Konu Kapalı 
 
Değerlendir:
  • 28 Oy - 2.93 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Harita Yorumlama Konusunda Pratik Öneriler
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #24
Cvp: Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler
Nihan yazmış ;

Bütün bu gezegenlerin içinde bulundukları 12 ev (yaşam alanı) vardır, doğum haritalarında. Ve her bir yaşam alanı bir burçla ilişkilendirilmiştir.



1. ev Koç burcunun evidir ve bu ev bizim dış dünyaya gösterdiğimiz yüzümüz, fiziksel özelliklerimiz, maskemizdir. Bu evde yer alan gezegenler kişiliğimiz üzerinde etki sahibidirler ve fiziksel özelliklerimizi de belirleyici etkileri olacakdır. 1.evimizde Aslan burcu’ nun bulunduğunu varsayarsak eğer, orda Satürn varsa Aslan burcunun görkemli sunuşu geri planda kalacak ve kişi dış dünyaya daha dikkatli yaklaşan, temkinli ve sert ifadeli biri olabilecektir.

2. ev Boğa burcunun evidir ve bu evde biz, değerlerimizi oluşturmayı öğreniriz. Gerek maddi, gerekse manevi değerlerimiz ve kendimize verdiğimiz değerler bu evin incelenmesinden ortaya çıkar. Eğer bu evde herhangi bir gezegen varsa değerlerimizi o gezegenin kanalları ile belirleyeceğiz demektir. Eğer bu evde Venüs varsa ilişkilerimiz kanalı ile değerlerimizi oluşturacağımız ve maddenin de değerlerimizi oluşturma yönünde pay sahibi olacağını söyleyebiliriz. Maddiyat gözönünde tutularak yapılan evlilikleri buna örnek olarak verebiliriz.

3. ev İkizler burcunun evidir ve bu evde biz yakın çevremizle iletişim kurmayı deneyimleriz. Bilgiye nasıl ulaştığımız, bu evde yer alan burcun özellikleri ile belirlenir. Eğer bu evde Akrep burcu yer alıyorsa, bilgiye ulaşma yolunda oldukça inceleyici, araştırıcı, adeta dedektif gibi çalışacağımız ve edindiklerimizi kendimizesaklamayı tercih edeceğimiz söylenebilir hatta yakın çevremiz üzerinde de aynı zamanda kontrol edici bir mekanizma da geliştirebiliriz.

4.ev Yengeç burcunun evidir ve bu evde biz yuvamızı, ailemizle ilişkilerimizi deneyimleriz. Aynı zamanda bilinçaltımızın oluştuğu evdir. Çocukluk yıllarımız bu evde şekillenir. Geçmiş bu evin temalardındandır. Örneğin bu evde Ay bulunuyorsa ailede annenin güçlü olduğunu ve çocukluk yıllarında çocuğun annesiyle daha yakın(bu fiziksel de olabilir) ilişki içinde olduğunu ve kişinin aile değerlerine bağlı biri olduğunu gösterir.

5. ev Aslan burcunun evidir ve bu evde rahatlamayı, hobilerimize zaman ayırmayı, çocuklarımızla iletişim kurmayı ve hayattan zevk alacağımız şeyleri deneyimleyeceğimiz söylenebilir. Bu ev kanalı ile aşık olur, flört ederiz. Bu evde yaratırız ve kendimizi sahneye çıkartırız. Örneğin bu evde Boğa burcu yeralıyorsa kişi rahatlamak için para harcayabileceği hobiler edinebilir, yemeyi içmeyi ve bedensel zevkleri tercih edebilir. Veya kişi bir sanat dalıyla ilgilenip bu alanda somut eserler üretebilir.

6.ev Başak burcunun evidir ve bu evde hizmet etmeyi deneyimleriz. İş ortamımızda nasıl davrandığımız, iş arkadaşlarımızla ilişkilerimiz ve sağlık konusuna gösterdiğimiz özen bu ev den anlaşılır. Bu evde eğer Mars yer alıyorsa bütün enerjisini işte harcayan biri olabiliriz ya da iş ortamında oldukça agresif, çatışmaya açık ve hırslı bir kişilik sergileyebiliriz. Veya iş ortamımızda kesici alet ya da silah kullanarak çalışan biri de olabiliriz.

7.ev Terazi burcunun evidir ve biz bu evde ilişkileri, evliliği, yakın dostlukları, hatta iş ortaklıklarını deneyimleriz. İkili ilişkilerde nasıl davrandığımız bu evin temaları içindedir. Düşmanlarımızla ilişkilerimiz de bu evin temalarındandır. Eğer bu evde Yengeç burcu yer alıyorsa, ilişki kurarken içe kapalı bir davranış sergileyebilir, hemen diyaloğa geçmeyebilir daha sonrasında güven sağlandığında eşimiz ya da ortağımıza oldukça anaç bir tavır takınabiliriz.

8.ev Akrep burcunun evidir ve biz bu evde ortak paylaşımları, seksi, ölümü ve krizleri deneyimleriz. Bu evde boşalırız. Ve bu konularda çeşitli krizler yaşayarak dönüşürüz. Ayrıca okült konular bu evin temaları arasındadır. Eğer bu evde Oğlak burcu yeralıyorsa kişi sürekli bir şeyleri bastırmak zorunda kalan, kısıtlanma içinde kaldığından enerjisini rahat boşaltamayan bu yüzden de özellikle de cinsel problemlerle karşı karşıya kalabilecek biri olabilir. Bu ev bize bırakılan mirası da gösterir. Oğlak burcu kısıtlanmanın burcu olduğu için ve Satürn yönetiminde olduğu için miras kanalı ile bize herhangi bir değer kalmayacak ya da gecikmeli olarak bu değerlere ulaşacağız demektir.

9.ev Yay burcunun evidir ve biz bu evde ülkemizden çok uzaklardaki kültürleri, inançları, felsefeleri deneyimleriz. Yabancı ülkelere seyahat de bu evin temaları arasındadır. Eğer Güneş haritanızda bu evde yer alıyorsa, muhtemelen bu konularla tüm yaşamınız boyunca iç içe olacak, sık sık yabancı ülkelere gidebilecek ve hatta belki yabancı bir ülkede yaşamak durumunda kalabileceksiniz.

10.ev Oğlak burcunun evidir ve bu evde biz kariyerimizi gerçekleştirmeyi deneyimleriz. İşimizde yükselmek, ün sahibi olmak, tanınmak ve otoritelerle nasıl ilişki içinde olduğumuz bu evin temaları arasındadır. Bu evde eğer Terazi burcu yer alıyorsa, kişi iş hayatında diplomatik davranışlar sergileyebilecek ya da sanatsal çalışmaları ile veya yaptığı evlilikle toplum önünde yer alabilecektir.

11.ev Kova burcunun evidir ve bu evde biz gruplarla ilişkilerimizi, ideallerimizi, umutlarımızı belirleriz. Bu evde yüksek idealleri, üstün değerleri olan ve toplumdan bir adım önde giden bir gruba ait olmanın mutluluğunu yaşarız.Bu evde eğer Merkür yer alıyorsa, fikirleriniz büyük oranda gruplar içinde beslenecek, zihniniz sürekli idealleri gerçekleştirme yönünde çalışacak hatta bu uğurda bıkmadan yazıp çizeceksiniz demektir.

12.ev Balık burcunun evidir. Ve bu evde biz gelişimimizin sonunu yaşarız. Herşeyi bıraktığımız ve Tanrı’ yla bütünleştiğimiz evdir. Aynı zamanda Tanrı’ yı ararken karşımıza çıkan bilinçaltımızdır. Gizli saklı olan herşey bu evde yer alır. Bu evde hayallere dalar ve bu evde hayalkırıklıkları yaşarız. Bu evde eğer Ay varsa, annemizi bizi doğururken kaybetmiş olabiliriz. Yahut annemiz çok sıkıntılar çekmiş olan, mutsuz ve kaos içinde kendini çocuklarına adamış ve hatta yaşamını çocukları için feda etmiş ve kendini kurban durumuna düşürmüş bir anne olabilir.

Veya annemiz bizi bırakıp gitmiş olabilir, bu yüzden bilinçaltımızda derin hayal kırıklıkları taşıyan biri olabiliriz.



1. ev Kişilik Evi olarak adlandırılırken, yöneticisi Mars’ dır, 2.ev Para Evi ve yöneticisi Venüs’ dür, 3. ev İletişim Evi ve yöneticisi Merkür’ dür, 4. ev Yuva Evi ve yöneticisi Ay’ dır, 5.ev Çocuklar Evi ve yöneticisi Güneş’ dir, 6.ev Hizmetçiler ya da Hizmetkarlar Evi ve yöneticisi Merkür’ dür, 7.ev Evlilik Evi ve yöneticisi Venüs’ dür, 8.ev Ölüm ve Krizler Evi ve yöneticisi klasik astrolojide Mars, modern astroloji de Mars ve Pluto’ dur, 9.ev uzak yolculuklar evi ve yöneticisi Jüpiter’ dir, 10.ev Kariyer Evi ve yöneticisi Satürndür, 11.ev Arkadaşlıklar ve Umutlar Evi ve yöneticisi klasik astrolojide Satürn, modern astrolojide ise Satürn ve Uranüs’ dür, 12.ev ise Sıkıntılar-Sorunlar Evi ve yöneticisi de klasik astrolojide Jüpiter, modern astrolojide ise Jüpiter ve Neptün’ dür.



Bu evlerde çeşitli şekillerde konumlanmış gezegenler, bulundukları evlerde ya da yaşam alanlarında kendilerini ifade etmeye çalışırken, bazısı birbiriyle olumlu ve birbirini destekler ilişki halindeyken ya da güç birliği yapmışken, bazıları ise birbirine zıt durumdadır. Bazısı sürekli çatışırken, bazıları ise birbirini hiç görmemektedir bile. Bu iletişim hali astrolojide açılarla belirlenir.

Aylin Yabanoğlu

09-21-2008 02:49 AM
« Önceki | Sonraki »

Konu Kapalı 


Bu Konudaki Mesajlar
Cvp: Harita Yorumlama Sanatı ve Pratik Öneriler - astrosohbet - 09-21-2008 02:49 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İşsiz bir harita Ahmetp 6 76,254 02-25-2021 07:41 PM
Son Mesaj: Libra
  Solar Return Harita dlnatly 18 19,041 03-29-2020 06:51 PM
Son Mesaj: dlnatly
  Ütopik Yaklaşım : En İyi Harita :)) uranus 100 182,427 03-26-2020 02:36 AM
Son Mesaj: Alpoha1
  astro.com'dan Harita Çıkarma astrosohbet 12 130,884 09-03-2019 02:24 AM
Son Mesaj: ilerizekali
  bir psikiyatriste ait harita darkness_blue 0 6,245 07-15-2019 07:48 PM
Son Mesaj: darkness_blue
  Üniversite mezunu bir harita Ahmetp 23 24,520 04-20-2019 10:35 PM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Batı Haritası ve Vedik Harita BayanKararsız 16 25,125 11-22-2017 10:21 PM
Son Mesaj: Gulsen
  harita :) bberen 2 8,723 07-23-2012 12:30 PM
Son Mesaj: bberen
  Gezegen & Burç & Ev Kombinasyonlarını Yorumlama Pratiği astrosohbet 39 55,476 01-28-2012 07:54 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Harita Yorumlama Diyagramı Derin 2 17,112 05-14-2011 11:55 AM
Son Mesaj: ayşe kara

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir