Değerlendir:
  • 19 Oy - 3.26 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Haritalarda Lilith (Sinastri de Dahil)
Yazar Mesaj
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #1
Haritalarda Lilith (Sinastri de Dahil)
En uzun ilişkilerimden biri,Sinastri'de Lilith-Güneş&Yükselen kavuşumu içeriyordu.Ben bu ilişkide Güneş&Yükselen kişisiyken karşı taraf Lilith kişisiydi (erkek). Bu ilişki her ikimizin de hayatını değiştiren karmaşık,yoğun,baharatı ve sıcak bir aşk ilişkisiydi.İbrani geleneklerinde Lilith,Adem'in ilk karısıydı. Havva'nın aksine,Lilith'de Adem'in yaratıldığı gibi yerden yaratıldı.Lilith çok seksüeldi ama bu doğurma arzusundan dolayı değildi.Gerçekten de geleneksel aşk biçimleri Lilith'i tatmin etmiyordu.Bu yüzden Lilith,ataerkil otoriteyi reddetti ve Eden Bahçesi'nden ayrıldı. Bu durum Adem'i kızdırdı ve Adem onu geri dönmezse her gün doğurduğu çocukların 100'ünü öldürmekle tehdit etti,ancak Lilith'de öfkelendi ve Adem'e geri dönmedi. Gerçekten de Lilith,ölmeye mahkum oldukları gerçeğine rağmen çocuk doğurmaya devam etti. Lilith sıkıldığında erkekleri baştan çıkartırdı ve sonra onları öldürürdü ya da delirtirdi.Adem sonunda Lilith'in üstesinden gelemeyeceği kadar zor bulduğu için Havva'yı kaburgasından yarattı.

Bir kadın haritasında Lilith, cinsel enerjisinin hangi koşullar altında ve nasıl serbest bırakılacağını gösterir.Ayrıca Lilith,kadınsı gücümüzü nerede ve nasıl kullandığımızla da ilgili olup bize intikamımızı tuttuğumuz yeri gösterir. Önde gelen feministlerin ve önemli güç pozisyonlarındaki kadınların haritalarında Lilith güçlü bir şekilde yerleşmiştir. Gloria Stenham ve Hillary Clinton'u düşünün veya "Sex&City"deki Samantha'yı düşünün.Samantha toplumsal beklentilere rağmen bir erkek gibi seks yaptı ve bunun için özür diledi.

Lilith baştan çıkarıcılığı temsil eder ve genellikle bir "yuva yıkıcı"lıkla karşılaştırılır. Lilith,kadınların korkutucu tarafını temsil ederken erkeklerin en çok korktuğu şeydir.Lilith'in en çok önemsediği şey cinsel iştahının ve arzularının yerine getirilmesiydi ve kendisini cinsel olarak ifade etmeye kalkıştığında engellenmeye yönelik bir girişimle,düşmanlık ve şiddetle karşılandı.Lilith manyetiktir ve temas ettiği kişileri büyüleyebilme gücüne sahiptir.Kendi hedeflerini elde etmek için cinselliği kullanır ve esir almaz.

Bir erkek haritasında Lilith, erkeğin en çok korktuğu ve arzuladığı kadın tipini gösterir,bu kadın tipi onu kenardan saplantıyla ve arzuyla yönlendirebilen kadın tipidir. Adem ve Lilith'in hikayesinde de kanıtlandığı gibi çoğu erkek doğal olarak seksüel olarak özgürleşmekten ve iflah olmamaktan rahatsızlardır ve Geleneksel Eş'i temsil eden Havva'nın kalıbını kırmaktadırlar. Erkekler buradaki kadın figürü tarafından tehdit edildiklerini hissederler ve kendilerine istediklerini yapma hakkını sunarken, kadın figürünü bastırmak ve sınırlamak isterler. Bu nedenle erkekler karışık (seçici olmayan) kadınları "sürtük" olarak etiketlerler ama kendilerini ve birbirlerini cinsel fetihleri için tebrik ederler.

Sinastri'de Lilith evcilleşmemiş,vahşi bir cinsel enerji,yoğunluk ve takıntı hissi ve de dönüştürücü etkiler getirir.Lilith'iniz birinin gezegenine (özellikle Güneş,Ay,Venüs,Mars ve Yükselen) açı yaparsa,bu kişiye manyetik olarak çekilirsiniz ve onu aklınızdan çıkartamazsınız. Bu açı,inanılmaz miktarda cinsel kimya ve takıntılı bir cazibe gösterir. Plüto gibi Lilith açıları da Sinastri'de tarafları cinsel yönden çeker.Lilith seksi tantrik,takıntılı ve bağımlılık yapıcıdır. Sinastrilerinde Lilith etkileşimi güçlü olan çiftlerin birbirlerine karşı inanılmaz derecede güçlü bir cinsel çekiciliği vardır ve onları ayrı tutmak zordur ve mantık Lilith ilişkilerinde geçersizdir. Gerçekten de Lilith yuva yıkıcı yanını gösterip bir erkeğin bir anda 20 yıllık evliliğini bile bitirmesine neden olabilir. Olumlu yanıyla da Lilith,güvenli/alışılmış davranışlarından arınmış birini kırabilir.

Diğer destekleyici görünümler olmadıkça genellikle Lilith ilişkileri sürmez.

Güçlü Lilith etkileşimleri olan çiftler genellikle öfke ve intikam duyguları gibi elverişsiz duygularıyla parçalanırlar. Bazen Lilith kişisi,Gezegen kişisinin hayatını yok etmeyi başarana kadar Gezegen kişisini büyüsü altında tutar.

Kaynak: https://starscopestoday.com/2012/11/09/l...-synastry/

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
12-07-2018 06:02 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Lilith açıları Yakamoz 17 150,814 05-01-2019 01:15 PM
Son Mesaj: cancer123
  Lilith ve Kötülük astrosohbet 31 53,165 11-02-2018 12:47 AM
Son Mesaj: Taelalapupu
  LİLİTH - Ev ve Bulunduğu Burçlar(ETKİLERİ) nev_bahar 44 338,084 07-13-2017 01:15 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Kara Ay Lilith yezda 11 63,236 07-13-2010 10:36 AM
Son Mesaj: Serena

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir