Değerlendir:
  • 39 Oy - 2.59 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

MESSA NIN VEDİC HARİTASI VE ANALİZİ
Yazar Mesaj
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #21
RE: MESSA NIN VEDİC HARİTASI VE ANALİZİ
(01-16-2011 06:52 PM)melis_bk Yazılan:  Sevgili trend
Okumakla anlamak güç doğrusu bayağı karışık geldi.Hint astrolojisinin öngörüde daha keskin olduğu söylemi ne kadar doğru kıyaslama yaptın mı?
Hangi dasada olduğunu bilmenin transitlerden farkı ne?
Navamsa haritası tam olarak neyi açıklar?
Bilgilendirirsen sevinirim..

GÖRÜM ASTROLOJİSİ : DASALAR NEDİR?

Hint astrolojisi yaptığı doğru tahminlerden dolayı önemli bir ün kazanmıştır.Bu tahminleri yapmayı mümkün kılan belli bir gezegenin hayatın belli bir dönemini yönetmesi üzerine kurulmuş bir hesaplama sistemidir. Biz bu dönemlere Maha dasa adını vermekteyiz. Bir Maha daşanın uzunluğu altı ile yirmi yıl arasında değişir. Maha daşalar da kendi içlerinde bhukti daşalara ayrılırlar ve bhukti daşalar da üç ayla, üç yıl arasında sürebilirler. Son olarak, bhukti daşalar da antara daşalara bölünürler, antara dasaların süresi ise birkaç günle birkaç hafta arasındadır.
önder döşer

1)Batı sisteminde bizim kisiligimizi, kendimizi iyi biçimde tanımamizla hayatimizi bir anlamda yönlendirebilecegimizin üzerinde durulurken, Hint sisteminde herkesin bir kaderi oldugu ve yasami bu kader çerçevesinde yasadigimiz görüsü ön plandadır.yani ne kadar doğru bilemeyiz.daha keskin söylemi aslında geleceğimizi çok merak ettiğimiz içindir..işte evliliğimiz,çocuklarımız,ailemiz gibi bizim için önemli konular hakkında çok net tarihler ve bilgiler verdiği için daha keskindir ama bu net tarih ve bilgiler bizim doğum saatimizdeki 1 saatlik dilim bile çok etkiliyor.

2)Gezegenler sürekli hareket halindedir. Bu hareket halindeki gezegenler sizin sabit haritaniz üzerinden geçisler yaparken yasaminizla ilgili önemli hayat olaylarini da tetiklerler ki, bunlara transitler denir. Bizler bir yandan transit gezegenlerin üzerimizdeki yansimalarini çesitli biçimlerde yasarken, bir yandan da çesitli hesaplamalarla bulunan DASA’lar yani içinden geçtigimiz gezegen zamanlarindan etkileniriz.
Hint astrolojisinde kullanilan diger ve çok önemli unsurlardan biriside DASA dedigimiz zamansal periyotlardir. Dasalarin hesaplamalari Ay in takimyildizlarina göre bulunmakta ve her harita da kisiye özel olmaktadir. Dasalar bir anlamda bizim dogum haritamiza parelel olarak hayatimizdaki çesitli dönemleri nasil geçirecegimizle baglantilidir. Her dasanin bir sorumlu gezegeni vardir ve o dasa o gezegenin ismi ile anilir. Örnegin Jupiter Dasa gibi…yine her dasa nin da belirli bir dönemi vardir. Diyelim biz haritamizda Jupiter dasa ya denk gelen bir dönem yasiyorsak bu dönem 16 yil sürecektir.

DASA sistemi belirli gezegenlerin periyotlarını yaşayarak geçer.ama
TRANSİT;hareket halindeki gezegenler bizim sabit haritamız üzerinden geçişler yapar.
transit :gezegen ;dasa: gezegen zamanı,zamansal periyot
Her dasanin bir sorumlu gezegeni vardir ve o dasa o gezegenin ismi ile anilir. Örnegin Jupiter Dasa gibi…yine her dasa nin da belirli bir dönemi vardir. Diyelim biz haritamizda Jupiter dasa ya denk gelen bir dönem yasiyorsak bu dönem 16 yil sürecektir.

dasa zamansal periyot değilmi ,diyelimki haritamızda jüpiter dasaya bir döneme denk geliyor ve 16 yıl sürüyor.peki jüpiter dasa olduğunu bilmenin transitlerden farkı n peki?transit gezegen geçişi;jüpiter gezegenimiz sabit haritamızda hareket halinde gezer.işte belli bir zamanagöregezer.

Hint astrolojisinde genel kural, mevcut oluşumun transit ve daşa (içinden geçtiğimiz gezegen dönemi) periodlarında tetiklenerek ortaya çıkabileceği yönünde
3)navamsa güç haritası
Navamsa haritası doğum haritasının (rashi) belkemiğini oluşturmaktadır.

Bir gezegen doğum haritasında çok kuvvetliyse, buna karşılık aynı gezegen navamsa haritasında zayıf veya düşüşteyse, kişi bu gezegenin özelliğine ve doğum haritasında bu gezegenin bulunduğu eve bağlı olarak gelişen konularda iyi sonuçlar alamaz.


Vargottama prensibi çok önemlidir: Doğum ve navamsa haritalarında aynı burçta yerleşmiş olan gezegenler vargottama durumunda olup o gezegeni yükselti



Yedinci evde zararlı etkiler, zararlı gezegenlerle görünüm var ise ve evliliğin geç olacağını ya da hiç olmayacağını gösteren işaretler var ise, evlilik hususunda yapılacak yorumlar için Navamsa haritasının da yedinci evini incelemek gerekir.



Navamsa yöneticisi (Navamsa’nın birinci evini oluşturan burcun yönetici gezegeni) DOĞUM HARİTASININ kona veya kendra evlerinden birine yerleşmiş ise, evlilik 24-28 yaşlarında gerçekleşebilir.
01-16-2011 08:08 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
RE: MESSA NIN VEDİC HARİTASI VE ANALİZİ - melis_bk - 01-16-2011, 06:52 PM
RE: MESSA NIN VEDİC HARİTASI VE ANALİZİ - trend - 01-16-2011 08:08 PM
RE: MESSA NIN VEDİC HARİTASI VE ANALİZİ - melis_bk - 01-17-2011, 12:35 AM
RE: MESSA NIN VEDİC HARİTASI VE ANALİZİ - Félicé - 01-19-2011, 02:37 AM
RE: MESSA NIN VEDİC HARİTASI VE ANALİZİ - Félicé - 01-19-2011, 02:42 AM
RE: MESSA NIN VEDİC HARİTASI VE ANALİZİ - Félicé - 01-19-2011, 02:30 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  ÜYELERİN VEDIC HARİTALARI El Auria 30 41,646 09-30-2012 02:41 PM
Son Mesaj: nisan15
  Ayşe Özyılmazel Vedic Analizi Tuğçe 0 4,202 08-27-2010 09:51 PM
Son Mesaj: Tuğçe

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir