Değerlendir:
  • 13 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Çin Astrolojisi
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
Çin Astrolojisi
Çin burçlarınıda birazdan ekleyeceğimgülücük


Çin astrolojisinde antik çağ Çin takvimi esasları kullanılmaktadır. Bunun dayandığı sistem, Ay'ın devirleri ile Güneş-Ay kısmi hareketlerine göre yapılan hesaplamalardır. Bu yönden batı astroloji sistemi ile derin ayrılıkları vardır. Çin astrolojisi yönteminde Güneş ve Ay'ın devir hesaplarının yanında, geleneksel Çin felsefesinin beş elementine dayanan olumlu ve olumsuz görünümler içinde, on iki sembolik hayvan yılı ile tanımlanan bir sistem kullanılmaktadır. Bahsedilen elementler; Metal, Su, Tahta, Ateş ve Toprak'tır.

Yılların elementlere dayanan dönüşüm etkisi beş elementin olumlu ve olumsuz görünümleriyle, on yılda bir element devrinin tamamlanmasına dayanır. Örneğin Çin Yılı 7 Şubat 1978'de başlar ve 27 Ocak 1979'da biter. Bu yılın element özelliği "+Toprak" şeklindedir. Bu özellik ancak on yıl sonra yinelenecek demektir.

Başka bir deyişle, 7 Şubat 1988 - 5 Şubat 1989 yine aynı özelliği taşıyan Çin Yılı olacaktır. On iki hayvan - yılın dönüşüm etkisi on iki ayrı devir parçasına öncülük etmektedir. Örneğin, 17 Şubat 1988 Çin astrolojisinde Ejderha (Dragon) yılı başı olup, bir sonraki Ejderha yılı 2000 yılının Şubat ayında başlamıştır. On iki ve on yıl dönümleri her altmış yılda bir çakışırlar.


Çin Astrolojisi

Latin astrolojisi gibi Çin astrolojisi de insanı 12 değişik burç ve sembollerle tanımlar ve kişinin burcunu bulmak için doğum tarihini kullanır. Çin astrolojisinde Zodyak kelimeleri aynı anlamdadır. Ama yine de Çin astrolojisi bir hayvanlar halkasıdır ve yıldızlarla pek ilgisi yoktur. Çin astrolojisi olay ve kişilik tahminleri yapmak için felsefeye, takvime, kozmosa ve doğanın ritimlerine başvurur. Latin astrolojisi ise gökyüzündeki cisimlerin pozisyonlarına ve hareketlerine bakar.

Çin astrolojisinde burçlar Latin astrolojisindeki gibi aylık değil yıllıktır. Her Çin burcuna karşılık bir hayvan ismi vardır. Hangi burçta olduğunuzu bulmak için doğum yılınızı bilmek yeterlidir. Yükselen burç için de detaylı haritalara gerek yoktur.

Çin astrolojisinin hayvan sembolleri şunlardır: fare, manda, kaplan, tavşan, ejderha, yılan, at, keçi, maymun, horoz, köpek ve domuz.

Bu hayvanlar daima aynı sıradadır. Filozoflar 12 yılın her birinin nasıl Yin ve Yang arasındaki kuvvet dengesini sağlayacağı hakkındaki buluşlarını kuvvetlendirmek için, o senenin tarzına ve tonuna uygun hayvanı seçmişlerdir.

Kayıtlı Çin tarihinin başlangıcı olan MÖ 2637 yılından beri bu hayvanların sıralaması hiç değişmeden her 12 yılda bir tekrarlanmıştır. Daima fare ile başlar ve domuzla biter. Vietnamlı bir astrolog olan Ngoc Rao’nun anlattıklarına göre Çin astrolojisi bir şekilde doğuda MÖ 4000 yılından beri kullanılmaktadır. Özellikle MÖ 2953 ve 2838 tarihleri arasında İmparator Fu Hsi döneminde ve daha sonra MÖ 800 lerde Shen Nung döneminde Çin astrolojisi çok popüler olmuştur. Çin astrolojisi kişinin gelişmesi için gerçek, akılcı ve kullanılabilir bir vasıtadır.

Çin astrolojisi Çin felsefesinin temelini oluşturan üç öğeden oluşmaktadır. Yin ve Yang, beş element ve Çin takvimi.


"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-19-2007 12:08 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Çin Astrolojisinin Temel Prensipleri
Çin Astrolojisinin Temel Prensipleri

Yin ve Yang
Bir çok uzakdoğu kültüründe önemli bir yeri olan yin ve yang yine bu kültürlere evreni oluşturan en temel kuvvetlendendir. Bu görüşe göre evren birbirine bağlı bir yapı oluşturur. Bu evrende her şey biribirine göre uyumludur ve düzenlidir. Yin ve yang bu bağlamda hem birbirine karşı hemde birbirinin içinde oluşan dengeler birliğidir. Yin; pasif,uysal ve algılayıcı bir özellik taşır. Ama yang: aktif,saldıragn ve başına buyruk bir etki taşır. Çin astrolojisinde burçlar yin ve yang özelliklerine göre bir düzen taşırlar.

Beş Element

Çin astrolojisini oluşturan temel görüşe göre beş elementin hareket ve değişime tepki veren etkenlerden olduğu düşünülür. Bu beş element hem birbirini yokedebilme hem de kontrol edebilme imkanına sahiptir. Bu beş element sırasıyla; Ağaç(Tahta), Ateş, Toprak ve Maden(Metal) dir.

1 - Ağaç

Bu element hayatın başlangıcı ile ilgili bir elementtir. Duyguları,verimliliği ve üretkenliği simgeler. Yoğun duygusal güç içerir.

2 - Ateş

Sıcaklığın ve değişimin aktif enerjisidir. Tutkulu dinamik ve yerinde duramayan insanları simgeler.

3 - Toprak

Yetişimin ve yapıcılığın elementidir. Besleyip, büyüten ve muhafaza eden enerjileri simgeler. Yeni oluşumlar için zemin hazırlar.

4 - Maden

İletişim ve ilişkilerle ilgili bir elementtir. Zihinsel melankoliyi ve karışıklığı simgeler. Geçmişten kurtululup yeni enerjilere açılmak gerektiğini simgeler.

5 - Su

Hassasiyet ve duyuların sakin elementidir. Sanat ve müziğin derinliklerine seslenen yaratıcı enerjilerin beslendiği ana enerji kaynağını gösterir.


"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-19-2007 12:18 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
Çin Burçları
Çin Burçlarının Özellikleri

Fare

Genel Özellikleri : Sempatik, Çalışkan, Toplumcu, Tutumlu

Fare yılında doğan kişi hem sıkı bir çalışkandır, hem de parasını gözeten ve özenle harcayan birisidir. Bazen bu konuda cimri birisi gibi kabul edilebilir. Bu insanlar ancak üç durumda para harcamaktan çekinmezler : Eğer derin bir şekilde aşık olmuşlarsa. İkinci olarak bir koleksiyon sevdaları varsa. Son olarak da kariyerlerinde yardımcı olacak bir konuda para harcamaktan çekinmezler.

Bu insanların çoğunluğu ne istediğini bilir ve bu hedefe ulaşır. Yoğun çalışma kapasiteleri vardır ve açık sözlü kişilerdir. Fare yılında doğanlar gerçek duygularını gizlemekte oldukça başarılı olurlar. Olaylara yüzeyden bakanlar onları soğuk maske takmış gibi görebilirler. Oysa bunlarda ateşlenmeye hazır derin duygular gizlidir.

Fare yılında doğanlar en başarılı olarak At yılında doğanlar ile beraberlik kurarlar. Bundan başka birlikte mutlu olduğu insanlar Ejderha ve Maymun yılında doğanlardır. Fare ile Köpek beraberliği gerilim oluşturur.


Öküz

Genel Özellikleri : Sabırlı, Cesur, Sadık, Vefalı, Tutucu

Çin takvimine göre Öküz yılında doğan insanın çok sabırlı birisi olduğu bilinir. Aynı zamanda çok sıkı ve güçlü bir çalışma tempoları vardır. Bunlara bir katır kadar inatçı ve azimkar demek de doğru olur. Eğer, hoşlandıkları bir konu olursa bitap düşene kadar çalışırlar. Bunların felsefesine göre başkalarının eğlenmek için geldikleri dünyaya onlar çalışmak için gelmişlerdir !

Bu insanların bazı olaylar karşısında kayıtsız oluşuna bakıp durgun zannetmek yanlıştır. Başkalarının fark etmeyecekleri kadar zeki ve akıllı kişilerdir. Yaşamda hedefe ulaşmak için önce güvenilir olmak ve sonra da çalışmak gerektiğine inanırlar. Bu insanlar ihtiraslı ve duygulu sözcükler kullanarak sevgilerini açıklayamazlar. Onlardan tutkulu aşk mektupları yazmaları beklenmemelidir. Bununla beraber karşı cinse karşı büyük çekicilik duymaları izlenebilir. Yine de bu insanların ihtiraslarını kolayca uyandırmak mümkün değildir. İlk bakışta aşık olmaları da beklenmemelidir. Bunlar, erkek veya kadın yaşamlarını paylaştıkları kişilere sadık olurlar. İçlerinde eşini aldatan pek az kişi çıkar.



Kaplan

Genel Özellikleri : Talihli, Dinamik, Huzursuz, Cesur, Ne Yapacağı belli olmayan, Yaşama bağlı ve yaşamı seven.

Kaplan yılında doğan insanlar genel olarak talihlidir. Beklenmeyen tarzda davranan, hareketli ve cesur insanlardır. Kaplan yılında doğan bir insan ile beraber olan birisinin ondan bıkması düşünülemez. Bu insanlar sonucun nereye varacağını tam olarak düşünmeden eyleme geçmekte acele ederler. Sık sık coşku havasına girerler. En iyi tarafları sıcak kalpli olmalarıdır. Başkalarının isteklerine anlayışla yaklaşırlar. Zayıf tarafları ise bencillik ve dostlarına karşı mesafeli davranmalarıdır.

Kaplan yılında doğanlar meslek ve kariyerde genellikle başarılı olurlar. Bazen telaşlı mizaçları zarar görmelerine sebep olur. Güçlü duygusal bir mizaca ve kuvvetli seks yönelimine sahiptirler. Kadın veya erkek olsun gençliklerinde çapkınca yaşam sürmeleri olasıdır. Bununla beraber yıllar geçtikçe olgunlaşırlar ve durulurlar.

Kaplan yılı doğanlar için en az mutluluğu Maymun yılında doğanlarda bulurlar. En başarılı ilişkileri ise Köpek ve At yılında doğanlar ile gerçekleştirirler. Bundan başka Ejderha ve Domuz yılında doğanlar ile anlaşmaları da mümkündür.

Öküz yılında doğanların en başarılı ilişki kuracakları insanlar Koyun yılında doğanlardır. Bundan başka Horoz yılında doğanlar ile başarılı ilişkiler kurabilirler. Köpek ve Kaplan yılında doğanlar ile dikkatli beraberlik kurmalıdırlar.




Tavşan

Genel Özellikleri : Talihli, Cömert, Kibar, Kültürlü, Sanatkar, Duyarlı

Hayvan yılları arasında en talihli olanlardan biri budur. Bu insanlar, pek çoğumuzu harap edecek sıkıntılar içinden yara almadan sıyrılmayı becerirler. Tavşan yılı insanı kavgaya meraklı değildir. Bunun yerine sorunları tartışıp anlaşarak çözmeyi yeğler. Karşı fikirde olanları ikna ederek kendi safına çeker. Barış taraftarı olması onun zayıf olduğunu göstermez. Bunlar savaşmak zorunda kalırsa cesur ve yiğittir. Bu insanların en zayıf tarafı aniden aksileşmeye meyilli olmalarıdır. Bu durum başka insanları çok şaşırtır.

Bu kişiler aşk ve evlilikte fiziki heyecanı üstün tutan ve duygusal yanları güçlü insanlardır. Bunun yanında rahata ve konfora da düşkündürler. Geçici ilişkilere sevimli bakarlar ve uzun süreli bağlılıklardan ürkerler. Evlenmeyi göze alması için her yönden aradığını bulması lazımdır.

Tavşan yılında doğan kişiler Horoz ve Kaplan yılında doğanlar ile uyum sağlamakta zorlanır. Bunlar için en uygun beraberlikler Koyun ve Domuz yılında doğmuş olanlardır.



Ejderha

Genel Özellikleri : Enerjik, Kuvvetli, Güç Sağlayan, Başarılı.

Eski çağlarda Ejderha büyük güç sembolüydü. Bu nedenle Ejderha yılında doğanların pek çok olumlu özellikler taşıdıklarına inanırlardı. Bu özelliklere gelince, ancak bir imparatorun sahip olacağı şeylerdi. Büyük bir şevk, sınırsız coşku ve başkalarını etkileme yeteneği. Ejderha çok güçlü olduğu gibi yardımsever bir objedir. İyi bir dost sayılır ama, kolay bir dost değildir. Kendi düşüncelerini empoze ederek, liderliği altında yol alınmasını bekler. Başarı da değişken olmayıp süreklidir. Bu insanlar kolay para kazanırlar ve para harcamaktan çekinmezler. Yetenek ve gücünü kontrol ederek yaşamda başarılı olurlar.

Ejderha yılında doğanlarda yalnız yaşama isteği görülür. Gençliğinde uzun süreli ilişki kurmaya meyillidir. Bunun sonucunda genç yaşta evlilik ortaya çıkabilir. Eğer yaşam boyu yalnızlığı seçerlerse, bu iffetli bir yalnızlık olacaktır. Ejderha yılı doğumlunun en az uyum sağlayacağı insan Köpek yılında doğandır. At ve Koyun yılında doğanlar ile uyumlu beraberlik kurabilir. Yine de, Ejderha herkes ile beraberlik kurabilecek güçte bir insandır.




Yılan

Genel Özellikleri : Anlaşılması zor, Esrarlı, Akıllı, Kendine güvenen, İnatçı, Azimli.

Çin takvimine göre Yılan yılında doğanlar Ejderha’lar gibi çevrelerine güç ve enerji saçarlar. Bunlar kendilerine son derece güvenirler. Çevrelerinde anlaşılmaları kolay insan değillerdir. Hatta esrarlı tipler sayılırlar. Zevklerine düşkün olurlar. Lüks yaşamı, konforu, güzel yiyecekleri ve rahatlığı severler. Gerekirse peynir ekmeğe de razı olurlar ama, bunlar en kaliteli cinsten olmalıdır !

Ejderha doğumlular gibi paranın cazibesini duyarlar ve bu alanda doğal bir yetenek sahibidirler. Bununla beraber spekülasyon alanlarında hiç talihli sayılmazlar. Yetenekleri mistik alanlara kayabilir. Hem bireysel hayatlarında hem de iş hayatında başarılı olurlar. Asla vasat birisi olmak istemezler. Ya tepede ya da dipte olacaklardır.

Yılan yılında doğanların seks duyguları etkindir. Çok kere bu konuda uçkurlarına sahip olamayan kişi sayılırlar. Romantik hayatı da severler ve isteklerine uygun birini bulamazlarsa yalnız yaşarlar. Yılan yılında doğanların en az uyum göstereceği kişiler Domuz, Maymun ve Kaplan yılında doğanlardır. En uyumlu ilişkileri Yılan, Öküz ve Horoz yılında doğanlar ile yaşarlar.




At

Genel Özellikleri : Serüvenci, Gözü pek, Güler yüzlü, Toplumcu, Herkesin beğendiği.

At yılında doğan kişi görünüşte öfkesi burnundan soluyan, üzerinde duramayan bir mizaçta gözükse de, çok kişi tarafından sevilen bir yaradılıştadır. Bunları iyi tanıdıkça hoşa giden bir tarafları bulunur. Başkalarının sevgisi ve düşünceleri bu insanlar için hayati önem taşır.

Davranışlarında hoş ve kibar gözüken taraflar vardır ama, aniden köpürüp ortalığı kırıp geçirmesi de olağandır. Bunlar için en önemli konu özgürlükleridir. Bencil bir davranışla başkalarının düşüncelerine aldırmadan kendi isteklerini ön planda tutarlar. Sempatik olmalarına ilaveten gizemli yanları ile seçtikleri kariyerde başarıya ulaşırlar.

At yılında doğanlar çabuk ve kolayca aşık olurlar. Aynı çabukluk ve kolaylıkla da aşklarını unuturlar. Ne yapacakları belli olmadığından gerilimli bir hayat ortağı sayılırlar. Eşlerini değiştirmeleri de kolayca yapıldığı izlenir. At yılında doğanların en az anlaşacakları insanlar fare yılında doğanlardır. Aynı şekilde yılan ve Tavşan yılında doğanlar ile geçinmeleri zordu. En uyumlu beraberlikleri Köpek ve Kaplan yılında doğanlar ile yaparlar.



Koyun

Genel Özellikleri : İyiliksever, Kibar, Duyarlı, Sanatkar, Hassas, Kaygılı.

Koyun yılında doğan birisi başkalarını düşünmekte ve iyilik yapmakta gerçek bir örnektir. Kibardır ve duyguları ile oynayan insanlara bile sempati ile yaklaşırlar. Başkalarından da kendileri gibi nazik yaklaşım beklerler. Eleştirilmeye karşı içsel bir tepki gösterirler. Bunun sonucu olarak bunalımlı zamanlarında kaygılı ve üzüntülü görünürler.

Bu insanlar beklenmedik faydaları doğru zamanda ve doğru yerde olmaları sayesinde görürler. Bazen de talih çarkının ters işlediği görülür. Erkek veya kadın olsun şahsi çıkarları için hareket ederler. Bu durumda öfkeli bir savaşçıya dönerler. Yaşamın iş, para ve çalışmaya dönük her alanında en iyisini yaparlar.

Koyun yılında doğanlar uzun süreli ilişkilerde ve evlilikte başarılı olurlar. Onların ihtiyaç duyacakları insanlar kendi eksiklerini tamamlayan insanlardır. Kendisi gibi nazik ve kibar birisi yerine hırçın ve kaba birisini seçebilirler. Bunların en zayıf beraberlik kuracağı kişiler Öküz yılında doğanlardır. Ayrıca, kaplan, fare, Maymun ve Horoz yılında doğanlar ile anlaşmalarında pürüzler çıkabilir. Domuz ve Tavşan yılında doğanlar ile mükemmel anlaşabilirler.




Maymun

Genel Özellikleri : Zeki, Uyumlu, Hilebaz, Becerikli, Açıkgöz, Büyüleyici.

Bu insanların en dikkat çekici özellikleri cazibeleridir. Hemen hemen herkesin dikkatini çekerler ve sevilirler. İlk bakışta bunların etkisinde kalmayanlar bile sonunda pes etmeye mahkumdur. Bu durum kadın veya erkek maymun yılında doğan kişi tarafından baştan çıkartılanlar için doğrudur. Öyle büyüleyici güçleri vardır ki, çaba harcadıklarında elde etmeyecekleri pek az insan vardır.

Maymun yılında doğan çok nüktedandır. Hazırcevaptır ve özgün fikirler yaratırlar. Çok çabuk öğrenirler ve her duruma hemen uyum sağlayabilirler. Bunun yanında çok şeytanca davranışlar da görülebilir. Gerçeği kolayca saptırıp hedeflerine ulaşmaya çalışırlar. Bunların içlerinden çok zeki ve usta dolandırıcılar çıkabilir.

Bu kişiler herkes ile iyi geçinebilir. Fakat uzun süreli beraberlik kuracağı insanı bulmakta zorlanabilir. Eğer aradığını bulursa mükemmel bir hayat arkadaşı olur. Maymun yılında doğanlar ile Kaplan yılında doğanlar anlaşamazlar. İki Maymun yılında doğan birbirlerini tamamladıkları zaman uyumlu çift olurlar.



Horoz

Genel Özellikleri : Tuhaf ve ilginç davranışları olan, Eleştirici, Patavatsız, Hazırcevap ve Nüktedan, Etkili, Muktedir, Sanatkar ve Yetenekli.

Horoz yılında doğanlar para konularında yeteneklidirler. Başka insanları başarılı şekilde yönetebilirler. Oldukça yüksek düzeyde çalışan disiplinli bir zekaları vardır. İnsanları organize etmekten ve her konuda bir düzen sağlamaktan hoşlanırlar. Bunda başarılı olurlar ve bunun başkaları tarafından görülmesini ve onaylanmasını beklerler. Çiftlik avlusunda kurum satarak dolaşan bir horoz gibi böbürlenme mizaçları vardır. Genel olarak öğretici yetenekleri olan, hoş sohpet ve konuşkan insanlardır. Her toplumda ilgi çekecek bir konu bulurlar.

Horoz yılında doğanlar, kadın veya erkek olsun, günü gününe uymayan, kararsız ve kaprisli değişimler gösterirler. Bunlar ya çok talihli ya da bahtsız oldukları konumlarda bulunurlar. Birini aşırı severken aynı ölçüde başka birinden de hoşlanmazlar. Bunlarla en az uyum sağlayacak olanlar Tavşan yılında doğmuş olanlardır. Ayrıca Köpek ve Maymun yılında doğanlar ile de anlaşamazlar. İki Horoz beraberliği de uygun olmaz. Geri kalan gruplar ile uyumlu olabilirler.



Köpek

Genel Özellikleri : Dürüst, Şefkatli, Açık Fikirli, Yansız, Nazik, Zeki kavrayışlı.

Çin takvimine göre Köpek yılında doğanlar rahat davranışlı, kibar, başkalarını düşünen, sıkıntıda olan dostunu asla yalnız bırakmayan insanlardır. Çin’de Köpek tanımı çok olumludur ve bu hayvan güzel ve zeki bir yaratık olarak kabul edilir. Bu insanların felsefesi, kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkalarına yapma şeklindedir.

Bunlar aynı zamanda doğruluk ve adaletin simgeleridir. Köpek yılında doğan birisine sonuna kadar güvenmeliyiz. Eğer birisi ile sağlam bir dostluk kurmuşsa, bu durum hayatının sonuna kadar sürecektir.

Bu insanlar doğal olarak yabancılara önce şüphe ile yaklaşan ve dost olmakta acele etmeyen tiplerdir. Başkalarına ağır yaklaşmış olsalar da bir kere ısındılar mı arkadaşlıkları devamlıdır. Köpek yılında doğanlardan aşkta en vefalı ve bağlı insanlar çıkar. Bunlarla olumsuz ilişkiler kuracak olanlar Ejderha yılında doğanlardır. Bundan başka Horoz yılında doğanlar ile anlaşmaları zordur. Bunlara en uygun kişiler At ve Kaplan yılında doğmuş olanlardır.




Domuz


Genel Özellikleri : Dürüst, Tutucu, Popüler, Neşeli, Keyfine düşkün.

Çin takvimine göre Yaban domuzu yılında doğan kişiyi tanımlayacak sözcük şöyle olmalıdır : “Yontulmamış bir elmas parçası”. Kadın veya erkek olsun bunların görünüşü alaycı bir inatçılık maskesi taşısa da, bu maskenin altında mazbut ve yumuşak yürekli bir kişilik vardır. Bu insanlar dürüst, güvenilir ve cömert arkadaşlar olurlar. Bununla beraber bunlar yaptıkları inceliğin karşılığını da bekler. Eğer karşılık göremezlerse bu dostluğu hemen bitirmekten çekinmezler. Bu insanlar iyi huyları ve güler yüzleri ile dikkat çekerler. Mesleklerinden başarılı bir kariyer sahibi olurlar ve diplomasi gerektiren işlerde başarı sağlarlar.

Taban domuzu yılında doğanların duygusal sıcaklığı hemen yükselir. Belki de bu sıcaklık ancak kovalarca buz ile düşebilir ! Kadın veya erkek olsun çok yüksek seks meyillerine sahiptirler. Aşkın fiziksel yanı onlara çok çekici gelir. Normal olarak bağlı ve sadık aşıklardır.

Bu insanlar için en olumsuz beraberlik Yılan yılında doğanlar ile kurulur. Aynı şekilde kendi grubundan ve Maymun yılı ile beraberlikleri de zordur. En iyi ilişkileri Tavşan ve Koyun yılında doğanlar ile kurabilirler.


"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-19-2007 12:37 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
Çin Astrolojisi
redroseee Yazılan:bunların tarıhlerı vardıı aslındahımm

Buyur Canımgülücük)

Çin Astrolojisi nedir:

Çin (doğu) ay takvimi, m.ö. 2367 - m.s.61 yılları arasında ortaya çıkmış olan, sadece bir horoskop değil, aynı zamanda günümüze kadar gelmiş olan güzel ve eski bir efsanedir. Basit bir ay takvimi dönemi 12 yıldır. Tam veya büyük dönem ise 60 yıl olarak belirlenmiştir. Bu büyük dönem de 12 yıllık 5 küçük dönemden oluşur.
Her 12 yıllık takvim dönemi bilinen eski bir efsaneye göre düzenlenmiştir. Efsaneye göre Buddha dünyadan ayrılmadan önce bütün hayvanları yanına çağırmış. Buddha'nın çağırdığı hayvanlardan sadece 12 si gelmiş. Gelen hayvanlara teşekkür ederek Buddha onları ödüllendirmek istemiş. Her yıla sırasıyla bu hayvanlardan birinin adını vermiş ve o yılı adını verdiği hayvanın egemenliği altına bırakmış. Yılların sıralaması ise hayvanların Buddha'nın huzuruna geliş sırasına göre düzenlenmiş. Böylece Buddha'nın yanına ilk gelen Fare'den başlayarak yıllar Öküz, Kaplan, Tavşan, Ejderha, Yılan, At, Keçi, Maymun, Horoz, Köpek ve son olarak da Domuz adını almışlar.

Günümüzde bu olay sadece eski bir doğu efsanesi olarak anlatılmaktadır. 12 mitolojik hayvan, uzak doğu astrolojisine göre, insanların karakter ve yaşamlarına etki etmektedir. Böylece, bu yıllarda doğan insanların; doğduğu yılın adını alan hayvanın, özelliğini taşıdığı ileri sürülüyor.
İnsanların karakterleri hakkında ayrıntılı bilgiler ise doğum saati verir. Ay takviminde gün saat 11 de başlar. Bu saatten itibaren saatler ikişer saatli 12 bölüme ayrılmışlar. Her bölüm hayvanlardan birini adını almıştır. Bu hayvanlar doğum saatine göre insanların karakterlerini etkilerler. Bazen insanların doğum saati onları doğum yılından daha fazla etkileyebilir.
İlave Bilgi

Çin Zodyak sistemi dünyanın en eski astroloji kurgusudur. Batı ve Hint Astrolojisinde olduğu gibi insanları 12 ayrı kişilik tiplerine ayırır. Batı sisteminden farklı olarak da takımyıldızlara insanların davranışlarını betimleyen mitolojik yakıştırmalar verilmez. Bunun yerine Çin Astrolojisinde dünyadaki yaşam modelinin karmaşık doğu felsefesi, mevsimler ve havadan etkilendiğini açıklayan tanımlar yer alır.

Doğu bilgeliğinin temeli Taoizm’den kaynaklanmaktadır. Bu felsefenin temel inanışında evrenin iki zıt güç arasındaki sonsuz çekişmeden oluştuğu var sayılır. Erkek ve dişi kutuplarının simgelenmesi ile açıklanan iki zıt güç Yin ve Yang olarak adlandırılır. İki temel gücün temsilcileri ise Güneş ve Ay olarak belirtilmiştir. Geri kalan beş elemanın eklenmesi ile Çin Astrolojisinin temel yapısı kavranmış olur.

Yıllara Göre Sizi Temsil Eden Hayvanlar

Fare;
1948,1960,1972,1984,1996
Öküz;
1949,1961,1973,1985,1997
Kaplan;
1950,1962,1974,1986,1998
Tavşan;
1951,1963,1975,1987,1999
Ejderha;
1952,1964,1976,1988,2000
Yılan;
1953,1965,1977,1989,2001
At;
1954,1966,1978,1990,2002
Keçi;
1955,1967,1979,1991,2003
Maymun;
1956,1968,1980, 1992,2004
Horoz;
1957,1969,1981,1993,2005
Köpek;
1958,1970,1982,1994,2006
Domuz;
1959,1971,1983,1995,2007


Dogum saatne göre etkili hayvanlar

23.00 – 01.00 FARE

01.00 – 03.00 ÖKÜZ

03.00 – 05.00 KAPLAN

05.00 – 07.00 TAVŞAN

07.00 – 09.00 EJDERHA

09.00 – 11.00 YILAN

11.00 – 13.00 AT

13.00 – 15.00 KOYUN

15.00 – 17.00 MAYMUN

17.00 – 19.00 HOROZ

19.00 – 21.00 KÖPEK

21.00 – 23.00 DOMUZ


Elementler

Tahta - Ateş -Toprak - Metal - Su

Ve Ying-Yang

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-30-2007 04:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #5
RE: Çin Astrolojisi
ÇİN ASTROLOJİSİ’NE GÖRE KARAKTERİNİZ

Çin Astrolojisi Ay takvimini temel alırken, Batı astroloji Güneş takvimini temel alır. Zodyak hayvanları, bu eski sistemin temelini oluşturur, ama daha basit hayvansal karakterler gibi görünür. Çin takvimi 4 Şubat’ta başlar. Zodyak hayvanlarının bir listesini yıllarla beraber bulacağınız, Çin Astrolojisi’ne göre karakterinizi merak ediyorsanız, böyle buyurun…



ÇİN ASTROLOJİSİ’NE GÖRE YÜKSELEN BURÇ TABLOSU

23.00 - 01.00 FARE
01.00 - 03.00 ÖKÜZ
03.00 - 05.00 KAPLAN
05.00 - 07.00 TAVŞAN
07.00 - 09.00 EJDERHA
09.00 - 11.00 YILAN
11.00 - 13.00 AT
13.00 - 15.00 KOYUN
15.00 - 17.00 MAYMUN
17.00 - 19.00 HOROZ
19.00 - 21.00 KÖPEK
22.00 - 24.00 DOMUZ




FARE: Fare çekici, zeki, hırslı ve işe son derece başarılı kişilerin burcudur. Potansiyelleri keşfetmek, yaratıcılıklarını ortaya koymak ve bu projelerin içine etkileyici fikirler yerleştirmekte hızlıdırlar. Bazen zorlu, inatçı, bencil ve açgözlü görünebilirler. Enerjik, organizasyon yeteneği gelişmiş kişilerdir. Bundan dolayı; organizasyon yaptırmak için en çabuk ve en zeki kişileri ararsanız bir Fare seçmelisiniz. Mağaza yönetimi, satış ve satın alma iyi bir ekip elemanıdırlar. Muhasebe işlerinde de başarılıdırlar. Yöneticilikte parlak bir kariyer elde edebilirler. Ortaklıkta, eğer ortağı, güvenliği ve gereksinimleri sağlarsa sadıktırlar.

Yıllar: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008.


ÖKÜZ: Sabit, dürüst, nazik ve güvenilir kişilerdir. Öküz, zorlu anlarda (stres altında) bulunduğunda planlar ve fikirleri inşa eder. Sabır ve zorlu iş, Öküz’e başarı getirir. Onlar, fikirlerinin eyleme dönüşmesi için barış ve sukunete ihtiyaç duyarlar. Sıkıntılı oldukları zaman aceleci, eğilmez ve inatçı olabilirler. Yalnız çalışmaktan hoşlanırlar. Mantıklıdırlar ve aldatıldıklarında affetmezler. Evlilikte ve iş ortaklığında, doğrucu, sadık ve kendini teslim etmiş bir partner ararlar. Kariyer yaşamlarında; toprak işleri, emlak işleri, görsel sanatlar, çiftçilik, arazi idaresi, pişirme, din ve ilaçla ilgili işlerde mutlu olurlar. Öküz, çoğunlukla elle yapılan işlerde çok ustadır.

Yıllar: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009.


KAPLAN: Çin astrolojisinde Kaplan, şevkli, hevesli ve pozitif insanların burcudur. Olanaksız durumlarda bile potansiyeli keşfederler. Bu tutum onları başkaları karşısında üstün kılar. Her şeyi yerli yerinde görmekten hoşlanırlar. Nadiren projeleri başarısız olduğunda inatçı ve benmerkezci davranırlar. Kaplanlar, liderlik veya radikal rollerde yerleşmeye eğilimlidir. Onlar, tuzağa düşürüldüklerinde saldırgan olabilirler. Aşık Kaplan, sakin, kendi yaşamıyla ilgili tutarlı bir yaşam ortağına ihtiyaç duyar. Onlar, doğuştan liderdir. Yolculuk yapmak, tasarlamak, reklam yapmak, politika veya askeriye konularında iyi birer ekip elemanıdırlar.

Yıllar: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010.


TAVŞAN: Doğal olarak genellikle cömert, arkadaş canlısı ve sakindir. Tavşanlar, küçük çözüm üreten her şeyi beğenir, onaylar. Eğer risk almak için zorunluysa endişelenebilir. Yaşamlarında bir ortamı yaratma görevini üstlenmeye dikkat ederler. Tavşanlar çoğunlukla, kolay yolu tercih ederler. Sevgi dolu davranırlar, iyi kalplidirler ve her zaman partnerlerinin arzularını yerine getirirler. Bu nedenlerle çok sevilirler. Tavşanlar, edebiyat, sanat, tasarım, halkla ilişkiler, eleştirmen, danışmanlık işleri ve yasa konusunda çalışırlarsa iyi takım oyuncuları olurlar. Aynı zamanda iyi birer sekreter ya da asistan olabilirler.

Yıllar: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011.


EJDERHA: Onların kişiliği; enerjik, şevklidir ve kendilerine güvenirler. Ejderhalar, başkaları üzerinde iyi bir izlenimi yaratmakta mükemmeldirler. Ejderhalar, çevreleriyle ve dünyayla ilgilenirler. Dikkati üstlerine çektiklerinde bile rahattırlar. Zor durumlarda, iyi birer yargıçtırlar. Olaylara doğru anda girip, doğru karar verebilirler. Kararlı, şanslı, yetenekli kişilerdir ve sakinliklerinden onur duyarlar. Aynı zamanda karizmatik görünürler. Yaşama açık kalplilikle yaklaşırlar. İlişkilerinde, bütün boşluklarını dolduracak aynı zamanda romantik doğalarını tatmin edecek bir partner ararlar. Çoğunlukla başkalarında zaaf olarak gördükleri nitelikler tarafından hayal kırıklığına uğrarlar. Yasa, din, yönetim ve sanat dallarından birinde kariyer yapabilirler. Yoksullarla, acizlerle ilgili yardım kuruluşlarında ve merhamet gerektiren işlerde de çalışabilirler.

Yıllar: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012.


YILAN: Her zaman kontrollüdürler. Çekici, hatta büyüleyici ve genellikle muhafazakardırlar. Çoğunlukla, sıkıntılı durumlara sabırla katlanabilirler. Uyanıktırlar ve esrarengiz olayları algılarlar. Arkadaşlık, manevi destek ve sevgi, samimi ilişkilerde bir yılan için çok önemlidir. Partnerleri rahat bir ortamı ve samimiyeti tercih etmelidir. Sabretme konusunda son derece yeteneklidirler. Sabırla aylar veya yıllar boyunca gözleyebilir, sonra doğru anda vurabilirler. Kariyerlerini; halkla ilişkiler, arkeoloji, astroloji, felsefe, yemek içecek sağlama veya yasa konularında yapabilirler.

Yıllar:1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

AT: Bağımsız, kendinden emin, kuvvetli ve hırslıdırlar. Son derece dürüst ve sadıktırlar. Kendi yetenekleri konusunda isim yapmak isterler. Genellikle işlerine, ailelerine veya evlerine kendilerini adarlar. Kriz anlarında bile muazzam bir iç güvenle ileri doğru gitme eğilimleri vardır. Onlar, yapabileceklerinin en iyisini yapmak için gönüllüdürler. Genellikle düşkün oldukları şeylere odaklanırlar. At’lar vazifelerine çok düşkündür ve gereksinim duyduklarında onlara bakacak, kendi serüvenini yaşamakta özgür bırakacak bir partnere ihtiyaç duyarlar. Kariyerlerinde en iyi seçim: politikacı, kaşif ve sanatçı olmaktır.

Yıllar: 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014.



KOYUN: Sabırlı ve düşüncelidirler. Yaşamlarının bütün dönemlerinde yumuşak ve uyarılara açık görünürler. Büyük streslere dayanabilir ve kararlı davranabilirler. Çok başarılı biri ve ya başkalarının yükünü bile paylaşan, çok sert koşullarda çalışan bir işçi olabilirler. Çoğunlukla, spot ışıklarının altında olmaya ihtiyaç duymazlar. Arka planda çalışmayı tercih ederler. İyi birer takım elemanıdırlar. Sadık tutumları onları güvenilir yapar. Kendilerini koruyacak, yaratıcılıklarındaki boşluğu dolduracak bir partnere gereksinim duyarlar ve aşık olurlar. Sanat dallarında kariyer yapabilirler, araştırmacı olabilirler, açık hava işlerinde ve acil durum yardım işlerinde (ambulans, polis imdat gibi) çalışabilirler, kütüphanelerde veya tasarım işlerinde yeteneklidirler.

Yıllar: 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015.



MAYMUN: Bu yıllarda doğmuş insanların içlerinde, yıldırım enerjisinin bir ruhu vardır. Onlar, zeki olmanın zihinsel hediyelerine sahiptirler: çabuk öğrenirler, yeni fikirlerle gündeme gelirler ve yeni şeyleri kolay öğrenirler. Oyun oynamayı da severler ve çoğunlukla numaraları sataşmaktır. Onların hızlı hareketli enerjisi, çoğunlukla bir kişiyle ilgilendiklerinde aldırış edilmemesi kaygısı ile harekete geçmelerinden beslenir. Hızlı ve sert görünürler. Çoğunlukla maymunlar, onları iyi destekleyen ailelerde doğmuşlardır. Çok hırslıdırlar ve kolay adapte olurlar. Kariyerde: tasarım, medya idaresi, halkla ilişkiler ve planlamada iyidirler.

Yıllar: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016.



HOROZ: Bu insanlar, çok cesaretli ve akıllıdırlar. Onlar, müzikle ilgilenmekten, şarkı söylemekten hoşlanırlar ve çok yaratıcı olabilirler. Hayal güçleri kuvvetlidir. Israrcıdırlar. Genellikle neyi istediklerini bilen kuvvetli bir kişisel güç sergilerler. Çok iyi konuşmacıdırlar ve başkalarını ikna yetenekleri gelişmiştir. İlişkilerinde sık sık, arkadaşlık veya arkadaşları için özlem duyarlar. Bir ilişkiyi gözlemlemekte ustadırlar. Kariyerlerini; politika, halkla ilişkiler, sanat dallarında yapabilir; yaratıcı işlerde usta olabilir veya bilimsel çalışmalar yapabilirler.

Yıllar: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017.



KÖPEK: Dürüst, arkadaşça ve samimi insanlardır. Her zaman harekete hazır görünür. Kaliteli tutumları, başkalarının saygısını getirir. Cesaretlidirler ve nadiren bir sözden dönerler. İçsel dirençleri ve fiziksel kuvvetleri, bir takımda sahip olunması gereken eleman olmalarını sağlar. Çok sadık ve güvenilirdirler. İlişkilerde, onları destekleyen birisiyle beraberliği tercih ederler. Başkalarının refah içine yaşaması için kendilerini adayabilirler. Genellikle harika dinleyicilerdir. Partnerlerine, iş ortaklarına ve başkalarına çok sadık olabilirler. Başarılı olabilecekleri meslekler, öğretmeyi kapsar. Sosyal hizmet, ilaç prezentasyonu, araştırma, kampanya çalışmaları ve yasalarla ilgili alanlar gibi.

Yıllar: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006.



DOMUZ: Hoşgörülü, cömert, faziletli ve huzurludurlar. Dürüstlükleri ve ılımlı doğaları nedeniyle sevilirler. İnsanlarda en iyiyi bulmayı hedefler ve başkalarının ifade özgürlüğüne izin verirler. Varlıklı olmakla ilgili enerjileri güçlüdür. Başkalarıyla ilgilendikleri kadar finansal birikim de yaparlar. Alçakgönüllü olmaktan memnundurlar. Nadiren, başkalarına kusur bulurlar ve kinci değildirler. Böylece düşman edinmezler. Domuz, yaşamın mevcut zenginliğini kabul eder ve daha fazlasını talep etmez. Basit ve bedensel zevklerden hoşlanırlar. İlişkilerde sevgi ve şefkate değer verir ve alabileceklerine güvenirler. Oldukça kararlıdırlar. Bir şeyi akıllarına koyduklarında onu takip eder ve hedeflerine ulaşırlar. İyi bir mesleki seçim: müzik, yiyecek, yazı, sosyal hizmet, bahçe işleri, bakıcılık konularında olabilir.

Yıllar: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007.

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
04-10-2008 10:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nerlir Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 34
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
RE: Çin Astrolojisi
Tavşan

Genel Özellikleri : Talihli, Cömert, Kibar, Kültürlü, Sanatkar, Duyarlı

Hayvan yılları arasında en talihli olanlardan biri budur. Bu insanlar, pek çoğumuzu harap edecek sıkıntılar içinden yara almadan sıyrılmayı becerirler. Tavşan yılı insanı kavgaya meraklı değildir. Bunun yerine sorunları tartışıp anlaşarak çözmeyi yeğler. Karşı fikirde olanları ikna ederek kendi safına çeker. Barış taraftarı olması onun zayıf olduğunu göstermez. Bunlar savaşmak zorunda kalırsa cesur ve yiğittir. Bu insanların en zayıf tarafı aniden aksileşmeye meyilli olmalarıdır. Bu durum başka insanları çok şaşırtır.

Bu kişiler aşk ve evlilikte fiziki heyecanı üstün tutan ve duygusal yanları güçlü insanlardır. Bunun yanında rahata ve konfora da düşkündürler. Geçici ilişkilere sevimli bakarlar ve uzun süreli bağlılıklardan ürkerler. Evlenmeyi göze alması için her yönden aradığını bulması lazımdır.

Tavşan yılında doğan kişiler Horoz ve Kaplan yılında doğanlar ile uyum sağlamakta zorlanır. Bunlar için en uygun beraberlikler Koyun ve Domuz yılında doğmuş olanlardır.

Doğum yılıma göre tavşanımgülücük
Hep ezelinden beri benim tavşanlara karşı acayip bir sevgim var hep uğursuz hayvanlalar olarak tanımlanırlar ama ben buna rağmen çok severdim.
Acaba bunla bir alakası varmıydı sevgimin şimdi şüpheye düştümgülücük
Doğum saatime görede ejderha oluyorumgülücük

"Keyifler değildir yaşamı değerli yapan.
Yaşamdır,keyif almayı değerli kılan."
04-14-2008 03:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #7
Çin astrolojisine göre 2009 manda (öküz) yılının etkileri
Çin astrolojisine göre 2009 manda (öküz) yılının etkileri

Manda yılında bütün burçlar çok çalışmak durumunda olacaklar. Aşırıya kaçmamakta fayda var. Manda yılı toprak ile ilgili olduğundan, toprak, emlak, tarımsal konular ön planda olacak. Dünya genelinde, ülkelerarası ilişkilerde düzenlemeler göze çarpacak. Tarıma önem verileceğinden dolayı ürün bolluğu yaşanabilir.


Manda yılından diğer burçlar nasıl etkilenecekler?

Fare burçları
2008 sizin yılınız idi, doğru değerlendirdiyseniz eğer birikim yapmış olmalısınız. Bu yıl da sizin için bolluk yılı, birikimlerinizi emlak alanında değerlendirebilirsiniz. Evinizde gereken tadilatları yaptırabilirsiniz. Eğer kendiniz gibi enerjik ve zeki biri ile aşk ilişkisi yaşarsanız oldukça ilginç zamanlar yaşayabilirsiniz.

Manda burçları
Bu yıl sizin yılınız, çok çalışıp karşılığını alabilirsiniz. Kariyerinizde oldukça güzel değişimler olabilir. Kendi işinizi yapıyorsanız, güzel fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yıl çok dikkat çekecek ve sevileceksiniz. Evli olanlar için mutlu bir yıl. Bekar olanlar ciddi olarak evliliği düşünebilirler.

Kaplan burçları
Bu yıl sabırlı olmanız gerekiyor. Koşullarınızı düzeltmek için enerjik olmanız yararınıza olacaktır. Acele etmeden sakin düşünerek kararlar alıp, adım atmalısınız. Yeni projelere başlar ve sabırsızlık etmezseniz, ödülünüz büyük olacaktır. İş, kariyer, aşk gibi hayatınızın her alanında acelecilikten sakınınız.

Kedi burçları
Bu yıl bolluk yılınız ama oldukça zeki ve diplomatik olmanız koşuluyla. Beklemediğiniz kimselerden önemli destekler görebilirsiniz. Özellikle manda burçlarından kişilerin önerilerine açık olunuz. Size çok faydalı olacaklardır. Duygusal konularda dürüst ve açık sözlü olursanız, hoş birliktelikler yaşayabilirsiniz.

Ejderha burçları
Bu yıl sizin için de çok çalışma ve bolluk yılı, hedefleriniz varsa eğer gücünüzü kullanarak bu hedeflere varabilirsiniz. Engellemelerle karşılaşma olasılığınız var, öfkelenmeden sakin olarak mücadele etmelisiniz. Duygusal konularda yeni başlangıçlar olabilir, ancak gereksiz harcama yapmamaya özen gösteriniz.

Yılan burçları
Bu yıl sizin için çevre değişikliği olasılığı oldukça yüksek. Manda yılının getireceği çok çalışma koşulları biraz yıldırabilir, ancak çalışmanız gerekiyor. Tembellik etmeye meyilli olabilirsiniz, duygusal konularda da yine yorulabilirsiniz. Bu yorgunluk nedeniyle bıkıp ilişkilerinizi bitirme olasılığınız yüksek, dikkatli olmakta fayda var.

At burçları
Çalışkan yapıda olmanız nedeniyle bu yıl sizin için oldukça verimli görünüyor. Çok çalışacaksınız ve güçlü kişilerden çok güzel destekler göreceksiniz. Yatırımlarınızı emlakle ilgili konularda değerlendirebilirsiniz. Bu yılın getireceği zevkli ve yoğun çalışma hırsınız nedeniyle, duygusal konuları ihmal edebilirsiniz. Birlikte olduğunuz kişi sizin bu durumunuzu anlamayabilir ihmal edildiğini düşünebilir. Özen göstermelisiniz.

Keçi burçları
Hem çok şey istiyorsunuz hem çalışmak istemiyorsunuz bu yıl. İsteklerinizi gerçekleştirmek için maddi koşullarınızın uygun olması, bunun için de çalışmanız gerekiyor. Karamsarlığa kapılmayınız. Biraz gayret gösterirseniz çevrenizden de olumlu destekler göreceksiniz. Yakınmaya olan meyliniz duygusal konularda da kararlardan vazgeçmeye neden olabilir.

Maymun burçları
Bu yıl özellikle ortaklıklardan yana çok şanslısınız. Özellikle manda burcu insanları çok talihli olacağından onlarla yapacağınız ortaklıklar size oldukça bolluk getirecek. İş ve kariyer anlamında şanslı bir yıl. Enerjik olmanız maceraperest olmanıza neden olabilir, bu nedenle bir kişiye bağlanıp kalmayı istemeyebilirsiniz. Farklı ilişkiler yaşamanız mümkün, dikkatli olunuz.

Horoz burçları
Sizin için oldukça güzel bir yıl. Çok çalışacaksınız ama çalışmak sizi yormayacak. Bu yıl siz uğraşmadan engelleriniz ortadan kalkacak, bolluğa kavuşabilirsiniz. Yatırımlarınızı akıllıca yapınız, bu senenin bolluğu nedeniyle gereksiz harcamalar yapma eğiliminde olabilirsiniz. Sonraki yılları düşünmelisiniz. Duygusal konularda önemli köklü değişimler ya da başlangıçlar görünmüyor, keyifli kısa süreli ilişkiler yaşayabilirsiniz.

Köpek burçları
Kurallara uymayı reddeden yapıda oluşunuz nedeniyle bu yıl oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Çalışma koşullarındaki kurallar size sıkıcı gelebiliyor ancak başarmanız için çevrenizle düzgün iletişimde olmanız gerekiyor. Kendi düşüncelerinizde diretmeniz yalnız kalmanıza neden olabilir. Dostlarınızın önerilerine kulak veriniz. Duygusal anlamda da yine sağlam tutarlı kişilerle birliktelikler size yararlı olacaktır.

Domuz burçları
İçinde bulunduğunuz koşullar sizi bunaltsa da, sabır göstererek azimli çalışmanız sonucunda hedeflerinizi gerçekleştireceksiniz. Duygusal olmanız nedeniyle çevrenizdeki kişilerden etkilenip kırılabilirsiniz. Biraz daha esnek olmakta fayda var. Yıl ortasından itibaren çalışmalarınızın karşılığını çok iyi olarak alacaksınız. Duygusal konularda yine yoğun duygusallığınız nedeniyle, olmayacak kişilerle birlikteliklere başlayıp yanılabilirsiniz, sakin ve akılcı düşünmekte fayda var.

astroevi.com

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-25-2008 02:08 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #8
Cvp: Çin Astrolojisi
FARE.....(Yin).....
Sloganı:
'Ben kazanacağım'
Güçlü Yönleri: Çekici, koruyucu, şefkatli, konuşkan, dinamik, ailesine düşkün, tutumlu,duygusal, uyumlu, kabiliyetli ve zeki.
Problemli Yönleri: Çok geveze, aşırı sahiplenen, bağımlı, suçu kendinde aramayan, kendinde suç bulmayan, aşırıya kaçan, cimri, kendini beğenmiş, amirane, kavgacı, açıkça kendini düşünen ve insanları kullanan.

MANDA.....(Yin).....
Sloganı: 'Direnir, ayakta kalırım'
Güçlü Yönleri: Sabırlı, düşünceli, becerikli, hünerli, kendinden emin, ailesine düşkün, otoriter ve üretken.
Problemli Yönleri: Bağnaz, ön fikirli, şoven, körü körüne inanan, kibirli, insana kök söktürten, adi, eleştirel, tutucu, aksi ve şiddete eğilimli.

KAPLAN....(Yang)....
Sloganı: 'Ben kazanırım'
Güçlü Yönleri: Sevecen, cazip, çekici, sıcak kalpli, şerefli, çalışkan, bağımsız, idealist, şirin.
Problemli Yönleri: Çabuk öfkelenen, sert, kızgın, dünyayı umursamayan, kavgacı, değişken, avına saldıran, asi, söz dinlemez, saygısız.

TAVŞAN.....(Yin).....
Sloganı: 'Geri çekilirim'
Güçlü Yönleri: Hassas, evini seven, akıllı, mantıklı, ihtiyatlı, uzun ömürlü, hevesli, kültürlü, terbiyeli, sanatkar, akademik, yumuşak, çok misafirperver, alçakgönüllü ve erdemli.
Problemli Yönleri: Çok kendini beğenmiş, muammalı, ukala,karmaşık, ilgisiz, hastalık hastası, fazlasıyla resmi, yargılayıcı, kendini haklı gören, aldatıcı.

EJDERHA....(Yang)....
Sloganı: 'Ben hükmederim'
Güçlü Yönleri: Canlı, enerjik, yüce ruhlu, karizmatik, prensip sahibi, kendine yeten, başarılı, soylu, iyiyi kötüyü ayırt edebilen.
Problemli Yönleri: Yüksekten atan, aşırı kurnaz, tatminsiz, acımasız, isteklerinde direten, önyargılı, savunmacı, güce takıntılı, delicesine cesur ve atılgan, inatçı ve kendini beğenmiş.

YILAN.....(Yang)......
Sloganı: 'Hissediyorum'
Güçlü Yönleri: Dost canlısı, uzlaşma için kendinden feragat edebilen, eğlenceyi seven, iyiliksever, sempatik, anlayışlı, filozofça, modaya uygun, sezgisel, akıllı, diplomatik, eğlendirici, seksi.
Problemli Yönleri: Kendini haklı gören, zorba, suçlara göz yuman, yalancı, açgözlü, kendine güvensiz, karamsar, kararsız, gösteriş meraklısı, beğenilme isteklisi ve kaybetmeyi sevmeyen.

AT.....(Yang).....
Sloganı: 'Ben kontrol ederim'
Güçlü Yönleri: Verimli, soylu, hevesli, eğlenceli, sıcak kalpli, çalışkan, sosyal, bağımsız, azimli, eliaçık, istekli, meraklı, ikna edici ve akıllı
Problemli Yönleri: Küstah, kendini beğenen, karşısındakini küçük gören, endişeli, vicdansız, değişken, aşırı pragmatik, fırsatçı, inatçı, kendi çıkarlarını gözeten, aşırı umarsız ve duyarsız.

KEÇİ.....(Yang).....
Sloganı: 'Ben bağımlıyım'
Güçlü Yönleri: İyiliksever, yaratıcı, anlayışlı, sezgisel, dürüst, romantik, hassas, uysal, samimi, fedakar.
Problemli Yönleri: Kendine acıyan, birisine sığınma ihtiyacında olan, intikamcı, tembel, kaprisli, sorumsuz, dikkatsiz, ağır, sinir bozucu ve şiddete eğilimli.

MAYMUN.....(Yin).....
Sloganı: 'Ben eğleniyorum'
Güçlü Yönleri: Mucit, zeki, bireysel, eliaçık, sevecen, samimi, mantıklı, sadık, bağımsız hareket edebilen ve işbirlikçi.
Problemli Yönleri: Hilekar, kendisiyle ilgilenen, ilgisiz, dikkatsiz, kolay kandıran ve kolay kandırılan, ucuz, kendine güvenmeyen, tepkisel, ilgi çekme takıntısı.

HOROZ.....(Yang).....
Sloganı: 'Ben daha iyisini bilirim'
Güçlü Yönleri: Cesur, hevesli, sadık, çalışkan, tuttuğunu koparan, maceracı, titiz, dakik, uyanık, alçakgönüllü, iyi iletişim kurabilen, etkileyici ve hazırcevap.
Problemli Yönleri: Huysuz, kavgacı, önemsenme meraklısı, patronluk taslayan, kendini beğenmiş, aşırı egoist, maddeci, önüne gelen şeyi alan, tahakküm eden, alaycı, kendi dünyasına kapanan.

KÖPEK.....(Yin)......
Sloganı: 'Ben tasalanırım'
Güçlü Yönleri: İyi niyetli, adil, eşitlikçi, ilgili, doğa aşığı, zeki, felsefi, alçakgönüllü, iyiliksever, ihtiyatlı, sıcak kalpli.
Problemli Yönleri: Panikleyen, kaba, uyumsuz, sinirli, kavgacı, karşısındakini suçlayıcı, huzursuz, endişeli, yargılayıcı, kendini haklı gören, birlikte yaşanması zor.

DOMUZ.....(Yin).....
Sloganı: 'Ben muhafaza ederim'
Güçlü Yönleri: Duygusal, hassas, saf, sevecen, fedakar, bilgili, yetenekli, dışa dönük, samimi, misafirperver, hayırsever ve erdemli.
Problemli Yönleri: Öfkeli, karamsar, aşırı keyfine ve boğazına düşkün, hata derecesinde sade, rekabetçi, her şeyi bildiğini sanan, kendini kötü kişilerin kurbanı olmuş hisseden, insanlara kızgın, ezik ve intikamcı.


Suzanne White'ın Yeni Çin Astrolojisi Kitabından yararlanılmıştır.

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-01-2009 06:53 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
marskovası
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
RE: Çin Astrolojisi
14 Şubat 2010 Kaplan yılına geçişti ve ben habersizce tam yeni yıl kutlamaların ortasına düşmüştüm Hongkong'ta:

Mesela; bundan önceki Öküz yılı imiş, Öküz yılında doğanlar tenlerine dikkat etmelilermiş, cilt sorunları oluşabilirmiş. Domuz Yılı (2007) onlar için bereket demekmiş, kolları hemen çocuk yapmak için sıvarlarmış. Uzun zamandır çocukları olmayanlar, yeniden çocuk isteyenler, hatta öyle bir şey dedi ki rehber: "Normalden 2-3 ay önce doğmuş ise bir çocuk ve bu domuz yılına rastlamışsa bu demekmiş ki; aslında domuz yılını geçirseymiş o çocuk ölürmüş ondan erken doğum ile gelmiş dünyaya yaşasın diye, domuz bereketini burada göstermiş" mesela...

Rakamlarda çok enteresan, her rakamın anlamını öğrenemedim yine 12 çin burcuna dayalı, bunlardan 6 ve 8 her yerde; araba plakalarında vs tercih edilenmiş, 6 ün-şöhret 8 bol para anlamındaymış. Yurtdışında 13 rakamı uğursuzken onlarda 4 rakamı kullanılmazmış. 4.kat, 4 nolu oda vs bulunmazmış onlarda mesela. Çin dili 3 alfabeden oluşur biliriz ancak her harfin farklı anlamı var.
06-27-2011 03:11 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #10
RE: Çin Astrolojisi
Cin burcum faredir... ilginc... 2008 yilimi da iyi degerlendiremedim acikcasi... salakligimin kurbani oldugum diyeyim... her neyse...

Esim de Hinzir burcu (diger adini kullanmak istemiyorum) hayatta sürekli siritip duran ve herseye gülen birini görürseniz bilin ki yili Hinzir yilidir... ki 2009 yilini fazla duygusalliktan hata yaparak benimle evlendigini düsünüyorum gülücük bir ömür ceksin bakalim cezasini simdi benimle gülücük

Her neyse ama bana göre en güzel asiklar Tavsan yillaridir... Sonra Yilan yilindan cidden korkun diyorum ... sevmiyorum bu yili ya... ama cocugum olursa aman allahim yilan yilindayiz, demekki gölgeme düsüyor heralde dil çýkarma sevmedigin ot basinda biter hesabi... Her neyse yine de sevecegim yönlerini bulurum ben...

Ayrica bu cin astrolojisini bizim astrolojiye eslestiriyordum örnegin Fare=koc, manda=boga gibilerinden... ama bir sitede daha farkli bir eslestirme görmüstüm... Artik hangisi dogru bilinmez...

Kendi fikrimce gözlemledigim cin burclari kisileri hakkinda bir kac karalama yapayim...iyi ve kötü yönleriyle...

Fare: Cok hirsli... kazanmak isteyen ayrica cocuksu bir yanlarinin oldugunu düsünüyorum.... Ticarette zar zor basarili olabiliyorlar...Dedigim dedik....

Öküz: Cok sakin buluyorum bu kisileri... hedeflerine sakin ve sessiz variyorlar... Maddi yönleri de gayet verimli...Emir altinda calisabildiklerini düsünüyorum...

Kaplan: Bu yildakiler de genclik yillarinda bazi kararsizliklar yasiyorlar sonra sectikleri alanda gayet basarili oluyorlar... Erken evlilik görülüyor...

Tavsan: Cekingen kisiler ama bir o kadar da yirticiliklari var (belki bayanlarda gecerlidir daha cok bu)... Ama iyi bir asik olduklarini düsünüyorum...

Ejderha: Icten ice cok büyük bir güce sahipler... bu en ufak yaslarda bile kendini gösteriyor... Aileyi cok sevmelerine ragmen iclerinde bir aile acisi tasiyorlar...

Yilan: Israrla kendi sözlerini dinletmek isteyen insanlar... aksi halde terkedilirsiniz o kisiler tarafindan ya da sert yönlerine maruz kalabilirsiniz.... Ama bir o kadar da sahiplenici ve besleyici insanlar, zor da kalanlara yardim etmeyi seviyorlar...

At: En hareketli insanlar gözlemlediklerim arasinda... bitmek bilmeyen bir enerji... is alaninda basari, maddi ferahlik... ama diplomasiden uzak... ask da da pek tutarli olduklarini düsünmüyorum...(daha cok erkeklerinde)

Koyun: Mülayim insanlar... gücleri sadece yakinlarindakine yeter... hayat boyu cogu konularda bir begenmeme söz konusu...

Maymun: Esprili insanlar... Bilgiye asik... Doga, deniz onlar icin vardir sadece... Biraz da fazla atip tutmasalar ...

Horoz: Genel anlamda soguk, basarili... gercekten de müzikle ilgilenen insanlar cogunlukla Horoz yili... Kariyere önem verirler ve genelde fazla konusmazlar...

Köpek: Cidden kizdiklarinda bir saldirilari vardir ama genel olarak insancildirlar... Hayati bosvermislikleri de olabilir...
Fazla agresif... disaridan cok sakin sanirsiniz yanilmayin...

Hinzir: Sürekli gülen bir varlik... ama genel anlamda aslinda cok sinirliler...iyi vakit gecirirsiniz onlarla muhabbet vs.. Kendi islerini kurarlar...

Bunlar benim gözlemlerim arkadaslar.. illa böyle olacak diye bir sey yok tabi...

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
02-11-2012 02:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Kızılderili Astrolojisi Simurg 13 15,318 04-27-2012 06:19 PM
Son Mesaj: Akbaba
  Celtic astrolojisi salmakis 1 3,537 08-03-2007 03:48 AM
Son Mesaj: Angel

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir