Değerlendir:
  • 15 Oy - 2.53 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yengeç Burcu ve Haritamızdaki Etkileri
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Yengeç Burcu ve Haritamızdaki Etkileri
MEDENİYETİN TEMELLERİ

Yengeç kök salmak ve yerleşip kendi varlığını sürdürebileceği bir ortam yaratmakla ilgili olduğu için medeniyetin bulunuşunu da simgeler. Aynı zamanda Yengeç toprak anayı temsil eder. Zodyak'ta ilerlerken Yengeç Burcuna gelindiğinde insanlık, İkizlerdeki sürekli hareket eden, yer değiştiren ve göçebe hayatı geride bırakıp organize bir topluluk ve kavim haline dönüşür. Topluluk kendi kaynaklarını oluşturur ve kendine bir yuva kurarak yerleşir. Topluluk mensuplarının sorumlulukları oluşur ve aile içinde kendilerine bir rol belirlerler. Artık kişi Koç burcunda başladığı, kendini arayan sorumsuz kişi değildir. Fakat bu noktada endişeler baş gösterir. Yeterince yiyecek bulup bulamayacağından endişelenir. Güvenliğini sağlayıp sağlayamayacağından, varlığını sürdürüp sürdüremeyeceğinden endişe duyar. Bütün bu nedenlerden dolayı Yengeç büyümenin de sürecini gösterir.

Bu dönemde hayvanlar aleminde yeni doğmuş yavrular hala annelerine bağımlı bir şekilde yaşarlar. Topluluğun bir üyesi olarak güç toplamak için beslenirler. Bu dönemde kişi de hala çalışma çabasında değildir ve duygularını güçlendirmekle ilgilenir.

Yengeç’in inatçı ve kararlı yapısı bir şeyi tuttuğu zaman kolay kolay bırakmamasına neden olur. Yengeç’in kıskaçlarından bir şeyi kurtarmak için kıskacını kesmek gerekir. Bu, hiç bırakmama prensibi Yengeç Burcunun tipik özelliklerinden biridir.

Yengeç’in astrolojik sembolünde iç içe geçmiş iki unsur erkeğin spermi ile kadının yumurtalığının iç içe geçerek yeni bir yaşam formu başlatmasını sembolize eder. Yengeç bu nedenle bereketi de sembolize eder. İçindeki yaşam gücü bu nedenle çok güçlüdür. Yengeç burcunun vücutta yönettiği bölgeler karın (beslenmekle ilgili olduğu için) ve göğüslerdir (yine bebeği beslemekle, anne ve kadın olmakla ilgili olduğu için).



YENGEÇ’İN EVİ

Yengeç için aile kavramı çok önemlidir. Sadece yiyecek sağlamak için değil, güvenecek biri olması açısından anne ve baba kavramı önem taşır. Yengeç’in evi önemlidir çünkü;

- Çocuğun ilk dünyası evidir. İlk sahip oldukları ve anıları oradadır. Evde annesini ve sıcak bir atmosfer bulacağı, güvencede olacağı kesindir. Burada beslenebilecektir.

- Ev geçmişi ve kökleri sembolize eder. Yengeç ne zaman güvene ihtiyaç duysa ve yalnız hissetse evini özler ya da geçmiş anılarını gözünde canlandırır.

- Yengeç'in evi ne kadar büyük olursa olsun, kendine yalnız kalıp derinliklerine inebileceği özel küçük bir bölüm isteyecektir. Kendini güvende hissedebileceği ve yaratıcılığını canlandırıp hayal alemine dalabileceği küçük ve özel bir yeri olması önemlidir.

YENGEÇ’İN YILLIK DÖNGÜSÜ
Dünyamızın en önemli döngülerinden biri Yaz Gündönümü’dür. Bu Güneş’in Kuzey yarım küredeki en yüksek eğime ulaşmasıyla, 0˚ Yengeç Burcunda gerçekleşir. Bu tarih 21 Haziran’dır. Yani Güneş Dünya ekseni üzerindeki maksimum eğimine (23˚ 27’) ulaşır ve bu tarihten sonra günler kısalıp geceler uzamaya başlar. Güneş ışıkları hiç bir zaman bundan daha yüksek bir enleme dik bir şekilde gelmez.

YENGEÇ’İN MİTOLOJİSİ
Tanrıça Hera, Zeus’un ölümlü Alcmene ile olan ilişkisinden olan oğlu Herkül’ü öldürmek ister. Pek çok girişimde bulunur fakat başarılı olamaz. Çünkü Herkül çok güçlüdür. Bunun üzerine Hera, Herkül’le savaşması için korkunç Hidra’yı yetiştirir.

Hidra vücudu köpek, başı ise 9 yılandan oluşan bir yaratıktır. Kesildiğinde tekrar uzayan başları ve ölümcül bir nefesi vardır. Sulak ve yarı bataklık bir bölgede yaşar. Levralılar’ı tehdit eder, korkutur. Ekinlere zarar verir, gemileri batırır.

Herkül ise kendisinden 12 kahramanlık yapmasını isteyen Tiryns kralı Eurysthesus için yola çıkmıştır. Herkül’ün 2. görevi ise Hidra’yı öldürmektir.

Herkül Hidra’nın yaşadığı yarı bataklık alana gider. Kılıcıyla Hidra’nın her bir başını kestiğinde yerine iki tane birden çıkmaktadır. Dövüş sırasında Hera, Hidra’ya yardım etmek ve Herkül’ün ilgisini dağıtmak için bataklıktan kocaman bir yengeç yollar. Yengeç Herkül’ün ayağını kıskaçları arasına alır fakat Herkül diğer ayağıyla yengecin kabuğunu ezerek öldürür. Sonra da Hidra’nın başını büyük bir kayanın altında ezerek öldürür.

Tanrıça Hera amacına ulaşamamıştır ama Yengeç’i sadakatinden ve cesur hareketinden dolayı ödüllendirmek ister. O sırada gökyüzünde yükselmekte olan takım yıldıza Yengeç Takım Yıldızı adını verir.

GEZEGENLER YENGEÇ BURCUNDAYKEN NASIL ÖZELLİKLER SERGİLERLER?

Yengeç Burcu kişinin kaynaklarıyla ve kökleriyle temasını içerir. Duygusal farkındalığımızı temsil eder. Temel ihtiyaçlarımızı, duygusal güven ihtiyacımızı gösterir. Etrafındakileri besleyip gözetmekle ilgilidir. Geçmişle olan duygusal ilişkilerimiz, çocukluk, aile, anne, toplum, vatan gibi konular Yengeç Burcunun yönetimi altındadır. Duygusal olarak desteklenir ve tatmin olursak başkalarını da destekleyip gözetebiliriz. Bunu da ne derecede yapabildiğimiz, Yengeç’in hayatımızda ne kadar yeri olduğu, haritamızda bulunduğu eve ve burada yerleşmiş gezegenlerin niteliklerine göre değişecektir. Haritamızda Yengeç burcunun bulunduğu evin konularıyla ilgili daha fazla duyarlı ve tutucu oluruz. Bu alanda duygusal güvenceye ihtiyaç duyarız.

Yengeç’in gezegenler üzerindeki etkisine bakacak olursak; Yengeç en iyi etkiyi güçlü duygusal ihtiyaçlarımızı temsil eden Ay, Venüs, Neptün ve Jüpiter’de gösterir. Ay, Yengeç Burcunda yönetici konumdadır ve burada çok güçlüdür. Yengeç’in bütün özelliklerini gösterir. Jüpiter ve Neptün Yengeç Burcunda yücelirler. Burada rahat eder, olumlu özelliklerini sergileyebilirler. Merkür ve Uranüs iletişimle ilgili rasyonel gezegenler oldukları için duygusal Yengeç burcunda rahat edemezler. Burada sübjektif olarak çalışacaklardır. Mars ve Satürn de kendilerini burada rahat ifade edemezler ve Yengeç Burcunda düşük ve zararlı konumda olurlar.

Not: Astrozenith'ten alıntıdır.

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
06-11-2007 04:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Gücün Karanlık Tarafı : Yengeç raisisset 35 67,342 04-17-2020 08:22 PM
Son Mesaj: Seher56
  Yengeç Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 3 7,640 05-06-2019 03:50 AM
Son Mesaj: cancer123
  Yengeç Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 11 17,031 07-12-2017 10:10 PM
Son Mesaj: Venüsx
  Yengeç Burcu ve Özellikleri ay_se 33 43,152 02-04-2016 12:08 AM
Son Mesaj: karamelli ruj
  Yengeç Burcu ve Yengeçlerin Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 6 14,268 03-25-2015 04:47 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  Yengeç Burcu Erkeği qulsah 9 16,302 09-10-2012 05:58 PM
Son Mesaj: eylülmavi
  Diger Burclara Göre Yengec Mavisahram 22 26,303 08-29-2012 07:53 PM
Son Mesaj: Bellatrix
  Yengeç Burcu Ve Psikopatoloji Félicé 2 6,262 01-31-2012 12:48 AM
Son Mesaj: xclsx
  Yengeç Kadını yaren 19 22,982 02-23-2011 02:04 PM
Son Mesaj: Aisha
  Yengeç Burcu Çocuğu qulsah 1 3,935 01-12-2009 02:09 PM
Son Mesaj: qulsah

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir