Bu yazıyı yazdığımda tarih 19.11.2019 saat 05:05.
Evet Astroloji severler abim yaklaşık bundan 3 hafta önce vatanı görevini gerçekleştirmeye gitti. Önümüzdeki hafta Cumartesi - Pazar günü 4 haftayı (yaklaşık 1 ay tam olarak 25 günü) bitirmiş olacak ve acemiliği bittiği için bir tören varmış (adını tam bilmiyorum) o törene gideceğiz. Diyeceksiniz ki "Berk bundan bize ne ?, başlığa -EVLİLİK TRANSİTİ- yazmışsın ne anlatıyorsun" hemen bağlıyorum konuyu (olayları hikayeleştirerek anlatmayı severim). Abim gelmeden önce bizden Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği istedi gelirken, törene katılabilmemiz için... E-devlet'ten alınıyormuş bu meret, baktım ve gördüm ki bu belgenin üzerinde babamın evlenme-boşanma tarihleri falan var. Dedim buradan bana ekmek çıkar

. Dün görmüştüm belge üzerindeki bilgileri ama transitlerini incelemek ve bunu bir konu halinde yazmak bugün nasip olacak.
Yazılarımı, yorumlarımı takip edenler bilecektir ki babam biyolojik annem ile boşandı. Bilmediğiniz bir şeyi daha bugün sizinle paylaşıyorum babam ikici evliliğini yaptı. Bu serinin ilk yazısı bundan sonra;
# Babamın ikinci evliliğinin transitlerini incelediğimiz EVLENME TRANSİTİ - 2 gelecek.
# Babamın biyolojik annemle boşandığı tarihin transitlerini incelediğimiz BOŞANMA TRANSİTİ - 1 gelecek.
Gelelim konumuza, ne boş yaptım

.
Yukarıda gördüğünüz gibi içerideki gezegenler babamın gezegenleri, dışarıdaki yeşiller ise evlenme tarihine göre transitleri. Babamın doğum saati belli değil tabi ki (nereden aklına gelecek insanların saate bakmak, kaaaç sene önce..), bu yüzden yükselen ve evler hakkında bilgimiz yok.
İlk gözüme çarpan transit;
Gökyüzünde olan Güneş-Jüpiter kavuşumu babamın Jüpiteri üzerinde olmuş (bunu evlilik göstergelerinin ne olduğunu bilmeyenler veya farklı gösterge arayanlar aklının köşesine iliştirsin).
Aslında haritaya ve transitlere bakınca ne kadar güzel bir zamanda evlenmişler falan diyorsunuz ama aslında boşanmanın nedeni yine harita ve transitler de belli olmuş.
Transit Güneş-Jupiter, Natal Jüpiter kavuşumuna Chiron'da kavuşum yaparak etki ediyor.
Chiron'u bir çok astrolog yanlış veya eksik anlatıyor. Chiron'un etkisi olumlu bir etki değildir (veya genelde olumlu değildir). Chiron bulunduğu evde, kavuştuğu gezegen ile ilgili HİÇ KAPANMAYACAK SADECE KABUK BAĞLAYACAK BİR "YARA" VERİR. Etkisi olumlu değildir.
Chiron bu evliliğin babamda bir acı bırakacağını ve o acının geçmeyeceğini yıllar önce söylemiş. Geçen gün babam, annemden bahsederken "yine olur dese yine evlenirim" dedi (DUYGUSAL). Bir dipnot geçeyim annemin psikolojik sorunları var bu yüzden ayrıldılar. Annemin doğum tarihi de belli değil bu yüzden yorum yapamıyorum.
Haritada bir sürü olumlu açı var gördüğünüz gibi;
N(atal) Chiron, T(ransit) Chiron-Güneş-Jüpiter üçgeni,
N Satürn, T Chiron-Güneş-Jüpiter üçgeni,
Hatta bu saydığım açılara 10 orb bile olsa Merkür ve Güneşi katabiliriz
N Güneş, T Chiron-Güneş-Jüpiter üçgeni,
N Merkür, T Chiron-Güneş-Jüpiter üçgeni
Bu evlilikte sıkıntıyı gösteren diğer bir transit;
Transit Satürn, transit Chiron-Güneş-Jüpiter ve natal Jüpitere karşıt açı yapıyor. Karşıt açı Nötr (ne olumlu, ne olumsuz) bir açıdır ama Malefik gezegenler (Mars-Satürn hatta GAD ve Chiron) karşıt açı yapınca olumsuz etki alıyor.
He bu arada Chiron-Chiron olumlu açıları "YARA"dan mutlu olmanızı sağlar.
İyi günler.