Değerlendir:
  • 8 Oy - 3.88 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Venüs Karakter Haritası (Venus Persona Chart)
Yazar Mesaj
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #1
Venüs Karakter Haritası (Venus Persona Chart)
Önceki çevirilerimdeki dipnotları buraya da ekledikten sonra başlayacağım:

1) Karakter haritalarında Güneş, doğumdan sonra çıkartılacak ögenin konumundadır. Doğum saatiniz kesinlikle net olmalı (hatta sadece evlerle ilgili kısımda değil, ay ve merkür için de bence bu geçerli,ayın bir gün içinde derecesi epey değişebiliyor, merkür o kadar hızlı olmasa da bence bir yerde önem kazanır) çünkü burada 1 derece=1 gün demek ve harita tamamen değişiyor. Yani, yaklaşık saati olanlar çok net sonuçlar alamayabilirler. Bunu çok yakın bir arkadaşımla ASC ve MC noktaları için denemiştik.

2) Herhangi bir ev temasıyla ilgili karakter haritası incelerken o evde bulunan gezegenleri ve evin yöneticisini de incelemek size başka fikirler verebilir,bu konuda somut bir dayanağım yok ama natalda etkileri olduğuna göre burada da vardır.

3) Burada verilen gezegen anlamlarına rağmen evleri de ihmal etmemenizi ve genel şablondan kopmadan, bütün bilgilerinizi kullanarak analiz etmeniz daha mantıklı olacaktır.

Venüs Karakter Haritası

Yükselen: Aşk felsefesine nasıl yaklaştığınızı, romantik ilişkilerde kendinizi nasıl sunduğunuzu, feminen (kadınsı) niteliklerinizin nasıl ortaya çıktığını, başlangıçta zevkli ve cazibeli yanınızın kendini nasıl ifade ettiğini gösterir.

Güneş: Aşktaki değerlerinizi ve ana çekirdek kimliğinizi, aşk stilinizi gösterir.

Ay: İlişkilerinizdeki duygusal ihtiyaçlarınızı, romantik partnerlerinize nasıl özen göstereceğinizi ve onları nasıl besleyeceğinizi, ilişkilerde duygusal yanınızın kendini nasıl ifade edeceğini ve kalp kırıklıklarıyla nasıl bir ölçüde başa çıkabileceğinizi gösterir.

Merkür: Birine aşkınızı nasıl ifade ettiğinizi, birini sözlü olarak nasıl büyülediğinizi, kamçılama ve aşk hakkında düşündüklerinizi ve bu konuda neler dediğinizi gösterir.

Venüs: Aşktaki değerleri ve aşkınızı partnerinize nasıl ifade ettiğinizi gösterir. Size sahip olduğunuz Venüsyen nitelikleri anlatır, doğum haritanızdaki Venüs'ün diğer bir katmanıdır. Ayrıca nasıl bir ölçüde sevdiğinizi gösterir.

Mars: Eşinize olan öfkeyi nasıl dışa vurduğunuzu, romantik ilişkilerde sex yapmaya nasıl başlayacağınızı, ilişkilerinizde sizi sinir eden şeyi gösterir.

Jüpiter: İlişkilerinizin en çok hangi alanda büyüyceğini ve hangi alanda en iyi sonucu alacağınızı gösterir.

Satürn: İlişkinizde nelerle mücadele edip, hangi dersleri alacağınızı; aşk hayatınızın zorluklarını ve aşkı öğrenirken alacağınız dersleri gösterir.

Uranüs: Aşk hayatınızın eşsiz ve asi tarafını, sevginizi nasıl sıradışı bir şekilde gösterebileceğinizi, romantik ilişkilerinizde neye başkaldıracağınızı ve aşk hayatınızdaki iniş çıkışları en çok deneyimlediğiniz alanı gösterir.

Neptün: Sizin ve partnerinizin hangi alanda özverili bir ilişki yaşayacağınızı ve sizin aşkla romantizmi nasıl idealize ettiğinizi gösterir.

Plüto: Aşk hayatınızın yoğun mücadelelerini, aşkın nerede dönüşeceğini ve ilişkilerde güç mücadelelerinin nerede yaşanacağını gösterir.

MC: Venüs nitelikleri için çalışmanızı, romantik bir ilişkiden ne beklediğinizi, kadınlığınızdaki en üst düzey hedefinizi, nihayetinde kadınsı niteliklerinizi nasıl ifade etmek istediğinizi, halkın kadınsı taraflarınızı ve ilişkilerinizi nasıl bir ölçüde gördüklerini gösterir.

DSC: Çektiğiniz/sizi çeken romantik partneri gösterir.

Kaynak: https://personachartsblog.tumblr.com/pos...ted_post=1

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
01-13-2020 10:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #2
RE: Venüs Karakter Haritası (Venus Persona Chart)
Venüs Karakter Haritası'nda Yükselen Burçlar

Venüs kişilik haritasında yükselen burç, cinselliğinizin ve kadınsı tarafınızın nasıl ortaya çıktığını gösterir. İnsanlar ilişkilerinizde sizin nasıl olduğunuzu düşündüğünde yükselen burç sizi tarif edebilir. Durum ne olursa olsun, Venüs Karakter Haritasındaki yükselen burç genellikle romantik ilişkilere nasıl yaklaştığınızı, insanların sizi bir kadın/erkek olarak nasıl gördüğünü gösterir. Ayrıca, aşka veya sevgiye nasıl yaklaştığınızı ve bir kadın olarak çekim alanınızın nasıl olduğunu da tasvir eder.

Yükselen Koç: Seksilik/Cinsellik ateşli, şiddetli, apaçık ama sevimli ve masum olarak ortaya çıkar. Belirgin kaşlar gibi bazı Koç fenotipine ve kırmızımsı veya kumral saçlara sahip olabilirler. Aşka/sevgiye yoğun ve kendinden emin bir şekilde yaklaşırlar, ancak yaklaşımları tutkulu ve eğlenceli olmalıdır, çok karmaşık değil.

Yükselen Boğa: Seksilik/Cinsellik çok rafine, şık, şehvetli ve dünveyi bir şekilde ortaya çıkar. Bu gruptaki insanlar çok doğal ve güzel görünürler. İri ve masum bakan gözler, dolgun dudaklar, uzun ve akan saçlar gibi Boğa fenotipine sahiptirler. Aşka/sevgiye çok sakin ve sabırlı bir tutumla yaklaşırlar. Aşka zihinlerindeki sanıyla yaklaşırlar, ancak yaklaşımları basit olmalıdır ve güven duygusunu sağlamalıdır.

Yükselen İkizler: Seksilik/Cinsellik çok akıcı bir şekilde ortaya çıkar, aşka çok kaygısız bir şekilde yaklaşabilirler. İkizler özelliklerine sahip olabilirler, ilginç tavırları olabilir ve bu tavırlar genellikle oldukça sevimli ve çekici olur.

Yükselen Yengeç: Seksilik/Cinsellik çok basit ama zarif bir şekilde ortaya çıkar. Çok güzel olurlar ve tüm doğru yerlerde dolgun olurlar. Tamamıyla dolgun dudaklara ve yumuşak bir cilde sahip olabilirler. Aşka anaç bir yolla yaklaşırlar ve partnerlerini beslemek isterler. Sevgiyi/aşkı; sevgi dolu bir bakım, kucaklaşmalar ve sarılmalar olarak görürler.

Yükselen Aslan: Seksilik/Cinsellik seksi, kendine güvenen/güvenli ve manyetik olarak görülür. Güzellikle beraber görkemli özellikleri olduğundan dikkat çekmeye dair hiçbir problemleri yoktur. Aşka biraz idealist yaklaşırlar ve aşkın mükemmel olması gerektiğini hissederler. Birine hayran olmayı ve birinin kendilerine hayran olmasını isterler. Birine ait olma fikrini severler ama avantajlarından yararlanmazlar. Taba rengi güzel saçlar, güzel gözler ve parlayan cilt gibi Aslan fenotipine sahip olabilirler.

Yükselen Başak: Seksilik/Cinsellik sade ama büyüleyici olarak görünür. Mütevazı ve zariftirler, ve en sade şekilde dikkat çekerler. Etrafa şehvetli titreşimler yayarlar. Aşka/sevgiye çok zor olmayan bir şey olarak yaklaşırlar. Aşkı/sevgiyi güzel ama basit bir şey olarak görürler. Sevgileri/aşkları çok alçakgönüllü bir şekilde ortaya çıkar, ancak çok hediye vermezler. Genellikle çok zarif ve güzellerdir ve çok zarif hareketleri vardır. Hareketlerinde belli bir çekicilik vardır.

Yükselen Terazi: Seksilik/Cinsellik zariftir. Zarif, huzurlu/barışçıl ve büyüleyicidirler. Aşkta çok sabırlı/hoşgörülü görünürler, ama Aslanlar gibi aşk ilişkilerini idealize edebilirler. Bir ilişkiye ilk yaklaştıklarında size adanmış gibi görünürler ve bu bir peri masalı gibi görünür. Genellikle güzel hareketleri ve hoş sesleri vardır. Kullandıkları kelimeler, sesleri gibi Terazi burcuna has özelliklere sahip olabilirler.

Yükselen Akrep: Seksilik/Cinsellik karanlık, büyüleyici, seksi ve gizemli olarak ortaya çıkar. Sevgiye/Aşka çok yoğun bir şekilde yaklaşırlar ve aşk doğaları koşulsuz bir tutkuyla beraber görülür. Delici ve koyu renkli gözler, manyetik ve seksi bir duruş gibi Akrep özelliklerine sahiplerdir.

Yükselen Yay: Seksilik/Cinsellik cesur ve egzotiktir. Aşkta özgür ruhlu tiplerdir. Aşkı özgürlük gibi hissetmek isterler (saçlarının rüzgarda uçuşması,seyahat gibi...) . Çok güzel özelliklere sahiplerdir, Brezilyalı fiziksel özelliklerini düşünün, bu neye benzediklerini özetler. Nefes kesen büyüleyici bir güzellikleri vardır.

Yükselen Oğlak: Seksilik/Cinsellik mütevazı, ciddi ve karanlık bir şekilde ortaya çıkar. Aşka/Sevgiye çok ciddi bir şekilde yaklaşırlar, hafife almayın. Aşkı bir başarı olarak görebilirler. Aşkta güvende olduklarını ve partnerleri için önemli olduklarını hissetmek isterler. Yüksek elmacık kemikleri, güzel bir gülümseme ve keskin çene çizgileri gibi çokça tanımlanmış Oğlak tipi yüz hatlarına sahiptirler.

Yükselen Kova: Seksilik/Cinsellik çok akıcı bir şekilde ortaya çıkar. Aşkta ilk başta çok kararlı/adanmış görünmezler, bu durum onlar hakkında şüphe uyandırabilir. Çok eksantrik ve manyetiklerdir. Karşısındakinde merak uyandıran bir niteliği vardır. Büyüleyici ve benzersiz fiziksel özelliklere sahiplerdir. Tipik güzellik standartlarında görünmezler ama büyüleyicidirler.

Yükselen Balık: Seksilik/Cinsellik hemen göze çarpmayan ince bir şekilde ortaya çıkar ama güzellerdir. Aşka her zaman aşktan incinebileceklermiş gibi yaklaşırlar. Aşkın kitaplarda nasıl olduğunu düşünürler. Bir ilişkiye girebilirler ve ilk başta gökyüzüne yıldızları koymuş gibi partnerlerine bakarlar. Adanmışlardır ve ilişkileri kutsal ve özel olarak görülür. Aşka/Sevgiye yaklaşımları biraz idealisttir. Genellikle oldukça çekici görünürler, Neptün tarafından yönetilirler. Yumuşak özelliklere sahiptirler ve narin görünürler. Çoğu kez sahip oldukları varlığı ruhani/uhrevi boyutta hissederler. Onların kadınlığı hemen göze çarpmaz ama büyüleyicidir.

Kaynak: https://personachartsblog.tumblr.com/pos...-ascendant

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
01-14-2020 02:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Frederico Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 28
Üyelik Tarihi: Nov 2018

Rep Puanı: 8

Mesaj: #3
Cvp: Venüs Karakter Haritası (Venus Persona Chart)
Üzüldüm şuan, Persona Chart'ları ben anlatmayı düşünüyordum sen konu açmışsın eline, emeğine sağlık..

Özellikle Venüs Persona Chart'a çok önem veriyorum.

01-14-2020 10:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #4
Cvp: Venüs Karakter Haritası (Venus Persona Chart)
(01-14-2020 10:04 PM)Frederico Yazılan:  Üzüldüm şuan, Persona Chart'ları ben anlatmayı düşünüyordum sen konu açmışsın eline, emeğine sağlık..

Özellikle Venüs Persona Chart'a çok önem veriyorum.

Sağlık olsun gülücük Anlatmayı düşündüğün başka personalar varsa anlat veya bilgilerini yine paylaş bizlerle gülücük Peki neden çok önem veriyorsun Venüs Persona'ya?

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
01-14-2020 11:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Frederico Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 28
Üyelik Tarihi: Nov 2018

Rep Puanı: 8

Mesaj: #5
Cvp: Venüs Karakter Haritası (Venus Persona Chart)
(01-14-2020 11:48 PM)BayanKararsız Yazılan:  
(01-14-2020 10:04 PM)Frederico Yazılan:  Üzüldüm şuan, Persona Chart'ları ben anlatmayı düşünüyordum sen konu açmışsın eline, emeğine sağlık..

Özellikle Venüs Persona Chart'a çok önem veriyorum.

Sağlık olsun gülücük Anlatmayı düşündüğün başka personalar varsa anlat veya bilgilerini yine paylaş bizlerle gülücük Peki neden çok önem veriyorsun Venüs Persona'ya?

Sen başlatmışsın işi, bu başlık altında paylaşırım düşüncelerimi.

Şuan hoşlandığım kişi ile Sinastri olarak pek bağlantımız yok, Kompozit olarakta pek iyi değil bu yüzden nasıl ondan hoşlandığımı anlayamıyordum.. sonra Venüs Persona Chart'a baktım daha çok açı buldum.

Venüs Persona Chart'ı sadece iki kişi arasındaki uyum için değil, aşkta-ilişkide ne aradığınızı da gösteriyor.

Persona Chartları daha çok incelenen gezegenin veya noktanın daha detaylı haritası olarak görüyorum.

01-15-2020 01:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #6
Cvp: Venüs Karakter Haritası (Venus Persona Chart)
(01-15-2020 01:26 AM)Frederico Yazılan:  
(01-14-2020 11:48 PM)BayanKararsız Yazılan:  
(01-14-2020 10:04 PM)Frederico Yazılan:  Üzüldüm şuan, Persona Chart'ları ben anlatmayı düşünüyordum sen konu açmışsın eline, emeğine sağlık..

Özellikle Venüs Persona Chart'a çok önem veriyorum.

Sağlık olsun gülücük Anlatmayı düşündüğün başka personalar varsa anlat veya bilgilerini yine paylaş bizlerle gülücük Peki neden çok önem veriyorsun Venüs Persona'ya?

Sen başlatmışsın işi, bu başlık altında paylaşırım düşüncelerimi.

Şuan hoşlandığım kişi ile Sinastri olarak pek bağlantımız yok, Kompozit olarakta pek iyi değil bu yüzden nasıl ondan hoşlandığımı anlayamıyordum.. sonra Venüs Persona Chart'a baktım daha çok açı buldum.

Venüs Persona Chart'ı sadece iki kişi arasındaki uyum için değil, aşkta-ilişkide ne aradığınızı da gösteriyor.

Persona Chartları daha çok incelenen gezegenin veya noktanın daha detaylı haritası olarak görüyorum.

Harikasın, diyorum "Bir şey yazacaktım ama ne yazacaktım?". Ben de kendi Venüs personamı incelediğimde özellikle bugüne kadar en çok sevdiğim kişinin haritasıyla değişik benzerlikler yakaladım.

Karakter haritalarının asıl amaçları o zaten. Uyumu sinastriden öte aradıklarımızı kıyaslama yöntemiyle bulmak daha mümkün sanki Persona'larda. Beklentilerin/arayışların uyuşması açısından öyle gibi.

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
01-15-2020 02:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Frederico Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 28
Üyelik Tarihi: Nov 2018

Rep Puanı: 8

Mesaj: #7
Cvp: Venüs Karakter Haritası (Venus Persona Chart)
(01-15-2020 02:33 AM)BayanKararsız Yazılan:  
(01-15-2020 01:26 AM)Frederico Yazılan:  
(01-14-2020 11:48 PM)BayanKararsız Yazılan:  
(01-14-2020 10:04 PM)Frederico Yazılan:  Üzüldüm şuan, Persona Chart'ları ben anlatmayı düşünüyordum sen konu açmışsın eline, emeğine sağlık..

Özellikle Venüs Persona Chart'a çok önem veriyorum.

Sağlık olsun gülücük Anlatmayı düşündüğün başka personalar varsa anlat veya bilgilerini yine paylaş bizlerle gülücük Peki neden çok önem veriyorsun Venüs Persona'ya?

Sen başlatmışsın işi, bu başlık altında paylaşırım düşüncelerimi.

Şuan hoşlandığım kişi ile Sinastri olarak pek bağlantımız yok, Kompozit olarakta pek iyi değil bu yüzden nasıl ondan hoşlandığımı anlayamıyordum.. sonra Venüs Persona Chart'a baktım daha çok açı buldum.

Venüs Persona Chart'ı sadece iki kişi arasındaki uyum için değil, aşkta-ilişkide ne aradığınızı da gösteriyor.

Persona Chartları daha çok incelenen gezegenin veya noktanın daha detaylı haritası olarak görüyorum.

Harikasın, diyorum "Bir şey yazacaktım ama ne yazacaktım?". Ben de kendi Venüs personamı incelediğimde özellikle bugüne kadar en çok sevdiğim kişinin haritasıyla değişik benzerlikler yakaladım.

Karakter haritalarının asıl amaçları o zaten. Uyumu sinastriden öte aradıklarımızı kıyaslama yöntemiyle bulmak daha mümkün sanki Persona'larda. Beklentilerin/arayışların uyuşması açısından öyle gibi.

çiçek çiçek

01-15-2020 12:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Venüs Dönüş (Venus Return) haritaları. Valde_Amor 6 17,260 02-24-2020 10:51 AM
Son Mesaj: Karmen
  Venüs Akrep Burcunda astrosohbet 76 134,357 08-27-2019 11:41 PM
Son Mesaj: Birsel
  Venüs Aslan Burcunda astrosohbet 24 42,346 06-12-2019 09:44 PM
Son Mesaj: Karpuzseverim
  Venüs Balık Burcunda astrosohbet 5 10,961 02-11-2019 08:21 PM
Son Mesaj: koçastroloji
  Retrograde Venüs yagmurimu 0 3,148 01-18-2019 12:46 PM
Son Mesaj: yagmurimu
  Doğum haritasında Venüs-Asc uyumu zorlamak 46 64,929 07-21-2018 12:57 AM
Son Mesaj: Merau
  Venüs Kova Burcunda astrosohbet 23 34,432 05-04-2018 06:45 PM
Son Mesaj: Merau
  Venüs İkizler Burcunda astrosohbet 32 45,400 12-08-2017 04:29 PM
Son Mesaj: Merau
  Venüs Evlerde vivienleigh 49 90,856 09-21-2017 10:44 AM
Son Mesaj: Merau
  Venüs 1.Evde-Tüm Haritalarda pinknilden 0 6,688 06-30-2017 08:41 PM
Son Mesaj: pinknilden

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir