Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: medikal astroloji - Judith Hill
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
Merhabalar,
Öncelikle profesyonel bir tercüman değilim naçizane bir çeviri yapmaya çalıştım. Aşağıda Judith Hill in Medikal Astroloji kitabının giriş sayfalarından bir bölümü görebilirsiniz. Kitaba yeni başladım, oldukça ilginç olduğunu söyleyebilirim. Kitabı okudukça diğer bölümlerden de çevirmeye çalışıp foruma eklerim.
Umarım faydalı bulursunuz.


[/font]
MEDİKAL ASTROLOJİ – Judith Hill
Koç: baş, kafatası, beyin (cerebrum), beynin motor merkezi,ön ve yan loblar, sağ sol lobu birbirine bağlayan bölüm, görme sinirleri, gözdeirisin arkasında yer alan fiber ağ ve hormon üreten hücrelerden oluşan şeffaflens, göz yuvarlağı, üst çene kemiği(satürn ve boğa ile birlikte). Koç daha çoküst çene kemiğinde yer alan dişlerle ilgilidir.
Boğa: Kulaklar, boyun, şahdamarı, boyun omurları,kafatasının tabanı (base of skull), tükürük bezi, alt çene kemiği, kafatasını vücuda bağlayan kaslar, beyincik,çene/gerdan, tat alma noktaları, ses telleri, yemek borusunun üst kısmı,bademcikler. İkizlerle birlikte “işitme”, dişler (Satürn ve Koçla birlikte)ancak alt çene kemiğinde bulunan dişler boğa ile ilişkilidir. Tat alma duyusu (Marsla birlikte). Dil merkürle, burun ise akrep ile birlikte.
İkizler: eller, kollar(dirsekler hariç) el parmakları, solukborusu, yemek borusunun alt kısmı, ciğerlerin üst lobları, köprücük kemiği,akciğerlerin etrafındaki membran doku dış zar (yengeçle birlikte), iskelethareketini sağlayan kontrollü sinirler (voluntary nerves) (Merkürle birlikte),konuşma, işitme (boğa ile birlikte) kılcaldamarlar
Yengeç: Mide (ayla birlikte), genel olarak mukus dokusu,gögüs ve göğüs uçları (ayla birlikte), göğüs kafesi, dirsekler, ciğerlerin altlobları, dalak, mide mukozası, , akciğerlerin etrafındaki membran doku dışzar(ikizler ile birlikte), beyni ve omuriliği kaplayan dış zar, gözü koruyanyağ dokusu, su tutma, alt yemek borusu,üst ciğer lobları, rahim (akreple birlikte), diyafram (başakla birlikte), vücutısısının düzenlenmesi
Aslan: genel olarak sırt, omurga, kalp, ana toplar damar,aort, sinir ağlarının çevresinde elektrik izolasyonunu sağlayan ve bu ağlarınhaberleşmedeki hızını artıran zar- koruyucu duvar(myelin sheats)
Başak: pankreas, alt karaciğer lobu, üst bağırsaklar, apandist,kalın bağırsağın ilk bölümü, kalın bağırsağın sağı (ascending colon), sindirimorganlarını kapsayan karın boşluğu, safra yolu, diyafram, güneş sinir ağı çakrası(3.çakra), bağışıklıksistemi (balıkla birlikte), oniki parmak bağırsağı (balıkla birlikte), dalak(Carter a göre yengeç bu organı yönetmektedir)
Terazi: böbrekler, belin arka bölümü, asit alkalin dengesi,hormonal denge, yumurtalık tüpü, böbreklerin olduğu bölge, idrarın damıtım vefiltrezisayonu, yumurtalıklar (venüsle birlikte), damarlar (kova ile birlikte)
Akrep: kalın bağırsak, rektum(kalın bağırsağın son bölümü),prostat, anüs, mesane, erkek ve dişi cinsel organları, dölyatağı ve rahim boynuile glandular portion of uterus, terbezleri, burun, leğen kemiği, kuyruk sokumu kemiği, kuyruk sokumunun ucu
Yay: kalçalar, kalça kemikleri, uyluk kemiği, uyluklar, siyatiksiniri, atardamarlar, kalça ve üst bacakbölgesi kasları, omurilikle bağlantılıdır (aslanla birlikte). Merkezi sinirsistemi Yayın yönetimi altındadır istemli iskelet hareketleri, hareketler isekarşıtburç İkizlerin, sempatik sinir sistemi ise Satürn un yönetimindedir (Cornell)Yay Başak karesi sempatik sinirleri etkiler
Oğlak: dizler, cilt, kemikler, tırnaklar ve tırnak çevresiolü deri. Genel olarak dişler. Diş eti yengeçle ilgilidir.
Kova: eklemler, alt bacak, aşil tendonu, kan dolaşımı,damarlar (terazi ve venüsle birlikte), kanın oksinlenmesi, vücudun elektriksistemi.(uranüsle birlikte)
Balık: ayaklar, ayak parmakları, topuk (kova ve marslabirlikte) lenfler ve lenfatik sistem, oniki parmak bağırsağı (başakla birlikte)

Burç aksları::
Koç –Terazi: Asit alkaline dengesi, glandular denge,adrenalin
Boğa-Akrep: Boşaltım/Arıtım sistemi, sindirim iki kutbu buburçlarla ifade edilir, yiyecekler boğa ile girer ve akrep ile çıkar
İkizler-Yay: Genelolarak sinir sistemi, istemli hareketler üzerinde büyük etkisi vardır. Siyatiksiniri ve merkezi sinir sistemi büyük ölçüde bu aksın yönetimindedir. Solunumsistemi
Yengeç- Oğlak: Yapısalsistem. Oğlak iskelet sistemi yengeç vücuttaki suyu yönetir, ona şekil verir. Besinlerinsindirilmesi. Yiyecekler karında sindirilir ve kemiklere enzim, mineral,vitamin olarak gider. Mukus dokularıda yönetir.
Aslan-Kova: Dolaşım sistemi(atardamarlar yayın kontrolündedir).Kalpten akciğerlere oksijensiz kan taşıyansistem bu aks tarafından yönetilir.
Başak-Balık: Bağışıklık sistem, lenfler. Bu aksın istemsizsinir sistemi üzerinde etkileri vardır. Genel olarak sinir sistemi yay-ikizleryönetimindedir.




[font=Times New Roman]
[/font](çeviri devam) Medikal Astrolojininkodu
1- Gezegenler enerjiyi aktive edip, semptomların vepatolojilerin farklı türlerini tarif ederler.
2- Burçlar vücut parça/bölümlerini ifade eder.
3- Burçlardaki gezegenler hangi patolojik hareketvücudun neresinde oluru öngörür
4- Burçlar genel olarak vücudu yönetir. Bununla birlikte, gezenlerde aynı görevi görür ve bazen burçlarla birlikte yöneticiliği paylaşırlar. Bu paylaşım bezler (glands) ve önemli organlar üzerinde gerçekleşir. Bu ayrım önemlidir.
5- Gezegensel hareketler kendilerini burçlarda, karşıtlık ve karelerde yansıtırlar. Gezegensel hastalık belirtileri (semptomlar) kendilerini bu üç durumca ifade edilen vücut bölümünde gösterirler(burcun , karşıtlığın (karşıt burcun) ve karenin(kare yapan burcun)etkilediği vücut bölümleri). Bu durumun istisnası Marsın 150 derecelik (Quincunx)açısıdır. Marsın bu açısı güçlüdür. Mars a ilişkin semptomlar 150 derecelik açı yaptığı noktada ki burç ile ifade edilen vücut bölümünde görülebilir.
6- Gezegenler, burçları ,ki onlar gezegen enerjilerinin pasif alıcılarıdırlar, aktif olarak etkilerler. Bununla birlikte,burcun kalitesi, gezegenin doğasının değiştirecektir. Bu değişim 4 şekilde olur; güçlendirerek, zayıflatarak, daha pozitif yaparak veya daha negatif yaparak.Not: Yukarıdakinin aksine Burcun gezegeni etkilediği bazı durumlar vardır. Ancak bu kural değil istisnadır.Mesela Balık burcunun ilk derecelerindeki Satürn gibi. Bu durumda normal olarak topuk dikeni oluşmasına yatkınlık beklenir. Böylece, Satürnün kireçlendirici etkisi topukta, balığın ilk dereceleri ile ifade edilen vücut bölümünde etkili olur. Bu örnekte burç Satürnün enerjisini alır. Bununla birlikte, balığın dağıtıcı etkiside Satürnü, kemiklerin gezegensel yöneticisini zayıflatır ve kireçlenme yerinekemik erimesi yada kemik dokusunun kırılması durumlarını yaratabilir. Satürnün balıkta olması durumunda düşebilir ya da zayıf güçsüz ayaklı olabiliriz.
7- 12 ev, 12 burcu taklit ederek vücudun parçalarıymış gibi davranabilir. Burcu; ilgili evle, evin numarası ilekullanın.Burç – vücut bağıntısı birincilEv – vücut bağıntısı ikincildirMesela; 6. Burç Başak 6. Ev ile ilgilidir.İkiside üst bağırsak sağlığını yansıtmakla birlikte, başak burcunun etkisi öncelikli olarak gözlemlenir. Eski usul bir burca bir ev sistemini kullanın
8- Doğum haritasının sağlıkla ilgili olarakokunması kişinin sağlık eğilimlerini ve doğal zayıflıklarını öngörür.Progresyonlar işaret edilen öngörünün, doğumda vaat edilenin yılını gösterir.Anlık gezegen transitleri doğumsal sağlık eğilimlerinin “yumurtadan çıkması için” gereken gezegensel havayı/ortamı getirir. Zamanlama belirli bir ay için olabilir. Transitler progresyonların hilesi olmadan takdire şayan bir birşekilde çalışır. Herhangi bir semptomun başlangıcı için progresyona /progresyon etkilerine sahip olmayı düşünmek büyük bir hatadır. Transitler tek başlarına semptomları ortaya koyabilirler. Bununla birlikte, transitlerle birlikte progresyonlarda işin içinde ise ilgili sağlık problemine dair teşhiste büyük öneme sahip olurlar.
9- Birçok vakada “vaat edilen” sağlık problemi progresyonyada transitin teşvik edici hamlesinden önce alınan uygun önlemlerle engellenmiştir.
10- Tüm negatif gezegen etkilerinin fiziksel düzeydeyansıtılması beklenmez. Bu normaldir. Verilenherhangi bir zamana ait transit haritada olan, veya natal haritada bulunan negatifetkilerin çoğu genellikle fiziksel belirtiler göstermezler. Tersine, fiziksel belirtiler neredeyse daima doğumsal yada transit net, kesin gezegen etkileri ile birliktedir. (not all negative planetary aspects reflectupon the physical level. This is normal. The majority of negative aspects occuring at any given time by transit in anyone’s chart, or observed natally,are usually not demonstrating physical symptoms. Conversely, physical symptomsare almost always accompanied by clear planetary indications, either natally orby transit influence) [font=Times New Roman]
(03-29-2012 01:30 PM)aylions Yazılan: [ -> ]7- 12 ev, 12 burcu taklit ederek vücudun parçalarıymış gibi davranabilir. Burcu; ilgili evle, evin numarası ilekullanın. Burç – vücut bağıntısı birincil Ev – vücut bağıntısı ikincildir
Mesela; 6. Burç Başak 6. Ev ile ilgilidir.İkiside üst bağırsak sağlığını yansıtmakla birlikte, başak burcunun etkisi öncelikli olarak gözlemlenir.

Eski usul bir burca bir ev sistemini kullanın

güzel gülücük

aylions çeviriler için çok teşekkür ederim emeğine sağlık verygood

bir de fikrimi söyleyim ( tabii senin kararın ) yazarken sade bir şekilde yazsan hem daha kolay olur hemde forumdan kaynaklanan bazı teknik ifadeler çıkarak yazıyı karıştırabiliyor.

Mesaj sayfasının hemen üstünde [B] [I] [U] gibi sembollerin olduğu sıranın EN SAĞINDAKİ A HARFİNE tıklayarak mesajlarını gönderebilirsin hatta bu öneri tüm arkadaşlara olsun.

Mesajı daha yazmaya başlamadan önce o en sağdaki A harfine tıkladığınızda forumdan kaynaklanan yazım hataları olmuyor.

Önce A harfine tıklayın, sonra yazıyı sade bir şekilde yazın

Eğer vurgulamak istediğiniz kelime ve cümle olursa, [B] sembolünü o kelimenin hem başında hemde sonunda tıklayarak kullanabilirsiniz.

Teşekkürler çiçek
Gezegensel patoloji ve ilişkiler
Güneş: güneşi yönetir, koçta yücelir
yaşam gücü , ısıtıcı. Enerjik hareket olarak güneş sıcak ve kurudur. Negatif yada pozitif etkileri görmek için güneşin olduğu burca bakmak gerekir.
İlişki: Kalbi yönetir. Erkekte sağ göz, kadında sol göz güneşle ilişkilidir. Metali: altın
Ay: Yengeci yönetir. Boğada yücelir
Güneşten aldığı yaşam gücünü dağıtır. Akışkan, değişken, sezgisel, tepkisel, zayıflatıcı, sulu.
İlişki: meme bezleri, rahim, mide, sempatik sinirler, renksiz lenfler/renksiz lenf sıvısı (colorless lymph) (balıkla birlikte), salgılama fonksiyonları, akcigerler (üst loblar ikizlerle, alt loblar yengeçle birlikte)
Merkür:İkizler ve başağı yönetir, başak ve kovada yücelir
Sinirli, kaşıntılı. Sinirlerin temel gezegenidir.
İlişki: Üçüncü göz (pineal gland, E.Cayce e göre) Konuşma ve işitme ile ilgili – genel olarak; duyma duyusu ve işitsel sinirler, dokunma duyusu (venüle birlikte), dil (boğa ile birlikte) için merkürü kontrol edin. Metali cıva
Venüs: Boğa ve teraziyi yönetir, balıkta yücelir
Uyuşuk, tembel, aksansız. Zevk – ilgili problemler, şeker. Venüs negatifken kas dokusunu azaltır ve yumuşatır.
İlişki: kadın genital organları, deri, saç, yanaklar, dudaklar ve ağız, beğeni, dokunma (merkürle birlikte) kadın yumurtaları, kadınlık hormonları, sperm, dölyağatağı(yengeç ve akreple birlilkte) boyun altı bezi (thymus gland, E. Cayce) Venüs tiroid bezlerini etkileyebilir (boğa ve uranus ile birlikte). Metali bakır
Mars: Koç ve Akrebi yönetir, Oğlakta yücelir.
Isıtıcı, uyarıcı, yanıcı, ajite edici, hızlandırıcı, zehirleyici, fırlatıcı, kesici, kanatıcı,yaralayıcı, sakatlayıcı, saldırgan (bakteriyel enfeksiyonlar ve agresif parazitler) şiddetli kaşıntı
İlişki: Adrenalin bezleri, adrenalin, kaslar, koku duyusu, erkeklik hormonları, erkeklik, kırmızı kan hücreleri, genel enerji seviyesi (güneşle birlikte) Metali Demir
Jupiter: Yay ve balığı yönetir. Yengeçte yücelir.
Patlayıcı, yağlandırıcı, büyütücü (tümör, ur). Ateş burçlarında kan basıncını yükseltir.
İlişki: Arteriyel dolaşım (yay la birlikte). Genel olarak Karaciğer (başakla birlikte). Yağlar. Carter bacaklarla ilgili kazaları Jüpiterle ilişkilendirir. Bu Jupiterin burcu kalça ve uyluklurı yöneten yayla desteklenir. Hipofiz bezi, (E.Cayce) pankreasta insülin üreten hücreler. Metali Kalay
Satürn: Oğlak ve Kovayı yönetir, terazide yücelir.
Dondurucu, sınırlayıcı, kısıtlayıcı, güçlendirici. Safra ve Safra kesesi
İlişki: Kemikler, ölü deri, bağlar, deri, tırnaklar, tırnak çevresi ölü deri, dişler (boğa ile) safra kesesi. Erkekte testisler, kadında yumurtalıklar (E. Cayce) Vücudun dayanıklılığı. Metali: Grafit, kalsiyum, kurşun.
Uranüs: Kovanın ikincil yöneticisi. İkizlerde yücelir.
Vücuttaki elektrik akımını etkiler. Uranüs spazmlar, ani geri dönüşler, ekstremite, beklenmeyen sürprizler, kaos, beyin kimyasallarında ve hormonlarında dengesizlik, manyetik alan bozulmaları verir. Uranüs, güzergahını değiştirdiği günlerde gerçekleşen büyük tıbbi procedürlere beklenmeyen etkiler verebilir. Uranüs transeksüellerin haritalarında baskındır. Özellikle mars ve venüs ile sert açılarla.
İlişki: Uranüs ve Neptün elektromanyetik zehirlenme ile ilgilidir. Motor sinirler Uranüs, Mars, Koç ve Yay ile ilişkilidir. Tiroid Bezi (E.Cayce). Elementi: Uranyum (?)
Neptün: Balığın ikincil yöneticisi. Yengeçte yücelir
Yatıştırıcı, güçsüzleştirici, boşaltıcı, karıştırıcı, bulandırıcı , LAX fonksiyonu, puslandırıcı (yanlış teşhise sebep olabilir)
İlişki: Tıbbi olarak neptün gizli zehirlenmeleri, virüsleri, yatıştırıcı uyuşturucuları, candida tip kondisyonları, hipnotik durumları, önerileri, tutkuları, manyetik radyasyon ve vücuttaki etkilerini yönetir. Elektromanyetik zehirlenmei uyku, endorfin hormonu. Mars ve venüs ile sert, zor açılarda cinsel kimlik bozuklukları yaratabilir.
Pluto: Akrebin ikincil yöneticisi
Yoğunlaştırıcı etkisi vardır. Isıyı etkiler, kavuran sıcak, donduran soğuk. Duygusal aşırılıklar ilgili bölümde görülür. Düşünsel aşırılıklar uranüs ile ilgilidir.
İlişki: pluto tecrübe kabilinden tehlikeli yeni bakterilerle ve veba ile ilişkilendirilir. Nükleer tıbbı, radyasyonu, kemoterapiyi, organ naklini, ciddi zehirlenmeleri (kangren, DNA yapıcı ilaçlar) parazitleri yönetebilir.
Plutonyum
Neptunian,
Öncelikle uyarın ve önerin için teşekkür ederim
Umarım söylediğini yapabilmiş, mesajı teknik karıştırmalar olmadan gönderebilmişimdir. Benim en çok korktuğum şeylerden biri anlam kaybolmasına sebep olmak, maalesef çeviri yaptığım konuda benim çok (!) iyi bildiğim tıbbi terimler olunca biraz korkuyorum. Herhangi bir şeyi atlamak istemiyorum. Bu yüzden de biraz uzun ve karışık yazıyorum, üzgünüm. Şu an için (aslında dürüst olmak gerekirse geneldegülücük) daha sade yazamıyorum.
(03-29-2012 04:20 PM)aylions Yazılan: [ -> ]Neptunian,
Öncelikle uyarın ve önerin için teşekkür ederim
Umarım söylediğini yapabilmiş, mesajı teknik karıştırmalar olmadan gönderebilmişimdir. Benim en çok korktuğum şeylerden biri anlam kaybolmasına sebep olmak, maalesef çeviri yaptığım konuda benim çok (!) iyi bildiğim tıbbi terimler olunca biraz korkuyorum. Herhangi bir şeyi atlamak istemiyorum. Bu yüzden de biraz uzun ve karışık yazıyorum, üzgünüm. Şu an için (aslında dürüst olmak gerekirse geneldegülücük) daha sade yazamıyorum.

Böyle çok daha iyi oldu bence verygood

Daha sade derken yazının kendisiyle ilgili demek istememiştim zaten, o teknik ifadeler ( yazının büyüklüğü ve benzeri ) olmadan düz olarak yazman daha iyi olur demek istemiştim ve şu an tamamdır.

Ülkemizde Medikal Astroloji üzerine kaynak bulmak zor + yabancı dilden pek çok kaynak var ancak bu kitaplar çeviri yapılmıyor çünkü ülkemizde astroloji kitapları çok satılmıyor ve bir iki istisnayı saymazsak kimse uğraşmıyor.

Başkalarını bilemem ama ben kendi adıma bu tür yabancı kaynaktan çevirileri çok önemsiyorum.

Müsait oldukça takip edeceğim
Kuzey Ay Düğümü: AKA, Ejderin başı, yerleştiği alana büyük bir enerji verir. Bu ay düğümü dar orbla kavuşum yaptığı gezegene çok fazla enerji verir. Bu ay düğümünün enerjisi; katılaştırma/sertleştirme, zehirleme, yok etme/bitirme, şişlik/şişirme, merhametsizliktir.
İlişki: kanserler, cilt hastalıkları, cüzzam, parazitler, sıkışma (impactions), toksin birikmesi, apseler, çıbanlar, zehirler, böcek ve yılan ısırıkları, kıl kökü iltihapları. Vedic astrologları (satürn ve marsın yanında) kuzey ay düğümünü epilepsi ile ilişkilendirirler. Epilepsi, vücudun elektrik akımı ve ektremiteleri ile ilgili olduğu için uranüs de rol oynar. Bu ay düğümünün vücuttaki etkisi/hareketi Saturn ve Plutoya çok benzemektedir.
Güney Ay Düğümü: güney ay düğümü kavuşum yaptığı gezegenleri ya da yerleştiği burç ile ilgili bölümleri tüketir, zayıf düşürür ve yetersiz beslenmesine yol açar. Ejderin kuyruğu drene eder (boşaltım), zayıf savunmaya sebep olur ve çok cinseldir.
İlişki; Mental rahatsızlıklar, küf, haşereler, parazitler, ölüler, cinnet, büyü yapılmış/nazar değmiş gibi etkiler, kangren, mikrop kapma, baskıcı cinsellik, STD(? Açılımını bilmiyorum) ler, virüsler, paranoya, uyuşturucu bağımlılığı ile israf/harcama/kaybetme, dengesiz beslenme. Vücuttaki etkileri Neptüne benzer.
Şans Noktası: bu nokta, kavuşum yaptığı stres altındaki gezegenlerde yumuşatıcı, düzeltici rol oynar. Kötü yerleşmiş bir gezegenle kavuşum yapan şans noktasının tüm gücünü göstermesi beklenmemelidir.

EVLER
1.EV

Vücut ve genel bünye. Davidson’ a göre yükselen burç, gezegenlerden gelen enerjilere gösterilen direnci nitelir. Toprak ve ateş burçları en yüksek dirence sahiptir. Yengeç ve Balık, gezegenlerden gelen enerjilere karşı en hassas olan burçlardır. Hava burçları elektrik akımını hızlıca geçirirler/iletirler. Bu ev dikkatlice tetkik edilmelidir. Yükselen yöneticisinin yerleştiği burç ve ev vücudun genel durumunu değerlendirmede önemli bir noktadır. Yükselen yöneticisinin zararlı bir burçta veya kötücül bir evde yerleştiği durumlarda (6. 8. Ve 12. Evler)sağlıkla ilgili konulara hayat boyu ekstra bir ihtimam göstermek gerekir. Vedic sistemine göre , Zayıf / Kötü yerleşmiş yükselen yöneticisine sahip kişi, “UPAYE” değerli taş tedavisi için ilk adaydır.
6.EV
Genel sağlık konularının evidir. Vücudun genel bakımı, desteği ve beslenmesi ile ilgilidir. Vücudun olası zayıf veya uyumlu bölümlerini gösterir. Bu evdeki gezegenler sağlıkla ilgili konuları gösterir.
Vedic geleneğine göre, doğum haritasında bu evde mars ve satürnün bulunması bağışıklık sistemini ve genel sağlığı güçlendiri, dayanıklılık verir ve sıklıkla mükemmel bir sağlık verir. Vedic geleneğini öğrenmeden önce, kişisel olarak bunu zamanı geçmiş bir doğru olarak bulmuşumdur. Bu gezegenlerin 6.evde olması durumu, şayet etkilenmişlerse (kötü açılara sahiplerse) kendi doğalarına uygun problemler ve kazalar üretmelerini durdurmaz.
Buna karşın, Vedic geleneği Jüpiteri, bizim iyi adamı, bu alanda olması durumunda iyi görmez, ciddi hastalıklar getireceğini söyler. Bir kez daha, Vedic geleneğini öğrenmeden önce, ciddi hastalıkları olan insanların haritalarında,6. Veya 8. evinde “benefic” Jüpiterimizi görerek şaşırmıştım.
Bu evin yöneticisi sağlık konuları ile hepsinden daha ilgilidir. Bu evin yöneticisi ile kavuşan gezegenler ve/veya bu evin kiracıları (doğum haritasında bu eve düşen gezegenler) tarafından hem sağlık sorunları hemde sağlıkla ilgili kazanımlarla renklendirilmiş olabilirler. Mesela: 6. evin yöneticisinin 1.evde olması sağlık uygulamalarına hatırı sayılır bir ilgiye, aynı zamanda da belli sağlık problemlerine işaret eder.
8. EV
Ölümün yada ölüm tehdidine karşı yapılacak tüm mücadelerin ve bunların üstesinden gelmenin evi. Ameliyatların, sert önlemlerin, kronik rahatsızlıkların, teşhis ve psikolojik analizlerin alanı. Aynı zamanda temizlenme ve dönüşümünde. Rolfing (“yaklaşık olarak” fizyoterapiye benzeyen kişinin iç stresini yenmesine, kendisi ve dünyanın yerçekimi arasında uyum sağlamasına yardımcı bir tedavi şekli ) , bağırsaklar, toksinlerden kurtulma yada nötralize etme ve kişinin kendini dönüştürmesi için uygulayabileceği tüm yöntemler bu evin himayesindedir. 8 sembolü yatay konumlandırdığında sonsuzluk anlamına gelmektedir.
12. EV
Ruhsal işlerin ve uykunun evi. Bazen bu ev fiziksel sağlığa etki eden psikolojik problemlere işaret eder. Görünürdeki sağlık problemlerinin gizli sebepleri içinde bu eve bakılmalıdır.
Önemli: bu ev uykuyu yönetir. Mevcut uyku noksanlığı/bozukluğu/eksikliği salgınımız, her tür sağlık sorununa giden yolun taşlarını oluşturmaktadır. Vedic geleneğine göre cinsel yaşamın zevk unsuru olarak “uyku hayatı”na (sleep life) için buraya bakmak gerekir. Mars ve Merkür ün ateş ve hava elementlerinde veya başakta olması uykusuzluk hastalığına eğilimi gösterir.
Bu evdeki gezegenler, 6. evin yansıtması ile zayıflayabilir veya 6.evdeki patolojik nitelikleri sergileyebilirler. Psikolojik sorunlar bu evdeki gezegenlerin tipik etkisidir. Özelliklede bu gezegenler zayıflamış, geri giden yada kötü zayıf açılar alıyor iseler.
Bu evin yöneticisi doğum haritasında zayıf olabilir yada herhangi bir gezegenin, kavuşumla, baskısı altında olabilir. Bu negatif etki yöneticinin yüceldiği yada iyi açılar yaptığı koşulda ortadan kalkar.
Jüpiter ve venüs bu evde hoşnutdurlar ve eğer iyi açılarıda varsa huzurlu/sakin bir zihin ve yeterli bir uyku ile genel sağlığa yardımcı olurlar.

Derin

hicbir seyden cekmedim bogazimdan cektigim kadar cocukken hep bademciklerim siserdi buyudum tiroid hastasi oldum ustelik ensemde de bir sorun var ve galiba sorun kafatasinin tabani dedigi yerde :(

Derin

yok ben gunes bogayim balik degilim ;)
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler