Değerlendir:
  • 33 Oy - 3.3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gezegenler Hakkında Genel Bilgiler
Yazar Mesaj
yükselenbaşak
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Gezegenler Hakkında Genel Bilgiler
Güneş

Yönettiği burç : Aslan
Güçlü olduğu burç : Koç
Güçsüz olduğu burç : Kova
Zararlı olduğu burç : Terazi

Kişinin enerji birikimini ve yaratıcılığını nasıl kullanıp geliştirdiğini belirler.Güneş doğum haritasındaki hareket ve yaratıcı enerjinin kişi tarafından nasıl ortaya konduğunu bulunduğu burç belirler.Oluşturduğu bakış açıları bu enerjinin hangi alanlarda olumlu çıkışlar yapabileceğini,hangi alanlarda uyumsuzluk ve engellerle karşılaşacağını gösterir.Güçsüz konumda olması yada bakış açısı oluşturmaması yerine sert etkiler alması daha iyidir,çünkü böyle bir güneş yanlışlarından alacağı derslerle kişinin olgunlaşmasına yardım eder.

Ay

Yönettiği burç : Yengeç
Güçlü olduğu burç : Boğa
Güçsüz olduğu burç : Akrep
Zararlı olduğu burç : Oğlak

Ay soğuk ve sisli bir etkiye sahiptir. Dişi özellikler gösterir. Ay geçmişi belirler. Bedenimizin yaşamasını sağlayan besleyici ve kuvvetlendirici sıvıları yönetir. Kişilerin geçmişlerindeki anıları biriktirir ve yeri geldiğinde anımsatır. Ay kişiliğin bilinçsiz yönüdür. Bir erkeğin haritasında annesini ve eşini gösterir. Annelik içgüdüsü ile birlikte içimizde barınan aile baskısını gösterir.

Ay gebeliğin ve doğumunda yöneticisidir. Çocukluk döneminde yaşadığınız olaylara ait anılar Ay tarafından yönetilir. İnsan ruhunu yavaş yavaş geliştiren bir güce sahiptir. Nerede bir yaşam kıvılcımı varsa onu en iyi biçimde besler,büyütür ve korur. Duygu ve heyecanların bugünden geçmişe,geçmişten bugüne akışını yönetir.

Merkür

Yönettiği burç : İkizler, Başak
Güçlü olduğu burç : Başak
Güçsüz olduğu burç : Balık
Zararlı olduğu burç : Yay

Merkür, zihinsel gücü ve iletişimi simgeler.Aynaı zamanda el,ayak ve sinir sistemimizin yöneticisidir. Onu sorumluluk duygusu taşımayan yaramaz bir erkek çocuğuna benzetebiliriz, fakat bu sorumsuzlukla birlikte zekayı da gösterir. İçgüdülerimizin tutsağı olmamıza izin verir.Mantığımızı kullanma yeteneğimizi,kendimizi ifade etme gücümüzü gösterir.İnsanların gelişmeleri ve ilerlemeleri için merküre ihtiyacları vardır..

Venüs

Yönettiği burç : Boğa,Terazi
Güçlü olduğu burç : Balık
Zararlı olduğu burç : Koç, Akrep
Güçsüz olduğu burç : Başak

Venüs, kişilerin sevinçlerini,beğendiği lüks şeyleri,sosyal yaşamlarını ve sanat yeteneklerini yönetir.Aynı zamanda huzuru,güzelliği,tembelliği ve bohem alışkanlıkları simgeler.Venüs çok güçlü bir konumda ise fazla zevke düşkün,yüzeysel ve basit düşünen bir kişiliği gösterir.İnsanların en güzel ve ince duygularını yönetir.

Cinsel ilişkilerde büyük bir mutluluk verir.Çiftleşme oyununda tamamlayıcı öğeler olan giysi,şarkılar ve çekici davranışları yönetir.Venüs istek demektir.Hertürlü zorbalığı terbiyesizliği

Ve onur kırıcı etkileri uzaklaştırır. Güzel sanatların esin kaynağıdır. Ortaklığı, cömertliği, tatlılığı, hoşluğu, iyi huyu ve dengeyi simgeler. İlişkilerde uyum sağlamak, denge kurmak isteğini de yönetir.

Mars

Yönettiği burç : Koç, Akrep
Güçlü olduğu burç : Oğlak
Zararlı olduğu burç : Terazi
Güçsüz olduğu burç : Yengeç

Mars,cana yakın ve dostç tutumlu fiziksel gücü simgeler.Hem yapıcı ve hem yıkıcı enerjiler taşır.Tutku ve insanlardaki hayvansal içgüdüler gibi güçlü duyguların yöneticisidir. İyi dengelenir ve kendisini olumlu bir biçimde göstermesine olanak sağlanırsa,cesaret,sabır,kendine güven gibi güçlerin filizlenmesine neden olur.

Kişisel atılımlar,hırçınlık,kavgacılık,keskin zeka kavga ve tarışma gücü,bağımsızlık,kararlılık,direnç,tüm engellere karşı başarıya ulaşma isteği ve tüm bunların üzerinde,önderliktir.Mars,olağanüstü bir kas gücü,uygulama yeteneği,çalışma ve yöneticilik yeteneği verir.Fiziksel hazları mutlulukla bir araya getirebilir.Olumsuz yanı korkunçtur.Kötü bir açı yapıyorsa şiddet ve zorbalık patlak verir.Cinayet,kaza,yangın,saldırılar,yağmalar ve ahlak bozuklukları ortay çıkar.İyi bir konumda ise güçlü,dinç,çalışkan ve iyi yapılı bir kişilik ortaya çıkar.

Jüpiter

Yönettiği burç : Yay, Balık
Güçlü olduğu burç : Yengeç
Zararlı olduğu burç : İkizler
Güçsüz olduğu burç : Oğlak

Jüpiter şansların en büyüğüdür.Tüm umutların yitirildiği bir anda bir kurtuluşu bulmayı simgeler.Kişinin din,felsefe ve eğitimle ilgili konularda yaşamın hangi alanlarında kendisini ortaya koyduğunu gösterir.Bu alanlar maddesel ve ruhsal zenginliklerinin hangi sosyal düzenlerde gelişebileceğini,karşılığında nasıl bir şans elde edilebileceğini gösterir.Kötü konumdaki jüpiter kararsız bir kişiliği gösterir.Bu kişiler tüm görüş ve düşüncelerinde aşır bir yol izler,yobaz yada fanatik olabilirler.Borca girebilir,gelişigüzel herşeyi ödünç alabilirler.sözlerini tutmaz,yükümlülüklerini yerine getirmezler.lükse düşkündürler.İyi konumdaki jüpiter insanları ise yücegönüllülük ve içtenlik görülür.Akıllıca ve yerinde yargıları vardır.Ahlak kurallarına ve dinsel inançlara saygılıdırlar.

Satürn

Yönettiği burç : Oğlak, Kova
Güçlü olduğu burç : Terazi
Zararlı olduğu burç : Yengeç
Güçsüz olduğu burç : Koç

Satürnün etkisi ağır,sınırlayıcı ve uzun sürelidir,tıpkı zaman gibi.İnsanın kendini geliştirip yücelteceği sorumluluğunu,görev duygusunu,kişisel disiplinini, sabır,direnç ve kararlılığını arttıracak bir güce sahiptir.

Satürn kısıtlayıcı bir gezegendir. Bu sınırlama insanlara sorumluluklarını sürekli hatırlatmasından ötürü ortaya çıkar.İnsanın karakterinde henüz tamamlanmamış eksikliklerini karşısına çıkarır ve onları cesaretle ele alıp düzeltmesini sağlar.

Soyluluk ve ağırbaşlılık verir.İyi konumdaki satürne sahip insanlar vicdanlı,dürüst ve çalışkan olurlar.Kötü konumdaki satürne sahip kişiler, her durumdan yakınan ellerine geçen her fırsatı kaçıran kişiler olurlar.Bencillik karamsarlık ve kendine acıma görülür.

Uranüs

Yönettiği burç : Kova
Güçlü olduğu burç : Akrep
Zararlı olduğu burç : Aslan
Güçsüz olduğu burç : Boğa

Uranüs kişinin yeni arkadaşlıklar,gruplar örgütlenmiş dernekler,deneyler edinme olgularını simgeler, yaşamına birdenbire beklenmeyen deneyler getirir.Aynı zamanda kişinin özgürlüğünü ve bağımsızlığını aramasını simgeler.Ürünüs zekanın ötesinde deha gezegenidir,önseziler,ileri görüşler,gleceği okuma,altıncı duyu v.b konuları da kapsar.

Üranüs değiştirme,özgünlük,yaratıcılık,başkaldırma,özgürlük,şok ve koparmadır.Bağımsız,klasik olmayan,önceden belirlenemeyen,doyurulamayan,keskin ve moderndir.Yenilik,yaratıcılık ruhu,anarşi,serbest ve yasadışı cinsel davranışlardır.

Doğruluğun arı bir biçimi olan uranüs ödün vermez.Ona karşı olan düşünce ya tümüyle yok edilmeli yada kendisi yok olmalıdır.Üranüsün kötü etkisi altında kalanlar aşırı tutkulu,sosyal yönden uyumsuz yada her iki niteliği de kapsayan kişiler olduğu görülür.Güçlü bir uranüsü olanlar disiplinle öz denetimi öğrenmelidirler.

Neptün

Yönettiği burç : Balık
Güçlü olduğu burç : Yengeç
Zararlı olduğu burç : Başak
Güçsüz olduğu burç : Oğlak

Neptün soyut şeylerle ilgilenir. Madde ile ilgili olmayan düşünceler,kurnazlıklar ve arınma.Neyin anlamlı neyin anlamsız olduğunu açıklayan çok kişisel bir denem taşıdır.Neptün tanımlanamayan duygular oluşturur.

Neptünü iyi konumda olan kişiler ince,alçakgönüllü ve çok duygusal olurlar.Böyle olunca da kolayca kırılıp gücenebilirler.Sıksık yalnızlığa çekilip ruhsal yönden kendini dengelemek isterler.Çok çabuk kavrama yeteneği sağlar.Kötü konumda neptüne sahip olanlar kendi iç dünyalarına kapanan kişiler haline gelirler.Bu tipler içkiye ve uyuşturucu maddelere çabuk alışırlar.Olumsuz neptüne sahip kişiler kişisel çekiciliklerini diğer insanları aldatmak için kullanırlar.

Pluto

Yönettiği burç : Akrep
Güçlü olduğu burç : Aslan
Zararlı olduğu burç : Boğa
Güçsüz olduğu burç : Kova

Pluto fiziksel ruhsal yenilenme gücüdür.Bilinçaltındaki düşünceleri yüzeye çıkarır.Fiziksel olarak pluto cinsel organlar ve bilinçli cinsel isteklerle ilgilidir. Kötü konumda pluto kişiyi aşırılıklarının kurbanı ederek,ruhsal bozukluğa neden olabilir.Ölüme yakın bir olay yaşayabilirsiniz veya bir ölüm haberi sizin bütün hayat görüşünüzü değiştirebilir. luto evrensel gelişme,değişim,dönüşüm,bitişler ve yeniden yapılanmanın yöneticisi konumundadır
06-05-2007 09:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #2
Gezegenler neyi gösterir?
GÜNEŞ
Doğum haritanızdaki Güneş sizin irade gücünüzü, gururunuzu, hırsınızı ve kararlılığınızı yansıtır. Bu nitelikler hayatınız boyunca iniş çıkışlar gösterebilir, o nedenle astrologlar doğum haritanızdaki içsel özelliklere bakar ve değişimleri ilerletilmiş harita ve güneş haritası dönüşü gibi başka yollarla gözlemlemeye devam ederler. Bunlar ileri tekniklerdir ama şimdilik astrolojik yöntemlerin bireyin olgunluk ve büyümesini izlediğini söylemekle yetinelim.
Güneş bir astroloğa sizin için gerçekten neyin önemli olduğunun ipuçlarını verecektir. Kariyeriniz ya da toplum adına yaptığınız işler karşılığında nasıl tanınacağınızı ve ününüz hakkında işaretler verir. Güneş, yaratıcı kapasitenizi ve yaratıcılığınızı en iyi nasıl ifade edeceğinizi gösterebilir. Astrolojide hiçbir şey önceden belirlenmiş veya kader değildir ama Güneş'in pozisyonu ve düştüğü burç geliştirmeye karar verdiğiniz yetenekleriniz hakkında ipuçları verir.
Güneş egonuzu ve özgüven seviyenizi sembolize eder. Güneş'in pozisyonu kendinizi nasıl gördüğünüzü ve aynı zamanda başkalarının sizi nasıl görmesini istediğinizi ortaya çıkarabilir. Daha da ileri giderek, Güneş ayrıca siz öyle isteseniz de istemeseniz de, başkalarının gerçekten sizi nasıl gördüğünü yansıtır! Aslında astrolojide sizin bu üç ayrı görünüşünüzün hepsini birden görmenin yolları vardır.
Dünyadan bakıldığı zaman, Güneş evrendeki en parlak yıldızdır. Güneş'in yıldız haritanızdaki pozisyonu hayatın en çok neresinde parlayacağınızı gösterir. Örneğin, eğer doğum anında Güneş'iniz beşinci yaratıcılık evinizde bulunuyorsa, kendinizi güçlü bir şekilde ifade etme yeteneğiyle doğmuş oluyorsunuz. Eğer bu yeteneğinizi düzgün olarak geliştirirseniz, yaratıcı fikirleriniz size ün ve büyük olasılıkla parasal ödül getirecektir.
Eğer Güneş'iniz yüksek eğitim ve yabancı ülkelere yapılan seyahatleri yöneten dokuzuncu evinizde ise, yüksek lisans yapmaya (ya da birden fazla derece) hevesli olabilir ve başka diğer olasılıkların yanısıra hayatınız boyunca yabancı ülkelere seyahat etmek için pek çok fırsatla karşılaşabilirsiniz.
Güneş'i dördüncü aile ve yuva evinde olan biri, aile birimine büyük önem verir ve sevgi ve ilgi dolu bir aile ortamı yaratmada çok becerikli olabilir.
Size bir fikir verebilmek için bu üç örneği çok basite indirgedim ve genelleştirdim. Eğer gerçekten bir yıldız haritası yorumluyorsanız, daha kesin bir tablo çıkarmak için Güneş'in diğer gezegenlerle nasıl açılar yaptığına (ya da başka bir şekilde ifade etmek gerekirse, nasıl iletişim kurduğuna) bakmanız gerekir.
Güneş, güneş sisteminin kralı olarak, erkek otorite figürleriyle ya da hayatınızdaki baskın erkek karakterleriyle yaşadığınız zorlukları ya da aranızdaki yardımlaşmayı gösterir. Babanız, patronunuz ya da bir müşteriniz Güneş tarafından tanımlanacaktır. Eğer kadınsanız, erkek arkadaşınız ya da kocanız da Güneş tarafından temsil edilecektir. Eğer erkekseniz, Güneş babanız ya da erkek patronunuz gibi baskın erkek karakterleri temsil etse bile dış görünüşünüzü daha fazla vurgulayacaktır. Daha sonra göreceğiniz gibi kadın ya da erkek olun fark etmez, Ay ise hayatınızdaki önemli kadınlara işaret eder.
Güneş, gün ışığını yönetir ve aynı zamanda dokunduğu herhangi bir gezegenin özelliğini artırır. Örneğin eğer Güneş ve Jüpiter'in yörüngeleri çok yakınsa, Jüpiter'in iyiliği aydınlanacak ve Güneş'in varlığı sayesinde çok daha belirgin olacaktır. Güneş�in besleyici ışığı altında, Jüpiter'in güçleri ve bunun yanında faydası artar. Bu sadece doğum haritaları açısından değil ama sene boyunca da geçerlidir. Jüpiter uzaydaki yolculuğu sırasında diğer gezegenlere dokunur ve her gezegene güçlü ve can veren sıcaklığını ve ışığını yayar. (O nedenle, Jüpiter ve Güneş kavuşumunun olduğu günü senenin en şanslı günüdür.)
Güneş Zodyak'ın on iki takım yıldızını (ya da burcunu) bir senede dolaşır.
Güneş vücudunuzda kalbin ve aynı zamanda omuriliğin koruyucusudur. Aslan burcunun yöneticisidir. Ayrıca Güneş pazar gününü yönetir.


MERKÜR
Romalılar bu küçük, hızlı hareket eden gezegeni Tanrıların Habercisi olarak adlandırdılar. Mitolojiye göre Merkür'ün cennet, cehennem ve Dünya arasında istediği gibi seyahat etmesine izin verildi çünkü çok zekiydi ve Jüpiter onun diğer tanrıları iyi bir şekilde temsil edeceğini düşünüyordu. Bu radikal bir şey sayılırdı, zira tüm diğerlerinin " örneğin Neptün, Venüs ve Mars'ın " gidecekleri yerler çok kısıtlıydı. Bugün Merkür hayatın diğer önemli bölümlerinin yanında seyahati yönetir.
Spesifik olarak Merkür duygusal olmayan, rasyonel ve objektif düşünceyi temsil eder. Merkür'ün bir ev ve burçtaki konumu, kişinin düşünce tarzını gösterir. Çok hızlı hareket eden Merkür esnektir, kolay adapte olur ve uyum sağlar.
Merkür'ün en önemli görevi bilginin yayılmasına yardımcı olmaktır, o nedenle algı, dil, yazı, redaksiyon, araştırma, konuşma ve öğrenmeyi yönetir. Aynı zamanda telekomünikasyon, hesaplama, bilgisayar yazılımı, elektronik donanımlar, posta servisi, nakliye, kurye ve her çeşit ulaşımı yönetir. Bu gezegenin günlük hayatın işleyişiyle ilgili çok fazla sorumluluğu vardır.
Merkür geri gittiği zaman bilgiler karışır, karmaşa ve unutkanlıklar ortaya çıkar. Bu etki evrenseldir ve burcu ne olursa olsun herkes tarafından fark edilen etkilerden biridir. (Yine de, İkizler ve Başak burçları Merkür tarafından yönetildiğinden etkisini biraz daha güçlü hissedebilirler.) Merkür gerileme dönemleri anlaşma imzalamak, hassas bilgilere ulaşmak ya da önemli kararlar vermek için uygun zamanlar değildir. Bu kitapta, bu fenomenle ilgili apayrı bir bölüm var.
Merkür'ün yıldız haritanızda bulunduğu ev ve burç zihinsel aktivitenizi gösterir ve ayrıca bilgiyi nasıl algıladığınızı, topladığınızı ve dağıttığınızı söyler.
Merkür harita, mektup, seyahat planları, randevular, yollar, taşıt, reklam, yayımcılık, satış, tanıtım ve halkla ilişkileri yönetir.
Merkür kız ve erkek kardeşleri kapsayan üçüncü evinizi yönettiğinden aynı zamanda kardeşlerinizi de yönetir. Üçüncü evin yöneticisi İkizler'in, ikizi bir kardeşi vardır.
Merkür İkizler ve Başak burçlarını yönetir. Her burçta iki ya da üç hafta geçirir ama senede üç ya da dört kez geri gittiği zaman, bir burçta on hafta kadar kalabilir. Güneş'ten hiçbir zaman fazla uzakta değildir ve Zodyak'taki turunu yaklaşık bir senede tamamlar. Merkür'ün yönettiği gün çarşambadır.


MARS
Mars Zodyak'taki diğer gezegen ve evleri enerjilendiren bir gezegendir. Agresif, girişken, iddialı, güçlü, enerjik, öncü ve cüretkar bir gezegendir. Mars sizi ortaya çıkarır ve hayır cevabını kabul etmemeniz için destek olur. Çok rekabetçi duygular verir, o yüzden eğer iyi bir yerleşimi olan Mars'a sahipseniz her yarışı kazanmadan asla tatmin olmazsınız, sonuç olarak büyük olasılıkla galip gelirsiniz!
Kızıl Gezegen seksten, savaşa kadar erkeksi unsurların tümünü yönetir. Savaşçı gezegen olarak bilinen Mars cesareti, tutkusu, kuvveti ve dayanıklılığı ile tanınır. Yıldız haritanızda Mars uyumlu olduğu zaman rakiplerinizi alt etmenize yardımcı olur.
Mars tüm keskin aletleri, ateş ve patlayıcı maddeleri simgeler. Mars'ın dayanıklılık ve azim gereken her türlü girişimde size yardımcı olabilmesi için uyumlu bir yerleşimde olması gerekir. Mars'ın pozitif ışınlarını aldığınız zaman, her türlü zor koşulda hayatta kalmanızı ve daha sonra zafer kazanmanızı sağlayacak içgüdülere sahip olacaksınız. Mars, en zor şartlarda bile ilerlemek için gereken azim ve iradeyi bulmanıza izin verir.
Eğer Mars fazla enerjikse çok fazla öfke yaşayabilir, duygusal bir patlama hatta eğer dikkatli olmazsanız kaza geçirme tehlikesi içinde olabilirsiniz. Tıbbi astrolojide sert açı yapan Mars ağrı, yüksek ateş ya da iltihaplanmaya neden olabilir. İyi konumlanmış bir Mars, bulunduğunuz her girişimde enerji ve heves getirecektir. Mars bir burcu turlarken inanılmaz yoğunlukta harekete geçme dürtüsü verir ve zaten bu kitapta sene içinde (eğer yaşayacaksanız) bu durumu ne zaman yaşayacağınızı belirteceğim.
Zodyak'ın etrafını dolaşması iki sene sürer ve her burçta altı ya da yedi hafta kalır. O nedenle, Mars'ı burcumuzda ağırlama zevkini iki senede bir yaşarız. Eğer bir burçta geri giderse, o zaman yedi ya da sekiz ay kalabilir. Mars Koç burcunun doğal yöneticisi, Akrep burcunun ise yardımcı yöneticisidir. Haftanın günlerinden salıyı yönettiği kabul edilir.


SATÜRN
Satürn konsantrasyon, kalıcılık, somut sonuçlar, kararlılık, hırs ve verimlilik gezegenidir. Satürn, değerli şeylerin ancak detaylara çok dikkat ederek, azim, bağlılık ve kararlılıkla elde edildiğini öğretir.
Bu görev gezegeni aynı zamanda tedbirli olmayı, gecikmeyi, kısıtlanmayı, eksilmeyi, daralmayı, sorumluluğu, kural ve uygulamaları, acıyı, korkuyu, otoriteyi, disiplini, kontrolü ve yadsımayı yönetir.
Satürn hata arar, hatayı bulduktan sonra problemi çözmek için yerimizden kalkıp harekete geçene kadar o alanlarda baskı uygular. Üzerimizdeki uyuşukluğu atmamızda hiçbir gezegen Satürn kadar etkili olamaz. Satürn, çare bulmamız için acının kaynağına konsantre olmamızı sağlar. Onun derslerini asla görmemezlikten gelemezsiniz. Satürn ciddi, pratik ve gerçekçi olmanın, aynı zamanda ekonomik, tutumlu ve tutucu olmanın değerini öğretir.
Hemen yüzünüzü ekşitmeden önce şunu düşünün: Satürn olmasaydı, hayatta ilerleyemez ve gelişemezdik. Maddi bir dünyada yaşıyoruz ve Satürn bu gerçekle yüzleşmemiz için bizi zorlar. Satürn olmadan hiçbir standart, kontrol, sağduyu ve altyapıya sahip olamazdık, sadece kaos olurdu.
Hayatım boyunca elde ettiğim en büyük başarıların Satürn ziyareti sırasında gerçekleştiğini gördüm. Gördüğüm diğer yıldız haritalarını da değerlendirdiğim zaman, aynı şeyin sizin için de gerçek olması gerektiğini söyleyebilirim. Satürn'ün Güneş�e kavuşum yapması tüm Satürn etkileri içinde en zor olanı olarak kabul edilir. 1995'de Web sitem Astrology Zone'u kurduğum zaman yıldız haritamda aynı etki vardı. Satürn yıldız haritanızda aktif olduğu zaman, başlanılan girişimler çok başarılı olabilir zira çok çalışmaya gönüllüsünüzdür ve yaptığınız işe kendinizi adarsınız. Bu nedenle işinizin gelecekte de devam etmesini sağlayan çok derin ve sağlam temeller atmış olursunuz.
Satürn bizi ensemizden yakalar ve en korktuğumuz şeyle yüzleşmeye zorlar. Satürn yıldız haritanızda belirli bir noktaya dokunduğu zaman, o alanda bir çeşit yavaşlama veya duraksama yaşarız. Satürn soğuk ve buz gibidir. Bu gezegenin aynı zamanda ağır ve kasvetli bir etki getirdiği kabul edilir. Yine de Satürn�ün bu yaptıklarının iyi bir nedeni vardır � dikkatinizi çekmek amacıyla bunları yapar. Satürn öğretici gezegendir ve olgunlaşmamıza yardımcı olur; sabır ve fedakarlığın değerini, aynı zamanda sorumluluk almanın ve güvenilir olmanın gerekliliğini öğretir.
Satürn Oğlak burcunun yöneticisidir. İnsan vücudundaki diş ve kemiklerden, bir şirketin hiyerarşik düzenine, bir gökdelenin çelik konstrüksüyonuna kadar yaşamda hemen hemen her şeyin temel yapısını ve kaynağını yönetir. Bu gezegen geçmişte kalan değerleri yönettiğinden tarihi, sanatsal ve arkeolojik objeleri de kapsar.
Satürn Zodyak'ın çevresini yirmi dokuz senede turlar ve her burçta iki buçuk sene kalır.


NEPTÜN
Neptün esin gezegenidir. Venüs'ün ileri seviyedeki hali olan Neptün güzellik kavramını daha yüksek ve spiritüel seviyeye getirir. Rüyalar, hayaller, bilinçaltı, yanılsama, fantazi, sihirli ve büyüleyici her şeyin yöneticisidir.
Neptün, sezgileri güçlendirir ve derin merhameti öğretir. Çoğu zaman sırf iyilik olsun diye ya da başka birini sevdiğimizden kendi ihtiyaçlarımızdan fedakarlık yapmamızı ister.
Neptün dokunduğu herhangi bir gezegeni arındırır, temizler ve saflaştırır. Bu gezegenin kabalığa hiç tahammülü yoktur. Son derece duyarlı olan Neptün, inceliklerin farkına varmamız için bizi rafineleştirir ve içimizdeki sanatçı yönü ortaya çıkarır. Fotoğraf, film, bale, dans, müzik, resim ve şiir gibi tüm görsel iletişim sanatlarını yönetir.
Neptün aynı zamanda denizi ve suyun her formdaki halini temsil eder. Yağmur, buz ve tüm sıvıları ve alkollü olanlar dahil her çeşit içeceği yönetir. Neptün aynı zamanda ilaçları ve uyuşturucu maddeleri yönetir, hem bize zarar verenleri, hem de iyileşmemizi sağlayanları.
Neptün Sis Gezegeni olarak bilinir. Günlük hayatın gerçeklerinden kaçmamız, hayaller ve ideallerle dolu bir dünyaya girmemiz için bizi teşvik eder. Sınırları aşmamız ve her türlü kısıtlanmayı reddetmemiz için bizi zorlar.
Ama Neptün gerçeği saptırdığı ve algımızı bulanıklaştırdığı için bazen durumları karmaşık hale getirir ve gerçeği anlamızı zorlaştırır. Neptün kendimizi kandırmamıza ya da başkaları tarafından kandırılmamıza, yanlış anlamamıza ya da yalış anlaşılmamıza sebep olur. Göz kamaştıran ve ihtişamlı olan şeyleri temsil eder ama Neptün�ün görüşlerinin hepsinin gerçekçi olmadığını aklınızda tutmalısınız. Katı gerçekleri önümüze koymak Satürn'ün görevidir. Neptün�ün görevi bize esin kaynağı olmaktır ve o da bunu çok iyi başarır.
Neptün Balık burcunun yöneticisidir. Zodyak'ı turlaması 146 yıl sürer ve her burçta ortalama on dört yıl kalır.


AY
Ay en derin duygularınızı, karakterinizin ince detaylarını, içgüdünüzü, duygusallığınızı, sezgilerinizi ve tepkilerinizi yönetir. Aynı zamanda mahrem ev hayatınızı ve ailevi koşulları yönetir. Ay dişi bir enerji olduğundan annenizi, onu nasıl algıladığınızı, ayrıca hayatınızda önemli yeri olan diğer kadınları ve eğer erkekseniz karınızı ve kız arkadaşınızı yönetir. Kadın veya erkek tüm okuyucuların Ay'ı büyükanneyi ya da kadın patronu yönetecektir. Eğer kadınsanız, Ay tam olarak sizi tarif edecektir.
Eğer Güneş sizin hayatta gittiğiniz yeri temsil ediyorsa, Ay da nereden geldiğinizi temsil eder. Ay sizin geçmişinizi, altyapınızı, köklerinizi ve duygusal gelişiminizi yönetir. Güçlü ve iyi bir yerleşime sahip Ay, size güçlü bir hafıza verecektir. Kendi duygularınıza ulaşabilme yeteneğiniz Ay'ın diğer gezegenlerle yaptığı açılarla anlaşılır.
Özellikle kadınsanız yıldız haritanızdaki Ay'ın çevresindeki etkiler sağlığınızla ilgili ipuçları verebilir. Daha önce belirtildiği gibi, sağlıkla ilgili bir konuya mutlaka Güneş de dahil olacaktır. Altıncı sağlık evinizin yanısıra, yükselen burcunuz da � doğduğunuz an Dünya'nın doğu ufkunda yer alan burç, dikkat edilmesi gereken diğer önemli noktadır. Sağlık karmaşık bir kavramdır onun için sadece tek bir gezegen ya da eve bağlı kalamayız.
Ay'ın Zodyak'ın etrafındaki yörüngesi yaklaşık yirmi sekiz gün sürer ve her ay, her burçta iki ya da üç gün kalır.
Ay'ın göründüğü alanla bağlantılı olarak, hayatınızın farklı alanlarında yeni başlangıçlar için fırsatlar hazırlamak ve çeşitli yatırımların kazancını toplamak gibi başka bir fonsiyonu daha vardır. Her ay bir yeniay doğar ve horoskopunuzda düştüğü alana göre hangi alanlarda yeni başlangıçlar yapmanın avantajlı olduğunu gösterir.
Her ay, yeniaydan iki hafta sonra bir de dolunay oluşur. Dolunayın yıldız haritanızda düştüğü yere göre, bu alan daha önceki eylemlerinizin sonuçlarını gördüğünüz ya da faydalarını hasat ettiğiniz alan olacaktır. Kontrast olarak, tutulmalar turbo yakıtlı yeniay ya da dolunay gibi hareket ederler ve eğer tutulma haritanızda bir gezegene dokunuyorsa, büyük değişimler yaratırlar.
Ay Yengeç burcunu, mide, göğüs ve tabii ki ay ışığını yönetir. Haftanın günlerinden pazartesiyi yönetir.


VENÜS
Venüs sevgiyi, gönlünüzü, aşk hayatınızı ve zevk aldığınız şeyleri yönetir. Bu dişi gezegen aynı zamanda, hediyeleri, güzellik, süs, moda ve sanatı yönetir. Venüs bir yıldız haritasında aynı zamanda �kadınların ilgi alanları ya da kadınlardan destek� olarak okunabilir. (Mars erkek karşılığı olacaktır.) Zerafet gezegeni Venüs, dünyayı daha çekici ve eğlenceli hale getirir. Venüs ile ilgili herkesi şaşırtan bir özellik daha vardır: Bir yıldız haritasında Venüs'ün yerleşimi, finansal açıdan güçlü bir avantaj, ödül ve maddi kazanç olasılığını da getirir.
Venüs güzel olarak kabul edilen her şeyi kapsar. Harika müzikler dinlemek, güzel yemekler yemek, hoş bir parfümden zevk almak, kaliteli bir şişe şarabın tadını çıkartmak ya da bir sanat sergisi gezmek için fırsatlar yaratır. Venüs sevgilinizi baştan çıkarmanıza ya da tensel deneyimler yaşamanıza yardım eder. Venüs olmasa idi dünya çok tatsız bir yer olurdu !
Venüs cazibeli, çekici ve açıktır ama hiç bir zaman agresif değildir. (Agresiflik Venüs'ün kozmik sevgilisi Mars'a ait bir özelliktir, birlikte harika bir çift olurlar!) Venüs isteklerini kaba kuvvet yerine, cazibesini kullanarak elde eder. Bazıları bu gezegenin zevklerine fazla düşkün olduğunu düşünürler, zira Venüs�ün etik ya da ahlağa fazla önem vermediği doğrudur. Bu görev, başka diğer şeylerin yanında adalet ve felsefeyi yöneten Jüpiter�e aittir. Bu tip eylemlerin yaratacağı sonuçları düşünmek ise karma ile ilgisi olan Satürn'e, kalmıştır. Gerçekleri ve verileri objektif bir şekilde analiz etmek Merkür�ün işidir. Diğer yanda Venüs sadece eğlenmek ister, o yüzden diğer gezegenlerin Venüs'ün aşırıya kaçmamıza neden olmasını engellemek için var olduklarını zannediyorum.
Merkür gibi Venüs de Güneş'e çok yakındır. Gerilemediği zamanlar bir burçta yaklaşık iki ya da üç hafta kalır; gerilediği zamanlarda ise beş ay kadar uzun bir süre kalabilir. Bu gezegen on iki burç etrafındaki turunu on hafta ile on iki hafta arasında tamamlar, bu süre geri gittiği zamanlarda uzayabilir. Venüs, Boğa ve Terazi burçlarının doğal yöneticisidir. Haftanın günlerinden cumayı yönetir.


JÜPİTER
Jüpiter neşeli, kısmetli, mutluluk, büyüme ve iyi şans gezegeni olarak bilinir. Aslında Jüpiter dokunduğu her şeyi genişletir. Jüpiter uzak görüş, inanç, iyimserlik, sadakat, özgüven ve bilgelik getirir. Bu finansal bir gezegendir, onun için Jüpiter'in yerleşimi iyi bir konumdaysa büyük bir servet getirebilir. Ayrıca inanılmaz şifa gücü, sağlık ve egzersizle elde edilen olumlu gelişmelerle bağdaştırılır.
Jüpiter uzay ve zaman içinde seyahat ederken nereye gitse, bu mucizeler gezegeni ziyaret ettiği evlere fırsatlar ve yararlar getirir. Jüpiter büyük ve geniş düşünmeniz için sizi cesaretlendirir. Bir Jüpiter ziyareti sonrasında kayda değer biçimde iyimserleşmek çok rastlanan bir durumdur.
Güneş sistemindeki bütün gezegenleri toplayın ve biraraya getirin. Jüpiter ile karşılaştırıldığında, Jüpiter fiziksel olarak bütün hepsinin toplamından büyüktür. (Güneş�i dışarıda bırakmanız gerekir zira Güneş gezegen değil yıldızdır ve çok büyüktür.)
Jüpiter, ziyaret ettiği evle ilgili alanlarda felsefe yapmamıza ve daha yüksek anlam ya da amaç bulmamıza izin verir. Çeşitli etik ve ahlaki kavramları incelememiz, felsefe yapmamız ve adalete ihtiyaç olup olmadığını araştırmamız için bizi teşvik eder. Ayrıca geniş ve dengeli üniversite eğitimi almanın değerini vurgular. Jüpiter burcunuzu ziyaret ettiği dönemler uzak yerlere seyahatler yapmak için harika bir zaman olarak kabul edilir ve önemli büyük bir yolculuk gerçekleşebilir.
Jüpiter Yay burcunun doğal yöneticisidir ve sağlam kafa sağlam vücutta bulunur klasik idealinin tipik bir örneğidir. Tıbbi astrolojide bu gezegen karaciğeri, kanı, damarları, kalça ve baldırları yönetir.


URANÜS
Uranüs sürprizleri ve beklenmedik olayları yönetir. Aynı zamanda geleceği, yeni buluşları, henüz keşfedilmemiş ve hayal edilmemiş olanlar dahil yeni teknolojiyi yönetir. Aslında Uranüs saf dehayı yönetir. Aynı zamanda elektrik ve tüm elektroniklerle ilgilidir.
Yenilikçi, ne yapacağı önceden kestirilemeyen, becerikli, hayal gücü geniş, kendine özgü ve deneyime açıktır. Uranüs yeni olan her şeyin ve bilimsel buluşların gezegenidir. Uranüs'ün görevi kuralları yıkmak, oturmuş yapıları ve alışkanlıkları ani radikal değişimlerle bir anda yok etmektir. Uranüs birden harekete geçer ve Büyük Uyandırıcı olarak adlandırılır.
Uranüs isyan etmek, bağımsız olmak ve hatta şok yaratmak için güçlü dürtüler verir. Heyecanlı ve özgürleştiren Uranüs, geçerliliği kalmamış ya da geleneksel olan her şeyi altüst edecektir.
Uranüs hızlı bir şekilde bağımsızlık getiren sonuçlar üretir. Evrensel gerçeği ararken gerçek verileri ve içgüdüyü birleştirir. Uranüs akılcı Merkür'ün ileri seviyedeki hali olarak kabul edilir ve duygusal yönü zayıf, hayli objektif ve akılcıdır. Merkür verileri birleştirmenize yardımcı olurken, Uranüs ise onları yeni bir yolla sentez yapar ve orijinal bir şey meydana getirir. Yıldız haritalarında Uranüs�ün etkisi güçlü olanlar, kendi alanlarında öncülük yaparlar.
Uranüs sosyal değişimleri sağlar, ayrıca sosyal adaleti, insani ve çevreyle ilgili konuları düzenler. Uranüs Kova burcunun yöneticisidir. Son olarak, Uranüs astrolojiyi yönetir.
Bu gezegen her burçta yedi sene kalır ve Zodyak çevresindeki turunu 84 yılda tamamlar.


PLUTO
Pluto dönüşümü yönetir ve küllerinden doğan Zümrüdüaka Kuşu tarafından sembolize edilir. Yeniden doğuşun gezegeni olarak, sonsuz başlangıçlar ve bitişler döngüsü içinde hayatta kalma eylemini yönetir. Pluto değişim sürecinde katalizör rolünü oynar: metamorfoz yaratma gücü inanılmazdır. Hepimiz hayatımızdaki bazı durumlar, kişiler ya da sahip olduğumuz bazı şeyler olmadan asla yaşayamayacağımızı hissederiz, en azından Pluto gelip bu unsuru hayatımızdan çıkarana kadar! Ondan sonra tahmin ettiğimizden çok daha güçlü olduğumuzu keşfederiz. Belki acı çekeriz ama o kişi ya da nesne olmadan ayakta kalabildiğimizi öğreniriz.
Yıldız haritanızda aktif olduğu zaman, bu gezegen her türlü zorluğun üstesinden gelmenize yardımcı olur. Pluto dokunduğu herhangi bir gezegen veya eve yoğunluk verir ve güçlendirir. Aynı zamanda saplantılı davranışları, krizleri ve hatta tabuları yönetir. Eğer yıldız haritasında zayıf bir konumdaysa, Pluto'nun karanlık işlerle bağlantısı olabilir.
Pluto değiştirir, atar, tamir eder, canlandırır, yeniden başlatır ve dokunduğu her şeyi tamamen yeniler. Şifa bulmanıza ve kendinizi yenilemenize yardımcı olmak için ihtiyacınız olmayanı atmanıza yardımcı olur � hatta sağlık açısından bile, örneğin doktor bir tümörü ameliyat ile aldığı zaman. Bilinçaltı motivasyonlarınızı, aynı zamanda doğruyu yanlıştan ayırmanıza yardım eden bilincinizi yönetir.
Bu gezegen, enerji dönüşümünün en üst seviyesi olan yaşam ve ölüm gibi temel konularla ilgilidir. Pluto'nun yönettiği alanlara sırlar, gizli görevler ve stratejik planlama gibi saklı, gömülü ya da görünmeyen her şey dahildir. Pluto'nun bitki ve ağaçların köklerini yönettiğini bilmek yararlı olabilir, gözle görülmeyen derinlere inen kökler. Gizlenmiş herhangi bir şeyi ortaya çıkarmak ve çözmek onun görevidir.
Son olarak Pluto, büyük çapta uluslararası şirketleri, insan kitlelerini ve aynı zamanda devlet ve devletle ilgili işleri yönetir.
Pluto Zodyak etrafındaki turunu 246 yılda tamamlar ve bir burçta on bir yıldan, otuz iki yıla kadar kalır. Pluto Akrep burcunun yöneticisidir.

Kaynak: astrolojist.co

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
06-13-2007 12:45 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: GEZEGENLER HAKKINDA GENEL BİLGİ
Gezegenler astrolojik sembol sistemlerinin ilki olup, ruhu on farklı bölüme ayırarak zihnin yapısını açıklar. İnsan bilincinin temel yapısını gösteren bir şema sağlar.



Güneş zihnin ego oluşumunu, kendini algılama ve temel canlılık bölümünü temsil eder.
Ay zihnin duygu, ruh hali ve içgüdü bölümünü temsil eder.
Merkür zihin zeka, hareketlilik ve bilgi transferi bölümünü temsil eder.
Venüs zihnin ilişkiler, estetik, gerilimin boşaltılması bölümünü temsil eder.
Mars zihnin kendini ortaya koyma, kendini savunma ve egemenlik alanı bölümünü temsil eder.
Jüpiter zihnin fırsatların farkına varma, inanç ve mizah bölümünü temsil eder.
Satürn zihnin öz disiplin, yeterlilik ve gerçekçilik sınavı bölümünü temsil eder.
Uranüs zihnin bireyleşme, buluşçuluk ve boyun eğme baskılarına karşı koyma bölümünü temsil eder.
Neptün zihin kendini aşma, hayal gücü ve merhamet bölümlerini temsil eder.
Pluto zihnin kişisel kendini yenileme ve özel bir şey yapma dürtüsünü temsil eder.

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
06-15-2007 07:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
Cvp: GEZEGENLER HAKKINDA GENEL BİLGİ
[b]Güneş:Bilinç, güç ,canlılık, erkeksi Yang, önem, medyum ve fiziksel enerji, dayanıklılık için temel , yaşam, baba, yöneticiler ve otorite figürleri, Shiva, bütünlük, bireylik — kalp, omurilik ve thymus u etkiler.


Ay:Bilinçsizlik, madde, dişi Yin, yenilikçilik, duygular, kalıtım, geçmiş, anne, büyütme, aile, evcil yaşam, hanım, değişiklik, içgüdüler, alışkanlıklar, ait olmak veya yabancılaşmanın duyguları, kütleler, yumuşaklık —mide, göğüsler, pankreas

Merkur:Mantıklı akıl, sebep, iletişim lisanı, zeka, çiftlik, yazı, hafıza, birlikleri yaratmak, simgeleme, beceriler, kısa seyahatler, hareket, taşımacılık, çok yönlülük, kardeşler — kollar, eller, sinirler, akciğerler ve omuzları etkiler.

[/b]Sevgi, ilgi, değerler, sosyal dürtüler, sanat, güzellik, yaratma, cazibe, şans, kişisel manyetizma, para, anne sevgisi, nefsine düşkünlük enerji, uyum ve birleşmek— böbrekler üriner risalenin, damarlarla ilgili kan, boğaz ve gırtlak

Mars:Ego, saldırganlık, cinsellik, bireylik, hayatta kalma, Yang, tutku, cesaret, sporlar, yarış, savaş, dayanıklılık, ilişkilerde bağımsız, çatışma, kuvvet, mekanik yetenek — kasların, erkek üreme organlarının, alyuvarların, burnun ve excretory risale

Jüpiter:Artık ve israf, anlayış ve yüksek öğretim, iyi kısmet, din, felsefe yolculuğu, maddi bolluk, topluma bütünleştirme, iyimserlik —uylukları, karaciğer, kalçalar, hipofiz bezi, hücre beslenme

Saturn:Sınırlama, korku, zaman, yapı, karma öğretisi, güçlendirme, gecikmeler, dürüst, baba, ileri yaş, testler, disiplin, kolektif yasa gerçekliği, okul, öğretmenler, kapma, sorumluluk, yükümlülük, hırs,— deri, kemikler, dişler, dizler ve kulak

Uranus:Tahmin edilebilir olmayan değişiklik, sezgi, deha, bireycilik, bağımsızlık, özgürlük, sosyal reform, asiler, icatlar, elektriğin daha yüksek oktavı, kolektif bilinç ve grup aklına kişiselin katılması —elektrik sinir uyarı



Neptun:Hassasiyet, medyum ve gizemci kapasite, rüyalar, illüzyon, aldatma, aldatma, Venüs'ün daha yüksek oktavı, ilaçlar, alkol, kölelik olan yükümlülük, sisler — kozalaksı salgı bezinin, thalamusun, belkemiğine ait kanal

Pluto: yeniden doğuş, seks, Mars'ın daha yüksek oktavı, evrimsel büyüme, oluşma, psikolojik blokların arızası, onun üç düzeyi akrep, kartal ve güvercindir — hücreler ve üreme organlarının yenileyici yeteneklerini yönetir
07-20-2007 12:20 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #5
Planetler
Güneş
Sembolü : Güneş'in sembolü her zaman ortasında bir nokta olan daire biçiminde gösterilir.
Prensibi : Yaşam gücü. Akıl ve ruh.
İyi Özellikleri : Yaşam sevinci. Yaşam isteği. Arzular ve istekler. Organizasyon. Karar verebilme. Cesaret. Eli açıklık.
Kötü Özellikleri : Arzu ve isteklerde iradesizlik.Yaşam gücünde eksiklik.kararsızlık. Savurgan tutum. Amaçların takibinde isteksizlik. Kibirlilik. Kötü organizasyonlar.
Biyolojik Özellikleri : Kalp. Vücut. Omurga. Yaşam gücü. Beyin. Vücudun sağ tarafı. Erkeklerde sağ, kadınlarda sol göz. Dolaşım sistemi.
Planete uygun meslekler : Devlet görevlileri, Otorite sahipleri, Kurye, banker, kuyumcu, yaldızcı, yöneticiler, organizatörler, jüri başkanı, ustabaşı, lider.
Rengi : Turuncu, altın, sarı-kahverengi, ayrıca kahverenginin tüm gölgeleri, sarı, sarının koyu tonları, kehribar, safran.
Metali : Altın.
Taşları : Lal taşı, elmas, yakut, aynülhir (bir nevi kuvars benzeri).
Haftanın günü : Pazar.

Ay
Sembolü : Yarım bir hilal biçimi.
Prensibi : Ruh. Duygular. İçgüdüler. Doğurganlık. Dişi prensip. Alışkanlıklar. Erkek haritasında anne veya eş. Sıvı maddeler.
İyi Özellikleri : Evcimenlik. Hareketlilik. Hissi düşünce tarzı. Değişkenlik. Uyumluluk. Annelik duygusu.
Kötü Özellikleri : Etkilenme. Bastırılmış annelik duyguları. Rahatlık. Endişesizlik.Yalancılık. Alışkanlıklara bağımlılık.
Biyolojik Özellikleri : Doğurganlık. Vücut sıvıları. Lenfler. Mide sindirim sistemi. Beyincik. Mukoza zarı. Vücudun sol tarafı. Kadınlarda sağ, erkeklerde sol göz.
Planete uygun meslekler : Denizcilikle ilgili tüm meslekler. Hemşirelik. Çocuk bakıcılığı. Aşçı. Barcı. Lokantacı. Sıvı maddelerle ilgili ticari mesleklerin tamamı.

Rengi : Beyaz.
Metali : Gümüş.
Taşları : Ay taşı.
Haftanın günü : Pazartesi.

Merkür
Sembolü : Merkür sembolünde daire, yarım daire ve haç olmak üzere üç temel sembol vardır.
Prensibi : Her türlü iletişim konuları. Mantık. Ticaret.
İyi Özellikleri : Değerlendirebilme kabiliyeti. Eleştiri. İyi algılama. Yazıda ve ifade etmede yetenek, Diplomasi, Entelektüalite de kabiliyet. Mantık. Analiz. Merak. Zihinsel kavrayış.
Kötü Özellikleri : Eleştiri eksikliği. Konuların anlatılmasında tutukluluk. Dağınıklık. Aklın abartılması. Akıl zayıflığı. Sinirlilik. Aşırı esneklik. Kurnazlık. İletişim konularında zorluklar.
Biyolojik Özellikleri : Eller, kollar, omuzlar, bağırsaklar, akciğerler.
Planete uygun meslekler : Yazar, Hatip, iletişimci, reklamcı, kitap satıcısı, avukat, kağıt üreticisi, gazeteci, sekreter, kırtasiyeci, muhasebeci, eğitimci, öğretmen, yorumcu, röportajcı, filolog, hatip, spiker,yayıncı, eleştirmen, postacı, temsilci, aracı, mal dağıtıcısı, tüccar, nörolog, matematikçi, mimar, heykeltıraş, hokkabaz, sihirbaz, bakkal.
Rengi : Menekşe, arduaz, gök mavisi, pembe, güvercin grisi, uçuk gri, ekose renkler, mor, açık kahverengi, uçuk sarı, kırmızı, yeşil, turuncu, limon sarısı, beyaz, sarı.
Metali : Cıva.
Taşları : Topaz, agate, ateş taşı, akvamarin, akik taşı, mermer, lal taşı.
Haftanın günü : Çarşamba.

Venüs
Sembolü : Sembolü ruhu simgeleyen daire ve maddeyi temsil eden sembol olan haçın bir arada kullanılmasıdır.
Prensibi : Sevgi. Güzellik. Sanat. Uyum. Birlik. Küçük şans.
İyi Özellikleri : Uyumluluk hissi. Kadınlık cazibesi. Erotik çekicilik. Estetik zevki. Güzellik ve sanatla ilişki. İyimserlik. Zarafet.
Kötü Özellikleri : Estetik bozukluğu. Zevksizlik. Kayıtsızlık ve hafif meşreplik. Kötü huyluluk. Erotik karmaşa.
Biyolojik Özellikleri : Boğaz. Ağız. Bezeler ve hormon sistemi. Böbrekler.Toplardamarlar. Seksüalite. Yanaklar.
Planete uygun meslekler : Modacı, Tüm sanatsal işler ,müzik, resim, sahne sanatları, balerin, çiçekçi, bahçe mimarı, iç mimar, dekoratör, mobilya imalatçısı veya satıcısı, fotoğrafçı, galerici, konfeksiyoncu, şarapçı, parfümcü, kozmetikçi, döşemeci, perdeci, kuaför (saç tasarımcısı), güzellik salonu sahibi, gravür sanatçısı.
Rengi : Sarı, uçuk mavi, pastel renkler, turkuvaz, aynı zamanda beyaz, gök mavisinden yeşile kadar renkler, limon sarısı, açık sarı, pembe, çivit rengi, şarap rengi, leylak rengi, mor, bazen de koyu vişne rengi ve parlak kırmızı.
Metali : Bakır; aynı zamanda bronz, pirinç.
Taşları : Akik taşı, alabaster (kaymaktaşı, su mermeri), beyaz ve kırmızı mercan, beril (gök zümrüt), lazulit (lacivert taşı), tüm beyaz taşlar, pırlanta, turkuvaz, tüm mavi renkli safirler, zümrüt, yeşim.
Haftanın günü : Cuma.

Mars
Sembolü : Sembolü bir daireden sağa doğru çıkan bir oktur.
Prensibi : Güç ve kuvvet. Enerji. Hareketlilik. Şiddet.
İyi Özellikleri : Erkeklik cazibesi. Cesaret. Uygulama gücü. Hırs. Kararlılık. İstek gücü. Çalışma ve mücadele. Devamlı aktif olma dürtüsü. Kazanma isteği.
Kötü Özellikleri : Saldırganlık ve saygısızlık. Gücün boşa harcanması. Acelecilik. Yıkıcı tutumdan hoşlanma. Kavgacılık. Şiddet. Enerji eksikliği.
Biyolojik Özellikleri : Baş. Kaslar ve kas sistemi. Vücut ısısı. Seksüel fonksiyonlar. Safra.
Planete uygun meslekler : Üniformalı şahıslar, ordu, polis teşkilatı, cerrah, doktor, dişçi, bileyicilik, kasap, tabakçı (hayvan postu, derisi), marangoz, demirci, hırdavatçı, demir-çelik sektörü, savaş malzemeleri üretimi, silah yapımcısı, makinist, teknisyen, makine tamircisi, itfaiyeci, hırdavat ticareti, hızar, atlet, boksör, güreşçi.
Rengi : Al, kırmızı, şarap rengi, koyu vişne; aynı zamanda koyu turuncu, pembe, kiraz kırmızısı, vişne, morumsu kırmızı, insanı harekete geçmeye yönelten tüm renkler.
Metali : Demir, aynı zamanda arsenik, sülfür, antimon, kükürt, toprak boya.
Taşları : Yakut, bazen pırlanta, kırmızı mercan, jasper, mıknatıs, kantaşı, çakmaktaşı.
Haftanın günü : Salı.

Jupiter
Sembolü : Bu sembol yarım daire ve haçtan oluşmuştur.
Prensibi : Bolluk. Genişleme. Uyumluluk. Yüksek öğrenim. Kanunlar. Din. Felsefe. Hukuk. Büyük şans.
İyi Özellikleri : Genişleme isteği. Bollanma kabiliyeti. Yayılma arzusu. Tatminkarlık. Adalet anlayışı. Sahiplik. Geleneksel konulara karşı anlayışlılık. Yapıcı tutum. Eli açıklık. İnsaflılık.
Kötü Özellikleri : Uyumsuzluk. Sosyalliğe uymayan davranışlar. Fanatik tutumlar. Materyalist eğilimler. Yemek yemede aşırılık.Moralsizlik. Adaletsizlik. Fikri anlaşmazlıklar. Moral bozuklukları.
Biyolojik Özellikleri : Karaciğer. Şişmanlık. Kaburga. Safra. Kan.
Planete uygun meslekler : Yabancı dil uzmanı,hukuk, sigortacı, bankacı, akademik kariyer, teolog, din adamı, filozof, devlet sektörü, bilim adamı, diplomatik meslekler, uluslararası ticaret, turizm sektörü, reklamcılık, yayıncılık, rehber, spor malzemeleri sanayi, golf, okçuluk, at yarışçısı (jokey, at terbiyecisi, at sahibi vs).
Rengi : Mavi, mor, menekşe, kırmızı ve indigonun karışımları, yeşille karışmış kırmızı, yeşil, sarı, kobalt, uçuk leylak.
Metali : Kalay
Taşları : Ametist, topaz, zümrüt, safir, mermer, ay taşı, lal taşı.
Haftanın günü : Perşembe.

Satürn
Sembolü : Sembolü yarım daire ve haçın yatay çizgisinin altında bulunmasından meydana gelir.
Prensibi : Kısıtlama. Konsantrasyon. Disiplin. Sorumluluk. Sınırlandırma.
İyi Özellikleri : Sebatkarlık. Ciddiyet. Deneyimlerle öğrenme. Sağlamlık. Konsantrasyon kabiliyeti. Tutumluluk. Ağır işlerde çalışabilme gücü.
Kötü Özellikleri : İçine kapanıklık. Ruhsal kısıtlamalar. Başkalarını sınırlama isteği. Yalnızlık. Güvensizlik. Cimrilik. Uyumluluk eksikliği. Modası geçmiş yöntemlere takılma.
Biyolojik Özellikleri : Kemikler. Diş. Deri. Dalak. İskelet sistemi. Taş oluşumu. Yaşlılık. Eklemler.
Planete uygun meslekler : Antikacı, rahip, kömür endüstrisi, ekskavatör, lehimci, muslukçu, işçi, emekçi, çömlekçi, tarımcı, inşaat endüstrisi, çimento sanayi, hurdacı, deri malzemeleri sanayi, mimar, baca temizleyicisi, hapishanede çalışanlar, dondurmacı, keşiş, rahibe, mezarcı, tarihçi, saatçi, yüklenici.
Rengi : İndigo, siyah, gri, koyu kahve; aynı zamanda koyu maviler, koyu benekli gölgeler, kurşun rengi, mor, adaçayı yeşili.
Metali : Kurşun, ayrıca kömür, metal posası. Hantal ve ağır maddeler, cüruf.
Taşları : Safir, lapis lazuli, "siyah, donuk ve küllü renkli, parlatılamayan ve çirkin" taşlar.
Haftanın günü : Cumartesi.

Uranüs
Sembolü : Uranüs'ün sembolü onu keşfeden astronom Herschel'in adından gelir. Astrolojide Uranüs astrolojiyi simgeler.
Prensibi : Anilik. Yenilikler. Toplumsal kısıtlanmalar. Değişimler. Bağımsızlık.
İyi Özellikleri : Gelişmiş özgürlük duygusu. Orijinallik. Serbestlik. Hareketlilik. Modası geçmiş şeylerden nefret etme ve yeniye hayranlık. İyi algılama gücü. Kendi yoluna gitmeye özen gösterme.
Kötü Özellikleri : Gergin bir yapı. Dik kafalılık. Uyum eksikliği. Saldırgan davranışlar. Yeniliklere aşırı tutkunluk. Yıkıcı yaklaşımlar. Ukalalık. Bilgiçlik taslama. İnatçılık.
Biyolojik Özellikleri : Merkezi sinir sistemi, tarsiyon, dizler ile topuklar arası.

Planete uygun meslekler : Astrolog, havacılık, bilim alanı, araştırmacı, tarihçi, antikacı, elektronik sanayii, fizik, bilgisayar alanı, radyo ve televizyon endüstrisi, elektrik endüstrisi, fotoğraf endüstrisi, sinemacı, kaşif, mühendislik, sosyal hizmetler, radyoloji, sivil örgütlenmeler.

Rengi : Derin maviler, ekoseler, çizgili ve karışık renkler; ayrıca değişken renkler, elektrik tonları, gümüşsü beyaz, siyah-beyaz karışımları, göz kamaştıran beyaz, griler, menekşe, koyu mor, elektrik mavisi, turuncu.
Metali : Uranyum, radyum; ayrıca elektrum, platinyum, alüminyum, radyoaktif elementler. Elektrik ve manyetik maddeler.
Taşları : Amber ve bir dereceye kadar Güneş ve Venüs'le bağlantılı taşlar.
Haftanın günü : Yok.

Neptün
Sembolü : Deniz tanrısı Neptün'ün üç çatallı zıpkını Neptün’ün sembolüdür.
Prensibi : Gizlilikler. Etkilenme. Hayaller ve rüyalar. Bilinçaltı.
İyi Özellikleri : Çok güçlü fanteziler. Ruhsallığa önem verme ve ruhsal yaşama isteği. Mistik eğilimler. Kendini başkalarının yerine koyabilme. İdealistlik. Duygululuk. Sonsuz sevgi isteği. Güçlü hayallar ve rüyalar.
Kötü Özellikleri : Belirsizlik. Çabuk etkilenme. Dağınıklık. Plansızlık. Aşırı hayalci kişilik. Gerçekleşmeyen kehanetler. Tutarsız rüyalar. Yalancılık. Aşırı rahat yaşama tutkusu. Aldatma ve aldatılmalar.
Biyolojik Özellikleri : Omurilik. Bilinç altı. Epifiz bezi. Uyuşmalar. Uyku halleri. Rüya fonksiyonları.
Planete uygun meslekler : Kimya endüstrisi, hastane personeli (özellikle anestezi), sosyal hizmetler, içki üreticisi, içki ticareti, petrol sanayii, tütün sanayii, sanatçı, dalgıç, spiritüel medyum veya tedavici, büyücü, okültist.
Rengi : İndigo, lavanta, leylak, ayrıca pastel gölgeler, gri, beyaz, siyah, deve tüyü, altın, koyu turkuvaz, uçuk yeşiller, koyu deniz yeşili, okyanus renkleri.
Metali : Tam bir görüş birliği yok. Öneriler, plastik, neptünyum, platinyum.
Taşları : Zümrüt, fildişi, bir dereceye kadar Ay ve Merkür'le bağlantılı taşlar.
Haftanın günü : Yok

Pluto
Sembolü : Madde ve ruhu simgeleyen iki şekilden meydana gelmiş bir şekildir. Bazen kendisini keşfeden Percival Lowell’in PL harfleriyle de simgelenirse de orijinal sembol çok daha güzel ve anlamlıdır.
Prensibi : Yüksek enerji. Görünmeyen güç. Yapma gücü.
İyi Özellikleri : Sözünde durma ve doğruculuk. Toplumsal açıdan yükselme isteği. Yaşam sonrası ile ilgi. Uzun vadeli,ağır değişimler. Güçlü cinsel fanteziler.Toplumla bütünleşme.
Kötü Özellikleri : Şiddete yönelim. Merhametsiz davranışlar. Sadistlik. Sözünü hiç sakınmama. Tutukluk. Kriminal eğilimler. Gergin hedefler. Kişileri aşırı etkileme isteği.
Biyolojik Özellikleri : Yenilenme. Cinsellik. Urlar. Kolektif bilinçaltı. Nedeni meçhul ve sinsi seyreden hastalıklar.
Planete uygun meslekler : Cenazeci, madenci, petrolcü, arıtmacı, detektif, casus, araştırmacı, psikiyatrist.
Rengi : Tüm astrologların fikir birliğine vardığı bir renk yoktur. Koyu kırmızı, siyah, ültraviyole (mor ötesi), çok koyu vişne rengi.
Metali : Plütonyum
Taşları : Henüz saptanmamış.
Haftanın günü : Yok

Şiron
Sembolü : Yukarıya bakan bir anahtarı andıran bir şekildir.
Prensibi : Şiron hakkında bilinenler henüz yeterli değildir. Günümüz astrolojisinde kişinin ruhsal şifa gücü olarak ele alınıp Yay burcuna yerleştirilmiştir. İkinci dereceden bu burcun yöneticisidir. İnsandaki doğal şifa kabiliyeti hakkında bilgi verir. Harita yorumlarken bulunduğu konuma göre bir ruhsal şifadan bahsetmek yanlış olmayacaktır.

Ay Düğümleri
Sembolü : Klipse benzeyen bir semboldür. Sanki aslan burcu sembolünün uçları iyice kıvrılmış gibi gözükür.
Prensibi : Sosyal ve toplumsal ilişkiler. Reenkarnasyon prensibine inananlar için geçmiş yaşam deneyimlerini anlatır.
İyi Özellikleri : Güzel bağlantılar kurma. Toplumsallık. İyi arkadaşlık. Olumlu sosyal yaşantı. İnsanlarla iyi bağlantılar.
Kötü Özellikleri : İnsanlarla uyumsuz yaşam. Güzel olmayan bağıntılar. Anti-toplumsal davranışlar. Çekilmezlik.

Şans Noktası
Prensibi : Şans noktası derslerimizin sonunda da göreceğimiz gibi Arap Noktalarından günümüze kadar gelen ve kullanılan tek Arap noktasıdır.Bu nokta belirli bir formülle bulunur.Formül şudur : Yükselen + Ay – Güneş. Şans noktası horoskopta kişinin şansını nerede denemesi gerektiğini gösteren bir noktadır. Bu nokta bağımsız çalışır. Açılarına bakılmaz. Ancak kendisine en yakın olan planet göz önünde bulundurularak yorumlandırılır.

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
11-03-2007 04:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #6
GEZEGENLER HAKKINDA GENEL BİLGİ
Gezegenlerabc


Güneş
Güneş yapısı itibariyle evrendeki en parlak yıldızdır.Güneş sisteminin merkezi ve tüm horoskopların yöneticisidir. Güneşin gücü yaşam kaynağı olmasından kaynaklanır. Güneş çok önemli unsurları yönetir. Bunlar kısaca gurur,kararlılık, kalp, zindelik, sağlık ve motivasyondur. Güneş egoyu simgeler. Kendinizi nasıl algıladığınızı,nasıl anlamlandırdığınızı ve kendinize olan saygınızı yönetir. Bu gezegen ayrıca çevrenizde insanlar üzerinde yarattığınız izlenimi de simgeler. Erkeksi bir gücü ve aynı zamanda da otoriteyi simgeler.
Güneş ışık saçar, çevresini aydınlatır ve enerji verir. Toplum içindeki statü ve yerinizi yönetir.Eğer Güneş Jüpiter ile bir etkileşim içerisindeyse, Jüpiterin simgelediği iyilik daha da ön plana çıkacaktır. Böylece Jupiter dünyaya iyilik, zenginlik ve güzelliğini daha güçlü bir şekilde yansıtacaktır. Güneş, zodyağın 12 burcunun çevresini 1 senede dolaşır. Güneş kalbi temsil ettiği kadar kalbin de koruyucusudur. Aslan burcunun yöneticisi konumundadır.
Güneş, kova burcunda güçsüz, terazi burcunda zayıftır.Olumlu yönleri, yaratıcılık, şefkat, yumuşak yüreklilik, cömertlik, olgunluk ve organizatörlüktür. Olumsuz yönleri ise kibirlilik, zorbalık,savurganlık ve lükse düşkünlüktür.

Ay
Ay, derin hisleri, önsezi, içgüdü ve tepkileri yönetir. İkili ilişkiler, ev hayatı ve duygusal bağlarla ilgili her şey ayın etkisi altındadır. Ay dişiliği ve annelik içgüdülerini simgeler ve hayatınızda yer tutan önemli kadınları etkilemektedir. Bu örneğin anneniz olabilir.
Güneşle ay temsil ettikleri noktalar bakımından zıt gibidir. Ay geçmişi ve geçmişle ilgili bir çok şeyi etkilerken, güneş geleceğiniz ve geleceğe dair olayları etkiler. Ay duygusal hayatınızı ve gelişiminizi baştan aşağıya etkiler. Duygularınıza dair bazı detayları keşfetmeniz diğer gezegenlerin ayla olan ilişkisiyle meydana çıkar. Ay sağlıkla ilgili birçok şeyi ifade eder. Dişiliğin simgesi olduğu için kadınlarda sağlıkla ilgili konularda önemli detaylara ulaşmak mümkündür."Ay yengeç burcunu,mide,göğüs ve gece ışığını yönetir. Zodyak çevresindeki turunu 28 günde tamamlar. Her burçta ortalama 2-3 gün kadar kalır.
Yıldız haritanızda yeni ayın düştüğü yerler, yeni başlangıçlar için uygun alanları temsil eder.Dolunayın yıldız haritanızda düştüğü yerler ise çeşitli sonuçlanmaları temsil eden alandır.
Ay, yengeç burcunun yöneticisidir. Boğada yükselir. Oğlakta ise düşük konumdadır. Ayın olumlu yönleri hassasiyet, anlayış, kuvvetli hafıza, sabır, sezgiler, evcimenlik ve aileye düşkünlüktür. Olumsuz etkiler ise duygusal rahatsızlıklar, güvenilmezlik, geçmişe bağımlılık ve zihinsel kusurlar olarak sıralanabilir.

Merkür
Merkür bilgi, iletişim ve haberciliği simgeler.Akılcı ve tarafsız düşünmeyi temsil eder. Merkür"ün konumu insanların düşünce,entelektüellik ve zeka seviyesini belirlemektedir. Ayrıca Merkür bilgiyi algılama, dağıtma, dil ve yazı yetenekleri, akıcı ve güzel konuşma, araştırma, öğrenme ve bilgilenme konularını yönetir. Bilginin aktarılması ile ilgili konular, telekomünikasyon ,bilgisayar, yazılım, donanım ve ulaşım konularını da yönetmektedir.
Bu gezegenin önemli etkileri vardır, özellikle gerilediği zaman sosyal hayatta karmaşa yaratır. Merkür etkisini hayatın her alanında hissettirmektedir. Özellikle önemli kararlar verirken, yazılı anlaşmalar yaparken ve çeşitli bilgi konularında derinleşirken bu gezegenin etkisi fazlasıyla önemlidir. Merkür bilgiye sahip olmak ve hakim olmayı da özellikle temsil eder. Merkür"ün diğer yönettiği konular ise kardeşlerle olan ilişkiler, seyahat programları, reklamcılık, yayıncılık , satış ve halkla ilişkiler olarak sıralanabilir.
Merkür, İkizler ve Başak burçlarını yönetir. Başak burcunda güçlü fakat balık burcunda güçsüz konumdadır. Kova burcunda yükselir. Bu gezegenin olumlu yönleri iyi yargılama, anlayış, beceriklilik ve güzel konuşmadır. Olumsuz yönleri ise kararsızlık,tenkitçilik, kontrolsüzlük, alaycılık ve zihinsel gerginliktir.Bir burçta 10 hafta kaldığı da görülmektedir. Güneşe yakın bir konumdadır . Zodyak" taki turunu 1 senede tamamlamaktadır.

Venüs
Venüs sevgi,aşk, güzellik, süs,moda, sanat,zerafet, hayattan alınan zevkler ve dişiliği temsil eder. Bu gezegen dünyayı çok hoş ve keyifli bir hale getiren etkilere sahiptir. Ayrıca Venüs"ün konumu maddi kazancı da olumlu yönde etkilemektedir.
Venüs bütün güzellikleri temsil eden bir gezegen konumundadır.Tüm güzel aktiviteler için fırsat yaratır.Aşk hayatının daha keyifli bir hale gelmesine yardımcı olur. Cazibe ve çekicilik Venüs"ten gelir. Bu gezegen her zaman yumuşak başlı ve sevecendir.Venüs"ün etkisiyle isteklerinize cazibenizi kullanarak ulaşabilirsiniz. Venüs sağlık açısından boğaz, ense ve böbrekleri yönetir.
Venüs de Güneşe yakındır ve ve gerilemediği zaman bir burçta 5 hafta kalabilir. bu gezegen Zodyak"taki turunu on ve ya oniki haftada tamamlar. Venüs, Boğa ve Terazi burçlarını yönetmektedir.Balık"ta yükselir. Başak"ta güçsüz, Akrep burcunda zayıftır. Bu gezegenin olumlu yönleri nezaket, incelik, anlayış ve güzelliğe olan düşkünlüktür. Olumsuz yönleri ise tembellik, kararsızlık, aşırı romantizm ve zayıf arzulardır.

Mars
Mars, dünyadaki tüm diğer gezegenlere enerji veren ve onları ateşleyen bir gezegendir. Temsil ettiği özellikler girişkenlik, hareketlilik,cesaret, rekabet, dayanıklılık,kuvvet,güç ve enerjidir.
Mars erkeksi bir gezegendir. Çevrenize karşı galip gelmenizi sağlayan bir enerjisi vardır. Aynı zamanda ateşi ve onun ani ve güçlü enerjisini simgeler. Mars"tan olumlu yönde etkilendiğiniz zaman sizi her türlü kötü durumdan ve zorluktan kurtarır. Her türlü koşula rağmen başarıyla yolunuza devam etmenizi sağlar. Mars"ın güçlü olduğu zamanlarda ani duygusal çıkışlar ve ya bir kaza tehlikesi yaşayabilirsiniz. Mars kolayca bir işe girişebilme ve bunda fazlasıyla başarılı olma ruhu verecektir. Sağlık açısından kas sistemini, kandaki al yuvarları ve sempatik sinir sistemini idare eder.
Zodyağın çevresinde dolaşması iki sene sürer ve her burçta altı yedi hafta kalır. Koç burcunun doğal yöneticisi ve akrep burcunun da yardımcı yöneticisi konumundadır. Mars oğlak burcunda yükselir. Terazide güçsüz, yengeçte ise zayıftır. Marsın yönetimindeki bu burçtan insanlar özellikle dışavurumcu yapılarıyla dikkat çekerler ve hayatlarının her alanında ön plana çıkmayı severler.Mars"ın yadsınamaz bir enerjisi ve gücü vardır. Olumlu yönleri liderlik, özgürlük ve adalet aşkı ve netliktir. Olumsuz tarafları ise saldırganlık zalimlik, bencillik, acelecilik ve kavgacılıktır.

Jüpiter
Jüpiter şans, bolluk,bereket ve zenginliği temsil eden bir gezegendir. Yeni fırsatlar yaratır. Bu gezegen büyük talih ve maddi kazancı da yönetir.
Diğer temsil ettiği unsurlar ise güven, sadakat,adalet, iyimserlik,inanç ve bilgelik olarak sıralanabilir. Jüpiter daima iyimser bir tablo çizer bir tür iyileştiricidir. Jüpiter en büyük gezegen olması itibariyle bütün iyilik ve güzellikleri bünyesinde toplayan en bereketli ve güçlü burçtur. Koruyucudur.
Jüpiter"in etkisi felsefe alanında derinleşmeye, ya da daha yüksek anlam ve amaçlar yaratmamıza neden olur. Eğitim ve öğretim konularında da insanları destekler. Bu gezegenin etkisiyle sürekli bir seyahat durumu söz konusu olabilir, çünkü hep uzak yerleri ve uzak diyarları işaret eder.
Jüpiter ziyaret ettiği burcu tüm nimetlerinden faydalandırır ve ufkunu genişletir, yeni fırsatlar önünüze çıkartır ki bunları değerlendirmek hayatınızda olumlu yönde çok büyük farklılıklara neden olur.
Jüpiter yay burcunun doğal yöneticisidir. Bu gezegenin Zodyak çevresindeki turu oniki sene sürer. Her burç"ta bir sene kadar kalabilmektedir. Bu bir sene boyunca ziyaret ettiği burcu nimetlerinden fazlasıyla yararlandırır.

Satürn
Satürn kararlılık,hırs, verimlilik,konsantrasyon, kalıcılık,sorumluluk, disiplin ve sabrı sembolize eder. Çeşitli kısıtlama ve engeller Satürn"ün doğasından kaynaklanmaktadır. Satürn"ün etkilerinden sayılabilecek diğer bazı özellikler ise kurallar,bunların uygulamaları, acı, korku, otorite, disiplin ve kontroldür. Ayrıca içe kapanma ,depresyon ve ruhsal değişiklikler de bu gezegenin etkilerindendir.
Olumsuz gibi görünen birçok şeye rağmen Satürn"ün etkisi ilerleme ve gelişmeleri destekler. Kısaca bu gezegeni hem yapıcı hem de yıkıcı olarak nitelendirebiliriz. Satürn gerçeklerle yüzleşmemiz için daima bizi zorlar. Erkeksi bir gezegendir. Varlığı yaşamımızı kaostan uzaklaştırır, kontrol ve standart getirir. Diğer yandan yıldız haritanızda etki ettiği alanlarda ani ve sert değişiklikler görürsünüz.
Satürn"ün doğal olarak yönettiği burç Oğlak"tır.İkinci dereceden de Kova burcunun yöneticisidir.Yengeç ve Kova burçlarında güçsüzdür. Sağlık açısından kemikleri,dişleri ve deriyi yönetir. Dalak ve safra kesesi de ona bağlıdır. Satürn"ün olumlu yönleri ihtiyatlılık, sorumluluk, yapıcılık,sabır ve disiplindir. Bencillik,ümitsizlik ve tutuculuk ve dar görüşlülük ise olumsuz yönleridir. Satürn etkisi altındaki her şeyde temel yapının oluşturulmasını sağlar. Bu anlamda çok etkilidir.

Uranüs
Uranüs yeni ve beklenmedik sürpriz gelişmeleri, değişimleri,modern bilimleri, ileri seviyedeki iletişim araçlarını ve yeni arkadaşlıkları simgeler. Ayrıca geleceği ve yeni buluşları da simgelemektedir.
Uranüs yenilikçi ve becerikli, kendine özgü ve deneyseldir. Görevi, eski kuralları ani ve yeni değişimlerle yok etmektir. Uranüs"ün bir diğer ismi de büyük uyandırıcı olarak geçmektedir, çünkü aniden aniden harekete geçmek ve değişiklikler yapmak Uranüs"ün işidir. Bağımsız olmak ve harekete geçmek için ilham verir. Heyecan ve yüksek bir enerjiyle gelenekselleşmiş ve katılaşmış tüm kuralları yok etmek için harekete geçme yetisine sahiptir. Uranüs, Merkür"ün çok ileri seviyede bir hali olarak kabul edilir. Duygusallıktan uzak, oldukça tarafsız ve mantıklıdır. Eğer Yıldız haritanızda Uranüs güçlü bir konumdaysa toplumda önemli ve göze çarpan bir yeriniz vardır.
Sağlık açısından Uranüs kan dolaşımını, fiziksel değişimleri, kramp ve felçleri, ani sinir çöküntülerini idare eder. Kova burcunun doğal yöneticisidir. Akrep burcunda güçlü, aslan burcunda güçsüz, boğa burcunda ise zayıftır. Uranüs"ün olumlu yönleri insancıllık, arkadaşlıklar, özgürlük, orijinallik,nezaket, beceriklilik ve yeniliktir.Olumsuz yönleri ise kışkırtıcılık ve sapmalardır.
Uranüs sosyal değişimleri sağladığı gibi tüm insani konuları da yönetir. Aynı zamanda astrolojiyi de yönetmektedir. Bu gezegen her burçta 7 sene kalır ve Zodyak çevresindeki turunu 84 yılda tamamlar.

Neptün
Neptün esinlenmenin gezegenidir. Tüm sezgileri, rüyaları, ilhamları , hayal gücünü ve hayalleri simgeler. Ayrıca ilaç, zehirlenme, uyuşturucu maddeler, bilinçaltı ve gizli kalmış duyguları da yönetir. Şiir, dans, artistik ve dini ilhamlar, mistik duygular tamamen Neptün tarafından yönetilir. Bu gezegen Venüs"ün ileri seviyedeki hali olarak da görülür. Güzelliği daha manevi anlamda yukarı seviyelere taşır.
Neptün sezgileri güçlendirir ve derin sevgiyi öğretir. Çoğu zaman bizi başkaları için fedakarlık yapmaya yönlendirir. Arındıran ve saflaştıran bir yapısı vardır. Duyarlılık fazlasıyla Neptün"e has bir özelliktir ve inceliklerin farkına varmamızı sağlar.Sanatçı yönümüzü destekler. Bütün sanat alanlarını ve görsel iletişim sanatlarını yönetir. Deniz ve suyu temsil eder ve her çeşit sıvıyı yönetir. Neptün ilaç ve uyuşturucu maddeleri de yönetmektedir.
Sis gezegeni olarak bilinen Neptün, günlük hayatın sıkıntılarından uzaklaşarak hayallere sığınmamızı sağlar. Tüm kısıtlamalardan kurtulmamız için bize destek verir. Neptün"ün olumsuz yönlerinden biriyse duygusal ve düşünsel hayatımızı zaman zaman bulanıklaştırmasıdır. Bu nedenle yanlış anlamalara ve yanlış yönlenmelere neden olabilmektedir. Pırıltılı ve dikkat çeken şeyleri temsil etmektedir.
Neptün, balık burcunun yöneticisidir. Aslan burcunda güçlü, başak burcunda güçsüz ve zayıftır. Sağlık açısından zihni ve sinirsel sistemleri ve omuriliği idare eder. Olumlu özellikleri , hassaslık, idealistlik, incelik, sanatta yaratıcılık, sezgisellik ve ruhsallık. Olumsuz yönleri ise hilekarlık, düzensizlik,dikkatsizlik, hayalperestlik, pratik olmama ve alkolizmdir.
Neptün, Zodyaktaki turunu 146 yılda tamamlar ve her burçta ortalama 14yıl kalır.

Pluto
Pluto dönüşüm gezegenidir. Bilinçaltını, zoraki değişimleri, büyük işleri, evrimi, hayat verici kuvvetleri, yapma ve uygulamaları simgeler. Küllerinden doğan Phoenix"in, yeniden doğuşun simgesidir. Sürekli başlangıç ve bitişler döngüsünü yönetir. Yüksek bir değişim gücüne sahiptir.
Ayrıca yüksek idealleri, bilinmeyen alemi, patlamaları, depremleri, kitlesel olayları da yönetir.
Pluto yıldız haritanızda hangi alanda güçlüyse o alanda her türlü zorluğun üstesinden gelmenize yardımcı olur. Her anlamda bir yoğunluk ve güç verir. Aynı zamanda saplantılı davranışları ve krizleri de yönetmektedir. Yaşam ve ölüm gibi temel konular da bu gezegenin temsil alanına girmektedir. Sırlar, gizli işler, stratejik planlama vs yönetmektedir. Gizli , saklı kalmış, üstü kapaklı her şeyi ortaya çıkarmak Pluto"nun görevidir.
Pluto, akrep burcunun Mars"la birlikte yöneticisidir. Akrep"te güçlüdür. Aslan"da yükselir. Boğa"da ise zayıftır. Sağlık açısından kesin bir kanıt yoktur, fakat cinsel organları yönettiği kabul edilmektedir. Pluto"nun olumlu yönleri analizcilik, yeni başlangıçlar, keskin zeka, büyük işleri başarabilme yeteneğidir. Olumsuz yönleri ise bilinçsizlik, sinsilik, suça yatkınlık ve yıkıcılıktır.
Pluto Zodyak etrafında turunu 246 yılda tamamlar ve bir burçta 11 yıldan 32 yıla kadar kalır.

bigicenneti

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-23-2007 09:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
redroseee Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 211
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
Cvp: GEZEGENLER HAKKINDA GENEL BİLGİ
GEZEGENLERİN KARŞILIKLI ETKİLEŞİMLERİ
Astronomi araştırma alanının bir gereği olarak yalnızca dışsal gökyüzü ile ilgilenir, göksel anatomiyi araştırır. Astrologlar ise, her gezegenin meta, öte ve gizemli yaşantısını, insan üzerindeki ruhsal ve fiziksel yani görünen ve görünmeyen etkilerini tanımlar. Astrologlar, Zodyak’ın her bir burcunun karakterini tanımlar ve gezegenlerle olan bağlantılarını da özel biçimde ortaya koyar.
Antik dönemlerde kraliyet ailesinden bir çocuk doğduğu zaman saraya bağlı astrologlar, belirli doğum anında her Zodyak burcunda bulunan her gezegenin konumunu özenle kaydederlerdi. Her bir gezegenin güç ve zayıflıklarını; bu gezegenler üzerinde burçların ve bazı takımyıldızların tepkilerini hesaplayarak, geleceğin kralının yıldız haritasının anlamını ortaya koyardı.
Ezoterik astrolojiyi anlatmaya çalışmaktaki amacımız, astrolojiye gerçekten ilgi duyanları hem kadim hem de modern astrologları anlayabilecek duruma getirmektir.
Şimdi şöyle bir soru akla gelebilir. Astrolojiyi anlamak için kaç gezegeni anlamak gerekir ? Astrolojinin kadim üstatları, yalnızca yedi gezegenden yararlanırlardı: Satürn, Jüpiter, Mars, Güneş, Venüs, Merkür ve Ay. Modern astroloji de ise Uranüs Neptün ve Pluto da eklendi.
Ama bu ekleme kadim astrolojinin temeli olan 7 ana tesir kuşağı bilgisini asla değiştirmedi. Eğer göklerdeki her hareketle cismin etkisini astroloji adına hesaplamaya kalksaydık, bu hesaba Mars’la Jüpiter arasından seyreden asteroitleri de eklemek gerekmez miydi? Ve bir süre sonra Astroloji o denli karmaşık hale gelebilirdi ki, eksiksiz yıldız haritaları çıkarmak imkansızlaşırdı.
Eskiler gökyüzünü yedi tesir kuşağına bölmüşlerdi ve bunu yedi felek olarak ifade ederlerdi. Her kuşakta bir ya da birden fazla yıldız bulunması kuşak sayısını değiştirmiyordu.
Ptoleme'nin sistemi ezoterik astrologlar için hala gündemini yitirmemiştir. Astrolojik olarak düşünüldüğünde her gezegen bir karakterdir ve göklerde en çok benimsendiği bir yer ya da eve sahiptir. Çok sayıda karmaşık hesaplar yapılması şarttır. Kapsamlı bir astroloji çalışması oluşturmanın zorluklarının olması da bu yüzdendir. Antik dönem tapınaklarında tüm bu çalışmalar büyük bir çabuklukla gerçekleştirilirdi.

Gezegenlerin Evleri
Her gezegenin iki evi ya da yöneticilik işlevi bulunur: Gündüz/Diürnal evi ile Gece/Noktürnal evi. Güneş ile Ay ise istisnai olarak sadece birer eve sahiptir.


Satürn, Kova’nın gündüz yöneticisi, onbirinci burç; Oğlak’ın ise gece yöneticisidir ve Zodyak’ın onuncu burcudur.

Jüpiter, gündüz, Zodyak’ın on ikinci burcu; Balık’ın yöneticisidir.Gece ise Yay’ ı Zodyak’ın dokuzuncu burcunu yönetir.

Mars, Koç’un gündüz yöneticisi ve Zodyak’ın ilk burcudur; Akrep’in ise gece yöneticisi ve sekizinci burçtur.

Güneş’in tek yönettiği Aslan’dır ve beşinci burçtur.

Venüs, gündüzleri Boğa’yı yönetir ikinci burçtur; gece ise Terazi’dedir ve yedinci burçtur.

Merkür, İkizlerin gündüz yöneticisidir ve üçüncü burçtur; Başak'ın ise gece yöneticisidir, altıncı burçtur.

Ay sadece Yengeç’in yöneticisidir ve dördüncü burçtur.

Gezegenlerin Karşılıklı İlişkileri
Gezegenler gökyüzünde sürekli olarak dolaşırlar. Birbirleriyle karşılaşır, kesişir ve aralarındaki ilişkiye bağlı olarak çeşitli etkileri değiş tokuş ederler. Gezegenlerin birbirleriyle karşılıklı pozisyonlarını inceleyen çalışmaya gezegensel bakışımlar, ‘planetary aspects’ adı verilir.
Bu karşılıklı ilişkiler, astrologlar tarafından olduğu kadar astronomlar tarafından da incelenir. Astronomlar haklı olarak bu karşılaşmaları sadece fiziksel yönden ele alırken, ‘her görünenin ardında bir görünmeyen vardır’ prensibine uygun olarak astrologlar gezegenlerin görünmeyendeki tesir kuşaklarına matematik hesaplamalarla nüfuz ederek, çeşitli pozisyonlarının insanlar ve siyasal, toplumsal olaylar üzerindeki etkileri araştırırlar.
Gezegensel karşılıklı ilişkileri anlamak için, gökyüzünü, astronomlar gibi derecelere bölmek yeterlidir. Her evin 30°lik bir alanı olduğu bilinerek, açılarla astrolojik evler arasında bir bağlantı kurmak mümkün olur. Gezegenlerin gökyüzündeki konumlarının birbirleri ile mukayeselerine "Bakışım" denir.
İki gezegen gökyüzünde belirgin bir biçimde bir araya geldiklerinde, oluşan açı sıfır derecedir ve bu duruma kavuşum / conjunction adı verilir. Başlıca bakışımlar, şu şekildedir;

Semi-sextile 30° Bir ev
Semi-kare 45° Bir ev ile bir yarım ev
Sextile 60° İki ev
Kare 90° Üç ev
Trine(Üçgen) 120° Dört ev
Seskikadrat 135° Dört ev ile bir yarım ev
Kenkünks 150° Beş ev
Karşıtlık 180° Altı ev

Trine120° ve sekstile 60° elverişli karşılaşmalardır. Karşıtlık ve kare, elverişsiz karşılaşmadır. Kavuşumlar Venüs ya da Jüpiter ile elverişli, Mars ya da Satürn ile elverişsiz olarak değerlendirilir. Jüpiter ve Venüs, kavuşum, Trine ya da Sekstile’de çok olumludurlar. Güneş, Ay, Merkür, karşıtlık ve kare konumlarında kuşkulu; trine ve sekstile'de olumludurlar.
Yıldızlar ve gezegenler bitkiler, hayvanlar ve bizler gibi canlıdırlar. Yıldızların olumlu ve olumsuz gibi nitelediğimiz karşılıklı etkileşimleri vardır tıpkı insanlar gibi. Ve ezoterik açıdan aralarında dolaşan akışkan aracılığıyla da birbirlerini sürekli tesir açısından da etkilerler. Bu akışkanın tüm kadim öğretilerde adı geçer ve ona eter denir. İnsanlarında eterik bedenleri vardır ve bu eterik beden gezegensel etkilere açıktır, yani bizim bir yanımız eterik açıdan gezegenlerde bir yanımız da burada maddi dünyadadır. Eskiler bu ezoterik yasayı, başı göklerde ayakları yerde adam figürü ile açıklamışlardır.
" Kadim astrologların gökleri, canlı varlıklar ve zeki kuvvetlerle doludur; gökyüzü atıl kütlelerin ve bilinçsiz gök cisimlerinin oradan oraya savrulduğu bir alan değildir. "
Gelmiş geçmiş tüm büyük inisiyeler ve kadim gerçek astrologlar bu okült yasaları ve onların işleyişini çok iyi bilirlerdi ve evrensel yasalara saygılıydılar. Gezegensel etkileri dörtlü bir bakış açısından değerlendirip ele alırlardı. Kabalistik açıdan, astrolojik açıdan, entelektüel ve fiziksel açılardan da gökyüzünü incelemeyi adet haline getirmişlerdi. Ve böylelikle derinlikli bakış açıları oluşturarak, haritalara da böyle bir gözlükten ve oldukça derin bakmaya çalışırlardı.

YILDIZ HARITAM
12-25-2007 01:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #8
RE: GEZEGENLER HAKKINDA GENEL BİLGİ
Astrolojinin nasıl öğrenilmesi gerektiğine dair bir yazıyı okuyordum ve gezegenlerle ilgili hoş bir paragraf okudum, paylaşmak istedim.

Mars, venüs, merkür, ay, güneş, pluto, jüpiter, satürn, uranüs ve neptün. Hepsini özümseyin, ta ki aşağıdaki alıntı sizi gülümsetmeye başlayana dek:

“ Ruh, Zodyak ve Samanyolu’nun kesişme noktasından aşağıya doğru, art arda gelen feleklerden inmeye başladıktan sonra, bu felekleri geçerken, daha sonra kullanacağı özelliklerini de kazanır. Satürn’ün feleğinde mantık ve anlayışı, Jüpiter’in feleğinde uygulama gücünü, Mars’ınkinde cesareti, Güneş’in feleğinde algıyı ve hayal gücünü, Venüs’ün feleğinde arzuyu, Merkür’ün feleğinde konuşma ve yorumlama yeteneğini ve Ay’ın feleğinde vücudun tohumlanıp büyümesi özelliğini alır.”
Macrobius, Somnium Scipionis 1.12

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
08-25-2008 05:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
GEZEGENLERİN SIRASI ve ÖZELLİKLERİ
1.ci kat semada Ay : Duygular ve tabiat

2.ci kat semada Merkür: Fikir ve zeka

3.cü kat semada Venüs: Hayal ve fikirleri şekillendirme

4.cü kat semada Güneş: İdrak, benlik

5.ci kat semada Mars : Vehim

6.cı kat semada Jüpiter: Himmet, rızık

7.ci kat semada Satürn: Akıl ( Maddeye dönük bir akıl)

7.ci kat semada Şiron : İman nuru ve himmet

7.ci kat semada Uranüs: Yüksek akıl ( Madde ötesine)

7.ci kat semada Neptün: Yüksek hayal ve sezgi

7.ci kat semada Pluton : İlahi var etme ve yok etme

* * *

Gezegenleri iki grupta inceleyebiliriz.

Birinci grup:

Güneşe yakın mesafede olanlar. Bunlar iç gezegenlerdir. Boyutları küçük ama yoğunlukları fazladır.

AY - MERKÜR - VENÜS - MARS.





İkinci grup:

Güneşten uzak dış gezegenlerdir. Bunlar, boyutları itibariyle büyük fakat yoğunlukları düşüktür.

JÜPİTER - SATÜRN - NEPTÜN - URANÜS.

Jüpiter en dev olanıdır. Büyüklük sıralamasında ikinci Satürn dür. Bunların etraflarında halkaları da vardır.

PLUTON ise hem en ufak ama yoğunluğu çok yüksek, hem de güneşten en uzak olanıdır. 6 milyar kilometreye yakın bir mesafede....

ŞİRON ise dev bir kuyrukluyıldızdır...

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
10-22-2008 12:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
Cvp: GEZEGENLERİN SIRASI ve ÖZELLİKLERİ
AY: Her burçta 2,5 gün

MERKÜR: Bir burçta kalma süresi 16 - ( 20 ) gün. Yılda üç kez rotar. .. Rotar süresi ortalama 20 gün.

VENÜS: Bir burçta kalma süresi 25 - ( 35 ) gün. 1,5 yılda bir Rotar. Rotar süresi ortalama 40 gün.

MARS: Bir burçta kalma süresi ortalama 45 gün. Tur sonu en son burçta rotar... Süresi 2 - 2,5 ay.

JÜPİTER: Bir burçta yaklaşık 1 yıl kalır. Bu zaman zarfında bir kez rotar yapar... Süresi 4 ay.

SATÜRN: Her burçta ortalama 2 yıl... Bu süre içinde bir kez 4 - 5 aylık rotar.

ŞİRON: Her burçta kalma süresi 1,5 ila 8 yıl arasında değişiyor. Sürekli olarak , ortalama 10 ay rotarsız, 4 ay rotarda.

URANÜS: Bir burçta kalma süresi yaklaşık 7 yıl. Her yılda ortalama 5 ay rotar.

NEPTÜN: Bir burçta kalma süresi yaklaşık 15 yıl. Yılda ortalama 5 ay rotar.

PLUTON: 24 - 12 yıl arasında.. Her burçta kalma süresi farklı. Yılda ortalama 5 ay rotar.

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
10-22-2008 12:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  HARİTAMIZDAKİ RETRO GEZEGENLER Hattusas 2 6,342 04-18-2020 03:06 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Geri Hareket ve Durağanlık,Geri Giden Gezegenler vivienleigh 38 53,320 11-22-2018 02:40 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Fokal Gezegenler Lajâ 11 23,097 04-29-2015 07:53 PM
Son Mesaj: Lajâ
  Kişisel Gezegenler ve Narsisizm sufle cii 29 39,499 01-01-2013 12:04 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Gezegenler ve Cenine etkileri pasifik 12 17,327 08-14-2012 11:44 AM
Son Mesaj: ekinoks
  Retrograde Gezegenler ve Karma Alya 6 22,490 05-18-2012 11:36 PM
Son Mesaj: Kaktüs
  TEST ( Gezegenler ) astrosohbet 90 118,134 08-16-2011 04:24 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Gezegenler ve Sağlığımız bluex 13 17,964 07-10-2010 06:24 PM
Son Mesaj: Serena
  Kollektif Gezegenler ve Nesiller aeon 11 15,266 04-27-2010 05:37 PM
Son Mesaj: Bluescorpio
  Kadim Astrolojide Gezegenler Angel 1 5,020 06-28-2007 04:39 AM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir