Değerlendir:
  • 14 Oy - 1.36 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Coalescent (Birleşmek Üzere Olan) Haritalar
Yazar Mesaj
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #1
Coalescent (Birleşmek Üzere Olan) Haritalar
Herkese merhabalar,uzun zamandır yoğun tempomdan dolayı forumda yoktum ve dün gece uyku öncesi kafama takılan bir şeyi araştırırken "Coalescent (Birleşmek üzere olan) haritalar"a rastladım. Çalışmalarıma da katkısı olacağını düşünerek hem bu haritalarla ilgili olan bilgiyi çevirmek istedim hem de sizlerle paylaşmak istedim gülücük Kaynağı çevirinin sonunda ekleyeceğim,İngilizce'si iyi olan arkadaşlar orijinaline de göz atıp hatam varsa uyarabilir,hepimiz için gayet de iyi olur,sevgiler.

Coalescent Chart,20.yüzyılda Lawrence Grinell tarafından geliştirilen bir astrolojik ilişki analizi tekniğidir.Bu teknik gezegenlere atanmış olan harmoniklere dayalıdır ve kompozit haritalar gibi çalışır ve çıkarılırken bir çift natal haritadaki gök cisimlerinin pozisyonları ve ay düğümleri ile tepe noktalarının karşılaştırılması kullanılır.Birleşmek üzere olan haritalar iki kişi arasındaki geçiş dinamiklerini ortaya çıkartmada faydalıdır.

Buraya kadar kaynak: http://www.gotohoroscope.com/astrology-d...y/c-3.html

*Açıklamanın tamamını çevirmedim çünkü altta nasıl çıkartıldığını daha detaylı çevireceğim.

Gezegen pozisyonları nasıl hesaplanır? (paragraf olarak yazmaktansa adım adım yazmayı seçiyorum)

1)İki kişinin natal haritalarında bir gezegenin veya bir fonksiyonun arasındaki en kısa yayı bulun ve bu açıyı 360 dereceye bölün,bu harmoniği verir.

2)Daha sonra harmonik tarafından her iki gezegenin konumunu çarpın.

3)0-360 arasında bir sayı elde edene kadar çıkan sayıdan 360 çıkarın,bulduğunuz sayı birleşmek üzere olan konumdur ve iki gezegenden hangisini kullandığınıza bakılmaksızın aynıdır,her iki gezegen için de kullanılır.Ancak, iki natal pozisyon arasındaki en kısa yay 0° Koç'u geçerse 0°Koç'un ötesindeki konuma iki pozisyon arasındaki açıyı belirlediğinizde 360 eklemeniz gerekmektedir.(Eğer bu gezegendeki cisimlerin konumunu harmonik çarpmayı seçerseniz, aynı zamanda pozisyona 360 eklemeniz gerekir.) Bu yöntem ile iki pozisyon arasındaki açı ve pozisyonların kendileri de birleşmek üzere olan pozisyonların hesaplamasına girerler,bir grafikte birçok pozisyon olduğu gibi birçok birleşmek üzere olan pozisyon da vardır.

4)Birleşmek üzere olan tepe noktası da aynı şekilde hesaplanır ve evlerin cuspları (Yani evlerin sınırları,başlangıç-bitişleri olarak düşünebiliriz,cusp kelimesi İngilizce'de "sınır,doruk,sivri uç" anlamlarına geliyor.) bu tepe noktası pozisyonu tarafından zorlanabilir.

DİPÇE: İlgili pozisyonlar,ayrı pozisyonlardan daha azsa birleşmek üzere olan konum aralarındaki tepe noktası olarak alınır.

ÖRNEK:

Güneş bir natal haritada 12° Boğa'da ve Güneş başka bir natal haritada 27° İkizler'de ve birbirlerinden tam olarak 45° ayrılar.

360/45=8.

12° Boğa'daki Güneş'i boylam derecesine çevirirsek 42° olur.
(30° Koç+12° Boğa) Bunu 8'le çarpalım.

42x8=336,yani birleşmek üzere olan Güneş 6° Balık'tadır.

27° İkizler'de olan Güneş'ten hesaplayacak olursak,bu Güneş'in boylam derecesi 87° 'dir.
(30°Koç+30°Boğa+27°İkizler)

87x8=696, 696-360=336,yani yine 6° Balık'ta olan Güneş'e ulaşıyoruz.

***Eğer iki gezegen 0° Koç'ta kesişiyorsa,0° Koç'un uzağında olan gezegene 360 eklenmelidir.

(Örneğini anlayamadığım için çeviremedim,yardımcı olabilecekler varsa kabulüm gülücük )

Ev Cusplar'ı (Sınırları)

Bu harita tekniğinde kullanılması en mantıklı olan ev sisteminin Meridyen Ev Sistemi olduğu bulunmuştur.Evler konumdan bağımsızdır,bu durum sinastrideki lokasyon hesaplama problemini çözer.

Meridyen Sistemi'nde Doğu ve Batı noktaları geçişler için önemli noktalar olarak hissedilir.

Sınırlar Hakkında Dikkat

Sınırlar 12° 'den daha az ayrık ise natal harita sahiplerinin doğum zamanı önemli ölçüde önemli hale gelir,eğer her iki natal haritada da doğum zamanına dair şüpheler varsa ev pozisyonları güvenilmez hale gelebilir.

Kaynakça: http://zaytsev.com/Manual/Coalescent%20Horoscopes.htm

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
06-27-2018 04:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Ahmeedd Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 423
Üyelik Tarihi: Jan 2017

Rep Puanı: 14

Mesaj: #2
RE: Coalescent (Birleşmek Üzere Olan) Haritalar
Eline sağlık, bu konuyla genelde ilgilenmiyorum ama kullanların iyi dönüşler aldığını biliyorum.

Kuzey düğümü'ne gitmeye çalışırken serüvene çıkan kişi.
06-27-2018 05:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #3
Cvp: Coalescent (Birleşmek Üzere Olan) Haritalar
(06-27-2018 05:55 PM)Ahmeedd Yazılan:  Eline sağlık, bu konuyla genelde ilgilenmiyorum ama kullanların iyi dönüşler aldığını biliyorum.

Teşekkürler gülücük Ben de dün gördüm bu haritaları ve bugün çeviri yaptım,anladığım kadarıyla kompozit gibi yorumlanıyor,sadece çıkarılma metodu biraz farklı.Doğru mu anladım?

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
06-28-2018 01:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir