Konu Kapalı 
 
Değerlendir:
  • 28 Oy - 2.93 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Harita Yorumlama Konusunda Pratik Öneriler
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #26
Cvp: Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler
Nihan yazmış ;

Bazen bazı gezegenler, doğum haritasında bulundukları konumları yüzünden, kimliğinizi yani Güneş’ inizi rahat ifade etmenizi önleyici durumlar yaratabilirler. Örneğin Güneş’ iniz Aslan burcundayken, Mars yengeç burcundaysa, bir Aslan gibi kükremezsiniz, savaşınızı verirken. Bir Yengeç gibi içinize çekilir, kendinizi korumaya alır, duygusallaşır, saldırıya değil savunmaya geçer, için için öfkelenip kızgınlığınızı dile getiremezsiniz ve sonuçta ya ani öfke patlamaları yaşar, ya vur kaç yapar ya da hayattan geri çekilip depresyona girersiniz. Ya da her saldırıyı sadece size karşı değil ailenize karşı yapılmış bir saldırı şeklinde algılayabilirsiniz veya ailenizi ve aile değerlerinizi korumak sizin hayat amacınız haline gelebilir. Bu durumda da Mars’ ınızı sağlıklı ifade edemezsiniz. Bu da sosyal bir burç olan ve kendini sahnede hissetmekten mutlu olan Aslan kimliğinizi sağlıklı bir şekilde ortaya koyuşunuzu veya yaratıcılığınızı verimli bir şekilde ifade etmenizi engelleyebilir.



Astrolojide gezegenlerin bulundukları burç itibariyle yüceldiği ya da alçaldığı gibi bir durumdan sözedilir. Örneğin Mars, yöneticisi olduğu ateş elementinden Koç ve su elementinden Akrep burçlarında doğal enerjisini rahat bir şekilde ifade ederken, Mars’ ın Oğlak burcunda olması durumunda bu burçta yüceldiği varsayılır. Çünkü Oğlak burcu disiplini sembolize ettiğinden, Mars burada enerjisini kontrollü olarak kullanabilecek ve hedefine sabırla çalışarak ulaşması da mümkün olacaktır. Ya da Ay’ ın doğal yöneticisi olduğu Yengeç burcunda kendini daha rahat hissetmesi durumuna bir bakacak olursak, bu durumun çocuğun anne ile sağlıklı, sevgi ve şefkat dolu bir ilişkinin göstergesi olduğu ifade edilir. Astrolojide, doğum anında Boğa burcunda bulunan Ay’ ın konumu, Ay’ ın yüceldiği durum olarak kabul edilir. Anne çocuğunun bütün fiziksel ihtiyaçlarını karşılamakta ve çocuğuna yediği önünde yemediği ardında, her ihtiyacı anında hizmetinde şeklinde, lükse ve rahatlığa düşkün Boğa burcunun standartlarında davranacaktır. Şahsi görüşüm gezegenlerin yöneticilerinin dışında bulunması durumunda alçalma ya da yücelme durumu diye bir şey olmadığıdır. Örneğin doğum anında Mars’ ın Oğlak burcunda olması durumunda atılgan ve ateşli Mars enerjisi sıkıştırılacak ve zaman içinde bu enerji belki kişiye başarıyı getirecektir ama Mars’ ın doğasının gerektirdiği şekilde boşaltılamadığı için kişiyi sinirsel ya da fiziksel olarak tahrip edebilecektir. Ya da Ay’ ın Boğa burcunda olması durumunda, sahiplenici ve varolanı korumaya yönelik maddi bir burç olan Boğada çocuk annenin sahipleniciliğinden kurtulamayacak ve annesinin eteklerinden ayrılmak istemeyen ve büyümemekte direnen bir ruh halini ömrü boyunca taşıyabilecektir. Bu da, zamanı geldiğinde kabuğundan çıkarak, yetişkinliğe adım atmayı sağlayan Yengeç burcu özelliği ile çelişecektir.





Ferkettiğiniz anda, çözüme giden yolu bulmuşsunuz demektir.



Ve bütün bunlar olurken iç dünyanızda, bir de kendinizi dış dünyaya nasıl göstereceğiniz sorunu vardır. İnsanlar sizi nasıl görür, onlara nasıl bir yüz sunarsınız, bütün özelliklerinizi nasıl bir maske arkasına saklarsınız..?

İşte, doğduğunuz anda ufuktan yükselen burç, sizin maskeniz yani yükselen burcunuzdur. İçinizdeki çeşitli parçalar, maskenizle ne kadar uyumlu? İç dünyanızdakileri dış dünyaya aktarırken ne tür sorunlar yaşıyorsunuz? Ne kadar bütünsünüz? Ne kadar parçalanmış?



Yükselen burcumuzun varlığı bizim içimizdekileri ortalığa saçmak istemediğimiz ve dış dünyaya karşı takındığımız bir tavırdır. Hayata karşı duruşumuzdur. İnsanlar sizin onlara gösterdiğiniz yüzle sizi bilirler, iç dünyanızda neler olduğunu, içinizi dökmediğiniz sürece anlayamazlar ve yükselen burcunuza göre sizi bir yere oturturlar. Bu, bazen iyiyken bazen de olumsuz sonuçlara sebebiyet verebilecektir. Sizi ilk göründüğünüz hale göre değerlendiren insanlar, daha sonra ortaya çıkan diğer yönlerinizi anlamakta ve kabullenmekte zorlanabileceklerdir. Bu sizin rol yapıyormuş gibi algılanmanıza da sebep olabilecektir. Bu durum özellikle, farklı elementlerde bulunan yükselen burç ve Güneş burcu arasında daha belirgindir.



Haritanızda ki baskın olan element ve nitelik de sizi tanımlayan bulmacanın eksik parçalarındandır.



Astroloji insan kimliğini ifade etmekte dört çeşit faktörden sözetmektedir. Bunlar, yaşam formunun da oluşması için gerekli olan hava, su, toprak ve ateş elementleridir.



Hava elementi kova, ikizler ve terazi burçlarıyla ilişkilendirilir ve bu burçlar kendi özlerini ifade ederken düşüncelere odaklanmışlardır ve kendilerini ifade ederken sözsel iletişimi tercih ederler. Hava elementinde duyguların varlığından sözetmek anlamsız olur. Özellikle de somut kavramlardan ziyade soyut kavramlar kendilerini ifade ederken seçtikleri yoldur. Duyguları bile sözlerle ifade ederler. Sezgisel olarak kendilerine aktarılan bilgileri ve ifadeleri anlamakta zorluk çekerler. Hatta farketmezler bile… Bu burçlara göre duyguların rasyonel bir açıklaması mutlaka vardır.



Ateş elementi koç, aslan ve yay burçlarıyla ilişkilendirilir ve bu burçlar kendilerini daima eylem yoluyla ifade ederler ve bu eylemi oldukça coşkulu ve canlı bir şekilde yaparlar. Bu yüzden, hava elementi mensubu burçlar gibi zapt edilmesi oldukça zor burçlardandır. Bu element mensupları için birey olmak önemlidir. Enerjilerini

sürekli yapmak için harcadıklarından doğal olarak kimlik duyguları fazla gelişmiştir.



Su elementi yengeç, akrep ve balık burçlarıyla ilişkilendirilir ve bu burçlar da kendilerini duygular ve sezgiler kanalıyla ifade ederler. Bu burç mensuplarının hassasiyeti, duygular üzerinde çalıştıkları için doğal olarak çok yoğundur. Her olaydan çok çabuk ve çok fazla etkilenme ve ruhsal karmaşalar yaşama bu element mensuplarında sıkça görülmektedir. Bütün bu karmaşaların bir hediyesi olarak da en derindekini bile sezebilme kabiliyetine sahiptirler.



Toprak elementi ise boğa, başak ve oğlak burçlarıyla ilişkilendirilir ve bu burçlar maddeye ve doğal gerçekliğe, elle tutulur olan herşeye aşırı vurgu yaparak kendilerini ifade ederler. Özellikle madde ile ilişkilendirilen şeylere sahip olmak, bu alanlarda hizmet etmek ve bu yolla kendini güvende hissetmek dürtüsü, bu element mensuplarının kendilerini ifade etme yoludur. Bu yüzden daha fazla çalışmak ihtiyacı duyarlar. Özellikle hizmet sektöründe başak burçlarının önemi yadsınamaz.



Doğaları itibariyle ateş grupları hava grupları ile toprak grupları da su grupları ile uyumludurlar. Ama asıl uyum derecesi doğum haritalarının incelenmesi ile belirlenir. İki burç arasında element olarak uyumsuzluk bulunsa bile Ay burçları uyumlu olan kişiler ruhen çok iyi anlaşabilirler. Özellikle arkadaşlık ilişkilerinde Ay’ lar arasında uyum olması gerekmektedir. Haritalar arasında destekleyici bir kaç uyumlu unsur daha bulunması ilişkiyi sağlamlaştırabilecekken, destekleyici başka bir unsur olmaması ilişkinin fazla derinleşmeden bitmesine sebep olabilecektir.

Doğum haritasında bir elementin belirgin bir şekilde eksikliği varsa, kişi bazen, bu elementi güçlü olan kişilerle bu eksikliği dengeleme yoluna da gidebilecektir.

Niteliklere gelirsek; mevsimleri başlatan burçlar, öncü niteliğe sahip burçlar olarak tabir edilir. Yeni bir şeye başlarken, ilk harekete geçen, inisiyatifi elinde tutmak isteyen ve daima önde gitmeyi tercih edenler öncü burçlardır. Bunlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarıdır. Bu burç mensupları her zaman bir adım önde giderler ve hep bir şeyleri başlatma halindedirler.



İkinci nitelik, sabit niteliktir. Mevsimlerin ortalarını sembolize eder. Sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçları olup, varolanı koruma ve sağlamlaştırma yolunda çaba harcarlar. Varolanın devamlılığını sağlama, bu nitelik mensubu burçlara ait bir özelliktir.

Bu yüzden sahip olduğuna da sıkı sıkı sarılarak aşırı bir bağlılık gösterebilirler.



Üçüncü nitelik ise, değişken niteliktir. Mevsimlerin bitişini sembolize eder. İkizler, Başak, Yay ve Balık burçları değişken nitelikte burçlar olup, değişime adapte olabilme, uyum sağlama ve esneme yeteneğine sahip burçlardır. Yaşamda ki değişen şartlara en rahat uyabilenler ve daha az yara alarak değişimi gerçekleştirenler değişken nitelikteki burç mensuplarıdır.



Doğum haritasında hangi element ya da niteliğin daha baskın olduğu, güneş ve yükselen burcunuz da dahil olmak üzere gezegenlerin haritanızdaki konumlarına göre hesaplanır. Bu yüzden element ve nitelik belirlenmesinde sadece güneş burcu yeterli değildir.

Bütün bunları bir araya getirdiğinizde, ortaya çıkan tablo sizsinizdir, yani doğum haritanız.



Hayat sürekli bir değişim halidir. İsteğiniz dahilinde olanlar ve isteğiniz dahilinde

olmayanlar.



Güneş burcu bizim için, yaşamda kimliğimizi ifade ediş biçimimizdir. Çocukluğumuzda babamızı izleyerek, bir şekilde ondan etkilenerek kendi kimliğimizi oluştururuz. Babamızı tanımadığımız durumlarda kendimize örnek aldığımız bir model muhakkak olacaktır. Olmadığı takdirde kişideki kimlik duygusu tam olarak gelişemeyebilir ve kişi hayatı boyunca kimlik karmaşaları içinde yaşayabilir.



Hayatımıza giren herkes bir şekilde bizim kimlik gelişimimizde etken faktörlerdir. Onlar vasıtası ile hayatı tanır, çocukluğumuzda temelini attığımız kimliğimizin üzerine yeni kalıplar katarız. Kendimizi sürekli bir yenileme ve oluşturma hali içindeyizdir. Bu modellerden kimi sağlıklı bir gelişmeye ışık tutarken kimi de kişinin kimlik oluşumunda negatif unsurlar barındırmasına sebep olabilecektir. Çok fazla iyiniyetli olan bir kişi, yaşam süreci içinde karşısına çıkan ve kendisini suistimal etmiş kişilerden, kendini korumaya ait yeni bir davranış modelini kişiliğine katabilir. Sürekli istismar edilen kişiler, bir süre sonra karşısına çıkan kişilere karşı istismar edici davranışlar modellerini benimseyebilirler.



Astrolojide önemli olan yanlış biçimlenmeleri ayıklayabilmektir. Kişi, bu özelliğinin

farkına vardığında, istismar edilmekten istirmar etmeye doğru değil, istismarı önleyici davranışlar benimseyip ama bunu kimliğine zarar vermeden, kırılmadan, kırmadan, incinip kabuklar oluşturmadan yapmaya doğru kendini biçimlendirebilmelidir. Ve bu sayede rotasını doğru yöne çevirebilir.



Çocukluğunda, kimlik gelişimini çok fazla bastıran bir baba modeli ile karşı karşıya ise kişi, bir yetişkin olduğunda, babadan gördüğü davranış modellerini bilinçsizce çocuklarına uygulayabilecektir. Astroloji, yanlışların farkına varmamızı sağlayıcı tarzda, bize hizmet edebilir.

Aylin Yabanoğlu

09-21-2008 02:53 AM
« Önceki | Sonraki »

Konu Kapalı 


Bu Konudaki Mesajlar
Cvp: Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler - astrosohbet - 09-21-2008 02:53 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İşsiz bir harita Ahmetp 6 76,344 02-25-2021 07:41 PM
Son Mesaj: Libra
  Solar Return Harita dlnatly 18 19,278 03-29-2020 06:51 PM
Son Mesaj: dlnatly
  Ütopik Yaklaşım : En İyi Harita :)) uranus 100 183,378 03-26-2020 02:36 AM
Son Mesaj: Alpoha1
  astro.com'dan Harita Çıkarma astrosohbet 12 131,011 09-03-2019 02:24 AM
Son Mesaj: ilerizekali
  bir psikiyatriste ait harita darkness_blue 0 6,255 07-15-2019 07:48 PM
Son Mesaj: darkness_blue
  Üniversite mezunu bir harita Ahmetp 23 24,741 04-20-2019 10:35 PM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Batı Haritası ve Vedik Harita BayanKararsız 16 25,235 11-22-2017 10:21 PM
Son Mesaj: Gulsen
  harita :) bberen 2 8,749 07-23-2012 12:30 PM
Son Mesaj: bberen
  Gezegen & Burç & Ev Kombinasyonlarını Yorumlama Pratiği astrosohbet 39 55,729 01-28-2012 07:54 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Harita Yorumlama Diyagramı Derin 2 17,140 05-14-2011 11:55 AM
Son Mesaj: ayşe kara

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir