Değerlendir:
  • 6 Oy - 1.83 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

HANGİ YENSİNİZ?
Yazar Mesaj
Hattusas Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 41
Üyelik Tarihi: Mar 2020

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
HANGİ YENSİNİZ?
Öncelikle bu önemli bir konu ve gerçekten haritamızı yorumlarken aslında karakterimize baya nitelik katan özelliklerden biridir. Ben bir İkizler olarak Satürnyen özellikler taşıyorum Güneş ile Satürn'üm kavuştuğu için. Kendi karakterimde de hayatımda da bunun etkilerini bolca görüyorum. Ben bu etkiden oldukça memnunum burcumun etkilerini hafiflettiği için Satürn konusunda da yazmıştım zaten. verygood

Yazıda detaya girilmemiş ama hesaplamayı bilmeyenler için örnek vereyim.

ÖRNEK: Güneş'inize* en yakın orb derecesi içindeki gezegenin (kavuşum, kare veya zıt) açısını esas almalısınız diğer açılar (trine, sextile) kesinlikle önemsiz. Mesela Güneş İkizler 28 derece, Venüs 29 derece İkizler ve Mars 26 derece Balık diyelim. Hem kare hem kavuşum açısı var. Burada aradaki fark en düşük Venüs'te olduğu için ( Güneş ile arasında 1 derece fark var) Venüsyen oluyorum.
*Güneş açınız yok ise Ay'a göre yapmalısınız.



HARİTAMIZDAKİ YEN ÖZELLİKLERİ NEDİR?
Doğum haritanızda güneşinize (burcunuza) kavuşum, kare veya zıt açı yapan gezegenler güneşe kendi özelliklerini de katarlar ve güneşiniz hangi burçta olursa olsun bu yen özellikler kendini çok hissettirecektir. Eğer güneşin açısı yoksa aya bakmanız gerekir ve hangi yen özelliklerini taşıdığımızı buluruz. 2009 yılında Türkiye de ilk kez benim yazdığım ve birçok kişiye yol gösterici olduğum paylaşımımı sizlerle yeniden buluşturmak istiyorum. Astrolojiye gönül verenlerin ve öğrencilerimin dosyalarında bulunması gereken bir yazıdır.

MERKÜRYEN
En fazla rastlanan yen özelliklerinden biridir. Erken yaşlarda okumaya ilgi duyabilir okumayı yaşıtlarından önce sökebilir. Ayrıca yaşıtlarından önce konuşmaya başlar, hızlı konuşur bazen kelimeleri yutma görülebilir. Ezber yeteneği çok fazla gelişmiştir sayfalarca yazıyı kelimesi kelimesine ezberleyebilir. Hayatı boyunca çok fazla okuyacak hatta yaşı kaç olursa olsun eğitimleri ve kurslar devam edecektir. Eleştiricidir hem kendini hem çevresindekileri fazlaca eleştirir. Eğitime önem verirler ve ezber yetenekleri ve çalışma azimleri ile çok başarılı olabilirler. Sinir sistemleri, akciğerler ve bağırsaklar hassastır. Stresli zamanlarında tırnak yeme görülebilir. Hangi burçtan olursa olsun İkizler ve Başak etkisi taşıyan kişileri kendine çeker.

VENÜSYEN
Güzel olmasa dahi belli bir çekici görünüm verir, girdiği her ortamda ilgi çeker. Hem kendi güzelliğine hem hayatın güzelliklerine düşkündür. Yaşamının lüks ve rahat içinde geçmesini ister. Yaratıcı yetenekleri çok fazladır güzel resim yapar, sanata müziğe kabiliyetlidir. Venüs iyi açılara sahipse iyi bir sanatçı olabilir. Küçük yaşlardan itibaren evliliğe ve ilişkilere de meraklıdır ve genelde erken evlilik olabilir. Eğer Venüs olumsuz açıda ise birkaç evlilik olabilir. Takı takmaya, hediye almaya ve vermeye bayılır. Hayatında her şey kötüye gidebilir ama sevgi iyi gitmelidir, sevgisiz yaşamayacağını düşünür. Parayı ve maddesel değerleri sever ve ne olursa olsun bulmaya çalışır. Venüs’ yen kadınların bir kısmı eğer yaşamlarını kendileri yada aileleri rahata kavuşturmuyorsa zengin erkeklere eğilirler. Etraflarının kalabalık olmasını isterler, evlerini şatafatlı döşerler ve onlara ait şeyleri başkalarına göstermeye bayılırlar. Boyun boğaz, bel ve böbrekler hassastır. Kilo eğilimi vardır. Boğa ve Terazi etkisi taşıyan kişileri hayatına çeker.

MARSİYEN
Çocuksu davranışlar da bulunan ne yapacağı kestirilmeyen biridir. Çabuk kızan çabuk barışan, sevgi ile kolaylıkla yönetilen kızdırıldığında korkunç öfkeli, saldırgan ve fiziksel şiddete de yatkındır. Erkeklerinde özellikle ateşli silahlara fazlaca ilgi duyma vardır. Yüzlerinde yada kafalarında bir iz, leke yada bene rastlanır. Cinselliğe aşırı düşkün, yalnızlığa tahammülsüzdür derinlerdeki tek kalma korkusu yüzünden sevgi olmadan da ilişkilere girebilir. Küfür eden, kızdığı an sözlerinin nereye gittiğine aldırmayan ateşli korkusuz ve tehlikeli şeylere meraklıdır. O adeta adrenalin delisidir bu nedenle başı derde girebilir. Ailesi ile genelde sorunlu ama koruyucu davranışlar içinde olur. Çabuk evlenme, çabuk bıkma, ayrılığa yatkındır. Sevdiğini aşırı kıskanan ama boş bırakıldığı an aldatma eğilimi de vardır. Ateşli hastalıklar, tansiyon, havaleye yatkınlık, migren, sinüzit sorunları yaşayabilir. Koç ve Akrep etkisi taşıyan kişileri hayatına çeker.

JÜPİTERYEN
Gülen bir yüz, iyimser, pozitif, kimseleri kolay kolay kırmayan, yardımsever, koruyucu biridir. Aşırı cömert, felsefeye düşkün ve araştırmacıdır. Dindardır ama dini aklı ve vicdanı ile yaşar dayatmaları kabul etmez. Birçok kişi tanır ve hiç kimseyi yargılamaz. Uzun yolculukları başka kültürleri merak eden yaşamı boyunca mutlaka birkaç yabancı ülkeye gidebilir. Birkaç yabancı dil öğrenebilir, bu sayede farklı dinlerden farklı ülkelerden tanıdıkları olur. Kendini geliştiren, okuyan, dinleyen öğrenme meraklısıdır. Kıskanılan ama düşmanlarını da dost edinen tabiattadır. Tanrısal bir güçle korunur son anda da olsa gelen mucizevi yardımlar sayesinde ayakta kalır. Yüksek öğrenimde aksamadan ilerlemeye çalışır. Eğitim bir dönem yarım kalsa bile zaman içinde eksikliği gidermeye çalışır. Çocuk sevgisi çok yoğundur bu nedenle iyi ebeveyn olma özelliklerini doğuştan taşıma. Ailesinin faydalı üyesidir. Sağlığa gelince hassas karaciğer, çarpmaya vurmaya yatkın özellikle bacak üst kısmı sorun çıkarmaya meyilli, sarılık, egzama, yiyeceklere bağlı alerji ve yaralar yaşayabilir kadınlarda varise yatkınlık da görülür. Yay ve Balık etkisi taşıyan kişileri hayatına çeker.

SATÜRNYEN
Burcu ne olursa olsun aşırı sorumluluk sahibidir. Tek kelime ile sözünün eridir. Haritanın tamamı oldukça yumuşak etkilere sahip olsa da belli bir sert görünüşü vardır. Sözleri ile yada bir bakışı ile karşısındakilere haddini bildiren mesajlar verir. Yönetme hırsı ile doludur, sözünü dinletir, kendini ezdirmez. Sevdiklerine ve yakınlarına da sert davranışlar ve otorite sergileyebilir ama onlara karşı olan sorumluluğunu asla unutmaz. Hayatında olan herkesin kötü anlarda hemen yanlarında olur. Sarar sarmalar yaralarına çare olur ama ben sana demiştim demekten geri kalmaz. Atacağı adımın bir öncesini ve bir sonrasını bilir. Kronik bir inadı vardır ve istese de kolay kırılmaz inadı ta ki inadı yüzünden kaybettiklerini fark edene kadar o zaman daha esnek olmaya başlar. Onun doğrusu doğrudur hatada yapsa geri adım atmaz. Hatalarında içinden öz eleştiri yaparak kendini değiştirmeye uğraşır ama güçsüzlüğünü yada hatasını kimselerle paylaşmaz. Aynı hataya hayatında birkaç kez yer vermez. Güç sahibi olmak çok önemlidir ve ne olursa olsun güce ulaşır. İçinde aşırı yalnızlık eğilimi, korkuları ve takıntıları vardır ve bunalıma yatkındır ama korkularını da gizler. Akrabaları ile ilişkileri iyidir zor günlerin dostudur ama akraba kazıkları da yiyecektir. Kıtlık bilincine sahiptir bu nedenle maddi güvence onun için çok önemlidir. Borç almak ve vermekten korkar kenarda parasının ve malının olması güvensizliğini ortadan kaldırır. Her konuda olduğu gibi aşırı gururludur parayı da ister ama kendi emeği ile kazanmaya çalışır. Evlilik ve aile ilişkileri belli yaşlara kadar sorunlu gidebilir, ebeveynlerden biri yada ikisi ile derin sorunlar yaşayabilir. Dişleri, kemikleri, midesi sorun çıkarabilir, cilt sorunlarına yatkındır. Yaşlandıkça daha iyi ve güzel görünüme sahip olur ve oldukça geç yaşlanır. Oğlak ve Kova etkisi taşıyan kişileri hayatına çeker.

URANÜSYEN
Hızlı düşünen, ani hareketleri olan farklı fikirlere sahip biridir. Çoğunda solaklık görülebilir. O adeta farklı bir gezegenden gelmiş gibidir çağın ilerisinde, modern düşüncelere sahip, kimseye aldırmayan bağımsız davranışlar içindedir. Evliliğe karşıdır ve korkuları vardır. Partnerine karşı çok büyük bir aşk içinde ise yada kaybetme korkusu varsa evlenme fikrine alışabilir. Arkadaş canlısıdır sayısız dost kazıklarına rağmen yaşamındaki en önem verdiği konulardan biri dostluktur. İnsanları dinlerine ve Milliyetlerine göre eleştirmez ama fikirlerine göre eleştirir. Miras sorunları yaşayabilir, hak ettiği mirası almakta zorlanır. Cinsellikte sınır tanımaz yada farkı cinsel eğilimleri de olabilir. Doğaya, hayvana, ezilene ve çocuklara yoğun sevgisi vardır. Kendi çocukları olduğu zaman çok seven ama çocuklarını da hayli özgür yetiştiren biridir. Çocukları belli yaşlara geldiğinde kendi sorumluluğunu kazanmalı deyip o fikirle büyüten, bağımlılığa karşı ama sevdiklerine bağlıdır. Ailesinin fikirlerine ters düşse de ailenin önemini bilen biridir ve özellikle annesine daha düşkündür. Bazen onun tutumlumu, cömert mi? anlaşılmakta zorlanan para harcama eğilimleri vardır. Ayak bilekleri hassastır, kan dolaşımı, tansiyon, şeker vb hastalıklara doğuştan yatkındır. Kova burcu kişilerini hayatına çeker.

NEPTÜNYEN
Aşırı romantik, şiirsel, sezgili, rüyaları mesaj verici ve 6. hissi oldukça güçlüdür. Çabuk kırılan, kötülüklerden korkan, yardımsever, kötü niyetli insanların elinde kullanılmaya açık, birçok kazık yiyen yine de zor akıllanan yapıdadır. Sanatsal konulara meraklıdır ve kendisi de sanatla yakından ilgilidir. Astroloji, fallar, doğa ötesi konulara ilgili, gizli saklı şeyleri birçok şeyi hisseden ve öğrenen, öğrendikçe de üzülen bir yapısı vardır. Keyif verici maddelere düşkün en alt sınırı ile sigara, çay tiryakiliği, alkole doğuştan yatkınlık vardır. Ayrıca ailesinde de alkol, kumar, insan bağımlılıkları olan depresif kişiler var olabilir. Akrabalarla sorunlu ilişkileri vardır yoğun çabalara rağmen ilişkilerini düzene koyamaz. Yakınları da dahil kime para verse alamaz kefil olsa ödemezler. Başkalarının yüzünden birçok borç ödemek zorunda kalabilir. Kardeşleri ile ilgili sıkıntılar yaşar. Komşuları ve eşinin ailesinde de sorunlu ve huzur bozucu kişiler yüzünden zarara uğrama tehlikesi vardır. Ayaklar, bacaklar, akciğerler, bağırsaklar ve sinir sistemi hassastır. Balık burcu etkisi taşıyan kişileri kendine çeker.

PLÜTONYEN
Karamsar ve bu karamsarlığı yüzünden sıkıcı konuşmalar yapabilen, inatçı, kıskanç, içinde yoğun kızgınlıklar biriktiren biridir. İç dünyası karışık, doğa üstü konulara eğilimli, ölüm konusunu sıkça düşünüp kafa yoran derin biridir. Sexe düşkün fakat olumsuz açılarla yaşamının bazı süreçlerinde bu duygusunu yaşamak istememeye de neden olur. Para ve güç tutkusu vardır ve bunları elde edemeyeceği korkusunu sıkça yaşayarak kendisini huzursuz eder. Aşk, çocuklar, şans oyunları, borsa ve arkadaşları konusunda bazı şanssızlıklar yaşar ve zararlara uğrayabilir. Gizli şeyleri hissetme yeteneği vardır. Gördüğü rüyaların gerçeğe yakınlığı onu ürkütür. Kimselere anlatamadığı kabusları vardır ve geneli çocukluk anılarının kötü geçmesi ile alakalıdır. Ailesine düşkündür özellikle anne ile yakındır ve annesinden fayda görür. Anne koruyuculukta aşırıya kaçarak birçok kişinin onun kötülüğünü istediğini farkında olmadan bilinçaltına yükler ve kişi belli yaşlara kadar annesi dışında kimselere güvenmez. Otoriterdir, yüksek mevkiide insanları tanır. Hassas üreme organı, kalp, tansiyon, boyun boğaz sorunlarına doğuştan yatkındır. Akrep etkisi taşıyan kişileri kendine çeker.

Ünlü Astrolog Demet Hosman'ın yazısından alıntıdır.

[Resim: 6IVuY5.png]
04-04-2020 12:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
beyzakubra Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 28
Üyelik Tarihi: Jan 2016

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: HANGİ YENSİNİZ?
Benim güneşim 13 derece koçta, marsım da 13 derece aslanda, jupiterim de 15 derece yayda. Bu bilgilere göre marsiyen oluyorum daha çok jüpiteryen hissediyorum belki yükselenim balık olduğu içindir.
Bilgiler için teşekkürler. gülücük
04-04-2020 06:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Hattusas Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 41
Üyelik Tarihi: Mar 2020

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
Cvp: HANGİ YENSİNİZ?
(04-04-2020 06:51 PM)beyzakubra Yazılan:  Benim güneşim 13 derece koçta, marsım da 13 derece aslanda, jupiterim de 15 derece yayda. Bu bilgilere göre marsiyen oluyorum daha çok jüpiteryen hissediyorum belki yükselenim balık olduğu içindir.
Bilgiler için teşekkürler. gülücük

Marsiyen olamazsınız öyle hissetmemeniz normal :D Kare, kavuşum ya da karşıt açı olması gerekiyor. Sizin dedikleriniz Güneş’inize üçgen açı (trine) yapıyor.

Haritanıza yüzeysel olarak baktım Güneş’inizde bu açılardan hiçbiri yok. O yüzden Ay’ın açılarını incelemek gerekiyor fakat doğum saatinizi bilmediğim için ve Ay en hızlı ilerleyen gezegen olduğu için hangi yen olduğunuzu bulamadım. Bulamazsanız doğum saatinizi yazarsanız yardımcı olabilirim.gözkýrpma

[Resim: 6IVuY5.png]
04-04-2020 10:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Neptunyen Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 15
Üyelik Tarihi: Nov 2019

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: HANGİ YENSİNİZ?
Ben kendimi daha çok neptunyen hissediyorduuum aslında jupiteryen tanımına da tamamen uyuyorum. Neptun açılarım ve balık stelyumum sebebiyle neptunyen olarak düşünüyordum kendimi. Demek ki jupiteryenim. Teşekkürler bilgiler için. ?❤️

Doğum haritam:

https://hizliresim.com/DOgpbz
04-05-2020 01:37 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
beyzakubra Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 28
Üyelik Tarihi: Jan 2016

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
Cvp: HANGİ YENSİNİZ?
(04-04-2020 10:45 PM)Hattusas Yazılan:  
(04-04-2020 06:51 PM)beyzakubra Yazılan:  Benim güneşim 13 derece koçta, marsım da 13 derece aslanda, jupiterim de 15 derece yayda. Bu bilgilere göre marsiyen oluyorum daha çok jüpiteryen hissediyorum belki yükselenim balık olduğu içindir.
Bilgiler için teşekkürler. gülücük

Marsiyen olamazsınız öyle hissetmemeniz normal :D Kare, kavuşum ya da karşıt açı olması gerekiyor. Sizin dedikleriniz Güneş’inize üçgen açı (trine) yapıyor.

Haritanıza yüzeysel olarak baktım Güneş’inizde bu açılardan hiçbiri yok. O yüzden Ay’ın açılarını incelemek gerekiyor fakat doğum saatinizi bilmediğim için ve Ay en hızlı ilerleyen gezegen olduğu için hangi yen olduğunuzu bulamadım. Bulamazsanız doğum saatinizi yazarsanız yardımcı olabilirim.gözkýrpma

tabi burada gülücük
[Resim: hpLEqK.png]
04-05-2020 02:56 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Hattusas Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 41
Üyelik Tarihi: Mar 2020

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
Cvp: HANGİ YENSİNİZ?
(04-05-2020 02:56 AM)beyzakubra Yazılan:  
(04-04-2020 10:45 PM)Hattusas Yazılan:  
(04-04-2020 06:51 PM)beyzakubra Yazılan:  Benim güneşim 13 derece koçta, marsım da 13 derece aslanda, jupiterim de 15 derece yayda. Bu bilgilere göre marsiyen oluyorum daha çok jüpiteryen hissediyorum belki yükselenim balık olduğu içindir.
Bilgiler için teşekkürler. gülücük

Marsiyen olamazsınız öyle hissetmemeniz normal :D Kare, kavuşum ya da karşıt açı olması gerekiyor. Sizin dedikleriniz Güneş’inize üçgen açı (trine) yapıyor.

Haritanıza yüzeysel olarak baktım Güneş’inizde bu açılardan hiçbiri yok. O yüzden Ay’ın açılarını incelemek gerekiyor fakat doğum saatinizi bilmediğim için ve Ay en hızlı ilerleyen gezegen olduğu için hangi yen olduğunuzu bulamadım. Bulamazsanız doğum saatinizi yazarsanız yardımcı olabilirim.gözkýrpma

tabi burada gülücük
[Resim: hpLEqK.png]

Ay ile Plüton karşıtlığı var en yakın açılı. Plütonyensiniz gülücük Hayatınızda yoğun Akrep temaları var.

[Resim: 6IVuY5.png]
04-05-2020 03:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Hattusas Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 41
Üyelik Tarihi: Mar 2020

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
Cvp: HANGİ YENSİNİZ?
(04-05-2020 01:37 AM)Neptunyen Yazılan:  Ben kendimi daha çok neptunyen hissediyorduuum aslında jupiteryen tanımına da tamamen uyuyorum. Neptun açılarım ve balık stelyumum sebebiyle neptunyen olarak düşünüyordum kendimi. Demek ki jupiteryenim. Teşekkürler bilgiler için. ?❤️

Rica ederim. Balık burcu olduğunuz için klasik yöneticiniz zaten. Çok da yabancı değilsiniz orada yazanlaragülücük Jüpiter'in pozitifliğine bayılıyorum.

[Resim: 6IVuY5.png]
04-05-2020 04:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
beyzakubra Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 28
Üyelik Tarihi: Jan 2016

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
Cvp: HANGİ YENSİNİZ?
(04-05-2020 03:55 AM)Hattusas Yazılan:  
(04-05-2020 02:56 AM)beyzakubra Yazılan:  
(04-04-2020 10:45 PM)Hattusas Yazılan:  
(04-04-2020 06:51 PM)beyzakubra Yazılan:  Benim güneşim 13 derece koçta, marsım da 13 derece aslanda, jupiterim de 15 derece yayda. Bu bilgilere göre marsiyen oluyorum daha çok jüpiteryen hissediyorum belki yükselenim balık olduğu içindir.
Bilgiler için teşekkürler. gülücük

Marsiyen olamazsınız öyle hissetmemeniz normal :D Kare, kavuşum ya da karşıt açı olması gerekiyor. Sizin dedikleriniz Güneş’inize üçgen açı (trine) yapıyor.

Haritanıza yüzeysel olarak baktım Güneş’inizde bu açılardan hiçbiri yok. O yüzden Ay’ın açılarını incelemek gerekiyor fakat doğum saatinizi bilmediğim için ve Ay en hızlı ilerleyen gezegen olduğu için hangi yen olduğunuzu bulamadım. Bulamazsanız doğum saatinizi yazarsanız yardımcı olabilirim.gözkýrpma

tabi burada gülücük
[Resim: hpLEqK.png]

Ay ile Plüton karşıtlığı var en yakın açılı. Plütonyensiniz gülücük Hayatınızda yoğun Akrep temaları var.

Çok ilginç kendimi hiç plutonyen düşünmezdim ama açıklamayı okuyunca o kadar doğru ki... :/ Neyse ki Jupiter etkim de yoğun gülücük teşekkürler baktıgın için
04-05-2020 07:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Pretty-55 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 16
Üyelik Tarihi: Aug 2019

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
Cvp: HANGİ YENSİNİZ?
“ sayısız dost kazıklarına rağmen yaşamındaki en önem verdiği konulardan biri dostluktur. İnsanları dinlerine ve Milliyetlerine göre eleştirmez ama fikirlerine göre eleştirir.”
O kadar doğru ki ayrıca Ayak bilekleri hassastır mevzusu da bir o kadar doğruuu Uranusyen olmak bunu gerektiriyor demek ki ??
04-06-2020 12:16 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Cancer61 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 39
Üyelik Tarihi: Jun 2019

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: HANGİ YENSİNİZ?
Merhaba bende gunes uranus karsit acida ayrica bu iki gezegen birbirine kontrparalel konumda. Uranyen tarafim var lakin plutonyen venusyen ozelliklerde mevcut.. butun bu acilar "yen" etkisimi yapar..??

Progress = https://i.hizliresim.com/Z5q6mo.jpg

Kompozit = https://hizliresim.com/P7Mjg5

Placidus = https://www.hizliresim.com/an6PnB

Whole sign = http://www.hizliresim.com/3OnAQA
04-06-2020 04:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Hangi burc? beyzakubra 2 3,450 09-25-2019 03:37 AM
Son Mesaj: Musti

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir