Değerlendir:
  • 45 Oy - 2.93 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Horary(soru) astrolojisi
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Soru Astrolojisine Giriş
Soru Astrolojisine Giriş

Astroloji aslında, geleceği öngörme,yani kehanet sanatı olarak doğmuştur..
Ancak zamanımızda çağdaş astrologların çoğu, anlam ve uğraşı alanı olarak, astrolojinin kehanetle ilgili olduğuna inanmadıkları ,yada bu eski teknikleri bilmedikleri için danışanlarının gelecek ile ilgili sorularını reddeder ve bu sorulara cevap vermezler.

Soru Astrolojisi; çok eski ve son derecede spesifik bir astroloji branşıdır ve tam anlamı ile kehanet öğesi içerir.Zihnimizi ciddi ve yoğun bir biçimde meşgul eden bir konu veya sorunun geleceğini ve sonucunu ,içinde bulunulan o anki gök yüzü durumunun,biçimlendireceği esasına dayanır.Bu astroloji tekniği bir zamanlar, insanların, içinde oldukları olayların ve sorunlarının nasıl gelişeceği ve nasıl sonuçlanacağı ile ilgili sorularını cevaplandırmak için,eski astrologların çok sık kullandıkları bir yöntemdi. Horary astroloji sadece özel sorular ve bu soruların cevapları ile ilgilidir. Personel detaylar için teşkil edilen haritalardaki gibi,kişinin doğum yeri,tarihi ve saatine ihtiyaç duyulmaz. Çünkü Horary haritası sorulan soru zamanında teşkil edilir.

Astrolojinin tarihsel sürecinde, kehanetin astrolojide yeri olmadığı, bilimsellikle uyuşmadığı ve genel anlamda falcılığı anımsattığı düşüncesi ile bu teknik uzun seneler bir daha açılmaması dileği ile astroloji arşivinin en derin noktalarına kilitlenmiş idi.

Ancak,zaman içerisinde danışanlar,astrologlardan,kendilerini ilgilendiren olayların geleceği ve bu olayların nasıl sonuçlanacağına ait sorular sormaya ve cevaplarını istemeye başladılar.

Karımdan ayrılacak mıyım?
Kocam beni aldatıyor mu?
Sevdiğim kızla evlenebilecek ve mutlu olabilecek miyim?
Oğlum üniversite imtihanını kazanacak mı?
İş bulabilecek miyim?
Çocuğum olacak mı?v.s.

İşte bu sebepten; gözler eski tekniklere çevrildi ve bunun sonucunda Horary Astrolojisinin büyüleyiciliği fark edilerek yeniden gündeme geldi ve eski popülaritesini kazandı.
Grand Dictionnaine Enciclopédique Larousse :Astrolojiyi ”Gök yüzünün genel durumu ile yeryüzünde meydana gelen olaylar arasındaki ilişkiyi saptayan bilgi dalı olarak tanımlamaktadır”
Bu Hermetik felsefenin” yerdekiler göktekiler gibidir “ifadesi ile en güzel şekilde tarif edilmiş olup , yedi geleneksel gezegenin ,evrendeki değişimin hem nedeni hem de tezahürü olduğuna inanılmıştır. Bu ilkeden hareketle o andaki göksel cisimlerin yerleşimlerinin,içinde bulunduğumuz durum ile ilgili olarak bize bilgi vereceği açıktır.Zaman;Güneş veya seçilen herhangi bir gök cisminin ,seçilen bir meridyene göre uzaklığına karşı bir kavramdır. Seçilen göksel cisminin hareketi ise zaman ölçümünü oluşturur.Biz geçmişteki ,şimdiki ve gelecekteki gök yüzü durumunu ve zamanını biliyoruz. Hermetik ilkeye göre;mademki yerdekiler göktekiler gibidir,o zaman; soru anındaki, geçmişteki ve gelecekteki gökyüzünün durumunun tespiti ve deşifre edilmesi ile sorulan sorunun arka planı,şimdiki durumu,gidişatı ve geleceği öngörülebilir. İşte bu Horary astrolojisinin temelidir.

Geleceğin nasıl tecelli edeceğini kestirmek , sanıldığı kadar kolay değildir. Gerçeği yakalamak da her zaman mümkün olmayabilir.Gök yüzü çok kere ancak bizim bilmemiz gerektiği kadarına işaret eder.Horary astrolojisinde yorum tekniği,psikolojik astroloji yorumlarının aksine daha somut cevapları içereceğinden,haritanın analizi belirli kurallara bağlanmıştır.Horary ruhun yorumu değil,gerçek bir hikayenin çözümüdür. Eger teknik iyi bir şekilde uygulanır ve kullanılırsa,alınacak sonuçlarda hayret verici derecede doğruluk payı vardır.Danışanın sorduğu soru anında çıkarılan harita;soruşturulan konu veya sorun’un sonuçları konusunda çok ilginç,yol gösterici ve büyüleyici göstergeler ile doludur.Eğer haritadaki göstergeler ,sorulan ve merak edilen konunun ;iyi,olumlu ve istenilen bir şekilde sonuçlanacağına işaret ediyorsa, olay akışına bırakılabilir.Aksi durumda ise gerekli tedbirler alınabilir ,başka yollar denenebilir veya olaya devam etmekten vazgeçilebilinir

Horary ;Astrolojinin en zor ama en zevkli branşlarından biridir.. Psikolojik astrolojide genellikle,astrolog kendi psikolojik ,sosyal,kültürel ve dünya görüşüne uygun olan yorumlar yapar. Horary haritasının analizi sonucunda ise sorgucuya verilecek cevap, kişisel yorumlar katılmadan belirlenen ve danışanı yönlendirecek bir karar niteliğinde olup, bunun için çok önemlidir.Bu yüzden Horary haritasının çok dikkatli,ciddi ve tekniğine uygun olarak incelenmesi gerekir.Bazı sorular sorgucunun hayatında önemli değişiklikler yapacak ve onu yönlendirecek derecede önemli olabilir. Bu evi alacak mıyım? Bu evi alayım mı?.Bu iki soru arasında oldukça fark vardır.Bu evi alacak mıyım? sorusunda alacaksın,yada alamayacaksın diye bir karar bildirdiğimizde ve yanıldığımızda,yanılmamız sorgucu için çok önemli değildir,sadece merakını tatmin etmiştir.Ama bu evi alayım mı?diye bir soru sorulduğunda ve eğer sorgucuda bu karara göre hareket edecekse, sorgucuya ,onun faydasına ve doğru karar vermesine sebep olacak ve yol gösterecek bir cevap vermek zorundayız.

Özellikle böyle veya buna benzer sorularda ;karar bildiriminde diğer tekniklerle (Natal harita,transitler,progressionlar) çalışarak karar teyit edilmelidir.Psikolojik yorumlarda olduğu gibi,danışana verilecek cevap; içinde ona bir çok olasılıklar sunmak ve özgür iradesini kullanmasını tavsiye ederek, sorgucuyu kararlarında tek başına bırakmak Horary astrolojisinin ruhu ile bağdaşmaz.

Gök yüzünün durumu ve zaman bize ancak görebilmemize izin verdiği sonuçları açıklar.Zaman zaman Horary astrolojisinde çeşitli nedenlerden dolayı,tam ve kesin bir karar veremediğimiz zamanlar olabilir .William Lilly göstergeler eşit ve karar verilmiyorsa soru tekrar edilebilir demektedir.
Horary Astrolojisinde kullanılan kurallar ve teknik,modern astroloji yorum kurallarıyla bariz şekilde farklılıklar gösterir.Mesela Satürn ve-veya Mars eğer kendileri gösterge (significator) değillerse her aman zararlı olarak kabul edilen kötücül (malafic) planetlerdir. Örneğin ;evlilik üzerine sorulan bir soruda Satürn 7.evde ise ,eğer kendisi gösterge değilse,ve göstergelerle açılı bir ağırlama (reception) yapmıyorsa ,hele birde asaleti (dignity) düşük ise her zaman evlilik konusunda,engelleri ve sorunları gösterir.Ama modern astrolojide zaman zaman 7.evdeki Satürn’ün sağlam bir evliliğe işaret ettiği yorumu yapılabilir.

Horary astrolojisi öğrenmek sonsuz bir süreçtir.Karşımıza her an yeni hayat hikayeleri çıkar ve her hayat hikayesi, dolayısıyla da her horary haritası tektir ve kendine ait bir özelliği vardır.Çağımızda klasik bilgilerde olmayan yeni sorunlardan ve olaylardan da bahis edilebilir.Onun için,her horary haritasını sadece yavan ve rijid kurallara bağlı kalınarak çözmeye çalışmak yanlış olabilir. Burada Astrolog kendi hayat deneyimlerini,bütün hünerini ,yaratıcılığını ve bilgiye dayalı sezgilerini, objektif bir bakış açısı ile kullanmalıdır.Hatta her astrolog tecrübesi arttıkça zamanla genel kuralların dışına çıkmamak kaydı ile kendine ait standartlar geliştirmelidir.

Horary çok eski bir teknik olmasına rağmen,bugün kullanılan yöntemler,genellikle Guido Bonatus ile daha sonra onun yolundan giden William Lilly yöntemleridir.

Dr. Mesut Kırgız

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
06-12-2007 08:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #2
Horary haritası nasıl yorumlanır?
Horary Vakaları

Evlilik ile ilgili sorular çok çeşitli ve çok önemlidir. Bu konu ile ilgili genellikle karşılaşılan sorular şunlardır:

Bu kişi ile evlenebilecek miyim,ne zaman?
Evleneceğim kişi nasıl biri? Beni seviyor mu?Fakir mi? Zengin mi ?
Evliliğimizi engelleyecek bir olay veya kişi var mı?
Evlendiğim kişiyle uyuşabilecek ve mutlu olacak mıyım?
Eşimin sevgilisi var mı?
Evliliğimiz nereye gidiyor?
Eşimden ayrılacak mıyım?

Sorular çoğaltılabilir, Bu sorulara verilecek cevaplar çok önemlidir ve astrologun sorumluluğu büyüktür. Çünkü, sorgucu hayatını bu cevaba göre yönlendirebilir ve düzenleyebilir.

Horary astrolojisi tekniğinde, soru saatinde kurulan haritanın ilk etapta radikal (geçerli) olup olmadığı, ikinci etapta sorulan soru ile ilgili evler ve belirleyiciler tespit edilir ve daha sonra analize geçilir.

Aşağıdaki vakalar 7. ev konularıyla ilgilidir.



Vaka 1

Benimle evlenecek mi?

Tarih 16 Temmuz 2002. Tanıdığım biri, astrolojinin işlediğine son derece inanan bir bayanı, danışma amacı ile bana göndermişti. Bayan; türbanlı,dindar,alımlı, uzun boylu ve oldukça güzeldi.

Bayan biraz sohbetten sonra,kısaca danışma sebebi ile ilgili hayat hikayesini anlattı.Evli ve 2 çocuğu varmış.Zengin bir kocası olmasına rağmen,evlilikleri iyi gitmiyormuş. Hastalığı nedeni ile gittiği Doktora ilk görüşte aşık olmuş, aralarında, söylediğine göre masum bir ilişki başlamış. Adamın da evliliğinde sorunlar varmış, görüşmelerinde sık sık evliliğinden dert yanıyormuş. Kadın Doktorun da kendisine karşı eğilimi olduğunu hissediyormuş. Kadın, kocasından ayrılmak için yasal işlemleri başlatmış.
Aşık olduğu kişinin kendisi ile evlenip evlenmeyeceğini merak ettiği için bana müracaat etmiş.

Soru: Acaba benimle evlenecek mi?

Tarih: 16 Temmuz 2002 saat 18:16 Bursa. Regiomontanus ev sistemi kullanıldı.

Soru saatine göre çıkarılan Horary haritasında:

ASC de Yay burcu yükseliyor. Yöneticisi Jüpiter ile, soru saati yöneticisi Merkür nötr doğada olduğundan (ayrıca, oriental olduğundan sıcak bir doğa almıştır) uyumlu kabul edilir. (Not: Soru anı haritalarında yükselen burç ve yöneticisi ile saat yöneticisinin birbirleriyle doğa olarak uyumu soruyu geçerli kılar.)

Satürn 7.evde. Ancak soru ile ilgili evde olduğu için radikaliteyi bozmuyor.

Ay Via Combusta’ da (yanan yol: 15 derece Terazi-15 derece Akrep arası). Bu durum, soru ile ilgili şiddet, bela, zarar, skandal, korku, yetersizlik, hastalık tutuklanma, ölüm gibi zararlı etkileri akla getiriyor.

Evlilik ile ilgili sorular 7.ev konusudur. Evlilik üzerine bir soru sorulduğunda; esas olarak, ASC, ASC yöneticisi ve Ay, sorgucunun, 7.ev ve yöneticisi, sorulan sorunun ve partnerin belirleyicisidir. Ayrıca; soruyu bir erkek sormuşsa Güneş, kadın sormuşsa Venüs sorgucunun belirleyicilerine eklenir. Ay’ın en son ayrıldığı planeti, sorgucunun, açıya gidiyor olduğu ilk planeti de partnerin belirleyicisi olarak kullanan astrologlar da vardır.

Buna göre: ASC deki Yay burcunun yöneticisi Jüpiter sorgucunun esas belirleyicisidir, ikinci olarak Ay, üçüncü olarak da Venüs.

Evliliği ve evlenilmek istenilen kişiyi 7.evdeki İkizler burcunun yöneticisi Merkür, ikinci olarak da Güneş belirliyor.

Analizde; öncelikle ASC yöneticisinin veya Ay’ın 7.ev yöneticisi ile arasındaki açı incelenir. Ayrıca Güneş ile Venüs arasındaki ilişkiye bakılır (Gerektiğinde, Ay’ın açıdan ayrıldığı planet ile açıya gideceği planet arasındaki ilişkiye ve ilgili evlerdeki planetlere bazı detaylar için baş vurulur)

ASC yöneticisi veya Ay, 7.evin yöneticisine açıya gidiyorsa veya ASC yöneticisi veya Ay 7.evde ise; evlenme isteği ve talebi sorgucudan gelmektedir ve bu açı üçgen veya almışlık ise evlilik birliği olacaktır.

Yine 7.evin yöneticisi ASC de ise veya 7.evin yöneticisi,ASC yöneticisine açı yapıyorsa ve bu açı altmışlık veya üçgen ise evlilik sorunun sorulmasından kısa bir süre sonra ve kolaylıkla gerçekleşecektir.

Belirleyiciler arasında kare veya karşıt açı evlilik birliği için olumsuz göstergelerdir.
Ancak açı kare veya karşıt ise,ama belirleyiciler arasında güçlü bir resepsiyon var ise,evlilik, bazı sorunları aşarak ve uzun zaman sonra gerçekleşecektir.

Bu görünümlerden hiç biri yoksa, ışığı taşıyan (translation of light) veya ışığı toplayan (collection of light) yapan bir gezegen olup olmadığına bakılır. Eğer böyle bir gezegen var ise bu gezegenin yöneticisi olduğu ev ile ilgili bir şahsın veya olayın yardımı ile aralarında bağlantı kurularak evlilik gerçekleşir.

Bizim vakamızda: sorgucunun esas belirleyicisi, ASC yöneticisi Jüpiter’in yüceldiği burçta , ama zararlı 8.evde yerleşmiş ve yanık durumda. Dispozitörü (içinde bulunduğu burcun yöneticisi) ve sorgucunun ikinci belirleyicisi Ay 10.evde güçlü gibi düşünülebilir ancak, Via Combusta’ da (yanan yol) ve peregrin durumda (hiçbir asalete sahip değil). Belirleyicinin ve dispozitörunun bu durumları, sorgucunun eylemlerinin zayıf olacağını, Jüpiter’in yanık olması da, sorgucunun bu konunun gizli kalmasını istediğine ya da astrologtan bir şeyler sakladığına işaret eder.

Partnerin belirleyicisi Merkür Yengeç burcunda. Terim ve dekan (term ve face) yöneticiliğinden asalet alıyor ve 7.evde yerleşmiş. Dispozitörü yine Ay. Köşe evdeki yerleşimi nedeniyle Jüpiter’den daha güçlü, ancak o da yanık ve gizliliği istiyor. Ama daha bir baskın pozisyonda.William Lilly`e göre; 7.evdeki burcun yöneticisi 7.evde ise, partner evlilik düşünmüyor serbest bir aşk ve ilişki düşünüyordur. Aklında ünlü ve zengin birisi vardır.

İki esas belirleyici Jüpiter ve Merkür arasında bir açı yok ve olmayacak. Çükü aynı burçta hareket eden ve Jüpiter’e yaklaşan Merkür önce Güneş ile birleşecek ve kavuşum engellenecek (frustration). Belirleyici arasında resepsiyon, translation veya collection of light yok. Belirleyiciler arasında bir açı yoksa ve olmayacak ise ve aralarında bağlantı sağlayacak translation of light veya collection of light yoksa, tasarlanan iş (burada evlilik) olmayacaktır.

Güneş burada önemli bir planet; hem Jüpiter’i hem Merkür’ü yakıyor ve hem de Merkür ile Jüpiter’in (iki esas belirleyici) birleşmesine engel oluyor. Güneş peregrin durumda ve hiçbir evi idare etmiyor. Aslan burcu 8.evde arada kalmış (intercept) durumda, yani hiçbir ev girişini kesmiyor. Ama Güneş’in ve Aslan burcunun 8.evde olduğu düşünülürse bu engellemenin 8.ev konuları ile ilgili olacağı düşünülebilir. Partnerin parasal durumunun sorgucunun alıştığı hayatı verebilecek yeterlikte olmadığına işaret edebilir. Zaten sorgucunun 2.evinde geri harekette Neptün var. Bu da sorgucunun maddi konulardaki hayal kırıklığına işaret eder. 8.ev modern görüşe göre cinsel tutkular evidir. Partnerler arasında bu anlamda bir anlaşmazlığı da hatıra getirebilir.

Sorgucunun ikinci belirleyicisi Ay iki birim sonra Merkür’e kare açı yapacak. Bu da olumsuz bir açı.

Evrensel belirleyiciler Güneş ve Venüs üçlü -dekan gibi zayıf bir resepsiyon yapıyor.Venüs üçlüsünde ama düşüş durumunda. Güneş ise peregrin. Güneş ve Venüs arasında da açısal bir bağlantı yok. Ama bu zayıf resepsiyon, yine de aralarında bir ilişkiyi düşündürür. Kadın her ne kadar dindar ve ahlaklı görünüyorsa da, Venüs`ün asaletinin düşük olması ve zevk evi olan 5.evi yönetmesi nedeni ile bazı zevklere düşkün gibi.Yine, evlenilmek istenen kişinin, yukarıda söylediğimiz gibi serbest bir aşk istiyor olması ve kadının da buna eğilimli olması, serbest bir ilişkinin iki taraftan da kabul görebileceğini düşündürür.

Yine evlilik müessesini engelleyen ve evlilik olduğunda da bazı anlaşmazlıkların olacağını gösteren Satürn 7. Evde yerleşmiş durumda.

Ay, son açısını Uranüs’le yapacak. Uranüs`un ayrılığı göstermesi ve geri harekette oluşu, peregrin durumdaki Ay’ın Uranüs’e üçgen açı yapacak olması ayrılığın ani ve kolayca olacağını gösterir.

Bütün bu göstergeler sonucunda kişiye uygun bir lisanla evliliğin olmayacağını anlattım. Tabii ki hoşuna gitmedi.

Olayı takip ettim.Kadın hala eski kocası ile evliliği devam ediyor ve sevdiği adam ile ilişkisini kesmiş.



Vaka 2

Bu evlilik nereye gidiyor?

Tıp fakültesinden sınıf arkadaşımın (Y.T.) oğlu bir evlilik yapmış. Ancak eşi ile geçinemiyormuş. Aile sıkıntılı ve üzüntülü,bu evliliğin nereye gideceği ve sonucunun ne olacağını merak ediyorlar.

Soru: Bu evlilik nereye gidiyor ve sonucu ne olacak?
Tarih: 26 Jul (Temmuz) 2003 saat: 13.05 İstanbul. Placidus ev sistemi kullanıldı.

Soru saati yöneticisi Merkür. ASC yöneticisi Venüs. Merkür nötr doğadadır, ilişkide olduğu Jüpiter’in sıcak ve nemli bir doğasını alır ve aynı doğadaki Venüs ile uyumlu olduğu kabul edilir.

ASC de 26.44 derece Terazi burcu var. Bu durumda ASC yanan yolda: bu durum soru ile ilgili konularda, şiddet, bela, zarar ziyan, hastalık, ölüm gibi üzüntülü ve zarar getirici olaylara işaret eder. Gerçekten de, evlilikteki uyuşmazlık aileler arasına da sıçramış ve bu anlaşmazlık devam ederse, sorgucu hoş olmayan durumların olacağından endişe duyuyormuş.

Ay 29 derece 11 dakika Ikizler’de, boşlukta (void of course) ve burcun son derecesinde, olayın seyri konusunda sorgucunun yapacağı bir şey yok ve bize olayın seyri konusunda da bir fikir vermiyor.Ama yeni gireceği burç Yengeç olacağından (Ay’ın asalet kazandığı burç) sorgucunun rahatlaması beklenir.

Şimdi soru ile ilgili ve belirleyicileri tespit edelim:

Sorgucu çocuğu hakkında bir soru sorduğu için ,sorgucunun çocuğunu orijinal haritanın 5.ev belirleyecektir. Bu evin girişinde Balık burcu var. Bu burcun yöneticisi Jüpiter sorgucunun oğlunu belirliyor.

Soru evlilikle ilgili olduğundan, 5.evden (çocuklar evi) itibaren 7. eve (evlilik evi) gideceğiz. Bu orijinal haritanın 11.evi oluyor. Bu ev girişini Başak burcu kesiyor ve yöneticisi Merkür de eşi simgeliyor.

Jüpiter asalet bakımından oldukça zayıf,sadece teriminden asalet alıyor,olayları istediği gibi yönlendirme gücünde değil. Eş göstergesi olan Merkür ise Peregrin durumda (Bonatus, eğer Peregrin bir gezegen bir kişiyi belirliyorsa, o kişi güvenilmez, kötü niyetli, içten pazarlıklı biridir der).

İki belirleyicinin de dispozitörü aynı.Yani Güneş. Güneş, asalet yönünden kendi burcunda olduğu ve bu burcun üçlüsünü de idare ettiği için güçlüdür. Olayın çabuk sonuçlanmasını sağlayacaktır. Orijinal haritanın 10.evinde olduğundan,bunu karar mercii olarak düşünebiliriz.

İki belirleyici Aslan burcunda ve hakkında soru sorulan kişiyi belirleyen Jüpiter 23 derece 05 dakikada, eşi belirleyen Merkür ise 23 derece 29 dakikadadır ve Jüpiter’den ayrılmaktadır. Aralarındaki tam (perfect) açı bozulmuştur (William Lilly Ayrılık konusunda iki gösterge birbirleri ile kavuşumdan veya uyumlu açıdan 6 dakika ayrıldıklarında, bir ayrılıktan bahis edilir, başka faktörler araya girmezse platik açı (burç bazında açı) hitamında ayrılık sonuçlanır demektedir.) Bu durumda iki gösterge moiety (yarı çap) toplamı kadar derece birbirlerinden ayrıldıklarında ayrılma işlemi tamamlanacağını söylemektedir). Jüpiter 23 derece 05 dakika Aslan burcunda, Merkür aynı burcun 23 derece 29 dakikasındadır. Ayrılık başlamıştır. Merkür’ün yarı çap toleransı 3,5 derece, Jüpiter’inki ise 4,5 derecedir. İki belirleyicinin yaklaşık 9 birim sonra, yani 9 hafta sonra aralarındaki bağlantı kalmayacak ve ayrılacaklardır..

Ben sorgucuya iki veya iki buçuk ay içinde kesin olarak ayrılacaklarını söyledim. Nitekim taraflar birbirlerinden yaklaşık iki ay sonra, tek celsede, mahkeme kararı sonucu ayrılmışlardır. Ayrılığı isteyen, sorgucunun kanaatinin aksine eş olmuştur.

Dr. Mesut Kırgız
Not: Haritaları görmek isterseniz Astroloji Okulu'nda aynı adlı makalede bulabilirsiniz.

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
06-12-2007 08:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #3
Horary(soru) astrolojisi
Buna “Kralların Astrolojisi” adı verilmiştir. Eski çağlarda savaş ve barış zamanlarını tayin etmek, ürün ekimi ve hasatı için olumlu mevsimi bulmak gibi konularda Gökyüzü Zamanı Haritası kullanılmıştır. Günümüzde hem doğuda hem de batıda en fazla uygulanan astroloji sistemidir. Bu sayfada açıklanan, Batı sistemine (Tropik Zodyak) dayanan uygulamadır. Arap, İran ve Hint sistemlerinin karışmasından oluşan Vedic sistemi (Prasna Tantra) Yıldız Zodyak üzerine kurulmuştur.

Horary sisteminde yanıtı aranan sorunun veya olayın başlangıç zamanı temel alınarak bir Gökyüzü Horoskopu (Anlık Horary Haritası) hazırlanır. Bu sistemin başarısı için sorunun mantıklı olması ve güçlü biçimde öğrenme arzusunun bulunması gerekir.

Horary Haritası İle Yanıtlanan Sorular

Gökyüzü Haritası sorunun akla ilk geldiği zaman ve yer için hazırlanır. İşte Horary Astroloji haritası ile yanıtlanan sorulardan bazı örnekler ; “Ne zaman evleneceğim ?”, “ Ev sahibi olacak mıyım ?”, “Çocuğum üniversiteye girecek mi ?”, “Kocam beni terk edecek mi ?”, “Hastalıktan kurtulacak mıyım ?”, “Kaybolan yeğenim bulunacak mı ?”, “Yeni bir işe girecek miyim ?”, “Başlattığım yatırım başarı kazanacak mı ?”, “Kızım, sevdiği erkek ile evlenecek mi ?”, “Çocuğum olacak mı ?”, “Yolculuk için olumlu bir zaman mı ?”, “Hisse senetlerim pirim yapacak mı ?”, “Aşık olduğum insan beni seviyor mu ?”, “Sevdiğime ne zaman kavuşacağım ?”

Gökyüzü Haritasının Hazırlanması

Bir sorunun veya olayın yanıtını bulmak için aynı doğum haritasında olduğu gibi Anlık Harita hazırlanır. Bu horoskopta 1.ci ev soruyu soranı temsil eder. Aynı zamanda Ay da soruyu soranın ikinci temsilcisidir. Horary olayında en önemli konu soruyu veya olayı temsil edecek evin saptanmasıdır. Örneğin, 2.ci ev para ve malları, 3.cü ev kardeşleri, 4.cü ev araçları, 5.ci ev çocukları, 6.cı ev iş ve çalışanları, 7.ci ev eş ve ortakları temsil eder.

Evlerin İlerletilmesi

Horary haritada gösterilmeyen alanları, evleri ilerleterek bulabiliriz. Örneğin, kayınbirader veya baldızı 7.ci evden itibaren 3 ev ilerleterek orijinal haritanın 9.cu evi ile simgeleriz. Çünkü, kardeşleri 3.cü ev gösterir ve eşimizin kardeşi de 7.ci evden itibaren 3 ev sonrası ile simgelenir.

Horary Haritanın Çalışmaması

Horary haritadan her zaman aranan yanıtı almak veya olayı yorumlamak mümkün olmaz. Bazı işaretler haritanın çalışmadığını, zamanın erken veya geç olduğunu veya, soruyu soranın art niyet taşıdığı anlaşılır.

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
06-12-2007 10:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
Türev Harita Almak
Türev Harita Almak

Susan Ward

Çeviren Gonca Sağlam

Hemen bir cevap bulma telaşıyla, natal göstergeleri çok önemsemeden, türev haritanın üstüne fazla konsantre olduğumuzdan dolayı bazen suçluluk duyarız. Saat astrolojisi ( Horary ) her zaman çift kanıt sunar, biri natal haritadan gelen, diğeri türev haritadan ( soru sorulan saatin haritası) gelen ve bu ikisi mutlaka birbirini tamamlamalıdır. “Oğlum bu işi alabilecek mi?” sorusu basit bir örnek olabilir. Natal 10. ev mi, yoksa türev haritadaki 10. ev mi daha önemli bir göstergedir, hangisine bu kurallar uygulanmalı diye bugüne kadar pek çok soru almışımdır. Genellikle cevabım şu olmuştur : “her ikisi de”.

Natal haritanın incelenmesinin aslında 2 sebebi var: natal harita asıl olandır ve başlı başına önemlidir ve soru soranın oğlunun ya da kızının şartları ile yeteri kadar ilgili olduğu varsayılır. Soru soranın istekleri oğlunun isteklerinden çok farklı da olsa – “sanırım bu iş tehlikeli, umarım bu iş olmaz” – natal haritanın her zaman söyleyeceği birşeyler vardır.

Türev harita oğlunun işi aldığını ve kendi isteklerini gerçekleştirdiğini gösteriyor olabilir. Natal harita da aynısını gösterecektir ama annenin istekleri bu doğrultuda olmadığı için, muhtemelen biraz daha negative tonlar da barındırıyor olacaktır. Sonuç için araştırmamız daha çok signifikatörlerin ümit veren hareketlerine dayanır. Herşey bundan ibaret de olabilir ama natal’de sağlam bir temeli yoksa sonuç anlamsız kalabilir. Dolayısıyla, bir iki açı gördükten hemen sonra sonuca varmak yerine, haritanın sağlıklı olup olmadığını anlamak için haritanın nabzını tutmamız, ateşine bakmamiz gerekir. Natal göstergelere dikkatli bir bakış hayati önem taşımaktadır. Türev haritada 10. ev ‘de bulunan bir benefik kadar, natal 10. evde bulunan bir benefik de meselenin sonucu konusunda bizi yargıya götürecek çok önemli bir indikatör olabilir. Her iki göstergeyi de kullanmak mümkündür.

Natal haritayı öğrenmek için harcayacağınız zaman konusunda cimri davranmayın. Haritaları manuel hesaplayıp, hazırladığımız dönemlerde, hazırlık süreci haritayı anlama konusunda bize önemli ışıklar veriyordu. Artık bilgisayarlar bunu bizim için yaptığından dolayı böyle bir süreci kaçırıyoruz. Bunu kompanse edebilmek için biraz ekstra zaman ayırın ve ilk başta farkettiğiniz bazı noktaları yazın. Bununla ilgili birkaç örneği aşağıda bulabilirsiniz. Bu veya buna benzer bir listeyi tamamladığınızda, harita konusunda çok daha fazla anlayışa sahip olacak ve eninde sonunda soruyu sorup sormamaya karar verebileceksiniz.

- Günün yöneticisi
- Saatin yöneticisi
- Soru soranın signifikatörü, güçlü mü, zayıf mı
- Hakkında soru sorulanın signifikatörü, güçlü mü, zayıf mı
- Ay’ın yaklaşmakta olduğu açılar
- Ay’ın ayrılmakta olduğu açılar
- Soru soranın signifikatörü hangi evde
- hakkında soru sorulanın signifikatörü hangi evde
- Dikkat çeken açılar
- Dikkat çeken ağırlamalar
- Benefik / malefikler aktif mi ? Nerde ?
- Açı içindeki gezegenler ?

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-26-2007 02:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
İlk Horary Sorum
İLK HORARY SORUM

Gilbert Navarro




Harita A: İlk aşkımı bir daha görebilecek miyim?


[Resim: horary1xn2.jpg]



21 Ocak 1999’da transit Uranus natal Pluto’ma son kez karşıt açı yaptığında hayatımı değiştirdi. Sonuçta 28 yıldan daha fazla bir zaman sonra çok eski ilk horary soruma bir cevap buldum. Horary astroloji (saat astrolojisi)* hakkında her hangi bir şey bilmeden önce ilk horary sorumu sordum. Ivy Jacobson horary astrolojinin ne olduğunu bana açıkladıktan sonra benim bir horary astroloğu olabileceğimi söyledi. Bu sonuca doğum haritamın rektifikasyonunu yaptıktan sonra vardı. 11 Haziran 1970’de telefonda konuşuyorduk. Ilk aşkim hakkında konuşuyordum. Merak ettim «Ilk aşkımı bir daha görebilecek miyim?»diye sordum, o da bana bunun bir horary sorusu olduğunu söyledi. Ben de cevaplamasını istedim.Soruyu PDT saati ile11:07 PM bayan Jacobson’un yaşadığı Temple City yakınlarında El Monte Kaliforniya’dan sordum. Bayan Jacobson’un soruma cevap vereceğini hiç ummuyordum. Ilk aşkımı gerçekten yeniden gorebileceğimi, ama bunun çok yıllar alabileceğini söyledi. Danışan olarak horary haritada Kova burcunun yükselmesi ile ortak yonetici gezegenlerim Saturn ve Uranüs’tü. Aynı zamanda Ay da herhangi bir horary haritada danışanın daima belirleyicisidir. Bu soruyu sorduktan sadece 32 dakika sonra Uranus geri hareketten durağana döndüğünde birşeyler söylemek istiyordu. Bu geri hareketten dolayı Saturn’ü benim oncelıklı yönetici gezegenim olarak düşünmek zorundaydım. Saturn sabit burçta ve üçüncü evdeyken zamanlama doğru tayin etmek icin çok uzundu, hatta muhtemelen 30 yıldan uzun. Bayan Jacobson bu birleşmenin beklenmedik ve aniden olabileceğini ima etti. Ilk aşkım bir grup insanla birlikte olabilir ve ben bu gruba katılıp onu görebilirdim. Benim belirleyicim olan Ay, sürprizleri yöneten Uranüs ve grupları yöneten Pluto ile birlikte üç gezegen de sekizinci evdeydi. Horary sorusunu sormadan önce Ay, hakkında soru sorduğum kışının belirleyicisi olan yedinci evin yöneticisi Güneş’e kare açı yaptı. Ay’ın soruyu sormadan önceki açısı soruya neyin rehberlik ettiğini gösterir. Bu olayda zararlı olan sekizinci evdeki Ay Başak burcunda olup stresli altıncı evin de yöneticisidir. Ay yedinci evin yöneticisi olan ve sevginin evi beşinci evde Ikizler burcundaki Güneş'e kare açı yaptı. Ilk aşkımla tartışmıştık ve hiç konuşmadık Asla bozulmuş olan bir ilişkiyi düzeltemez ve üstesinden gelemezdim.



Ilk horary soruma bir cevap almak 28 yıldan fazla bir zaman aldı, ama bu soru hayatımın şeklını değiştirdi ve horary astroloğu olmaya karar verdım. Bayan Jacobson sadece sorumu cevaplamakla kalmayıp haritayı da iyice inceledi. Sorum için horary haritayı yorumlayarak bana neler olacağını görebiliyordu. Sorumu cevapladıktan sonra 90 gün içinde ailemde bir ölüm olayı beklememi söyledi. Bu beni cok seven yaşlı bir kadın olabilirdi. Onun ölümü ani ve beklenmedik olacak ve kadın ölmeden önce yeni evlenmiş olacaktı. Gerçekten bana ne astrolog olacağımı soylediginde ne de horary astroloğu olabileceğimi

söylediğinde inanmadım. Ama ilk horary soruma verdiği cevaba inandım.



Horary haritasının sekizinci evindeki zararlı planet bir yıl içinde yakınım olan birinin ölümünü görebileceğimi belirtti. Zararlı planetler Uranus ve Pluto haritanın sekizinci evindeydiler. Sekizinci ev girişindeki Ay yakın zamanda, doksan gün içinde birinin ölebileceğini işaret etti. Ay halaları ve amcaları temsil eden altıncı evin yöneticisi Başak burcundaydı. Ay feminen olup ve feminen bir burçta olduğundan hala olarak belirtildi. Feminen bir planet olan Venüs feminen Yengeç burcundaydı. Muhtemelen yaşli bir kadının ölümü olacaktı çünkü Ay ve Venüs bulundukları burcun son derecelerindeydi. Altıncı evde Yengeç burcundaki Venüs beni seven bir akrabam olabileceğini belirtti. Sekizinci evdeki Uranüs beklenmedik ve ani olabilecek bir ölümü gösterdi ve Ay'ın onuncu evin yöneticisi Pluto'yla kavuşum yapması kaderimde veya kariyerimde veya her ikisinde bir değişikliğe işaret etti. Yasal olaylar dokuzuncu evle ilgilidir bu evde evliligi işaret eden Terazi burcu var ve Venus tarafından yönetiliyor. Jupiter dokuzuncu ev çizgisi üzerinde ve geri harekette olduğundan bir tekrarı veya yasal olmayan evliliği işaret ediyor. Altıncı evin yöneticisi Ay’ın Saturn’le üçgen açısı var. Altıncı eve göre yedinci ev bu haritanın onikinci evi olup evliliği onaylar. Ay’ın Saturn’le tam uçgen açısından dört derece kırk dakikalık uzaklaşma zaten tanıdığı biriyle evleneceğini gösterir. Orb içinde olan herhangi bir açının uygulanabilirliği vardır. Birbirine yaklaşan açılar henuz tanısmamis iki kişi arasındaki evliliği belirtebilir. Buradaki gibi uzaklaşan açılarda zaten birbirini tanıyan iki kişi arasındaki evliliği belirtir. Ölüm evi yani sekizinci evin yöneticisi Merkür Neptün’e karşıt açı yapıyor. Sekizinci evden itibaren yedinci ev, yani evlilik evi bu da haritanın ikinci evine duşuyor yöneticisi Neptün ölümle sonuçlanacak bir evliliğe işaret eder. Karşıt açı iki kişi arasında ayrılma veya uzaklaşmayla biten bir açıdır.



Ilk sorumu ortaya attıktan 118 gün sonra üç yıldır yasal velim olan halamı 7 Ekim 1970’de kaybettim. Dikkat edin yasal veliliğin evi yani onuncu evin yöneticisi Pluto ölüm evi yani sekizinci evdeki Ay’la birleşip altıncı evdeki Venus’e altmışlık açı yapıyor. Halam ilk kocasından hiçbir zaman boşanmadı ve yaklaşık yirmi yıl resmi nikahli olmadığı kocasıyla yaşadı. Halamın ilk kocası onu boşamayıp ikinci karısından önce ölunce halam nıkahlı olmadığı kocasıyla evlenmeye karar verdi. Kısa bir zamanda evlendi ve balayında hastalandı, bağışıklık sisteminin zayıflığı yüzünden tetanozdan öldü. Halamın ölümünden ve ölümünün şokundan kendime geldikten sonra horary astrolojiye inandım ve horary astroloğu olmaya karar verdim. Bayan Jacobson’un horary sorumun haritasında şeklini çizdiği herşeyi anlayabilmek istedim.



Onyedi yaşında aşık oldum. Ondokuz yaşımda iken ilişki çok kötü bir şekilde bitti. Bu aşktan kendimi kurtaramadım. Hayatım öyle yoğundu ki duygularıma değinmek zorunda kalmadım.1972’de yirmibeş yaşıma girmeden az bir zaman önce hayatımın temposu yavaşladı ve bu yüzden duygularımla temas edebilirdim. Maalesef yapamadım ve intihara teşebbüs ettim. Bir akrabamın beklenmedik bir şekilde eve gelip beni tam zamanında bulmasıyla hayatta kaldım. 1972 Şubat’ında yaklaşık dokuz ay hafıza kaybı ortaya çıktı. Dokuz aylık periodun ortasında başka birisi oldum. Bellek kaybından sonra ilk aşkımla ilgili hatıralarımı ve bu zamanda sahip olduğum duyguların bir çoğunu kaybettim. Kalanlarlada baş edebilirdim ve sonraki yimiyedi yılı bu şekilde yaşadım. Hafıza kaybım başladığında ikincil progresyon A haritasında açılar serisi ortaya çıktı. Progres Ay Pluton’la kavuştu ve birinci evin yöneticisi olan durağan direkt Uranus’e Pluton’un etkilerini getirdi. Ay Uranus’le kavusum yaptı, 12 Terazi 38’e ulaşıp benim natal sekizinci ev başlangıcı 12 Kova’ya üçgen açı yaptı. Bu açı hayatımdaki ölüm ve yeniden doğuşu tetikledi ve bir bölümü bu yıl oldu. Bir planetin Solstice Noktası dönüm noktasıdır. O zamanda Ay’ın Solstice Noktası 17 Balık 22'da idi, bu da üçüncü ev tarafından yönetilen zihnin karanlık yönündeki kısıtlayıcı Saturn’e altmışlık açı yapıyordu. Saturn üçüncü evin başlangıcı olan burçta değil üçüncü evin içindeydi Saturn üçüncü evin karanlık yönündeydi. Diğerleri arasında altmıslık açı zihinsel bir açıdır. Progres Ay’ın ilişkiler burcu Terazi’de ve Ay’ın Solstice Noktasının geçmişin burcu Balık’tan kısıtlayıcı planet Saturn’le altmıslık açı yapması, bütün bu astrolojik olaylar Saturn’un benden aldığı hafızamın bazı bölümlerini canlandırdı. Ay altıncı evin yöneticisi seçici bir burç olan Başak’ta olduğu için ne hatırlayabildiğimi seçmek ve ayıklamak zorundaydım. Ay’in Solstice Noktasının da önceden farkına vardığımdan daha önemli olduğunu anladım. Altıncı evdeki Venüs rahatlık verir. 26 Yengeç’teki progres Venüs Jupiter’e kare açı yaparak beynin ayırım yapan bölümünü korumaya zorladı. Progres üçüncü evin başlangıcının 0 Boga’ya ilerlediğinden beri Venüs’un zihindeki etkisi güçlendirildi. Üçüncü evin yöneticisi ve ilişkinin onuncu evinin yöneticisi Mars’ın 7 Yengeç’e ilerlemesi ilk aşkımın 7 Kova’daki Yükselen burcuna yüzellilik açı yaptı. Yüzellilik açı yeniden organize olmanın açısıdır. Bu yüzellilik açı ilk aşkımla başarılı bir şekilde baş edebilmem için zihnimi yeniden düzenledi.



Hafıza kaybımın olduğu dokuz ay süresince zihnim kendi hayatıma dönebilmem için bazı acı olayların hatırasını ve duygularını eledi. Hafıza kaybım azaldıgında Progres Ay aşkın evi olan beşinci evde ikizler burcundaki Güneş’e üçgen açı yaptı. Ay aynı zamanda yedinci evin yani sorunun temsilcisinin de yöneticisidir. Bu üçgen açı ilk aşkım için hala sahip olduğum duygular ve hatıralar ile başarılı bir şekilde yaşamayı ve yaşamımla barışmaya izin veren dönüşümü tamamladı. Hafıza kaybım başladığında ikincil progres Yükselen'im benim ikincil progres geri giden Pluto’yla kavuştu. Dönüşüm gezegeni Pluto benim natal haritamın beşinci ev yöneticisidir. Hafıza kaybım bittikten dokuz ay sonra ikincil progres Yükselen'im natal ikinci evimin başlangıcında olan Pluto’yla kavuştu. Ilk aşkımın natal Güneş’i üçüncü evde 24 Boga’da ve başınızı kaybetmenize neden olacak sabit yıldız Caput Algol’le kavuşum halindedir. Yirmibeş yaşında iken hafıza kaybım nedeniyle bir anlamda başımı kaybettim. Üçüncül evlerdeki Güneş duruma daha da yakından uygundur. Üçüncül evlerde bir olay olduğu zaman soruyu soran ya olay hakkında hiçbir zaman bilgi almaz ya da uzun zaman sonra öğrenir. Ilk aşkım hafıza kaybımı olay olduktan yirmiyedi yıl sonra oğrendi.



Orijinal horary sorum yaklaşık yirmidokuz yıl sonra 21Ocak 1999’da cevaplandırıldı. Ilk aşkımdan onun oturduğu 118W24, 37N22’da PST saati ile sabah 10 :40’da tamamiyle beklenmedik bir telefon aldım. Bu telefon hayatımın çoğu inanılmaz olan yıllarını tetikledi. Geçen ikibuçuk yıl içinde astroloji hakkında önceki yirmidokuz yılda sahip olduğumdan daha çok şey öğrendiğimi düşündüm. Bu ikibuçuk yılda nadiren olduğunu görmeme rağmen olayların mükemmel açılarda olmasını bekledim. Olaylar, genellikle açılar aynı derecedeyken ve bir derecelik farkla olma eğilimindedir. Otuziki yıldan fazla hiç görmediğim, bir şey işitmediğim bir kadından telefon geldi. Harita A’da ilk aşkım evlerin numaraları, burçlar, planetler tarafindan yonetilir. Yedinci ev daima sorulan sorunun temsilcisidir. Sadece yedinci evdeki insanlarla ilgilenirsiniz. Haritada yedinci evi aşkın burcu Aslan kesiyor ve Güneş’te aşkın evi beşinci evde bulunuyor. Güneş ve beşinci ev girişi de öğrenci veya sınıf arkadaşı burcu olan Ikizler’dedir. Bu kadın benim lise aşkımdı. Ikizler burcu liseye kadar olan eğitimi gösterir.

Mars beşinci evde düşük durumda olduğu Yengeç burcunda ve Mars kısıtlayıcı Saturn’ün bulunduğu üçüncü evin yöneticisidir. Ilişki çok kırıcı bir şekilde iletişim eksikliğiyle bitti. Dokuzuncu ev benim ilk aşkımı ve hayatımızdan kaybolan insanları yönetiyor. Dokuzuncu evi Terazi burcu yönetiyor, bu da bunun bir dokuzuncu ev insanı olduğunu onaylıyor. Benim natal yükselen burcum 21 Yengeç’tir. Ben ve bu kadın gençken bulunduğum yere göre Yükselen'im 22 Yengeç’ti, ilk aşkımın şimdi bulunduğu yere göre Yükselen'i ve benim ilk telefonu aldığım zaman harita A’daki 24 Yengeç Venüs’le kavuşum yaptı. A haritasıyla benim doğum haritam arasındaki bağ tesadüften biraz daha öte birşeydir. Genellikle herhangi bir horary haritasıyla danışanın doğum harıtası arasında ufak bir bağlantı vardır. Bu kadın ve ben karşılaştığımızda benim progres Jupiter’im horary haritanin MC’si ile kavuşum durumundaydı. Natal Jupiter’im benim beşinci evimde 25 Akrep’te. Natal Mars’ım yedinci evimde olup horary haritanın Yükselen'i ile kavuşum durumunda. Haritadaki 4 Terazi 39’daki durağan Uranus benim natal 4 Aslan 39’da birinci evdeki Saturn’üme tam altmışlık açı yapıyor. Saturn benim yedinci ve sekizinci evimin yöneticisidir. Beşinci evin başlangıç derecesi ve burcu benim natal onikinci evimin başlangıcıyla aynı.Otuziki yıl sonra bu ilişki tamamen eski bir aşktı.




Harita B. Progres Horary

[Resim: horary2yc6.jpg]


Otuziki yıldan daha fazla bir iletişimsizlikten sonra ilk aşkımdan telefon aldığım zaman ilk sorumun ikincil progres haritası B, PST saati ile sabah 10 :40 da 21 Ocak1999’a Ilerledi. 1999 oncesi Harita B’ye basitce bakabildim ve harita A ile karşılaştırabildim. Geçen ikibuçuk senede bir olay zamanında horary haritasına ve progres horary haritasına farklı yollardan bakmayı oğrendim. Hafıza kaybım boyunca ikincil progres haritasında oluşmuş bazı açıların tesadüf olduğuna inandım. Diğer birçok horary haritalarını inceleyerek onların tesadüf olmadığının farkına vardım. Bütün açılar aynı derecededir. Progres yedinci evin baslangıcı birinci evin yönetici gezegeni Saturn’e üçgen açı yapıyor. Bellek kaybım başladığında progres Yükselen burç sadece Saturn’e altmışlık açı yapmakla kalmayıp

aynı zamanda Ay’ın Solstice noktasıyla da kavusum yapıyor.17 Balık burcuna ilerlemiş progres Yükselen'imle yaklaşık 27 yıldır gitmiş olan hatıralarımın tamamı yeniden ortaya çıktı. Ilk defa Ay hala onun aynı açı ve derecesinde durağan olan Uranus’le birleşti. Ikinci kez Ay sonraki dereceye ilerlemiş progres Uranus’le birleşti ve Progres Ay 7 Terazi 32’de Lilith’e Karanlık Ay’a kavuşum ve ilk aşkımın Yükselen burcuna 7 Kova’ya üçgen açı yaptı.Venüs 28 Aslan’da ilk aşkımın Mars’ıyla kavuşum ve natal Venüs’üme üçgen açı yaptı. Iletişim gezegeni ve Progres yedinci evin yöneticisi Merkur 22 Yengeç burcunda olup gençliğimde bulunduğum yerdeki Yükselen burcumla kavuşum halindedir. Dördüncü evin başlangıç çizgisi ilk aşkımın natal beşinci ev çizgisiyle kavuşum halindedir. Geçmişimden birini yöneten onikinci evin başlangıcı ilk aşkımın natal Merkür’üne üçgen açı yapıyor. Beşinci evdeki progres Mars hayatınızdan kaybolan insanların dokuzuncu evini ve gelecek ikinci evini yönetiyor. Bu Progres Mars natal beşinci evimin girişinde olan 25 Akrep’teki natal Jüpiter’ime üçgen açı yapar ve hayatınızdan kaybolan insanların evi olan natal dokuzuncu evimi yönetir. Orijinal horary sorusunun A Haritasında kaderin onuncu evini ve iletişimin üçüncü evini yöneten Mars bu ilk telefon görüşmesinin bir kader olayı olduğunu belirtir. Ilk aşkımın şimdiki bulunduğu yere göre Yükselen burcu 24 Yengec’tir. Ilk telefon gorüşmesini yaptığımda bu Yükselen burcun progresi 5 Başak 58 benim natal üçüncü evimin başlangıç çizgisiyle tam dakikayla kavuşum halindedir. 5 Basak 58’in yerleşimi ilk horary sorumun yedinci evinin başlangıcının solar ark’ıydı. Bu görüşme beni iki yıldır olayları akışına bırakan bir sarmala bıraktı.1999 yılı hayatımın en iyi ve en kötü yılıydı.1964’ten 1966’ya kadar bu kadınla ben gerçek anlamda daha iyi olabilecek kadar aşıktık fakat ben cok gençtim ve ilk defa aşık olmanın kıymetini bilecek kadar tecrübeli değildim. Ilk aşkımın dört defa evlendiğini, üç defa boşandığını, ilk üç evliliğinin bazı yönlerden bana karşı bir tepki olduğunu öğrendim. Bu son evliliği muhtemelen en sağlıklısıydı ve sonra ben ortaya çıktım. Birbirimizin hayatına dönüşümüz her ikimiz içinde büyük bir karışıklıktı. 21Ocak 1999’da bu ilk telefon görüşmesi boyunca progres Ay’larımız tam olarak her birimizin progres Uranus’u üstündeydi. Sonuçta 13 Agustos1999’da yeniden karşılaştık ve şimdi 51 yaşında olan ilk aşkımı gördüm. Ben de 52 yaşındaydım. O bir grupla iş toplantısına katılıyordu ve ben bu toplantıda meydana çıktım. O gün duyguların bütün ayrıntılarını yaşadık. 16 Ağustos’da Maryland’da geri döndüm ve o akşam benim için nasıl bir sevgi hissettigini

telefonda konuştuk. Sonraki gün bir cevap ile beni arayacağını söyledi. İki gün sonra aradığında hala düşündüğünü ve ertesi gün telefon edeceğini söyledi. İki gün sonra 20 Agustos Cuma akşamıydı tekrar aradı. Maryland’te çoktan 21 Ağustos olmuştu. 20 Ağustos 1999’da PTD saati ile sabah 11:34 de 118 W 24, 37 N 22 den benim cevabımı verdi. «Gilbert, seni seviyorum ve yemin ederim bunu geri almayacağım.» O zamanda oluşan astrolojik olgular nedeniyle bundan söz ediyorum. İlk sorunun harita A’daki Progres Merkür'ü 24 Yengeç’e ilerledi ve Venüs’e kavuşum yaptı. Benim 5 Yengeç’teki Progres Ay’ım ilk aşkımın 5 Yengeç’teki natal Venüs’üne kavuşum yaptı. İlk aşkımın ikincil progres Ay ve Venüs’u beşinci evde 26 Ikizler’de kavuşumda ilk sorunun A Haritasında Jüpiter’le üçgen açı yapıyorlar ve Progres yedinci evdeki Jüpiter Progres Yükselen Burcu ve amaçların, başarının ve kaderin evi onuncu evi yonetiyor. 21 Ocak 1999’da ilk telefonu aldığım haritada transit Ay 22 Balık 06 daydı. 20 Agustos 1999’da bu Ay yeni başlangıçlar burcu 0 Koç’a ilerledi. 20 Agustos 1999’da PTD saati ile gece saat 8:05:09 da ilk horary sorumun harita A’da Saturn döngüsü ortaya çıktı. İlk aşkımın beni sevdiğini itiraf ettiği telefon görüşmesi olayı Saturn döngüsünden üç saat 28 dakika ve 51 saniye sonra ortaya çıktı. Sonunda 32 yıldan fazla duymak istediğim şeyi söyledi.



Bayan Jacobson’un yanında aşk, hayatımın en harika astroloji oğretmeni oldu. 21 Ocak 1999’da ilk aşkımdan sürpriz bir telefon gelmeden üç gün önce ikincil progres Ay ve Venus mükemmel bir üçgen açıyı tamamladı. Aynı zamanda Solar Ark Venus’um 21 Kova’da ilk aşkımın bulunduğu yerdeki Yükselen burcuyla kavuşum yaptı. Ilk karşılaştığımızda 17 yaşındaydım ve bu benim için ilk görüşte aşktı. Maalesef duygularım değişmedi. Ilk aşkımın Solar Ark Venus’u 21 Yengeç’te benim Yükselen burcumla kavuşuncaya kadar kazanmaya çalıstım ve bunu sürdürdüm ve bu zamana kadar baş belası olarak düşünüldüm. Sonra ben hayatımda en romantik olabilen zamanın ne meydana getirdiğine bakmaya başladım. Bu gezegenler, ben sürpriz telefon konuşmasını yaptığım andaki gezegenlerin olduğu yere ilerlediğinden ikincil progres haritasi Harita B önem kazanır. Bu yüzden Harita B şimdi Progresyon ile açılandırılabilir ve Harita A gibi orijinal Horary haritasi olabilir. Harita A ve B benim doğum haritama ve aynı zamanda ilk aşkımın doğum haritasina da açı yapabilir ve tam tersi olabilir. Örnek olarak Harita B’de ikincil progres natal Ay’ım 22 Yengeç’te Merkür’e kavuşum yaptığı zaman Ekim 2000’in sonunda ilk aşkımdan bir mektup aldım. Yıllar boyunca astroloji hakkında çok teoriler geliştirdim. Ocak 1999’dan bu yana bütün bu teorileri incelemeye başladım ve hepsi iyiydi, fakat iki tanesi inanılmaz derecede iyi çalıştı.



Solar Ark ve Lunar Ark

Bütün gezegenlerin arkını ve aynı zamanda transit gezegenlerinin arkını herhangi bir belli olay icin araştırmaya başladım. Harita A’da transit Güneş’in arkı önemli, çünkü sorunun yedinci evini yönetiyor. Saturn ve Uranus’te soruyu soranın ilk evini yönettikleri için önemlidir. Bilgisarayda ilk soru için haritayı oluşturarak bu arkları elde edebilirsiniz ve Solar Ark ile onu ilerletebilirsiniz. Transit Güneş arkı için onu 27 Subat 2194’e ilerletiniz. Transit Saturn arkı için onu geriye 25 Eylul 1949’ ilerletiniz. Transit Uranus arkı için onu 4 Mayıs 2102’ye ilerletiniz. Bu gezegenlerin her birinin transitte oldukları yer PSTsaati ile 21 Subat 1999 sabah 10 :40’da olmalı.



Neler öğrendim, ilk aşkımla çoktan hata yaptığımı geçmişe bakmakla öğrendim. Bu yazıyı yazarken, konuşmuyoruz ya da mektup yazmıyoruz. Daha çok Saturn gibi davrandığımda ilk aşkımın beni çok hoş bulduğunu ve Uranus gibi davrandığımda beni çok can sıkıcı bulduğunu bu üç ark cok aşikarca ortaya serdi. Korkarım Saturn’den daha fazla Uranus gibi davrandım.

Harita A ve B'yi ayrıntılandırmak çok güçtü. Hayatımızdaki olaylarla bu astroloji haritasının nasıl uyum sağladığı ve tarafsızlıkla herhangi gelecek olayları görmek zordu. İlk aşkımın Venüs’u ikincil progresyonla durağandan gerilemeye döndüğünde gençlik yıllarımız boyunca olan ilişkimiz bitti. Onun Venüs’ü hala geriliyor ve biz altmışlı yaşlarda olana dek sürecek. Bu zaman boyunca Progres Yükselen Aslan’a sahiptim ve benim Ikincil Progres Uranus’um durağandan ileriye döndü. Bayan Jacobson daima Progres Uranus’um natal Uranus’u geçtiğinde Astrolojide büyük adımlar atabileceğimi söyledi. Bu o ölmeden bir yıl önce 1989’da oldu. Ivy Jacobson 5 Mayıs 1990’da öldü. Yükselen burcum Yengeç ve yedinci evimin yöneticisi 4 Aslan’da geri giden Satürn birinci evimde 5 Aslan ‘daki Ay’ımla kavuşumda doğdum. 2004’un sonunda Ikincil Progres Satürn’üm durağandan ileriye dönecek. Hayatımda ilk kez yedinci evimin yöneticisi ileriye dönecek. Hafıza kaybım başladığında Solar Ark Ay’ım Başak burcuna girdi. Bu sene ki Solar Ark Ay’ım Terazi burcuna girdi. Gelecek yıl Satürn yüceldiği burç olan Terazi’ye girecek. Bu yıl ikincil progres Venüs’üm yüceldiği Balık burcuna girdi.



Bayan Jacobson kendi doğum bilgileri hakkında ağzı sıkıydı, muhtemelen birinci evinin yöneticisi Ay onun yedinci evinin yöneticisi Satürn’e 150 lik açı oluşturduğu ve onun ne birinci evinin yönetici gezegeninin ne de onuncu evinin yönetici gezegeninin köşe evlerde bulunmadığı için. Onun köşe evlerdeki gezegenleri sadece onuncu evde Jüpiter ve dördüncü evdeki Uranus’tür. Burada Maryland’da benim sahip olduğum koşe evlerdeki gezegenler sadece dördüncü evdeki Jüpiter ve onuncu evdeki Uranus’tür. Doğum bilgilerim hakkında (4 Subat 1947 gece 3 :33 :48 San Francisco, Kalifornia) asla ağzı sıkı olmadım. Benim birinci evimin ve yedinci evimin yönetici gezegenleri kavuşum halinde ve MC’ime üçgen açı yapıyorlar ve birinci evimin ve onuncu evimin yönetici gezegenleri köşe evlerde. Sadece bir öğrenci iken eğer bir astrolog kadın ya da erkek benim doğum bilgilerime sahip olsa hayatımdaki herşeye sır ortağı olabilirdi diye düşünmüştüm. Şimdi bunun doğru olmadığını biliyorum. Astrologlar kimsenin bilmesini istemediğim bazı şeyler ile beni yüzleştirmiş olsalar bile söyleyeceğim şey «Hayır siz onu yanlış okuyorsunuz» dur. Astroloğun hicbir zaman benim doğru söylediğime emin olamayacağını biliyorum.



2003 de Solar Ark Yükselen burcum Harita B’nin yedinci ev giriş çizgisiyle kavuşacak. Geçmişte Progres Natal’den Progres Horary haritaya bakış açısını hiçbir zaman düşünmemiştim. Fakat bu Progres Horary haritasi orijinal Horary haritasında sorduğum soruyu cevapladı. Bu aynı yılda Solar Ark Jüpiter’im natal alçalanımla kavuşacak, Venüs natal Merkür’ümle birleşecek, Pluto natal Mars’ıma; Mars natal Satürn’üme; ve Güneş natal Pluto’ma üçgen açı yapacak. Bu zamanda ilk sorumun mutlu sona ulaşmasını varsayabilirsiniz. Bunun doğru olmasını ne kadar çok istersem isteyeyim öyle değil. Bu konunun sonuca ulaşması için hala uzun yıllar var.



Çeviren: Silva Ayvaz

Bu makale NCGR Geocosmic Journal'dan alınmıştır.

Gilbert Navarro

Gilbert Navarro,otuz yıllık deneyımı olan bir ikinci jenerasyon astroloğudur. Natal ve Horary Astroloji dallarında Ivy Goldstein Jacobson tarafından eğitildi. Çok sayıda kongre ve konferanslarda bulundu. A.B.D., Guney Amerika, Yeni Zelanda, Avrupa ve Ortadoğu’nun her yerinde Horary konusundaki öğretmen kadrosuyla Gilbert Navarro Kursunun yaratıcısı oldu.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
02-09-2008 12:49 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nurbanu10 Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 76
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: Horary(soru) astrolojisi
slm arkadaşlar...galiba benim de horary yorumuna ihtiyacım olacak..erkek arkadaşımla evlenecek miyim..çok merak ediyorum...13 kasım 2005 te tanıştık...mesaj attı ve öyle tanıştık...doğum bilgileri diğer başlığımda var...yorum yapabilecek arkadaşlar olursa çok mutlu olurum...kafam çok karışık...bir sonuca gidecek mi yoksa bitecek mi..bu arada tekrar barıştık onunla...yoruma ihtiyacım var...
08-06-2008 11:46 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
RE: Horary(soru) astrolojisi
nurbanu10 Yazılan:slm arkadaşlar...galiba benim de horary yorumuna ihtiyacım olacak..erkek arkadaşımla evlenecek miyim..çok merak ediyorum...13 kasım 2005 te tanıştık...mesaj attı ve öyle tanıştık...doğum bilgileri diğer başlığımda var...yorum yapabilecek arkadaşlar olursa çok mutlu olurum...kafam çok karışık...bir sonuca gidecek mi yoksa bitecek mi..bu arada tekrar barıştık onunla...yoruma ihtiyacım var...
sevgili nurbanı horary'den anlayan arkadaşımız bu aralar meşgul olduğu için forumda değil geldiğinde kendisine sorasın ve ayrıca horary'de soruyu sorduğun saat baz alınarak harita çıkarılıyor sen bu soryu bu sabah 10:46'da sormuşsun bu saate göre ve bu tarihe göre haritan çıkartılacak.-ok
08-06-2008 01:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sim. Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 67
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: Horary(soru) astrolojisi
Sevgili Sesame Nurbanu'nun yokluğunda bakabilir misin acaba?
3 ekim 2007 saat yaklaşık 13:000 civarı Denizli'den sorulmuş bir sorum vardı. Tekrar sorabilir miyim bilmiyorum ama o an böleydi..

'' Malum soru 7.evle ilgili Yöneticisi Venüs. Bu anlık haritanın Asc yöneticisi Mars, soru anı yöneticisi Jüpiter. Buraya kadar OK ise,
Mars ile Jüpiter nötr durumda (bundan kasıt görünümleri yok ise) bu da sorumu sorulabilir kılıyor sanırım.
Soruyu soran beni Ay temsil ediyor; soruya ilişkin 7.evde ve Akrepte.. (terimsel olarak anlamadım soruya bir etkisi var mı bilmiyorum ama Ay Akrepte düşer)
Yukarıdaki örneğe göre Mars Venüse 120lik olumlu sayılan açı yapıyor. bu da soruyunun cvp.ını olumlu kılıyor. öle mii? ''

http://www.astrozoom.com/sonuc.php?ISIM=...&x=67&y=14
09-14-2008 03:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SESAME Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 63
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
RE: Horary(soru) astrolojisi
simyacım, nasılsın?

horary sorularının zaman aşımı süresi 3 ay... bu şu anlamada geliyor; şartlar değiştiğinde, farklı bilgiler ortaya çıktığında aynı soruyu tekrar sorabilirsin, ama şuna dikkat etmen gerek , horary haritasından gerçek' sonucu alabilmek için haritanın  cevaba en çok ihtiyaç duyduğun anı yansıtması gerekiyor.. gerçekten ve çok çok istediğin anda sorduğun soru haritası, sana kuvvetle muhtemel gerçeği' verecektir.. 'ya hazır horary bilen dil çýkarma birisi varken şu soruyu sorayım' niyetiyle sorulan horary haritaları doğru sonuca götürmüyor malesef gülücük)

love;

(buzulların suyu pc'nin yanına gelince görürüm ben onu'' bu cümleni asla untmayacağım gülücük) )

Karanlığın en çok arttığı anda, gökteki yıldızları görebilirsiniz.
09-14-2008 03:57 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #10
RE: Horary(soru) astrolojisi
nurbanu10 Yazılan:slm arkadaşlar...galiba benim de horary yorumuna ihtiyacım olacak..erkek arkadaşımla evlenecek miyim..çok merak ediyorum...13 kasım 2005 te tanıştık...mesaj attı ve öyle tanıştık...doğum bilgileri diğer başlığımda var...yorum yapabilecek arkadaşlar olursa çok mutlu olurum...kafam çok karışık...bir sonuca gidecek mi yoksa bitecek mi..bu arada tekrar barıştık onunla...yoruma ihtiyacım var...

Haritada yanlış bakmadıysam hem ay hem de yükselen yanık yolda.açıkçası sorunun radikalliği-değerlendirilebilirliği şaibeli gibi.Ama bu iki durumda da değerlendirilen bazı sorular gördüm.Ama sorunun geleceğine olumsuz puan olarak geçer bence...

Yine işi SESAME ye bırakmak daha uygun sanırımgülücük
09-16-2008 12:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Horary Çalışmaları JoMaJa 349 584,427 10-11-2019 08:29 PM
Son Mesaj: Biblo
  Mahkeme, mücadele ve soru işaretleri. cancer123 2 6,900 06-17-2019 05:55 PM
Son Mesaj: cancer123
  Horary Sohbet SESAME 74 108,988 09-24-2016 02:41 AM
Son Mesaj: Melek_06
  horary haritamı yorumladım yardımcı olabilir misiniz? lacrimosa 0 7,013 01-25-2013 08:00 PM
Son Mesaj: lacrimosa
  HORARY/saatler astrolojisine örnek /dr mesut kırgız vivienleigh 4 17,571 03-09-2011 10:15 PM
Son Mesaj: Daily
  Horary Vakaları Tuğçe 11 22,899 02-23-2011 04:29 PM
Son Mesaj: lacrimosa

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir