Değerlendir:
  • 18 Oy - 3.06 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yıldız haritasında onuncu evin önemi
Yazar Mesaj
Mercan Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: Nov 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #21
RE: Yıldız haritasında onuncu evin önemi
çok teşekkürler Nin.Me.Sar.Ra çiçek

Aslan mı akrep mi bende daha baskın diye düşündüm...ki sizin mesajınıza dek aslan burcu özelliklerinden hiç birini barındırmadığımı düşünürdüm.

Mesela Aslan gibi kendime güvenmiyorum, Akrep gibi iç sesime güvenirim ama başkalarına yapılan haksızlıklar karşısında tepkisiz kalamayışım Aslan burcu etkisindenmiş.Bu beni şaşırttı neptümden kaynaklanıyordur diye düşünüyordum. Aslan öfesi ile Akrebin öfkesinin çok farklı olduğu kesin. İkisinide deneyimlediğim söylenebilir. Bu bilgiler çok şeyi açıkladı aslında benzerlikler olsada çok farklılar tıpkı benim farklı tepkiler verişim gibi.

Akrebin olumsuz özeliklerini taşımak zor, öfkelendiğimde kotrollümü kazanana dek başka biri oluyorum öfkem kolay geçmez ama intikam duygum yoktur. Öfkeliyken sürekli agresif biriyimdir hıncımıda karşı taraftan çıkarırım iğneleyici sözler ve bakışlar en sık kullandığım silahlarım gülücük ama asla planlı bir intikamcı olmadım eğer bilerek isteyek intikam duygusuyla bir eylemde bulunsam balık tarafım kesim vicdan azabından ölmemize karar verirdi. gülücük

Başarı konusunda akrep gibi sessiz ilerlediğim doğru. Yeni başlayacağım bir eğitim programını bile mümkün olsa en yakınımdakilere söylemeyeceğim sonrasında ise benim kendimden beklenmediğim bir böbürlenme halide gelişiyor ki sanki ruhum bedenimden çıkıp kendi kendimi seyrediyorum bu kim diye...

Bana zor çalkantılı bir ruh hali yaşatsa da çevreme tesir edecek kadar baskın bir akrep burcu olmadığım için şükrediyorum. Beni endişelendiren ise 30 yaşına yaklaşana dek akrep özelliklerini hiç göstermezken sonrasında belirginleşmeye başlaması akrep tesiri bu şekilde yükselmeye devam edecekse acilen önlem almak lazım gülücük

11-06-2010 03:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #22
RE: Yıldız haritasında onuncu evin önemi
Yükselen Terazi ve 10. ev kesitinde Yengeç

Yükselen Terazi insanın nazik,zarif,dengeli olmasını sağlar.Ayrıca Terazi insanlardan uzak kalma ,hiç olmazsa onlarla ölçülü ilişkiler içinde olma isteği verir.Buna karşılık Yengeç toplumun temel taşı sayılan burçtur.Yengeç daima ailesiyle ,yakınlarıyla,dostlarıyla birlikte hareket etmeyi arzular.Bu durumda da genellikle Terazi ağır basar.Harita sahibi toplumda kendisini ikinci planda tutmaya çalışır.O, kimseden bir şey istemez.Kendisine yaklaşılmasından da hoşlanmaz.Yine de nazik olduğu için yaklaşanlara sert davranmaz.Uyum da sağlayabilir.Fakat onunla ahbap veya dost olduklarını sananlar bir süre sonra yanıldıklarını anlarlar.Yükselen Terazi fazla sayıda dostluğa izin vermez.Onun istediği ölçülü ve dengeli ilşkilerdir.Buna karşılık içine kapalı Yengeç dost canlısıdır.Harita sahibi içtiğinde birden değişir.Soluk ve ölçülü hali kaybolur.Herkesle ahbaplık eder,konuşur,uyum sağlar.Bunları yaptığında da çok beğenilir.Ama daha sonraki günlerde harita sahibi yine içine kapanır ve uzaklaşır.Büyük bir üzüntü de Terazinin birden etkisini kaybetmesine Yengecin yönetimi ele almasına sebep olur.Bu arada Yükselen Terazi insanın güzelliği sevmesine giyim kuşam vb.ye önem vermesine neden olur.Buna karşılık Yengeç tam anlamıyla tutumludur.O parayı maddi güvene kavuşmak için istemektedir.Terazi gücünü gösterdiği sürede Yengeç arkaplanda kalır.Fakat bir gün bir para sorunu olduğunda Terazi gücünü kaybeder ve yine yengeç yönetimi ele alır.Bu durumda da lüks isteği vb adeta reddedilir.Yengeç parasızlığa gelemez.Harita sahibinin aldığı parayı mutlaka tutmasını ister.Hatta Yengeç güçlüyse yani burada yıldız da varsa birden ortaya ani bir cimrilik de çıkabilir.Terazi aslında parayı sever ve sadece zevkler için harcama yapmaya yanaşır.Yengecin etkisiyle o da birden aşırı tutumlu olabilir.Ayrıca 10. evdeki Yengeç insanın sadece kendisine ait bir evde rahat edeceğine inanmaktadır.Terazi bir süre sonra bu görüşü benimser.Haritalarında Terazi yükselen ve 10. ev kesitinde Yengeç bulunan kimselerin çalışıp çabalamaları ve bir ev sahibi olmaları gerekmektedir.Bu arada Terazinin yeteneklerini de Yengeç paraya çevirebilir.Örneğin harita sahibi güzel sanatlarla ilgilenebilir.Bir ressam olabilir.Küçük bir atölyede çalışabilir.Bu sırada kendisi gibi ressamların tablolarını da teşhir edip satabilir.Veya harita sahibi kendine ait bir işyeri sahibi olabilir.O özellikle bankacılık,döviz alım satımı vb. başarı gösterebilir.Yengeç kadınlarla ve Terazi güzelliklerle ilgilidir.Güzellik malzemelerinin yapımı ve satımı da harita sahibine uygun olabilir.

Nin.Me.Sar.Ra
11-07-2010 09:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #23
RE: Yıldız haritasında onuncu evin önemi
(11-07-2010 09:11 PM)akayes Yazılan:  sevgili Nin.Me.Sar.Ra yazılar için çok teşekkürlerçiçek bir sorum olacak vaktin olursa cevaplar mısınutangaç benim yükselen Terazi 10.ev 28 derece ile Yengeçten başlamış Aslan burcunu da içine almış 11. ev 01 derece Başaktan başlıyor. Benim 10. ev yengeç etkili Aslan mı oluyor şimdi yoksa Aslan etkisi olmaz mı?

ASC herhangi bir burcun 28. derecesinde olduğunda yükselen burcun o burç olduğunu söylüyorsak MC herhangi bir burcun 28 derecesinde olduğunda da MC'nin o burçta olduğu gerçeği değişmiyor.Bazı arkadaşlar yönetici gezegenleri ele alırken mesele haritanda olduğu gibi 10. ev 28 derece Yengeçten başladığında 10. evin büyük kısmını aslan kapladığından güneşin de bu evin yöneticisi sayılabileceğini söylüyorlar.Ben bu tür değerlendirmelere katılmıyorum.

Nin.Me.Sar.Ra
11-07-2010 09:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #24
RE: Yıldız haritasında onuncu evin önemi
Yükselen Başak 10. ev Boğa

Bu durum bazı bakımlardan yararlı sayılır.İki burçta toprak gurubudur ve maddeye önem verir.Yükselen Başak insanın neşeli,konuşkan,alaycı,,dost canlısı olmasını sağlar.Fakat aynı Başak harita sahibinin aslında içine kapanık ve güvensiz biri olmasına yol açabilir.Tepedeki Boğa sabit guruptan bir burçtur yani bir hayli güçlüdür.Hareketli guruptan olan Başak Boğanın kararlılığı sayesinde kendine güvenmeyi öğrenebilir.Boğa da Başak da paraya önem veren burçlardır.Kişi bu durumda herşeyden önce parayı düşünecektir.Hatta para belkide yaşamın en büyük amacı olacaktır.Başağın zekası ile Boğanın azmi birleştiğinde büyük paralar kazanılabilir.Yalnız Boğa Başaktan güçlüdür.Başarı ve servet isteği had hale gelirse zeki içine kapalı Başak bocalayabilir.Bu durumda sinir bozukluğu görülebilir.Fakat haritada ateş,su, hava guruplarında yıldızlar varsa durum değişecektir.Harita sahibi yine başarı ve servet isteyecektir.Ancak bunlar yaşamın tek amacı olmaktan çıkacaktır.Başak ilgilenebileceği kendini verebileceği başka konularda bulabilecektir.Ancak haritada sert yıldız etkisi varsa o zaman yükselen Başağın etkisinde bocalayan insan çareyi içkide arayacaktır.Haritada özellikle Merkür ve Satürn arasında sert açı varsa içki bir gereksinim haline gelecektir.Başağın güvensizliği kaybolacak ve Boğanın özellikleri ortaya çıkacaktır.Harita sahibi içki içtiğinde kendine güvenecek ,her konuda başarılı olduğuna inanacaktır.Fakat içkinin etkisi geçtiğinde yine bocalamaya başlayacaktır.Buna karşılık haritada Venüsle Merkür tatlı açılıysa harita sahibi istediği konuyla ilgilenip zevkli bir çalışma yapacak ve bol para kazanacaktır.

Nin.Me.Sar.Ra
11-09-2010 01:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Nâr Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 341
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 2

Mesaj: #25
RE: Yıldız haritasında onuncu evin önemi
(11-07-2010 09:01 PM)Nin.Me.Sar.Ra Yazılan:  Yükselen Terazi ve 10. ev kesitinde Yengeç

Yükselen Terazi insanın nazik,zarif,dengeli olmasını sağlar.Ayrıca Terazi insanlardan uzak kalma ,hiç olmazsa onlarla ölçülü ilişkiler içinde olma isteği verir.Buna karşılık Yengeç toplumun temel taşı sayılan burçtur.Yengeç daima ailesiyle ,yakınlarıyla,dostlarıyla birlikte hareket etmeyi arzular.Bu durumda da genellikle Terazi ağır basar.Harita sahibi toplumda kendisini ikinci planda tutmaya çalışır.O, kimseden bir şey istemez.Kendisine yaklaşılmasından da hoşlanmaz.Yine de nazik olduğu için yaklaşanlara sert davranmaz.Uyum da sağlayabilir.Fakat onunla ahbap veya dost olduklarını sananlar bir süre sonra yanıldıklarını anlarlar.Yükselen Terazi fazla sayıda dostluğa izin vermez.Onun istediği ölçülü ve dengeli ilşkilerdir.Buna karşılık içine kapalı Yengeç dost canlısıdır.Harita sahibi içtiğinde birden değişir.Soluk ve ölçülü hali kaybolur.Herkesle ahbaplık eder,konuşur,uyum sağlar.Bunları yaptığında da çok beğenilir.Ama daha sonraki günlerde harita sahibi yine içine kapanır ve uzaklaşır.Büyük bir üzüntü de Terazinin birden etkisini kaybetmesine Yengecin yönetimi ele almasına sebep olur.Bu arada Yükselen Terazi insanın güzelliği sevmesine giyim kuşam vb.ye önem vermesine neden olur.Buna karşılık Yengeç tam anlamıyla tutumludur.O parayı maddi güvene kavuşmak için istemektedir.Terazi gücünü gösterdiği sürede Yengeç arkaplanda kalır.Fakat bir gün bir para sorunu olduğunda Terazi gücünü kaybeder ve yine yengeç yönetimi ele alır.Bu durumda da lüks isteği vb adeta reddedilir.Yengeç parasızlığa gelemez.Harita sahibinin aldığı parayı mutlaka tutmasını ister.Hatta Yengeç güçlüyse yani burada yıldız da varsa birden ortaya ani bir cimrilik de çıkabilir.Terazi aslında parayı sever ve sadece zevkler için harcama yapmaya yanaşır.Yengecin etkisiyle o da birden aşırı tutumlu olabilir.Ayrıca 10. evdeki Yengeç insanın sadece kendisine ait bir evde rahat edeceğine inanmaktadır.Terazi bir süre sonra bu görüşü benimser.Haritalarında Terazi yükselen ve 10. ev kesitinde Yengeç bulunan kimselerin çalışıp çabalamaları ve bir ev sahibi olmaları gerekmektedir.Bu arada Terazinin yeteneklerini de Yengeç paraya çevirebilir.Örneğin harita sahibi güzel sanatlarla ilgilenebilir.Bir ressam olabilir.Küçük bir atölyede çalışabilir.Bu sırada kendisi gibi ressamların tablolarını da teşhir edip satabilir.Veya harita sahibi kendine ait bir işyeri sahibi olabilir.O özellikle bankacılık,döviz alım satımı vb. başarı gösterebilir.Yengeç kadınlarla ve Terazi güzelliklerle ilgilidir.Güzellik malzemelerinin yapımı ve satımı da harita sahibine uygun olabilir.

Öncelikle teşekürler nin me ser ra, benim de yükselen terazi mc yengeç ve 10.evde aslanda venüs rahu kavuşumum var aynen burda ifade edildiği gibi kadınlara yönelik işlerden iyi paralar kazanabileceğim söylendi , umarım birgün kendi işimi kurarım ..ve iyi paralar kazanırım..

Yüzde ısrar etme,doksan da olur.İnsan dediğinde
noksan da olur.Sakın büyüklenme,elde neler var,Bir ben varım deme,yoksanda olur!...

HZ Mevlana!!!

http://a1108.hizliresim.com/11/8/16/17364.gif
11-09-2010 02:28 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Dinoo Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 391
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 5

Mesaj: #26
RE: Yıldız haritasında onuncu evin önemi
(11-09-2010 02:56 PM)Nin.Me.Sar.Ra Yazılan:  
(11-09-2010 02:09 PM)Dinoo Yazılan:  10. ev haritada çok önemlidir, kişinin evet kariyerini, toplum önünde ki imajını, eşinin kardeşlerini simgeler ama en önemlisi bu hayatta ilerleyeceğimiz yönü, hayata geliş amacımızı ve bunu nasıl gerçekleştirebileceğimiz ile de ilgilidir.

Eşin kardeşlerini neden 9. değil de 10. ev temsil ediyor ?Bizim 7. evimiz eşimizin 1. evi olduğunda onuncu evin eşimizin ailesini temsil etmesi gerekmiyor mu ?

doğru söylüyorsun
o anda evden çıkmadan alel acele attım o postu, düzelttim sonradan ama fırsat kalmamış :-)

eşin ailesidir 10. ev verygood

http://solarlunarx.blogspot.com/

Haritam

Kusurlarımız ile Mükemmeliz.!
11-09-2010 07:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Daily Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 538
Üyelik Tarihi: Oct 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #27
RE: Yıldız haritasında onuncu evin önemi
sevgili Nin.Me.Sar.Ra 10. evim oğlak yöneticisi 4. evde yengeçte ama 5. ev aksında. kariyerle ilgili olabileceğini düşündüğüm bir açısıda yok. profesyonel anlamda bir yazar olmak istiyorum. satürnün 4. evde olması evde yapılacak bir mesleği gösterebilir mi yazarlık gibi? yoksa yengeçte olmasıyla birlikte ev hanımlığını mı işaret ediyor. yengecin yöneticisi 12. evimden yükselenimle kavuşumda yükselenimin 10. evime açısı yok ama ayımın var. ayrıca satürnün 5. ev aksında oluşu sanata işaret ediyor olabilir mi? yazarlık deyince merküre bakarsak onunda tek açısı satürnle sextili.
bayağı bir karıştırdım :D umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir?
yazarlık için bir umut var mı?

Okyanusta ölmez de insan, gider bir kaşık ''sevda'' da boğulur...
Cemal Süreya...

Sadece susayanlar suyu aramaz. Su da susuzları arar durur.
RUMİ



http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?clang...y=13&go=Go
11-10-2010 10:19 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #28
RE: Yıldız haritasında onuncu evin önemi
Satürnün 4. evde olması sadece evde yapılacak bir mesleği değil, aile mesleğini sürdürmeni aileden birinin desteğiyle mesleğinde ilerlemeni vb. de anlatabilir.Seçtiğin meslekte ilerlemen için Satürnün kurallarına uyman gerekli.Lakin jüpiter ve Uranüsün açıları bunu zorlaştırabilir.Senin belli bir konuya odaklanıp o konuda istikrarlı bir çalışma içine girmeni engelleyebilirler.

Nin.Me.Sar.Ra
11-19-2010 01:29 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Messa Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 780
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #29
RE: Yıldız haritasında onuncu evin önemi
(11-19-2010 01:29 AM)Nin.Me.Sar.Ra Yazılan:  Satürnün 4. evde olması sadece evde yapılacak bir mesleği değil, aile mesleğini sürdürmeni aileden birinin desteğiyle mesleğinde ilerlemeni vb. de anlatabilir.Seçtiğin meslekte ilerlemen için Satürnün kurallarına uyman gerekli.Lakin jüpiter ve Uranüsün açıları bunu zorlaştırabilir.Senin belli bir konuya odaklanıp o konuda istikrarlı bir çalışma içine girmeni engelleyebilirler.

10. evimin yöneticisi satürn değil ama 4. evde ve ben anne mesleğini devam ettiriyorum gülücük Annemde öğretmendi bende öğretmen oldum.
12-15-2010 10:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #30
RE: Yıldız haritasında onuncu evin önemi
(12-15-2010 11:03 PM)malice071 Yazılan:  arkadaşlar peki satürn 10. evdeyse ve satürrn güneşe ters bakıyorsa kariyer anlamında zorlukların olacağını mı gösterir?

Başarının ve popüleritenin gecikmesi , bu kombinasyonun problemli tarafı olabilir.

İstikrarlı ve sağlam adımlarla yükselmek , bu kombinasyonun olumlu ifadesi olabilir.

12-16-2010 12:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir