Değerlendir:
  • 77 Oy - 3.14 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transit Saturn Evlerde
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Transit Saturn Evlerde
SATÜRN TRANSİTLERİ

Astrolojide sorumluluk, disiplin ve kısıtlanmayı sembolize eden Satürn’ün yaptığı transitler hayatımızın çok önemli dönemlerine işaret ederken, adeta hayatımızın ana çatısını oluşturan etkiler yaratır. Bunun sebebi Satürn’ün hayatın gerçekleriyle ilişkili olması, haritamız hangi kapasiteleri veya sorunları gösteriyor olsa da bütün bu içsel özelliklerle hayatın gerçeklerinin karşılaşmasını sembolize ediyor olmasıdır. Dokunduğu noktaya ve gezegene önemli bir vurgu yapan Satürn dikkatimizi bu alana çeker. Bu alanı test eder, bizi uğraştırır ve onun öğretmek istediklerini öğrendiğimiz sürece de o alandaki gerçekleri göstererek bizi olgunlaştırır. İlgimizi yönelttiğimiz ve çaba gösterdiğimiz konuda eğer gerekli adımları attıysak ilerde bizi ödüllendirecek, ama gerçekçi bakamadıysak ve emek sarf etmediysek bize sıkıntı, kısıtlanmışlık hissi ve depresyon getirecektir. Çoğu zaman engelleyici dış faktörler zannettiğimiz şeylerin daha önceden temelini kendimizin attığı sorunlar olduğunu fark edemezsek Satürn’ü anlamaktan ve değerlendirmekten uzaklaşırız. Gerçekte ne istediğimizi ve kiolduğumuzu tespit etmek çok zor bir uğraştır ve bunu bize ancak Satürn net bir şekilde gösterebilir. Çoğu zaman kayıp zannettiğimiz şeyler bile aslında kurmak istediğimiz gerçeklikte işimize yaramayacak olan ve Satürn’ün bıraktırdığı bir ilişki ya da iş olabilir.

Her konuda olduğu gibi Satürn’ün etkisini de anlamak için her haritanın kendi eşsiz bütünlüğünü göz önüne almalıyız. Doğum haritasındaki Satürn’ün bulunduğu burç, ev, yaptığı açılar başta olmak üzere haritanın bütünü bize o kişinin Satürn transitlerini nasıl geçireceğini ve bu etkilerden nasıl faydalanabileceğini açıklar. Transit Satürn’ün hangi evinizden geçtiğini okurken, Satürn’ün haritanızda hangi evde bulunduğunu ve hangi evleri yönettiğini (Oğlak ve Kova’nın hangi evleri kestiğini) göz önünde bulundurunuz:


TRANSİT SATÜRN 1. EVDEN GEÇERKEN
14 yıllık bir döngüde dışa açıldığımız, ilişkiler kurduğumuz, kendimizi dış dünyaya kanıtlamaya çalıştığımız bir dönem yaşamaktaydık. Bu yüzden dikkatimiz sürekli dış dünyaya ve başka insanlara yönelikti. Bu noktada yeni bir dönemi başlatmaktayız. Artık kendimize, gerçekten kim olduğumuza ve hayatta ne istediğimize konsantre olabileceğimiz, yapılanmaya kendimizden başlayacağımız yeni bir döngü gelmekte.

Satürn’ün yükselene geldiği nokta gereksiz yüklerin atılmış, daha önceki projelerin tamamlanmış olduğu bir dönemdir. Bu noktaya geldiğimizde son 14 yılda yaptıklarımızı, başardıklarımızı, kurduğumuz dünyamızı gözden geçirmiş, nerelerde hata yaptığımızı kendimizi yargılamadan ve objektif şekilde tespit etmiş olmalıyız ki yeni döngü içinde hatalarımızı tekrar etmeden, daha sağlam adımlar atabilelim. Bu dönem çabuk başarılar dönemi değil, ilerde ulaşacağımız başarılara kendimizi hazırlama, kendimizi yeniden yapılandırma dönemidir.

Bu noktadaki Satürn yapıcı olduğu kadar zorlayıcı da olabilir. Birinci evimiz 7.eve yani ikili ilişkilerimizi temsil eden eve karşıt durmaktadır. Yeniden inşa etmekte olduğumuz ‘Ben’, karşı tarafın bu yenilenmeyi anlayamaması, uyum sağlayamaması ya da sağlamak istememesi ile ilişkide zorlanma, hatta yeni döngümüz içinde bize faydalı ve gerekli olmadığını düşündüğümüz ilişkilerin sonlanması ve yalnızlık duygusu ortaya çıkabilir.

Artık başkalarının bizi nasıl değerlendirdiği değil BİZİM kendimizi nasıl değerlendirdiğimiz, bundan sonra ne yapmak istediğimiz, nasıl bir gerçekliğe ulaşmak istediğimiz, kısacası ‘kendimize ulaşmamız’ önemlidir. Bu amaca hizmet etmeyen her şey de burada sonlanmaya mahkum olur. Burada gereken kararları ne kadar sağlam ve gerçekçi verirsek ilerleyen senelerde bu yolda önümüze çıkacak olan engelleri o kadar iyi atlatabilir, başarıya ulaşabiliriz.

TRANSİT SATÜRN 2. EVDEN GEÇERKEN
Kendimizi anlama ve isteklerimizi tespit etme yolunda hala sübjektif bir alandayız. Bu kez nelere değer verdiğimiz, nelere sahip olduğumuz ve olmak istediğimiz konusu ön plana geçiyor. Bu değerler maddi de manevi de olabilir. Kendini anlama yolunda gereken daha çok manevi değerler ise bu ön plana gelebilir.

Maddi sıkıntıların yaşandığı bir dönem de olabilir. Eğer paraya aşırı bağlanmış, kendi gerçek değerini bu alanla eş koşmuş bir kişiysek ve bu durum kendimizi gerçek anlamda tanımamızı ve değerlendirmemizi engelliyorsa, bu noktada maddi kayıpları da deneyimleyebiliriz.

Kendimizi maddi manevi güvensiz, kontrolsüz hissedebilir, maddi kayıp yaşama korkusu içinde olabiliriz. Eğer maddi değerlerimiz, sahip olduklarımız BİZİ yansıtmıyorsa gerçekten problem oluşacaktır. Gerçekten değer verdiğimiz şeylere mi sahibiz, yoksa sahip olmamız gerektiğini zannettiğimiz şeylere mi? Eğer sahip olduklarımız BİZİ yansıtmıyorsa doğal olarak kontrol edemeyeceğiz. Sıkıntı içinde kalmak yerine maddi konuları sorgulamak ve bu konulara yaklaşımımızı daha iyi anlamak gerekebilir.

Bu alanda yaşadığımız sorgulamalar, kendi içimizde bir çözüm ve kararlılık oluşturuncaya kadar, yani Satürn bu evi terk edinceye kadar maddi konulara dikkat etmekte, ekonomi yapmakta ve bu alana aşırı ve takıntı oluşturacak derecede ilgi göstermemeye dikkat etmekte fayda var.

TRANSİT SATÜRN 3. EVDEN GEÇERKEN
Satürn, haritamızdaki sübjektif ve bize ait alanın sonu olan 3.evden geçerken birinci evde başlayan yeni dönemin içsel hazırlığını tamamlıyoruz. Bu alan bizim yakın çevremiz, dünyayı algılayışımız, zihinsel yapımız, konuşma ve dinleme tarzımızı gösterir, yani son derece otomatik yaşadığımız, sorgulama gereği hissetmediğimiz, üzerinde düşünmediğimiz konuları kapsar. Oysa ki hayatımızı istediğimiz şekilde yönlendirebilmek için bu konuları da bilinçli olarak kontrol altında tutabilmemiz gerekir. Bu alandaki gerçek potansiyellerimizi dışarıya çıkarabilmek ve ileride planlarımız içinde kullanabilmek için burada yapılandırmayı tamamlamalıyız.

Yine bu konulara dikkatimizi yöneltmemiz, sorgulamamız ve yeni gelişmeler kaydetmemiz sonucunda, bu durumumuza adapte olamayan akrabalarımız, kardeşlerimiz ve yakın çevremizle sıkıntılar yaşayabiliriz.

Bizim için de yeni olan algılama şeklimizi, yeni zihnimizi kabullenmek zor olabileceğinden depresyon oluşabilir. Kendimizi yargılamamalıyız.

3.evin bitişi ile içsel gelişim kısmı bitmekte, başkalarıyla paylaştığımız sübjektif alana geçilmekte. Başarıyı tamamen dışsal bir gerçek olarak algılayanlar için birinci – üçüncü ev arası dönem oldukça zorlu geçebilir. Aslında yaşanan başarısızlık değil, bir hazırlık ve öğrenme dönemi olarak algılanması gereken bir dönemdir.


TRANSİT SATÜRN 4. EVDEN GEÇERKEN
Haritamızın en dip noktasında Satürn bir temel atma gerçekleştirmekte. Döngünün başlangıcından 7 yıl sonra başladığımız noktaya zorlu bir kare açı yapıyoruz ve çok çok önemli bir viraj almak, temel kurmak zorundayız. Burada temel ne kadar sağlam olursa, ileride o kadar iyi bir bina inşa edebiliriz. Hazırlık dönemi bitti ve artık kabuğumuzdan çıkmak, yükselişe geçmek istiyoruz, adeta virajın farkındayız.

Psikolojik altyapımızla ilgili çözülmemiş sorunlar karşımıza çıkabilir. Artık öylesine idare ettiğimiz konuları çözmek zorunda kalacağız. Bu yüzden psikoterapi ve diğer bilinçlenme yöntemleri için oldukça uygun bir dönem. 14 yıl boyunca yolumuza çıkmasını istemiyorsak içsel problemlerimizi şimdi çözmeli, temizlemeliyiz.

Evimizle ilgili sorumluluklar, attığımız bu temelin önemli bir parçası. Evlilik gerçekleştirebileceğimiz sorumluluklardan biri olabilir. Burada gerekenleri yapmamız zorunlu olacak. Bu sorumluluklara ödemeler, yapılması gereken tamiratlar ve hatta evimizin kendisi de dahil olabilir. Ancak evde aldığımız sorumlulukların bağımlılık değil, tam tersine başarıya giden yolda bize bağımsızlık ve güç veren faktörler olmasına dikkat etmeliyiz.

Evle ilgili sorumlulukların iş hayatımıza olumsuz etki yapmamasını, Satürn 10.eve geldiğinde başarılı olma yolunda önümüze çıkmamasını istiyorsak, bu virajı çok dikkatli değerlendirmeli, iyi bir başlangıç yapmalıyız.

TRANSİT SATÜRN 5. EVDEN GEÇERKEN
İç yapımızı tekrar gözden geçirdik, tekrar kurduk, şimdi bu yeni BEN başkalarıyla ilişkide bulunarak yeni bir form kazanacak. Bu temeli nasıl göstermeli, nasıl dışa vurmalıyım? Satürn 5.evdeki temel konsantrasyon konusunu oluşturuyor.

Bu dönem, yaratıcılığımızın çok rahat akmadığı bir dönem olabilir. Çünkü kendimizi dışa vuruşumuzu ve yarattıklarımızı sorguluyoruz. Gerçek benliğimizi yansıtıp yansıtmadıklarına dikkat ediyoruz. Bu yaratıcılık için bir bekleme dönemi yaratabilir. Ortaya çıkacak olan şey çok çalışmayla oluşabilir ve daha önceki gibi rahat akmayabilir.

Bu konum aşka yaklaşımımız ve yaşadığımız aşk ile de ilgilidir. Karşımızdaki kişi yeni ‘BEN’i anlayamadığı için problemler ortaya çıkabilir. Kopuş gibi görünen noktalarda, aslında biz artık bu aşkı daha fazla gerekli görmediğimiz için onu itmekteyiz. Ayrıca kendimizden daha yaşlı ve olgun birisiyle aşk yaşamak, üzüntü çektiğimiz ancak çok şey öğrendiğimiz bir aşk yaşamak da bu transitin etkileri olabilir. Yapmamız gereken ise ilişkilerden kaçmamaktır, çünkü bu alanı sorgulamamız ve bu transitte çözmemiz gerekmektedir.

Bu evin diğer bir konusu olan kumar ve hayatın diğer riskli keyifleri için hiç uygun bir dönem olmadığını da unutmamalıyız. Çünkü bu konular Satürn karakteriyle uyuşmayan ve bu yüzden de bizi bu dönemde zora sokabilecek, sıkıntı verebilecek konular arasındadır.

Çocuklarla ilgili bu evde Satürn, bu konuya dikkatleri çekecektir. Çocuklarla ilgili sorumluluklar almak ya da çocuk sahibi olmak için kendini hazır hissetmek bu dönemde ortaya çıkabileceği gibi, ileriye yönelik başarı hedeflerimiz içinde bir çocuğa yer ayıramıyorsak, bu alanda baskılar, sıkıntılar ve engeller karşımıza çıkabilir.

Bütün bu konuları fazlasıyla sorgulamakla meşgul olduğumuz için kendimizi çok da rahat ve keyifli hissedemeyebilir, hayata kolay kolay kendimizi kaptıramayabiliriz.

TRANSİT SATÜRN 6. EVDEN GEÇERKEN
7.ev bu gelişim döngüsü içinde çok önemli bir noktadır. Çabalarımızın karşılığını görmeye başlayacağımız bu konuma ulaşabilmek için, bulunduğumuz 6.ev tamamlamamız gereken kritik bir dönemi işaret eder.

6. ev iş ortamımızı ve günlük rutinlerimizi gösterdiğine göre Satürn bu konulara vurgu yapacaktır. Çok çalışmak, çok çabalamak, ince ayrıntılı işlerle uğraşmak zorunda kalabiliriz. Bütün bu çalışma temposu içinde kendimizi göstermeye, işlerimizin takdir edilmesini sağlamaya fırsat bulamayabiliriz. İşlere yetişemediğimizi düşünebilir, sorumlulukların altında ezildiğimizi hissedebiliriz. Buradaki en önemli nokta çalışma stratejilerimizi sorgulamak olacaktır. Çünkü 7.evden itibaren daha fazla göz önünde bulunacağımız zamanlar başladığında çalışma koşullarımızı, organizasyonumuzu düzenleme fırsatı bulamayabiliriz. Bu yüzden şimdilik karşılık beklemeden, bütün bu çabaları ileriye yatırım olarak değerlendirmeliyiz.

Eğer enerjimizi ayarlayamaz ve fazla zorlarsak sağlık problemlerine de yol açabiliriz. Bu durumda genel olarak sağlığımızı, kendimize nasıl baktığımızı da gözden geçirmemiz gerekir. Hatta gündelik rutinleri yaşam tarzımızı da değiştirmemiz, ve bize en uygun olanı, içsel durumumuzu en iyi yansıtanı seçmemiz gerekebilir.

7.evle beraber toplum önüne çıkmadan önce çalışma tarzı, günlük rutin ve ruh - beden sağlığı tamamen yapılandırılmalı ve iyi duruma getirilmelidir.

TRANSİT SATÜRN 7. EVDEN GEÇERKEN
14 yıl önce birinci evde Satürn’ün başlattığı döngüde çok önemli bir noktadayız. Burası haritamızda sübjektif alanı tamamladığımız, 14 yıldır zeminini yarattığımız hedefimizin artık su yüzüne çıkacağı, çabalarımızın ve kurduğumuz temellerin görünür olacağı, kısacası birikimlerimizi dış dünyayla paylaşacağımız nokta. Ufuk çizgisinin üzerine çıkmasıyla beraber Satürn ilgimizi iç dünyamızdan alıp dış dünyaya doğru çevirecek.

Yeni BEN bu kez birebir ilişkiler ve ortaklıklar yoluyla deneyimlenecek. Şu ana kadar kim olduğumuzu, iç düzenimizi, ne istediğimizi iyi oturttuysak, kararlı ve güvenliysek, ikili ilişiklerimizde de daha rahat edebiliriz.

Yakın ilişkilerle ilgili test edildiğimiz, ilgimizi tamamen bu alana yoğunlaştırmamız gereken bir dönem. Geldiğimiz gelişim noktasına uyum göstermeyen, ileriye yönelik planımıza dahil olamayan ortaklık hatta evlilik bu noktada bitebilir. Ya da güçlendiğimizi gören eşimiz veya ortağımız bu duruma dayanarak bize aşırı sorumluluklar yükleyebilir. Bütün bunlar kendimizle olan ilgimizi aşmamıza, ortaya çıkardığımız yeni kimliğimizin başka insanlarla nasıl ilişki kurabildiğini görmemize, karşımızdakinden ne beklediğimizi, ne verebildiğimizi ve nasıl bir denge kurabildiğimizi anlamamıza yardımcı olacak.

Bu noktada ikili ilişkilerde ve yaptığımız tüm anlaşmalarda sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Burada üstlendiğimiz tavırlar evliliğimizin ve ortaklığımızın güçlenmesini sağlayabilecek bir yatırım olabilir.


TRANSİT SATÜRN 8. EVDEN GEÇERKEN
Satürn 8.evden geçerken başkalarıyla olan paylaşımlarımızı, mülkiyet dengemizi ön plana getirir ve test eder. Kim olduğumuzu bilmek ve başkalarıyla bu şeklimizle muhatap olmak yeterli olmaz. Artık başkalarının değerleriyle de yüzleşmemiz gerekir. Başkalarının kaynaklarına muhtaç olduğumuz zamanları da deneyimlememiz bu transitle zorunlu hale gelebilir. Bu transit sırasında söz konusu kaynağın kesilmesi, eşin destek olmaması ya da maddi krize girmesi, başvurulan kredinin alınamaması gibi bir olay sonucu bu temayı irdelemek durumunda kalabiliriz. Bu dönemde maddi konularda dış desteklere güvenerek hareket etmek fazlasıyla riskli olabileceğinden, başkalarına dayanmayan planlar yapmalıyız.

8. ev konuları olan gizemler, ölüm ve ölüm ötesi kafamızı çok fazla kurcalayabilir ve buna sebep olacak olaylarla da karşılaşabiliriz.

TRANSİT SATÜRN 9. EVDEN GEÇERKEN
8. evde başkalarıyla denge kurmayı ve başkalarının değerleriyle başa çıkmayı da öğrendikten sonra 9. evde bunların nedenini araştırmak ve nereye doğru gittiğimizi düşünmek için fırsat bulacağız. Bu sorgulama bizim Satürn’ün tepe noktasından geçişine hazırlanmamıza yardımcı olacak.

Burada bir yükseliş yaşıyoruz ve hırslarımızın ve gayretlerimizin meyvesini toplamaya doğru gittiğimizi hissediyoruz. Bütün bunların felsefi bakış açısını da netleştirmeye çalışıyoruz. Felsefe, metafizik, hukuk, din, dünyanın düzeni gibi yönleriyle ilgilenirken dağılmamaya ve hedefimizden sapmamaya özellikle dikkat etmeliyiz. Çünkü asıl amacımız 10. eve hazırlığımızı tamamlamak. Öte yandan bakış açımızda kesin çizgiler çizmemeli, katı kurallar koymamalı, felsefelere, yeni deneyimlere açık olmaya da devam etmeliyiz. Yoksa kalıplaşmış fikirler fanatikliğe yol açabilir.

Yurtdışıyla ilgili sıkıntılar yaşayabiliriz. Ancak bütün yolculuklar kötü olacak anlamında olmasa da, keyiften çok sorumluluk ve öğrenme anlamına gelen yurtdışı deneyimleri olabilir. Yurt dışında yaşadığımız bir dönemse buradaki sorumluluklar sıkıntılar bize öğretici nitelikte olacaktır.
Bu dönemde hukuki problemlerle de karşılaşabiliriz.

TRANSİT SATÜRN 10. EVDEN GEÇERKEN
20 yıldır yaptığımız yatırımların karşılığını topladığımız bir hasat dönemi yaşıyoruz. Eğer yeterince çabalamadıysak problemli bir dönem de olabilir. Unutmamamız gereken konu ise bu döngüde en önemli noktada olduğumuzdur.

Artık kim olduğumuzu, ne istediğimizi, ne gibi çabalar sarf ettiğimizi ve neyi hak ettiğimizi topluma gösterme zamanı geldi. Satürn tam tepede, hem objektif hem de bize ait alanda, her şeyi objektif olarak gösterebilme fırsatı verecektir. Özellikle kariyerle ilgili olarak yeni sorumluluklar alabiliriz. Eğer 20 yıldır gerekli adımları atabildiysek, liderlik vasfı kazanmak veya birey olarak başarımızı kanıtlamak mümkün olacaktır.

Ancak gerekli adımları atamadıysak, sorumluluklara hazır değilsek aşırı sorumluluğun getirdiği sıkıntılar ve hatta yıkımlar oluşabilir. 10. ev, 4.evin karşısı olduğu için aşırı çalışma ve büyük yükler evde de sorunlara, sıkıntıya ve kısıtlanmışlık hissine sebep olabilir.

Bu noktada işe, dış olaylara, statü arayışına kendimizi kaptırabiliriz ve iç dünyayı, kişisel gelişimi ve ailevi temaları ihmal edebiliriz. Bu yüzden 14 yıl önce Satürn 4.evdeyken ne temel attığımız çok büyük önem kazanır. O zaman iyi atılmayan temeller şimdi problem yaratabilir, başarımızı baltalayabilir.

Adımlarımızı yerinde attıysak, yeterince çaba sarf ettiysek bu dönem hayatımızın en ödüllendirici dönemi olabilir.


TRANSİT SATÜRN 11. EVDEN GEÇERKEN
Toplum önünde bireyselliğimizi ve başarımızı kanıtladıktan sonra şimdi başkalarıyla bir araya gelme zamanı… Başkalarıyla birlikte olmak demek, 10.evdeki gibi kendimizi ön plana almaktan çok, uyum sağlamak demektir. Eğer bunu iyi başarır ve bu evin gereklerini yerine getirirsek 10.evde yaşanan yükseliş devamı edebilir.

Eğer kişi başkalarıyla bir araya gelmeyi, yardımlaşmayı, takım çalışması yapmayı sevmiyorsa, diğer kişiler önüne çıkıyor, istemediği sorumlulukları yüklüyor gibi hissedebilir. Oysa ki bu talepleri yerine getirirsek ödülünü görebiliriz.

Bu ev aynı zamanda idealler de evidir. Eğer idealimize ulaşmak için yeterince çalıştıysak ve bu ana kadar iyi bir hazırlık yaptıysak ödülünü görebiliriz. Eğer buraya kadar gereken adımları atmadıysak geleceğe dair ümitsizliğe kapılabilir ve Satürn 12.eve geçtiğinde bir çöküş yaşayabiliriz.

TRANSİT SATÜRN 12. EVDEN GEÇERKEN
Burası birinci evde başlayan döngünün sona erdiği noktadır. Burada döngünün artık bittiğini kabullenmemiz ve bir temizlenme dönemi geçirmemiz gerekir. Daha önce hayatımızın normal parçası haline gelmiş olan, rahat ve otomatik olarak yürüyen hayatımızın düzeninin artık yürümemeye başladığını hissedebiliriz.

Burası yeni bir girişimde bulunmak, yeni başlangıçlar yapmak için uygun bir dönem değildir. Zaten kişiye böyle bir enerji de vermez. Burada bitirmeyi bilmek, şartları fazla zorlamamak gerekiyor. Büyük değişimler gereklidir ama bunun nasıl olması gerektiği bir problem oluşturduğundan içe dönüş yaşamalı, bu döngüde ne kazanıp ne kaybettiğimizi net olarak görmeliyiz. Özellikle 10.ev ve 11.evde olumsuzluklar yaşamışsak dikkatli bir biçimde bizi nelerin engellediğini, başarısızlığa uğrattığını bulmalıyız. Bütün döngüyü gözümüzün önünden geçirmeli, yaptığımız hataları tespit etmeliyiz. Bu öz eleştiri yeni başlatacağımız döngü için çok gereklidir. Ancak kişi için bir şeyi bitirmeye çalışmak gerginlik yaratıcı bir uğraş olduğundan bu dönem depresif bir durum yaratabilir. Depresyon ve suçluluk duygusunun kişiyi içine çekmesi ve yetersiz hissettirmesi çok kolay olabileceği için, bu duyguların da temizlenmesi gerekir. Olumsuzlukları körüklememek için kendimizi sorgularken yargılayıcı olmamaya, kurban psikolojisine girmemeye ve objektif olmaya dikkat etmeliyiz.

Kendimize ve başkalarına karşı bireyselliğimizi tanımlamak için yeni bir döngü geliyor. Ne kadar iyi bir içe dönüş, öz eleştiri, değerlendirme, hatalarımızı görme ve bitirilmesi gerekenleri hayatımızdan temizleme çalışması yaparsak, yeni döneme o kadar taze enerjilerle girebiliriz.

ASTROZENITH

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
06-11-2007 04:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dubletoprak Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
TRANSİT SATÜRN EVLERDE - FARKLI YORUMLAR (12. EV)
Şu sıralar, astroloji'ye karmik ve felsefik açıdan yaklaşan "Astroloji, Karma & Dönüşüm" diye bir kitap okuyorum, yazarı Stephen Arroyo.
Satürn transitlerinin evlerden geçişi ile ilgili kısmını buraya alıntılayarak sizlerin de yararlanmasını istedim.
12. evle başlayacağım, çünkü hem 12. ev, 1. evin transitinin anlaşılmasına yardımcı oluyor hem de benim yükselen başağımın yarısı 12. evimde yarısı 1. evimde ve şu an transit satürn benim 12. evimde seyrediyor ve okuduğum yorum bana çok uyuyor. 12. evin satürn transitini yaşamakta olan veya yaşamış olanların yorum ve deneyimlerini paylaşmalarını çok isterim.

TRANSİT SATÜRN'ÜN 12. EVDEN GEÇİŞİ

Bu bölümün başında da belirtildiği gibi, Satürn'ün bu evdeki transiti, 1. evdeki transiti ile birlikte herkesin yaşamında önemli bir geçiş dönemine denk gelmektedir. Satürn'ün 12. ev dönemi, Satürn'ün diğer evlerden geçiş devri esnasında meşgul olduğunuz bütün düşünceler, hareketler, istek ve aktivitelerin sonuçlarıyla karşılaştığınız bir dönemdir.Kendinizi bir süredir dünyada ifade etmekte olduğunuz şekil (1. ev)bu özel karma ile karşılaşmaya sizi kaçınılmaz olarak getirmiştir. Ancak her koşulda bu eski bir devrin sonudur ve bundan dolayı eski yaşam yapıları yıkılmaya başlayınca kişi genellikle memnuniyetsizlik, karmaşa, kaybolmuşluk duygusu ve zihinsel-duygusal kısıtlılık deneyimler. Yani, Satürn'ün bu eve girmesiyle yaşamınıza bir zamanlar anlam ve yön veren ihtiraslar, değerler, öncelikler, aktiviteler ve inançlar yavaş yavaş öneminin kaybetmeye başlar ve bunu takip eden kaybolmuşluk ve boşlukta kalma duygusu, kişi yeni değerler ve yaşamın kendisine karşı daha rafine yaklaşımlar geliştirene kadar özellikle bu dönemin ilk yılında genellikle çok güçlü hissedilir. Dolayısıyla kişinin ideallerini ve spiritüel konumunu belirleme zamanıdır ve birçok insan boş ve anlamsızlığı artık ispatlanmış eski bağlarından kurtulduktan sonra, bu dönemin yeni yaşam yaklaşımlarını deneyimlemekle geçirirler. Kısaca, yaşamın kavgaları ve engelleri içinde olgunlşma yönündeki çabalarımızda bize yardım eden içsel güç kaynağını oluşturan, çoğu zaman kelimelerle ifade edilemeyen, yaşamın sübtil ve aşkın boyutlarını açığa kavuşturmak üzerinde çalışma zamanıdır.
12. ev izolasyon evi olarak anılmaktadır ve bu dönemde bir çeşit fiziksel izolasyonun yaşanması olağandır. Ancak daha sık rastlanılan şey, bu dönemin en azından ilk yarısında, kişinin kendisini uzak ve gerçek dışı görünen, dış dünyadan tecrit edilmiş bir duygusal hapisanede hissetmesidir. Duygusal ve spiritüel gücün içsel kaynaklarına ulaşabilmek için içe dönmemiz gereken bir zamandır ve eğer bunu kendi bilincimizle yapmayı tercih etmezsek, yaşamımıza uzak bir perspektiften bakmaktan başka çare bırakmayan bazı olayların gelişerek, bizi bunu deneyimlemeye zorladığını görürüz. Ancak gördüğüm çoğu vakada kişi ya bir manastıra kapanarak veya bir zamanlar kendisine anlamlı gelen ünyasal aktivitelerden uzaklaşarak dış dünyanın sorunlarından geri çekilme ve inziva ihtiyacını hisseder. Spiritüel, mistik ya da okült konuları incelemek için mükemmel bir zamandır ve pek çok insan o sırada hissettiklerini mantıklı ya da rasyonel terimlerle değil de ancak imajlar, titreşmler ve içe doğuşlarla ifade edebildiği için müzikal, şiirsel ve görsel ifade yöntemlerine yönelir.
Bunun yanısıra kişi kendi yaşamında bir değer bulabilmek için insani faaliyetler ve hizmet çalışmalarına da eğilim gösterir.
Bu dönemde sağlık problemlerinin de ortaya çıkması olağandır ve bu problemler ancak psikolojik/spiritüel tedavi ile üstesinden gelinebilcek psikosomatik, teşhisi zor rahatsızlıklardır. Kişinin tüm eski kişilik yapısının tamamen yıkılmasını deneyimlemesine bağlı duygusal yorgunluk nedeniyle bu dönemdeki fiziksel enerji genellikle düşüktür. Yaşamda yeni bir yön tayininin ve yeni yaşam yapısının doğumuna yer açmak için eskiye ait ne varsa bu dönemde sona ermektedir. Ancak bu zamanda yön tayinini zorlaştıran şey, kişinin bu bekleme, hayal etme ve içsel arayış dönemi esnasında tutunabileceği sağlam sınırlara veya emniyet duygusu veren şeylere sahip olmamasıdır. Kişr gerçekleşmeyecektiri yeni bir yapının doğumu için beklemekte ve hazırlanmaktadır, ancak bu oluşum Satürn Yükselen'i geçerek 1. eve girinceye kadar gerçekleşmeyecektir. Ancak eğer kişi gereksiz yük ve engelleri içermeyen yepyeni bir KENDİ'sinin yaratılmakta olduğuun farkına vararak içsel bir kuvvet kazanırsa, -Satürn 12. evde ilerleyip Yükselen'e yaklaştıkça- giderek hafifler ve daha mutlu olur.

1. evle devam edeceğim,
yukarıda da dediğim gibi, 12. ev transitini benim gibi yaşamakta olan veya yaşamış olanların yorum ve deneyimlerini bekliyorum arkadaşlar gülücük
06-17-2008 03:20 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dubletoprak Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: Cvp: Transit Saturn Evlerde
artemis Yazılan:12. evimden geçiyor ve inanılmaz doğru,inanılmaz...
Güneşime dokunacak yakında...
Denilenlerin hepsi bende mevcut karamsarlık depresiflik ve inziva güçsüzlük yetersizlik suçluluk psikolojisi...
Nasıl aşıcam bilemiyorum...

alıntı yaptığım yazıya göre, spiritüel ya da manevi yönüne eğilerek, bu yönde konuları araştırarak, kendini geliştirerek ve dönüşerek aşabilirsin sevgili artemis gülücük
06-17-2008 04:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dubletoprak Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
TRANSİT SATÜRN EVLERDE - FARKLI YORUMLAR (1. EV)
Sıra geldi 1. ev'e,
Kaynak : Astroloji, Karma & Dönüşüm , yazar: Stephen Arroyo.

tekrar hatırlatmak isterim ki
1. evin satürn transitini yaşamakta olan veya yaşamış olanların yorum ve deneyimlerini paylaşmalarını bekliyorum. gülücük

TRANSİT SATÜRN'ÜN 1. EVDEN GEÇİŞİ

Transit Satürn bu evden geçerken, Satürn 12. evdeyken ortadan kalkan eski düzenin yerine yeni bir düzen oluşmaktadır. Satürn Yükselen'e yaklaşıp sonra da kavuştukça genellikle ayaklarınızı yere bastıran, hareketlerinizin ve geçmiş davaranış modellerinizin sonuçlarını size fark ettirn birşey deneyimlerisniz ve bu durum sizi kendiniz ve hareketleriniz ile ilgili geçmişe oranla daha fazla sorumluluk üstlenmeye sevk eder. Genellikle dışsal bir koşul geçmişte ihmal edilmiş veya önemsenmemeiş önemli gerçekler ve durumlarla yüzleşmeye sizi zorlar.Böyle bir deneyim kendi hakkınızda bazı pratik gerçekleri fark edeceğiniz uzun bir dönemin başlangıcıdır. Bu dönemde birçok insan gelecekteki gelişimi için kendi hatalarının ve ihtiyaçlarının daha fazla farkında olduğu için, kendisinin gerçekte ne ve kim olduğuna dair daha net bir imaj elde edebilmek amacıyla başkalarından aktif olarak geri beslenme arar. Kişi böyle bir geri beslemeyi arkadaşlarından isteyebilir, ama bir danışmana, psikiyatrist, astrolog veya başka bir çeşit tedavi uzmanına da gidebilir. Kısaca kendiniz hakkında daha gerçekçi olma, nasıl bir ben yaratmak istediğiniz hakında bir perspektif elde etmeye çalışma ve bu yeni Ben'i yoğun çabalar ve dürüst bir kendini değerlendirme ile oluşturmaya başlama dönemidir. Hatırı sayılır bir ciddiyetle kendinize dikkat etme dönemi, kendinizi şimdiye kadar olduğundan daha derinlemesine tanıma ve kişisel yetenekleriniz konusunda daha fazla öğrenme zamandır. Satürn'ün 12. ve 1. evlerden transiti beş yıldan fazla süren bir kişisel kriz ve yeniden doğum hadisesidir. Tüm bu dönem esnasında esi kişilik yapısı bir daha gelmemek üzere arkada bırakılır, ancak yeni yapının cinsi ve yaşama yaklaşımınız ve kendinizi ifadenizdeki yeni şekil tamamen bu dönemde kendinizle yüzleşme dürüstlüğünüzün seviyesine bağlıdır. Benim düşünceme göre Satürnün 12. ve 1. evde olduğu dönemin tümü herhangi bir insanın yaşamındaki en büyük transit evrelerinden biri olarak değerlendirilmelidir ve bu nedenle Satürn'ün 1. evdeki transitinin anlamını 12. evdeki transiti ile ilişkilendirmek, her evreyi ayrı bir zaman dönemi olarak görmekten daha mantıklıdır.
"Bir şeyleri toparlama" terimi 1. evdeki Satürn'ü tarif etmek için uygun bir sözdür, çünkü -Satürn 12. evden çıkarken- kşi kendini herşeye açık, son derece meraklı, ama aynı zamanda kişiliğinde disiplin veya belirgin bir yapılaşma olmayan yeni doğmuş bir bebek gibi hisseder. 12. ev fazı esnasında ortaya çıkan yeni potansiyeller henüz düzenli, fonksiyonel bir tamlığına gelmemiştir. Satürn 1. eve girerken, 12. evle temsil edilen açıkta, askıda,sınırsız -ama pasif- olma durumundan ziyade bir şeyler olma ve kendinizi geliştirmek için aktif olarak çalışma ihtiyacını hissedersiniz. Kişi o zaman genellikle yeni bir kimlik duygusu ve derin seviyede bir güven şekillendirmek için hatırı sayılır bir çaba ortaya koymaya başlar ve genellikle Satürn, 1. evin sonuna yaklaştıkça kişi endi bütünlüğünü artmış bir açıklıkla anlamasına sebep olacak bir deneyim yaşar veya bir kişi ile tanışır. Bu bütünleşmiş olmak ve içsel olarak güçlenmek ile ilgili yeni duygusu ise kalıcı değerlere dair daha derin bir duyguya ve kişinin kendi sorumluluğunu ve bireyliğini üstlenme duygusuna dayanmaktadır.
Satürn Yükselen'i geçip 1. evde yerini alırken genellikle beligin fiziksel değişiklikler de olmaktadır. Çaba harcamadan zayıflamak hatta bazen bir deri bir kemik kalmak noktasına kadar gelmek sıklıkla görülen bir durumdur. Fiziksel enerji genellikle oldukça düşüktür ve yorgunluk, kötü sindirim ve bazen depresyon duygusu şeklinde kendini gösterir. Kişi bu dönemin yeni bir kişilik kadar yeni bir vücut oluşturmak için de en önemli ırsatı sunan bir dönem olduğunun farkına varmalıdır; ancak bu yapılanma disiplin, azim ve çok miktarda çalışma gerektirir. Butransit esnasında sağlık alışkanlıklarını düzeltmek, yaşam ve beslenme modellerini disipline sokmak üzere adım atmadıkları için sağlıklı ve grbüz insanların eriyip zayıf düştüğüne tanık oldum. Ama bu dönemde zayıf ve hastalıklı insanların Satürn daha 1. evden çıkmadan mükemmel bir sağlık duruu ve herşeye yetecek enerji kazanmak ile sonuçlanan bir sağlık prograömına başladıklarına da şahit oldum.
Diğer bir deyişle, Satürn'ün 1. evdeki transiti Satürn döngüsünün anahtar evresi olarak kabul edilebilir, çünkü yaşamın bu döneminde olmak istediğimiz tarzdaki kişiyi yaratırız ve karmamızın nasıl bir kişiolmamızı gerektirdiğinin farkına varırız. Bundan dolayı, 29 yıllık devrin kalan zamanında kişinin dış dünyadaki hareketleri ve ilişkileri doğrudan doğruya bu dönemde yapılandırılan karakter tarzına ve kendisini adayacağı değerlere göre gelişecektir. Satürn'ün 1. evdeki transiti gerçekten de bir "belirsizlik dönemi" olarak kabul edilebilir, çünkü kişi toplu tarafından fark edilebilecek önemli girişimlerle ve ilişkilerle aktif olarak uğraşmak yerine (gerçi bunun bazı istisnaları vardır!) bu dönem esnasında dikkatini öncelikle kendisine yöneltmiştir. Ancak herhangi bir kişisel dönüşüm ve hızlandırılmış büyüme döneminde tabii ki kişinin kendi içine dönmesi ve dış dünyadaki uğraşılardan bir miktar çekilmesi gerekmektedir. Ayrıca belirtmek gerekir ki kişinin bu zamanda daha sonradan tam günlük meslek veya uğraşıya dönüşebilecek bir çalışma, bir ilgi veya uzun vadeli bir amaca yönelmesi oldukça sık rastlanan bir durmdur. çünkü kariyer ve uğraşının gezegeni (Satürn) yeni başlangıçların evindedir (1. ev). Satürn 12. evdeyken bir zamanlar kişinin en önemli ihtirasları ve uzun vadeli hedefleri olan şeyler genellikle yıkılır veya boş gelmeye başlarken Satürn'ün 1. evdeki transitinde yeni amaçlar ve uğraşılar şekil almaya başlar. Kişi bu yeni ilgilerinin ileriki yıllardaki temel uğraşılarında ne kadar önemli bir rol oynayacağının genellikle pek farkında değildir, ancak kişi genellikle bu dönemde böyle aktivitelerde bulunmak için belirgin bir direnç hissetse bile özel bazı çalışma tiplerine doğru yönlendirildğini hisseder. Ne de olsa Satürn genellikle yaşamlarımızın içine uzanan kaderin eli olarak hissedilmektedir ve bu da gelecekteki konumumuzu belirlemek için bu rolü üstlendiği durumlardan birisidir.


2. evle devam edeceğim gözkýrpma
06-17-2008 11:43 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #5
Cvp: TRANSİT SATÜRN EVLERDE - FARKLI YORUMLAR (1. EV)
devamı sabırsızlıkla bekliyorum,umarım bütün evleri yazarsın dubletoprak sevgiler.

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
06-17-2008 01:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dubletoprak Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: Cvp: TRANSİT SATÜRN EVLERDE - FARKLI YORUMLAR (1. EV)
yezda Yazılan:devamı sabırsızlıkla bekliyorum,umarım bütün evleri yazarsın dubletoprak sevgiler.

tabi ki yazacağım Yezda, yazmaz mıyım gülücük
kitaptan internete geçirdiğim için biraz yavaş ilerliyor ve zaman buldukça yapabiliyorum,
ama 12. ev transiti yaşayan bana (1. evime de yaklaşıyor giderek, yükselen başak gülücük ) nasıl uyuyor anlatamam, bu yüzden herkesle paylaşmak istedim
06-17-2008 01:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dubletoprak Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
TRANSİT SATÜRN EVLERDE- FARKLI YORUMLAR (2. EV)
ve 2. ev
Kaynak : Astroloji, Karma & Dönüşüm , yazar: Stephen Arroyo.

tekrar hatırlatmak isterim ki
2. evin satürn transitini yaşamakta olan veya yaşamış olanların yorum ve deneyimlerini paylaşmalarını bekliyorum.

TRANSİT SATÜRN 2. EVDE

Satürn 2. eve girerken kendi kimliğinizle ilgilenme dönemi bitmeye başlar ve genellikle büyük bir rahatlama duygusu ile birlikte artık üretken olabilmek için çalışmaya ağırlık vermeniz gerektiğine dair daha kuvvetli bir duygu hissedilir. Birçok insan önem verdiği şeylerdeki bu yer değiştirmeyi şu şekilde ifade eder: “Kendim ve sorunlarım hakkında sadece düşünüp durmaktan bıktım. Şu anda kim olduğum hakkında oldukça fikir sahibiyim ve bu konuyu düşünmekte ısrar etmek sadece nefsimi tatmin etmek olur. Şimdi gerçek dünyada bir şeyler yapmak, belirgin bir şey başarmak ve para kazanmak istiyorum”. Bundan dolayı, 2. evinde Satürn transiti yaşayan kişi genellikle parasal durumunu yapılandırmak, birikim, yatırım yapmak veya yaptıklarını ilerletmek üzere çalışmak için kuvvetli bir dürtü hisseder. Kişinin bazen sıfırdan yeni bir iş kuracağı, bir çeşit çıraklık yapacağı (resmi veya özel) veya zamanla daha çok para kazanmasına yardımcı olacak bir çeşit eğitim alacağı dönem bu dönemdir. Diğer bir deyişle maddesel dünyada güvenliği ve dengesi için temel hazırladığı bir dönemdir ve bu hazırlık çabalarında bulunurken kişinin geliri çok fazla olmasa bile ve kişi parasal veya diğer güvenlik unsurlarıyla ilgili kuvvetli bir endişe duysa bile Satürn’ün bu pozisyonu için yaygınca bahsedilen borçluluk, fakirlik ve büyük iniş çıkışlar benim tecrübelerime göre oldukça abartılı yaklaşımlardır. İnsanların çoğu yaşamlarının bu alanında gerçekten de Satürnyen baskıyı hissederler, ama benim gördüğüm müşterilerimin çoğu bu problemlerle çok pratik bir şekilde başa çıkmış ve öyle büyük finansal felaketler yaşamamışlardır. Hatta müşterilerimden biri Satürn 2. evindeyken bir yarışmada 15.000 $ kazandı, bazıları da daha sonra büyük oranda gelişen işlere veya eğitimlere bu dönemde başladılar.
Bu dönemde meydana gelen şey, finansal ihtiyaçların kişi için öncelik kazanması ve ihtiyaçların baskısı sonucu hayatta kalma konusunda bazı pratik derslerin yerini bulmasıdır. Bu fazın başında maddesel ihtiyaçlarınızla ilgilenmek konusuyla ne kadar ilgili olduğunuzun bu dönem esnasında ne tip şeyler deneyimleyeceğiniz üzerinde büyük etkisi olacaktır. Unutulmaması gereken şey Satürn’ün yavaş ama emin olduğu ve bu dönem esnasındaki pratik meselelere sabırlı, kesin bir yaklaşımın sonucunda maddi karların elde edilebileceğidir. Bu karlar, hemen başlangıçta belirgin olmayabilir; ama siz eğer gerçek kişisel harcamaları göz ardı etmeden finansal ve güvenlik yapısı oluşturma ihtiyacına cevap verebilirseniz şu sırada yapılandırılmış olan şey size uzun yıllar boyunca yeterli olarak hizmet eder. Satürn’ün 2. evdeki transiti sadece maddesel şeylerle ilgili anlamı ile sınırlı değildir, ama –insanların bu yaşam alanında en çok hissettikleri şey bu olduğu için- ben bu transitin bu boyutu üzerinde yoğunlaştım. Ancak denebilir ki bu dönem kendiniz için ne tip destek ve ölçünün elinizde olduğunu ve yaşadığınız müddetçe hangi derin anlayışın sizin kullanımınıza açık bulunduğunu anlayacağınız, kaynaklardan ne kadar faydalanabileceğinizi bilmenize dayalı özgüvene katkıda bulunacak hem maddi hem de psikolojik her çeşit kaynağın toplanarak biriktiği bir dönemdir. Aynı zamanda bazı özel beceri ve düşünceleri geçmişte nasıl kullandığınızın (2.ev, 3.evden itibaren 12. evdir) ve bunların size iyi bir şekilde hizmet ederek bir şey üretmenizde etkili olup olmadıklarını veya sadece kullanışsız ve elverişsiz olduklarını gösterip göstermediklerini tartma dönemidir. Eğer bunlar değerli olduklarını kanıtlamışlarsa ve kişi kendini önündeki çalışmalara yönlendirirse genellikle Satürn bu evden çıkmaya başladığında finansal durumunda bir çeşit sağlamlaşma deneyimler.
06-17-2008 02:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dubletoprak Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
TRANSİT SATÜRN EVLERDE- FARKLI YORUMLAR (3. EV)
sırada 3. ev
Kaynak : Astroloji, Karma & Dönüşüm , yazar: Stephen Arroyo.

tekrar hatırlatmak isterim ki
3. evin satürn transitini yaşamakta olan veya yaşamış olanların yorum ve deneyimlerini paylaşmalarını bekliyorum. gülücük


TRANSİT SATÜRN 3. EVDE

Satürn, 3. eve transit yapmaya başladığında kişi uzun zamandır gündemi işgal eden pratik meselelerin şimdi enerjisini, profesyonel arka planının ve düşüncelerinin değerini derinleştirecek yeni şeyler için kullanmaya başlamasına olanak sağlayacak şekilde düzenlendiğini hisseder. Bu dönem Satürn’ün bir önceki toprak evindeki transitinde olduğu kadar ağır hissedilmese de üçüncü ev fazının önemi, kişinin entelektüel yönelikli olup olmamasına veya iletişim veya seyahatle ilgili bir işte çalışıp çalışmamasına bağlıdır. Bu dönem esnasında kişi gereksiz yere endişelenmeye ve kendi fikirleri ve bilgisinin derinliği hakkında güvensizlik duymaya eğilimlidir. K işi zekasını ifade etmekte derinlik ve pratiklik kazandıracak yeni veriler, yeni bilgiler ve yeni beceriler öğrenmeye konsantre olmalıdır. Araştırma veya her çeşit derin düşünme için mükemmel bir dönemdir; ve kişi eğitim planlarını, öğretme ve yazma metodlarını veya kendi fikirlerini ifade etme şeklini yapılandırmak için daha fazla çaba harcar. Ciddi analiz yapma, pratik düşünme fikirlerini daha belirgin olarak ifade etme konusunda vurgu güçlenir. Bazı insanlar bu dönem süresince geceleri geç saate kadar kitap okuduklarını ve bazıları da sadece iletişim metodlarının değil, aynı zamanda seslerinin tonunun değiştiğini fark ederler. Bu tip gelişmeler fikirlerini ve düşüncelerini dayayacağı daha sağlam bir yapı oluşturmaları gerektiğini düşünmeleri sonucu ortaya çıkar. Bundan dolayı, kişi bu amaca hizmet edebilecek daha eğitimsel faaliyetler üstlenir veya özel araştırmalara girişir; çünkü bu dönemde öğrenilen fikir, bilgi ve becerilerin çoğu gelecekte büyük oranda kullanılmasa bile kişinin böyle çeşitli teknikler ve bakış açıları ile tanışması, kendi kişisel deneyimi bazında teorileri, kavramları ve metodları karşılaştırma ve değerlendirmesine yardımcı olacak bir bilgi birikimini sağlar.
Kişinin kendi zekası hakkında güvenlik duygusunu derinleştirebilmesi için bu dönemde daha geniş öğrenme veya araştırma gereklidir; çünkü bugüne kadar kişi, onlara gerçeklik katacak deneyimlere sahip olmadan soyut bazı düşünce veya fikirleri ifade ediyor olabilir. Birçok vakada bu, kişinin mesleği, aile görevi veya başka sorumlulukları nedeniyle seyahat aktivitesinin arttığı bir dönemdir. Ayrıca sadece yaşamın entelektüel alanları değil aynı zamanda başka insanlarla olan ilişkilerinde de “gevşek uçları sıkılaştırdığı” bir dönemdir. Bu dönem esnasında kişi arkadaş ve tanıdıklarıyla çeşitli ilişkilerinin sınırlarını tam olarak belirlemeye eğilim gösterir.
06-17-2008 04:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vuslat Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip
lt=
Mesajlar: 249
Üyelik Tarihi: Jan 2008

Rep Puanı: 7

Mesaj: #9
Cvp: TRANSİT SATÜRN EVLERDE - FARKLI YORUMLAR (1. EV)
satürnün hangi evde olduğunu nasıl anlıyorsunuz daha doğrusu ben kendiminkini merak ediyorum benim bu sene hiç aklıma gelmeyen şeyler geldi başıma bana yardımcı olursanız sevinirim

[Resim: vuslatharitas.th.gif]


secdelerde imiş aşk bulmak alnıma düştü
06-17-2008 10:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dubletoprak Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: Cvp: TRANSİT SATÜRN EVLERDE - FARKLI YORUMLAR (1. EV)
hilal demir Yazılan:satürnün hangi evde olduğunu nasıl anlıyorsunuz daha doğrusu ben kendiminkini merak ediyorum benim bu sene hiç aklıma gelmeyen şeyler geldi başıma bana yardımcı olursanız sevinirim

eylül 2007'den beri satürn başak burcu'nda, başak burcu hangi evini yönetiyorsa transitin etkilerini daha çok o yönde yaşarsın
06-17-2008 10:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Ay'a Açı Yaparsa astrosohbet 33 42,675 12-13-2019 04:53 PM
Son Mesaj: justicee
  Transit Satürn Açıları Simurg 69 141,408 03-11-2019 12:03 AM
Son Mesaj: merkür_yen
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Güneşe Açı Yaparsa astrosohbet 11 21,920 04-06-2018 09:47 AM
Son Mesaj: say24
  Transit Satürn Yay Burcu Geçişi tools 17 25,492 01-10-2018 12:58 AM
Son Mesaj: Kumsal
  Satürn Devinimi & Transitleri nev_bahar 168 256,937 06-19-2016 07:09 PM
Son Mesaj: Alejandro
  Transit Satürn akrep burcunda. Tuğçe 29 40,422 04-23-2016 09:00 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Transit Satürn' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi Yakamoz 75 110,770 10-01-2015 09:09 PM
Son Mesaj: Didemm
  Transit Satürnün Ay Düğümlerine Kavuşumu plutomania 22 46,219 04-17-2015 01:30 AM
Son Mesaj: nisan15
  Satürn Yüzünden mi? dubletoprak 9 15,231 01-15-2013 12:52 AM
Son Mesaj: hulya35
  Transit Satürn Akrep Sınırlarında Lajâ 96 115,041 12-27-2012 03:55 PM
Son Mesaj: Mavisahram

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir