Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Venüslerimizi İrdeleyelim..
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
bu başlık altında , venüsün burçlardaki etkilerini , diğer gezegenlerle yaptığı bağlantılarını , üyelerimizin venüslerinin analizlerini , venüsyen ünlülerin haritalarını irdeleyelim istiyorum..
haritamda venüs üm 10. evimde balıkta...gülücük)gülücük)gülücük) ve güneş burcumda balık..gülücük)gülücük)gülücük)

melekmelekmelek


VENÜS BALIK

Venüs Balık’ta Yücelir. Burası en çok rahat ettiği konumdur. Gücünü gösterebileceği bir yerdir.

Venüs burada ilişkilerde duyarlılık, ılımlılık, şefkat ve sıcaklık verir. Venüs’ün sevgisi burada yücelir ve aşk sevgisinden, evrensel tanrısal bir sevgiye ulaşır.

Venüs’ü Balık burcunda olanlar romantikleşir, hayalleri güzelleşir, zarif düşünceli ve romantik olurlar. Sevgilisiyle “Bir” olmak ister. Çok fedakar ve vericidir. Aynı zamanda ilişkilerde hayalperesttir ve ayakları yere basmayabilir. Gizlilikten hoşlanır. Gizemlidir. Bu da platonik olabilen bir yapıyı getirir. Hassas yapısından dolayı çok çabuk kırılabilir.

Venüs Balık Burcundayken yaratıcılık en üst safhadadır. Evrensel bir bakış açısı olduğu için yaratıcılıkta sınır tanımaz. Hayal gücü çok gelişmiştir. Çok renkli hayalleri vardır ve yaratıcılık konusunda rüyaları gerçek yapabilir. Venüs Balık’ta sanatın en üst noktasına ulaşmak gibidir. Müzik, dans, şiir Venüs Balık için çok doğal ve kendinden gelişendir.

İletişimi konuşmadan hissederek yapmayı sevdiği için müziği, şiiri ve sanatı sevgisinin derinliklerini anlatmak için kullanır. Duygular, şiirler ve romantizmle zaman geçirirken aşkın fiziksel boyutunu unutabilir.

Venüs’ü Balıkta olan kadınlar da erkekler de çok cazibeli ve romantik olurlar. Özellikle Venüs bu burçta kadınlara büyük cazibe ve çekicilik verir. Anlaşılmaz ve gizemli bir havaları vardır. Venüs Balık burcundaki bir kadına Afrodit’in bütün güzelliklerini sunar.

Venüs’ü Balık burcunda olan bir erkek, çok duyarlı ve romantik olur. Çekici, romantik ve gizemli kadınlardan hoşlanır. Hayallerindeki kadını fazla idealize ettiği için de aşkı platonik olarak yaşayabilir. Bütün hayatını şiirler, besteler yazarak platonik bir aşkın peşinde geçirebilir

venüs evlerde..

10. EVDE

Bulunduğu ortamda, iş çevresinde sevilen, sayılan nazik biri, sanatsal bir dalda çalışma, meslek dalı ne olursa olsun güzellik, denge ve uyum, kendini yormadan çalışma teknikleri geliştirme, şöhret ve ün yapma... Sert etkiler varsa iflas elme, yeniden denge kurma...
Doğum haritamda Venüs Yengeç'te ve 8. ev sonu 9. ev girişinde ama ben başkalarını ölçerken tartarken progres(ilerletilmiş) Venüsümüzün daha etkili olduğunu düşünüyorum. Progres gezegenlerimiz "şu anda" deneyimlemekte olduğumuz ve öğrendiğimiz alanları göstermekte. Ve benim progres Venüs'üm Başak'ta,1o evde . Hayatımın gidişatına bakıldığında da bu evde Venüs Başak'taki etkileri deneyimliyorum. Venüsyen etkileri tartışırken Progres Venüs'ün etkilerini de belirtmeliyiz.

Venüs başkalarına "ilk anda" iletebildiğimiz iyi ve hoş yanlarımızı da temsil ediyor. Ve karşıma çıkan insanlar/deneyimler genellikle Venüs başak özelliklerini kullanamamı geliştirmemi sağlayacak nitelikler içeriyor. Eğer ilişki bir karşılamadan ve alışverişten ibaret kalmazsa ancak o zaman Venüs yengeç özellklerim ortaya çıkabiliyor.

Venüs Başak Burcunda Düşük durumdadır. Dolayısıyla Venüs’ün özellikleri kendini göstermekte güçlük çeker. Venüs Başak, ilişkilerde mükemmellik ve saflık arar. İlişkilerini mükemmelleştirmek ister. Her şeye kusur bulduğu için hiç bir şeyi beğenmez. Gevşeyip hayatın tadını almakta güçlük çeker. Huzursuz ve sinirsel bir ilişki tarzı vardır.
Sakin, sade ve alçakgönüllüdür. Utangaçtır. Kendini göstermeyi sevmez. İlgisini ve sevgisini hizmet ederek göstermeye çalışır. Pratik ilişkilerden hoşlanır.
Yaratırken de detaylar üzerinde herkesten fazla durduğu için huzursuz ve tedirgindir. Bir şeyi yaptıktan sonra üzerinden birkaç kere daha geçip emin olmak ister.
Venüs’ü Başakta olan bir erkek, eşinin tertipli düzgün olmasını ister. Detaylı ve analitik konuşmalardan zevk alır.
Venüs’ü Başakta olan bir kadın çok zekidir. Zeki erkeklerin ilgisini çeker. Diğer toprak gurupları gibi paraya ve başarıya önem verir. Kendini mükemmelleştirmek ister. Kılığı kıyafetinde detaylara çok önem verir.
Venüs Yengeç’te aileye olan sevgiyi vurgular. Duygusal paylaşımlara ve aileye çok önem verir. Ayrıca içinde bulunduğu topluluğa da çok bağlıdır ve bu guruplar içinde anaç bir tavır sergiler. İlişkilerinde kollayan, koruyan bir tavrı vardır ve sevdiklerine karşı çok fedakardır. Sevdiklerini daima korumak gözetmek ister. Sevdiğine bağlanır ve ömür boyu ayrılmaz. Bazen aşırı sahiplenici de davranabilir. Venüs Yengeç’te yuva sevgisini getirir.
Maddi konularda da korumacı davranır. Finansal güvenceye duygusal bir ihtiyacı vardır. Parasını iyi biriktirir.
Venüs’ü Yengeç’te olan kadınlar tam bir annedir. Çocuklarını büyük bir şefkatle büyütür ve hiçbir eksiklikleri olsun istemezler. Evini güzelleştirmeyi çok sever. Bu yüzden evde bol bol vakit geçirirler.
Venüs’ü Yengeç’te olan bir erkek, şefkatli, sevecen ve yumuşak bir kadını çekici bulur. Dışarıda gezip tozmaktansa evinde eşiyle birlikte vakit geçirmekten hoşlanır. Yüzeysel ve sadece dış görünüşüne önem veren bir kadın onu mutlu edemez.
Not: Alıntılar Astrozenith'tendir.Arşiv bölümüne tıkladığınızda yazı arşivi bölümü görünecektir. Hepinize bu yazıları okumanızı tavsiye ederim. Önerebileceğiniz böyle güzel astroloji siteleri varsa çok sevinirim.
Alıntı:Ve benim progres Venüs'üm Başak'ta,1o evde . Hayatımın gidişatına bakıldığında da bu evde Venüs Başak'taki etkileri deneyimliyorum.

salmakis merhaba ; progres konusuyla uzun süredir ilgilenemiyorum. açıkçası hani şu şüphelerim var ya gülücük progres konusu içinde geçerli olmaya başladı.

çok özele girmeden , 10.evde venüs başak etkilerini nasıl deneyimlediğini paylaşırmısın ?

mesela senin ay burcun başaktı ve o mükemmelliyetçiliğin buradan geliyor olabilir diye düşünüyorum.
venüsüm başakta ve 5. evde; başaktaki venüs yukarda anlatılmış katılıyorum 5. evde olması da sanırım dışa dönüklük, neşe, coşku ayrıca hassasiyet, kırılganlık bazen alınganlık - tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok misali- kendi içinde alınma incinme halleri veriyor benim haritamda
Mavi Yazılan:satürnün başaktaki transitine başlamış olması venüsü başak olan birini ne derece ya da nasıl etkiler?

öncelikle satürn başağın 20 - 25 derecelerindeyken senin venüse dokunuyor olacak Mavi yani şu dönemde no panik gülücük

satürn transitlerinin gerçeklerle yüzleştiren etkisi , sabrı , azmetmeyi öğretmesi , iyi değerlendirirsek üzerindeki çalıştığı alanı - gezegen fonksiyonunu gerçekleştirmesi etkilerini düşünürsek , o dönemde ( kasım-aralık 2008 + ağustos-eylül 2009 ) venüs konularında yani ilişkilerde , sosyal paylaşımlarda , beğeni ve değer yargılarında daha gerçekçi olabilirsiniz. olayları ve kişileri neptünün ilüzyonun aksine daha gerçekçi değerlendirebilirsiniz.
ilişkilerinizde bir şeyleri gerçekleştirme çabası söz konusu olabilir ya da ilişkilere bakış açınızda olmasını istediğiniz bir potansiyeli , olmasını istemeyeceğiniz bir şekilde satürn size öğretebilir. adamın işi bu , ders vermek gülücük

**yaklaşık 2 buçuk yıllık satürn başak sürecinde , başak potansiyeli olanlar ile değişken burçta gezegeni olanlar ya da yükseleni olanlar zahmetli , gerçekçi , sabır gerektiren , olgunluk katacak , dokunduğu fonksiyonla ilgili başarılar gerçekleştirebilecek etkilere , olaylara mâruz kalabilirler.
aslan ve kova potansiyeli olanlardan kopya alabilirsiniz , onlar yeni geçtiler bu dersten , sınıfta kalmamışlarsa tabii gülücük
Venüs 10. evde

Güçlü yönleri:
Çekici. İnsanlarla temas kurmakta, bunları sürdürmekte ve geliştirmekte yeteneklidir. Cana yakın, popüler, güvenilir ve sadıktır. Mesleği çerçevesinde dünyaya mutluluk ve güzellik getirmek ister. Sanatsal hırsları ve yaşamı daha güzel kılacak ticari işlere yatkınlığı vardır. İyi bir temsilcilik yeteneğine sahiptir. Hayırseverlik duygusu yüksektir.


Problemli alanı:
Çekiciliğini diğer insanların kişisel amaçlarına doğru yöneltmek için kullanabilir. Kendi istekleri için ısrarlı ve güç peşindedir. Statü ve gücü çok önemser.


Anne imgesi:
Sevgili,çekici anne, aynı zamanda rakip anne



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Onuncu evde Venüs

Venüs, doğumun zamanında onuncu evde bulunmakta

Sen uyumu arayan bir kişisin, yaşamda bütün şeylerin estetik değerini gözlemek gibi bir özelliğin var.sanatsal faaliyetlerde görev alabilecek yeteneğe sahipsin ve sevimli ve güzel olan herkese sahip olmak isteyebilirisin. yaşamda başarıyı yakalamak için için yeterli potansiyelin var.

Senin başarının büyük kısmı,yaptığın işe ilgi duyman ve sert de olsa kuralları uygulamanın sonucudur;zekan sayesinde bir gurubu yönetebilecek kapasiteye fazlasıyla sahipsin.

Yaşamının bazı döneminde iyi bir şöhret ve mali başarı vardır.


Çeviri
selam hades ; bir mesajında venüsün bende ki sert açılarının sende de olduğunu söylemiştin ve neler yaşadığımı , nasıl etkilendiğimi sormuştun.
venüsü irdeleyelim konu başlığını açmayı düşündüğüm için cevabını şimdi vereyim.

venüs hayatımızn hangi fonksiyonunu etkiliyor ? ilişkilerimizi + beğenilerimizi + kişisel cazibemizi + eğlence anlayışımızı + yüzeysel ilgi alanlarımızı..

venüsün bulunduğu burç ; yukarıdaki konularda nasıl davranacağımızı belirler..

venüsün bulunduğu ev ise ; venüsün uygulama alanını , nerede kendini ifade ettiğini belirler..

venüsün açıları ; detayları okumamızda yardımcı olurlar..

hades senin venüs aslan burcundaydı. ilişkilerini nasıl yaşıyorsun , karşı cinse bakış açın nasıl gibi sorulara aslan burcu şemsiyesi altında cevap veriyoruz. size bir sır daha vereyim ; burada venüs sert etkiler almışsa -ki hadeste almış bunu görüyoruz- aslan burcunun gölge taraflarıyla karşılaşma olasılığın artacaktır..
mesela gurur için ilişkiyi bitirmek ya da hiç başlamamak..

hadesin venüsünü 9.evde görüyoruz ; ilişkilerini kuracağı kurmayı düşündüğü alan 9.ev yani yay arenası.. eğitim görürken tanışacağın çıtırlara , yabancı çıtırlara , işaret ediyor ve ilişkilerinde kafa yapısına önem vereceğini , senin inanç kavramına benzer olmasına dikkat edebileceğini söyleyebiliriz..
sert açılar ne gibi sorunlar getirir dersen , ilişkilerinin eğitimini engellemesine izin verme derim , hep diyorum gülücük

benim yaşadıklarıma gelince ; aynen bende senin gibi ay-venüs karesine ve venüs-plüto karesine sahibim..
senden daha şanssızım sanırım çünkü benim venüs oğlak burcunda ve halinden pek memnun değil ;)
sana aslanın gölge taraflarını yaşayabilirsin demiştim. ben oğlakın gölge taraflarını yaşadım sürekli.
nedir oğlakın gölge tarafları ; red edilme korkusu , endişeler , özgüven eksikliği , karamsarlık ve tüm bunların getirdiği yalnızlık..
ayrıca , ilişkilere gelenekselci bir bakış açısı , geri kafalılık gülücük , inatçılık gülücük , parasal güvenceyi ön plana alma dürtüsü vs...

yani hades ; okul hayatında hedefine ulaşıp ilişkiler boyutuna gireceğin zaman aslan burcunun gölgelerini iyi analiz edip bunlara çözümler getirmeni öneririm.
ilgi duyduğun astrolojinin en önemli faydalarından biri budur , eksik ve olumsuz potansiyeli görmek ve mümkünse önlem almak..

şimdilik bu kadar Hades ; belki bir kaç ilavem olabilir bu konuda daha sonra..
Venüs 1. Evde

Güçlü Yönleri: Sevimli insan.
Dostça,hoş,havalı, gönül okşayıcı, cana yakın bir yapıdadır. Çekici görünümlü, çoğu kez çarpıcı güzelliğe sahiptir. Yaşama iyimser bakar. Rahat tavırlı, barış dolu, uyum yeteneğine sahip, diplomatik ve sosyaldir. Her zaman popüler ver her yerde hoş karşılanan bir insandır. Genellikle sanatsal tutkuları vardır.


Problemli Alanı:
Güzel vakum. Ne pahasına olursa olsun hoştur ve başka hiçbir şey değildir.Açgözlü bir şekilde ilgi ister. Kendini beğenmiş, kibirli, tembel, vefasız, eleştiriye tahammülsüzdür.

Davranışı:
Çekici, zarif

.............................................................................................................

Venüs 2. Evde

Güçlü yönleri:
Sevimli, çekici insan. Yetenek olarak kendi zevkine güvenir. Sanat, kuyumculuk ve güzel olan veya insanı güzelleştiren her konuda ticari bir zekaya sahiptir. Rahat ve konforlu ortamlardan ve eşyalardan zevk alır. Duygusal ve maddi güvenceyi sever ve arzular. Kendini süslemekten hoşlanır. Para ile ilişkisinde dengeli ve ihtiyatlıdır.

Problemli alanı:
Gösterişçi savurgan. Egoist ve kendini beğenmiştir. Aşırıya kaçar. Sevginin parayla ölçüldüğüne veya sevgiyi parayla satın alabileceğine inanır.


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

İlk evde Venüs

Venüs, ilk evdedir. Bu Venüs için kuvvetli bir konumdur, senin kişiliğine cazibeyi eklediği için sana yumuşak başlı ve hoş bir kişilik imajı verir..

Sen, güzelliği elinde tutmayı bilirsin. Senin, doğayla kuvvetli bir yakınlığın var, ve plastik şehir inşaları yerine yaşamına ülkenin sakin bir yerinde yaşamayı tercih edebilirsin.Çok sıcak ve kafa dengi birisin. Aile ve arkadaşlara bu aynı duyguları tasarlamak için senin için kolaydır ve bu kişiler çoğunlukla zor durumlarında barışı sağlaman için sana güvenir.

Senin, müzik, sanat ve dramaya doğru kuvvetli yeteneğin var. Genellikle, kuvvetten ziyade diplomasiyle düşünceleri kazanmayı denersin. Sen, zorunlu olduğu zaman kendini beğenmiş olmayı öğrenmelisin, İlişkiler senin için çok önemlidir. ve senin yolundan dışarı olanları asla kabullenmezsin. İlişkilerinde uyum çok önemlidir, özellikle sürekli tartışmak seni bir çok şeyden uzaklaştırabilir.


Çeviri
Benim Venüs ikizlerde 12.evin sonu 1.evin başlangıcında. Venüs Mars karesi var ASC yükselen ile kavuşum yapmış. Sevgide mantık ve iletişim büyük önem taşıyor. Sevgimi öyle fazla belli etmeyi sevmem.Temiz, bakımlı, pozitif insanları severim. Karamsar, espriden anlamayan insanlardan uzak durmaya çalışırım
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Referans Adresler