Değerlendir:
  • 44 Oy - 2.75 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sabit Yıldızlar ile Buluşmalar
Yazar Mesaj
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Sabit Yıldızlar ile Buluşmalar
Ayın Aldebaran, Mizar, Algol, Pollux, Betelgeuse, ile birleşmesi bu yıldızların Lighter veya Darker ışıma skalasında olmasına göre anlamı değişiklik kazanır. A olan Ligter konumda, tüm yıldızların, yıldızın karakterine göre gerçekleşecek kazaları veya yaralanmaları, yıldızın temsil ettiği bölgedeki ameliyatları gösterebilir.

B olan Darker konumunda ise, yıldızın temsil ettiği alanlarda çok acılı bir ölümü temsil eder. Mesela Ayın Pleides ile birleşmesi, gözlerden yaralanmayı ve körlüğü temsil eder. Antares ile kavuşum Ay, gece körlüğü, Preaspe ile birleşimi, ileriki yaşlarda karşılaşacağı kornea hastalıklarını temsil eder.Her iki durumda da körlük yaşamın ileriki bir sürecinde kör olacağını bize göstermesi açısından önemlidir. Ay , Pleides ile kavuşum halinde iken, Satürn veya Mars'ın Regulus ile birleşmesi, kaderdeki körlüğün kaçınılmaz olduğunu gösterir.





Aldebaran



Ay dolunay konumunda ise, doğuştan bir körlük, balzamik ise, her iki gözdede katarakt gelişerek oluşacak körlüğü temsil eder. Ayın sabit yıldızlarda incelenirken, unutulmaması gereken en önemli şey, geçmiş yaşamdan getirilmiş olan, yanlış şartlanmalar ve bilgilerin bu yaşamda karşımıza çıkabilecek , farkındalığımızı arttırıcı ve öğretici sınavlar olarak düşünebiliriz. Mesela , Ay Pleides kavuşumundaki bir insanın , geçmiş yaşamındaki problem, ayın güney düğümü ile kavuşan yıldızdan bakılarak bulunmaya çalışılır. Her hangi bir şekilde , güney düğümünün yapmış olduğu tüm gezegensel açı ve pozisyonlar, kişiliğin böyle bir yaşam planı seçer iken, geçmişinde, bırakması gereken, edinimler ve bilgiyi bize sunması açısından önemlidir.





Herhangi bir şekilde, güney düğümü kavuşumundaki yıldız, bize yeterince bilgi vermiyor ise , 8. ev girişindeki ve 12. ev girişindeki sabit yıldız incelenmelidir. Çoğunlukla , farkındalığı arttırıcı kadersel, ağır deneyimler seçmiş kişiliklerin horoskoplarında , güney düğümü derecesindeki sabit yıldız ile, Satürn'ün derecesindeki sabit yıldız, rastlantısal olarak , aynı karakterde , veya aynı prensipte işleyen iki etkiyi bize göstermesi açısından önemlidir. Mesela, Satürn kavuşum Aldebaran, ( 9° İkizler 47 ) Kraliyet yıldızı olup, güzel söz söyleme yeteneği, bütünlük ve cesareti temsil eder.



Herhangi bir şekilde Satürn'ün Aldebaran ile birleşimi esnasında güney düğümü ile birleşmiş olan Antares (9° Yay 46) kişiliğin kadın ise, dik başlılığından dolayı bir kaç evlilik yapacağını, erkek ise, etkili sözler söyleyerek karşısındaki kişileri kandıracağını, heyecan için eşini aldatabileceğini, her yerde doğruluk ailesel bütünlük kardeşlik gibi fikirlerden bahsederken Satürn'ün transitte ilk Satürn döngüsünden sonraki 1 yıl içinde transitte Betelgeuse ile kavuşumu kişiliğin yapmış olduğu bu davranışlardan dolayı çok büyük felaketler, tehlike ve şiddet ile karşılaşacağını gösterir.


Betelgeuse

Satürn'ün 28° İkizler 45 dakikada transitteki geçiş noktası anında Güneş'in Adhafera yıldızı (27°Aslan 34) ile kavuşumu kişiliğin tüm yalanlarının ortaya çıkacağını, bu kavuşumun hemen sonrasında ayın 19° Akrep burcundaki Serpentis ile kavuşumu kişiliği intihara veya bir başkası tarafından trajik bir şekilde öldürülebileceği gerçeğine götürür. O zaman görmekteyiz ki, doğum haritasındaki melafık konumdaki sabit yıldızlar ile, bazı gezegen kavuşumlarının o gezegenin, kendisi ile ilk kavuştuğu andan sonra, gezegeni etkileyecek yeni ayda etkisi ortaya çıkacaktır.




Aslan Takım yıldızı

Mesela, Satürn Aldebaran kavuşumuna Antares Ay kavuşumunu eklersek, horoskoptaki tüm Mars'yen enerjiler, kişiliğin aleyhine işler. Kişilik, geçmiş hayatlarında yapmış olduğu yanlışların bedelini, bu yaşamda iftiraya uğrayarak, çeşitli haksızlıklar ile karşılaşarak, yoğun bir hapis ve zindan hayatı, veya acı dolu bir idam ile öder.





Antares ve Rho Ophiuchi


Size çok işleyen bir örnek daha vereyim. Neptün kavuşum Ay Acruix, Neptün Ay üçgen Acruix, buna Acruix Neptün kavuşum ve Acruix Ay kavuşum eklenir ise kişide metafizik güçler, şifacılık, kadında müthiş bir cinsel çekicilik, etkileyicilik, medyumluk yetenekleri, ruhsal çalışmalarda başarı ve metafizik gücü verir. Bu kombinasyona 23° Kova 46 dakikada bulunan Sadalsuud yıldızı ile Satürn'ün birleşimi kişiliğin Astroloji ve şifacılık alanında büyük çalışmalar yapacak olan hoca olduğunu göstermesi açısından çok önemlidir.



Venüs'ün Regulus ile 29° 53 dakika Aslanda kavuşumuna Güneş'in herhangi bir şekilde ileri hareketteki bir Jüpiter'e güzel bir açısı kişiye çok büyük güç , statü ve liderlik verir. Aynı konumda, Uranüs'ün bulunması ise, bu kişiliğin liderlik ve yöneticilik hayatının bir skandal sonucu biteceğini bizlere göstermesi açısından önemlidir. Çok enteresandır ki; 1800'lerin başlarında ABD’ de altına hücum veya Kanada, Alaska bölgesindeki altın madenlerini işleten bazı şahısların ve işçilerin horoskoplarında Thuban yıldızı, Güneş veya Ay kavuşumu görünür. Thuban Güneş, Ay, Venüs ve Jüpiter ile kavuşumları, kişiliğin madenler ile uğraşan bir meslek seçmesine sebebiyet verecektir.


Jüpiter



Vindemiatrix

Bu çağımıza göre, bir altın arayıcısı, metalürji mühendisi veya devletin hazinesine ait olan altını denetleyen Maliye Bakanı şeklinde ortaya çıkabilir. Bir örnekte, 9° 56 dakika Terazi burcunda bulunan Vindemiatrix yıldızı ile Ayın veya Satürn'ün kavuşumu dulluk, eşin evlilikte ölümü, hırsızlık, kişiliği karalama olarak karşımıza çıkar. Mesela, Venüs ile Algorab yıldızının kavuşumu, ve bu pozisyona ayın Yengeç veya Oğlak burçlarında maksimum 3°'lik orb ile karesi, çöpten beslenmeyi, pislik yemeyi, paranoid şizofreniyi, gösterebilir.


Başka bir örnek, (29° Balık 22) Scheat yıldızı ile kavuşmuş olan bir Ay çoğunlukla mazoşist ve eziyet görmekten hoşlanan bir karakteri bizlere göstermesi açısından önemlidir. Herhangi bir şekilde bu konuma açıları, kişiliğin sapkın fantezileri yüzünden, toplumun kabul etmediği kişiler ile gireceği sapkın cinsel ilişkileri, Mars'ın kavuşumu ise uyuşturucu ve eroin bağımlılığı ile bu kavuşuma herhangi bir şekilde Uranüs'ün kare ve karşıtlığı ise batakhanelerde geçen bir yaşama ve kişiliğin yalnız ölümüne sebebiyet verecektir.

Şu ana kadar Ezoterik Astroloji istatistiklerinde Mars'ın, Scheat yıldızı ile kavuşması yaşamda Mars'ın diğer gezegenlere olan açıları ile gelişen, çok büyük talihsizlikleri, kişilikte , orta yaş bunalımları ile ortaya çıkan, seksüel fetişleri hapishane hayatını, eş tarafından boğularak öldürülmeyi temsil etmektedir.

Bir güzel örnek daha verelim. (26° Başak 38) Labrum yıldızı ile kavuşum halindeki bir Ay; varlık, onur, ün verecek fakat kişiliğin bedenindeki etkilerde bağırsak hareketleri yavaş olacaktır.

Zeniah ile birleşmiş bir Jüpiter Güneş veya Ay, kişilikte, cana yakınlık, düzen kibarlık, incelik ve sevgi verir. Bu yıldız yükselen burç derecesinde görüldüğü zaman kadınlarda, fiziksel güzellik, evlilikte mutluluk çekicilik ve güzellik yarışmalarında büyük başarı verir.

Khambalia yıldızı (6° Akrep 57) ile birleşmiş bir Satürn herhangi bir şekilde, Ay’a üçgen açılar yapıyor ise kişi müthiş bir konsantrasyona sahip olup, Güneş'in ve Mars'ın konumuna göre polis soruşturmaları yürüten dedektiflik, gizli servis üyeliği, çeşitli ezoteriik gruplarda üst düzey yöneticilik yapar, Masonluk, Thule, Thelama gibi gruplara üyeliklerde bulunur.

15° Akrep 04'teki Güney Scala ile Mars'ın kavuşumu, her ne olursa olsun, vücutta gelişecek, bir kanser hastalığının belirtisidir. Güney Scala ile gerçekleşen kanserler, herhangi bir şekilde horoskopta bir Satürn Mars kare ve karşıtlığı yok ise ölüm vermezler. Yalnızca ameliyatları ve ağır tedavi süreçlerine bizlere göstermesi açısından önemlidir.

Yed Prior (2° Yay 18) ile kavuşmuş bir Güneş veya Venüs, birden fazla yabancı dil öğrenmeye, hukuksal başarıları, dinine bağlılığı ve uzun seyahatleri gösterir. Marfik yıldızı ile birleşmiş 5° Yay 36 Jüpiter Venüs veya Ay, körlük derecesinde iyi bir kalbi, sevgilileri tarafından kolay baştan çıkarılan bir kadını, otlar ile iyileştiren bir insanı gösterir.


Alnasl resmin merkezinde görülmektedir.

Alnasl (1° Oğlak 16) ile birleşmiş olan herhangi bir gezegen veya ışık, gezegenin konumuna göre hipermetrop veya ağır miyop hastalığına sebebiyet verecektir. Sirius, Spica, Thuban, Zaniah (en şanslı) horoskoptaki Arcturus ile beraber en güçlü ve güzel yıldızlardır. Spica hariç, diğerleri ile Jüpiter Venüs veya Güneş Ay kavuşumları, kişiliğin hayattaki mutluluğun ve başarısının herhangi bir şekilde kavuşan gezegenlere zararlı bir gezegen açısı olmadığı takdirde garantisidir.

Spica (23° Terazi 50) ise kişinin ikinci Satürn döngüsüne kadar, horoskoptaki ağır gezegen etkilerini yaşamayacağını 57 yaştan sonra ise Spica'nın tüm koruyucu etkisinin kalkacağının bizlere göstermesi açısından önemlidir.

Spica'nın önemi, çoğunlukla ün onur şanslılık ve varlık olarak görünür. Fakat, genç kişilik, sahip olduğu bu değerleri, ikinci Satürn döngüsü olan, 57 yaşına kadar olan dönemde geliştirmediyse, üstte saydığımız gezegen döngüleri, bilhassa bel fıtığı böbrek taşları ağır safra kesesi ve böbrek kayıpları olarak kişiliğin karşısına çıkacaktır.



Spica

Herhangi bir iyi karakterli sabit yıldız melafık bir gezegen ile birleşiyor ise, horoskoptaki, diğer melafık gezegenler çok dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Sirius kavuşum Satürn, Mars karşıt veya kavuşum Markab; av kazası sonucu öldürülmeyi, Sirius kavuşum Satürn Mars kavuşum, Alkaid, savaş sırasında öldürülmeyi, Mars kavuşum Spica, Satürn kavuşum Alnasl (1° Oğlak 16) bir savaşta veya ailesel onura sahip bir insanın av sırasında bir gözünü veya bir kolunu kaybetmesine, Sirius kavuşum Satürn Mars kavuşum Spica; av kazası sonucu, öldürülmek, bir vahşi hayvan tarafından yaralanmak gibi olaylara sebebiyet verebilir. Bunun yanında bir benafık gezegenin, herhangi bir şekilde zararlı bir yıldız ile kavuşumu sabit yıldızın zararlı etkisini tam anlamı ile engelleyecektir. Fakat bu yararlı gezegen ile herhangi bir melafık gezegenin kavuşumu veya zararlı açısı kişiliğin çevresindeki kişilerin bu sabit yıldızın temsil ettiği olaylar ve şeyler ile karşılaşacağını bizlere ifade eder. Bazı durumlarda ayın bu kombinasyonu tüm zararlı açılarının aylık depresyonlara kadınlardaki adet düzensizliklerine veya şizofrenik atak başlangıçlarına sebebiyet verdiği uzun yıllar yapılan araştırmalar sonucu belirlenmiştir.

Sabitler üst düzeyde bilinmeden, Astrolojik harita olasılıklardan öteye geçemez. İyi bir Astrolog veya Astroloji öğrencisi sizlere vermiş olduğumuz sabit yıldızlar köşesindeki yıldızların anlamlarını bilmelidir. Zaman içinde tecrübe ile çeşitli senkronizasyonları öğrenecek olan Astrolog veya öğrenci, sabit yıldızları kullanmakta ustalaşacak, transitteki ve yükselenindeki gezegenleri, evrensel sembolizm olarak, bizlere neler söylemek istediğini kolaylıkla anlayacaktır.

Astrolog Oğuzhan Ceyhan
02-24-2010 03:04 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: SABİT YILDIZLAR İLE BULUŞMALAR
SABİT YILDIZLAR İLE İLGİLİ KOMBİNASYONLAR 1



Güneşin bu yaşamdaki genel karakteri , tabiatı ve kaderi göstermesi , ayın ise çocukluğumuzdaki veya geçmiş yaşamımızdaki travmayı ve tabiatı göstermesi açısından önemlidir. Uranüs, Neptün ve Plüton gibi ağır gezegenler kombinasyonlarda Merkür, Venüs, Mars sırası ile inceleneceklerdir.


Örnek olarak; Vega ve Merkür kavuşumunu , Vega Merkür karakterinde bir yıldız olduğu için,şans artistik yetenek, cömertlik ve pratiklik olarak görüyor isek , Vega Uranüs kavuşumunu da , Merkür Vega kavuşumunun daha güçlüsü olarak adlandırabiliriz. Marjinal artistik yetenekler, politikada şans, pratiklik v.b....Güneş kavuşum Deneb (19° Oğlak 48 ) , Mars kavuşum Difda ( 2° Koç 35 ) kişiliğin savaş sanatlarında çok başarılı olduğunu , bu yaşamında bu enerjik kişiliğin başarılı bir askeri komutan olabileceğini bizlere gösterebilir.




Uranüs





Vega

Bu kombinasyona Ayın Mars' a yapacağı kare açı eklendiğinde , kişilikteki aşırı asabiyeti , yıkıcı gücü ve enerji patlamalarını görürüz. Venüs kavuşum Kerb ( 1 ° Koç 03 ) , Mars kavuşum Zaurak ( 23° Boğa 52 ) , Güneş kardinal burçların 11 ile 15. derecesi arasında ise bu oluşum kişiliğin çok sevdiği değer verdiği eşi tarafından terk edildiğini bizlere gösterir. Veya kişiliğin terk edildikten sonra geçirmiş olduğu aşırı melankolik , depresif dönemleri bizlere ifade eder.

Bu kombinasyona ayın da Alhecka (24° İkizler 42) ile kavuşumu kişiliğini bu ayrılığı maddi gücü ve kuvveti sayesinde engellemeye çalışacağını, (28° 45 ) İkizler burcundaki Betelgeuse ile buluşması , kişiliğin kendisini terk eden eşine şiddet uygulamasını , hatta onu öldürmesini temsil eder. (14 ° Yengeç 05 ) Sirius yıldızı ile , herhangi bir şekilde birleşmiş olan Jüpiter, retro harekette olmadığı takdirde horoskoptaki Güneşin ve diğer gezegenlerin birbirlerine yapmış olduğu tüm kötü açıları engeller.




Neptün

Ayın Jüpiter'e kare veya karşıt konumda bulunması , zenginlik, gurur ve kibirden kaynaklanan duyarsızlığı, Güneşin diğer gezegenler ile yapmış olduğu tüm olumlu açılar, (bilhassa bu oluşum 2 ve 8. eve düşüyor ise) zenginlik , ün ve başarı işaretidir. Burada unutulmaması gereken şey, Jüpiter'in 15 dereceye çıkmamış olması gerçeğidir. Yukarıda anlattığımız pozisyondaki yıldızın Sirius değil de (15 ° 51) de bulunan Conopus yıldızı olduğunu düşünür isek gökyüzündeki tüm gezegen pozisyonları , Jüpiter'in korumasından uzak olacak demektir. Burada Jüpiter retro bir konumda sofu bir kişiliği , sahtekar bir din adamını gösterir.



Venüs



Mars



Sabit yıldızlar ile gezegenlerin , çeşitli açılar içinde birleşmesi, belirgin fiziksel sakatlıklara sebebiyet verebilir. Örnek olarak Satürn'ün Aslan burcundaki, Asellus Australis ( 08 Aslan 43 ) ile birleşmesi özellikle 40 yaş sonrasında vücutta gelişebilecek herhangi bir enfeksiyon kaynaklı körlüğe sebebiyet verir. (bilhassa sol göz ) . 09° Yay 46 da bulunan Antares ile güneş kavuşumlarının eğer horoskopta 6, 8 ve 12. evde sağ göz yaralanmalarına , bu kombinasyona ayın dolunay veya son dördün evresinde olması ise , çocuk yaşta sağ gözün bir cisim ile yaralanarak kör olmasına sebebiyet verecektir.


Değerli annemin horoskopunda, Asellus ile Satürn kavuşumu 8 derecede görünmekte olup, hayret vericidir ki, 50 yaşından sonra gözündeki şikayetlerin sebebini, doktorlar vücudunda sebebi bilinmeyen bir enfeksiyona bağlı olduğunu söylemişlerdir. Ve annem 50 li yaşlarına girdiği dönemde gözünün görme kapasitesini giderek ve hızla kaybetmektir. Eşim ise, Antares güneş kavuşumuna malum derecede sahip olup, gençliğinde sağ gözünün retinasını diktirmek zorunda kalmıştır.

Satürn ' ün 09°Terazi 56 ' da bulunan Vindemiatrix yıldızı ile kavuşumları eğer Güneşten, kare veya karşıt etki alıyor ise, kadında içe kapanıklık, omurgada biçim bozuklukları , erkeklerde ise , çocuk yaşta , omurga eğrilikleri , el veya ayaklarda biçim bozuklukları olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bunun yanında sabit yıldızlar ile , önemli gezegen kavuşumları ve karşıtlıkları , dünya astrolojisi üzerindeki büyük trajedileri , insana veya doğaya bağlı felaketleri göstermeleri açısından önemlidir. Bilhassa , Denebola ile, 21° Başak 37, Uranüs ve Satürn kavuşum ve karşıtlarında ciddi, toprak kayması felaketleri, Mars ile kavuşum ve karşıtlıklarında ise, maden kazaları görülmektedir. Dschubba (02° Yay 34 ) yıldızı ile oluşan Mars ' ın kavuşum , karşıtlık ve tam derecelerinde kare görünümleri , gökyüzünde herhangi bir şekilde, güneş ve ayın Uranüs ile, yapmış olduğu 60 ' lık, ve 45 ' lik açılarda, köprü çökmelerine , ani volkan patlamalarına sebebiyet verebilir.

Bu konular ile ilgili çeşitli kombinasyonlar ve yıldızların nitelikleri, sitede diğer yazılarım arasındadır.



Astrolog Oğuzhan Ceyhan
(Her hakkı saklıdır)
02-24-2010 03:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Lily Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 55
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
Cvp: SABİT YILDIZLAR İLE BULUŞMALAR
[quote='venüs_' pid='78068' dateline='1266966268']


Yed Prior (2° Yay 18) ile kavuşmuş bir Güneş veya Venüs, birden fazla yabancı dil öğrenmeye, hukuksal başarıları, dinine bağlılığı ve uzun seyahatleri gösterir.

Alnasl (1° Oğlak 16) ile birleşmiş olan herhangi bir gezegen veya ışık, gezegenin konumuna göre hipermetrop veya ağır miyop hastalığına sebebiyet verecektir.


Kendi kendine bir sürü yabancı dil öğrenen, bu konuda acayip yetenekli bi tanıdıgım var.. Yed prior ile kavuşuyo güneşi. İlginç saskin.w

Benim de 1 derece oğlaktaki uranüsüm Alnasl ile kavuşuyo.. ve bende miyop var Alnasl yüzünden demek kidil çýkarma



02-24-2010 08:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yagmurimu Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 39
Üyelik Tarihi: Oct 2018

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: Sabit Yıldızlar ile Buluşmalar
Şironum Betelgeuse ile 5. evde tam kavuşumda, nasıl yorumlanır veya bu kavuşum dikkate alınır mı sizce?

Haritam
Eşimin haritası
06-19-2019 12:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Lethe_ Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 2
Üyelik Tarihi: Dec 2020

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: Sabit Yıldızlar ile Buluşmalar
Sabit yıldızların hangi ışıma skalasında olduğuna nasıl bakılır? astro.com'da çift yıldızların hareketlerini göremiyoruz galiba. Bunu gösteren herhangi bir site ya da uygulama var mı?
12-10-2020 06:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Rosa Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 24
Üyelik Tarihi: May 2018

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: Sabit Yıldızlar ile Buluşmalar
ALCYONE sabit yıldızı 12.evdeyse ve Güneşle kavuşuyorsa gelecegi görür sezileri çok kuvetlidir bu insanın
11-09-2022 07:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Sabit Yıldızlar ve Gezegenlerle Açıları Angel 4 21,556 11-09-2022 07:23 PM
Son Mesaj: Rosa
  Sabit Yıldızlar vivienleigh 126 319,212 12-10-2020 06:44 PM
Son Mesaj: Lethe_
  Behenian Yıldızlar, Bitki ve Taşları ekinoks 0 7,870 11-28-2012 02:41 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Sabit Yıldızlar ve Karakterleri nisan15 3 13,027 04-06-2012 09:51 PM
Son Mesaj: Mahinur
  Sabit Yıldızları Kullanma Kılavuzu coolhandsome 3 15,289 05-12-2011 12:42 PM
Son Mesaj: eylülmavi

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir