ve boga gölgeleridir. Tam bu noktada Batı haritama dönecek olursak; 1. ev Ay'ın 7. evdeki mars - merkür ikilisiden aldıgı sert acılar, retro venüs ve 5. ev saturn ile bahsettigim olumsuz özelliklere dikkat çeken birçok ipucu görüyoruz.

vedik'e göre venüsün negatif yönlerini bu denli hissetmemin ikinci sebebi; koc burcundaki mars & merkür kavusumunun ''sende olmayanı'' anlatan 7. eve yerlesmesidir. marsiyen tarafım zayıftır zaten, bu alanı marsiyen insanlarla karsılasarak deneyimleyecegim acıkca vurgulanıyor. söyle bir durum var; mars dogasına tamamen yabancıyken; venüsü sonuna kadar hissediyorum: ama olumlu ama olumsuz nitelikleriyle... Şunu da belirtmem lazım: klasik astrolojiye göre, temel asaletler tablosunu uyarlayınca, en güclü iki gezegenim mars ve venüs çıkıyor.

11-17-2017 07:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #7
RE: Batı Haritası ve Vedik Harita
Görüşlerime yakın olanların çıkmasına ben de çok çok sevindim Saycığım gülücük Yalnız düşünüyorum şöyle bir durum var,şimdi mesela buraya 2 kişi kendi haritalarından kıyaslarak yorum yazdı; sen ve Merau.Sizler daha çok uyanın Vedik harita olduğunu söylerken ben ikisi birden uyuyor diyorum.Temeline inildiği zaman acaba özellikle Güneş ve Ay son derecelerden bir önceki burca geçtiği için mi bilmiyorum.

Mesela Güneşim'de Ayım'da 20 dereceden Terazi ve İkizler.Bu durumda 26 derece Güneş Başak,26 derece Ay Boğa oluyorum,bu da galiba iki tarafın özelliklerinden almama sebep oluyor bilmiyorum.

Ayrıca Yengeç vurgusunun yanında 4.ev vurgusu da aşırı bir şekilde vatan sevgisi verebiliyor.Mesela aşkım için bugüne kadar sayılı ağlamışımdır,ama olumlu veya olumsuz ülkemle ilgili birçok haberde,yapımda iki gözüm iki çeşme ağlayabiliyorum.Batı haritama göre Venüs,Mars,Plüto Akrep'te ve 4.evimde,Vedic haritama göre Venüs ve Rahu (KAD) 4.evimde Terazi'de.Yengeç'in doğal evi olduğundan olsa gerek,bende de vatan diyince var bir tutuculuk,normalde insanları yargılayan biri değilim ama konu ülkem olunca farklı oluyor.


Ahmet kardeşim,benim kehanetler kısmıyla bir problemim yok,benim bahsettiğim şey kişiliğim namına iki haritadan da esintiler taşımak.Yoksa zaten her ikisi de paralel gidiyor,öngörüleri gerçekten astroloji bilen herkes ikisinden de gayet güzel çıkarabilir diye düşünüyorum.

Kendi haritamdan yazayım ben de bari:

Yükselenim Batı'ya göre Aslan,Vedik'e göre Yengeç:
Dış görüntüme bakınca yükselen Aslan denebilir,ama gel gelelim belki de haritamdaki Ateş eksikliğinden bilmiyorum gerekmedikçe benim liderlik vasfım diye bir şey yok. Çok yüksek hedeflerim de var oysaki ama beni tetikleyecek bir şeylerin eksikliği var.Yükselen Yengeç'e dair ne var derseniz kendimi güvende hissetme ihtiyacım var,kilo almaya meylim var (Batı haritasına vurduğunda Güneş-Jüpiter üçgeniyle ispatlanabilir,aynı açı Vedik haritada da geçerli).Ve anaç bir yapım var.

Ay İkizler-Ay Boğa:

Değişken ruh hallerimin olduğu doğru,öğrenmeyi çok sevdiğim de doğru.Ayım 11.evde olduğundan mıdır yoksa Boğa etkisinden midir bilmem anaç bir yapım var.11.ev idealler ve çevre evi olduğu için 11.evi öne sürdüm.Arkadaşlarıma,onu bırak hayatımdaki insana karşı bile anaçlaşabiliyorum,yemek yapmayı da yemeyi de seviyorum.Boğa'yı dünyevi zevklerle örtüştürürsek gezmek,yemek,içmek,harcamak bunları seviyorum,yalnız para bir amaç değil araç sadece benim için.

Merkür Terazi-Merkür Başak:

Batı haritamda da 5 derecede bulunur kendileri ve retrodur.Terazi'nin olaylara çözümleyici yaklaşımları evet var,iletişim yeteneklerim şöyle böyle var,Başak'a gelecek olursam kılı kırk yaran yanlarım var,ayrıca ekip çalışmalarında durumu nedir bilmiyorum ama bireysel çalışmayı daha çok seviyorum.Hafızam iyidir (Başak'tan mı gelir Terazi'den mi bilmem ya da üst oktavı sayılan Uranüs ile yaptığı üçgenin bir etkisi var mıdır onu da bilmem.) .Merkür namına aklıma gelen başka bir şey olmadı.

Venüs Akrep-Venüs Terazi:

Ahım şahım güzelim diyemem ama çirkin olduğum da söylenmez.Venüs Akrep'in aşktaki intikamcı yönü var,misilleme yapmayı seviyorum,ama bunun güçlü Mars'tan ileri geliyor olma ihtimali de var çünkü her şekilde Marsım-Plütom Akrep ve kavuşumdalar. (Vedik'te zaten genelde Satürn'e kadar bakıyorlar o ayrı.). Ama Venüs Terazi desek,ikili ilişkilerdeki başarısızlığımı geçelim,iki sistemde de ikisi 4.evde ve vatan sevgim olsun,evime olan sevgim olsun bunlar bariz şekilde var. Evim için bir şeyler yapmayı seviyorum,yeni bir şeyler alayım,var olanı kendi imkanlarımla yenileyeyim. Yeni yemekler yapayım,misafir çağırıp ağırlayayım.Bunlar çok güçlü bir şekilde var olan arzularım,bunun yanında tasarım ve dekorasyon yeteneğim var.Kafadan bir şeyleri tasarlayabiliyorum veya bilgisayarda çizim programlarında ev çizmeyi seviyorum.

Jüpiter Yay-Jüpiter Akrep:

Sözüm ona iki haritada da 5.evde olacak terbiyesiz gezegen ama ne denli hayrını görüyorum bilmiyorum :D İstikrarlı bir ilişkim yok,ama gerçekten kötü sayılabilecek insanlardan da hemen kurtulabilmek gibi bir şansım var çok şükür.Yalnız Jüpiter Yay olmama rağmen kumar vs. durumlara eğilimim yok. Çocuk sevgimi ve anaçlığımı demin de söyledim.Jüpiter Akrep desek inanma mekanizmamın eskisi kadar olmayışı,güven duygumun zayıflığı,soyut şeylere olan ilgim bununla bağdaştırılabilir mi bilemedim gülücük

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
11-18-2017 10:02 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Libra Çevrimdışı
:)
*****
Moderatörler
lt=
Mesajlar: 768
Üyelik Tarihi: Aug 2016

Rep Puanı: 68

Mesaj: #8
RE: Batı Haritası ve Vedik Harita
astro.comda options bölümünde tropical yerine sidereal seçince vedik oluyor ama onun da çok seçeneği var Vedik kullanan kişiler genel olarak hangisini kullanıyor?

Doğum Haritam :
Bir Astroloji programından çıkan http://i.hizliresim.com/vZLrnp.jpg
Placidus Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/Y4m4yj.png
Whole Sigsn Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/2jBjzO.png
Sabit Yıldızlar http://i.hizliresim.com/kEmEy7.jpg
11-20-2017 07:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #9
Cvp: Batı Haritası ve Vedik Harita
(11-20-2017 07:23 PM)Libra Yazılan:  astro.comda options bölümünde tropical yerine sidereal seçince vedik oluyor ama onun da çok seçeneği var Vedik kullanan kişiler genel olarak hangisini kullanıyor?

dünya genelinde Lahiri ayanamsa kullanılıyor genellikle şu seçenek; Hindu/Lahiri

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
11-20-2017 08:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Libra Çevrimdışı
:)
*****
Moderatörler
lt=
Mesajlar: 768
Üyelik Tarihi: Aug 2016

Rep Puanı: 68

Mesaj: #10
RE: Batı Haritası ve Vedik Harita
Öyle mi Tamam teşekkür ederim gülücük

Doğum Haritam :
Bir Astroloji programından çıkan http://i.hizliresim.com/vZLrnp.jpg
Placidus Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/Y4m4yj.png
Whole Sigsn Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/2jBjzO.png
Sabit Yıldızlar http://i.hizliresim.com/kEmEy7.jpg
11-20-2017 08:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İşsiz bir harita Ahmetp 6 76,085 02-25-2021 07:41 PM
Son Mesaj: Libra
  Solar Return Harita dlnatly 18 18,899 03-29-2020 06:51 PM
Son Mesaj: dlnatly
  Ütopik Yaklaşım : En İyi Harita :)) uranus 100 180,735 03-26-2020 02:36 AM
Son Mesaj: Alpoha1
  astro.com'dan Harita Çıkarma astrosohbet 12 130,729 09-03-2019 02:24 AM
Son Mesaj: ilerizekali
  bir psikiyatriste ait harita darkness_blue 0 6,226 07-15-2019 07:48 PM
Son Mesaj: darkness_blue
  Trafik kazasında ölmüş birinin haritası darkness_blue 7 9,496 06-10-2019 07:18 PM
Son Mesaj: justicee
  Astrosohbet (Forumumuzun) Yıldız Haritası astrosohbet 81 106,933 06-09-2019 12:07 AM
Son Mesaj: say24
  ise baslama haritasi bakarmisiniz? picachu 1 2,835 05-17-2019 12:14 PM
Son Mesaj: picachu
  Astrolojide Cansız Varlıkların Haritası, Yorumu? Garavu 6 10,904 05-03-2019 02:27 PM
Son Mesaj: yagmurimu
  Üniversite mezunu bir harita Ahmetp 23 24,356 04-20-2019 10:35 PM
Son Mesaj: Ahmeedd

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir