Değerlendir:
  • 27 Oy - 2.59 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transit Satürn Akrep Sınırlarında
Yazar Mesaj
ekinoks Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 376
Üyelik Tarihi: Sep 2011

Rep Puanı: 43

Mesaj: #91
RE: Transit Satürn Akrep Sınırlarında
(09-24-2012 01:12 PM)lacrimosa Yazılan:  benim 5. evimde olacak ama hangi gezegenlerle açı yaptığını bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz
Merkür akrebinle kavuşacak..Aşk, eğlence, hobi, çocuklar, sanat gibi konularında sabit fikirli, ısrarcı, şüpheci, endişeli, takıntılı düşünme yapını gözden geçirmene neden olacak olaylar yaşayabilirsin.Sonuç olarak satürn ilk önce senin düşünce sistemini etkileyecek.
09-27-2012 10:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Lajâ Çevrimdışı
.::скорпион::.
*****
Scorpio Vip
lt=
Mesajlar: 131
Üyelik Tarihi: Jan 2010

Rep Puanı: 44

Mesaj: #92
RE: Transit Satürn Akrep Sınırlarında
Uzun süredir Terazi burcunda hareket disiplin yıldızı Satürn 5 Ekim 2012 tarihinde Akrep burcuna geçiş yapacak ve Akrep burcundaki transitini 23 Aralık 2015 tarihine kadar sürdürecek.

Geçtiğimiz yıllarda Terazi burcunda hareket eden Satürn’ün etkisiyle her türlü ilişkide daha dengeli olmaya çalıştınız. Hatta çatışma yaşamamak için kendinizden tavizler verdiniz. Tek başınıza hareket etmektense birliktelikleri tercih ettiniz ve sorunların çözümü için uzlaşmacı bir tutum sergilediniz.

5 Ekim itibariyle Satürn’ün Akrep burcuna geçişiyle her şey değişmeye başlayacak. Satürn’ün Akrep burcu geçişinde kendi kaynaklarınıza güvenmeyi ve sahip olduğunuz şeyleri daha iyi değerlendirmeyi öğreneceksiniz. Bu etki altında gerek iş gerekse özel hayatınızda bağlılık duyduğunuz her şeyi sorgulayacak, gizli kalmış isteklerinizin farkına varacak, bilinmeyene ve spritüel konulara daha çok ilgi duyacaksınız. Satürn Terazi burcundayken sorunları daha ılımlı bir şekilde halletmeye çalışırken, şimdi Satürn’ün Akrep etkisinde daha kesin kararlar ile hareket edecek ve güç savaşları içine gireceksiniz.

Satürn sınırlayıcı ve kişiye sorumluluklarını fark ettirici kozmik bir güçtür. Etkisi ağır ve uzun sürelidir. Satürn kişiyi en çok yükselen burç çizgisi ile ( ASC noktası ) kavuşum yaptığında zorlar. Kişi bu dönemde yaşadığı olaylarda engeller ve sorunlar ile karşılaşır, yaşananlar nedeniyle ruhsal ve fiziksel yönden sarsılır. Bu etki altında iradeleri güçlenir ve kişiliklerinde gelişme olur. Aynı şekilde zorlanma birde Satürn’ün Güneş’le oluşturduğu birleşim sırasında yaşanır. Satürn’ün horoskopta her hangi bir planetle oluşturduğu birleşimde son derece etkilidir. Önümüzdeki yıllarda yükselen Akrep burcu ve öz burcu Akrep olan kişiler Satürn’ün Akrep burcundaki transit etkisinden fazlasıyla nasiplerini alacaklar. Satürn şanssızlık ve engeller yıldızı olarak bilinse de ben bu düşünceye katılmıyorum. Satürn transitinin yaşattığı zorluklar ve kayıplar aslında öğrenmeniz gereken derslerdir. Kısıtlayıcı durumların ve engellerin kaynağının gözünüzde büyüttüğünüz kişiler ve olaylar olduğunu anlamanız işinizi kolaylaştıracaktır. İrade gücünüzü kullanarak sorunları aşabilirsiniz. Aslında yaşanan zorlukların nedeni transit Satürn değil, olayları kendi akışına bırakan rahatlık, disiplinsizlik ve iradesizliktir. Transit Satürn’ün enerjisi bulunduğu ev konumuna göre hayatınızdaki fazlalıkları ayıklatarak, ilişkilerin boyutunu anlamanıza, gerçekleri görmenize, korkularınızla yüzleşmenize ve ruhsal yönden gelişmenize yardım eder.

Zorlayan, disipline eden ve öğreten Satürn’ün etkisi geçtiği evlere ve hareket ettiği burçlara göre herkes için farklı alanlarda olacaktır.

Not: Yorumları okurken öz burcunuzdan çok yükselen burcunuzu daha çok dikkate almanız gerekiyor.


Koç burcu

Sizler Satürn’ün Akrep burcundan geçiş sürecini finansal, cinsel, duygusal ve spritüel olayların sorgulandığı bir dönem olarak yaşayabilirsiniz. Bu etki altında yaşamda göz ardı ettiğiniz bazı olaylar açığa çıkarak sizi zorlayabilir. Eşin veya ortağın yaratacağı sorunlar ve ortak paylaşımların getirdiği maddi sorumluluklar söz konusudur. Aldığınız kozmik etki ile aşırı istek ve bağımlılıklarınızı sonlandırarak yeniden yapılanma sürecine girebilir, sizi zorlayan yüklerden ve ilişkilerden kurtulmaya çalışabilirsiniz. Ruhsal yönden aydınlama amacı ile araştırmalara yönelebilir, spritüel konulara ilgi duyabilir ve arınma yoluna gidebilirsiniz. Bu dönemde gelecek endişesi ve ölüm korkusu ile sarsılabilir ve kişisel kazançlarınızı güven altına alma duygusu ile hareket edebilirsiniz. Ölümün kaçınılmazlığının farkına varabilir ve bazı davranışlarınızı düzeltmeye çalışabilirsiniz. Yaşadığınız olaylar ortağınızın, eşinizin veya başkalarının desteği olmadan ayakta durmanız için sizi zorlayacak ve kendi gücünüzün fakına varmanızı sağlayacaktır. Bu etki altında kredi kullanımı ve borçlanma konusunda dikkatli olmalı, başkalarına güvenmeden kendi yağınızla kavrulmaya çalışmalısınız.


Boğa burcu

Son yıllarda çok çalışan ve detaylar içerisinde yorulan ve sağlık sorunları ile uğraşan sizler önümüzdeki yıllarda Satürn’ün Akrep burcundaki transit etkisini evlilik ve ortaklık ilişkilerinizde hissedeceksiniz. Bu dönemi her tülü ilişkiyi sorguladığınız, evlilik ve ortaklık ilişkilerinde zorlandığınız bir zaman dilimi olarak yaşayabilirsiniz. Ayrılıklardan çok ilişkilerin sınırlarının belli olduğu ve ne derecede bu ilişkiye ihtiyaç duyduğunuzu anladığınız bir zaman olarak düşünmelisiniz. Bu etki altında ilişkinizde belirgin bir soğukluk ve geri çekilme gözlemlenebilir. Satürn’ün etkisiyle eşiniz veya ortağınız tarafından kısıtlanabilir, kendinizi baskı altında hissedebilir ve ilişkinizde kalıcı düzenlemelere gidebilirsiniz. Eğer ilişkinizde bu güne kadar gerçekleri görememiş ve güven oluşturmamışsanız sarsıcı ve hüzün verici deneyimler kaçınılmaz olacaktır. Sadece kendinizi değil, eşinizle, ortağınızla ilgili konuları da göz önüne almak durumundasınız. Yine bu etki altında ciddi ortaklıklara ve anlaşmalara da imza atmanız söz konusu. Zarar görmek için karşınızdaki kişileri iyi incelemeli ve kararlı hareket etmelisiniz. Bu süreçte ikilem içinde kalmanız her konuda başarı grafiğinizi aşağı çekebilir.

İkizler burcu

Geçtiğimiz yıllarda sevgi, aşk, çocuk ve toplumsal ilişkiler konusunda bir hayli zorlandınız. Artık Akrep burcuna geçen Satürn’ün etkisini çalışma ortamındaki ilişkilerinizde ve sağlık konusunda hissedeceksiniz. Bu etki altında artan iş yükü ve sorumluluklar, genel sağlığınızı ilgilendiren olaylar nedeniyle zorlanabilirsiniz. Aslında ortaya çıkan sorunların çoğunun alışkanlıklarınızdan kaynaklandığını bilmelisiniz. İyi disipline olamamış, düzensiz ve verimsiz çalışan biriyseniz işte sorun yaşayarak işinizi değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınız sağlıklı ve düzenli değilse, zararlı alışkanlıklarınız varsa; sağlık sorunu ile karşılaşmanız sonucunda bir şekilde kendinize çekidüzen verme zorunluluğu duyabilirsiniz. Yeni bir diyet ve egzersiz programı uygulamak için bu dönemi iyi değerlendirmelisiniz. Yine bu etki altında çalıştığınız ortamda bulunan kişilerin sizin hakkınızda gerçek düşüncelerini öğrenebilir, işte kendinizi disipline etmeye çalışabilirsiniz. Gerekli sabrı ve özveriyi gösterirseniz çok iş başarabilir ve işinizi sağlam temeller üzerine kurabilirsiniz. Boş veren bir yapıdaysanız yıkım ve iş kaybı kaçınılmaz olacaktır. Sağlık sorunları da cabası. Sıkı çalışmaya, yorulmaya, iş yeteneklerinizi harekete geçirmeye hazır olmalısınız.


Yengeç burcu

Saklı süreç konumunda bulunan Satürn sizi geçtiğimiz yıllarda ev ve aile ile ilgili konularda bir hayli zorladı. Artık Akrep burcuna geçen Satürn’ün etkisini toplumsal ilişkilerinizde, aşk hayatınızda ve çocuk konusunda hissedeceksiniz. Bu etki altında duygusal ilişkilerinizde daha önce hissetmediğiniz engel ve baskı oluşturan durumlar ile karşılaşabilir ve ilişkilerinize sınır koyabilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili sorumluluklarınızın farkına varabilir ve duygusal ilişkilerinizde sorun yaşayabilirsiniz. Sevilmeme ve yalnızlık hissiyle eşinizden, sevgilinizden, çocuklarınızdan veya başkalarından çok fazla ilgi beklerken, aslında yakın olmak istediğiniz kişileri davranışlarınızla kendinizden uzaklaştırabileceğinizi unutmamalısınız. Bu dönemde zarar görmemek için etrafınıza duvar örebilir, ilişkilerinizde sevgi ve sadakati sorgulayabilirsiniz. Kendinizi keyifsiz hissedebilir, cansız ve neşesiz olabilir, oyun hobi ve eğlence türü etkinliklere zaman ayırmakta zorlanabilirsiniz. Olumlu etkisinde artan konsantrasyonunuzla organizasyon gerektiren işlerde ve yaratıcılık isteyen çalışmalarda başarılı olabilir, kalıcı ilişkilere yönelebilir ve çocuklarınızla daha çok ilgilenebilirsiniz.

Aslan burcu

Artık saklı süreç konumundan çıkan ve Akrep burcuna geçen Satürn’ün etkisiyle ev ve aile ile ilgili konularda zorlayıcı koşullar ortaya çıkabilir. Bitişlerin ve yeni başlangıçların yaşanacağı bu dönemde artan sorumluluklar, yaşam yeri ile ilgili sıkıntı verici durumlar ve ailevi sorunlar söz konusu… Bu etki altında ailenizle ilgili konularda kendinizi baskı altında hissedebilir, bulunduğunuz yerde sıkışıp kaldığınızı düşünebilir ve yeni arayış içine girebilirsiniz. Bu durum yeni bir ev almak ya da yer değiştirmek şeklinde olabileceği gibi, evlenmek ve yuva kurmak anlamında da olabilir. Bu dönemi sadece ev ve aile için değil, kariyer edinmeniz ve hedeflerinize ulaşmanız için de endişe duyduğunuz ve yeni temeller oluşturduğunuz bir zaman dilimi olarak da düşünebilirsiniz. Yaşadığınız ortamı kendinize uygun hale getirmeye çalıştığınız kadar, işinizi veya mesleğinizi de değiştirmeyi düşünebilir ya da çalıştığınız ortamı yeniden yapılandırma çabası içine girebilirsiniz. Yaşamınızda gereksiz ve size uymayan her şeyi bu süreçte silerek yeniden yapılanma yoluna gidebilirsiniz. Sağduyu ile hareket etmeniz ve her şeyi uzun vadeli düşünmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.


Başak burcu

Geçtiğimiz yıllarda saklı süreç konumunda olan Satürn’ün etkisi ile parasal konularda epeyce zorlandınız. Önümüzdeki yıllarda yine saklı süreç konumunda hareket eden ve artık Akrep burcuna geçen Satürn’ün etkisiyle bilgi ve becerileriniz hakkında kendinizi güvensizlik hissedebilir, iletişim ve eğitim konusunda ise zorlandığınızı düşünebilirsiniz. Aslında bu dönem araştırma ve her çeşit derin düşünme için son derece uygun bir zaman dilimidir. Bu etki altında eğitim planlarınızı, öğrenme ve yazma metotlarınızı, fikir ve düşüncelerinizi sorgulayabilirsiniz. Bilgi ve iletişimin önemini anlayabilir, olaylara daha objektif bir biçimde bakabilir, eğitim ve iletişim gerektiren işlerde engeller ile karşılaşabilir ve de daha çok çaba sarf etme gereği duyabilirsiniz. Planlarınızı uzun vadeli yapmalısınız. Bu dönemi yakın çevre, komşu ve kardeş ilişkilerinizde yaşanan sorunların belirginleştiği ve ilişkilerin sınırlarının belli olduğu bir zaman dilimi olarak da düşünebilirsiniz. Bu etki altında yakın çevrenizden kaynaklanan sorunlar, baskı unsuru oluşturan gelişmeler ve oluşturulan engeller söz konusu… Olumsuz etkisini hafifletmek için ilişkilerinizde daha esnek, işinizde ise daha disiplinli olmaya çalışmalısınız.


Terazi burcu

Uzun süredir burcunuzda saklı süreç konumunda hareket eden Satürn’ün sınırlayıcı etkisinden artık kurtulmuş bulunuyorsunuz. Önümüzdeki yıllarda yine saklı süreç konumunda Akrep burcunda hareket edecek olan Satürn’ün etkisini parasal konularda hissedeceksiniz. Artık düşünmek yerine harekete geçme ve çalışma zamanı. Satürn’ün etkisiyle para durumunuzun değerlendirmesini yapabilir ve bu konuda yeni kararlar alabilirsiniz. İnsanların çoğu bu dönemde parasal konularda Satürn’ün etkisiyle kısıtlandıklarını ve parasal sorunla karşılaşabileceklerini düşünerek endişelenirler. Satürn’ün bu konumu yaygın inanışlara göre parasal sıkıntı, borçluluk ya da fakirlik, maddi konularda büyük iniş ve çıkışlar olarak yorumlansa da, benim gözlemlerim ve deneyimlerim etkinin parasal konuları öne çıkardığını, finansal felaketlerin yaşanmadığını gösteriyor. Belki bu dönemde daha az kazanacak ya da daha çok çalışmak zorunda kalacaksınız. Bu etki altında paranın değerini daha iyi anlayacak ve lüks harcamalarınızdan vazgeçeceksiniz.


Akrep burcu

Önümüzdeki yıllarda burcunuza geçen ve saklı süreç konumunu başlatan Satürn’ün etkisiyle sorumluluklarınızda artış olurken, birçok konuda engeller ile savaşmak, daha disiplinli ve katı olmak zorundasınız. Her türlü ilişkinizde zorlanacağınız ve kendinizi baskı altında hissedeceğiniz bu dönemde kişiliğinizde ve hayata bakış açınızda önemli değişiklikler gözlemlenebilir. Ayaklarınızı yere bastıran, geçmiş yaşamınızın ve davranışlarınızın sonuçlarını size fark ettiren olaylar ile karşılaşmanız söz konusu… Özellikle ilişkiler, yakın arkadaşlıklar ve evlilik konusunda daha derin düşünmek ve buna göre hareket etmek durumundasınız. Bu süreçte kariyerden çok kendi kişisel istekleriniz önem kazanıyor. Kendim için neler istiyorum sorusunun cevabını bulmak durumundasınız. Satürn’ün burcunuzdan geçiş sürecinde belirsizlikler, engellenmeler ve zorlanmalar yıpratıcı olabilir. Bu dönemde fiziksel enerjiniz oldukça düşüktür. Yorgunluk, sinirsel gerginlik, kilo kaybı ve depresyon en çok gözlemlenen sonuçlarıdır. Sağlığınıza daha çok dikkat etmelisiniz. Yaşanan her ne ise kabullenmeniz ve olaylara gerçekçi bir şekilde yaklaşmanız etkisini hafifletebilir. İlerleyen süreçte yeni amaçlar ve uğraşılar yavaş yavaş şekil almaya başlarken, irade gücünüzün arttığını fark edeceksiniz. Hayatınızı olumlu yöne çevirmek istiyorsanız bilinçli hareket etmeli ve sorumluluklarınızdan kaçmamalısınız.

Yay burcu

Sizler Satürn’ün Akrep burcundaki transit etkisini içsel sorgulamaların, bazı konularda çeşitli engellenmelerin, yeniden yapılanma için yapılan hazırlıkların yaşandığı bir dönem olarak yaşayacaksınız. Bu dönemi içe kapanarak kendinizi sorguladığınız, geçmiş hatalarınızın sonuçlarına katlanmak zorunda kaldığınız bir dönem olarak ta düşünebilirsiniz. Yaşamınıza yön veren ihtiraslar, öncelikler, aktiviteler ve inançlar bu etki altında yavaş yavaş önemini yitirmeye başlarken, sorunlarınızı aşmak için kendinizi birçok şeyden izole etmeye ve yeni başlangıçlar için güç toplamaya çalışmalısınız. Bu dönemde ortaya çıkan sağlık sorunlarının altında genellikle psikosomatik nedenler vardır. Size yük olan bazı şeylerden vazgeçerseniz kendinizi daha özgür ve hafif hissedebilirsiniz. Satürn bu evrede boş ve anlamsız şeylerin hayatınızdan kolay çıkacağını, yaptığınız her iyi ve kötü şeyin karşılığının olacağını anlamanız için öğretici etken olacaktır. Ayrıca bu etki altında etrafınızda bulunan verici ve size yardım eden kişiler hayatınızdan ayrılırken yerini verdiğinden çok alan çıkarcı kişiler alacaktır. İlişki içinde olduğunuz kişileri iyi seçmelisiniz.


Oğlak burcu

Geçtiğimiz yıllarda transit Satürn işte sorumluluklarınızı artırarak sizi zorladı ve gelebileceğiniz en üst noktaya getirdi. Artık Akrep burcunda hareket edecek olan Satürn’ün etkisiyle biraz olsun rahatlayabilir, geleceğe yönelik planlarınızı yeniden gözden geçirebilir ve mesleki anlamda daha ciddi projelere yönelebilirsiniz. Yaşamınızı etkileyen ilişkileri sorgulayabilir ve sosyal çevrenizle olan ilişkilerinizi yeniden düzene koyma ihtiyacı duyabilirsiniz. Ortak çalışmalara daha gerçekçi bir şekilde bakabilir ve bu alanda yeni sorumluluklar alabilirsiniz. Satürn’ün etkisiyle sosyal ilişkilerinizde kısıtlandığınızı düşünerek ilişkilerinize sınırlama getirebilirsiniz. Oysaki bu dönem kişisel amaçlarınızı belirleme, daha kalıcı arkadaşlık ve dostluk ilişkilerine yönelme zamanıdır. Bu etki altında olumlu bir yapıda değilseniz arkadaş gruplarıyla ilginizi keserek başka hobilere yönelebilirsiniz. İyimser biriyseniz sosyal gruplara katılır ve ilişkilerinizi sağlam temellere oturtursunuz. Satürn’ün bu konumda size öğreteceği ders; arkadaşlık ve dostluk ilişkilerinizin gerçek yüzünü görmeniz, kalıcı ilişkilere yönelmeniz ve geleceğiniz için yeni hedefler belirlemeniz olacaktır.


Kova burcu

Yükselim konumunda olan ve artık Akrep burcuna geçen Satürn’ün etkisiyle toplumdaki yeriniz ve mesleki kariyeriniz ile ilgili olaylar önem kazanacaktır. Bu etki altında elde etmiş olduğunuz değerler bu güne kadar yapmış olduğunuz çalışmaların ürünüdür. Olumsuz etkileşimde bu dönem hayal kırıklıklarının yaşandığı, hoşunuza giymeyen ve mesleki konumunuza uygun olmayan işlerin üslenildiği bir dönem olarak da yaşanabilir. Satürn’ün etkisiyle iş hayatınızdaki sorumluluklarınızda artış olurken karşılaştığınız olaylar sizi zorlamaya başlar ve üzerinizde baskı oluşturur. Genel anlamda alt yapınız buna hazır değilse sonuç yıkım ve hayal kırıklığı olacaktır. İyi disipline olmuş, düzenli ve verimli çalışan biriyseniz, zorlansanız bile büyük başarılar elde edebilir ve mesleki olarak gelebileceğiniz en yüksek noktaya gelebilirsiniz. Olumlu sonuç almak için hedeflerinizden şaşmamalı ve yeni sorumluluklar almaya hazır olmalısınız.

Balık burcu

Yükselim konumunda olan Satürn’ün Akrep burcundaki transit etkisini ideallerinizin ve inançlarınızın güçlendiği, zihinsel enerjilerinizin arttığı bir dönem olarak yaşayabilirsiniz. Bu etki altında yaşadığınız olaylar bilgi ve deneyimlerinizi artırarak ruhsal yönden aydınlanmanıza yardımcı olacaktır. Bu konumunda Satürn’ün enerjisi geçmişte elde edilen başarıları ve mesleki bilgileri kariyer aşamasında ortaya çıkararak sizin için yol gösterici olabilir. Almış olduğunuz kozmik etki ile dini ve felsefi konulara ilgi duyabilir, hayatınıza yenilikler katabilir, eğitim amacı ile araştırmalara yönelebilir ve akademik alanda yeni adımlar atabilirsiniz. Bu dönemi ideallerinizi gerçekleştirmek için harekete geçtiğiniz bir zaman dilimi olarak da düşünebilirsiniz. Kariyer aşamasında alınan sorumluluklar söz konusudur. Yeniliklere açık olmalı ve zorluklar karşısında yılmamalısınız.



FİLİZ METE

Bizi başınızdan geçenler değil kafanızdan geçenler ilgilendirir..
. .. . . ... .. .. ...
.. .
. .. . ... .
. . ..
09-28-2012 07:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SeRDaL Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 82
Üyelik Tarihi: Jan 2009

Rep Puanı: 7

Mesaj: #93
RE: Transit Satürn Akrep Sınırlarında
zor senin göbek adın çünkü sen akrepsin,
sen ölmeyi iyi bilirsin korkmazsın, bilirsin ki ölüm yeniden doğuşu getirir
bunu başaracak kapasitedesin ,
artık daha güçlüsün değil mi? ne kadar şanslısın değil mi?
09-30-2012 09:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SeRDaL Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 82
Üyelik Tarihi: Jan 2009

Rep Puanı: 7

Mesaj: #94
Welcome Saturn
Akrebin dünyasına hoş geldin satürn, sana bir hatıra okuyacağım iyi dinle,

Musa Aleyhisselam, İsrail oğulları içinde hutbe irad etmeye kalktığı sırada, kendisine:
"İnsanların en bilgilisi hangisidir?" diye sorulmuştu.
Musa Aleyhisselam da:
"Benim!" demişti.
"Bu hususu Allah daha iyi bilir!" diyerek Allah'a havale etmediği için, Yüce Allah ona hitab etmiş:
"Senden daha bilgili vardır!" buyurulmuştu.
Musa Aleyhisselam:
"Yâ Rab! Nerededir o?" diye sordu.
Yüce Allah:
"İki denizin bitiştiği yerde kullarımdan biri vardır ki; o senden daha bilgilidir?" diye vahyetti.
Musa Aleyhisselam:
"Yâ Rab! Ona nasıl bir yol bulayım?" diye sordu.
"Azıklık, tuzlanmış, ölü bir balık al! Onu bir zenbilin içine koy! Zenbil içinde yanında taşı.
Ona nerede can verilirse, onu nerede kaybedersen, işte o kulum oradadır!" buyuruldu.

Musa Aleyhisselam, bir balık alıp zenbilin içine koydu.
Genç adamı Yûşa' b. Nûn'a:
"Seni ancak balık nerede yanından ayrılırsa onu bana haber vermekle görevlendiriyorum!" dedi.
Musa Aleyhisselam gitti.
Hizmetini gören genci, Yûşa' b. Nûn'u da yanında götürdü.
İki denizin bitiştiği yerdeki kayanın yanına varıp ulaşınca, başlarını yere koyup uyudular.
Yûşa' b. Nûn, uyanıp kayanın gölgesinde oturduğu, Musa Aleyhisselam da uyuduğu sırada, tuzlu balık kımıldamaya başladı.
Yûşa' b. Nûn, kendi kendine:
"Uyanıncaya kadar onu uyandırmayayım!" dedi ve ona haber vermeyi unuttu.
Balık kımıldayarak zenbilden sıçrayıp çıktı ve denize düştü!
Yüce Allah ondan denizin akışını tuttu da, denizin içinde su künkü gibi bir boşluk ve böylece balık için bir yol meydana geldi.
Deniz içinde böyle bir yolun açılması, Musa Aleyhisselam ile hizmetini görene, şaşılacak bir hadise oldu.
Uyandıktan sonra, o günlerinin kalanı ile bütün gece gittiler.
Sabah olunca, Musa Aleyhisselam, genç arkadaşına:
"Kuşluk yemeğimizi getir!
Bu yolculuğumuzdan yorgunluk duymaya başladık!" dedi.
Halbuki, Musa Aleyhisselam Allah tarafından kendisine emrolunan yerin ötesine geçmedikçe yorgunluk duymamıştı.
Genç yoldaşı, Musa Aleyhisselama:
"Bak hele! Kayanın dibinde barındığımız zaman balığın çıkıp gittiğini haber vermeyi unutmuşum.
Onu haber vermemi bana unutturan da, şeytandan başkası değildir.
Balık şaşılacak bir surette deniz içinde yolunu tutup gitti!" dedi.
Musa Aleyhisselam:
"Zaten, arayacağımız da bu idi!" dedi.
İzlerinin üzerinde gerisin geri döndüler.
Kayanın yanına varınca, baktılar ki; elbisesine bürünmüş, elbisesinin bir tarafını ayaklarının altına, bir tarafını da başının altına sermiş, arkasının üzerine dümdüz yatmış halde, Hızır Aleyhisselam orada duruyordu.
Musa Aleyhisselam, ona:
"Esselâmü aleyküm=Sizin üzerinize selam olsun!" diyerek selam verdi.
Hızır Aleyhisselam, yüzünden örtüyü açıp:
"Selam bilmeyen şu yerde bu selam nereden geliyor?
Ve aleykümüsselâm=Sizin üzerinize de selam olsun!" dedi.
"Kimsin sen?" diye sordu.
Musa Aleyhisselam:
"Ben, Musa'yım!" dedi.
Hızır Aleyhisselam:
"Kimin Musa'sı! İsrail oğullarının Musa'sı mı?" diye sordu.
Musa Aleyhisselam:
"Evet! İsrail oğullarının Musa'sıyım!" dedi.
Hızır Aleyhisselam:
"Seni buraya getiren nedir? Hal ü şânın nedir?" diye sordu.
Musa Aleyhisselam:
"Sende bir ilim bulunduğu bana haber verildi. Sana arkadaş olmak istiyorum. Sana öğretilen rüşd ü hidayetten bana da öğretmen için geldim" dedi.
Hızır Aleyhisselam:
"Elinde Tevrat'ın bulunması ve kendine vahiy gelip durması sana yetmiyor mu?!
Ey Musa! Sende Allah'ın Kendi ilminden sana öğrettiği öyle bir ilim vardır ki; ben onu bilemem!
Bende de, Allah'ın Kendi ilminden bana verdiği öyle bir ilim vardır ki, sen de onu bilemezsin!
Hem sen, benimle arkadaşlık etmeye hiç dayanamazsın!
Ey Musa! Bende bir ilim var ki, onu sana öğretmem lâyık değildir. Sende de bir ilim vardır ki, onu da benim öğrenmem lâyık değildir! Haberini ihata edemediğin şeye, içyüzünü kavrayamadığın, görünüşü hoşa gitmeyen şeyleri görmeye sen nasıl sabredebilir, dayanabilirsin?" dedi.
Musa Aleyhisselam:
"Senin buyruğunu yerine getireceğim!
İnşâallah, beni sabırlı bulacaksın!
Sana hiçbir işinde de karşı gelmeyeceğim!" dedi.
Hızır Aleyhisselam:
"Eğer sen bana bu suretle tâbi olursan, artık, ben sana anıp söyleyinceye kadar bana hiçbir şey sorma!" dedi.
Musa Aleyhisselam:
"Olur!" dedi.
Gemileri olmadığı için, Hızır Aleyhisselamla Musa Aleyhisselam, deniz kıyısında yürüyerek gittiler
Bir gemiye rastladılar. Kendilerini gemiye alsınlar diye, gemicilerle konuştular.
Gemiciler, Hızır Aleyhisselamı tanıyıp
"Allah'ın salih kulu!" dediler.
Onları gemilerine ücretsiz aldılar. Gemiye bindikleri zaman, bir serçe geminin kenarına konup denizden bir yudum su aldı.
Hızır Aleyhisselam:
"Ey Musa! Benim ilmim ile senin ilmin, Allah'ın ilmini, şu serçenin denizden aldığı bir yudum su kadar bile eksiltmez!
Vallahi, senin ilmin, benim ilmim ve bütün yaratıkların ilmi, Allah'ın ilminin içinde şu serçenin gagasıyla aldığı damla kadar hiç kalır!" dedi.
Sonra da, el atıp gemi tahtalarından birini söktü!
Musa Aleyhisselam:
"Şu kavim bizi gemilerine ücretsiz bindirmişlerken, sen onların gemilerine kasdedip içindekileri batırmak için mi gemiyi deliyorsun?!
Doğrusu, sen çok büyük birşey, bir suç işledin!?" dedi.
Hızır Aleyhisselam:
"Ben sana 'Benimle arkadaşlık yapmaya dayanamazsın?' demedim miydi?" dedi.
Musa Aleyhisselam:
"Şu unuttuğum şeyden dolayı beni sorumlu tutma ve bana güçlük gösterme?" dedi.
Gerçekten de, Musa Aleyhisselamın ona karşı bu ilk davranışı, bir dalgınlık ve unutkanlık eseri idi.
Gemiden çıktılar.
Deniz sahilinde yürüyüp gittikleri sırada, bir de baktılar ki, bir çocuk arkadaşlarıyla birlikte oynuyor.
Hızır Aleyhisselam hemen çocuğun başını eliyle tutup kopardı ve onu öldürdü!
Musa Aleyhisselam onun yanında son derecede bir korku ve dehşet duydu.
Hızır Aleyhisselama:
"Sen günahsız, masum bir canı hiçbir can karşılığında olmaksızın öldürdün hâ!?" dedi.
Hızır Aleyhisselam:
"Ben sana 'Benimle arkadaşlık yapmaya dayanamazsın!' demedim miydi?
Bu, birincisinden de ağırdır!" dedi.
Musa Aleyhisselam:
"Eğer bundan sonra sana birşey sorarsam, benimle arkadaşlık yapma! Arkadaşlık yapmamakta, benim yönümden bir özre erişmişsindir, mâzursundur" dedi.
Yine gittiler. Nihayet, bir karye halkının yanına vardılar.
Onların bütün meclislerini dolaştılar.
Onlardan yemek istediler.
Ahali bunları konuklamaktan kaçındılar.
Musa Aleyhisselam çok acıktı.
Onları konuklamadılar.
Orada, yıkılmaya yüz tutmuş, eğilmiş bir duvar buldular.
Hızır Aleyhisselam eliyle meshederek onu doğrulttu.
Musa Aleyhisselam:
"Bunlar öyle bir kavimdir ki, yanlarına geldiğimiz halde bizi ne konukladılar, ne de bize yemek verdiler.
İsteseydin, hiç olmazsa şu hizmetine karşılık onlardan bir ücret alabilirdin!?" deyince, Hızır Aleyhisselam:
"İşte bu, senin benimle ayrılışındır!" dedi.
Peygamberimiz Aleyhisselam, kıssayı buraya kadar anlattıktan sonra:
"Allah bize ve Musa'ya rahmet etsin!
Ne kadar isterdim, isterdik ki, ne olurdu o sabretseydi de, ikisi arasında geçen işler bize Allah tarafından haber verilseydi.
Eğer o acele etmemiş olsaydı, muhakkak daha birçok şaşılacak şeyler görecekti.
Fakat onu arkadaşı tarafından bir kınama tuttu da, utandı" buyurdu.
Musa Aleyhisselam, Hızır Aleyhisselamın elbisesinin ucundan tuttu.
"Haydi, bana (söyleyeceğini) söyle!" dedi.
Hızır Aleyhisselam:
"Şimdi, sana üzerinde sabredemediğin, dayanamadığın şeylerin içyüzünü haber vereceğim.
O delmiş olduğum gemi ki, denizde iş yapan yoksullarındı.
Onun için, ben onu kusurlu yapmak istedim ki, arkalarında her sağlam gemiyi zorla almakta olan Hüded b. Büded adında bir hükümdar vardı.
Hükümdarın geminin yanına vardığı zaman onu kusuru yüzünden geri bırakmasını ve onun yanından geçip gittikleri zaman onarıp ondan yararlanmalarını istedim.
Gemicilerden kimisi:
'Deliği şişelerle tıkayınız!'
Kimisi de:
'Deliği ziftle tıkayınız!' diyordu.
Gemiyi bedelsiz olarak zaptedecek olan hükümdar, geldiği ve onu delik halde bulduğu zaman, bıraktı, zaptetmekten vazgeçti.
Sonra, gemi sahipleri bu delik gemiyi bir tahta ile onardılar.
Ondan yararlanmaya devam ettiler.
Çocuğa gelince; o, daha yaratıldığı günden, kâfirlikle tabiatlı ve damgalı idi.
Onun anası ve babası ise, mü'min idiler. Oğulları kâfirdi.
Bu ana ve baba, oğullarının üzerine titremekte idiler.
Şayet o çocuk olgunluk çağına erişseydi, anasını babasını azıtacak, onları da küfre bürüyecekti.
Ona sevgileri yüzünden onun dinine tâbi olmalarından korkup, istedik ki, onların Rabbi bunun yerine kendilerine dinen ondan daha hayırlısını, ana ve babasına daha yakın ve merhametlisini versin.
Duvara gelince; bu duvar o şehirdeki iki yetim çocuğun olup, altında onlara ait bir define vardı. Bu da, altın ve gümüşten ibaretti.
Babaları iyi bir adamdı. Bunun için, Rabbin diledi ki, ikisi de erginlik çağına ersinler, definelerini çıkarsınlar.
Bu, Rabbinden bir merhamet ve esirgeme idi.
Ben bunları kendi rey ve görüşümle yapmadım.
İşte, senin üzerinde sabredemediğin şeylerin içyüzü!" dedi.
Musa Aleyhisselamın Hızır Aleyhisselamla bu arkadaşlığı onsekiz gün sürmüştür.
10-06-2012 12:19 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ekinoks Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 376
Üyelik Tarihi: Sep 2011

Rep Puanı: 43

Mesaj: #95
RE: Transit Satürn Akrep Sınırlarında
Yaklaşık 1,5 aydır zihnimde, dilimde devamlı tekrarlanan kavramlar "şükür, güven, an, huzur"..devamlı bunların gerekliliği konusunda baskilaniyorum..Ay akrep+pluto kavusumu+gad akrep pluto bir insanın aşırı akrepler yönleriyle uğraşıyorum..hani benim bir zamanlar "bıktım şu huyumdan" dediğim konularla..Satürn sanırım yardım edecek.Aptal duygusallığı dizginleyecek ama umarım kalbimin kırılmasına izin vermez...

Şunu yapicam ; duygularımı kontrol edicem ve zihnime yönelicem..duygularım yüzünden çok sevip beğendiğim kişiliğim geri plana atılmayacak inşallahgülücük)
11-28-2012 01:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Reinarubia Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 112
Üyelik Tarihi: May 2012

Rep Puanı: 0

Mesaj: #96
RE: Transit Satürn Akrep Sınırlarında
Yükselenim aslan ve aşağıdaki etkileri hissetmeye başladım bile. Üstelik Satürn 4.evimin ortalarında geziyor, yani Satürn saklı sürecim hala bitmedi ve benim natal Uranüsümle birleşti birleşecek. Evliliğimi ve eşimle olan ilişkilerimi sorguladığım, kariyerime odaklandığım ve özgürlük takıntımın ayyuka çıktığı bir moddayım. Allah sonumu hayır etsin...

Natal Uranüs'le birleşimden mi kanaklanıyor sizce bu etkiler?

Aslan burcu

Artık saklı süreç konumundan çıkan ve Akrep burcuna geçen Satürn’ün etkisiyle ev ve aile ile ilgili konularda zorlayıcı koşullar ortaya çıkabilir. Bitişlerin ve yeni başlangıçların yaşanacağı bu dönemde artan sorumluluklar, yaşam yeri ile ilgili sıkıntı verici durumlar ve ailevi sorunlar söz konusu… Bu etki altında ailenizle ilgili konularda kendinizi baskı altında hissedebilir, bulunduğunuz yerde sıkışıp kaldığınızı düşünebilir ve yeni arayış içine girebilirsiniz. Bu durum yeni bir ev almak ya da yer değiştirmek şeklinde olabileceği gibi, evlenmek ve yuva kurmak anlamında da olabilir. Bu dönemi sadece ev ve aile için değil, kariyer edinmeniz ve hedeflerinize ulaşmanız için de endişe duyduğunuz ve yeni temeller oluşturduğunuz bir zaman dilimi olarak da düşünebilirsiniz. Yaşadığınız ortamı kendinize uygun hale getirmeye çalıştığınız kadar, işinizi veya mesleğinizi de değiştirmeyi düşünebilir ya da çalıştığınız ortamı yeniden yapılandırma çabası içine girebilirsiniz. Yaşamınızda gereksiz ve size uymayan her şeyi bu süreçte silerek yeniden yapılanma yoluna gidebilirsiniz. Sağduyu ile hareket etmeniz ve her şeyi uzun vadeli düşünmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...&rs=0&ast=
12-27-2012 03:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #97
RE: Transit Satürn Akrep Sınırlarında
Bir yukselen aslan da benim... Hersey cok SIkIcI....

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
12-27-2012 03:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transit Saturn Evlerde salmakis 191 341,629 11-01-2021 09:32 PM
Son Mesaj: Karpuzseverim
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Ay'a Açı Yaparsa astrosohbet 33 42,703 12-13-2019 04:53 PM
Son Mesaj: justicee
  Transit Satürn Açıları Simurg 69 141,445 03-11-2019 12:03 AM
Son Mesaj: merkür_yen
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Güneşe Açı Yaparsa astrosohbet 11 21,925 04-06-2018 09:47 AM
Son Mesaj: say24
  Transit Satürn Yay Burcu Geçişi tools 17 25,496 01-10-2018 12:58 AM
Son Mesaj: Kumsal
  Satürn Devinimi & Transitleri nev_bahar 168 256,999 06-19-2016 07:09 PM
Son Mesaj: Alejandro
  Transit Satürn akrep burcunda. Tuğçe 29 40,423 04-23-2016 09:00 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Transit Satürn' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi Yakamoz 75 110,772 10-01-2015 09:09 PM
Son Mesaj: Didemm
  Transit Satürnün Ay Düğümlerine Kavuşumu plutomania 22 46,224 04-17-2015 01:30 AM
Son Mesaj: nisan15
  Satürn Yüzünden mi? dubletoprak 9 15,233 01-15-2013 12:52 AM
Son Mesaj: hulya35

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir