Değerlendir:
  • 12 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

aslankral için
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
aslankral için
Boğa Burcu

Boğa burcu Toprak elementine ait burçlardandır ( oğlak ve başak gibi ) Ayakları toprağa yere sağlam basar. Dolayısıyla inatçı bir karakteri vardır. Hatta Boğa için en inatçı burçlardandır diyebiliriz. Boğa aynı zamanda SABİT nitelikli bir toprak burcudur. Hem sabit olması hemde toprak burcu olması onu inatçı , sabit fikirli , değişime karşı dirençli yapmaktadır. Başkalarının kolay adapte olabileceği değişimlerden rahatsızlık duyabilir. Onun için istikrar  güvencedir ve o genelde güvenli olan yolu seçmeyi tercih eder.
Risklerden pek hoşlanmayabilir. Gerek maddi gerekse duygusal konularda güvence ihtiyacındadır. Örneğin maddi yatırımlar yapmak , kenarda köşede para biriktirmek onun için doğal bir ihtiyaçtır.
Her ne kadar zevkine düşkün burçlardan olsada , birikim yapma becerisi olduğunu söyleyebiliriz.
Hatta Boğa için doğuştan iktisat mezunu diyebiliriz çünkü tipik Boğalar parasal konularda doğal bir hünere sahiptirler. Aynı güvenceyi duygusal konularda da talep edecektir. Şıpsevdi biri değildir. Uzun vadeli ilişkileri tercih eder. Elbette istisnaî astrolojik bazı göstergeler , eli açık ve maceracı boğalara işaret edecektir ama biz şu an HAM haliyle Boğa burcunu inceliyoruz.
Ay Boğaları için ( özellikle bayanlar ) duygusal güvence bir tür ihtiyaçtır. Sevgi ve ilgilerini göstermeden önce , karşı cinsten emin olmak ( onlara güvenmek ) isterler. Bu sebeple flört olarak bilinen ilk zamanlarda mesafeli ve sıkıcı bulunabilirler.
Mars Boğa erkekleri , karşı cinse ‘ ben güvenebileceğin bir erkeğim ‘ mesajını vererek etkileme stratejisi taşıyabilir.

Boğa burcunun olumsuz özelliklerden biri ağırkanlı bir tabiata sahip olmasıdır. Gerek fiziksel , gerek duygusal , gerek sosyal yönlerden Boğa genelde yavaş adımlarla hareket edecektir. Hatta yakınlarındaki Koç ve İkizler insanlarının acele etmeleri Boğada öfke uyandırabilir. Boğa çok sabırlı burçlardandır. Acele etmesini istemek , karar verdiğinde aksi yönde ısrar etmek vb. işte bu iki seçenek Boğayı genelde kızdıracaktır. Kolay öfkelenmeyen Boğanın sabrı taştığında , arenadaki kızgın Boğa gibi önüne geleni devirme dürtüleri uyanabilir.
Boğanın bu ağırkanlılığı onun tembel olduğu imajını vermektedir. Gerçekten tembellik ettiği zamanlara ihtiyaç duyar ancak ona somut bir hedef verildiğince oldukça sebatkar olacaktır.

Boğa burcu için sahip olmak dürtüsü kuvvetlidir. Güneş boğası , arzu ettiği şeylere sahip oldukça egosunu besliyor ve özgüven yatırımı yapıyordur.
Aynı zamanda sahip olduğu şeylerin değerini bileceğini ve onları muhafaza edebileceğini söyleyebiliriz.
Belki Akrep ve Koç kadar belli etmesede , Boğa burcunun da ilişkilerde oldukça sahiplenici yapısı olduğunu söyleyebiliriz.

Boğa burcu , Yengeçle birlikte mutfakla barışık burçlardandır. Damak tadına güvenir.
Genelde yemek yapma konusunda doğal bir hüneri olabilir.
Hayatın fiziksel lezzetleri , Boğa için çok önemlidir. Yemek , uyku , seks..
Boğa burcu sadelikten hoşlanır ve karmaşık problemlerden sıkılacaktır. Sadelik ve doğallık önemlidir. Örneğin ona bir çiçek verilecekse , yapay olmamasını tercih edecektir.
Boğa burcu için ruhsal , metafizik konular karmaşık konulardır. Boğalar somut şeylerden hoşlanır. Onu etkilemek için 5 duyusuna hitap etmeniz önerilebilir.
Müzik konusunda iyi bir kulağı , estetik bir beğenisi , keskin bir koklama duyusu vardır.
Güzel görüntüler , hoş kokular ( doğal olanlar ) , tensel temas gibi şeyler Boğalara keyif verir.

Boğa burcunun kişiye sağlam bir irade vereceğini söyleyebiliriz.
Hatta Akrep – Boğa aksının ortak vurgularından biri dayanıklılıktır. Gerek duygusal , psikolojik , gerek fiziksel açıdan dayanıklılık oldukça yüksektir.

Ay Terazi burcunda

Paylaşmak ihtiyacındadır. Elindekini sevdiği saygı duyduğu birileriyle paylaşmak onu mutlu eder.
İyi günde kötü günde hayatı paylaşabileceği insanlara ihtiyaç duyar. Genelde cömert bir tabiatı vardır.

Ay Terazi kişisi genelde saygılı ve zarif davranışlar gösterme eğilimindedir. Hatta bazen uyumu bozmamak adına insanlara fazla tolerans gösterebilir.

Genelde kararsız bir kişiliği vardır ve ilişkilerinde karşı tarafın kararlarına uyum göstermeyi tercih edebilir.
Kararların çoğunu partnerine yada dostlarına bırakabilir.

Kendini çekici biri olarak ortaya koyma hüneri vardır yada daha genel anlamıyla güzelden anlar diyebiliriz.
İnce bir zevki olacaktır ve de güzel olan şeylerden etkilenmeye müsait bir doğası vardır. Bu nedenle sanatla yada estetik içeren herhangi bir uğraşıyla ( moda-tasarım vb.) ilgilenmek ona iyi gelebilir.

Ay Terazi kişisi için denge kousu önemlidir ve iç dünyasının dengelerini bozabilecek aşırılıklardan hoşlanmaz. Örneğin müzikten keyif alabilir lakin sesini fazlaca açıp gürültü yapmaktan hoşlanmayabilir. Herhangi bir konuda genelde orta yolu tercih ettiği için , aşırı uçlar onun hassas dengelerini bozabilir.

Genelde romantik bir yapıya sahiptir ve ilişkiler üzerine güdüsel olarak (Ay'dan dolayı) pek çok şeyi zaten biliyor gibidir.
Duyarlılığı bazen Su burçlarına benzeyebilir lakin Su burçları kadar derin bir duygusallığı yoktur.

Kararsızlığı ve uyumu bozmamak adına asıl samimi düşüncelerini saklama eğilimi onun gölgelerinden bazılarıdır.

Yükselen Satürn

* Kişiye Yükselen Oğlak özellikleri katar.

* Zor yada gecikmeli bir doğum yaşama olasılığı

* Hayatı ve pek çok şeyi ciddiye alan yaklaşımlar.

* Kemikli bir yapı

* Tedbirli davranışlar

* Erken dönemde olgunlaşma / çocukluğunda yaşça büyük kişilerle sık sık kontak kurma

* Korkularını gizlediği katı ve mesafeli bir imaja bürünebilme

* Kontrollü olma

* Gölgesi = Hata yapmaktan korkma, ilişkiler konusunda önemsenmeme kaygısıyla bazen kendini fazla kasma, fazla ciddiyet

Merkür Boğa burcunda

Merkür fonksiyonları ile Boğa burcunu harmanlıyoruz.

Boğa burcu gibi düşünme , Boğa burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Boğa kombinasyonu , somut konular üzerine düşünmeyi ve de somut konular hakkında konuşmayı tercih eden bir kişiliğe işaret edebilir. Maddi konular hakkında konuşmak , problemler hakkında somut-uygulanabilir-pratik çözümler bulmak gibi bir potansiyelden söz edebiliriz.

Boğa burcu sabit nitelikli olduğundan , Merkür Boğa kombinasyonunda sabit fikirlilik eğilimi olabileceğini söyleyebiliriz. Fikirler esnek ve değişken olmayacaktır. İstikrarlı bir zihin yapısından söz edebiliriz.
Boğa burcunun istikrarlı doğası , kullanılan kelimelere de yansıyacaktır. Güven veren bir konuşma tarzından söz edebiliriz. Sakinlik , Boğa burcunun önemli özelliklerinden biridir ve Merkür Boğa kombinasyonu bu özelliğini iletişim alanında kullanacaktır.
Boğa burcunun gölgelerinden biri olan inatçılığı , Merkür Boğa kişiliğinde ‘fikirsel inatçılık’ şeklinde gözlemlenebilir.

Merkür Boğa kombinasyonu , istikrarlı zihin yapısıyla yavaş ve adım adım öğrenme potansiyeline sahiptir.
Karışık matematiksel problemler yada soyut felsefi teoriler Merkür Boğanın merak sahasına girmeyebilir.
Elbette yıldız haritasında başka destekleyici etkiler varsa Merkür Boğasının matematik ve felsefeye eğilimi + hüneri gözlemlenebilir.

Mantıklı ve somut-uygulanabilir düşünceleriyle Merkür Boğa kombinasyonunda ticari bir zekadan ve de kişinin elinin bereketli olmasından söz edebiliriz.

Venüs İkizler burcunda

Venüs fonksiyonları ile İkizler burcunu harmanlıyoruz.

İkizler burcu gibi beğenilere sahip olma , İkizler burcu gibi kendini çekici kılma , ilişkilerde ikizler burcu gibi yaklaşımlar gözlemlenebilir.

Venüs İkizlerin beğenileri değişken olabilir. Değişik şeylerden hoşlanabilir. Değişik insanlarla iletişim kurmaktan hoşlanabilir. Değişik yerlerden alışveriş etme eğilimi olabilir.
Yinede Venüs ikizler kişisinin beğenilerinin akla / zihne ve merak duygusuna hitap ediyor olması önemlidir.

Venüs İkizler kişisi ilişkilerinde objektif olma eğilimindedir. Zaman zaman dedikodu yapmaktan hoşlanıyor gibi görünse de insanları yargılamak konusunda acelesi yoktur.
İnsanları iyi – kötü şekilde etiketlemek yerine , iyi özellikler – kötü özellikler şeklinde herkesi olumlu / olumsuz özellikleriyle kabul etmeyi tercih edebilir.

Venüs İkizler kişisi nasıl mutlu olur ? Nelerden hoşlanır ?

İnsanlarla iletişim kurmaktan hoşlanacaktır. Kendini ifade edebildiğinde mutlu olacaktır.
İlgi duyduğu bir konuda saatlerce konuşmak onu mutlu edebilecektir.
Yeni şeyler öğrenmek hoşuna gidecektir. Yeni olan filmleri izlemek , yeni yazıları takip etmek , yeni dedikodular hakkında bilgi sahibi olmak , ilgi duyduğu bir alanda yeni gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak vb. merakını tatmin edebilecek her şey ona keyif verebilecektir.

Venüs İkizler kişisi kendini karşı cinse nasıl sunar ve karşı cinsten ne bekler ?

Zekasıyla , esprileriyle , problemlere getireceği pratik çözümlerle , hoşsohbet kişiliğiyle kendini çekici biri olarak karşı tarafa sunma eğiliminde olacaktır.
Ona göre aptalca davranışlar , mantıksız düşünceler pek katlanılacak şeyler değildir.
Karşı cinste zeka ve zihinsel / fikirsel uyum arayışındadır. Venüs İkizler kişisiyle partnerinin ortak en az 1-2 beğeniye ( ilgi alanına ) sahip olmasını önerebiliriz.
Duygusal ilişkilerinde kıskançlı kaynaklı baskı ve gerilimlerden pek hoşlanmayacaktır.
Doğum haritasında Uranüs vurgusu olan bir Venüs İkizler , kısıtlanma hissettiğinde ilişkiden kopmak , uzaklaşmak isteyebilir.

Venüs İkizler kişisinin kardeşleriyle , komşularıyla , akrabalarıyla uyumlu ilişkiler kurma potansiyeli olacaktır. Özellikle yakın çevresinde bayanlarla olan ilişkileri ön plana çıkabilir örneğin kız kardeşleriyle olan ilişkisi gibi ya da örneğin komşuyla yaşanabilecek bir aşk gibi.

Mars Aslan burcunda

Mars fonksiyonları ile Aslan burcunu harmanlıyoruz.

Mars cesaretin , hareketin ve hevesin planetidir. Marsın bu özelliklerini en güçlü biçimde ortaya koyacağı burçlardan biri Aslan burcudur. Yani Mars Aslan burcunda güçlü çalışacaktır ve halinden mutlu olacaktır.

Mars Aslan kişisi 1 numara olma hevesindedir. Girdiği ortamlarda ön saflarda durmayı tercih edecektir ( doğum haritasında Satürn , plüto gibi etkiler baskınsa durum değişebilir )
Mars Aslan kişisi , sevdiklerinin hayatında da 1 numara olma hevesi taşıyabilir.
Sevdiklerini ilgi yağmuruna ve iltifata tutabilir lâkin kendisi de pohpohlanma ihtiyacı hissedecektir. Zaten cesaretiyle , sosyal becerileriyle , girdiği ortama kattığı enerjiyle yeterince dikkat çekici bir doğası vardır.

Mars Aslan burcunda , kararlı hareketi ifade eder. Mars Aslan kişisi karar verdiğinde tutkuyla harekete geçebilen bir yapıya sahiptir. İşleri organize etme becerisi yüksektir.
Bulunduğu ortamın lider kişiliklerinden biri olmak hevesindedir.
Saygısızlık gördüğünde gururunun kırılması ihtimali vardır.
Ekip çalışmalarında egoist olmayan bir Mars Aslan kişisi için o takımın kaptanı olmak çok uygun olacaktır , üstelik egoist olmayan Mars Aslan kişisinin kaptanlığını ( liderliğini ) büyük çoğunluk kabul edecektir. Çünkü Yönetim ve işleri organize etme konusunda doğal bir hüneri vardır.
Mars Aslan kişiliğinin olası gölgelerinden biri egoizm tuzağına düşme ihtimalidir.
Güçlü bir kişilik , dikkat çekmek , beğenilmek gibi ihtiyaçları uç noktada egoizmi beraberinde getirebilirler buna dikkat etmesi iyi olacaktır.

Mars Aslan erkeği tutkulu bir aşık olacak ve ilgisini kararlı hatta biraz gösterişli biçimde sergilemeyi tercih edecektir.
Özgüvenli davranışlarıyla karşı cinsi etkileme eğiliminde olabilir.
Red edilmekten pek çekinmeyebilir lâkin çok sevdiği biri tarafından red edilmek gururunu kırabilir ve bir süreliğine çevresine küsebilir. Bu küsme hali pek uzun sürmeyecektir çünkü Mars Aslan kişisi doğal bir canlılığa sahiptir ve öyle uzun süreler depresif bir halde dolaşmayacaktır. Kendi pozitif enerji yakıtını kendisi üretme hünerine sahiptir.
Mars Aslan bayanı , özgüven sahibi erkeklere çekilebilirler. Çok nazik ve duyarlı erkekler pek onlara göre olmayabilir. Erkek güçlü olmalıdır , tutkularını ifade edebilmelidir.

Mars Aslan kişisinin enerjisini eğlenceli alanlara , spora , riskli deneyimlere , aşk deneyimlerine , yaratıcılık gerektiren alanlara daha sık kanalize ettiğini görebiliriz.

Jüpiter Yengeç burcunda

Jüpiterin bereketiyle Yengeç burcunu harmanlıyoruz.

Jüpiter Yengeç kişisinin geniş bir ailesi olabilir ya da geniş bir aileye sahip olmak onu mutlu edebilir. Aile kurmak , aile içi mutluluk gibi konular önemlidir.
Aile içinde genel olarak pozitif bir yaklaşıma sahip olacaktır.

Jüpiter Yengeç kişisi zengin duygulara sahip olabilir. Şevkatli , yardımsever bir doğası vardır ve sevdiklerini korumak ihtiyacındadır. Sevdiklerinin mutluluğunu destekleme çabası görülebilir. Sevdiklerine ve ailesine karşı cömert biri olabilir.

Büyük bir evi olsun isteyebilir. Kendi ailesi çok geniş olmasa bile , topluma ve çevresine annelik yapmak içgüdüsü taşıyor olabilir.

İnançları konusunda duygusal ve koruyucu bir yaklaşım sergileyebilir.
İnandığı bir konuya saldırı olduğunda kıskaçlarını ortaya koyabilir.

Fırsatlar karşısında duygusal bir tavrı olabilir. Kendine gelmiş olan bir fırsatı daha çok ihtiyacı olduğunu düşündüğü başka birine ikram edebilir.
Sevgi , eş , aile , ebeveynler , yaşanılan yuva gibi Yengeç burcuna has alanlarda talihli olabilir.

Kendi duygularını keşfetmek , başkalarının da iç dünyalarını keşfetmek ihtiyacı duyabilir.
Bazen fazla empatik biri olabilir ve herkesin anlayamadığı kişileri anlayabilme duyarlılığı görülebilir. Yinede empati ve şevkat konusunu abartması ihtimaline dikkat çekelim.

Doğum haritasındaki başka faktörler ve genetik etkiler farklı yönde olmadığı sürece Jüpiter Yengeç kişisinin fiziksel olarak göğüs bölgesi büyükçe olabilir.

Doğum haritasında destekleyici başka faktörler de varsa mutfakta hüner sahibi olabilir.

Satürn Aslan burcunda

Aslan burcuyla alakalı konularda hayata 1-0 yenik başlamış olabilir.
Çünkü Satürn , kişinin Aslan burcuyla olan temasını engelliyor gibidir.
Aslan burcunun bazı özelliklerini hayatının ilerleyen yıllarında daha fazla deneyimleyebilir.

Sahneye çıkmak , sosyal çevrede dikkat çekmek gibi konularda endişe taşıyabilir.
Kendini ifade etmek konusunda tutukluk görülebilir.
Gösterişli biri olmayabilir. Gösterişli özelliklerini ve kendini ortaya koyma cesaretini hayatının ilerleyen yıllarında geliştirebilir.

Satürn Aslan kişisi popüler biri değil gibidir. Geç gelen bir popülerlik söz konusu olabilir.
Eğlence için süper bir kişilik olduğunu söyleyemeyiz çünkü eğlence konusunu ciddiye alıyor olabilir. Coşkulu , abartılı , kahkaha dolu eğlenceler pek ona göre olmayabilir.

Satürn Aslan kişisi pek flörtçü biri olmayabilir. Aşkı , çocuk konusunu ciddiye alıyor olabilir.
Çok fazla çocuğu olmayabilir yada yaşadığı kültüre bağlı olarak çocuk sahibi olmayı bir tür başarı olarak algılayıp kendini buna zorlayabilir.

Satürn Aslan kişisi için Özgüven zamanla gelişen bir özellik olacaktır.
Zamanla gelişen özgüven ve organizasyon becerisi özellikleriyle Satürn aslan kişisi için Yöneticilik / Liderlik potansiyelinden söz edebiliriz.

Yaratıcılık gerektiren eğilimlerine daha çok güvenmesi halinde sanatsal başarı potansiyel görülebilir.
Hobilerini ciddiyetle ele alıp disipline etmesi halinde , hobilerinin zamanla mesleği haline gelmesi ihtimali vardır.

Güneş & Satürn bağlantısı

• Kişi , Satürn özellikleri ile özdeşleşir. Bu görünüm kişiye Oğlak burcu özellikleri katar.
• Ciddi bir kişilikten söz edebiliriz.
• Sorumluluk sahibidir.
• Disiplinli ve tutarlıdır.
• Tedbirlidir. Büyük riskler ona göre değildir.
• Saygı kavramı onun için önceliklidir. Toplumun saygısını kazanmak onu canlı tutan yakıtlardan biridir.
• Başarı odaklıdır. Başarmak onun yakıtlarından bir diğeridir.
• İstikrarlı bir doğası vardır. Sık sık değişim yaşamak istemez.
• Özgüven problemleri görülebilir , özgüven konusunda testten geçirilebilir.
• Olgun bir kişilikten söz edebiliriz. Genç yaşlarında yaşına göre büyük biri gibidir. Yaş farklı olan dostları olması ihtimaline değinebiliriz.
• Yaşadığı toplumun kurallarına uyma eğilimindedir.
• Yöneticilik potansiyeli vardır ama önce özgüven testini beceriyle geçmesi lazımdır.
• Satürn özellikleri taşıyan bir baba imgesi görülebilir.
• Mesafelidir ve insanlarla kolay kaynaşamaz. Biraz çekingen ve tutuk biri olabilir.
• Gerçekçidir. Ayakları kolayca yerden kesilmez.
• Güvenilir bir kişilik sergiler. Uçarı biri olmayacaktır.
• Oto-kontrol sahibidir. Bir takım yanlışlara düşmemek adına frenleri kuvvetlidir.
• Toplum içinde ünlü olma , tanınma , bir şeyi başarma , herkesin saygısını kazanma gibi gizli içsel dürtüleri vardır.
• Sert açılarda sağlık sorunlarına dikkat diyelim. Sırt ağrıları , kemik ve dişlerle alakalı sıkıntılar , kalple alakalı problemlere dikkat çekebiliriz.
• Kişinin Güneş enerjisi bloke oluyor gibidir. Özellikle sert açılara sahip kişilere sarı rengini giyim ve aksesuarlarında kullanmasını önerebiliriz.

Ay & Plüto bağlantısı

• Plütonik ihtiyaçlardan söz edebiliriz.
• Gizlilik ihtiyacı görülebilir. Kişi bazı konularda gizemlidir.
• Duygular sanki bir yanardağın içine gömülmüş gibidir. Aslında içerde yoğun bir duygusallık vardır ancak yüzeyde bu yoğunluk pek ifade edilmez. Sanki duygusuz biriymiş gibi görünür.
• Tutkulu bir doğası vardır. Seksüel ihtiyaçlar önemlidir.
• Sahiplenme dürtüsü kuvvetlidir.
• Çevresindeki insanları kontrol etme ihtiyacı görülebilir.
• Bazen duygularını boğucu şekilde ifade edebilir. Partnerini sıkmaması konusuna dikkat çekebiliriz.
• Ev hayatıyla ilgili krizler , anneyle ilgili krizler görülebilir.
• Güçlü bir anne imajı olabilir.
• Duygusal dönüşümler yaşayabilir.
• Alışkanlıklarıyla ilgili dönüşümler yaşayabilir.
• Zaman zaman mağarasına çekilmeye ( mesafeye ) ihtiyaç duyabilir.
• Şüphe duygusu bazen ön plana çıkabilir. İnsanlara güvenmekte zorlanabilir.
• Duyguları bilinçaltının derinliklerinde saklandığı için sık sık heyecanlanmaz. Kolay kolay tepki vermez , sakin ve kontrollü görülür. Gerçek duygularından sık sık bahsetmeyebilir ve zaten gerçek duygularıyla sık sık temas kurmayacaktır.
• Güçlü olma ihtiyacı hissedebilir.
• Duygusal takıntılara dikkat diyelim.

Merkür & Neptün bağlantısı

• Sezgisel zeka kuvvetlidir. Kaynağını açıklayamadığı zihinsel kanallardan gelen fikirler önem kazanır. Zihnini ilhamlar meşgul ediyor olabilir.
• Düşsel bir dünyası olacaktır. Hayaller ve gerçekler bazen karışabilir.
• Kararsızlık görülebilir. Çünkü düşüncelerini netleştirmekte zorlanabilir.
• Başkalarının sözlerinden çabuk etkilenebilir. Ve kendi düşüncelerini de başkalarının bilinçaltına sızdırma ve onları etkileme hüneri vardır.
• İdealist düşünceler taşıyor olabilir.
• Kendini sözü ya da yazılı ifade ederken masalsı bir anlatım kullanabilir.
• Yaratıcılık gerektiren mesleki alanlar için uygundur. Sanatsal bir alanda uğraş veriyorsa , zihnine akan ilhamları not alıp üzerinde çalışmasını önerebiliriz. Belki de estetik gerektiren bir alana ( giyim , tasarım gibi ) eğilim gösterebilir.
• Bazen dalgınlık görülebilir. Kafası çabuk karışıyor olabilir. Dikkat dağınıklığını sık sık yaşıyor olabilir.
• Gerçeği olduğundan farklı bir şekilde ifade edebilir. Olumsuz anlamda gerçeği çarpıtabilir , olumlu açıdan bir gerçeği resim çizer gibi renklendirerek anlatma hüneri olabilir.
• Düşünce dünyası hayallerden + inançlarından + başkalarından etkilenmeye açıktır bu sebeple objektif olmakta , sabit görüşler oluşturmakta zorlanabilir.
• İyi niyetli ( saf ) düşünceler taşıma eğilimindedir. Hırs , nefret gibi gölgeler onun zihninde uzun süre barınamaz.
• Planlı ve programlı olmakta zorlanabilir.
• Unutkanlık ve iletişim esnasında kopukluklar görülebilir.
• Öğrenirken düzenli ve sistemli olmakta zorlanabilir.

Venüs & Uranüs bağlantısı

• İlişkiler konusunda farklı düşünceleri , farklı eğilimleri olabilir. Örneğin evlilik taahhütü altına girmek onu ürkütebilir , bağımsızlığından taviz vermek istemez ya da uç durumlarda farklı seksüel tercihleri olabilir.
• Çarpıcı bir çekiciliği olacağını söyleyebiliriz.
• Ekonomik bağımsızlığını önemser. Kendi parasını kazanmak ihtiyacındadır.
• Tuhaf zevkleri olabilir. Farklı beğenileri vardır.
• Sürprizlerden çok hoşlanır. Onu etkilemenin yollarından biri onu şaşırtmaktır.
• Aşk konusuna akılcı yaklaşır. Çokta duygusal biri olduğunu söyleyemeyiz.
• İlişkiler , evlilik , ortaklık gibi konularda beklenmedik gelişmeler yaşayabilir.
• Monoton ilişkiler onu sıkacaktır. Değişik deneyimler , sürprizler ona iyi gelecektir.
• Zaman zaman mesafe ihtiyacı hisseder. Uzaklaşmak ister. Böyle zamanlarda onu boğmamak ve yapışkan ilişki modeli kurmamak doğru olacaktır.
• Teknolojik gelişmeleri takip etmekten hoşlanabilir. Yenilikler onu mutlu eder.
• Geleneksel bakış açısına aykırı tutumları olabilir.
• Arkadaşlıkla aşkı birbirine karıştırabilir.
• Âni başlayan , hızla gelişen , beklenmedik şekilde biten ilişkiler deneyimleyebilir.
• Aşk ve evlilik gibi konulara kayıtsız görünebilir.
• Modaya uymak yerine , kendine özgü giyinmeyi ( biraz da farklı giyinmeyi ) tercih edebilir.

Mars & Uranüs bağlantısı

• Sabırsız ve huzursuz bir enerji verir. Kişi için beklemek zordur. Acelecilik görülebilir. Harekete geçtiğinde işlerin hemen yapılmasını ve bitirilmesini ister.
• Beklenmedik âni öfke durumları görülebilir.
• Bağımsızlık için mücadele etmek üzerine deneyimler.
• Reform hareketleri.
• Beklenmedik çıkışlar , sürpriz eylemler.
• Bilime , teknolojiye , elektroniğe , bilgisayar ve internet dünyasına heves duymak.
• Enerjisini farklı , orijinal , aykırı bir şeyler yapmak için kullanmak.
• Hiper aktivite. İçe dönük kişiliklerde zihinsel hiper aktivite olarak görülebilir.
• Kararlı hareket , işlerin hızlandırılması dürtüsü.
• Uyumsuz kişilik , ilişkilerinde ve mesleki diyaloglarında uyum problemleri.
• Kaza yapmaya eğilim
• Beklenmedik riskler alma.
• Rutinden sıkılmak. Değişim dürtüsü.

07-09-2012 12:07 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: aslankral için
Merkür - Chiron kavuşumu ; Merkür Başak özellikleri katacaktır.

Merkür Başak burcunda

Merkür fonksiyonları ile Başak burcunu harmanlıyoruz.

Başak burcu gibi düşünme , Başak burcu gibi iletişim kurma potansiyelinden söz edebiliriz.

Merkür Başak kombinasyonu , detaylar hakkında düşünüp konuşmaktan hoşlanabilir. Muhtemelen başkalarının gözünden kaçan detayları algılama becerisi çok kuvvetli olacaktır ve de bu detayları ifade etmek niyetinde olacaktır.
Olumlu anlamda detaycı ve analizci düşünce yapısıyla özellikle Kariyeri konusunda ve çalışma hayatında türlü avantajlara sahip olacaktır.
Oysa Başak burcunun gölgesi olan eleştirel yaklaşımı benimsediğinde bu kez sürekli karşı tarafın hatalarına dair detaylara takılıp kalacaktır ve de eleştirel sözlerle bunu ifade ettiğinde ilişkileri zarar görebilecektir.
Öyleyse Merkür Başak kişisinin dikkatini hatalara ve eleştirilere yönlendirmemesini önerebiliriz.

Başak burcunun hünerlerinden biri olan sistemli ve metodlu olma özelliğini Merkür arenasında gözlemleriz.
Sistem üretmeye odaklanmış fikirler ve de metodlu düşünce yapısı Merkür Başak kombinasyonunun avantajıdır.

Tıpkı Yengeçte olduğu gibi , Merkür Başak kişisinin de kuvvetli bir hafızaya sahip olması muhtemeldir.
Tabi yıldız haritasında Mars – Neptün gibi vurgular varsa durum değişebilir.

Merkür Başak kişisinin takıntılı bir zihin dünyasına sahip olması ihtimaline dikkat çekebiliriz. Bazen önemsiz bir ayrıntıyı gereğinden fazlaca düşünerek zamanını ve zihinsel enerjisini tüketebilir ve strese girebilir.
Merkür Başak kişisinin bu detaycı ve analizci zihin yapısını , ‘yaptığı işin teknik detaylarında ustalaşmak’ doğrultusunda kullanması müthiş bir avantajı olacaktır.

Tüm Astrolojik kombinasyonlar içinde gözlemleme gücü en kuvvetlilerden biridir diyebiliriz.

07-09-2012 12:08 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aslankral Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 42
Üyelik Tarihi: Feb 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: aslankral için
bu yazılar baştan sona hepsi beni anlatıyor diyebilirim .tam bir boğa burcu gibi değilim zaten .yıldırım emeğine sağlık ve tekrar tekrar teşekürler .

http://g1206.hizliresim.com/y/w/8wcds.gif
07-09-2012 01:04 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Say24 için Mini Analiz :) astrosohbet 2 5,195 02-13-2015 01:24 PM
Son Mesaj: apakuriye
  Derin için analiz Arkadaş 27 26,297 11-12-2012 04:00 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Yeni doğan kızım için doğum haritası analizi yaparmısınız etelance 11 15,459 08-30-2012 11:40 AM
Son Mesaj: kayasran
  Haritamı yorumlayabilmem için yardım edebilir misiniz ? Luthien Tinuviel 12 14,527 07-09-2012 04:30 PM
Son Mesaj: deniz kaya
  Lütfen Bu Harita için Yorum Bekliyorum ...önemli.. yaren 2 5,141 11-10-2008 02:21 AM
Son Mesaj: uranus

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir