Değerlendir:
  • 25 Oy - 2.68 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

medikal astroloji - Judith Hill
Yazar Mesaj
aylions Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 22
Üyelik Tarihi: Oct 2011

Rep Puanı: 2

Mesaj: #1
medikal astroloji - Judith Hill
Merhabalar,
Öncelikle profesyonel bir tercüman değilim naçizane bir çeviri yapmaya çalıştım. Aşağıda Judith Hill in Medikal Astroloji kitabının giriş sayfalarından bir bölümü görebilirsiniz. Kitaba yeni başladım, oldukça ilginç olduğunu söyleyebilirim. Kitabı okudukça diğer bölümlerden de çevirmeye çalışıp foruma eklerim.
Umarım faydalı bulursunuz.


[/font]
MEDİKAL ASTROLOJİ – Judith Hill
Koç: baş, kafatası, beyin (cerebrum), beynin motor merkezi,ön ve yan loblar, sağ sol lobu birbirine bağlayan bölüm, görme sinirleri, gözdeirisin arkasında yer alan fiber ağ ve hormon üreten hücrelerden oluşan şeffaflens, göz yuvarlağı, üst çene kemiği(satürn ve boğa ile birlikte). Koç daha çoküst çene kemiğinde yer alan dişlerle ilgilidir.
Boğa: Kulaklar, boyun, şahdamarı, boyun omurları,kafatasının tabanı (base of skull), tükürük bezi, alt çene kemiği, kafatasını vücuda bağlayan kaslar, beyincik,çene/gerdan, tat alma noktaları, ses telleri, yemek borusunun üst kısmı,bademcikler. İkizlerle birlikte “işitme”, dişler (Satürn ve Koçla birlikte)ancak alt çene kemiğinde bulunan dişler boğa ile ilişkilidir. Tat alma duyusu (Marsla birlikte). Dil merkürle, burun ise akrep ile birlikte.
İkizler: eller, kollar(dirsekler hariç) el parmakları, solukborusu, yemek borusunun alt kısmı, ciğerlerin üst lobları, köprücük kemiği,akciğerlerin etrafındaki membran doku dış zar (yengeçle birlikte), iskelethareketini sağlayan kontrollü sinirler (voluntary nerves) (Merkürle birlikte),konuşma, işitme (boğa ile birlikte) kılcaldamarlar
Yengeç: Mide (ayla birlikte), genel olarak mukus dokusu,gögüs ve göğüs uçları (ayla birlikte), göğüs kafesi, dirsekler, ciğerlerin altlobları, dalak, mide mukozası, , akciğerlerin etrafındaki membran doku dışzar(ikizler ile birlikte), beyni ve omuriliği kaplayan dış zar, gözü koruyanyağ dokusu, su tutma, alt yemek borusu,üst ciğer lobları, rahim (akreple birlikte), diyafram (başakla birlikte), vücutısısının düzenlenmesi
Aslan: genel olarak sırt, omurga, kalp, ana toplar damar,aort, sinir ağlarının çevresinde elektrik izolasyonunu sağlayan ve bu ağlarınhaberleşmedeki hızını artıran zar- koruyucu duvar(myelin sheats)
Başak: pankreas, alt karaciğer lobu, üst bağırsaklar, apandist,kalın bağırsağın ilk bölümü, kalın bağırsağın sağı (ascending colon), sindirimorganlarını kapsayan karın boşluğu, safra yolu, diyafram, güneş sinir ağı çakrası(3.çakra), bağışıklıksistemi (balıkla birlikte), oniki parmak bağırsağı (balıkla birlikte), dalak(Carter a göre yengeç bu organı yönetmektedir)
Terazi: böbrekler, belin arka bölümü, asit alkalin dengesi,hormonal denge, yumurtalık tüpü, böbreklerin olduğu bölge, idrarın damıtım vefiltrezisayonu, yumurtalıklar (venüsle birlikte), damarlar (kova ile birlikte)
Akrep: kalın bağırsak, rektum(kalın bağırsağın son bölümü),prostat, anüs, mesane, erkek ve dişi cinsel organları, dölyatağı ve rahim boynuile glandular portion of uterus, terbezleri, burun, leğen kemiği, kuyruk sokumu kemiği, kuyruk sokumunun ucu
Yay: kalçalar, kalça kemikleri, uyluk kemiği, uyluklar, siyatiksiniri, atardamarlar, kalça ve üst bacakbölgesi kasları, omurilikle bağlantılıdır (aslanla birlikte). Merkezi sinirsistemi Yayın yönetimi altındadır istemli iskelet hareketleri, hareketler isekarşıtburç İkizlerin, sempatik sinir sistemi ise Satürn un yönetimindedir (Cornell)Yay Başak karesi sempatik sinirleri etkiler
Oğlak: dizler, cilt, kemikler, tırnaklar ve tırnak çevresiolü deri. Genel olarak dişler. Diş eti yengeçle ilgilidir.
Kova: eklemler, alt bacak, aşil tendonu, kan dolaşımı,damarlar (terazi ve venüsle birlikte), kanın oksinlenmesi, vücudun elektriksistemi.(uranüsle birlikte)
Balık: ayaklar, ayak parmakları, topuk (kova ve marslabirlikte) lenfler ve lenfatik sistem, oniki parmak bağırsağı (başakla birlikte)

Burç aksları::
Koç –Terazi: Asit alkaline dengesi, glandular denge,adrenalin
Boğa-Akrep: Boşaltım/Arıtım sistemi, sindirim iki kutbu buburçlarla ifade edilir, yiyecekler boğa ile girer ve akrep ile çıkar
İkizler-Yay: Genelolarak sinir sistemi, istemli hareketler üzerinde büyük etkisi vardır. Siyatiksiniri ve merkezi sinir sistemi büyük ölçüde bu aksın yönetimindedir. Solunumsistemi
Yengeç- Oğlak: Yapısalsistem. Oğlak iskelet sistemi yengeç vücuttaki suyu yönetir, ona şekil verir. Besinlerinsindirilmesi. Yiyecekler karında sindirilir ve kemiklere enzim, mineral,vitamin olarak gider. Mukus dokularıda yönetir.
Aslan-Kova: Dolaşım sistemi(atardamarlar yayın kontrolündedir).Kalpten akciğerlere oksijensiz kan taşıyansistem bu aks tarafından yönetilir.
Başak-Balık: Bağışıklık sistem, lenfler. Bu aksın istemsizsinir sistemi üzerinde etkileri vardır. Genel olarak sinir sistemi yay-ikizleryönetimindedir.




[font=Times New Roman]

Yukarıdaki aşağıdaki gibidir, içindeki dışındaki gibidir
03-27-2012 04:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
medikal astroloji - Judith Hill - aylions - 03-27-2012 04:15 PM
RE: medikal astroloji - Judith Hill - Derin - 04-26-2012, 11:18 PM
RE: medikal astroloji - Judith Hill - Derin - 04-26-2012, 11:24 PM
RE: medikal astroloji - Judith Hill - Derin - 04-26-2012, 11:58 PM
RE: medikal astroloji - Judith Hill - Derin - 04-27-2012, 12:15 AM
RE: medikal astroloji - Judith Hill - Akbaba - 04-27-2012, 06:37 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Kanser ve Vedik Astroloji BayanKararsız 1 11,706 07-17-2018 02:42 PM
Son Mesaj: Rosa
  Cinsel İktidarsızlık ve Vedik Astroloji BayanKararsız 0 4,234 07-05-2018 01:58 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Kalp Hastalıkları ve Vedik Astroloji BayanKararsız 0 4,349 07-04-2018 07:06 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Göz Hastalıkları ve Vedik Astroloji BayanKararsız 0 5,194 07-04-2018 05:57 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Epilepsi ve Vedik Astroloji BayanKararsız 0 3,913 07-02-2018 06:16 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Şeker Hastalığı ve Vedik Astroloji BayanKararsız 0 4,147 07-02-2018 06:07 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Diş Hastalıkları ve Vedik Astroloji BayanKararsız 0 3,662 07-02-2018 05:57 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Sağırlık ve Vedik Astroloji BayanKararsız 0 3,517 07-02-2018 04:23 PM
Son Mesaj: BayanKararsız

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir