Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Uranus Transitleri
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

tiyatral_gitarist

(11-30-2010 04:55 PM)kehribar Yazılan: [ -> ]
(11-29-2010 07:06 PM)kehribar Yazılan: [ -> ]astro com. da okudum bende transit uranüs sekstil Ac yani yükselen burcum. uranüs sekstil yükselen burc, ne anlama geliyor acaba bu transit , simdiden tesekkürlerçiçek

acaba uranüs sekstil yükselen burc acaba

KEndinizi dışarıya gösterdiğiniz yüzünüz , dışarıdan algılandığınız ,kendinizi algıladığınız imaj konusunda daha birey , daha özgür olarak görünmek , öyle davranmak konusunda heveslendirici bir açı olabilir bu 60 lık...
Transit Uranus - Jupiter beraberligi; natal Uranus- Jupiter beraberligine zıt açı yaparsa neler olur... diye bir soru geldi.

Bu esasında 21 senede bir yaşadığımız Uranus transitidir. Artı - eksi 1-2 yıl fark olabiliyor.
Uranus döngüsünde en önemli olay bir değişimin habercisi olmasıdır. Bu değişim; yalaşık 9 orb kala zaten icinde esen hafif meltemlerle kendini gösterir. Uranus transiti yaklastıkça bu meltem kasırgaya dönüşür ve yaklaşık 2 sene sürer. Sürpriz bir sekilde gelişen olaylarla değişmek , birseyleri değiştirmek zorunda kalırsınız. Hangi evdeyse o evin konuları ile değişimi gercekleştirmek zorundasınız. "yok ben değişmeyeceğim, halimden memnunum..." diyemezsiniz, öbür türlü bu kasırga sizi yere yapıştırır, hassas organlarınızdan sinyaller gelmeye baslar ve cok sıkıntılı günlere gebe olursunuz. Bu değişim içsel veya dışsal da olabilir, muhim olan bu transit yaklasırken o evin konuları ile ilgili neler yapacağınızı önceden düşünmeniz, planlar yapmanız,, yani bir sekilde bu duruma hazırlık yapmanızdır.Hedefiniz varsa bu enerji o hedefe yönelecektir, yani rüzgarı arkanıza almış olacaksınız.
Değişimi gercekleştirmek elbette ki kolay değildir, gercek ihtiyacınızı anladıktan sonra bunu iyi niyetle evrene salarsınız ve ondan sonra zaten olaylar o yönde gercekleşecektir. Ama bir hazırlık yoksa bosuna beklersiniz. Genelde sürpriz bir zamanda , sürpriz bir yerde ve size cok farklı gelen birisiyle tanısırsınız ve onunla yaşayacağınız olaylar sayesinde değişiminizi gercekleştirirsiniz.

Natal Jupiter Uranus beraberligi hangi evdeyse, o evin konuları ile kişi cok radikal ve sıradışı bir tavır sergiler. Hem detayları arar ve bulur hem de felsefesini cok sıradısı bir tarz ile yapar. Olayları şaşılacak sekilde büyütür, abartılar yapma potansiyeli görünür olur. Kimsenin aklına gelmeyecek sekilde büyütür. Jupiter detaylı düşünme potansiyeli verirken, Uranus de keşifler yapmasına neden olur, zaten bir seyi keşfetmek icin detaylara ihtiyac vardır. Hele bir de bu ikilinin natal da Neptun e sert bir açısı varsa, yeme de yanında yat. Yaratıcılığı ile adeta kasıp kavurabilir, zaten o yuzden herkesin şaşırdıgı bir abartma ve keşfetme potansiyeli doğar.
Transit Uranus ve Jupiter beraberligi ise haritasına göre hos sürprizler güzel fırsatlar cıkartabilir kişiye. Ancak bu transit Neptun ve Merkürle natalda açı yaparsa, o zaman kişinin aklı da cok karışabilir, kafası bozulur, psikolojik bunalımlar olabilir. Uranus etkisi elektrikseldir, yani o enerjiyi adeta omuriliginizde hissedersiniz , sinirler etki altına girer.

Baska bir konu da aklını özgür bırakma meselesidir. Uranus döngüsünde kişi kalıplaşmış düşünce tarzından yepyeni daha özgür bir düşünce tarzına gecebilir, gecmelidir zaten. Çünkü Uranus merkürün büyümüş halidir. Merkür aklı, yani düşünceyi sembolize ediyorsa, Uranus de onun daha fazlasını, "büyük akıl" dedigimiz bilncaltındaki aklımızı sembolize eder.

Böyle bir transit sırasında kişi yukarda yazdıklarım dışında şunlara dikkat etmelidir.
Gaz patlamaları (aygaz, dogalgaz...)
Elektrik carpmaları (ütü, sac kurutma makinesi, elektrik sobası, sigortalar atar, hem evde hem aklınızda...gülücük) )
Bilgisayar teknolojisi, (çökmeler...back up alın muhakkak...zaten 3-4 gun sonra merkür geri gitmeye baslayacak 31 Aralık a kadar.)

Uranus transiti; hayatın bence en büyük zevkidir hanımlar beyler... tadını cıkartın,
Yasamda her transit bizlere cok sey ögretir, gelişim yaptırtır, hayattan daha fazla zevk almamıza sebeb olur... oturup karalar baglayacağımıza, değişin ve tecrübelenerek daha güzel yaşayınız.
sevgiyle kalın....hayat güzel...

Parlaışık

7. evle ilgili merak ettiğim şey hiçbir kaynakta bulamadığım için buraya yazıyorum ... natal haritada 7. evde geri giden neptün ne ifade eder... normal neptünün izahı var kaynaklarda ama geri giden neptün2ün yok ... bu konuda bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Parlaışık

Natal'de güneş uranüs karem var ... 2 yıldır da transit uranüs güneşime trine açı yapıyor ... uranyen ve süprizlere açık bir horoskopa sahip olmama rağpmen transit uranüsün güneşime yapmış olduğu 120 lik açıdan hiçbir şey anlamadım.Doğuştan güneş uranüs karesiyle hoooop bir anda herşeyi değişen ben bu değişmeyen durumdan sıkılmaya başladım... uranüsün süprizlerini özledim diyebilirim herkes ondan korksa da ...
Retro gezegenler bir natal haritada neleri ifade eder?
Aslında her retro gezegen apayrı seyleri ifade eder ama genel olarak sunu söyleyebiliriz. Progres haritalarda (kişisel gezegenler icin) retro, düzelmiş olarak gözüküyorsa; o gezegenin sembolize ettigi anlamlar kişi üzerinde daha etkili olmaya baslar. Örnegin retro merkur ile dogmus bir kişi, belki 15 yaşındaki progres haritasında merkuru duzelmiş gözüküyorsa, o kişinin 15 yasından sonra algılayışı, iletişimi, okuldaki konuları anlama potansiyeli cok hızlı bir sekilde gelişir.
Jupiter retrosunda dogmuş bir kişi belki 30 lu yaslardan sonra Jupiterin potansiyelini anlamaya çalışacaktır. Ve bir transite maruz kaldığında, Jupiter potansiyelleri kişide adeta kazınarak ortaya cıkacaktır. Kişi zorlanarak bunu anlayacaktır. Ancak bu anlama hali için biz dısardakiler "yaa amma da zorlanıyor..." diyebiliriz, halbuki bu kazınma , zorlanma işi , astrolojiden anlayan kişi için asla gecerli degildir, cunku kişi o potansiyelde dogmus oldugu icin zaten bunlara dayanıklıdır ve başedebilme durumu vardır. Mesela olayları büyütmenin verdigi zararları görecek, ve öğrenmeye baslayacaktır. Ya da detaylarla şimdiye kadar cok ugrastığı için odak noktasından uzaklaştığının ve kendine, işine, eşine ya da cevresine ne kadar zarar verdiginin farkına varacaktır...Ama butun bunlar ancak bir retro gezegen transite maruz kaldıgında ortaya cıkacaktır, normalde insan, retrosunun farkına varamaz, onu oldugu gibi kabul eder...
Y ada tam tersi de olabilir, kişi Jupiterini çalıştırmayı bilmiyordur, çünkü Jupiterin potansiyellerinin farkında degildir ve retro düzeldiginde daha iyiimser bir tavır sergilemeye baslar, hic detaylarla ugrasmamışsa, gereken detayların öneminin farkına varabilir, böylece daha felsefikdüşünmeye başlayabilir...
Neptun retrosu da diger gezegenler gibi esas potansiyelini (hayal kurma enerjisi) progres haritasında düzeldiginde anlayacaktır.Yani yaşı ilerlediginde anlar...gec yaslarda sanat potansiyeli ortaya cıkacagı gibi psikolojiye de merak sarabilir, ya da sprituel konulara merakı artar...

Transit Uranus, natal Gunese trin yaparsa neler olur? sert açı, yumuşak açı?

Transit Uranus, ister sert açıyla ister soft açıyla bir natal haritada Gunesi etkiliyorsa muhakkak bir olay meydana gelecektir. Burada harita konumu cok önem tasıyor, aldıgı açılar, bulundugu ev, bulundugu burc... Uranus su anda Balıkta olduguna göre , arkadasın gunesi ya yengectedir ya da akrepde... yani su grubunda olması lazım... harita olmadıgı icin bir sey söylemek zor ama yine de sunu soyleyebilirim... "sıkıldım artık..." lafları zaten cok sey anlatıyor bana... bir kere bir değişimin rüzgarları kapısını calmış durumda, içten içe bir değişim gerekli... su grubu oldugu icin zaten içsel bir degişim yaratır genelde. Gunes hangi evdeyse o evdeki akrep ya da yengec kostümü giymiş şimdiye kadar sahip oldugu anlayısında değişim yaşayacaktır. Örnek: günes yengec de ve 4. evinde ise, kişinin ev, yuva, aile, evlilik anlayısında yengec ile baglantılı bir değişim yaşayacak anlamına gelir. Veya diyelim ki gunesi akrep de ve 9. evinde yine yabancı kültürlerle, yabancı ulkelerle, ya da akademik kariyeri ile ilgili şimdiye kadar her ne anlayısa sahipse onda değişimler olacak demektir, ve bu degisimler sürpriz bir sekilde gelişir üstelik etki ettigi gezegen Gunes oldugu icin şahsiyetinde, kişiliğinde kendisine cok farklı gelen bir olay yasayarak degisiklik olusabilir. Aynı zamanda Gunes babayı da sembolize ettigi icin, babasıyla ilgili şimdiye kadar fark etmedigi bir sey de kesfedebilir. Ve bu keşif sonucunda onda , kişiliğinde bir değişime sebeb olur, örnegin babasıyla arası yıllardır bozuktur, ama bu transit ile olusan surpriz bir gelişme sayesinde babası ile arası düzeliverir... ya da Gunes 10. evindeyse, babasının sebeb oldugu bir olay ya da bir kişi sayesinde cok guzel bir işe girebilir, iş fırsatı yakalayabilir...gibi düşünebilirsiniz...ama bunun farkına varmak zordur, ama kişi cok duyarlıysa ki akrep de yengec de duyarli kişilerdir, bunu anlayabilir...Böyle bir transit bulunmaz cok guzel bir fırsattır kişi için , cunku cok uzun sureler bir daha boyle bir transit yasamayacaktır... nerden baksanız 14 sene yasamaz...O yuzden kişi kendisinde begenmedigi yonlerinde değişmesi gerektigini anlayabilir ve buna hazırlık yapabilirse cok guzel gelişim gösterebilir.
Sert acı nedir? Transiitler sert acı ile etki ediyorsa (0, 90, 180 dereceler) kişi zamansız ve programsız bri takım olaylar yasayabilir, yani beklenmedik, ön görülmemiş olaylar olusur , ki kişi zorlansın ve bu sekilde ögrensin.Yumusak acılarda ise kişi olayları kendi istedigi sekilde yönlendirebilir, tam zamanında ve istedigi gibi olaylar yasayabilir, çünkü kişinin bu sekilde ögrenebilecegi, daha dogdugunda öngörülmüştür gülücük) yıldızlar tarafından ya da yuce yaratan tarafından ...ancak her transit ilerdeki diger transitlerin hazırlayıcısıdır bunu da unutmayalım...belki de kişi soft açı ile bir transitten kolayca ögrendiklerini, daha ilerdeki bir zor açı transiti ile basedebilmesi icin kullanacaktır...her seyde bir senkronizasyon vardır. Örnnegin bu, Saturn ya da Uranus döngülerinde cok belirleyicidir. 35 yasında 5. saturn döngüsünü cok iyi basarılı bir sekilde gercekleştirmiş olan bir kişi 42 yaslardaki 2. Uranus döngüsünü ve 6. Saturn döngüsünü beraber yasarken, ödülünü alır muhakkak.
Yani kısaca transitler , ister yumusak ister sert açıda olsun muhakkak bir etki bırakırlar, hele bu gunes se , kaçınılmazdır. Ancak kişiler her zaman ihtiyacları doğrultusunda ve ihtiyacları kadar etkilenirler.

sevgiyle kalın.
Doğum hariitamda neptün retrosu var yay burcunda. Şu anda progress de düzelmiş görünüyor. Psikoloji, felsefe, metafizik vs konulara ilgim cidden önceki zamanlara göre çok fazla ki lisede hatırlıyorum en sevmediğim konularda yapamam ben diyerek.

Uranüs-Güneş karesi var doğum haritasında. Şu an 10. evimde Uranüs transitine devam ediyor. Balık burcu 10. evin ortalarında bitiyor koç burcuna geçecek. Balık transitinde özellikle yüksek öğretime ağırlık verdim yani transit 9. evim balık burcundaayken. Şimdi uranüs çıkmaya hazırlanırken yüksek öğretim alanına şu an için ara mı verdim temelli mi sonlandırdığımı bilemediğim bir durumdayım. Sanki beklemedeyim bir şeyler, yollar görünecek filan diye de bilmiyorum.

Parlaışık

Yorumun için teşekkürler Uranüs ....... Güneşim Yengeç burcunda ve 3. evde natalde de satürn güneş kavuşumum güneş uranüs karem var .Transit uranüs güneşime trine açı yapıyor ... aslında işyerimi v.s. değiştirdim... ama ben uranüsün anlık olaylarında doğuştan hazır olduğum için sanki bir değişim olmuyormuş gibi hissediyorum üçgen açıda ... çünkü evim ve özel yaşamımda değişmeli hissindeyim içten içe ...malum yengeçim... baba olayına gelince babamla doğuştan kanka sayılırım... ama babam güneş uranüs karesinden dolayı bilinen tipik babalara benzemez orjinal bir kişiliktir ve çok iyi anlaşırız çok şükür ...

Félicé

vay anasını arkadaş yaw.. 2 senedir forumdayım, 2 kere uranüse soru sordum, ama çok sık girmediği için denk gelmedi..Kaçtır dikkat ediyorum yeni yeni taze üyelere, uzun uzun cevaplar maşallah.. vallahi de kıskandımdil çýkarma
gülücük)) alemsin valla , ben kimin taze kimin bayat (pardongülücük)) oldugunu hic takip etmiyorum ki, tamamen şans bu...gülücük)
iyi gecelerrrrr....

Félicé

(12-09-2010 02:43 AM)Félicé Yazılan: [ -> ]
(12-09-2010 02:38 AM)Félicé Yazılan: [ -> ]Turhan abi, benim terazide 5. evde mars-satürn-pluto kavuşumu var ve oğlaktaki venüse kare bakıyorlar.. Ben bu satürn döngüsünden sağ çıkarmıyım?:D

Hala çevrimiçisin, eğer çıkmamış olursan, haritamı ekleyeyim ben.. Yardımcı olurhehee

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?;lang...1291848116

Ben bunu yazarkene Turhan Abi çıkmış.. Kendim yapayım bare.. Hayattan keyif alma konularını gözden geçirmem gereken bir dönem.. Keyif aldığım hobilerimin üzerine düşersem, çabalarsam bu konularda daha başarılı olabilirim.. Yanlışlıkla çocuk doğurup, bu şekilde imtihan edilebilirim.. İrademe sahip olup, hayattan keyif aldığım bazı şeyleri çıkarabilirim.. Mesela 1 aydır sigara içmemek gibi bir durum yaşamaktayım.. 10 gündür abur-cubura da ara verdim..
Satürn irade verdi sanırım, marsa dokununca..
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Referans Adresler