Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Yıldız Haritasında Güçlü Gezegenleri Saptamak
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
(08-14-2010 03:01 AM)Aprilios Yazılan: [ -> ]
(08-14-2010 02:17 AM)eylülmavi Yazılan: [ -> ]teşekürler ve hadi bakalım hayırlısı, plütonikliği tam çözemedim henüz..
Daha önce de belirttiğim gibi, Akrep özelliklerini araştırma-sorgulama işlemine tabi tutmanızda fayda olacaktır (Plutoniklik hakkında üç aşağı beş yukarı bi´izlenim oluşturabilmeniz için). Bi´kaç şey ekleyecek olursam; Pluto, yerleşim aldığı ev´e ve açı yaptığı (özellikle kişisel gezegenler; Güneş, Ay, Venüs, Merkür, Mars) gezegenin enerjisine, yoğunluk / güç katar, transformatik süreçleri olası kılar. Yoğunlaştırıcı etki alanından da hareketle, yüzeyden çalışmaz, potansiyel enerjisini tabiri caizse derinlerde saklı tutar, himayesindeki elemanın yaşamsal fonksiyonlarını (Mars-Pluto, Venüs-Pluto, Ay-Pluto vb.) gömer. Aklıma gelen kombinasyonlardan Venüs-Pluto mesela; gizli ilişkileri-ortaklıkları-evlilikleri-değerleri-parayı, derin sevgi / aşk anlayışını (bi´Sezen Aksu güftesi için bkz; öyle sınırsız, öyle derin, öyle çok severim ki korkarsın) potansiyel kılar. Bu kombinasyon, Venüs´ün yerleştiği ev / burç değişkenlerine göre çokça detaylanabilir. Gölgelerden bahsetmek gerekirse; mesela, Pluto´nun verdiği güç arenasını kötüye kullanma, obsesyon...gibi etkileri de düşündürtebilir.

teşekürler aprilios.. evet sezen güftesi çok uyar bana itirazım yok.. ama az önce plutoya baktım ve akrep içinde derler, kıskançdır diye.. kıskanç değilim ben.. yoksa kendimi mi kandırıyorum, bunu anlamaya çalışıyorum..

Félicé

(08-16-2010 10:41 PM)Messa Yazılan: [ -> ]Benim haritamda güçlü bir gezegen var mı?

Güçlü gezegeni anlamam, ama hassas bi kombinasyonun var..yükselenin yengeç ve yöneticisi ay-neptünle kavuşuyor...Bu davranışsal ve duygusal olarak, hassas, alıngan,etkilenmeye açık, duyarlı, empatik, kırılgan, fedakar,sezgisel, özelliklere sebebiyet verebilir..Yengeç-oğlak aksı maddi-manevi güvenlik ihtiyacının önemini vurgular...Doğum saatin doğru ise, ay dsc(7. ev) ile kavuşuyor..7.ev çekildiğimiz yada karşılaştığımız kişileri gösterdiğine göre, belki de sen duygularını karşına çıkacak insanlar sayesinde tanımayı öğrenecek yada, yukarıda bahsettiğim özelliklere sahip kişilere çekileceksin..
Güneş başağının uranüs ve şironla(orb fazla) karesi var..Bu da aşırı eleştirel, hicivsel bir yapıya sahip olduğunu da gösterebilir..

Félicé

(08-16-2010 11:01 PM)arzu Yazılan: [ -> ]felice bana da şöle bi göz atsan gülücük

Yükselen yöneticin balık, güneş balık ve güneş balığın yöneticisi olduğu neptünden kare açı alıyor..Balık özellikleri yoğun biri olmalısın..Kendini birşeylere adayan, metafizik-mistik konulara eğilimi olan, yardım-sever,
hassas, duyarlı, sezgisel, hayalperest-romantik biri olabilirsin..Sanatın her dalında ilgi duyabilir ve başarılı olabilirsin..Geliştirmen gereken kimliğin ve zihinsel yapın bu konulara yatkın..İdeallerin olmazsa, amaçsızca sürüklenen, baskı altında gereçeklerden kaçan, herşeyi boşvermiş, paisifize olmuş birine dönüşebilirsin..Neptün kahraman ya da kurban kostümü giydirir insana..AAma hangisini giyeceğini sen seçersin..
Ki ay burcun, tuttuğunu koparmayı bilen, gözlem gücü yüksek, azimli, ısrarcı, kararlı akrep burcunda..Jüpiterle kavuşumu da yine senin, felsefi, manevi, metafizik konulardan keyif aldığını gösteriyor..Engin ve derin- yoğun duyguları gösteriyor..Ciddi anlamda duygusal güvence senin için önemli olsa gerek..Hayalperest-romantik-gizemli-yüksek sezgili, hisseden, şüpheci, bazen esnek gelgitli bi duygu dünyan olmalı..
(09-16-2010 09:17 PM)möö Yazılan: [ -> ]karşıt açılar olumsuzmudur neptün merkür mars ve güneşle karşıt açılı bu heralde kötü açı oluyor ayrıca güneş ikizler burcunda olup mrkür mars ve ay burcun yengeç olması güneş burcumu bastırımı

karşıt açılar satürn karakterinde, güçlü açı kalıplarıdır. tabii orb aralığı da önemli. 0-6 orb arasında ve yaklaşan açı ise daha kuvvetlidir.
sert açılarda, açı yapan gezegenin karakteri kişisel gezegenin bünyesine dahil olur. mesela senin haritanda güneş, merkür ve mars topyekün neptünleşir. sert açı kalıpları, iyi kullanılamadıgı takdirde gölge özelliklerini yansıtmana neden olur. neptün iyi yönüyle; sanat ve estetik duyguları, merhamet, fedakarlık, hassasiyet, egoyu aşma,
gölge yönleriyle ; melankoli, yalana meyil, anlaşılmaz olmak, her tür bağımlılığa yatkınlık, aşırı hassasiyet ve depresif özelliklerle karşına çıkabilirverygood
ikinci soruya gelince, eğer haritada yengeç burcu ağırlığı varsa, kişiliğinde de yengece has temalar belirgin olacaktır. bu durumda ikizler burcundan ziyade yengeçe dair özellikleri hissetmen sözkonusu olur. ama tabii haritayı görmek gerekir..

bu arada ilginç nick :D
(09-16-2010 11:50 PM)lajâ Yazılan: [ -> ]möö de bilgilendi bizde onun sayesinde teşekkürler gülücük
yaklaşan açı - ile mi ifade edilior? -2 gibi..

evet laja verygood
yaklaşan açılarda hareket ve mücadele daha fazladır. bir burç, bir diğer burçla tam kare ya da karşıt hale gelmeye hazırlanıyor mesela, karşıt ya da kare durumdan uzaklaşmasına nispeten daha yoğun enerjiler barındrır
Yükselen Balık olarak Lord Jüpiter: 7. evde olmasına karşın Terazide ve Satürn ile kavuşum açısıyla baskılanıp sanırım haritamda 3. derece güçlü gezegen.
Satürnüm Terazide güçlü ve 7. evde sanırım Satüryenim gözkýrpma
Mars'ı da hiçe sayamayacağım MC'ye yakın Oğlak ve 10 evde. Marsiyen özellikler taşıyorum.
Uranüs Akrepte güçlü ama Merkür ile kavuşsa bile 8. evde olması onu pasif kılıyordur sanırım..

Çokça Satürn, bolca Mars, biraz Jüpiter azcık da Uranüs o bnm işte ask
Doğru mudur?

Félicé

(09-25-2010 04:23 PM)cedo Yazılan: [ -> ]güçlü gezegenim yeni ögrendigim kadarıyka kesin neptündür

Yanlış öğrenmişsin..Neptünün özel bir konumu yok, 6. evden köşe noktası ile birleşmiş bi gezegen, ikili ilişki, ortaklık, evlilik gibi konularda çekildiğin kişileri gösterir..Neptünün kişisel bi gezegeninle dinamik açısı yok..Ay-mars balıkta olduğu için mi böyle düşündün?
12. evden de olsa, 3 kişisel gezegenin ikizlerde, ki merkürde orda..Güçlü demesekte merkürünün farklı bi etkinliği olacağı kesin..Törpülenmiş, örtülü bi merkür sahibisin diyebiliriz..Asc yengeç, yöneticisi de balıkta..Bu da su elementi özelliklerinin sende vurgulanacağını gösterebilir.. Duygusallık, duyarlılık, merhamet, fedakarlık, sulu gözlülük, alınganlık, yüksek duygusal güvence ihtiyacı, güçlü sezgiler, alınganlık, kapris gibi özellikleri yoğun yaşıyor olabilirsin..
Ateş elementin eksik ama, ay'ınla kavuşum ve güneşine kare yapmış bi marsın var..Balıktaki bi mars ve 12. eve açı yapmış bi mars, bastırılmış tepkileri, pasif agresifliği, irade eksikliğini, yaşam sevincinde noksanlığı, kendini savunma, gösterme konusunda sorunlar yaşayabileceğini gösteriyor..
(12-03-2010 08:45 PM)melt Yazılan: [ -> ]Haritamdaki güçlü gezegen sizce yükselen yöneticim Satürn mü, yoksa yay burcunda stelyum olduğu için yöneticisi jüpiter mi? acaba
Bence JüPiter
Çünkü yaydaki Güneşi üçgen açıyla destekliyor.Ayla uyumlu,Marsla üçgen açı yapıyor,Venüsle kare.Jüpiterin köşe evlerden birinde olması da ona artı puan kazandırıyor olabilir.
Satürn de epey güçlü. hem Yükselenin Oğlak hem de Satürn, Güneş-Merkür ve Mars gibi üç kişisel gezegenine açı yapıyor.

plutonun da Ayla birleşip,Güneşinle yarıkare yapıyor.6 derecelik bir açı payıyla da ASC'ye kare yapıyor.Akrepteki Venüsü de plutonun lehine sayarak onu da en güçlü gezegenlerinden biri ilan edebiliriz.
(12-03-2010 09:11 PM)Nin.Me.Sar.Ra Yazılan: [ -> ]
(12-03-2010 08:45 PM)melt Yazılan: [ -> ]Haritamdaki güçlü gezegen sizce yükselen yöneticim Satürn mü, yoksa yay burcunda stelyum olduğu için yöneticisi jüpiter mi? acaba
Bence JüPiter
Çünkü yaydaki Güneşi üçgen açıyla destekliyor.Ayla uyumlu,Marsla üçgen açı yapıyor,Venüsle kare.Jüpiterin köşe evlerden birinde olması da ona artı puan kazandırıyor olabilir.
Satürn de epey güçlü. hem Yükselenin Oğlak hem de Satürn, Güneş-Merkür ve Mars gibi üç kişisel gezegenine açı yapıyor.

plutonun da Ayla birleşip,Güneşinle yarıkare yapıyor.6 derecelik bir açı payıyla da ASC'ye kare yapıyor.Akrepteki Venüsü de plutonun lehine sayarak onu da en güçlü gezegenlerinden biri ilan edebiliriz.

teşekkür ederim açıklamaların için çiçek
bi yerde okudum ama nerde okuduğumu hatırlayamıyorum belki forumdadır, şöyleki mc.nin solundaki en yakın gezegen de güçlüdür gibi bi ifade kalmış aklımda, öyleyse venüsüm de güçlü olur, gerçi akrepte zararlı ama olsun gözkýrpma
Serapcığım,
Ayın Boğada ,Venüsün hem Yükselen yöneticin diyebileceğimiz Merkürle hem de Güneşle birleştiğinden Venüs olabilir en güçlü gezegenin.Uranüs 3 kişisel gezegeninle birleştiği için güçlü.Mars Oğlakta güçlü olduğundan,Ayla üçgen Güneşle yarıkare yaptığından o da güçlü gezegenlerinden biri
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Referans Adresler