Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Horoskop Yöneticileri Nasıl Belirlenir?
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
[attachment=469]Benim horoskop yöneticisi ne olur acaba yıldırım? 1. evde plüton var ama asc ile kavuşum yapmıyo. 10. evde ay var ama mc ile kavuşum yapmıyo. Bunun yanında 1. evde lilith,juno ve plüton var ama sadece lilith-plüton kavuşumu var. Ağır hareket eden gezegenlerin açıları da baya bi mevcut. Vaktin varsa yorumlarmısın yıldırım?
Musti Yazılan:Benim horoskop yöneticisi ne olur acaba yıldırım? 1. evde plüton var ama asc ile kavuşum yapmıyo. 10. evde ay var ama mc ile kavuşum yapmıyo. Bunun yanında 1. evde lilith,juno ve plüton var ama sadece lilith-plüton kavuşumu var. Ağır hareket eden gezegenlerin açıları da baya bi mevcut. Vaktin varsa yorumlarmısın yıldırım?

Musti'nin güçlü gezegenlerini yukarıda anlatmaya çalıştığım formüllere göre bulmaya çalışalım ;

- yükselen burcun yönetici gezegeni plüto yine yükselen burcu yönetiyor + marsa güçlü bir kare açısı yapmış yani plütonun etkilerini (özellikle olumsuz etkilerini) yoğun biçimde hissedecektir diyebiliriz Musti için..

- belkide yukarıdaki bilgilere eklemem gereken bir formül daha vereyim ; büyük şans üçgeni , uçurtma , T-Kare vs. gibi özel açı kalıplarında kilit gezegenler daima haritada önemli vurgu yapacaklardır..
Mustinin uçurtma açı kalıbının kilit gezegeni olarak JÜPİTERİ görüyoruz ve yengeç burcunda ve 9.evin başlangıç çizgisinde çok güçlü durumda bir jüpiterden sözedebiliriz.

- hem marsın bulunduğu burç olan kovayı yöneten , hemde büyük şans üçgeninde merkür ile AY'ı uranüsyeleştiren URANÜSÜ de güçlü gezegenler arasına dahil edebiliriz Mustinin haritasında..

yani plüto - jüpiter ve uranüs diyorum..
merikeklik Yazılan:hımmm.yıldırım açıklamalarınla neden venüs,saturn ve uranüsün haritamda güçlü olduklaırını anladım.
asc kavuşunndaki saturn, senin de yazdığın gibi ay-merkür-uranüs stelyumundan dolayı uranüs ve 5 gezegenimin terazide bulunmasından dolayı venüs...yukarıda kendinle ilgili verdiğinörnek te güneş-pluto kavuşumunda plutonun güneşe plutonisyen özellikleri kattığını yazmışsın;bendeki bu kavuşumun etkisi
,bu kavuşuma satuunun yaptığı kare açıdan dolayı zayıflıyor.sanırım saturun bir kere daha baskın oluyor..doğrumu mu yorumladım?

,

sendeki güneş-plüto kavuşumunda o bilgiye göre diyoruz ki , güneşin plütonyeleşiyor yani akrep etkileri alıyor.

satürn karesiyse güneşini satürnleştiriyor özellikle oğlak burcunun olumsuz bazı özelliklerini katıyor.

şimdi güneşin hem plüto hem satürn etkisinde onlara benziyor yani her ikisinden de bişeyler kapıyor..

burada yorumlarken yapacağın pratiği söyleyim..
plüto ile satürnü HARMANLAMAK..
soğukluk , mesafe , inatçılık , hırs gibi ortak özelliklerine yoğunlaşmak isabetli olacaktır. tabii unutmamamız gereken Güneşin hagi burçta olduğudur. yaptığımız harmana güneşin burcunuda katmak yorumumuzun isabet düzeyini arttıracaktır.
Alıntı: Horoskop Yöneticileri Nasıl Belirlenir?

GEMİNİZİN KAPTANI KİM?

Astrolojik haritanızı belirli bir limana doğru yol alan bir gemi olarak düşündünüz mü? Hepimiz bir limandan diğerine giden gemiler gibiyiz ve eski Yunanlılar hayatı değerlendirirken böyle bir benzetme yapmayı özellikle uygun görmüşler.
Hayatımız bir yolculuksa, gemimizin rotasını, kaptanını ve yelkenlerinin gücünü nasıl değerlendirebiliriz? Helenistik astrolojide geminin rotasını bulmak için öncelikle gece ya da gündüz doğumlu olup olmadığımız önem taşır. Gündüz haritalarında Güneş'in, gece haritalarında ise Ay'ın burç yöneticisine bakarız.
Yönetici gezegen hayatımızı şekillendiren konuları ve öğrenilmesi beklenen temaları açıklayacaktır. Geminin dümeni yükselen burç, kaptanı ise
çoğunlukla yükselen burcun yöneticisidir. Geminin uygun rotada gitmesi için bu gezegenin yükselen burçla açı içerisinde olması beklenir. Geminin yelkenleri ise yine, haritanın gece ya da gündüz haritası durumuna göre, Güneş ya da Ay'ın üçlü yönetici gezegenleri olacaktır.

İki örnek
En iyisi bunu birkaç örnekle anlatalım. Nâzım Hikmet'in haritasında Güneş, Akrep burcunda (gündüz haritası) ve Akrep'in yöneticisi Mars ise Yay burcunda grupları ve sosyal temaları açıklayan 11'inci evde. Mars mücadeleyi, savaşımı; Yay burcu ise inançları, yabancıları ve özgürlük temasını vurgular.
Nâzım Hikmet'in hayatındaki rotayı astrolojik açıdan hemen görebiliriz. İnançları, fikirleri ve toplumsal konular için savaşan, özgürlüğünü korumaya çalışan bir savaşçı. Hikmet'in yükselen burcu Kova olduğu için geminin kaptanı Satürn olacaktır. Ancak haritasında 12'nci evde Oğlak burcunda kalan Satürn, bu evin temalarını yani hapis düşmeyi ve çaresizlikleri de yanında getiriyor.
Gemisinin kaptanı, dümeni iyi göremediği için büyük zorluklarla karşılaşmış. Ana yelken ise Venüs olarak görülüyor (Güneş, Akrep, su üçlüsünün ilk yöneticisi). Bu gezegenin de yine Oğlak'ta, 12'nci evde Satürn'le birleşmesi hayatının ilk döneminden itibaren kısıtlamalar getirirken, ikinci yelkenin Mars olması, hayatının ikinci yarısındaki mücadeleyi simgeliyor olmalı.
Orhan Pamuk'un haritasında ise (gündüz haritası) Güneş, İkizler burcunda; bu burcun yöneticisi Merkür de İkizler'de, güçlü olduğu yükselen burçta. Bu Pamuk'a fikirlerini kişiliği ile ortaya koyabilme ve yetenekli biçimde ifade edebilme olanağı getiriyor.
Kaptan da Merkür olduğu için dümene hakim. Pamuk'un gemisinin ana yelkeni Satürn ve Satürn yüceldiği Terazi burcunda, yaratıcılığı ifade eden 5'inci evde, bu ona yelkenlerini güçlü biçimde doldurabilecek rüzgarlar sağlamış.
Hakan Kırkoğlu
Bu yazısında Hakan Kırkoğlu genel olarak Yükselen ve yükselen yöneticisi üzerinde durmuş.Bunun yanında kitabında Haritanın Lordu (Lord Of Geniture )olarak ele aldığı bir kavram var.Kişinin mizacı üzerinde etkili konumdaki gezegen.
Bulunurken kullanılan konumlar :
*Yükselen burç derecesi
*Güneş Dercesi
*Ay derecesi
*Şans Noktası Derecesi
*Doğumdan önce gerçekleşen dolunay yada yeniay(hangisi en son olduysa o)

bunlar daha sonra gezgenlerin asalet tablosuna göre puanlandırılıyor.Ve en yüksek puanı alan Haritanın lordu çıkıyor.Ve bu herzaman güçlü , çok açı yapan , iyi konumlanmış bir gezegende olmuyor.Ki aslında mantıklı ; her zaman hayatımız-karakterimiz en iyi kartını oynamaz.

Aslında tablo puanlaması oldukça basit-dizilimi simgeleri ve gece gündüz mantığını anlatıktan sonra. vakit bulduğumda hem temel asaletlerle ilgili birşeyler yazmak hemde bu tablo nasıl kullanılır ve puanlama nasıl yapılır onu yazmak istiyorum(tabi forumda yoksa)

Bunun dışında aslında modern klasik diye ayırmaktan fazla haz etmesemde modern astroloji ile ilgili makalelerde haritanın yöneticisi(etkin elemanı diyelim) olarak daha çok : çok açı yapan köşe evlere yerleşen(özellikle 1. ev ve yöneticisi) gezegenler olarak ele alınıyor.
akasya Yazılan:yıldırım
tablo puanlamasına göre(saolsun neptün yapmıştı) benim yöneticim ay+venüs çıkıyor

senin mantığına göre en güçlü jüpiter oluyor mc kavuşum zira geriye diğer gezegenlerin açılarına bakmak kalıyor

o halde

güneş,uranüs,merkür güçlü açılar yapıyor marsın çok açısı yok ama akrepte güçlü

aya gelince jüpiter okkalı bir kare yollamış bu onu güçlü yapar mı?

jüpiter oldukça güçlü çünkü 9.evden MC'ye yakın duruyor + venüsün Yay burcunda ama retro durumunda olması jüpiterin gücünü içe yönlendiriyor olmalı yai iç dünyana..

akrep burcundaki stelyumundan dolayı plütoyu kuvvetli olarak değerlendirebiliriz ve oradaki uranüs hem merkürü hemde güneş ve marsı uranüsyen kılıyor.

ayrıca Neptünün venüs ile kavuşum yapıyor + Ay burcun balık..

oldukça aktif gezegenlerin var ama bence en güçlü vurguyu URANÜS-AKREP enerjileri yapacaktır.
neptün , jüpiter ve marsta oldukça ciddi kuvvetler olacaklardır.
Benim haritamda satürn kendi yöneticisi olduğu oğlakta, neptünle uranüste oğlakta bu durumda satürnün etkili olduğunu çıkarabilir miyim ? Plüto köşe evlerden birinde yer alıyor Jüpiterde yengeçte yüceldiğine göre onlar da etkili midir ? Ayrıca merkür ve mars da yükselenimle kavuşmuş..Güneş zaten hem burcumun hem yükselenimin yöneticisi.. Bu durumda benim haritamın yöneticileri hangileri oluyor ??hımm Yardımcı olabilir misiniz ?? Şimdiden teşekkür ederimçiçek
Lily Yazılan:Benim haritamda satürn kendi yöneticisi olduğu oğlakta, neptünle uranüste oğlakta bu durumda satürnün etkili olduğunu çıkarabilir miyim ? Plüto köşe evlerden birinde yer alıyor Jüpiterde yengeçte yüceldiğine göre onlar da etkili midir ? Ayrıca merkür ve mars da yükselenimle kavuşmuş..Güneş zaten hem burcumun hem yükselenimin yöneticisi.. Bu durumda benim haritamın yöneticileri hangileri oluyor ??hımm Yardımcı olabilir misiniz ?? Şimdiden teşekkür ederimçiçek

Aslan burcunda güçlü bir Kümeleşme görüyoruz , her ne kadar Güneşin 12.evde saklanıyor olsada seni Leo Vip olarak ( haritanın en kuvvetli gezegenlerinden birini Güneş olarak ) gösterebiliriz ok

Merkür ile Marsın Asc noktası üzerinden yükseliyorlar ancak GAD ( Güney Ay düğümü ) ile kavuşum yapıyorlar.
merak ettim sen kendini ne kadar sosyal , konuşkan ve atak görüyorsun ?
yoksa içinde müthiş bir Aslan parçası var ama bunu yansıtmakta zorlanıyormusun ?
Lily Yazılan:Benim haritamda satürn kendi yöneticisi olduğu oğlakta, neptünle uranüste oğlakta bu durumda satürnün etkili olduğunu çıkarabilir miyim ? Plüto köşe evlerden birinde yer alıyor Jüpiterde yengeçte yüceldiğine göre onlar da etkili midir ? Ayrıca merkür ve mars da yükselenimle kavuşmuş..Güneş zaten hem burcumun hem yükselenimin yöneticisi.. Bu durumda benim haritamın yöneticileri hangileri oluyor ??hımm Yardımcı olabilir misiniz ?? Şimdiden teşekkür ederimçiçek
''Haritanızın yöneticileri'' kisvesi altında değil de, daha çok ''natal haritanız ne gibi vurgulara sahip'' merakıyla, şöyle bir göz attım imzanıza.

Asc Aslan'ı olarak, yönetici Güneş'i on ikinci evde görüyoruz. Yeniay'da doğmuşsunuz. Bu, başlı başına ayrı bi'potansiyel. Merkür, Mars gibi kişisel gezegenler de yükselen evinde.

Aslan potansiyeliniz oldukça güçlü aslında. Fakat; yönetici Güneş'in ''perde arkasında saklanması'' bu dengeyi sallandırabilir. Doğanızda olan, içinizde yatan ''Aslan'' karakteristiğini, derinlikli ihtiyaçlarınızı (Ay) bilinçli olarak geliştirmenizi önerebilirim.

Ben de bi'onikinci Güneş (Koç) evi vak'asıyım ; ) ve sevgili hocam Yıldırım'ın kıymetli önerisi sayesinde, ''karanlık odacık''taki asli kimliğimi sık sık ışıklandırmaya çalışıyorum.

Size de (bir Güneş Aslan'ı olarak) kendinizi arada sırada keyiflendirecek hatta şımartacak aktivitelerde bulunmayı, mümkün olabilitesi söz konusuysa; ''sahne tozu''nu yutmayı, gurur duyduğunuz özelliklerinizi aralıklarla (ör; şakayla da karışık olsa; yakınlık kurduğunuz birisine) seslendirmenizi önerebilirim.

Sevgili Yıldırım bana, Koç imgesini anımsatacak aksesuarlar kullanmayı da önermişti. Siz de ''Aslan'' imgeli kolye, bileklik vs. kullanabilirsiniz mesela.

Toparlayacak olursak;

Beşinci ev - Oğlak stelyumu sahibesisiniz. Özellikle Venüs Başak'ınız güzel enerjilerle beslenmiş. Plüto'nun da Ic gibi içsel bir noktayla yakın teması ve Güneş - Ay kavuşumunuza (özellikle Güneş'inize) gönderdiği gerilimli açı, önemli sayılabilir. İki içsel ev arasındaki bu bağlantı, kişiliğinize ''içten içe'' dirayet, güç katıyor olmalı.

Ortaya çıkıp çıkmamakta tereddütlü ateş ve güçlü bi'toprak elementi hakimiyetinde, natal haritanız.

Aquar

Lily
yalnız olduğunuz zamanlarda eğlenmeniz güneşinizi rahatlatır, "oyuncu enerji" nizi böyle harekete geçirebilirsiniz
Aprilios Yazılan:Ben de bi'onikinci Güneş (Koç) evi vak'asıyım ; ) ve sevgili hocam Yıldırım'ın kıymetli önerisi sayesinde, ''karanlık odacık''taki asli kimliğimi sık sık ışıklandırmaya çalışıyorum.

Size de (bir Güneş Aslan'ı olarak) kendinizi arada sırada keyiflendirecek hatta şımartacak aktivitelerde bulunmayı, mümkün olabilitesi söz konusuysa; ''sahne tozu''nu yutmayı, gurur duyduğunuz özelliklerinizi aralıklarla (ör; şakayla da karışık olsa; yakınlık kurduğunuz birisine) seslendirmenizi önerebilirim.

Sevgili Yıldırım bana, Koç imgesini anımsatacak aksesuarlar kullanmayı da önermişti. Siz de ''Aslan'' imgeli kolye, bileklik vs. kullanabilirsiniz mesela.

verygood

aslında bu 12.eve özel kolye ve takılar üretip pazarlamak lazım , imza Venüs Oğlak gülücük

-----------------

sevgili Aprilios'un önerilerine bir iki ekleme yapacak olursak ,
Aslan burcunun lüks ihtiyacını ve de kendini Kral yada Kraliçe gibi hissedebileceği durumları ayda 1-2 defa da olsa deneyimlemesini önerebiliriz 12.ev Aslan Güneşleri için.

ekonomik imkanı olanlar için satın alınabilecek şık bir elbise ( genel anlamda alışveriş ) iyi gelebilir mesela.

ekonomik imkanı pek olmayanlar ise Aslan burcunun yaratıcılıklarını sahneleyebileceği ortamlara katılması onlara iyi gelebilir.
hiç yapamıyorsanız , açın hoş bir müzik , evdeki en şık kıyafetinizi giyin ve kendi kendinize dans edin ;)
yada mesela sevdiğiniz bir iki arkadaşınızı evinize yada sinemaya davet edip minik ve masrafsız bir organizasyona imza atın vs.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Referans Adresler