Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: 3. Ev
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Geleneksel İsmi: İletişim Evi
İlişkili Burç: İkizler
İlişkili Gezegen: Merkür
Sınıflandırması: Hava, son, eril
Karşıtı: 9.ev
Yönü: Kuzeydoğu, Kuzey


Anahtar Kelimeler:
Günlük zihinsel model, otomatik düşünme ve konuşma tarzı, akıl, algılama, mantık, öğrenme, öğretme, merak, veri toplama ve iletme, dil (lisan), iletişim, iletişim tarzı ve ortamları, buluğ çağı, ilköğretim, kardeşler, kuzenler, yakın akrabalar, akranlar, komşular, yakın çevre (apartman, mahalle), günlük trafik, kısa yolculuklar, periyodik olarak yapılan seyahatler, yurtiçinde yapılan seyahat ve geziler, ticaret, brokerlik, vb., yazılı belgeler ve kontratlar, her tür haberleşme ve ulaştırma hizmeti ve aracı.

Önceki iki evde fiziksel varlığımızın ve sahip olduklarımızın, "bize ait olanın" farkına varmıştık. Bu farkındalık, yani ‘anneden (fiziksel olarak) ayrılık’ hissi geri kalan bütünlükten (dış çevreden) de ayrılık hissinin gelişmesine neden olur. Kendimizi dışarıdaki ortamdan ayırdığımızda ise doğal olarak etrafımızda olup bitenin ne olduğunu anlamaya çalışırız. Bunu da hemen ve şu an içinde varolduğumuz yakın sınırlar içerisinde ufak adımlarla, veri toplayarak yaparız. Kendimiz dışındaki bu ortamı tanımak için onunla iletişim yolları aramaya başlarız.

Gelişimsel olarak, 3.ev bebeğin emeklemeye başladığı zamanla yürümeyi öğrenmesi arasındaki süreçtir. Bebek kendisini güven içinde hissediyorsa (anne evde hissi) ve içinde bulunduğu çevre de aşırı baskıcı değilse, doğal akışa uygun biçimde daha büyük bağımsızlık ve otonominin tadını çıkarmak isteyecektir. Çevreyi incelemeye, onunla etkileşim içinde olmaya, herşey hakkında bilgi toplamaya doğru gelişecektir.

Buna paralel olarak dil gelişimi, iletişim ve varlıkları isimlendirme başlar. Dilin gelişimi bireyliğin gelişimi için esastır. Dildeki tipik isim-fiil yapısı çocuğun özneyi nesneden ayırt etmesine, bu yolla ayrı bir varlık olarak kendisinin daha fazla bilincine varmasına olanak sağlar.

3.Evin rasyonel zihni, Merkür'ün yönettiği 6.evle birlikte beynin sol bölümünün aktiviteleriden sorumludur. Zihnin gerçeklere göre bilgi toplayan cephesidir. Doğal yöneticisi Merkür, mitolojide çeşitli tanrılardan gelen ve giden bilgi trafiğini yönetmekle görevliydi. Tanrıların habercisiydi. Benzer şekilde, her tür iletişim biçimi (konuşma, yazma, medya, vb.) 3. evle ilişkilidir. Buradaki zihin bilginin farklı alanları arasında bağlantı kurmaktan, sayısız hayat formunu keşfetmekten mutluluk duyar. Her yerden bilgi toplanır. Toplanan bilgilerin daha büyük bütün içindeki yerini belirlemek için önemli çaba sarfedilir.


3.Evdeki burçlar ve gezegenler bizim zihinsel yapımızı ve tarzımızı tanımlar. Zihnimiz hızlı mı, yavaş mı, mantıksal mı, kaotik mi? Düşüncelerimiz özgün mü, yoksa çevremizdekilerin düşüncelerinin bir yansıması mı? Bu evdeki yerleşimler bilgiyle ilişkimize ve bilgi konusundaki tutumumuza da açıklık getirirler. Örneğin, 3.evinde Mars veya Koç burcu olan bir kişi, bilgi için kavga eder. Oysa, 3.evinde Ay olan kişiler bilgiyi kendilerine sağlayacağı güvenliğin bir aracı olarak görebilirler.

Erken çocukluk döneminde yakın çevremizi algılayışımızda nelerin etkili olduğunu 3.ev gösterir. Örneğin, 3.evinde Venüs olanlar çevrelerinden Venüs'e ait özellikleri algılarlar; uyumluluk, güzellik, vs. Doğal olarak, çevrede bulunan daha ahenkli ve hoşnut edici şeyleri öğrenirler. Satürn 3.evdeyse, çevrenin daha sınırlayıcı ve soğuk cepheleri algılanır. Kendini özgürce ifade etmek için, yeterince güvenli bir ortam hissedilmez.

Özetle; 3.evdeki yerleşimler hem yakın çevremize atfettiğimiz nitelikleri, hem de ondan aldıklarımızı gösterir. Kardeşlerimiz, amca ve teyzelerimiz, komşularımız, kuzenlerimiz ile ilişkimizi gösterir.


Buradaki yerleşimler bizimle kardeşlerimiz arasındaki ilişkinin doğasını da belirtir. Kardeşin gerçeğe uygun bir tanımına veya bizim ona yansıttığımız niteliklere işaret edebilir. 3.Evdeki Satürn; erkek kardeşimizle ilişkimizde güçlük ve çatışma deneyimleyeceğimiz veya onu soğuk ve sevgisiz gördüğümüz anlamına gelebilir. Kendimizin bu yönününü ona yansıtarak, ondan geliyormuş gibi yaşıyor da olabiliriz.

3.ev aynı zamanda okula başlangıç dönemini de açıklar. Okul, diğer insanlarla bir araya geldiğimiz sosyal bir ortamdır. Anababamızın söyledikleriyle başkalarının (öğretmen, akranlar gibi) söylediklerini karşılaştırma fırsatı sunar. Erken buluğ dönemi de bu evle ilişkilendirilmiştir.

Bazen 3.evde bir çok gezegenin varlığı, yetişme döneminde sık sık çevre değiştirmeye işaret edebilir. Bu yer değiştirmelerin kişi üzerindeki etkisi, haritanın kalan bölümüne göre değişecektir. Bazı kişiler olağanüstü bir esneklik ve kolaylıkla farklı durumlara uyum sağlama yeteneği geliştireceklerdir. Diğerleri ise, yerleşmiş düzenden zorla koparılıp uzaklaştırılmanın acısına karşı daha savunmacı bir tutum içine girebileceklerdir.


Başarılı Uygulamaları:
Hatasız, yalın, önyargısız kavrayış; zihinsel esneklik; tarafsız ve kapsamlı bilgi aramak ve toplamak için sözel ve entelektüel kanallarla dünyayı araştırma kapasitesi; bilginin daha büyük bütün içindeki yerinin farkında olmak ve bu çerçevede başkalarıyla paylaşmak; canlı iletişim kurmak; sağlıklı bir sağduyu; kendini iyi ifade etmek; duruma uygun hareket kabiliyeti.

Başarısız Uygulamaları:
Entelektüel ukalalık; pratik olmayan soyut düşünceler; palavracılık, gevezelik, dedikodu; sık değişen hedefler; odaklanmamış merak; bir kısır döngü içinde koşturup durmak; aşırı yorulma nedeniyle zihinsel dağınıklık; önyargılı algılamalar; savunmacılığa, aşırı akılcılığa ve çok konuşmaya neden olan belirli bir dünya görüşünü koruma dürtüsü.


3. ev aynı zamanda çeşitli astroloji okullarına ve yaşam alanlarına göre bazı farklı temalara işaret edebilir. Bunlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir:


Klasik Astrolojide:
Eskiler, Yükselen’e açı yaptığı için güçlü bir konum olarak değerlendirmişlerdir. Erkek kardeşlerin talih ve kısmetlerini gösterir. (Manilius)


Ay, bu evde mutludur. Eğer değişken bir burçta yerleşmişse, sık seyahat, sürekli oraya buraya koşuşturmak demektir. İkizler ve Mars güçlüdür. Ancak Mars'ın Satürn'le kavuşum yapmamış olması gerekir. Bu evdeki yoğunluk sık yer değiştirmeye işaret eder. (Lilly)

Medikal Astrolojide:
Omuzları, kolları, elleri ve parmakları temsil eder.



Saat Astrolojisinde:
Danışanın mali veya işle ilgili sorularında olumsuz görünümdeki bir 3.ev yazılı belgeler, senet ve kontratlarla ilgili zorluklara işaret eder.


İlişki haritalarında:
İletişim problemlerini, zihinsel uyum potansiyelini gösterir. Mars, tartışma eğilimi ve kırıcı ifade; Satürn, iletişim becerisi eksikliği anlamına gelebilir.

Dedikodu ve ziyaretçiler evi. Olumsuz bir görünüm istenmeyen bir ziyaretçi ya da haber anlamına gelebilir. (Ivy Goldstein-Jacobson)


Dünyasal Astrolojide:
Ulusal propaganda, söylentiler; ülkenin iletişim vasıtaları (telefonlar, posta servisleri), basın ve yayın (gazeteler, televizyon, edebiyat); ulaştırma sistemi, kara taşımacılığı, demiryolları, karayolları, su taşımacılığı, deniz yolları, yer altı şebekeleri, metro ağı, eğitim sistemi (okullar); kamu oyu; konuşma özgürlüğüyle ilgili konular; uluslararası ve yaygın diller; komşu ülkeler; uluslararası anlaşmalarla ilişkili belgeler.


Ticarette:
Yazılı belgeleri, senetleri, satışla ilgili kontratları, sözleşmeleri temsil eder.


Çeşitli Olaylarda:
Hareketi başlatan tarafı gösterir. Olumsuz bir yerleşim, teklif sahibinin yalan söylediğine işaret edebilir (Barbara Watters).



Yorumda Dikkat Edilmesi Gerekenler:

3.Evi kesen burç

3.Ev içindeki gezegenler ve bunların açıları

2.Evin son 5 derecesindeki gezegenler

3.Evin yöneticisinin burç ve ev konumu

3.Evin yöneticisinin açıları
çok güzel bir konu oldu teşekkürler beyhan..
3. evim çok kalabalık.
güneş, satürn ve pluto 3. evde ve terazi burcunda
jüpiterde 3. evde başak burcunda
3. ev başak burcunda..
hayatım boyunca çok yer değiştirdim doğrugülücük
3.evimi akrep kesiyor.İçinde bulundurduğu gezgen neptünR 4`55 yayda.Neptünün aldığı açılar:
Ay (5.ev kova) 60
merkür(11.ev aslan) 120
uranüs(1.ev terazi) 45
Pluto(1.ev terazi) 60

Neptünün geri harekette olması iç dünyanın hayallerle bezeli olmasını sağlar.Hayalperest yerinde bir kelime.Ay ile 60lığı merhametli, hayal gücü yüksek bir kişilik verir.Ayın 5. evde olması bunu oyunlar kanalıyla daha belirgin yaşadığının bir kanıtı.Merkür ile 120liği, hayal kurma yeteneğine sahip, önsezili ve bunu 11.evi yardımıyla yapar.Yani sosyal çevre arkadaşlar.Uranüs 45liği, hayalleri bir miktar normalden saptıracaktır.Kaldıki uranüs 1.evde.gülücük Pluto ile olan 60lığı aktif imgelem, ruhsal gelişim, mistizm konularına karşı kişiyi duyarlı hale getirecektir.Pluto 1.evde, kendini ifade etme tarzı(sözlü) bu kanal yoluyla gelişmekte.Oyun, arkadaş çevresi, uçuk hayaller ve mistizm.:DKişinin kendisini ifade etme yeteneğinin 4 bacağı olacaktır.:D3.evde akrep burcunun kesmesi, kişiyi derinlemesine araştırma gücü veriyor.Ancak neptün ve açılarına bakarsak, kişi bazen derinleşmenin ötesinde konuların içinde kaybolma riskisini de taşıyor.Ayrıca akrebin gezegeni pluto 1.evde ve;
asc kavuşum
ay(5.ev kova) 120
merkür(11.ev aslan)60
satürn(10.ev ikizler)90
neptün(3.ev yay) 60lık açı yapıyor.Yani kişi, güçlü, iradeli, gözlem gücü yüksek,yoğun derin duygulara sahip olan, kolay öğrenen, içyüzü anlayabilen, büyük engellerin üstesinden sabırla gelen(karanlık yönü ile:kendine zarar veren, diktatör, dediğim dedik, çaldığım düdük),tarzını insanların tanıdığı yüzüne(maskesine ) yansıtan ama iletişimde son derece duyarlı, kişileri çözebilen, onlarla aynı potada eriyebilen yapısıyla karşımıza çıkar.Korkup yaklaşamayan çok şey kaybeder, cesaretle yaklaşan kendini:D
İlk kez kendi haritamı bu şekilde bir başkasının haritası imiş gibi inceliyorum.Ben hakikaten büyük potansiyelmişim!:D Şaka bir yana en zor olan da kişinin kendi haritasını anlamlandırması.
III. Ev sosyal ve entellektüel ögretilerin bölgesidir.

Benim 3. evde ikizler burcu var ve içinde bulunduğu gezegende Merkür,yay 18.21 3. ev ikizler 26.18 yazıyor. Ben şimdi bunu yorumlayamdım ama...:D:D


3. evin özelliklerinden ikizler, bu yorumları çıkardım kendim için doğrumudur?????? Çok az yorum oldu ama:D Degisikliklere kolay ayak uydurur ve degisikligi sever. Monotonluk hiç ona göre degildir. İş yüzünden evini tasimasi gerekecektir.
Beyhancım, şimdi 3.ev girişin ikizler.İletişim senin için önemli olmalı ve öğrenmek.Keza merkür 9.evinde yayda.Öğrenmeye düşkün, hayatı bir okul gibi görme potansiyeli verir ve bunu iletişim yoluyla yaparsın.Açılarına gelirsek, uranüs(yay-9.ev) kavuşum, pluto(akrep-7.ev) 45 derece.Uranüs yayda değişik felsefi düşünceye yöneltir kişiyi.Kişi çağının ötesinde bir düşünce sistemiyle donanmıştır.Değişik felsefeleri, dileri, dinleri öğrenmek için araştırır durursun.Yabancı dil senin için önemli ve birden fazla yabancı dil öğrenme potansiyelin var.Pluto akrepte, yani kendi burcunda.Derinlemesine bir iç görü ustası diyebiliriz.Ancak açının 7.evden gelmesi, yaşam ortaklarının gerçekten güçlü kişiler olmasını arzulamana sebep olabilir.Bilge bir kişilik yanında kendini öğrenmeye daha yakın hissettiğin için, bu kişilere yönelmen doğaldır.Ancak plutonun karanlıklarına dikkat et!Öğrenmek adına kişileri kullanama ya da kişiler tarafından kullanılma tehliken var.
Yorumların çok doğru Kurby, Öğrenmek benim için çoook önemli haytaımın her noktasında birşey öğrnmeye çalışıyorum ve bunuda en iyi iletişimle yapıyorum.7.evden gelmesi, yaşam ortaklarının gerçekten güçlü kişiler olmasını arzulamana sebep olabilir. bu yorum tam isabet gerçekten. Değişik olan şeyler gerçekten daha çok ilgimi çeker ve Öğrenmek adına kişileri kullanama ya da kişiler tarafından kullanılma tehliken var. bu konuda daha önce sorunlar yaşadım gerçekten ve daha dikkatli olmam gerekiyor bu konuda. Yorumunun hercümlesi çok doğru çok teşekkürler Bazen öğrenme konusunda çok illeri gittiğimi bile düşünüyorumgülücük:D:D
III. Ev eğitim, akrabalar ve çevre yardımıyla çeşitli deneyimler ve bilgi kazanmanızı ifade eder. Çevreden, ilk eğitimden ve akrabalardan elde ettiğiniz bilgileri de III.Ev sembolize eder.

III. Ev gelişiminizde, aklınızın vücudunuzdan farklı olduğunu anlama (mental ego) aşamanızdır. Dil kullanma ve özneyi nesneden ayırma kabiliyetinizdir. Somut zeka ya da sol beyin fonksiyonlarınız da bu evin hakimiyeti altındadır.

Klasik Astroloji'de III. Ev "kardeşler ve yakın akrabalar" evi olarak kabul edilir. Yakın çevre olarak kabul edilen, bu toplulukların gelişiminizde, şekil kazanmanızda önemli etkisi vardır. İlk yaşlardan itibaren, hızlı bir şekilde çevre tarafından kabul görüp görmediğinizi öğrenirsiniz. Eğer toplum tarafından da kabul görmek istiyorsanız, diğer insanlarla işbirliği yapmak zorunda olmanız gerektiğini burada öğrenmeye başlarsınız. Yani, yakın çevresinize genel kapsamlı bakışınızdır.

Bu ev fonksiyonel olabilmeniz için, çevre hakkında bilgi toplama ihtiyacınızı anlatır. Bu öğrenme, eldeki verileri özümseme, süzgeçten geçirme, programlama ve detayları gerektiğinde hatırlamak üzere saklama sürecidir.

İlk çocukluk devresinde yakın çevreden edinilen bilgi daha sonra formal eğitim ile beslenir. Bilimsel kanıtlarla daha evvel kazanılmış veriler beslenir ve gelişir. Bu ev, mental fonksiyonlarınızın temel kullanımını, çok derin olmayan, günlük konuşma, yazma, düşünce ve çalışmalarınızı sembolize eder. Dolayısıyla, yüksek öğrenimin temelini oluşturan ilk, orta ve lise öğrenimleri bu alana girer.
Aprilios Yazılan:3. Evde hiçbir gezegenin olmaması ne ile anlamlandırılır ( sadece yengeç burcunda )?

Yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkürler

Hiç bir gezegen yerleşmemişse, 3. ev hiç bir gezegen tarafından engelenmez ve hiç bir gezegenin desteğinizde almaz. Ama transit bir gezegen bu alanı ziyaret ederse seninde 3. evini tetikler, hareketlenir ve 3. ev enerjin dolar. 3. evinde bulunan burcun yönetici gezeninede bakarak yorumlayabilirsin.
mislina Yazılan:saturn için hiç iyi şeyler yazılmamış 3 evdeki =((  benim 3 evimde saturn var geri gidiyor bunu nasıl değerlendirebiliriz
Üçüncü evde Satürn, sorumluluk alma ( ilgili bulunulan meslek alanında ) zihinsel disiplin, konsantrasyon, zihinsel kontrol, muhafazakar üslup ve mantıklı düşünce için bir yetenek oluştuğunu akla getirebilir.

Öğretmenlik, idare, hesaplar, araştırmanın yayım veya bazı türü, ilgili bulunulan alanlar için muhtemeldir.

Olumsuz olarak; gereksiz endişeye karşı gelebilecek bir ihtiyaç oluşabilir.

Olgun bir akıl, ciddi veya derin konularda konsantrasyondan sorumlu yetenek geliştirilir.

Gezegenlerin geri gitmesi konusunda ise sevgili Yıldırım'ın benim Satürn'üm (retro) hakkında yazdıklarından bir alıntı yaparak açıklamaya çalışayım :

Alıntı:satürn-uranüs ve neptünün oğlak burcunda olmaları önemli bir satürn etkisi veriyor ancak bu üçlünün geri harekette olması içindeki özdisiplin potansiyelinin dışarıya çıkmasını zorlaştırmakta olduğunu söyleyebiliriz
.

Kendi çapımda amatörce yardımcı olmaya çalıştım, söz'ü bundan sonra ustalara ( ; bırakayım...
koç_terazi Yazılan:3. evde yay burcu olması ne demek olabilir?(jüpiterimde yay)
3. evde Yay; Bu konum, düşüncelerin ve fikirlerin ifadesinde felsefi bir bakış açısı gerektirir... Aynı zamanda hayal gücü kuvvetlidir.

Din ve sosyal değerler konusunda güçlü bir eğilim gözlenir... Olması durumunda kardeş'e karşı aşırı hassasiyet gelişir.

Jüpiter'deki Yay; bu konumda burç, yükselen değerde ve rahat pozisyondadır. Çünkü Yay burcu yönetici gezegenindedir...

Yay'da Jüpiter, için zeki ve derin düşünce için doğuştan olan bir yetenek, ve kuvvetli bir arzu verir buna rağmen gelişim için sürekli fırsat elde edilir...

Felsefi ve metafiziksel bilgi ve anlayış mevcuttur.

Bu kalite, kişiliği genişletmek ve sağlamak için zorunludur, ve yaşamı boyunca bu tür entellektüel aşamalar kaydedilir...

Bolca seyahat etmek muhtemeldir.

Üçüncü evde Jüpiter, bu evle ilgili konularda yardımcı ve şans sağlayandır : eğitim, edebiyat, yayım, yolculuk yapma ve kardeşler.

İyimser, felsefi, arıtılmış, neşeli, sempatik bir kişilik için muhtemel doneler sunar.

dipnot : Bu bilgilerin muhtemel doğruluğunu ölçmek adına şüphesiz ki açıları da ele alınmalıdır.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Referans Adresler