Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Başak Kadını
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Başak kadınları
Başak kızını hayalinizde, nazik el değmemiş kadar temiz bir bakire kız olarak mı canlandırıyorsunuz? Hayalleriniz biraz sonra paramparça dağılacak demektir.
Bir Başak kadını kendisine düşman kesilen bir dünyanın karşısına gene de başını dik tutarak çıkabilir. Lekesiz kadınlığın bu nazik, narin sembolü hakkında öğrenilmesi gereken çok şey var. Aslında utangaç biri olduğu doğrudur. Başak kızları ateşli, atak konuşmalar yapmak için sabun kutularının üstüne tırmanmazlar. Sarhoşken araba kullanmaktan tutuklanmazlar. Ama bir Başak kadını ne de olsa kadındır. O tüm gerekli silahlarla donanmıştır. Bunlar arasında, mutluluğa giden yol onu nereye çekerse, peşisıra oraya kadar gitme azmi de vardır.

Başak kadını, bir kez duyduğu aşkın gerçek ve ideal olduğunu kabul ettikten sonra, bu ilişkinin tertemiz olduğu konusundaki kendi inancı, dünyadaki bütün yasal kağıtların hepsinden daha üstündür. Bütün burçlar içinde, hem son derece pratik, hem de aynı zamanda harikulada pratik olan tek kadın, Başak kadınıdır. Yasa dışı bir aşk ilişkisi, yüzeyde basit ve ahlak dışı görünebilir. Aslında buna ne kadar zor karar verdiği göz önüne alınırsa, Başağın, karakterine uygun bir davranış örneği olduğu anlaşılır. Başak kadını böyle bir ilişki karşısında toplumun suçlamasıyla utanç içinde kıvranacaktır ama gene de davranış şekli, ne de niyetinin temizliği konusundaki kendi kanısı değişecektir. Bu da zihne hükmeden, havai ideal peşinde koşan Merküri etkisiyle karışık, Başağın toprak yanının sağlam pratikliğini gösteren kusursuz bir örnektir. Başağın aşkında öyle bir kor ateş vardır ki, bir kez tutuştuğunda, yakıcılığı ve amacına bağlılığı ile başka burçlardaki tüm ihtirasları gölgede bırakır. Ne var ki bu ateş pek çabuk tutuşmaz.

Şunu kabul etmek gerekir ki, tipik Başak kadınında aşkın ateşli, fiziksel yanı biraz zayıftır. Ama bu kadında gizemli, sakin, bekleyen bir özellik vardır. Romantik aşkta çekingenliğin güzelliğini tercih eden erkekler için ruhun ihtirası, fiziksel ihtirası aratmayan bir özelliktir. Başak kadını herşeyde kusursuzluk arar, ama bu kendisinin de kusursuz olduğu anlamına gelmez. Başak kadınlarında, hiçkimsenin hiçbir işi kendileri kadar düzenli ve iyi yapamadıkları gibi değişmez bir inanç vardır. İnsanı çileden çıkaran da, genellikle, hiçkimsenin yapamadığıdır. Aynı zamanda titiz bir şekilde dakiktirler.Hata yaptığınız zaman, hatalı olduğunuzu kabul edin ve tartışmayın. Ona çiçekler götürün. Tartışmanın size hiçbir yararı olmaz, Başakla başa çıkamazsınız. O bir toprak burcudur, doğanın yaratılışta verdiği güzellikleri beğenir. Bu yüzden çiçekler gerilen sinirlerini yumuşatır. Özür dilemeye gelince, az ve öz olun. Başağı hiç kimse kolay aldatamaz. Fesatlığı yoktur ama kesinlikle de aptal değildir.

Çoğu zaman nasıl olsa o haklı çıkacak, siz de düş kırıklığına uğrayacaksınız. Onu normal haline döndürürseniz, gene o enfes tatlı kız olacak, siz de kimin kazanıp kimin kaybettiğine aldırmayacaksınız bile.

Fiziksel çekiciliğinizle onu etkilemeye çalışmayın, ya da sokaklarda onu kucaklamaya kalkışmayın. Daha ilk ve hatta onuncu buluşmanızda "iyi geceler" öpücüğü vermek için acele etmeyin. Daha iyi şeyler için bekleyin. Zarafet ve incelikle yavaş yavaş ilerleyin . Oyunu baştan sona ustalıkla oynayın. Ciddi şekilde eleştiricidir. Sizin kravatınız, saç biçiminiz, ne yaptığınız, ne söylediğiniz konusunda da o kadar eleştiricidir. Nefes almak ne kadar doğalsa, eleştirmek de onun için o kadar doğaldır. Başak sonsuza kadar herşeyde kusursuzluk arayan bir insandır. Bununla birlikte onu eleştirmeyin. Bu, kurallara aykırıdır. Altın kural burada kesinlikle geçerli değildir. Onun size yaptığını siz ona yapmasanız iyi edersiniz. Bu kadına aşık olmanın en güzel yanı, sizin bütün dertlerinizi üstlenip, belki bundan zevk de almasıdır.

Sadakat konusuna gelince, ender olarak bir başak kadınının, anlaşılmaz bir nedenle, dürüstlükten ayrıldığını işitebilirsiniz. Ancak böyle bir gönül eğlencesinin altında genellikle kendine bir şeyi kanıtlama arzusu yatar ve pek uzun sürmez. Arada sırada başı dönerek zevk ve safaya dalan Başak kadınları bu yanlış davranışlarını ört bas edecek kadar akılllıdırlar ve böyle davranış da hiç kuşkusuz son derece az görülen bir olaydır. Genel olarak, eğer size gerçekten aşıksa, tipik bir Başak kadınını en seksi bir erkekle bir ay ıssız bir adada bıraksanız,, sizi aldatmayacağına güvenebilirsiniz.

Başak kızı ufak şeylerde bile insanı rahatsız edecek derecede, kılı kırk yararcasına titizlik gösterir, ama öte yandan dünyanın en cömert, en iyi, en sevecen küçük yaratığıdır. Onun kusursuzluk merakını kusur olarak değil, erdem olarak kabul edin. Eleştirici huyu sinirinizi bozsa bile öyle tatlı ve sevimli bir havası vardır ki, hiç karşı koyamazsınız. O alçak gönüllü tavırları ve o tatlı, ışıl ışıl gözleri görevlerini iyi yapmışlar. Hatta başkaları kusur bulmadığı zaman onun ne kadar şakacı olduğunu ve o güzel başın içinde ne keskin bir zekanın yattığını da herhelde anlamışsınızdır. Çok hoş ve tuhaf bir şeydir.

(alıntı)
BAŞAK KADINI

Bu burçta doğan bir kadının erkeğinden daha üstün olduğunu söylemeliyiz. Erkeğe çok benzeyen tarafları vardır ama onun kadar maddi değildir. Hayatında güzelliğin ve hislerinde yeri büyüktür.

OLAĞANÜSTÜ EV KADINI

Evine düşkündür. Bu kadın evini çekip çevirmekden zevk duyar. Hem zeki, mantıklı ve planlı olduğu için de işlerini kolaylıkla görür. Onun evi derli toplu, temiz ve zevklidir. Kendisinden hoşlanan erkektede ev zevki olmasını arzu eder.Bu kadını kendinize bağlayabilmek için evde işine yarayabilecek hediyeler verin. Onun yaptığı yemekleri övün. İdeal bir ev kadını olduğunu sık sık hatırlatın.

Başak burcundan doğan kadın, dostluğa ahbaplığa çok önem verir ve tatlı dillidir. Onun içinde çevresi epeyce kalabalıkdır. Bu burçdan doğan kadın ayrıca endişeli bir tiptir. İhtiyatlı ve dikkkatlidir. Ayrıca başak burcundan doğan kadınların ateşli tipler olmadıklarını da ilave edelim. Ancak doğum anındaki yıldız etkisi bunu sağlayabilir.

İŞ HAYATI

Çalışmayı sever. O üstüne aldığı işi mükemmel şekilde yapmak ister. Teferruata dikkat eder, planlı çalışır. Böyle kadınlar ideal sekreter olurlar. Bu tipde bir kadını seviyorsanız onu iş hayatından vazgeçirmeniz pekde kolay olmayacaktır.

Bu kadın mükemmel olan şeyleri sever. Ömrü boyunca da mükemmel erkeği arar. Onu bulursa uğrunda çok fedakarlık yapabilir. Hatta sevdiği işinden bile vazgeçebilir. Bu kadın maceralara atılmakdan, gizli işler çevirmekden hoşlanmaz. Aynı şeyleri sizden de bekleyecektir. Herşeyden önce ona güven vermeniz lazımdır. O ateşli bir aşkdan çok şefkati tercih edecektir.

DOSTLUK

Bu kadın da dostluğa ahbaplığa çok önem vermektedir. Tatlı konuşması, zekice sözleri sayesinde insanları kendisine bağlamayı da bilir. Herkezi olduğu gibi kabul etmeye alışıktır ama zaman zaman tenkitçide olabilir. Hayalinde daima bilgili, kibar ve zarif bir erkek vardır. Bu hayale uymaya çalışmanız gereklidir. Sonra onu veya dostlarını tenkide de kalkmamalısınız. Çünkü bu kadın aynı zamanda çokda alıngandır ve kendisini küçük gördüğünüzü de sanabilir.

Bu kadın çokda medenidir. Sizden hoşlanıp dostlukkurdukdan sonra beraber gezmenizi de kabul edecektir. Onu kibar yerlere götürmelisiniz. Ayrıca her buluşmanızda nasıl olduğunu sormalısınız. Onunla ilgilenmeniz ve sorular sormanız size yakınlık duymasını sağlayacaktır.

GİYİM

Bu kadınla buluşacağınız günler kendinize çok itina edin. Onunla buluşacağınız gün tertemiz ve şık olmalısınız. Gerekiyorsa iki defa traş olun. Şık fakat gösterişli olmayan kılıklar tercih edin. Düğmeniz kopmuşsa, size bakan kimse olmadığı için acıyacağını da sanmayın. Tam aksine o size sinirlenecektir. Böyle küçük şeyler onun için önemlidir. Çünkü bu kadın daima teferruat üzerinde durur. Bir şeyin mükemmel olabilmesi için teferruat şarttır.

BAĞLILIK

Bu kadının bu huyları sizi sıkabilir belki. Ama o idealindeki erkeği düşünürken sizin kusurlu taraflarınızıda düzeltmeye çalışmaktadır. Bu kadın his konusunda kararsız, ancak maddeye güvenen tiptir. Bu yüzden size güvenebilmesi için iyi bir işinizin olması lazımdır.

KİŞİLİK

Daha çok kafasıyla hareket eden başak burcunda doğmuş kadın, neşeli, iyi niyetli, okumaya, bilgiye, edebiyata meraklı, fakat aslında kendisine de pek güvenmeyen bir tiptir. Bu kadını kişiliği kuvvetli bir erkek mutlu eder. Siz böyle bir erkekseniz bu kadının belirli isteklerine uyar sonra onu arzu ettiğiniz hale getirirsiniz. Bu kadının Yengeç, Aslan, Terazi gibi derin bir aşkla sevebileceğini de sanmayın. Bu çok ama çok ender görülebilir.

DARGINLIK

Bu burçdan doğan kadın çok çabuk küser. Küçük bir söz onu darıltmanıza yetecektir. O günlerce surat da edebilir. Eğer çapkınlığa kalkarsanız bu zeki kadın bunu hemen sezer.
BASAK KADINI
Basak kadini için her erkek çözülmesi gereken bir vakadir. Bu yüzden kendinizi hemen ele vermemeniz gerekir. Sizi çözmesi ne kadar uzun zaman alirsa o kadar uzun süre beraber olursunuz. Ona bosuna kendinizi anlatmaya çalismayin. O, sizin hiç bilmediginiz yönlerinizle ugrasir ve kisa sürede kendinizi psikolog sandalyesinde hissetmenize yol açar. Basak kadini ile beraber olacak erkeklerin her seyden önce zeki olmalari gerekir. 24 saat beraber olsaniz da size mektup yazabilir. Bu oyuna katilip mektuplarina cevap yazarsaniz ömür boyu yazisacaginizdan kuskunuz olmasin.
Karsi koyamayacagi teklif: (Yazip gönderirseniz daha etkili olur.) 'Bir satranç partisine ne dersin? '
zekidirler ve çok iyi gözlem yaparlar.yükselen başak gözlemde daha iyidir diyebilirim.akıllı kadınlardır,pratiktirler.otoriter yapıları onları sözü dinlenir insan haline getirir.

başaklardan nefret etmemin sebebi onlarda gözlemlediğim eleştirme huyları. çok gözlem yaptıkları için çok eleştiriyorlar sanırım.. bu kişiden kişiye değişebilir diyeceğim; ancak gördüğüm her başak böyle. yanlışsam düzeltin lütfengülücük
Merhabalar!
Basak burclarinin merkurleri de buyuk ihtimalle basak ta oldugu icin dilleri cok sivri olabiliyor. Matkap gibi diyebilirim.Baya kendine gelemeyebilirsiniz elestiriden sonra. Guzel yonleri de coktur da bu dil biraz agir oluyor,sanirim zekadan geliyor.
Başak kadınının yanında birçok çapkın avuçlarını yalamıştır. Çök zor fethedilen dişi burçlar grubundandır. Ona "tam bir erkek" ve maço rolünü oynayan erkek, oyunu kaybeder. Onun güvenini sadece dürüst fikirleri olduğunu ispatlayan ve kartlarını açık oynayanlar kazanabilir. Başak kadını kesinlikle sırlara ve gizliliğe eğilimli değildir. Parola sı "ya hep, ya hiç"dir. Bir erkeği eleştiren, değer veren bakışıyla gömleği ne kadar soyabilir, ama gömleği bir çok ciddi konuşmalardan, kutsal sözlerden sonra çıkarır. Ama dikkat! Aşk yeminleri zayıf görünmemeli, çünkü Başak kadını her şeyde olduğu gibi aşk ve sekste de ölçü ve ihtiyatlı olmadan yanadır. Yine de onu kazanan kişi, mükemmel bir ev kadını ve iddialı bir eş kazanır. Çocuklar için Başak kadını çok iyi bir annedir, ara sıra sıkı ve ters görünebilir. Bu onun, bağımsızlığından evlikte de vazgeçmeme isteğindendir. O sahiplenici veya kıskanç değildir. Onun için evlilik, temelinde aşk ve dürüstlüğün bulunduğu ve iki tarafın da uymaları gereken bir sözleşmedir.

İş hayatında Başak kadını sözüne bağlılığı ve dürüstlüğü ile parlar. O düşünebileceğiniz en iyi hemşire veya özel sekreterdir. Bunun yanında iş ve özel hayatını kesin bir şekilde ayırır. Eğer şefi iş sırasında kaytarırsa, onu hemen ihbar edecektir.
Başak Kadını - Koç Erkeği
Koç ve Başak birbirine zıt burçlar dır. Biri boynuzlarıyla duvarı yıkmaya çalışırken (tıpkı burcunun sembolü gibi), öbürü beyniyle çıkış yolu arar. Ama bildiğiniz gibi, zıt kutuplar birbirini çeker. Bunun için Bayan Başakla Bay Koç arasındaki ilişkinin kötü sonuçlanacağı söylenemez.

Başak kadını Koçun macera merakından, kavga mantığından, erkeksi kendine güveninden etkilenebilir. Koçun bu özellikleri Başağı etkiler, ama kıskandırmaz ve mutsuz etmez. Çünkü savaşabilir ve başkalarıyla beraber olduğunda bile mantığın yolunu izler. Bir ilişkiye karar verdiyseniz, birbirinizin "haklarını' ve "yetkilerini" iyi belirleyin yoksa kavga çıkabilir. Bir Başak-Koç ilişkisinde "hakimiyetin kırıldığı nokta", cinselliktir. Koç tahrik edilebilir, davetkâr ve kaçamaklara meyilli biridir. Sevgisin inansanız da zaman zaman yapacağı kaçamaklara kolay kolay alışamayacaksınız.

Başak Kadını - Boğa Erkeği
Astrologlar bunun ideal bir kombinasyon olabileceğini söylerler. Ama onun, hayalerinizin erkeği olduğıınu anlamanız uzun sürebilir. Çünkü siz çok dikkatli ve gerçekçisiniz ve o da hemen ayaklarınıza kapanacak cinsten bir adam değildir. Boğa ve Başak, toprak grubunda yer alır. Bu, ikisinin de mantıklı ve dikkatli olduklarını gösterir.

Boğa erkeği ağırbaşlı ve güvenilirdir,'gerçek bir dost, iyi bir koca ve babadır. Sizin gibi o da boş zamanını kendi dört duvarı arasında geçirmekten hoşlanır. İkinizin de tutucu bir yapısı vardır. İkinizi "kendi evin de kahraman" olarak alaya alabilirler. Ama alay edenler belki de kendileri güvenli bir evde kurallı ve barış dolu bir hayata özlem duyuyorlardır.

Boğa erkeği gerçek bir erkektir ve seksüel enerjinizi tüketecektir. Ama çok fazla bir arada kalmayın. Çünkü dış dünyayla ilişkisi olmazsa Boğanız çekilmez ve inatçı olabilir.

Başak Kadını - İkizler Erkeği
Bu iki burcun birçok ortak ve karşıt yönleri vardır. İkisi de Merkür ta rafından yönetilir. Bu gezegen zeki İkizlere ve çözümleme yeteneği mükemmel olan Başağa farklı karakter de zihinsel hareketlilik verir. Diğer yandan İkizler hava grubundandır. Bu onları hesaplanamaz yapar ve değişim çabalarının temelini oluşturur. Başak tam tersine toprak grubunda dünyaya gözlerini açmıştır ve daha çok deneyimlerine güvenir.

Bu ilişkide uyum potansiyeli çok fazladır. İkizler erkeği, sizin soğuk olmanıza asla izin vermeyecektir. Ya ondan büyülenirsiniz ya da onu dönek ve yüzeysel bulursunuz. Çok cazibeli olmasına rağmen, onun maceracılığı ve ani ruh hali değişimleri sizi deli eder. Bin şeyi bir anda yapabilir (çok azını bitirmesi olasıdır). Kesinlikle sıkıcı bir eş değildir.

Hareketli aşk hayatı ve çabuk sıkılma hastalığı, onun bir evlilik için pek uygun olmadığını gösterebilir. Bu nedenle hayatınızın erkeği, değilse, hiç ümitsizliğe düşmeyin. İkizler erkeğiyle bir kaçamak sizin için yine de unutulmaz bir deneyim olabilir.

Başak Kadını - Yengeç Erkeği
Başak Kadınıyla Yengeç erkeği, anahtarın kilide uyması gibi birbirlerine uygundurlar. Çünkü birine da yanma ihtiyacı içinde olan Yengeç, siz Başakta kabuğundan çıkmak için ihtiyaç duyduğu duygusal emniyeti bulur. Sonradan gerçek dünya ya gözlerini açtığında fantezileri ve romantik duyguları onda yeni sayfalar açacak ve okumaya hazır duruma getirecektir. Böylece ikiniz de zıt karakterlerinizden fazlasıyla yararlanacaksınız. İkiniz de kabuğunuzdan çıkıp hayattan ortak bir zevk alacaksınız.

Çevrenizde sizden daha güçlü bir kişiliğe sahip birini istiyorsanız, sorunlar çıkabilir. Yengeç rahat bir arkadaştır ve dış dünyadan devamlı desteğe ihtiyacı vardır. Yengeç erkeğinizin erişebileceğinin daha azıyla mutlu olabilmesi, sizin gibi hırslı bir insanı deli edecektir. Bunun için evlilikte işinize devam ederseniz, yolunuza engeller çıkarmayacaktır. Eve geç gelmeniz gerektiğinde akşam yemeğini hazırlayabilecek bir insandır.

Başak Kadını - Aslan Erkeği
Aslan erkeği bir paşadır. Bunu, bu burcun bir üyesiyle herhangi bir ilişkiye girmeden bilmelisiniz. Sizi tutkuyla sevecek ve el üstünde tutacaktır. Ama buna karşılık sizden doğal olarak, rahat bir ev sağlamanızı, onunla ilgilenmenizi ve dört dörtlük bir kadın olmanızı bekler. Bu, kıyafetlerle başlar (Aslan erkeği "kot ve kazak" giyen kadınlardan nefret eder) ve sekste sona erer (kendinizi ona tamamıyla vermelisiniz). Belki tipik Başak sınırlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Zekânız ve, gayretinizle ev kadını rolünde mutlu olup olmayacağınız şüphelidir.

Çok önemli: Aslanın eşi için tam bir flört yasağı vardır. Çok kıskanç ve sahiplenicidir ve asla başka birine bakmanıza izin vermeyecektir. Eğer rolünüze karar verdiyseniz, bir Başak kadını olarak ona sadık kalmak size zor gelmeyecektir.

Başak Kadını - Başak Erkeği
Aynı burçtan olanların ilişkisinde bazı problemler olabilir. Bir şey kesir: Çok ortak noktanız var. Huzur ve uyum özlemi içindesiniz aile ve işte düzeni seviyorsunuz. Cinsel yaşamınız pek tutkulu değil, ihtiyatlı davranmaya önem veriyorsunuz. Çünkü size şefkatli ve yumuşak davranılmasını istiyorsunuz. Sadakat ve güvenilirlik ikinizin de güçlü yanlarındandır ve bu konuda pek sorununuz olmayacak. Mutsuzluk sadece hayatta biraz da kavganın olması gerektiğini fark ettiğinizde başlayacak. O zamana kadar ortak nokta olarak çok değer verdiğiniz her şey sinirinize dokunacaktır. Bu nedenle evlilikten önce, uyumun sizin için hayatınızı bir fanusta geçirmek isteyip istemeyeceğinize değecek kadar önemli olup olmadığına karar verin.

Başak Kadını - Terazi Erkeği
Büyük olasılıkla Terazi erkeğinizle bir konserde tanıştınız. Çok ilgiliydi ve hüzünlü sahnelerde biraz ağladı, bu da sizi öfkelendirdi. Terazi erkekleri Venüs'ün etkisinde kalan bir burçta doğan herkes gibi estetiğe önem verirler ve romantiktirler. Duygularına bağlılık Terazi insanlarını biraz tutarsız yapar. Burcunun sembolü gibi bir o yana, bir bu yana kayar ve çok nadiren dengede kalır. Buna Başak kadını olarak alışmak zorunda kalacaksınız. Terazi erkeğine sadece karakteri oturduğu zaman eşlik edin. Baba olarak haklar konusundaki duyarlılığı ile çocuklarına iyi bir örnek olacaktır.

Terazi erkeği başka insanlarla olan ilişkilerinde sizin gibi uyuma önem verir. Eğer uzun vadeli bir ilişki istiyorsanız, daima eleştiren dilinizi biraz tutmanız ve iyi niyetli pratik öğütlerini reddetmemeniz gerekir. Terazi erkekleri Başak burcunda doğanların serinkanlı ve analitik yapıları karşısında kendilerini sık sık yanlış anlaşılmış veya anlaşılmamış hissederler.

Başak Kadını - Akrep Erkeği

Sır dolu, tutkulu Akrep ve mantıklı, ihtiyatlı olmayı seven Başak. Bu ilişkide şiddetli romanslar için gerekli her şey vardır, ama aynı zamanda hayat arkadaşlığı için gerekli tüm patlayıcı madde de vardır.

Eğer yolunuza bir Akrep çıkarsa hemen evliliği düşünmeyin. En iyisi onun bakışlarının üzerinizde dolaşmasının tadını çıkarın. Akrep erkeği cinsel açıdan en aktif burçlar içindedir. Bir kadını baştan çıkarmak onun için erkeksi gücünün kanıtıdır. Eğer çok çekingen Başaklardan değilseniz, duygusal enerjinizi açığa çıkartacaktır.

Büyük bir olasılıkla ilişkinizin büyük bölümünün cinsel tutkudan oluştuğunu fark edeceksiniz. Agresif Akrep' i gerçekten anlamak ve sevgisini kazanmak çok zordur. Eğer her şeyin mantıklı bir açıklaması olduğu fikrinizden vazgeçerseniz, flörtünüzden ilginç ve uzun süreli bir ilişki doğabilir.

Başak Kadını - Yay Erkeği
Başak, Yay burcundan olan bir erkekte aradığını bulacaktır. Yay için özgürlük her şeyden önce gelir. Damarlarında çingene kanı akar. En iyisi, onun özgürlük isteğini kabul edin. Eğer onâ ne zaman isterse gidebileceği hissini verirseniz, zamanla biraz durulacaktır. Ama buna güvenmemelisiniz. Böyle bir ilişki Başak için tehlikeli olabilir. Çünkü kişiliğinden fazlasıyla ödün vermek zorunda kalabilir. Görev ve hakların iddia edilmediği arkadaşça bir temelde kalın. Çok şakacı ve iyi bir konuşmacıdır. Eğer kötü bir duruma düşerseniz, Yay arkadaşınız elinden gelen yardımı yapacaktır. Ara sıra yaptığı küstahlıklar, arkasında güvensizlik ve sinirliliğini saklamaya çalıştığı bir maskedir.

Eğer yine de evlenmeye cesaret ettiyseniz, onun iyi ahçılığınıza gereken değeri vermemesine kızmayın. Evcimenliğe hiç değer vermez.

Başak Kadını - Oğlak Erkeği
Astrologların hemfikir oldukları şey, Başak ve Oğlağın sadece birbirlerine uyduğudur. Ama araya aşk girerse...

İkiniz de toprak grubunda doğmuşsunuz. Başaktan daha çok uyum, düzen, görev ve sorumluluk arayan tek burç Oğlaktır. Hayatın da düşüncesizliğin hiçbir şekline yer yoktur. Adımlarını dikkatle atar, çünkü ona göre yanlış bir adım ölüm demektir. Hesapsız, ani hareketlere olan korkusu Oğlak erkeğini sekste çekingen yapar. Ama tutuk değildir. Bunlar özellikle ateşli kadınların hoşuna gitmeyecektir.

Oğlak erkeğiyle ilişkiye giren, Başak kadını inisiyatifli olmalıdır. Genelde ilk adımı atan siz olacaksınız,

çünkü Oğlak erkeği aşk işlerinde siz den daha çekingendir. Daha yakın, tanıştığınızda ona güven ve cesaret vermelisiniz. Onu aşağılık kompleksinden asla tamamen kurtaramayacaksınız. Depresif denilebilecek derecede pesimisttir. Bu negatif huy sizin iyimserliğinizle ortak bir yol bulacaktır. Birbirinizi en iyiye tamamlamalısınız.

Başak Kadını - Kova Erkeği
Onun için harika bir akşam yemeği hazırladınız, ama o nihayet üç saatlik gecikmeyle geldiğinde mumlar sonuna kadar yanmış, patatesler soğumuştu...

Kova erkekleri dalgın, unutkandırlar, dakik değildirler. Bazen bu dünyadan değillermiş gibi düşünebilirsiniz. Umutsuz idealistlerdir, olayların akışını değiştirmek isterler ve birisi hayallerini dinlemek istemezse hayal kırıklığına uğrarlar. Çekingen ve gerçekçi Başak kadını olarak, Kova erkeğinin yanında çok fazla sabra ihtiyacınız vardır. Ondan çok farklısınız, bu neden size âşık olduğunu açıklayabilir. Sadece bu bile onu durdurup durduramayacak halde olduğunuzun bir göstergesidir. Eğer Kova erkeğine anne değil de bir sevgili olmak istiyorsanız, onda yardıma muhtaç olduğunuz duygusunu yaratın, aslında gerçekten de öylesiniz. O zaman sadece almayacaktır, verecektir de. Belki hayallerindeki büyük saraylar yerine size rahat bir ev kurar.

Başak Kadını - Balık Erkeği
Balık erkeğiyle her ilişki duygusaldır. İlk etkinin sizi yanıltmasına izin vermeyin. Başak erkeği yumuşak ve korumaya muhtaç görünür, ama Neptün'ün yönettiği karakterinde tehlikeli sığlıklar vardır.

Sizi en çok gerçeklere bağlı olmayışı öfkelendirir. Tamamen içgüdülerine güvenir ve basit ama cesur fikirleriyle sizin tartılmış planlarınızı boşa çıkarabilir. Ama onu hayalperest olarak damgalamayın. Onun riskli fikirlerinin, etki-tepki prensibinin savunucusu olan size, uymasa da geçerli olduğunu farkedeceksiniz.

Kendinizi Balık erkeğine kaptırdınız ve onun hayalciliğiyle uzlaştınız, o zaman ilişkinizin geleceğinden emin olabilirsiniz. Balık erkekleri gerçekten dürüst kocalardır. Çocuk eğitimini onun hayalci doğasına bırakmamalısınız.
Benimde yükselenim başak...
Güneşim ise Aslan...
Aslan-kral hissi veriyor...başak yükselen- hizmet hissi
yani pek uyuşmayan bir kombinasyon
aslan en yüksek oktavda ''ben,bana''derken başak en yüksek oktavda ''sen, sana'' diye bağırıyor.
biraz amiyane olacak biliyorum ama
ruh hali olarak ''hizmetçi elbisesi giyen bir kraliçe'' gibi hissetiriyor

(not:yükselen başak hizmetçi demek istemedim.sadece aslan-başak tezatlığını açıklamak istedim)
zeze Yazılan:Benimde yükselenim başak...
Güneşim ise Aslan...
Aslan-kral hissi veriyor...başak yükselen- hizmet hissi
yani pek uyuşmayan bir kombinasyon
aslan en yüksek oktavda ''ben,bana''derken başak en yüksek oktavda ''sen, sana'' diye bağırıyor.
biraz ambiyane olacak biliyorum ama
ruh hali olarak ''hizmetçi elbisesi giyen bir kraliçe'' gibi hissetiriyor

(not:yükselen başak hizmetçi demek istemedim.sadece aslan-başak tezatlığını açıklamak istedim)

başak burcunda hizmet etme içgüdüsü oldukça yoğundur buna katılıyorum , klasik astrolojide hizmetçilikle özdeşleştirilmiş ancak bir başbakanda kendini topluma hizmet etmeye adayabilir hatta Yavuz Sultan Selim'in söylediği gibi ''ben halka hizmet için , hakkın kölesiyim'' prensibi de Başak potansiyelini (hizmet içgüdüsünü) tarif etmeye yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

not ; Yavuz , Başak burcu değildir , Uranüsyen bir Terazidir hatırladığım kadarıyla.
sadece o sözünün başak içgüdüsünü iyi tarif ettiğini düşündüğüm için örnek verdim.
darkvenus

imla hatamı düzelttiğin için tşk...
başak burcu veya başak yükselenleri hizmetçi olarak nitelendirmediğimi not olarak belirtmiştim...
sadece aslan-başak tezatlığını vurgulamak için yapılmış bir benzetmeydi:)sen hiç hayatında aslan güneş-başak yükselen olmayı deneyimledinmi???? deneyimin olmadan bunu bilemezsin ve sağlıklı yorumu yapamazsın...

imla hatası mühim değil...
önemli olan okuduğunu anlamak....
önemli olan okuduğunu anlamak....
önemli olan okuduğunu anlamak....

ayrıca derinliği anladığnı sanmam...
asln-başak tezatlığını ;isar üyesi olan ve türkiyenin en büyük astrologlarından biriyle daha 1 ay önce konuştum...
sanırım bu biraz onun derinliğinede hakaret oldu...astroloji adına büyük üzüntü...
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Referans Adresler