Değerlendir:
  • 30 Oy - 2.53 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Horoskopta ilişkiler nasıl yorumlanır?
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Horoskopta ilişkiler nasıl yorumlanır?
İlişkiler

Yazan:
Carol Rushman

Çeviren: Banu Kuru, Esq

Kosmos'un 10. sayısından (#3) tekrar basımdır. 1980 SWAC Konferansındaki çok uzun iki dersten bir bölümdür.

İnsanların, ilişkilerde aradıkları nelerdir; aradıkları, onları birlikte tutan görülmez bir yapışkan mıdır?

İlk önce, onların birlikte nasıl bir bağlantı içinde olabileceklerini görmek için doğum anındaki (natal) haritalarına bakmalısınız! Kişisel gezegenlerine, 1. ve 7. eve, seksüel evlere ve haritanın tümüne bakın.

İlk önce haritanızda Güneş ve Ayın nasıl bir açı yaptığına bakınız. Uyum içinde açı yapıyorlar ise, bu muhteşem bir şeydir. Bu durum, bütün insanlarla ilişkilerine ilişkindir. Onların anne ve babaları da, kendilerine hamile kalındığında birbirlerine aşıktılar. İçsel ve dışsal yapıları birbiriyle uyum içindedir. Sizin egonuzu harekete geçiren şeyler ile duygusal yapınız çok rahattır. Mars ve Venüs uyumlu bir ilişki içinde olduğunda, arzularınız ve istekleriniz de uyum içindedir ve bu insanlarla ilişki kurarken muhteşemdir. Hepimiz böyle bir duruma, zamanla ilerletimler (progresyonlar) sayesinde sahip olabiliriz. Ben, aynı zamanda içsel gezegenlerin Uranüs, Neptün ve Plüton ile (Satürn de dahil olmak üzere) nasıl bir ilişki içinde olduklarına bakarım, çünkü bu gezegenler derinden ve içten bir şekilde çalışırlar. Plüton ile bir çok içsel gezegeni açı yapan bir kimse bir sürü rekabete dayalı ilişkiye girecektir. Plüton oyun oynar. Akrep burcu ile oyun oynamayınız. Kaybedersiniz. Muhtemel güç savaşları olacaktır. Siz, kontrol eden veyahut kontrol edilen olacaksınız. Bu durumda, kesinlikle Plüton 7. evdedir. Gücünüzü verebilir ve daha sonra geri alırsınız ve ilişkiyi bozarsınız; kıskançlık ve rekabeti de bozarsınız. Açılardan bahsettiğimde, aslında hem kolay hem de zor açıları kastediyorum. Ay ile üçgen açı yapan Plüton duygusal açıdan manipulatif olabilecektir, ancak tabii ki, kare de olduğu kadar kötü olmayacaktır.

Uranüs, heyecan ve dramatik değişiklik, ek olarak, özgürlüğü, bağımsızlığı ve bireyselliği simgeleyen gezegendir. Dolayısıyla, Uranüs ile açı yapan birçok içsel gezegeniniz olduğu taktirde, herhangi bir kişinin size yön vermesi, yapılandırması için hayatınızda hiç (bir zaman) izin verecek misiniz? Onlar, romantizm ve heyecandan hoşlanırlar ve ilişki siz anlardan bir şey isteyene kadar iyi gidecektir. Bu herhangi bir şey olabilir. Bütün vericiliği siz yaptığınız ve sizin ile ilgilenmesini istemediğiniz sürece her şey iyi olacaktır. Siz onları özgür bırakmalısınız. Eğer, siz bir erkekseniz, Güneş'i, Mars'ı ve Uranüs'ü T kare yapan bir bayan gördüğünüzde içkinizi alıp ve barın diğer ucuna gidebilirsiniz. Eğer, bir erkeğin Güneş'i, Venüs'ü ve Uranüs'ü T kare yapıyorsa, bayanlar bu sefer aynı şeyi yapmalıdır.

Neptün, illüzyon, karışıklık, yanılgı, fantezi ve parıltılardır. Bu insan her zaman ideal olanı arar. Eğer siz güçlü bir Neptünyen kişiliğe sahipseniz veyahut Neptün transiti yaşıyorsanız sizin aşık olduğunuz İsa bilinci olandır. Demek ki, Neptün içsel gezegenler ile açı yaptığında, ışıltıyı ve fanteziyi, mükemmeli ve ideal olanı arar.

Satürn farklıdır. Venüs ile üçgen açı yapsa dahi sevginin doğasını soğutur. Daha fazla korku, ikilem ve çekingenlik vardır. Dışsal gezegenler kadar Satürn süblim değildir.

Diğer önemli olan bir şeyde, o insanın ne kadar benim yaşamıma katkısı olduğu ve aynı şekilde benim de onun yaşamına ne kadar katkıda bulunduğumdur. Örneğin, eğer haritanızda negatif bir açıya sahipseniz, birisi sizin hayatınıza girebilir ve onu zorla uygulamaya geçirtir ve sizde ortaya çıkmasına nende olur; veyahut açılar üçgen yahut sekstil ise negatif yönleri yumuşatabilir.

Benim Mars ve Satürn karem var. Bu durum iş ve başarı için mükemmeldir. Benim hayatıma girip de bu kareyi T kareye dönüştürenler en kötüyü ortaya çıkarmaktadırlar. Çünkü kare açılar çok karizmatik ve manyetikdir, sizler onları çekmektesinizdir. Bunun gibi bir kareye sahipseniz, bu açıyı T kare yapacak kişileri davet etmeyiniz.

Evlerdeki gezegenler aracılığı ile diğer insanları psikolojik olarak etkilemektesiniz. Yükselen burç (ASC) aracılığı ile yapılan temaslar, her zaman iletişimin en dinamik noktalarıdır. Benim Yükselen burcum Oğlak ve Güneşi Oğlak burcunda olan kimselere kapılmaktayım. Oğlak yönümü daha çok ortaya koyabilmekteyim. Dolayısıyla bir oğlak yükselen, güneş oğlak burcunda gibi olmak istemekte ve oğlak burcu olan da benim aşikar bir şekilde ortaya koyduklarıma çekilmektedir. Bu çift yönlü bir çekimdir. Birinci ev etkileşimleri, çok güçlü ve dinamiktir. 12. ev gezegenleri ile irtibata geçmek çok zordur. Eğer gezegenleriniz 12. evde bulunuyorsa, sizin kişiliğinizle açık olarak ilişkilendirilemeyecektir. Eğer bazı alanlarda denge içinde değilsek, bir başkası bize bunu sağlayabilir ve o değeri karakterimizde inşa edebiliriz.

Ayın bağlantıları düzensiz bir şekilde değişmektedir. Eğer haritalarınız arasında kare açıya sahip değilseniz, değerini kaybedecektir... çok sıkıcıdır. Ay, duygusal doğamız, karakterimiz ve iç güdüsel davranış biçimleri ile ilgilidir. Büyüme ve eviniz ile ilgili bakış açınızı anlatmaktadır. Haritanızda T kareniz var ise ve birisi gelip de onu grand cross yapıyor ise bu daha iyidir. Güneşiniz bulunduğu evde parlayacak, hafifçe yakıp kavuracak veyahut ışık saçacaktır.

Kavuşum içinde olanlar çok ilginçtir. Derinden sizi etkileyen ve hareket eden ve çözümlenmesi gereken konular gibidir. Eğer iki insanın güneşleri kavuşum içinde ise birbirlerini özlerler. Bir kare çarpar ve farlılığı çözer, fakat kavuşum olduğu zaman, hiçbir zaman gerçekten o insanın neden ibaret olduğunu bilemezsiniz.

Bir haritaya incelemeye başladığımda, ilk önce Güneşe bakarım, çünkü Güneş sizin gerçek yaşam kaynağınızdır. Sizin egonuzudur. Sizin Güneş'inizin diğer kişinin Güneş'i ile nasıl bir ilişki içinde olduğuna ve enerjilerinizin uyum içinde çalışıp çalışmayacağına bakarım. Sinastiride karşıt açılar iyidir. Her iki haritada yakın ilişki içinde olanlara bakarım.

Venüs'ü Satürn ile açı yapan haritalar insanları birlikte tutar, çünkü Satürn bir yapışkan gibidir. Bir kare, bu birlikteliği çok sıkı tutacaktır. Satürn bağlantısı olmayan ilişkilere çok ümit vermemekteyim çünkü Satürn karşısındakine senden sorumlu olacağım, sana yemek pişireceğim ve çalışacağım ve buna benzer şeyler söylemektedir. Satürn'ün diğer haritada Mars ile kavuşum yaptığı haritalar görebilirsiniz. Bu pek iyi değildir fakat fazlasıyla manyetiktir. Eğer bir kadının Satürn'ü bir adamın Mars'ının üstünde ise ona olan arzusu, umutları ve tutkusu erkeği bir çok kereler psikolojik olarak zayıf, aciz bırakacaktır, çünkü eğer erkek dış dünyada kadının istediği gibi davranmaz ise seksüel bir manipülasyon olacaktır. Bir erkeğin Satürn'ü bir kadının Mars'ı ile birleşirse bu taktirde kadını çekingen yapacaktır. Kendini özgür hissetmeyecektir. Onunda problemleri olacaktır. Mars Plüton açıları şiddeti teşvik etmektedir, özellikle kedi haritanızda da varsa. Plüton'un yükselen burçta (ASC) olması veya köşe evlerde olması, sizin kendi gücünüzdür ve hayatınızı dönüştürmek ister. Bu tür insanların farkına varacaksınızdır. Çok güçlü yanları vardır. Plüton Merkür ile karşıt ise çok sert bir dile sahip olabilir. Haritalar arasında iyi Merkür iletişimler görmekten hoşlanırım. Eğer herhangi bir temas yok ise Ay ile Merkür size konuşmak için kabiliyet verecektir. Kare var ise, birbirlerini yanlış anlayabilirler, fakat bunun üstesinden gelebilirler. Kinkos açı olduğunda, bir tarafın gönderdiğini diğer taraf anlamamaktadır. Derinden sizi etkileyen ve hareket eden ve çözümlenmesi gereken konular gibidir .

Birinci ev girişi, sizin kim olduğunuz, 7 ev ise bir ilişkide ne aradığınızdır. 2.ev, seksüel ilişkiye sizin ne getirdiğiniz, 8. ev ise ne aradığınızdır. Eğer, sizin 8. eviniz Koç ise atak, seksüel açıdan dinamik bir eş istersiniz. 2. eviniz terazi ise, ilişki için güzel bir ortam hazırlarsınız, mum ışıkları ve müzik. 8. evi Boğa olan birisi, güzel bir vücut, iyi bir fiziki yapı arar. 2. evi akrep olan biri muhtemelen karşısındaki kişiyi seksüel deneyimler vasıtasıyla değiştirme kabiliyetine sahiptir. Karşı tarafın farkına vardırıldığı, bir güç ve çekim fazlasıyla vardır. 8. evi ikizler olan birisi, deneyim, komünikasyon ve yeni bilgi arar. Sizin farklı olmanızdan hoşlanır. 8. evi İkizler, Başak veya Merkür'ü 8. evde olan biri, ilk önce iletişim kurmak ister. Sizin kafanızın içine girmek ister. Yay burcu olanlar, ilişkiye derin bir bilgelik, tecrübe, özgürlük ve dürüstlük getirecektir. 8. evi Yengeç olan birisi, güven ve duygusal açıdan beslenmek ister. 2. evi Oğlak olan seks tecrübesine asalet ve kontrol getirecektir. 8. evi aslan olan, dramatik olanı, ve onları bütünüyle dramatik biri haline getirecek kişiyi ister. Eli açıklıktan hoşlanacaktır. 2. evini kova kesenler, ilişkiye yeni teknikler, icatlar ve farklılık getirecektir. Başak çok titiz, akıl yönünden çalışkan, teknik olarak kabiliyetli olanı arayacaktır. 2. evi balık olanlar, muhteşem bir dünya ve seksüel deneyi düşüncesi sağlayacaklardır. Kendilerini, deneyimler içinde kaybedeceklerdir. Teşekkürler.


ISAR © 2005 - 2007

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
04-20-2007 08:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Cvp: Horoskopta ilişkiler nasıl yorumlanır?
Yedinci ve Sekizinci Evler

Venüs ve Ay’ın yanısıra 7. ve 8. evler de yakın ilişkilerle ilgilidir. 7.ev geleneksel anlamda evlilik ve birincil ilişkileri temsil eder. 8. ev ise 7. evde başlayan ilişkinin tamamlandığı ilişkinin ana yapısını teşkil eder. Bir eş 7.evin sembolizmine uyup 8.evin ifade ettiklerine uymuyorsa bu ilişkinin derinleşmeyeceği ortadadır. Dışarıdan iyi görünmesine rağmen ilişkinin içi doldurulamayabilir. 8. evdeki konumlar iyi ancak 7. evdekiler değilse bu durumda eşinizi bulamamanızdan da bahsetmek mümkündür.

7. ve 8.evlerinbaşlangıç çizgileridiğer burçlar da olabilir; birbirine bitişik burçlar doğal müttefikler değildir ve yakın ilişkilerin kurulması için birçok özelliğin bir arada bulunması gerekir. Bu derinlerdeki buluşmayı sağlamak, anahtarı deliğine sokup çevirmek kadar kolay değildir. Kilidin açılması için birçok parçanın uygun yerlere yerleşmesi gerekir.

7. ve 8. evlerin "diğerleri"ne işaret etmeleri bu evlerin projeksiyon yapmak (yansıtma) için olgunlaşmış olduğunu gösterir. Yani haritanın bu alanında kendimizi ifade etmektense bu özellikleri taşıyan eşler ararız. Haritanızın 7. evindeMarsvarsa dinamik ve inisiyatif alabilen eşler ararsınız. Bu sizin durumunuz için geçerli olmadığı takdirde sizin dinamik, bağımsız ve inisiyatif alabilen bir yapıda olmadığınızdan söz edilebilir. Bu projeksiyon bize ait kimi tarafları başkalarına atfettiğimizi göstermektedir. Haritadaki bu konudaki diğer noktalarda olduğu gibi 7. ve 8. evler de tamamen sizin hakkınızda bilgiler verir. Her türlü ilişkide kendinizi ne şekilde ifade etme gereksiniminde olduğunuz bu evlerle açıklanır. İdealde eşinizin sizdeki bu nitelikleri destekliyor olması gerekir. Aksi takdirde ilişki genişleyecek alan bulamaz. 7.ve 8. evler size aittir; sakın ha kimseye vermeyin.

Uyumluluğun Doğası
Uyumluluk nedir? Astrolojik geleneklere göre iki harita arasındaki uyumlu açılar olumlu bir ilişkinin göstergesi olarak algılanmaktadır. Elbette ki başarılı bir ilişki için bir dereceye kadar bu ahenk gereklidir. Ancak bakılması gereken diğer noktalar olduğu da unutulmamalıdır. Örneğin, Venüs ve Mars cinsel uyumluluğun göstergesidir. Ortak üçgen ve altmış derecelik açılar enerji akışını kolaylaştırırken bir süre sonra sıkıcılığı da beraberinde getirebilir. Yine de meydan okuyucu bir açıile karışık bir uyum cinselliği her iki taraf için de ilginç hale getirecek dinamizmi korumaya yardımcı olabilir. Örneğin; Venüs’ünüz partnerinizin Mars’ına otuz derecelik açı yapıyor ve partnerinizin Venüs’ü sizinki ile karşıt konumdaysa.
Çiftler kendilerine ait küçük bir evren yaratma eğilimindedirler. Çifti oluşturan bireylerin ortak kabulüne giren herşey doğrudur. Bu, çiftlerin haritaları ya da haritalarının kimi kısımlarının benzerlik gösterdiği durumlarda bireylerin gelişimini engelleyici bir tutum olabilir. Uyumluluk denen şeyi nevroz paylaşımı olarak görebiliriz. Bu durum, çiftlerin haritasındaki gezegenlerin tamamı arasında herhangi bir uyum olmadığı takdirde yararlı olabilir. Biraz gerilim hem hayatı ilgi çekici hale getirir hem de ilişkiye bir perspektif kazandırır. Ezoterik yazarDion Fortune , ideal ilişkinin yedi çakra arasında değişen benzerlik ve farklılıklar gösterdiğine inanmaktadır. Bu durum sayesinde eski ve yeninin doğru dengesini sağlayarak ile statik kalmak yerine ilişki daha da derinleştirilebilir.

Bazı insanların geleneksel anlamda alışageldiğimiz uyumluluğu istemedikleri ya da buna gereksinim duymadıkları da doğrudur. Eğer Uranüs, haritanızda 7. yada 8. evdeyse ilişkiler yoluyla farklı deneyimler yaşamak ihtiyacında olan birisi olmanız muhtemeldir. Sizden tamamen farklı bir insana ilgi duymanız bir felaketle sonuçlanmak durumunda değildir. İlişkiyi sağlam tutmak için yapılacak birkaç önemli bağlantı sayesinde bu ilişki tam sizin ihtiyaç duyduğunuz ilişki tarzına dönüşebilir. Bu anahtar bağlantılar Ay, Güneş, 1.ev -7.ev ekseni ya da Ay Düğümleri gibi bağlantılardır. Bunlar, bir çifti farklılıklarına rağmen bir arada tutarak gelişen bir birliktelik oluşturmaya yarayan kritik noktalardır. Yukarıdaki kritik noktalar haritada bulunmadığı takdirde bazı haritalarda Venüs-Mars açılarının mükemmelliği ilişkinin sağlıklı olduğunu göstermeyebilir.
Bir ilişkinin süresinin uzunluğu o ilişkinin başarısının ya da tarafların inadının göstergelerinden sadece bir tanesidir. Birşeyler öğrendiğimiz sürece başarılı kısa vadeli ilişkiler de kurabiliriz. Herbirimizin bu ölçümlemeyi yapmak için kullandığımız farklı değerler vardır; bir ilişki için harcanan zaman, enerji ya da duyguların bu ilişki için deyip değmediği gibi. Bize kendi içimizdeki kapıları açmamıza yardım edecek birisi ile tanışabiliriz.

Uyumluluk Analizi
Bir çift için uyumluluk analizi yapacağım zaman işe iki doğum haritasını karşılaştırarak başlamam. Öncelikle her haritayı tek başına incelerim. Bu sayede çiftin her üyesinin bireyselliğini ortaya koyarak çifti anlama yoluna giderim. Doğum haritası, içtenliği anlamanın anahtarıdır. Bir insan kendisinde sevgiyi barındırmadıkça karşısındaki kişiden sevgi alması çok zordur. Çiftlere yönelik danışmanlık verirken dikkat edilmesi gereken ilk nokta, her bireyin öncelikle kendi ihtiyaçlarının farkında olmasını sağlamaktır.
Bir kişinin kendisini algılaması sağlam ve incinmeyi göze alan bir yaklaşımda olduğunda içtenliğin kapıları açılır. Sağlıklı bir ilişkinin temelinde iki sağlıklı birey vardır. Burada sözü edilen sağlık, mükemmelliyet değil tam bir açıklık ve ihmalin olmaması durumudur. Sağlık, kendimizi tanıyıp açmaya, bu konuda konuşmaya ve dinlemeye istekli olma halidir. Bu tarz bir dirilik ortaya çıktığında içtenlik de beraberinde gelir ve sürekli bakım ve sulama sayesinde uzun sure çiçek açmaya devam eder.

Çeviren: Sibel Örde

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-01-2008 10:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
Cvp: Horoskopta ilişkiler nasıl yorumlanır?
Beatricé Yazılan:Satürnün ilişkiyi kalıcılaştırması konusunda, gerçi daha önce sormuş olabilirim ama anımsayamıyorum, birinin Satürnü diğerinin Güneşiyle kavuşuyorsa ( hem de yarım derecelik orbla ), bu bağlayıcı etki yaratır mı? Vereceği olumsuzluklar ( Satürn sahibinin diğeri üzerinde baskı kurması, onu kısıtlaması gibi ) mı baskındır olumlu etkiler ( sanırım bulamadım pek anlamadım ) mi?

diğer etkilerden bağımsız olarak düşünürsek ;

satürn sahibi Güneş sahibinin canlılığını , coşkusunu kısıtlayabilir + tabii aynı zamanda ilişkilerde Satürnün TUTKAL vazifesi gördüğünü düşünürsek uzun vadeli-istikrarlı-sağlam birliktelik olasılığınıda arttırır.

yani Beatrice olumlu etkisimi baskındır , olumsuz etkisimi konusu kişiye göre değişir bence.

12-02-2008 02:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nisan15 Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip
lt=
Mesajlar: 669
Üyelik Tarihi: May 2011

Rep Puanı: 30

Mesaj: #4
RE: Horoskopta ilişkiler nasıl yorumlanır?
gözlem akterımıdır. Konuyu okuyunca paylaşmak istedim. 7 ev bir eşte neler aradığımız 8. ev ise tamamlayıcı denilmiş kısaca ..

7. evi kova olan ve bu evde uranüsü olan, 8 evi balık olan biri .. Hayatında koç burcu biri var koçun yönetici gezegeni mars ve güneşi ve ayı uranüse kare yani uranyen özellikler taşıyor fazlasıyla .. bunlar 7. ev gelelim 8. eve

Ne demiştik 8. ev balık gezegen yok karşı tarafın yükseleni balık ve yönetici gezegeni jüpiter ise yükselen ile kavuşumda .. enteresan astroloji cok enteresan inceledikce ve karşılaştırtırdıkça insan şaşırıyor
-----------------------------------------------------------------------------------

HARİTAM

''Kelimelere yüklediğim anlamı, ancak ben bilebilirim.'' GORGİAS
11-17-2011 08:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yaş Farkı Olan İlişkiler JoMaJa 124 160,764 07-03-2017 01:32 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Horoskopta 5 ve 8. evler salmakis 29 36,761 08-08-2016 04:01 AM
Son Mesaj: Nin.Me.Sar.Ra
  Sizin Gezegenleriniz Partnerinizi Nasıl Etkiliyor? Demet Hoşmen 42 92,864 02-11-2013 10:48 PM
Son Mesaj: VenüsünKızı
  Yabancı Kökenli Kişilerle İlişkiler/Evlilikler JoMaJa 76 100,244 01-10-2013 04:31 AM
Son Mesaj: selinnnn
  Sinastride açılar nasıl hesaplanır? zorlamak 1 6,946 12-03-2011 03:09 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Sİnastri İlişkiler Haritası Yorumlama nev_bahar 1 67,136 06-15-2008 12:35 AM
Son Mesaj: nev_bahar

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir